|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
czekooczekolada ładny brzuszek, taki okrąglutki
iclosemyeyes Super że na wizycie wszystko ok ciekawe skąd taka zmiana u tej lekarki... No ale ważne że na plus ![]() Mi i włosy i paznokcie rosną w ciąży jak szalone, ale paznokcie dość słabe,kiedyś miałam ładniejsze. Włosy mi wypadały przed ciążą garściami, teraz nawet po myciu tylko pojedyncze kosmetyki zawsze kupuje tylko takie co musze i pierwsze lepsze jakie mi wpadną w rękę w sklepie :p zawsze mnie nudziły rozmowy o kosmetykach
|
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
czekolada ale ładny brzusio.
![]() Wy tak o tych paznokciach-co dla mnie też jest cięzko je pomalować ale gorzej to doprowadzić do ładu Bożene To jest gimnastyka na oślep...A właśnnie do porodu muszę ją mieć tak mega gładko wszędzie ogoloną czy jak mi jakieś włoski zostaną gdzie nie gdzie to źle? Głupio pytam? ![]() A znalazłam sobie taki zestaw https://www.naszsmyk.pl/pl/p/Komplet...szkiSerca/3340 Ostatnio kupiłam od znajomej łóżeczko z materacem-chociaż chciałam białe, mam z 70 ciuszków w różnych rozmiarach, czapeczek skarpetek łapki niedrapki, karuzelę do łóżeczka, rożek usztywniany, podgrzewacz do butelek i gratis dostałam 3 nowe butelki antykolkowe dr browns. Także poszłam do przodu bo nie miałam nic hehe
|
#4083 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny brała może któraś z Was antybiotyk w ciąży? Jestem załamana, bo ja dziś dostałam Zinnat
We wtorek wracałam z wizyty i włączyłam sobie klimatyzację, tak mnie rozebrało, że słabo się czuję Robiłam sobie codziennie inhalacje i nacierałam się Amolem, do nosa zapuszczałam wodę morską. Minimalnie mi przeszło, ale dzisiaj miałam straszny ucisk w głowie i w okolicach nosa, i stwierdziłam, że zadzwonię do ginekologa co robić. Bałam się zostać tak na weekend, bo jak by mnie bardziej rozłożyło to co wtedy? Mój lekarz dzisiaj ostatni dzień i idzie na urlop no i kategorycznie kazał mi brać antybiotyk. Poszłam do rodzinnej i dostałam Zinnat. Podobno jest bezpieczny w ciąży i dla kobiet karmiących, ale mimo to mam taki lęk przed braniem go Już jedną tabletkę łyknęłam, a teraz siedzę i płaczę, ale boję się, żeby mi się gorzej nie zrobiło. W tamtym roku miałam takie zapalenie zatok, że skończyło się podwójną dawką zastrzyków.
|
#4084 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przed ciążą okropnie mi wypadały włosy a paznokcie były łamliwe. Teraz tak szybko rosną i włosy i paznokcie i są o wiele mocniejsze
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosy co prawda rosną mi w normalnym tempie, ale nie wypadają tak jak przed ciążą...
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale może lepiej, że tak wyszło, niż miałabym coś złapać w pierwszych tygodniach. Teraz dzidziuś jest już duży i mam nadzieję, że silny
|
|
#4088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie stresuj się, lekarze wiedzą co robią
|
|
|
#4089 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba te nasze dziewczynki wyciągają od nas trochę urody ale jestem w stanie się poświęcićCytat:
a może ona taka jest, że dopiero po którymś tygodniu troskliwiej i poważniej podchodzi do ciężarnej? w każdym bądź razie - oby jej tak już zostało Cytat:
|
|||
|
|
|
#4090 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzika Ropucha Duża dziewuszka A długie nogi - Dzika Śliwka Ja czasami śledzę grupę sprzedażową chustową na fb - takie cuda tam są Też chcemy używaną, ale jeszcze nie wiem, jaką. Natibaby ma piękne chusty we wzory Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślałaś, żeby isć do dietetyka? Cytat:
? Olej z Equilibry pachnie tylko rumiankiem (tam chyba też jest rumianek w składzie).Cytat:
Cytat:
lexie Fajne łóżeczko ![]() Cytat:
![]() Ja też my ślałam, że zmieniłaś lekarza. Bardzo przydatne wskazówki. Pięknie wygladasz Amelia Plażing dywanowy super sprawa Jak mała znosi upały?Maluszkowi bardziej szkodzi infekcja. Ja miałam Duomox, wszystko gra. Musisz tylko pamiętać o probiotykach. Wracaj szybko do zdrowia i nie marwt się na zapas ![]() Co do paznokci - wcześniej były w strasznym stanie, ale odkąd mam ciążowe suple z kwasem foliowym, żelazem i innymi substancjami, naprawdę polepszył się ich stan - nie łamią się, nie rozdwajają. Natomiast włosy - nadal są szorstkie i porowate
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
corn najpierw sprobuje sama obczaić co mi podnosi cukier a co nie, jesli nie dojdę do ładu to pójdę do dietetyka
dzieki za komentarze nt brzuszka
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bywa, ze dziewczyny sporo przybierają na "objetości",a potem szczuplejsze niż przed ciążą.Możesz gromadzić wodę przez upały, o tym ostatnio rozmawiałam ze swoją lekarką.
