Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-10, 11:03   #3751
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

ja też załamana dzwoniłam spytać o wyniki z glukozy, krzywa jest za wysoka mam dostać skierowanie do diabetologa ryczeć mi się chce

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-10, 11:13   #3752
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

Biedactwo, współczuję, że Cię to dopadło ta insulina to w tabletkach czy zastrzyki?

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Zastrzyki, takie mniej więcej jak przeciwzakrzepowe

Cytat:
Napisane przez maartucha Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy w Tesco jeszcze można wyrwać jakies fajne ciuszki dla naszych maluszków na wyprz? Powiedzcie proszę w jakich cenach są pajace np. 3 paki?
Można, na F&F, podobno dobre jakościowo. Różnie są pakowane, po 2, 3, 5 i body i pajace. Ceny też różne. Niektóre są ometkowane promocją, inne takie same już nie. Przynajmniej u mnie. Mi udało się kupić 5pak body z długim rękawem za 18 zł, ale wszystkie białe z małą aplikacją z przodu, albo dwa pajace z Disneya z 20 zł.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
ja też załamana dzwoniłam spytać o wyniki z glukozy, krzywa jest za wysoka mam dostać skierowanie do diabetologa ryczeć mi się chce
Rozumiem Cię, wiem co czujesz. Ja też byłam załamana. Ale jakoś przez 17 tygodniu udawało mi sie utrzymać dietę w ryzach. Tak naprawdę to nadal tak jest, bo po posiłkach jest okeej u mnie. Ostrzegano mnie, że w okolicy 30 tygodni stężenie hormonów może być tak duże, że trzustka sobie z tym nie poradzi. Noi na czczo mi organizm szaleje

Powiem Ci, że dieta naprawdę nie jest straszna. Ogarniesz ją szybciutko. Mam nadzieję, że trafisz na dobrego diabetologa i wszystko Ci wytłumaczy
dzikasliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:15   #3753
czekooczekolada
Zakorzenienie

dzika śliwka ja mierzylam glukometrem w domu po posilkach cukier i byl w normie, nigdy nie mialam przekroczonego. na czczo zawsze mialam 70-85 max.. wiec tez normalny.. ale najwidoczniej z taka iloscia glukozy (75g) moj organizm sobie nie poradzil w odpowiednim czasie..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-10, 11:29   #3754
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
dzika śliwka ja mierzylam glukometrem w domu po posilkach cukier i byl w normie, nigdy nie mialam przekroczonego. na czczo zawsze mialam 70-85 max.. wiec tez normalny.. ale najwidoczniej z taka iloscia glukozy (75g) moj organizm sobie nie poradzil w odpowiednim czasie..
I ja miałam prawie tak samo, bo ja zaczęłam mierzyć poziom cukru dopiero jak dostałam w szpitalu glukometr.
Stary 2015-08-10, 11:31   #3755
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzikasliwka Pokaż wiadomość
I ja miałam prawie tak samo, bo ja zaczęłam mierzyć poziom cukru dopiero jak dostałam w szpitalu glukometr.
i masz ustaloną dietę ? czytałam że białe pieczywo trzeba ograniczyć, słodycze, no i owoce niektóre.. a ja owoce tak kocham jakich owoców nie można jeść ? co z arbuzem ?

🤍

Stary 2015-08-10, 11:38   #3756
Soul89
Zadomowienie

U mnie w tesco co chwile jakąś partie ciuszków przeceniają, moja mama ostatnio kupiła szlafroczek dla małego za 17zł😊 więc może uda się coś kupić 😊

Mam od kilku dni jakieś dziwne mrowienie pod prawą piersią 😕 nigdy nie miałam czegoś takiego i jest to dość irytujące 😑😕

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:57   #3757
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

Dzika śliwa czkolada współczuję. Moja krzywa też nie najlepsza ale jestem ciekawa co powie lekarz w czwartek na ten temat.

Ja się dziś witam w pierwszym dniu 3 trymestru ale leci W tym tyg muszę położną załatwić..bo jeszcze tego nie zrobiłam

Słabo się dziś czuję, po kawie moje ciśnienie to 100/60. A tak to mam 120/60.
I nadal pulsują mi stopy.. Kurde te co rodzą czy co są na końcówce to dopiero mają przekichane więc wolę nie marudzić.

