Scent Bar LVII - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-05, 11:16   #1591
rachell111
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar LVII

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Aż sobie zaczęłam szukać i się zdołowałam:
a to jeden prysznic na 12 łóżek (co dwie godz byłam cała mokra i musiałam się moczyć bo nie dość, że woda schodziła to jakiś geniusz ustawił temperaturę na ponad 30 stopni - specjalnie poprosiłam o termometr z domu bo mi coś nie pasowało z tym goruncem. I weź tu stercz w kolejce do mycia jak małe ryczy),
a to trzy dni po trzymają (szukam żeby tylko 2),
a to sale poporodowe znowu 4-osobowe a porodowe 'trakty' na 3 osoby...
Kurde, nie wymagam wanny, piłek, tv i obsługi ale nie jestem stworzona do takich 'obozowych' warunków jak na koloniach
Moja przyjaciółka z małżem, rok temu robili casting szpitali, jeździli, umawiali się z kimś z personelu czy mogą sobie obejrzeć. Dla nich najważniejsza była intymność, łazienka w pokoju i priv położna. Znaleźli taki.

Zwłaszcza, że to nie są kolonie.
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:17   #1592
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Tobą w 100% , nie trzeba mieć planów macierzyńskich żeby interesować się takimi sprawami...
Znieczulenie powinno się podawać jeśli jest taka potrzeba , tyle że obecnie sa problemy z określeniem tego kiedy ta potrzeba zachodzi
Główny problem, moim zdaniem, tyczy się właśnie wytłuszczonego. To jest tak, jak z cc - a potem się czyta o rozmaitych przypadkach, ze lekarz zdecydował, ze kobieta ma rodzić siłami natury, a co z tego wynika, wszystkie wiemy
Stary 2015-08-05, 11:42   #1593
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Znieczulenie powinno się podawać jeśli jest taka potrzeba , tyle że obecnie sa problemy z określeniem tego kiedy ta potrzeba zachodzi.
U mnie potrzeba zaszła kiedy zaczęłam smarkać z bólu - ale to nie jest wskazanie medyczne, poboli i przestanie Niemniej żenujące, równie dobrze można kroić na żywo tylko porządnie przywiązać pacjenta żeby się nie szarpał i nie przeszkadzał.

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Dla nich najważniejsza była intymność, łazienka w pokoju i priv położna. Znaleźli taki.
Ja mogę rodzić na sali odgrodzonej parawanem chociaż to było w pewnych momentach mocno krepujące... napiszę na biało dawali babom kaczkę ale potem chciałabym mieć 2 osobowy pokój bo w tych większych nie da rady zrobić czegoś dyskretnie przy tylu osobach odwiedzających, a i spać się nie da - i weź tu się zajmuj trzydniowym didem kiedy ledwo kontaktujesz No i jeszcze chciałabym to nieszczęsne znieczulenie - zwłaszcza kiedy położna mówi "łooo rozwarcie dopiero na dwa palce, to jeszcze pooootrwa". Załamka A położna może być dowolna albo i wcale, na koniec i tak ktoś musi przyjść ogarnąć sytuację U mnie były ze trzy ale siedziały sobie w kącie i plotkowały bo nikomu nie były do niczego potrzebne.
Sprawdziłam warszawskie ceny: niestety min 6 tys.
Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 11:45   #1594
Parabelka
Panaroja

snad wody mineralnej i spod upału
Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Nooo, w sensie, ze zamiast lodów, masz sie wziać za cwiczenia z Chodakiem

Looknij na wujku gugle - bo ciezko strescić, jak to wyglada Generelanie trening jak trening, ale ponoc skuteczny jest
1.a w życiu , wolę umrzeć jeszcze mi moje kolana i stawy skokowe miłe
2.zaras se luknę .
Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA Pokaż wiadomość
Obejrzałam ten film swego czasu. Zgadzam się z Wami.

Istnirją koncepcje ,że wiele możłiwości naszego mózgu natura celowo zablokowała z jej tylko wiadomego powodu. Ezoterycy twierdza ,że możliwości człowieka będa się zwiększac wraz z jego rozwojem duchowym . natomiast nauka podejrzewa ,że nasz mozg pracuje ( może pracować ) na znacznie bardziej zróżnicowanej liczbie długości fal niż dotąd poznano Na kazdym poziomie mózg posiada inne możliwości. Nie wiem czy to prawidłowo napisałam ale chyba wiadomo , o co mi chodzi
Na przykład na pewnym odcinku długości fal alfa możliwe jest samoleczenie, zwane metodą Silvy.

Zresztą nawet teraz mamy większe możłiwości panowania nad swoim organizmem niż się przeciętnemu zjadaczowi chleba wydaje
otóż to , doskonale rozumiem o co Ci chodzi - i np klasyczne napady histeryczne , podczas których chory jest w stanie robić przysiady , mimo iż deklaruje , że umiera z bólu . I

Cytat:

Macham znad nowo nabytego Encens Flamboyant, mój ci on, dymek na lato

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
c

Wczoraj było fajnie, okazało się, że nad Wisła jest cały kompleks boisk do siatkówki plażowej i wczoraj prawie na wszystkich było pełno półnagich wysportowanych facetów Ja oczywiście nie grałam tylko siedziałam w cieniu na fotelu i saczyłam zimne piwo