|
|
#4093 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Wystraszyłam się nie na żarty :/ przez te upały i chodzenie w klapkach z pianki zrobiła mi się na stopach czertwona swędząca plama z pęcherzykami. Miałam już coś takiego nie raz, często od potu też na dłoni np pod obrączką. Wydaje mi się, że to odparzenie i potówki, ale zaczęłam schiozwać że może to być opryszka co prawda miewam to regularnie od potu. Najbliższa wizyta u dermatologa września, a ja to mam już z tydzień i powoli zaczyna zchodzić... Myślicie żeby iśc do lekarza pierwszego kontaktu ? Przepraszam za to okropne foto...
|
#4094 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh nie wiem, ale na pewno jej nikomu w przyszłości nie polecę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
czyli Ty jednak też wybrałaś koalę? dzięki za polecenie, na pewno obejrzę, chociaż słowo Biznes mało mi pasuje do tego jak chciałabym przeżyć swój poród w "Pierwszym Krzyku" też jest parę przykładów porodów domowych, poza tym porody w wodzie z delfinami , porody na pustyni itp, pełna różnorodność. lekarza nie zmieniłam, tylko postanowiłam chodzić dodatkowo do drugiego lekarza, bo jednak z luxmedu badania mam darmowe, a do tego drugiego chciałabym pójść, żeby skonsultować mój przypadek (ale niestety póki co sobie czekam aż wróci z urlopu) wiem, że może wychodzę na nadgorliwą ciężarną, co to ciągle lata po lekarzach i wymyśla, ale niestety jestem w tej ciąży praktycznie sama, nie mam ani koleżanek doświadczonych, ani nikogo w rodzinie kto by mi doradził jedynie co mogę się zdawać na zdanie lekarzy, więc chcę chociaż z tego korzystać na maksa.Cytat:
zresztą i tak jeszcze kilkanaście tygodni nam zostało, to jest szansa, że jeszcze Ci przybędzie
|
|
|
#4095 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wiem ze nie na temat, ale czy możecie polecić jakas dobrą sokowirówke, z której jesteście zadowolone?
|
#4096 |
|
Rozeznanie
|
Uspokoiłyście mnie
![]() Ja niestety sokowirówki nie używam, moja mama ma taką starą Zelmera, nie używa jej często, ale póki co się nie zepsuła ani razu przez tyle lat. Jeżeli nie potrzebujesz do częstego użytku, to znajoma kupiła w Biedronce w tamtym roku i też sobie chwali.
|
#4097 |
|
Rozeznanie
|
A o to nasze zdjęcie z dzisiaj. Równo 26t i + 8kg
|
#4098 |
|
Wtajemniczenie
|
Malutki brzusio ale jaki piękny
Gdzie Ty te 8 kg przytyłaś? he he drobniutka jesteś
|
|
#4099 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Potem może być np jajecznica, albo jogurt z owocami. Generalnie warzywa możesz jeść bez ograniczeń. Węglowodany na główne posiłki są bardzo ważne, bo uwalniają się powoli i sprawiają, że długo jesteś najedzona. Wtedy nie masz gwałtownych spadków i wzrostów cukru. Może pomyśl nad naleśnikami z mąki gryczanej? Ja ostatnio robiłam pierogi z mięsem z mąki orkiszowej, gniotło się pierońsko trudno, ale zjadłam chyba z 8 i miałam 98 cukru ![]() Co do cukru dziecka, to gdy my mamy wysoki cukier,który przedostaje się do niego przez łożysko, to jego trzustka próbuje sobie z tym poradzić i wytwarza duże ilości insuliny, żeby ten cukier zbić. Myśli, że tak po prostu musi być i dlatego nawet po urodzeniu wytwarza nadal tą insulinę i zbija swój cukier, co prowadzi do niedocukrzeń w jego organizmie. Cytat:
Ja mam tą, rewelacyjna jest! https://www.google.pl/search?q=sokow...IVwlYUCh2dCQTE Jabłko sieka w 2 sekundy, całe, ze skórą wrzucam! Tylko duża jest i potem mycia sporo, ale warto bo soczki pyszne
Edytowane przez dzikasliwka Czas edycji: 2015-08-14 o 17:15 |
||
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
No właśnie powiem szczerze, że nie czuję się na te 8kg. Ale waga nie kłamie
Poszło mi w biust i w brzuch, a reszta została bez zmian. Na twarzy też trochę przytyłam. Ale jestem wysoka bo mam 175cm wzrostu, więc trochę się rozeszło
|
#4101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też nie wiem gdzie to 8 kg poszło zgrabnie bardzo wyglądasz
|
|
|
#4102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja sokowirówki nie mam, ale mam blender i też bardzo fajna rzecz
Rach ciach i zmielone w papkę
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Dzikasliwka, dziekuje za link, z wyglądu wow, cena tez fajna, poczytam o niej więcej
|
#4105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a soki jak robisz to pijesz ? ja mam kompot bez cukru z jablek ugotowany ale nie wiem czy mogę pić..
|
|
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie do dziewczyn, które mają/miały skracającą się szyjkę. Powiedzcie czy są jakieś objawy zauważalne, czy jedynie podczas badania gin może stwierdzić? Bo muszę powiedzieć, że moja gin jest taka zaczepista, że ani razu mi nie zaglądała tam jeszcze
A właśnie sobie uświadomiłam, że każda z Was przecież ma sprawdzaną szyjkę regularnie. Aż się nakręciłam teraz czy przypadkiem nie mam skróconej. W poniedziałek mam wizytę u gin.---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
|
|
|
#4108 |
|
Wtajemniczenie
|
Cynamon
my mamy Clatronic AE 3532 . Jest niezła, ma dużą moc 1000W choć wg mnie odrzucone owoce są nie do końca wyciśnięte z soku :P
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4110 |
|
Zadomowienie
|
Czekoladaaa poszukaj w necie strony dla cukrzyków, tam się włącza taki talerzyk na którym kładziesz produkty i jak coś jest zakazane o danej porze dnia, jak np jogurt rano to od razu ta strona to sygnalizuje. Nie mogę dać ci linka bo laptopa nie mam.
Ja dzisiaj mam 100dniowke Mała mnie dzisiaj tak kopneła ze aż krzyknęłam. Nasze wojaże w toku, wczoraj Hamburg dzisiaj Brema jutro Amsterdam. Straszna duchota tutaj i padnięta jestem ciągłym zwiedzaniem Poglądam rodziców z wózkami oczywiście i co zauważyłam, że od Kopenhagi po Hamburg i nawet Bremen modne są bagaboo ale mi jakoś tak nisko ta gondola się nie podoba. I cenę mają zabójcza jednak. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:28.

To jest gimnastyka na oślep...
We wtorek wracałam z wizyty i włączyłam sobie klimatyzację, tak mnie rozebrało, że słabo się czuję
--> 08.10.2013r. 

Chyba te nasze dziewczynki wyciągają od nas trochę urody 

wiąże się chustę na kurtce?
porody w w tym filmie były w większości pozytywnie przedstawione, wiadomo były łzy i wysiłek ale dobrze mnie to nastawilo do tego co ma być 

wiem, że może wychodzę na nadgorliwą ciężarną, co to ciągle lata po lekarzach i wymyśla, ale niestety jestem w tej ciąży praktycznie sama, nie mam ani koleżanek doświadczonych, ani nikogo w rodzinie kto by mi doradził
pozatym juz powoli czuje głód, takim jogurtem ja sobie nie pojem a co dopiero dziecko