Nie wiem który laktator ręczny sobie kupić bo wolę mieć w razie czego... Już czytałam co tam macie ale ja i tak zawsze się waham ze wszystkim

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 11:58   #3758
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Taki kombinezon dziś na szybko wyhaczyłam w TKMaxx, podoba mi się bardzo, porządnie wykonany i cena też dobra, tylko nie wiem czy kolor biały nie będzie kłopotliwy... Chociaż z drugiej strony jak się dziecku uleje czy coś to chyba na każdym kolorze będzie widoczne Doradźcie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0121.jpg (71,3 KB, 35 załadowań)
Stary 2015-08-10, 11:59   #3759
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:
i masz ustaloną dietę ? czytałam że białe pieczywo trzeba ograniczyć, słodycze, no i owoce niektóre.. a ja owoce tak kocham jakich owoców nie można jeść ? co z arbuzem ?
Tak, ale sama nad dietą pracowałam. Białe pieczywo trzeba wykluczyć całkowicie. Co do owoców, to na pewno nie wolno bananów i winogron. Ja arbuza jem. Okej po nim u mnie. Znajdź sobie tabele indeksów glikemicznych i zobacz co ma jaki indeks i tym się kieruj.

A przepraszam, jak miałam problemy z ketonami w moczu, to kazała mi jeść białą bułkę i szklankę mleka przed snem.

Edytowane przez dzikasliwka
Czas edycji: 2015-08-10 o 12:02
Stary 2015-08-10, 12:09   #3760
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
U mnie w tesco co chwile jakąś partie ciuszków przeceniają, moja mama ostatnio kupiła szlafroczek dla małego za 17zł😊 więc może uda się coś kupić 😊

Mam od kilku dni jakieś dziwne mrowienie pod prawą piersią 😕 nigdy nie miałam czegoś takiego i jest to dość irytujące 😑😕

No to koniecznie musze sie wybrać

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
Dzika śliwa czkolada współczuję. Moja krzywa też nie najlepsza ale jestem ciekawa co powie lekarz w czwartek na ten temat.

Ja się dziś witam w pierwszym dniu 3 trymestru ale leci W tym tyg muszę położną załatwić..bo jeszcze tego nie zrobiłam

I nadal pulsują mi stopy.. Kurde te co rodzą czy co są na końcówce to dopiero mają przekichane więc wolę nie marudzić.

Nie wiem który laktator ręczny sobie kupić bo wolę mieć w razie czego... Już czytałam co tam macie ale ja i tak zawsze się waham ze wszystkim
Ja z laktatorem sie wstrzymuje.
Zdania w moim otoczeniu sa podzielone, jedne potrzebowaly juz w szpitalu inne kupily i ani razu nie uzyly mimo, ze karmily piersia. Ja jestem bardzo nastawione na KP ale jak bedzie potrzeba to po prostu podjade do sklepu i kupie laktator. Dziś jest to bardzo dostepny sprzecik wiec nie ma problemu z jego dostepnoscia

Ah mnie czeka jutro glukoza, troszke sie stresuje bo ta z krwi ktora sie robi w 1 trymestrze byla tam hmm na pograniczu

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:18   #3761
fasterka90
Zadomowienie

iclosemyeyes Tez wczoraj widziałam ten kombinezon w naszym tkmaxxie i się zastanawiałam, jaki rozmiar wzięłas?
Co do kredytu to nie dostaniemy na takie mieszkanie jak chcemy,a mniejsze mnie nie satysfakcjonuje... Bezsensu-a jak za parę lat zdecydujemy się na drugie dziecko? To już zdecydowanie będzie za małe. Może przyjdą lepsze czasy, może w końcu zdecydujemy się na mdm,bo teraz chcieliśmy na szybko gotowe z rynku wtórnego. Tylko biorąc w mdm jeszcze masę kasy trzeba zainwestować, zacząć spłacać a jeszcze gdzieś mieszkać... Rodzice też narazie niezbyt pomóc mogą.