Cytat:
Mnie ten film rozwalił , nie mogłam po nim spać , nie ze względu na to że był "straszny". Ogarnęła mnie mieszanka takich uczuć...
Współczucie dla dziewczyny , ponieważ ogrom jej cierpienia był dojmujący... Brak pomocy ze strony osób dorosłych ...Chociaż może nie wiemy wszystkiego o tej sytuacji ( ale o tym później). Ludzie zamiast pomagać jej utwierdzali ją w chorobie. Świadomość tego że sytuacja wydarzyła się współcześnie a na dodatek po latach zamiast wyciągać jakieś wnioski aby takie tragedie nie mialy miejsca, nadal tłumaczy się tą historię tak a nie inaczej. Na dodatek głos i pewność polskiego księdza który opowiadał historę sposób jego argumentacji, ton głosu ...M ój mały rozumek nie mógł tego racjonalnie przetrawić.
Moim zdaniem dziewczyna była chora , jedyne co wiemy na 100% to to że miała padaczkę i brała na nią lek tegretol. Dlaczego omamów i halucynacji nie zakwalifikowano jako objawów psychotycznych jest dla mnie niezrozumiałe. Omamy i halucynacje bardzo często na tle religijnym są objawami psychozy. Przecież padaczka nie wyklucza psychozy i innych chorób ...Czynnikiem który mógł wywołać psychozę mógł być pobyt w sanatorium gdzie dziewczyna leczyła się na gruźlicę... A może to gruźlica, jest wyjaśnieniem jej stanu. Wszak zakażenie nie musi obejmować tylko płuc, może zaatakować również układ nerwowy. Nie wiemy tego czy przez to nie było już dla niej ratunku, czy rodzice tego nie wiedzieli , a zaakceptowanie halucynacji było dla nich łatwiejsze? Zastanawia mnie to , tak jak Was dlaczego kościół utajnił akta sprawy... Instytucja która chełpi się każdym " cudem" dla potwierdzenia swej doktryny, a tu co cisza? A sekcja zwłok? Przyczyną śmierci było zagłodzenie, ale nic więcej o stanie ciała nie dowiedzieliśmy się.

A teraz o opętaniach. Powiem może przewrotnie. Opętanym pomagają egzorcyzmy ( jako placebo) ...Tu egzorcyzmy nie pomogły. To nie było opętanie , bo egzorcyzmy nie zadziałały.Ale dorośli "opiekujący się" dziewczyną momentalnie dorobili do tego swoją teorię.... No masakra...

Jakie flaszki ? Oprócz róży ?

Eeeee mi głównie o wątek Freud -Jung chodziło , bo sam film jako film to taki sobie.
1. i 2. nic dodać nic ująć - mnie to nie rozwaliło ze względu na otrzaskanie z róznymi rzeczami , ale pod każdym słowem się podpisuję wszystkimi czterema kończynami jak padły słowa , że ona w pewnym momencie zobaczyła przy obiedzie, że ma wielkie czarne ręce , i widzi diabły na ścianach - no ludzi e, toż to takie cudne objawy wytwórcze , że natychmiast dziewczynę trzeba było do psychiatry skierować . Może miała wolno rozwijające się gruźlicze zapalenie opon , w każdym razie było to bardzo ciężko chory człowiek , którego zabiła ciężka ciemnota otoczenia .
Sądzę , że akta zostały utajnione właśnie dlatego - po pierwsze jak wynikało ze słów tego księdza niemieckiego , tamtejsze zwierzchnictwo nie popierało tego przypadku egzorcyzmów i odbywało się trochę na własną rękę "zespołu" - czyli już były wątpliwości , po drugie , skoro tak się sprawa zakończyła - nagłośnieniem , prokuraturą i sądem , trzymanie się wersji opętania byłoby dla Kościoła jako instytucji bardzo niekorzystne . Tym bardziej , że ofiara zmarła , nie została wyzwolona spod opętania . I tak jak mówię - zorientowali się że dali ciała , więc nie chcą , żeby sprawę rozgrzebywać ponownie i wyciągać na jaw głupotę i niekompetencję niektórych księży . O tonie i treści wypowiedzi księdza Polaka nie będę może się w ogóle wypowiadać
2.HdP 1804
3.czeka na obejrzenie , też z tego powodu
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
widziałam w Hiszpanii, jak bardzo długie włosy służą z wiekiem i wg mnie odmładzają, dają taką - ja to tak odbieram - jakby niezależność kobiecości od ilości lat
pięknie to ujęłaś
Cytat:
Nie wiem czy kogokolwiek obchodzi ten temat ale muszę se narzeknąć.
Jakiś czas temu szumnie zapowiedzieli, że do każdego porodu będzie darmowe znieczulenie - od razu mi się to nie spodobało bo wolę zapłacić i mieć pewność, a nie liczyć na coś gratisowego, czego pewnie spróbują uniknąć.
No i już się z tego wycofali - nie będzie znieczulenia na życzenie do każdego porodu, tylko w przypadkach uznanych za medycznie wskazane. Czyli ile? Jeden na 50? Natomiast jako środek przeciwbólowy zaproponowano... rozmowę z psychologiem Widzę to No ludzie...
Tak więc znowu trzeba szukać gdzie dają za kasę i łachy nie robią.
Ze znieczuleniem jest tak , że ono jakby to powiedzieć - zmniejsza siłę akcji porodowej , zmniejsza siłę skurczów , przez to przedłuża poród , zwiększając ryzyko powikłań , dlatego nie jest to postępowanie rutynowe . Tak samo z cesarkami na życzenie - poród przez CC jest powoduje o 30% więcej powikłań ze strony i matki i dziecka , o czym się nie mówi głośno daltego nie powinno być cesarek na życzenie a wyłącznie ze wskazań medycznych . Co do błędów popełnionych przy porodach - wiadomo , że się zdarzają , ale i tak mamy jeden z najniższych w Europie wskaźników śmiertelności około porodowej .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 12:11   #1595
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

