|
|
#3931 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
A ja zasnąć nie moge
jest mega gorąco
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
No co Ty! Ja otwieram okno na noc i nawet zimno mi!
|
#3933 |
|
Rozeznanie
|
Moje dziecko budzi się dzisiaj co dwie godziny. Jestem padnięta
|
#3934 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie nowy dzien = nowa jazda bez trzymanki
W ogole nie mieszczę się w żadne spodnie sprzed ciąży Zapiać sie żapne ale wrzynają mi się tu i tam a wazę tyle co przed ciaza biodra mi sie poszerzyły najwidoczniej...Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Jest nasze mleczko na dodomku.pl
![]() Cytat:
Marei dokładnie nie docenialam spokojnego zrobienia kupy Wcześniej gazetka i te sprawy a teraz mogę pomarzyć haha Co do bioder to moje tez są szersze niż przed ciążą. |
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzalam w necie i wygląda to super. Tylko musiałabym w pl zrobić, bo tu cena ta sama tylko w euro. Pffff powspieram polską gospodarkę
![]() ---------- Dopisano o 07:36 ---------- Poprzedni post napisano o 07:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
są jednak za wysoko.. A ślub za 1.5 msc mam ochotę się zastrzelić...
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez.. Teraz lezy obok mnie w lozku i guga i kopie..😃
Cytat:
|
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Moja gwiazda obudziła się o 1 w nocy - nakarmiłam i myślę, że pojdzie spac a mała zamiast nynać zaczeła strzelać uśmiechami i mega wyspana
|
|
#3940 | |
|
Rozeznanie
|
Hej Mamuśki!
Mój Jasiek też ma jedno oko mniejsze, ale ja też mam, myślałam, ze chociaż w tym jest do mnie podobny Ale zapytam lekarza w czwartek.szuu, nie wiem jak mam Cię pocieszyć. nasz jasiek tez strasznie płakał, już myśleliśmy, ze nam się małżeństwo rozpadnie, bo nie szło tego wytrzymać i nie spać 24/7. Mówiono nam, ze dzieci do trzeciego miesiąca płaczą, ale u nas przyczyną była nietolerancja laktozy, zrobiliśmy test Kerrego, który ją potwierdził, zmieniliśmy mleko i jest ok. Dziewczyny, jak tam Wasze okresy? U mnie już 10 tyg po porodzie, a ja nadal plamię,raz mocniej, raz słabiej. Przedwczoraj myślałam, że dostałam okres, leciało ze mnie, bolał mnie brzuch, od wczoraj znów spokój. ---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
"Niech kochają nas ci, co nas kochają. A tym, co nas nie kochają, Niech Bóg odmieni serce. A jeśli nie odmieni ich serca, To niech im skręci kostkę, Abyśmy ich poznali po kulawym chodzie" Jonathan Carroll ("Zaślubiny patyków") |
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po korekcie może będzie lepiej, zagesci je troche niżej i optycznie ona trochę opadnie. Jak nie to do ślubu możesz kupić kamuflaż. Nie pamiętam jaka firma, ale można w Douglas kupić. Ewentualnie zatrudnić wizażystke, która go użyje, także nie denerwuj się niepotrzebnie
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-08-11 o 09:22 |
|
|
|
|
#3942 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i tak nic nie dało ![]() Cytat:
![]() Dzięki za wszystkie słowa otuchy To tak: pani doktor powiedziała, że medycznie to idealnie zdrowe dziecko. Jedynie co, to ma lekko wzdęty brzuszek. I tyle. Zaproponowała zmianę mleka na Enfamil O-Lac. Za tydzień mamy jej dać znać co i jak. Oprócz tego powiedziała też, że chociaż nie jest to pocieszające, ale możemy mieć po prostu takie dziecko. Wie, że nas to pewnie nie uspokaja ale co nam będzie choroby wymyślała jak widzi, że jest ok. Badania w porządku. Także nie wiem czy się cieszyć czy płakać ![]() Ale doszliśmy też z tż'tem do wniosku, że ona też jak ma rozwalony dzień jak np. w weekend (gdzie byli teście ) to nie dali jej spać i wieczór był tragiczny. Wczoraj wizyta u lekarki, ona była kompletnie do spania ale nie spała no bo wiadomo.. I do 20 była też masakra.W sobotę jak cały dzień byliśmy sami, pilnowaliśmy żeby spała to wieczór był w miarę ok.. więc to też jest chyba jakiś czynnik który na nią wpływa.
|
|
#3943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo u mnie jest to samo, jak mieliśmy te sprawy do załatwiania ze ślubem to mała była nie do zniesienia, a tak jak jesteśmy w domu jest super dziecko musi być wyspane bo jest placzliwe i męczy się strasznie
|
|
|
|
|
#3944 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Ja zawsze mam otwarte i mi gorąco.... Młoda tylko w body Cytat:
Ja nawr po hennie miałam szok i chciałam pumeksem wycierać. Masija a moze masz w takim razie wrażliwca ? Potrzebuje rytmu i ograniczenia bodźców. U takiego dziecka nawet za głośna karuzela moze pobudzać
|
|
|
#3945 |
|
Zakorzenienie
|
Marei mojego Tza siostra mieszka w Hamburgu i też na brwi przyjeżdża do Polski
|
#3946 |
|
Konto usunięte
|
Masija czyli moze tak odreagowuje bodźce za mocne... To zawsze cos, jakis trop...