Dziewczyny współczuję tej cukrzycy ważne że wykryta i lekarze zrobią co mogą.
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 12:28   #3762
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
iclosemyeyes Tez wczoraj widziałam ten kombinezon w naszym tkmaxxie i się zastanawiałam, jaki rozmiar wzięłas?
Co do kredytu to nie dostaniemy na takie mieszkanie jak chcemy,a mniejsze mnie nie satysfakcjonuje... Bezsensu-a jak za parę lat zdecydujemy się na drugie dziecko? To już zdecydowanie będzie za małe. Może przyjdą lepsze czasy, może w końcu zdecydujemy się na mdm,bo teraz chcieliśmy na szybko gotowe z rynku wtórnego. Tylko biorąc w mdm jeszcze masę kasy trzeba zainwestować, zacząć spłacać a jeszcze gdzieś mieszkać... Rodzice też narazie niezbyt pomóc mogą.

Dziewczyny współczuję tej cukrzycy ważne że wykryta i lekarze zrobią co mogą.
to jest rozmiar 62

rozumiem, my niestety jesteśmy zmuszeni kupić nowe, bo chcemy się załapać na MDM (a w Krakowie załapać się na MDM z rynku wtórnego to cud!) i odbiór jak wszystko pójdzie zgodnie z planem pod koniec października 2016, a do tej pory będziemy mieszkać na wynajmie jeszcze. Ja się trochę boję tego obciążenia, kiedy trzeba będzie już płacić całą ratę i jednocześnie ciągle wynajmować, ale mąż mówi, że damy radę, że najwyżej się gdzieś zatrudni jeszcze na weekendy żeby dorobić niestety też nam nikt w rodzinie nie pomoże, bo czasy są kiepskie

Co do cukrzycy, to Fasterko dobrze piszesz, ważne że dziewczyny macie wykrytą i pod kontrolą, gorzej by było nie wiedzieć dacie radę na pewno z dietą
Stary 2015-08-10, 13:22   #3763
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Taki kombinezon dziś na szybko wyhaczyłam w TKMaxx, podoba mi się bardzo, porządnie wykonany i cena też dobra, tylko nie wiem czy kolor biały nie będzie kłopotliwy... Chociaż z drugiej strony jak się dziecku uleje czy coś to chyba na każdym kolorze będzie widoczne Doradźcie
Takie Maleństwa jedzą tylko mleko więc ulewają na biało Więc możesz brać

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

I współczuje Wam przebojów z cukrzycą Dziewczyny

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 13:24   #3764
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:

Super ten kombinezonik zazdroszczę wam tego tk maxxu w pobliżu,ja niestety nie mam a zakochałam się w tych okryciach kąpielowych przez fasterke wczoraj pokazywanych,będe musiała kogoś uprosić kto ma w pobliżu żeby mi kupił

ja przed chwilą zrobiłam zamówienie w smyku,jak przyjdą ubranka to się pochwalę, kupiłam 2 kompleciki i rękawiczki 3 pary niedrapek za wszystko ponad 7 dych więc się opłacało

Cytat:
No to koniecznie musze sie wybrać

Ja z laktatorem sie wstrzymuje.
Zdania w moim otoczeniu sa podzielone, jedne potrzebowaly juz w szpitalu inne kupily i ani razu nie uzyly mimo, ze karmily piersia. Ja jestem bardzo nastawione na KP ale jak bedzie potrzeba to po prostu podjade do sklepu i kupie laktator. Dziś jest to bardzo dostepny sprzecik wiec nie ma problemu z jego dostepnoscia

Ah mnie czeka jutro glukoza, troszke sie stresuje bo ta z krwi ktora sie robi w 1 trymestrze byla tam hmm na pograniczu

zgadzam się co do laktatora,też chcę karmić kp ale są różne przypadki w razie w mąż może kupić i dowieź do szpitala,teraz nie będe sobie tym głowy zawracać

OJ dziewczynki 'słodkie' trzymajcie się i głowa do góry,dacie radę z cukrzycą
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 13:34   #3765
czekooczekolada
Zakorzenienie

mama mnie wcisnęła "po znajomosci" do diabetologa na środę na 15:30. Tylko taki mały myk, ja wizytę u gin dopiero mam w pt i wtedy mi miała dać skierowanie. teraz zastanawiam się czy nie zadzwonić do gin czy by mi wypisała skierowanie ( nobo bez skierowania mogę iść i donieść, ale z czym pójdę, jak wyniki krzywej cukrowej ma i tak moja gin a ja ich nie mam ? ) i ja w środę bym sobie wstąpiła po to skierowanie i pojechała prosto na tą konsultację. wiem, taka troche w gorącej wodzie kąpana jestem, ale ja naprawdę wolę wszystkie niejasności wyjaśnić jak najwcześniej i w razie gdyby była potrzeba to interweniować jak najszybciej się da.

🤍

Stary 2015-08-10, 13:51   #3766
Agusiek89
Wtajemniczenie

Witam się i ja
U mnie dziś też skwar w dalszym ciągu, ale w cieniu jest fajny chłodny wiaterek. Niestety mieszkanie mamy słoneczne, więc się dalej parzymy.

Byłam dziś u gin, pokazałam moje wyniki z moczu przed i te po antybiotyku, powiedziała że wyniki obecne są ok, że bakterie po antybiotyku jeszcze przez jakiś czas będą się utrzymywać, ale ogólnie wynik moczu jest dobry już. Dała mi tylko tabletki na pęcherz z wit C i żurawiną

Moja maleńka mimo upałów tak się ostatnio wierci, że brzuch mi cały faluje hi hi bawię się z nią naciskając na którąś część brzucha a ona "oddaje" po chwili w tym miejscu cudowne uczucie. I zauważyłam, że często już czuję i widzę na brzuchu że się przekręca zazwyczaj jak na boku leżę A dziś rano po przebudzeniu aż się chichrać zaczęłam, bo czuję że kopie mnie pod żebrem, nacisnęłam lekko tam palcem i czułam coś małego, najwyraźniej stópka po chwili kopnęła i się odwróciła już he he
Stary 2015-08-10, 14:03   #3767
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Takie Maleństwa jedzą tylko mleko więc ulewają na biało Więc możesz brać
masz rację
Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Super ten kombinezonik zazdroszczę wam tego tk maxxu w pobliżu,ja niestety nie mam a zakochałam się w tych okryciach kąpielowych przez fasterke wczoraj pokazywanych,będe musiała kogoś uprosić kto ma w pobliżu żeby mi kupił

ja przed chwilą zrobiłam zamówienie w smyku,jak przyjdą ubranka to się pochwalę, kupiłam 2 kompleciki i rękawiczki 3 pary niedrapek za wszystko ponad 7 dych więc się opłacało
w sumie to ja nigdy tego sklepu nie lubiłam, jakoś tak chaotycznie tam wszystko jest porozkładane, ale trzeba przyznać, że ciuszki dziecięce mają bardzo ładne i nawet da się coś znaleźć w dobrej cenie chyba tam męża zaciągnę jak już będziemy kupować całą wyprawkę

pochwal się zakupami ze Smyka koniecznie
Cytat:
mama mnie wcisnęła "po znajomosci" do diabetologa na środę na 15:30. Tylko taki mały myk, ja wizytę u gin dopiero mam w pt i wtedy mi miała dać skierowanie. teraz zastanawiam się czy nie zadzwonić do gin czy by mi wypisała skierowanie ( nobo bez skierowania mogę iść i donieść, ale z czym pójdę, jak wyniki krzywej cukrowej ma i tak moja gin a ja ich nie mam ? ) i ja w środę bym sobie wstąpiła po to skierowanie i pojechała prosto na tą konsultację. wiem, taka troche w gorącej wodzie kąpana jestem, ale ja naprawdę wolę wszystkie niejasności wyjaśnić jak najwcześniej i w razie gdyby była potrzeba to interweniować jak najszybciej się da.
jak masz okazję iść do lekarza wcześniej to korzystaj
Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Moja maleńka mimo upałów tak się ostatnio wierci, że brzuch mi cały faluje hi hi bawię się z nią naciskając na którąś część brzucha a ona "oddaje" po chwili w tym miejscu cudowne uczucie. I zauważyłam, że często już czuję i widzę na brzuchu że się przekręca zazwyczaj jak na boku leżę A dziś rano po przebudzeniu aż się chichrać zaczęłam, bo czuję że kopie mnie pod żebrem, nacisnęłam lekko tam palcem i czułam coś małego, najwyraźniej stópka po chwili kopnęła i się odwróciła już he he
moja też się wierci mimo że ja ledwo dycham może w brzuszku jest przyjemniej fajnie, że wszystkie nasze wątkowe dzieciaczki są aktywne
Stary 2015-08-10, 14:13   #3768
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
masz rację