1. i 2. nic dodać nic ująć - mnie to nie rozwaliło ze względu na otrzaskanie z róznymi rzeczami , ale pod każdym słowem się podpisuję wszystkimi czterema kończynami jak padły słowa , że ona w pewnym momencie zobaczyła przy obiedzie, że ma wielkie czarne ręce , i widzi diabły na ścianach - no ludzi e, toż to takie cudne objawy wytwórcze , że natychmiast dziewczynę trzeba było do psychiatry skierować . Może miała wolno rozwijające się gruźlicze zapalenie opon , w każdym razie było to bardzo ciężko chory człowiek , którego zabiła ciężka ciemnota otoczenia .
Sądzę , że akta zostały utajnione właśnie dlatego - po pierwsze jak wynikało ze słów tego księdza niemieckiego , tamtejsze zwierzchnictwo nie popierało tego przypadku egzorcyzmów i odbywało się trochę na własną rękę "zespołu" - czyli już były wątpliwości , po drugie , skoro tak się sprawa zakończyła - nagłośnieniem , prokuraturą i sądem , trzymanie się wersji opętania byłoby dla Kościoła jako instytucji bardzo niekorzystne . Tym bardziej , że ofiara zmarła , nie została wyzwolona spod opętania . I tak jak mówię - zorientowali się że dali ciała , więc nie chcą , żeby sprawę rozgrzebywać ponownie i wyciągać na jaw głupotę i niekompetencję niektórych księży . O tonie i treści wypowiedzi księdza Polaka nie będę może się w ogóle wypowiadać
2.HdP 1804
3.czeka na obejrzenie , też z tego powodu

pięknie to ujęłaś

Ze znieczuleniem jest tak , że ono jakby to powiedzieć - zmniejsza siłę akcji porodowej , zmniejsza siłę skurczów , przez to przedłuża poród , zwiększając ryzyko powikłań , dlatego nie jest to postępowanie rutynowe . Tak samo z cesarkami na życzenie - poród przez CC jest powoduje o 30% więcej powikłań ze strony i matki i dziecka , o czym się nie mówi głośno daltego nie powinno być cesarek na życzenie a wyłącznie ze wskazań medycznych . Co do błędów popełnionych przy porodach - wiadomo , że się zdarzają , ale i tak mamy jeden z najniższych w Europie wskaźników śmiertelności około porodowej .

1 Właśnie może , rozwiązanie jest jak zwykle najprostsze...Gruźlica... I to możliwe że lekarz miał na myśli gruźlicę a nie padaczkę , mówiąc o tym że może przekazać to dziecku? Pytam z ciekawości , gruźlica w sumie zakaźną chorobą jest. Może rozłąka z rodziną i choroba czyli silny stres mógł zainicjować epizod psychozy... Ale mogło być tak że to gruźlica układu nerwowego, powodujące min , sztywnienie niektórych partii mięśni , które było u niej zaobserwowane. Ta sztywność utrudniała jej jedzenie...

2 Aaaaaa dla mnie pewnie za słodkie....
Stary 2015-08-05, 12:13   #1596
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ze znieczuleniem jest tak , że ono jakby to powiedzieć - zmniejsza siłę akcji porodowej , zmniejsza siłę skurczów , przez to przedłuża poród , zwiększając ryzyko powikłań , dlatego nie jest to postępowanie rutynowe .
Ale na pierwszym etapie też? Ja do drugiego już dawno byłam od-znieczulona, pomogło tylko na jakieś 1,5 godz. A wg KTG skurcze i tak wychodziły poza skalę tylko ich nie czułam.
Stary 2015-08-05, 12:16   #1597
neska951
Zakorzenienie

Cytat:

Mam wrażenie że kobiety to wiedzą, tzn moje znajome dziewczyny , żadna nie chciała znieczulenia...Niektóre urodziły bez a niektóre musiały mieć ...
Stary 2015-08-05, 12:20   #1598
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Mam wrażenie że kobiety to wiedzą, tzn moje znajome dziewczyny , żadna nie chciała znieczulenia...Niektóre urodziły bez a niektóre musiały mieć ...
Wiedzą ale i tak twarde... Jak u mnie się zaczęły skurcze powyżej skali co minutę czy tam dwie a rozwarcie jakieś mizerne na 3 pl to nie wierzyłam, że wytrzymam tak kolejne kilka godzin.
Stary 2015-08-05, 12:26   #1599
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Ju, ad włosów dodam, że dla moich najważniejsze jest to co PO umyciu, inaczej fale się rozpadają i puszą. Czyli odżywka bez spłukiwania np. Joanna Naturia z zieloną herbatą i to jeszcze mało więc rozcieram w rękach dwie krople dowolnego oleju/oliwki i przejeżdżam tym po włosach. Wtedy nie sterczą ale też nie są obciążone bo taka ilość to za mało na krowi uliz . Jak masz na stanie to przetestuj, wierzchnią warstwę delikatnie przejedź kroplą oliwki.
Jeśli chodzi o podkreślenie skrętu to u mnie działa woda i nawijanie na palec, pianek i innych wynalazków nie lubię więc nie doradzę. Ewentualnie z żelem lnianym można się pobawić chociaż mi osobiście nic ciekawego w ten sposób nie wychodziło
Dziękuję Ci bardzo!
Cytat:
Co do długości włosów zgadzam się.
Ale zauważyłam, że też zależy to od "typu urody". Znam kobietę po 50tce, która wygląda młodziej z krótkim bobem za ucho, tak szalenie dziewczęco i młodo a z dłuższymi jak "baba-jaga" także są wyjątki od reguły
Fakt! Baby jagi nie brałam pod uwagę

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 13:20   #1600
agnyska81
Zakorzenienie

Wyjechali na wakacje wszyscy nasi podopieczni

A w związku z tym oraz tym, że poczuliśmy się lepiej, zaraz zabraliśmy się za porządki Pomyłam na podwórku szafki wiklinowe, zrobiłam kolejną czystkę w kosmetykach, a TŻ odkurzył i umył podłogi oraz pogrzebał przy pojeździe.

A teraz mogę nadrabiać

Aaa, wczoraj przeżyłam chwile grozy Dziecię akurat myłam w wannie, jak usłyszałam, że mój pies chyba dał nogę z ogrodu. No to przykazałam mu zostać w tej wannie i powiedziałam, że zaraz wrócę (TŻ w tym czasie dogorywał i o świecie nie wiedział). Nie było mnie raptem 1,5 minuty a dziecka w wannie nie ma. Jesuuu, nawet ciotka taka 75 lat co mieszka w moim domu go szukała A on sobie siedział na tyłach ogrodu na ławeczce i mówi, że czeka na traktor Ja mu naprawdę po 100 razy mówię, co ma robić, on przytakuje i dalej robi swoje

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 13:32   #1601
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Aaa, wczoraj przeżyłam chwile grozy Dziecię akurat myłam w wannie, jak usłyszałam, że mój pies chyba dał nogę z ogrodu. No to przykazałam mu zostać w tej wannie i powiedziałam, że zaraz wrócę (TŻ w tym czasie dogorywał i o świecie nie wiedział). Nie było mnie raptem 1,5 minuty a dziecka w wannie nie ma. Jesuuu, nawet ciotka taka 75 lat co mieszka w moim domu go szukała A on sobie siedział na tyłach ogrodu na ławeczce i mówi, że czeka na traktor Ja mu naprawdę po 100 razy mówię, co ma robić, on przytakuje i dalej robi swoje
Ale kto?