Charlotta ja juz odstawiłam cały nabiał. Od dzis planuje odstawić tez wędliny, wołowinę, jajka i wszystko co zawiera mleko itp ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Cos wlasnie od wczoraj zaczęłam stosować... Akurat dzwoniło moi rodzice i jak tata na facetime zobaczył ze Wyszłam na chwile od płaczącego małego to nawrzeszczał na mnie Kurczę jak pomyśle że Ty masz dwójkę (i kilka innych dziewczyn a Barbaritka nawet trójkę) to mam ochotę postawić wam pomnik Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Lekarz polecal jakis zelik ale nie pamietam jak sie nazywal
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moze rzeczywiscie malutka nie lubi zmian i wrazliwa jest na bodzce i czynniki zewnetrzne. Sprobujcie moze wypracowac staly rytm dnia, dzieci powoli zaczynaja sie uczyc, że po pewnych czynnosciach wystepuja kolejne określone zdarxenia.
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Marei mam pytanie odnośnie chust: myślisz, że taka http://allegro.pl/chusta-azimi-100-b...582986791.html byłaby coś warta?
|
|
#3951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam nadzieję ze u Konradka to tylko chwilowe i szybko przejdzie, moja tak przy kupach płacze. Po odstawieniu mleka zniknęły wszystkie krostki został jeszcze problem z kupą. Masija
Edytowane przez barbaritka84 Czas edycji: 2015-08-11 o 10:51 |
|
|
|
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
Masija ale może nie do końca chodzi o stałe godziny bo przecież to nie maszyna i u nas też nie ma tak ze o tej i o tej godzinie MUSI coś być, tylko o rytuały? Np u nas jest tak, że po jedzeniu jest czas aktywności w bujaczku i jak zaczyna marudzić to dostaje smoka i idzie spać. Tak samo wieczorem - nie kapie o tej samej godzinie zawsze, wczoraj np kapalam godzinę wcześniej, bo marudzil, ale zawsze jest tak, że kapiemy się i śpiewamy, bawimy się, to samo jest na przewijaku, ogólnie zabawa. Ale jak już ubiorę go to gasze światło i daje mleko, a potem bez odbijania odkladam do łóżeczka i włączam karuzele. I bez względu na to czy to jest godzina 18 czy 21, Wojtek wtedy idzie spać.
Może nie warto na siłę przejmować się rozkładem dnia. Poza tym powiem Ci jeszcze, że jak przegapie ten moment kiedy Wojtek ma iść na drzemke to robi się on wtedy zbyt rozdrażniony i bardzo ciężko jest mi go uspac.
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spróbuję jeszcze bardziej się na tym skupić ![]() a co do ostatniego to u nas jest tak samo
|
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to inna lekarka, która przyszła na kontrolę jako pracownik socjalny (coś w ten deseń ) powiedziała, żebym sprawdziła czy mały nie jest przesunięty (czy że nie ma przesunięć) i poleciła osteopatę. powiedziała, że jej wnuczka już po pierwszej wizycie przestała tak płakać, ale z reguły potrzeba 2-3 spotkań. Masija może poszukajcie osteopaty u was w okolicy. |
|
|
|
|
#3955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Zakorzenienie
|
A byłaś u tego osteopaty?
|
#3958 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
||
|
|
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
Zauważyłam, że mały nie chce spać w dzień w niedzielę, jak cały dzień spędzamy z tż.
Jest wtedy rozdrażniony, pobudzony i nie ma mowy o spaniu. Tak samo jak idziemy na większe zakupy do ch. Więc może Masija Twoja malutka jest bardzo wrażliwa? Dobrze, że jest zdrowa. Szuuu próbowałaś kłaść na brzuszek termofor z pestek wiśni? U nas na brzuch działa cuda. Podgrzewam ten termofor w mikrofalówce, przynosi ulgę. Możesz też kłaść ciepłą pieluchę, wyprasowaną żelazkiem. U nas też kąpiel pomaga. W takie upały kąpiemy się nawet ze trzy razy dziennie Popierdzi sobie w wodzie i jest lepiej. Zastanawiam się czy te kolki nie są od mleka. Daję Enfamil, a podobno jest ciężko strawne. Boję się zmienić. A też nie bardzo wiem na jakie. ![]() ---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- U nas też we wrześniu latały bociany Jeden sobie nawet przysiadł obok naszego auta. Sąsiad śmiał się, że pewnie komuś podrzuci jakiegoś słodkiego bobasa. Także uważajcie.
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Co do rytmu dnia mi się tez wlasnie wydaje, że nie chodzi i pilnowanie godzin a wlasnie o pewien ciąg powtarzanych czynności bo u nas na dzien dzisiejszy nie jestem w stanie określic ile mała bedzie spała, ale ucze ja, że np po kapieli cieple mleczko itd
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

jest mega gorąco 
Zapiać sie żapne ale wrzynają mi się tu i tam
a wazę tyle co przed ciaza
biodra mi sie poszerzyły najwidoczniej...

ale wydaje mi się ze jeżeli ktoś ci powie ze u niego też pod górkę i bywa ciężko to jest jednak jakoś tak łatwiej....
) to nie dali jej spać i wieczór był tragiczny. Wczoraj wizyta u lekarki, ona była kompletnie do spania ale nie spała no bo wiadomo.. I do 20 była też masakra.

06.09.2014