w sumie to ja nigdy tego sklepu nie lubiłam, jakoś tak chaotycznie tam wszystko jest porozkładane, ale trzeba przyznać, że ciuszki dziecięce mają bardzo ładne i nawet da się coś znaleźć w dobrej cenie chyba tam męża zaciągnę jak już będziemy kupować całą wyprawkę

pochwal się zakupami ze Smyka koniecznie

jak masz okazję iść do lekarza wcześniej to korzystaj

moja też się wierci mimo że ja ledwo dycham może w brzuszku jest przyjemniej fajnie, że wszystkie nasze wątkowe dzieciaczki są aktywne
Na pewno mają przyjemniej w brzuszkach moja lubi jeszcze jak wiatrak chodzi i wieje troszkę na nią he he wtedy bryka w brzuchu
Stary 2015-08-10, 14:17   #3769
201802011557
Konto usunięte

Witam dziś i ja☺zaczęłam właśnie 25 tc. A nie dawno nie mogłam się doczekać 20 jak ten czas leci. Teraz nie mogę doczekać się 30 bo wydaje mi się ze już jakoś z górki to będzie zawsze bliżej porodu ☺ ja dziś z nowy szkok przeżyłam, wpadł mi do pokoju ogromny Bąk mutant, jeszcze takiego dużego życiu nie widziałam. Co najlepsze na początku myślałam ze to sąsiedzi kosiarka kosza trawę ☺dopiero po chwili jak się ujawnij to gapnelam się ze jestem w błędzie. Takiego pisku narobilsm na cały dom aż córkę wystraszylam, musiałam ja ratować bo bała się wyjść z pokoju i ucieklysmy z tamtad. Dobrze ze była teściową i go pogonila. Teraz siedzę z zamkniętymi oknami. ☺i chyba nie prędko je otworzę hehe. Moja niunia też ostatnio bardzo aktywna ale chyba też się wydtraszyla bo coś teraz cicho, nic się nie rusza.
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:19   #3770
Kasiula8708
Rozeznanie

Dziewczyny jakie materace kupujecie do łóżeczek?????
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:22   #3771
201802011557
Konto usunięte

Ja na szczęście łóżeczko mam z głowy, bo zostało się po mojej córce i materac tak samo, wszystko w dobrym stanie. Gorzej u mnie będzie z wózkiem ☺
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:27   #3772
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Dziewczyny, współczuje Wam tych cukrzycowych przeżyć. Czeko, ja nie uważam żebyś była w gorącej wodzie kąpana - to jasne, że chcesz jak najszybciej wiedzieć co i jak. Spróbuj zalatwic to skierowanie, moze sie uda

W Katowicach właśnie zaczęło grzmieć i padać. Alleluja!

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Przyłączam się do pytania o materacyk do łóżeczka.

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:42   #3773
poznanianka1990
Zakorzenienie

Współczuję przebojów z cukrzycą... Mam nadzieję, że u mnie wyniki będą ok...

Właśnie wracam z odwiedzin w pracy, mąż po mnie przyjechał. Jeszcze musimy kilka rzeczy na mieście załatwić. Skwar jak nie wiem.... Dobrze, że mamy klimę w aucie.

Jak na złość teraz jest tyle promocji i okazji na ubranka dziecięce, pieluchy itd. a my resztę kasy na koncie mamy. A gdzie tu do 27ego (dzień mojej wypłaty)...

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 14:51   #3774
cynamon_
Zakorzenienie

Cytat:

kokos-pianka
Stary 2015-08-10, 15:13   #3775
Amelie04
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Witam z rana

A czujesz przy tych skurczach lekki ból?
Właśnie jadę autobusem i złapał mnie taki skurcz, delikatnie boli dobrze że siedzę...

bólu nie, aczkolwiek jest to nieprzyjemne uczucie. czasem podczas skurczu czuje straszne parcie na pęcherz

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość

te mrowienie w okolicach wątroby jest mi bardzo znane. borykam sie z tym tak samo jak ze skurczami. najgorzej jest przy siedzeniu, bo jak leze to tego nie odczuwam. mysle, ze to nacisk macicy... w 1 ciazy tez to mialam..

Cytat:

połozną srodowiskową czy taka do porodu ?

ja mam laktator ręczny z aventu po corce i nowy z canpola. avent jest super, tylko wymienilam sobie nakładkę na wiekszą. canpola jeszcze nie uzywałam. jeszcze zastanawiam się nad elektrycznym, bo jestem nastawiona na karmienie moim mlekiem z butelki

Cytat:
super kombinezonik, dla takiego maluszka biały kolor jest ok. chociaz ulanie pewnie tez delikatnie bedzie widać.
Cytat:

ja mam sam piankowy. przy corce mialam gryka pianka kokos i tez bylo ok. ale teraz po naczytaniu sie o robakach wolalam kupic inny

dziewczyny nie przejmujcie się ta cukrzycą, jesli bedziecie stosować się do diety to nic zlego sie nie stanie. u mnie pierwsza krzywa wyszła wręcz za niska - cukier na czczo 68 a po glukozie tylko 87. ciśnienia tez nigdy wyzszego niz 90/60 nie mam ...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 15:17   #3776
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja gryka-pianka-kokos
Stary 2015-08-10, 15:26   #3777
dzikasliwka
Rozeznanie

Cytat:

Fizjoterapeuci z którymi rozmawiałam mówią, że najlepszy lateksowy. No, ale koszt... Tak ze 250 zł to najbiedniej, a to już drożej niż łóżeczko, które sobie upatrzyłam Ja chyba kupię kokos pianka, bo ta gryka mnie przeraża jakoś
Stary 2015-08-10, 15:33   #3778
maartucha
Zadomowienie

GG do maartucha

Cytat:
Ja gryka-pianka-kokos
też taki mamy i w kołysce i w łożeczku

" . . D
zisaj uwierzyłam, że do szczęścia
Mi wystarczy bym przy Tobie była . . . "
(19.05.2006)

[luksjaa]104680[/luksjaa]
maartucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-10, 16:20   #3779
india_love
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
Ja gryka-pianka-kokos
Cytat:
Fizjoterapeuci z którymi rozmawiałam mówią, że najlepszy lateksowy. No, ale koszt... Tak ze 250 zł to najbiedniej, a to już drożej niż łóżeczko, które sobie upatrzyłam Ja chyba kupię kokos pianka, bo ta gryka mnie przeraża jakoś
Czytałam artykuł, że w gryce potrafią się robaki zalęgnąć Poza tym te gryka-kokos są okrutnie twarde, a że niby EKO to rodzice dają się na to nabrać a tak naprawdę taki wynalazek tylko szkodzi pleckom malucha. Ponoć najlepszy lateks. Zresztą same przeczytajcie:

http://www.dwapluscztery.pl/zdrowy-s...ybrac-materac/
Stary 2015-08-10, 16:37   #3780
cornflower_girl
Zakorzenienie

Amelia16 Świetne wieści, jeśli chodzi o bliznę i pewność co do tego, że będzie dziewczynka

Magdalena Wow, spora wyprawka.

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja sobie właśnie weszłam na facebooku na profil "posiłki w szpitalach" i zaczynam myśleć, że jak mąż mnie nie będzie dokarmiał to nie przetrwamy z Małą pobytu tam po porodzie
Kiedy leżałam na patologii ciąży, wiele posiłków spokojnie mogłoby trafić na ten profil. Ale wtedy wymiotowałam jak kot, więc ciężko mi było coś przełknąć. Współczułam dziewczynom na końcówce ciąży, bez wałówek byłyby zagłodzone.
A teraz zapowiedziałam panu mężowi, ze będzie przemycał jedzenie na porodówkę - podobno podczas porodu nic nie można jeść. Będę sfrustrowana i głodna

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
A Hania jest stanowcza i zdecydowanie wszystkim w koło ogłasza, że będzie miała siostrzyczkę Marysię Mało tego, nie chce słyszeć o zmianie decyzji
Jak Wam z tym, że starsza siostra wybrała? Swoją drogą i tak jestem pod wrażeniem, bo wiele dzieciaków wybiera imiona bohaterów bajek - Princess Celestia, Elsa albo inne.

peachella Dobrze, że wszystko w porządku

tylkokasia Kwitnąco wyglądasz - powiedziałabym, że wyglądasz na 25-27 góra

wonderka Super, że tarczycowo jest ok.

poznanianka Z tego, co widzę po zdjęciach, jesteś drobna, więc łatwiej Ci będzie urodzić dzieciaczka o mniejszej wadze. Poza tym mała mieści się w normie wagowej, nie masz się czym martwić.

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Z tym twardnieniem to tez dziwna sprawa, ja mam wrażenie, ze brzuch jest strasznie twardy i czuje to jak chodzę. Jak się położę to jest bardziej miękki.
Rozmawiałam z położną i ona mówiła o tym, żeby martwić się, kiedy brzuch twardnieje, jak leżysz. Jak się stoi to trochę niemiarodajne, ciążowy brzuch i tak jest twardszy niż ten tłuszczykowy.

Cytat:
Jutro pójdziemy załatwić ślub do USC tylko my i świadkowie, bez jakiegokolwiek przyjęcia.
O, pięknie - trzymam kciuki, żeby wszystko udało9 się załatwić

Ale komentarze znajomych co do imienia - masakryczne. Znam kilka Paulin - optymistyczne, pewne siebie i zaradne dziewczyny.

dzikasliwka Zazdroszczę trochę tej szkoły rodzenia, fajna sprawa.

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Na mnie żaden but już nie wchodzi chodzę tylko w japonkach Aż boję się co to będzie jak chłody przyjdą i trzeba będzie się wbić w cieplejsze buty...
Ja się martwiłam, że ta opuchlizna zostanie na amen, ale póki co zeszla po pierwszej fali upałów. A teraz mam powtórkę z rozrywki i stopy Hobbita

Robusta Ale fajnie się złożyło z wyprawką.

Joyce Na pewno znajdziesz piękną sukienkę. Zachwycałam się koktajlowymi kreacjami z Happymum lub Elpasa.

olilina Niedobrze z tą krzywą cukrową. Ale na pewno da się wyprowadzić wyniki na te dobre.

Dzika Ropucha Współczuję nerwów z palącymi, jakby nie mogli wyjść na zewnątrz

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jeśli któraś ma ochotę poczytać Ja się z tym zgadzam, w całej rozciągłości.
http://www.koralowamama.pl/2015/08/n.../#comment-2432
Przeczytałam całość. U Searsów w Księdze ciąży pojawia się ta sama myśl, że ból jest przewodnikiem - służy po to, żeby zmienić pozycję na bardziej dogodną do porodu. Rozmawiałam też z położną i ona mówiła, że często pojawia się problem skutków ubocznych ZZO - a nie wyobrażam sobie migren w pierwszych tygodniach życia maluszka. Może jestem szalona, ale spróbujemy urodzić bez znieczulenia.
Nie przekreślam ZZO całkowicie, piszę o swoich odczuciach.
Położna mówiła o zastrzykach z soli fizjologicznej w krzyż, podobno bardzo skuteczne przy porodowym bólu w dolnej cześci pleców.

Cytat:
Dziewczyny czy wy też macie tak, że są w waszym otoczeniu osoby, którym nie podoba się imię które wybrałyście dla maleństwa i usiłują was namówić na inne?
U nas większość osób podeszła z entuzjazmem do naszego wyboru, ale było kilka komentarzy negatywnych. To się niestety zdarza, wszystkim nie dogodzisz. To Wasz wybór, jeśli Wam jest z tym naprawdę dobrze, to nie słuchajcie takich komentarzy. Znam wiele osób o niesamowicie oryginalnych imionach, nie mają traumy, jeśli tylko rodzice umieli odpowiednio przekazać im dobre emocje związane z wyborem takiego a nie innego imienia.
Mnie Wasz wybór bardzo się podoba, dobrze i pozytywnie się kojarzy

Cytat:
Napisane przez magdalena111111 Pokaż wiadomość
Dobrawa mi się podoba takie orginalne, mi się takie trochę dziwne według innych ludzi imiona podobają. Sama się zastanawiam nad Tymoteuszem albo Leonem a nikomu się nie podobają.
Mnie Tymoteusz się podoba. Ale dla dziecka u nas odpada, mamy znajomego, który nosi to imię i za bardzo kojarzyłoby nam się z tym znajomym.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny co prawda termin mam na 17.10 ( z usg kilka dni pozniej) ale chciałabym do Was dołączyc mam 22lata, jestem z Mazowsza, mamy już córeczkę prawie 2,5 letnia
Witaj :- bedziesz pierwsza do relacjonowania wieści z porodówki

Cytat:
ja tez nie wiem, dziewczynka w niebieskim jeszcze spoko, ale chlopak w rozowym.. no smiesznie
Coraz więcej panów nosi róż (pastelowy), więc wiesz

Cytat:
Napisane przez Sundance75 Pokaż wiadomość
Czy Fabian tak na marginesie to takie masakryczne imię?
Nie jest masakryczne (w głowie mam tylko Fabiana z Małej syrenki), ale zdrobnienie Fabianek jakoś mi nie podchodzi.

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Ostatnio z Mężem też zastanawialiśmy się nad zmianą, bo póki co nikt nam Antosia nie pochwalił. Nie chcę, aby moje dziecko czuło się upokarzane przez swoje imię i może faktycznie lepiej zmienić na jakiegoś Piotrusia albo Pawełka
Nie rozumiem, dlaczego Wasze dziecko miałoby być upokarzane?
Gdybyście nazwali go Żyraf albo Myszon,to pewnie budziłby sensację. Normalne imię, dobrze się kojarzące - patrzę w rankingach - często wybierane, więc spora szansa, że w przedszkolu/ szkole nie będzie jedyny. Wg mnie szkoda zmieniać na inne, jeśli nie czujecie tamtych klimatów.

Cytat:
W ogóle sprawdziłam prognozę na przyszły tydzień i 33 stopnie co najmniej będzie codziennie... Idę chyba na zwolnienie, bo fizycznie juz nie wyrobie
Daj znać, czy lekarz Ci dał L4. Oby, bo przyda Ci się odpoczynek

Cytat:
Napisane przez india_love Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie zgagę? A jeśli tak to błagam napiszcie co stosujecie bo ją już mam jej dość
Gaviscon może pomóc. Ja póki co zgagi nie mam, ale czuję że jedzenie/ napoje czasem podchodzą do gardła.

Cytat:
Martwiłam się że Mała nie dokazuje to mam,kopie mnie ost że aż miło chciałam ją nagrać teraz to przestała cwaniara
O, to nie tylko moje udaje wstydnisia jak rpzychodzi do uwieczniania szaleństw

Cytat:
właśnie miałam pytać o te body w jakiej cenie, dobra okazja, w H&M też są takie kopertowe, ale droższe, a właśnie takich chciałam kupić więcej, bo pewnie lepiej mi się będzie takie zakładało
W najnowszym numerze M jak Mama jest kupon zniżkowy -20% na kolekcję dziecięcą w H&M.

Cytat:
Cukry na czczo wysokie, dziś pokazało mi na glukometrze 107
O kurczę, niedorbze. Trzymam kciuki za wizytę...

Cytat:
Dziewczyny, czy w Tesco jeszcze można wyrwać jakies fajne ciuszki dla naszych maluszków na wyprz? Powiedzcie proszę w jakich cenach są pajace np. 3 paki?
W Tesco pajace w normalnej cenie (a przecenione same ogromne na 80 cm), lepiej zamów w Smyku przez internet - ja upolowałam 3 za 35 zł. Bodziaki widziałam nawet za 21zł w 5-paku.

Cytat:
dzwoniłam spytać o wyniki z glukozy, krzywa jest za wysoka
Ty tez? Oby skończyło się tylko na diecie.

Cytat:
Jeszcze się dokształcam w temacie, ale wiele osób pisze, że jeśli jest potrzeba czegoś porządnego, to ręczny laktator to moze być za mało.

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
jeszcze zastanawiam się nad elektrycznym, bo jestem nastawiona na karmienie moim mlekiem z butelki
Ja na pewno zainwestuję w elektryczny, bo przy tarczycowych problemach laktację trzeba wspomagać, a ręczny to może być za mało. Pewnie skończy się na Medeli Swing - poluję na jakąś fajną okazję.

Cytat:
Byliśmy dziś na zakupach,kupiłam 2 różowe body z długim rękawem w Auchan- głównie ze względu na to że kopertowo rozpinane i w tkmaxxie 2 okrycia kąpielowe.
Widziałam je u siebie, są śliczne. Ja upolowałam inne (takie) - ja wybrałam pandę, TŻ kupił liska.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 81m+0l2+W+L._SL1500_.jpg (120,3 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 81RBCwA4V+L._SL1500_.jpg (189,0 KB, 3 załadowań)

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-08-10 o 16:38
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości