|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
moja dzisiaj rano mnie tak boksowała, że nawet mąż leżał i się patrzył na brzuch jak ja jeszcze spałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Patrzę na te wyprzedaże w smyku, ale to co mi się podoba to akurat same duże rozmiary. Koło 18 zbieram się do gina na wizytę
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140802580114.html Edytowane przez lexie42 Czas edycji: 2015-08-10 o 17:16 |
|||
|
|
|
#3782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już przy Hani nie chciałam pianki- kokos. Sama bym nie chciała na tym spać więc dziecku też nie serwowałam
![]() Kupiliśmy siedmiostrefowy i jestem zadowolona. Pokrowiec się zdejmuje do spania, piankę ze środka też można wyprać. Hania ma ponad trzy latka i jeszcze na nim śpi, w łóżeczku http://allegro.pl/materac-120x60-bzo...573970033.htmlCytat:
![]() Nie jesteś szalona, a świadoma Jak najbardziej się da. Ja jestem tego przykładem
|
|
|
|
|
#3783 |
|
Moderator
|
Dziś byłam na paznokciach a mój TZ czekał na mnie Córcią i przy okazji odwiedzili TkMaxx Więc się chwalę łupami
|
|
#3784 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko fajne
![]() U mnie w TkMaxx jeszcze dużo letnich rzeczy. Patrzyłam ostatnio na zestawy, ale wszystko z krótkim rękawkiem. Może niebawem rzucą coś fajnego i u nas
|
|
|
|
#3785 | |
|
Moderator
|
Cytat:
U mnie też głównie z krótkim. TZ nabrał 3 razy więcej ale zrobiłam sort i oddałam te z krótkim bo mi nie będą potrzebne bo z krótkim mam juz tyle ile mi trzeba.
|
|
|
#3786 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Uff wreszcie mogę Wam normalnie odpisać z laptopa, bo wielocytowanie na telefonie to jakaś porażka
![]() Cytat:
Lepiej nie zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, bo sił będzie coraz mniej. My od jakiegoś miesiąca mamy już szafę, a w niej... mam już poprane i poukładne rozmiarami ciuszki, z tym że wszystko prałam w normalnym płynie do prania, a za jakiś czas te najmniejsze rozmiary wypiorę jeszcze raz w płynie dla dzieci. Zamówiliśmy też komodę i łóżeczko. Jutro odbieramy Komodę mąż złoży od razu a na łóżeczko jeszcze trochę za wcześnie, ale też nie chcemy czekać z tym na ostatni moment, bo takie mebelki jednak czuć "nowością" i lepiej, żeby wcześniej trochę wywietrzały ![]() Cytat:
Powiedz, czy Tobie choć trochę diabetolog pomogła w ewentualnym korygowaniu diety? Bo zaczęłam zapisywać co jem, o jakich porach i cukry i liczę na to, że diabetolog na to zerknie i ewentualnie powie co robię nie tak. Cytat:
Nie wiem jak będzie z ich jakością w praktyce, narazie moje obserwacje są takie, że po praniu rzeczy z tesco są jakieś bardziej sztywne i mniej przyjemne w dotyku niż inne np. ze smyka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja planuję lateksowy, ewentualnie słyszałam też o lateks/ kokos. Jeszcze się dokładnie nie rozglądaliśmy ![]() Słodkie mamy, zwłaszcza te początkujące, może się którejś przyda, wklejam artykuł, który znalazłam gdzieś w necie, moim zdaniem bardzo przydatny przy początkach |
||||||
|
|
|
#3787 |
|
Rozeznanie
|
czesc
![]() widze ze przewinął się temat materacy India_love- dzieki za fajny artykuł czekolada, dzikasliwka wspolczuje cukrzycy, ale dla pocieszenia powiem Wam ze pewnie nie pojda Wam tak kg do góry jak bedziecie na diecie, co znaczy ze po porodzie bedziecie mialy z górki
|
#3788 | |
|
Zadomowienie
|
Iclosemyeyes nie doczytałam chyba, polazłaś Ty na to zwolnienie? ![]() Cytat:
a może dlatego, że nie widzę potrzeby dublowania imienia z najbliższego otoczenia bo są setki innych z których można wybrać, chyba, że daje się ku czyjejś czci czy pamięci, ale to tylko moje własne zdanie szanuję Twój wybór ![]() A dopiero co sama pisałam, że nie lubię jak ktoś komentuje wybór imienia sama ostatnio padłam jak usłyszałam, żeby nie nadawać, bo nie ma świętej o tym imieniu... Wygrzebałam aż dwie w googlach, tak mnie to nurtowało ![]() Dziewczyny współczuję problemów z cukrzycą, mądrze napisane, że grunt to rozpoznanie i już wiecie chociaż jak działać... ![]() Cornflower wspieram w stu procentach w decyzji o porodzie bez znieczulenia i będę Ci kibicować sama gdybym miała rodzić ponownie sn to wiem, że też nie sięgnęłabym po zzo
Edytowane przez Amelia16 Czas edycji: 2015-08-10 o 21:33 |
|
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę się wbić w rozmowę, ale cały czas Was podczytuję.
Mam jakiś kiepski dzień, a raczej wieczór. Ryczę i sama do końca nie wiem czemu, chyba z bezsilności... Kasy zostało mega mało na przeżycie do końca miesiąca, a tu zbliża się 1 rocznica ślubu, promocje na ciuszki w Lidlu, mama też nas namawia na wypad nad jezioro... A my nie mamy na to kasy ![]() Mąż chciał żebym mu zrobiła kolację, a ja po prostu nie miałam siły, to się obraził i powiedział, że sobie sam zrobi :/ Ma pierwszy dzień urlopu, a zachowuje się jakby pracował Bóg wie ile :/ Nie mam dziś siły, do tego hormony buzują i łzy same lecą... Jedyne co mnie cieszy to kopniaki mojej córci, dziś jest bardziej aktywna niż wczoraj
|
#3790 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Głowa do góry. Jeszcze zdążysz wszystko kupić.
|
|
|
#3791 |
|
Zadomowienie
|
Tak piszecie o porodzie bez znieczulenia i ja w sumie zdecydowałam sie na szpital, w ktorym wiem, ze w razie potrzeby dostanę zzo, ale chcę też jeszcze popytać i poczytać jakie jest ryzyko, że zzo rzeczywiście wydłuży poród albo zatrzyma akcję porodową. Nastawiam się na coś takiego, że nie powiem przy przyjęciu do szpitala, że chcę zzo, ale jeśli nie bede dawała rady to wtedy wezmę. Położna w szpitalnej szkole rodzenia mówiła, ze tak mozna. Ja jestem w sumie bardzo wytrzymała, ale wolę miec spokoj psychiczny, że w razie czego jest dostępne znieczulenie
|
|
|
|
#3792 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale miałam dziś dzień. Wczoraj zatkał się pion w kamienicy i dzisiaj cały dzień walki, żeby go udroznic, nie udało się niestety i zostajemy w dziura w ścianie.
Ja dopiero co skonczylam się pakować na nasz rocznicowych Tour trip Dania-Holadnia- Niemcy. Jutro wieczorem zaraz po wizycie u ginekologa Ruszamy do swinoujscia i wsiadamy na prom do Trelleborga We wrześniu idę do szkoły rodzenia, już nie mogę się doczekać. Mała się tak wierci, że mam obawę ze pepkiem wyjdzie. |
|
|
|
#3794 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no trudno ![]() dostałam L4 na szczęście, ale mi dobrze ![]() o tej zniżce do H&M dobrze wiedzieć, niebezpiecznie dużo rzeczy mi się tam podoba ![]() ręczniki przesłodkie Cytat:
polazłam Cytat:
, mnie też ostatnio wszystko z równowagi wyprowadza, martwię się o przyszłość, to chyba normalne przy hormonach, które w nas buzują, nie stresuj się, poradzicie sobie
|
|
|
#3795 |
|
Wtajemniczenie
|
tylkokasia, dlaczego miałaś poród kleszczowy? Nie wiążesz tego z zzo?
|
|
|
|
#3796 |
|
Moderator
|
Nie ma to związku u mnie. Mała źle wchodziła w kanał rodny czyli była źle ułożona.
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kompletnie nie wiem, jak to się ma do rzeczywistości. Opieram się tylko na informacjach wyczytanych i zasłyszanych. |
|
|
|
|
#3798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam dzisiaj na wizycie i moje maleństwo waży już 856g wszystko w porządku. Pytałam się o ten napięty brzuch jak stoję to lekarz powiedział, że to mogą być problemy gastryczne, na pewno nic z dzieckiem. Mogę spróbować z espumisanem i dał mi też tabletki diphergan. Będę próbować, mam nadzieję, że to ustąpi.
|
|
#3799 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Poród nie był długi bo od kiedy mnie przywieźli na porodówkę do trzymania Oliwki na rękach minęło 40 min. A pierwsze skurcze dopadły mnie w nocy z sob na niedzielę. Do szpitala przyjęli mnie rano w niedzielę a o 16.29 urodziłam. Jak na pierworódkę chyba szybko.
|
|
|
#3800 | ||
|
Zakorzenienie
|
Amelia Dziękuję za kciuki, przydadzą się
![]() Nie ma co oceniać, jaki poród jest lepszy - ważne jest dobro dzieciaczków. Cc w Twojej sytuacji jest najbardziej bezpieczną opcją ![]() Cytat:
Cytat:
iclosemyeyes Wreszcie wypoczniesz
|
|
#3801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja pierwszy poród mialam bez ZZO i teraz koniecznie chce. nie boje sie bólu, tylko tego, ze znowu bede sie meczyc tyle godzin w bólach Cytat:
|
|||
|
|
|
#3802 |
|
Moderator
|
Ja już mówiłam wiele razy przy ZZO nie czułam partych ale położna mi mówiła kiedy przeć - wszystko widać na monitorach.
Przed akcją porodową dokładnie mi wytłumaczyła jak przeć, aby jej zaufać itp. A łatwo nie było bo on Francuzka z dziwnym akcentem a ja Polka wtedy ze słabym angielskim
|
|
#3803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
świetne łupy
|
|
|
#3804 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny
Mała mnie obudziła wcześnie kopniakami,jestem już po spacerze z psem,małych zakupach i w trakcie śniadania Bardzo się ciesze że mamy tu juz doświadczone mamy, które dzielą się wiedzą i doświadcze porodówki m.in. Dzięki! Tymbardziej że wasze wspomnienia są raczej pozytywne tylkokasia śliczne ubranka!! Lexie duże już te Twoje maleństwo ciekawe jak tam moja Głodomorra, dopiero w piątek za tydzień mam wizytę
|
|
#3805 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dlatego wolę zaufać naturze. Bóle parte nie są ot tak, na złość kobiecie One czemuś służą.---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- No właśnie. Kleszcze stosuje się wtedy, kiedy na cesarkę jest już za późno, czyli kiedy główka dziecka jest już bardzo nisko w kanale rodnym. Statystyki są niestety takie, że odkąd pojawiło się więcej porodów z zzo, to wzrosła też ilość porodów kleszczowych. |
||
|
|
|
#3806 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mąż już nie wiedział co ze mną robić, a tylko na niego warczałam i wyzywałam. Nagromadziło Ci się trochę, ale w końcu wszystko minie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czy ten diphergan to coś podobnego do espumisanu? Też niestety często muszę się nim ratować jak za dużo zjem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no i nie powiem, myśl, że udało mi się bez znieczulenia dodała mi pewności siebie. Mimo wszystko w pełni rozumiem mamy, które decydują się na znieczulenie, bo każda z nas różnie przechodzi ból, różny ma próg, różne wspomnienia z poprzednich porodów nieraz traumatyczne... Dobrze, że mamy mają teraz bardziej otwartą drogę do znieczulenia, zawsze to dodaje otuchy
|
|||||
|
|
|
#3807 |
|
Zadomowienie
|
Jeeej, jutro o 17 idę na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia
już miałam się umówić do innej,ale właśnie przed chwilą dzwoniła położna że nie ma co dłużej czekać i zrobić zajęcia tylko dla mnie i drugiej pani w podobnym wieku ciążowym
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Dziękuję za wsparcie ![]() Ja się zapomniałam pochwalić,,że,w zeszłym tygodniu się zapisałam do szkoły rodzenia, na ten późniejszy termin jednak - zaczynam 1 września. Ale położna mówiła, że po 31 tygodniu mogę przychodzić 2 razy w tygodniu. Mam nadzieję, że uda mi się nadrobić i skończyć wcześniej czyli w połowie października, a nie pod koniec.
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
troszke bylo komplikacji , bo glowka nie chciala schodzic do kanału, miednice mam wąską. gdyby nie to, byc moze caly porod trwałby 6h.. teraz boje sie , ze dziecko bedzie wieksze i zastanawiam sie powaznie nad cesarką , ale tego tez sie boje. mam cichą nadzieje, ze Tomcio bedzie malutki i wszystko jakos szybciej pojdzie
|
|
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
Poznanianka
ja też rano pokłóciłam się z TŻtem, strasznie mnie denerwuje jak mi odburkuje i olewa, a tak się zachowywał praktycznie od wczoraj wieczór (TŻ mówi, że to przez upały i zmęczenie) ale nie jest sam, który z tego powodu cierpi i go zwyzywałam zanim wyszedł do pracy i teraz siedzę sama wściekła...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

zazwyczaj jak na boku leżę 

Poza tym te gryka-kokos są okrutnie twarde, a że niby EKO to rodzice dają się na to nabrać a tak naprawdę taki wynalazek tylko szkodzi pleckom malucha. Ponoć najlepszy lateks. Zresztą same przeczytajcie:

Nasz ślub 16.08.2014 
, mnie też ostatnio wszystko z równowagi wyprowadza, martwię się o przyszłość, to chyba normalne przy hormonach, które w nas buzują, nie stresuj się, poradzicie sobie 
świetne łupy
i teraz siedzę sama wściekła...