2. Nie mogę tego czytać, nie widzę tego aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Dzieci jednak nie są na moje nerwy. Chociaż, w sumie, do przewidzenia było Ja bym nie zostawiła chyba samego w wannie. No ale z drugiej strony, kiedyś się tej samodzielności jakoś te dzieciaki nauczyć muszą. Eeeech, jak mówiłam, nie na moje nerwy.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-08-05 o 13:35
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 13:39   #1602
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
2. Nie mogę tego czytać, nie widzę tego aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Dzieci jednak nie są na moje nerwy. Chociaż, w sumie, do przewidzenia było Ja bym nie zostawiła chyba samego w wannie. No ale z drugiej strony, kiedyś się tej samodzielności jakoś te dzieciaki nauczyć muszą. Eeeech, jak mówiłam, nie na moje nerwy.

To tak, jak i na moje

Kurcze, do 12 było tak fajnie chłodniej, a teraz znowu.
A o 6 rano lało się ze mnie normalnie ciurkiem podczas intensywnego cardio mimo, ze nie było upalnie póki co - krist, uwielbiam czuć, ze zyję

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 14:06   #1603
Parabelka
Panaroja

Cytat:
1 Właśnie może , rozwiązanie jest jak zwykle najprostsze...Gruźlica... I to możliwe że lekarz miał na myśli gruźlicę a nie padaczkę , mówiąc o tym że może przekazać to dziecku? Pytam z ciekawości , gruźlica w sumie zakaźną chorobą jest. Może rozłąka z rodziną i choroba czyli silny stres mógł zainicjować epizod psychozy... Ale mogło być tak że to gruźlica układu nerwowego, powodujące min , sztywnienie niektórych partii mięśni , które było u niej zaobserwowane. Ta sztywność utrudniała jej jedzenie...

2 Aaaaaa dla mnie pewnie za słodkie....
1.gruźlica nie jest dziedziczna , natomiast padaczka tak i leki przeciwpadaczkowe mogą uszkadzać płód , o to chodziło . To , że nie mogła jeść i chodzić , to moim zdaniem nieleczona padaczka plus jakieś patologiczne napięcie mięśni na tle nie wiem - psychotycznym ? histerycznym ? w gruźliczym zapaleniu opon sztywność jest stała i o ile pamiętam pojawia się gdy już , tak jak w każdym zapaleniu opon , nie ustępuje ani na chwilę , i to jest już w fazie schyłkowej . Ona tego nie miała , co widać na zdjęciach , tych z wyniszczeniem , bo chory jest po prostu odgięty w łuk do tyłu na amen , a u niej to było znacznie wcześniej - ta niemożność , która czasem ustępowała , więc to nie to . Na pewno nieleczone napady padaczkowe mogą taki efekt dawać .
2.ananas s przyprawami

Cytat:
Ale na pierwszym etapie też? Ja do drugiego już dawno byłam od-znieczulona, pomogło tylko na jakieś 1,5 godz. A wg KTG skurcze i tak wychodziły poza skalę tylko ich nie czułam.
na każdym

Cytat:
Wiedzą ale i tak twarde... Jak u mnie się zaczęły skurcze powyżej skali co minutę czy tam dwie a rozwarcie jakieś mizerne na 3 pl to nie wierzyłam, że wytrzymam tak kolejne kilka godzin.
kiedyś w takim wypadku się rozmasowywało szyjkę , żeby się otworzyła , ale teraz nie wolno , natomiast dlaczego - tego nie wiem .

jechałam dziś tramwajem bez klimatyzacji , po wyjściu z niego na dwór w centrum poczułam miły chłód

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2015-08-05, 14:08   #1604
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
A ja ciągle zadowolona. Dobrze, że nie ścięłam
Świetna fryzurka, bardzo dobrze, że nie ścięłaś

Cytat:
Kolor robię odsiwiaczem "Just for Man"

Cytat:
1. "Romantyczna historia wibratora"

2. ja dziś w ten upał jechałam przez całe miasto (50 min.) nieklimatyzowanym tramwajem , który przedtem postał sobie na słonecznej pętli , i modliłam się tylko , żeby mi się nie przegrzały świeżo odebrane flaszki z eglamura dla izolacji pudełko owinęłam w szal , to wszystko do torby papierowej firmowej , to do dużej jasnej torby na zakupy , zwinąć i trzymałam jednym kantem na kolanie , coby ode mnie nie grzało , ale chyba dojechały w dobrym stanie bo pachno
1.
2. Co za rozbrajająca troska

Cytat:
Macham snad lodów i znowu mi Chodakowska wyskakuje u góry , apage !
Nie ma jedzenia lodów bez wyrzutów sumienia

Cytat:
Macham znad nowo nabytego Encens Flamboyant, mój ci on, dymek na lato
Gratki

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Wczoraj było fajnie, okazało się, że nad Wisła jest cały kompleks boisk do siatkówki plażowej i wczoraj prawie na wszystkich było pełno półnagich wysportowanych facetów Ja oczywiście nie grałam tylko siedziałam w cieniu na fotelu i saczyłam zimne piwo
I fcale tam nie paczałaś

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
i napiszę nieskromnie, ze po wczorajszym wieczorze siatkarze mi niepotrzebni, mój biegacz mi wystarcza aż nadto

Jeśli to o tym co myślę, to zazdraszczam! Przez tą żołądkowo-jelitową odyseję jakoś mi się o tych sprawach zapomniało. Wszyscy byli w trybie "przeżyć".

Cytat:
a to jeden prysznic na 12 łóżek (co dwie godz byłam cała mokra i musiałam się moczyć bo nie dość, że woda schodziła to jakiś geniusz ustawił temperaturę na ponad 30 stopni - specjalnie poprosiłam o termometr z domu bo mi coś nie pasowało z tym goruncem. I weź tu stercz w kolejce do mycia jak małe ryczy),
Kurde, nie wymagam wanny, piłek, tv i obsługi ale nie jestem stworzona do takich 'obozowych' warunków jak na koloniach
U mnie w szpitalu była sala po dwuosobowa (ale nie wiem czy nie dlatego, że to pooperacyjna z wypaśnymi szerokimi łóżkami ), była sala do porodu rodzinnego, bardzo przyjemna, ale tylko jedna (choć porodów u nas niedużo, ze mną rodziła tylko jedna dziewczyna, była sama i nie zależało jej na tej sali). Za to nie ma w ogóle znieczuleń.

Cytat:
Co do błędów popełnionych przy porodach - wiadomo , że się zdarzają , ale i tak mamy jeden z najniższych w Europie wskaźników śmiertelności około porodowej .
To bardzo dobrze słyszeć
Mnie się wydaje, że u nas większość lekarzy jest ostrożna jeśli chodzi o podejmowanie ryzyka, stąd może taka ilość porodów przez cc.
Mnie akurat zbytnia może ostrożność lekarza zrobiła przysługę, bo wysłał mnie asekuracyjnie do szpitala lekko przed terminem (stare łożysko), miałam poród wywoływany i monitorowany od początku, więc zaraz mogli reagować jak zobaczyli, że tętno dziecka bardzo spada. A spadało, bo miał węzeł prawdziwy na pępowinie. Jakbym tak w domu czekała aż się akcja rozwinie to mogłabym mieć ładnie niedotlenione dziecko

Cytat:
1. Ale kto?

1. Mały B pojechał z dziadkami na wywczasy
2. Ale to pusta wanna była
Mnie to niedawno szoknęło, jak zobaczyłam kolegę mojego dziecka z tej samej grupy w przedszkolu na rowerku z innymi dziećmi (na oko 6-8 lat), bez osoby dorosłej. Nie dałabym swojego dziecka pod opiekę innym dzieciom

Stary 2015-08-05, 14:16   #1605
Parabelka
Panaroja

A Drop of Rose zrobiło mi świńskiego psikusa - tester był świeży i zielonowilgotny , od początku do końca , a z flaszki się spudrzyło mam nadzieję że to tylko wina upału , bo inaczej to nie wiem , podgrzać flaszkę , wystawić na światło czy jak chociaż ze światłem byłby problem , bo jarzeniówki były potrzebne , wąchałam z superfarmie w Szałasach, a tam dziennego nie ma

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
1.
2. Co za rozbrajająca troska

Nie ma jedzenia lodów bez wyrzutów sumienia

To bardzo dobrze słyszeć
Mnie się wydaje, że u nas większość lekarzy jest ostrożna jeśli chodzi o podejmowanie ryzyka, stąd może taka ilość porodów przez cc.
Mnie akurat zbytnia może ostrożność lekarza zrobiła przysługę, bo wysłał mnie asekuracyjnie do szpitala lekko przed terminem (stare łożysko), miałam poród wywoływany i monitorowany od początku, więc zaraz mogli reagować jak zobaczyli, że tętno dziecka bardzo spada. A spadało, bo miał węzeł prawdziwy na pępowinie. Jakbym tak w domu czekała aż się akcja rozwinie to mogłabym mieć ładnie niedotlenione dziecko
1.co się śmiejesz , naprawdę taki tytuł znaczy pełny tytuł to "Histeria - romantyczna historia wibratora"
2.no so , miały mi sie ugotować ? w tramwaju było na pewno ze 40 stopni , więcej niż na półce w syforze
3.jest po lodach nigdy nie mam wyrzutów sumienia
4.to nie była asekuracja , tylko prawidłowe postępowanie a u nas na szczęście cesarek na życzenie jest bardzo mało , aczkolwiek niestety coraz więcej .

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.
Stary 2015-08-05, 14:19   #1606
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
A Drop of Rose zrobiło mi świńskiego psikusa - tester był świeży i zielonowilgotny , od początku do końca , a z flaszki się spudrzyło mam nadzieję że to tylko wina upału , bo inaczej to nie wiem , podgrzać flaszkę , wystawić na światło czy jak chociaż ze światłem byłby problem , bo jarzeniówki były potrzebne , wąchałam z superfarmie w Szałasach, a tam dziennego nie ma [COLOR="Silver"]
.

To chyba sprawa upałów...
Stary 2015-08-05, 14:21   #1607
agnyska81
Zakorzenienie

Ad sinupret filmu i sprawy Anneliese.
Czytałam kiedyś tę książkę, a wczoraj zobaczyłam sobie film i jeszcze poczytałam o sprawie. Ona podobno nie brała leków przeciwpadaczkowych regularnie, niechętnie chodziła po lekarzach, w jakimś EEG wyszły jej zmiany w płacie czołowym (kartoteki lekarskie chyba w procesie były analizowane). Generalnie leczenie było ubogie i właściwie od początku rodzina (chyba głównie matka, zamieszana w to była jeszcze jakaś przyjaciółka domu) i dziewczyna chcieli egzorcyzmów.
Tam cała rodzina musiała być jakaś dziwna, wyobrażacie sobie, że z siostrą, córką, z którą mieszkacie pod jednym dachem dzieją się takie rzeczy, a wy sobie tak spokojnie żyjecie obok? Oni nie wzywali lekarza, bo Anneliese nie chciała Jak umarła ważyła 30-31 kg i dalej nikt nie wzywał lekarza.
Rodzice i dwaj egzorcyści zostali za to skazani. Gdzieś czytałam, że ten egzorcysta z filmu miał stwierdzoną () schizofrenię i omamy.

Stary 2015-08-05, 14:21   #1608
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:

Jeśli to o tym co myślę, to zazdraszczam! Przez tą żołądkowo-jelitową odyseję jakoś mi się o tych sprawach zapomniało. Wszyscy byli w trybie "przeżyć".
O tym, o tym Się nie dziwie, ze nie w głowie Ci były tego typu rozrywki przy tych żołądkowych "atrakcjach"

A z małym dzieckiem to naprawdę trzeba mieć oczy naokoło głowy i rak jak stonoga...
Stary 2015-08-05, 14:28   #1609
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1.gruźlica nie jest dziedziczna , natomiast padaczka tak i leki przeciwpadaczkowe mogą uszkadzać płód , o to chodziło . To , że nie mogła jeść i chodzić , to moim zdaniem nieleczona padaczka plus jakieś patologiczne napięcie mięśni na tle nie wiem - psychotycznym ? histerycznym ? w gruźliczym zapaleniu opon sztywność jest stała i o ile pamiętam pojawia się gdy już , tak jak w każdym zapaleniu opon , nie ustępuje ani na chwilę , i to jest już w fazie schyłkowej . Ona tego nie miała , co widać na zdjęciach , tych z wyniszczeniem , bo chory jest po prostu odgięty w łuk do tyłu na amen , a u niej to było znacznie wcześniej - ta niemożność , która czasem ustępowała , więc to nie to . Na pewno nieleczone napady padaczkowe mogą taki efekt dawać .
2.ananas s przyprawami

jechałam dziś tramwajem bez klimatyzacji , po wyjściu z niego na dwór w centrum poczułam miły chłód
1 Wiem że gruźlica nie jest przekazywana genetycznie, chodziło mi o to jak to wygląda od strony zakaźnej. A gruźliczaki ? W zależności od umiejscowienia , mogą powodować różnego rodzaju zmiany w zachowaniu i percepcji ...

2 Te dziady z z ztm włączają klimę jak afera się zrobi w TV, Wczoraj jeździłam cały dzień po mieście i ni chu chu klimy ....

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Czytałam kiedyś tę książkę, a wczoraj zobaczyłam sobie film i jeszcze poczytałam o sprawie. Ona podobno nie brała leków przeciwpadaczkowych regularnie, niechętnie chodziła po lekarzach, w jakimś EEG wyszły jej zmiany w płacie czołowym (kartoteki lekarskie chyba w procesie były analizowane). Generalnie leczenie było ubogie i właściwie od początku rodzina (chyba głównie matka, zamieszana w to była jeszcze jakaś przyjaciółka domu) i dziewczyna chcieli egzorcyzmów.
Tam cała rodzina musiała być jakaś dziwna, wyobrażacie sobie, że z siostrą, córką, z którą mieszkacie pod jednym dachem dzieją się takie rzeczy, a wy sobie tak spokojnie żyjecie obok? Oni nie wzywali lekarza, bo Anneliese nie chciała Jak umarła ważyła 30-31 kg i dalej nikt nie wzywał lekarza.
Rodzice i dwaj egzorcyści zostali za to skazani. Gdzieś czytałam, że ten egzorcysta z filmu miał stwierdzoną () schizofrenię i omamy.
Widzisz bo człowiek to dziwna istota jest... Oni sobie to zracjonalizowali Łaską Pańską dzięki której córka , siostra może przyjąć na siebie grzechy świata
Stary 2015-08-05, 14:31   #1610
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
to nie była asekuracja , tylko prawidłowe postępowanie
Jakbym nie chodziła prywatnie to chyba już pod koniec ciąży nie ma usg "Państwowo" nie monitorują dojrzałości łożyska.

Zawsze mnie ciekawią różnice w podejściu do ciąży i porodu w różnych krajach. Coś takiego jak w UK chyba by u nas nie przeszło, te wizyty u położnych, powszechniejsze niż w PL porody domowe... Z jednej strony fascynuje mnie to, bo jest bardziej może w zgodzie z naturą, z drugiej sama bym się na to nie zdecydowała.

Stary 2015-08-05, 17:22   #1611
Parabelka
Panaroja

Cytat:

To chyba sprawa upałów...
obyś miała rację
ale chyba tak , bo superfarmie testery jednak nie podgrzewane i słońca nie ma , a testowałam przy pogodzie około chyba 17-18 stopni , bo miałam kurtkę .
Cytat:
no właśnie , ale jak kto popieprzony to aż miło , dlatego o ciemnocie pisałam .
Co do do egzorcysty nie będę się wypowiadać , bo nic o nim nie wiem , ale oni byli oburzeni , że taśmy z nagraniami nie zostały uznane za dowód w procesie śmiech na sali , ktoś sobie warczy , nie wiadomo kto , męski głos zniekształcony gada bzdury i to ma być dowód

Cytat:
1 Wiem że gruźlica nie jest przekazywana genetycznie, chodziło mi o to jak to wygląda od strony zakaźnej. A gruźliczaki ? W zależności od umiejscowienia , mogą powodować różnego rodzaju zmiany w zachowaniu i percepcji ...

2 Te dziady z z ztm włączają klimę jak afera się zrobi w TV, Wczoraj jeździłam cały dzień po mieście i ni chu chu klimy ....

Widzisz bo człowiek to dziwna istota jest... Oni sobie to zracjonalizowali Łaską Pańską dzięki której córka , siostra może przyjąć na siebie grzechy świata
1.gruźliczka może urodzić zdrowe dziecko , do zakażenia może dojśc podczas karmienia piersią , dlatego czynna gruźlica jest przeciwwskazaniem do karmienia . A gruźliczak jak najbardziej , mogłyby - zwłaszcza mnogie - dawać i zaburzenia psychiczne i objawy neurologiczne . Myślę , że tutaj przyczyn - fizykalnych - było wiele ponakładanych .
2.w nowych z reguły działa , ale dziś miałam przyjemność jechać starym sam goronc mi nie przeszkadza , tylko nie chciałam dojechać do robo z bluzka w plamy od potu
3.Szkoda gadać
Cytat:
Jakbym nie chodziła prywatnie to chyba już pod koniec ciąży nie ma usg "Państwowo" nie monitorują dojrzałości łożyska.

Zawsze mnie ciekawią różnice w podejściu do ciąży i porodu w różnych krajach. Coś takiego jak w UK chyba by u nas nie przeszło, te wizyty u położnych, powszechniejsze niż w PL porody domowe... Z jednej strony fascynuje mnie to, bo jest bardziej może w zgodzie z naturą, z drugiej sama bym się na to nie zdecydowała.
1.tego to nie wiem , pewnie też zależy od przebiegu ciąży . Wiadomo że narodowy fundusz zagłady zakłada , że wszyscy sa zdrowi i żadnych badań nie potrzebują a kto je zleca to oszust wyłudzający pieniądze .
2.no właśnie - skądś się ten niski wskaźnik umieralności u nas bierze . Poród jako poród jest zgodny z natura , natomiast gdzie - to zależy już nie od natury Indianka znad Amazonki idzie do lasu , rodzi i wraca , zakopawszy łożysko , i prawie przy tym nie krwawi , a biała kobieta niestety prawdę mówiąc nie rozumiem , jak można chcieć rodzić w domu , kiedy powikłań jest coraz więcej , rodzą coraz starsze kobiety (ergo większe ryzyko powikłań) i nigdy nie wiadomo , czy w trakcie porodu coś się nie stanie . Wbrew pozorom i temu co klepią media , nasza ochrona zdrowia jest zupełnie niezła , w porównaniu z brytyjską na pewno lepsza . Może nie pod względem szybkości dostania się do lekarza , ale pod względem jakości leczenia . U nas przynajmniej nikt nie leczy astmy u dzieci paracetamolem jak tam
Ja bym nigdy , przenigdy w życiu nie zdecydowała się na poród w domu i tylko z położną , i żeby tylko położna mi ciążę prowadziła , toż to idiotyzm i ryzyko . Inna rzecz , że jest to też swoista selekcja naturalna - kto przeżyje , ten przeżyje
Co nasuwa mi refleksję , że mimo cywilizacji mechanizmy selekcji naturalnej działają tylko zmieniły manifestację - jak ten idiota co chciał sobie strzelić selfie w locie skacząc z mostu 300 lat temu poszedłby z gołymi rękami na niedźwiedzia , i skutek byłby ten sam .

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Ha ! właśnie w tryndach makijażu na nadchodzący sezon 2015/16 przeczytałam , żę najmodniejszy będize niestaranny makijaż typu "dopiero uczę się malować" czyli wszystko rozmazane i nierówne i rozpaprane zaświeciło światełko w tunelu dla wszystkich

-Czy to pomoże ?[...]
Terry P.

Edytowane przez Parabelka
Czas edycji: 2015-08-05 o 17:19
Stary 2015-08-05, 19:10   #1612
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Melduję,że zyję.
Z niepokojem spogladam to w niebo, to na termometr. I na prognozy
A poza tym czasu malo, weny do pisania kompletnie brak. Tylko podczytuję z ukrycia.

Ju chcesz skrętu to musisz postawić na nawilżenie. Im lepiej nawilżony włos, tym lepszy skręt....( chociaż ekspertem od tego to Redzia jest, moje wlosy wygladają jak by je przed chwilą prostownica potraktował). Joanny b/s świetne. I myślę,że powinnaś sie zaopatrzeć w jakieś mocno nawilżające odżywki/maski. No...jedna nawilżająca, jedna emolientowa ( czyli dwie obowiązkowo) i zabawa z glutkiem lnianym...mi mega nawilża toto wlos, choć trochę zachodu jest...no i nie wiem jak Twoje włosy, ale moje nie lubią monotoni, szybko przyzwyczajajaą się do maski/odżywki, stąd cały czas coś innego na nie wrzucam....
Cytat:
Ha ! właśnie w tryndach makijażu na nadchodzący sezon 2015/16 przeczytałam , żę najmodniejszy będize niestaranny makijaż typu "dopiero uczę się malować" czyli wszystko rozmazane i nierówne i rozpaprane zaświeciło światełko w tunelu dla wszystkich
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 19:56   #1613
Redhaired Witch
Nindżopesz

Podobno upały ponad 30 stopni mają trwać do 20go sierpnia O_o Bosz, połumieramy.
Stary 2015-08-05, 20:33   #1614
winter76
RENTGEN RZĄDZI!

GG do winter76

Cytat:
Nie wiem czy kogokolwiek obchodzi ten temat ale muszę se narzeknąć.
Jakiś czas temu szumnie zapowiedzieli, że do każdego porodu będzie darmowe znieczulenie - od razu mi się to nie spodobało bo wolę zapłacić i mieć pewność, a nie liczyć na coś gratisowego, czego pewnie spróbują uniknąć.
No i już się z tego wycofali - nie będzie znieczulenia na życzenie do każdego porodu, tylko w przypadkach uznanych za medycznie wskazane. Czyli ile? Jeden na 50? Natomiast jako środek przeciwbólowy zaproponowano... rozmowę z psychologiem Widzę to No ludzie...
Tak więc znowu trzeba szukać gdzie dają za kasę i łachy nie robią.
Nawet jakby wprowadzili na życzenie to niestety, ale w szpitalach dramatycznie brakuje anestezjologów. Anestezjolog mając do wyboru zzo i operację czy to planową czy pilną zawsze wybierze to drugie, bo taki jego obowiązek.

Tak w ogóle przyszłam się pochwalić, że od godz 19 ej mam urlop Szpital zobaczę dopiero 25 ego sierpnia

macie fajny wątek mojej koleżanki z intymnego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=825166

Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można....
Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby
winter76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 21:20   #1615
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Podobno upały ponad 30 stopni mają trwać do 20go sierpnia O_o Bosz, połumieramy.

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 22:18   #1616
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
ja się wstępnie u mnie orientowałam no i stawiam na szpital gdzie warunki socjalne są w porządku (pokoje 3-osobowe z łazienkami, byłam, leżałam, są ok) i jest opcja znieczulenia, aczkolwiek ja jakoś na razie wątpię żebym chciała z własnej woli znieczulenie, bo mam ze znieczuleniami średnie dość doświadczenia... no ale jak będzie bardzo źle to pewnie inaczej zaśpiewam
Cytat:

czeka na traktor
Cytat:
ano, poumieramy...
ja dziś musiałam "na miasto" się wynurzyć i po 2 sklepach zarządziłam ewakuację bo już mi słabo było
Nie wytrzymam jeszcze tylu dni
Cytat:
Napisane przez winter76 Pokaż wiadomość

Tak w ogóle przyszłam się pochwalić, że od godz 19 ej mam urlop Szpital zobaczę dopiero 25 ego sierpnia
ale fajnie

Cytat:
macie fajny wątek mojej koleżanki z intymnego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=825166
widziałam ten wątek, boski jest

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-05, 22:30   #1617
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:

A w związku z tym oraz tym, że poczuliśmy się lepiej, zaraz zabraliśmy się za porządki Pomyłam na podwórku szafki wiklinowe, zrobiłam kolejną czystkę w kosmetykach, a TŻ odkurzył i umył podłogi oraz pogrzebał przy pojeździe.

A teraz mogę nadrabiać
Ja mam dzień do tyłu - ale nie całkiem

Cytat:
Ale kto?

Oj Rejcz, Ty zawsze tak podkreslasz, że dzieci nie dla Ciebie, ciąża nie dla Ciebie - pamiętaj, ze dostajemy to, czego się boimy
Będziesz świetną mamą

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Ju chcesz skrętu to musisz postawić na nawilżenie. Im lepiej nawilżony włos, tym lepszy skręt....( chociaż ekspertem od tego to Redzia jest, moje wlosy wygladają jak by je przed chwilą prostownica potraktował). Joanny b/s świetne. I myślę,że powinnaś sie zaopatrzeć w jakieś mocno nawilżające odżywki/maski. No...jedna nawilżająca, jedna emolientowa ( czyli dwie obowiązkowo) i zabawa z glutkiem lnianym...mi mega nawilża toto wlos, choć trochę zachodu jest...no i nie wiem jak Twoje włosy/odżywki, stąd cały czas coś innego na nie wrzucam....
Właśnie dzięki Nesce wsiąkłam w blog włoswy Kokardka, już go kiedyś czytałam - ale teraz, jak sobie poczytałam o pielęgnacji i stylizacji fal, to szczęka mi opadła
Jak można tak dalece NIC o tym nie wiedzieć??? Własnie, mimo upału, siedzę w czepku i czapce i olejuję - tak mi gorąco w mózg, że aż mi w resztę zimno

Posprawdzałam składy i niestety moją mgiełkę stylizacyjną Joanny i wyciąg z pokrzywy musiałam oddać w dobre ręce
Z drugiej strony, efekty mogą być doskonałe
Tyle, że żelu nie chcę

Zaklepałam sobie wizytę u tej pani od Kokardki - na wszelki wyp. a na końcu zapytałam, ile kosztuje - niestety, 150zł, więc będę działać sama wg jej wskazowek

Cytat:
N więc wlaśnie - wielka szkoda, że mi się taka pogoda nie trafiła na Mazurach - tam było po 12 stopni w nocy i w domu na gorze 15.
Ja w te upały, że niby tak długie, nie wierzę - no chyba, że noce będą chłodne

Babka od Panienki niespodzianki zgodziła się, żeby jednak na bieżąco opisywała na blogu! Chyba sama nie może wytrzymać

Stary 2015-08-05, 22:57   #1618
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
No poumieramy jak nic
Ale moze się mylą, może się zmieni na chłodniej
Cytat:

Wciągnął mnie
Cytat:
:

Właśnie dzięki Nesce wsiąkłam w blog włoswy Kokardka, już go kiedyś czytałam - ale teraz, jak sobie poczytałam o pielęgnacji i stylizacji fal, to szczęka mi opadła
Jak można tak dalece NIC o tym nie wiedzieć??? Własnie, mimo upału, siedzę w czepku i czapce i olejuję - tak mi gorąco w mózg, że aż mi w resztę zimno
Można, większość normalnych ludzi nie wie

To jeszcze polecę Ci tego bloga, mój ulubiony włosowo pielęgnacyjny, autorka totalnie kręconowłosa

http://kascysko.blogspot.com/
Cytat:
Tyle, że żelu nie chcę
Ale,że lnianego?
Dla czego?
On wrzucony na mokre umyte włosy, ponoszony sam albo wymieszany z odżywką/maską i spłukany genialnie nawilża / Nie wszystkim, wiadomo, ale spróbować warto.
Cytat:
Babka od Panienki niespodzianki zgodziła się, żeby jednak na bieżąco opisywała na blogu! Chyba sama nie może wytrzymać
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-06, 00:08   #1619
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
To jeszcze polecę Ci tego bloga, mój ulubiony włosowo pielęgnacyjny, autorka totalnie kręconowłosa

http://kascysko.blogspot.com/

Ale,że lnianego?
Dla czego?
On wrzucony na mokre umyte włosy, ponoszony sam albo wymieszany z odżywką/maską i spłukany genialnie nawilża / Nie wszystkim, wiadomo, ale spróbować warto.
A lniany to jak najbardziej! I wydaje mi się, że kiedy uda mi się wypielęgnować moje chrzęszczące od suchości (?) włosy, może być pięknie! Pomyśleć, że tyle LAT robiłam sobie wlosy na prosto
Na razie sądzę, że ten skręt jest obiecujący i może nawet do loków dojdę

wło 05.08.2015.jpg

Stary 2015-08-06, 00:12   #1620
justynaneyman
Zakorzenienie

I oproszę o kciuki - napisałam projekt zapachowej wystawy od strony Polski w pejzażu, żeby za granicą polskie władze miały podkładkę, by finansować I wysłałam go, napisany bardzo kulturalno mowo dyplomatyczno ("łączę wyrazy szacunku" i takie tam )

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości