|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka A co do dzownych programow z Azji to ostatnio przecieralam oczy ze zdumienia jak zobaczylam program z konurecja ktory kolo dluzej wytrzyma lodzika wtf??? Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-08-18 o 11:20 |
|
|
|
|
#2342 |
|
Wtajemniczenie
|
Mega pocket na sniadanko z kfc... mmmmmmmm.... deliszys!!
i kupilam sobie w leclercu kijek do selfie rozowy. Bede se foty napierdalac z kija! Yeah.
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
caly czas sie glowie na co sie zdecydowac bo mam jeszcze jeden komplet na oku ale jak juz bedziesz miec wszystko zrobione to wrzuc fote ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2344 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nieźle. Ja bym nie umiała podać daty kiedy zaczęliśmy ze sobą "chodzić" pamiętam kiedy była pierwsza randka, bo to akurat jakoś łatwo nam to było zapamiętać. Ciężko ustalić datę początku związku pamiętam, że mieliśmy w każdym razie inny punkt widzenia na to. On twierdził, że już jesteśmy parą a ja, że jeszcze nie więc nie obchodzimy.Kurcze ale ile nas tu jest świeżych mężatek z sierpnia ![]() Ekhm... ja też, wczoraj przyszły. Sukienkę na 74, buciczki Cytat:
Jak mąż będzie w pracy a będzie przedpołudnie to dzwonię do teściowej. Jak będzie po 16 to dzwonię do koleżanki, która mieszka w pobliżu i ma prawko. A między 12 a 16 nie wiem do kogo dzwonić będę improwizować.Moi rodzice niestety mieszkają za granicą a moja mama będzie w Polsce dopiero 14 września wieczorem. Mam nadzieję, że uda mi się wstrzelić z początkiem porodu tak, że ktoś mnie zawiezie bliski. Mój mąż ma sporą rodzinę więc do kogoś zadzwonię. Najbardziej bym nie chciała jechać z teściem. Cytat:
![]() No właśnie bo nie będzie komu zakładać nowego wątku jak się wszyscy wypiszą Cytat:
Cytat:
choćby miał tam siedzieć i bąki zbijać, jak spędza w pracy tyle czasu ile sama pisałaś, że spędza Twój mąż i ma tyle urlopu, ile mówiłaś, że ma, to u nas w Polsce mówimy na to "dużo pracy" ![]() Zastanawiałam się właśnie. Jak byłam zwiedzać porodówkę to nie widziałam sali przedporodowej (była zajęta). Na sali porodowej była wanna i prysznic. Tylko tak myślę... po co? Skoro tam się idzie już tylko przeć. To chyba powinno być na sali przedporodowej, skoro ta woda jest wykorzystywana do łagodzenia bólu? Niech mnie ktoś kto już rodził oświeci
|
|
#2345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I to cały dzień! Moim zdaniem już mogliby skorzystać z tego że tłuszcza siedzi za parawanami we Władku i puścić jakiś film przygodowy dla nudzącej się młodzieży albo COKOLWIEK innego niż to... |
||
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przedporodowa to pewnie na samo wejście, żeby zbadali - jak zbadają i stwierdzą, że się zaczyna to na porodówkę! chyba, że ja się mylę..
|
|
#2348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz chyba nie do konca chodzi tylko o siedzenie w pracy, skoro tu wrecz jako jednostka chorobowa jest cos co sie zowie smiercia z przepracowania. Przecietny Japonczyk pracuje w uslugach, w firmie badz w jednostkach panstwowych - Ci sie naprawde nie przemeczaja i siedza w pracy. Niestety tz ma i duzo pracy i dlugo w niej siedzi, ale jest dobra wiadomosc - bedzie mogl byc przy porodzie
|
|
|
|
|
#2349 | |||
|
Zadomowienie
|
biedactwoCytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nam 10 białej tetry. 6 kolorowej. 5 flaneli. Cytat:
|
|
#2350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To teraz sobie wyobraz, ze jest jedna stacja, ktora stale trzyma taki poziom, na okraglo ---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
I to z doswiadczenia wystarczy spokojnie, nawet bedzie dla drugiego dziecka, jesli planujecie |
||
|
|
|
#2351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Z jednej strony się cieszę a z drugiej jestem trochę zawiedziona. Ale widocznie tak ma być
|
|
|
#2352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2353 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na przedporodowej spedzilam czas niemal do pelnego rozwarcia, o ile dobrze pamietam to bylo 7cm, przeszlam 10m i bylo 9cm. Tyle, ze poza wanna (z ktorej korzysta sie bedac jeszcze na przedporodowej) nie bylo innych sprzetow ulatwiajacych rodzenie. Teraz w ogole nie ma przedporodowej - bede podobno w swoim pokoju na poczatku, ale kiedy przechodze do pokoju narodzin jest jeszcze dla mnie tajemnica. Chociaz rzeczywiscie wszystkie gadzety sa na porodowej, wiec pewnie calkiem szybko. |
|
|
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tusia dobrze, że jesteś bo musisz kogoś wyznaczyć na swojego następcę w prowadzeniu wątku jak już urodzisz niedługo Może na 1. stronie będziemy "przenosić" te mamy, które już urodziły na tą listę niżej, żeby jasno było widać, które są już po a które czekają? Wiecie o co mi chodzi
|
|
#2356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, bo nie maja duzo pracy, tylko musza duzo w niej siedziec np. ostrzac olowki. Dla Polaka rzeczywiscie duzo pracy rowna sie duzo czasu w pracy, tu jest troche inaczej |
|
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Dla zainteresowanych wrzuciłam zdjęcie z USG z wczoraj na FB
![]() Ridja - ja też się boję co będzie jak wszystkie sale będą zajęte... |
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie lepiej po prostu instniejaca liste uzupelniac o info o dzieciach? |
|
|
|
|
#2359 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O takie bym miała rozkminy dlatego podziwiam. Zwłaszcza że ja byłam jak w transie z bólu, mąż mi tyłek zakrywał bo ja miałam gdzieś czy się wypinam w czyjąś stronę gołym pupskiem czy nie, a taka wstydliwa jestem... Cytat:
Ja pamiętam, że pierwszy test zrobiłam w piątek, wyszła słaba kreska i nie byliśmy pewni, w niedzielę rano zrobiłam jeszcze dwa testy i na każdym po dwie kreski, obudziłam tż i się cieszyliśmy. Pamiętam też strach jak gin powiedziała, że to może być pusty pęcherzyk (5 tc) i że mam torbiel na jajniku i dwurożną macicę. I radość tydzień później jak się okazało, że pęcherzyk nie jest pusty i jak tż szukał na zdjęciu rąk i nóg... Piękny to był czas jak i cała moja ciąża. Cytat:
A w tv to jak sobie pomyślę o programach typu warsaw shore itp, to sama nie wiem, czy Pl nie wygrywa w durnych programach, tzn jest zaraz po amerykańskich. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dupa to Cię będzie piekła podczas parcia!!! Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2360 |
|
Zakorzenienie
|
Można i tak, teraz po prostu ta druga lista się powtarza z tą istniejącą i potem będzie tego dużo
można uzupełniać starą listę albo "wyciąć" te, które urodziły i "wkleić" niżej takie luźne propozycje.
|
#2361 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam tyle, ale nie chce pampersow. Jeśli będziesz używać jednorazowek to możesz 3/4 oddać ![]() Cytat:
Chlip,ja strasznie rozpaczam nad naszym poziomem tv. Miliard w rozumie był super. Wielka gra zbyt specjalistyczna dla mnie. Teraz oglądamy tylko 1z10, czasem Galileo, albo programy przyrodnicze,mąż lubi sensacje XX wieku, ja czasem teatr telewizji, reszta może nie istnieć. Długo nie mieliśmy w ogóle tv.mamy gdzieś 2 lata, bo dostalismy. A już szczególnie mnie irytuje to o czym pisałaś.fatalne słownictwo, dykcja, akcenty. Jestem wyczulona z domu na tym punkcie, a na palcach jednej ręki mogę policzyć osobistości z tv,które mogą uchodzić za wzór. Cytat:
a w drugiej fazie tez można korzystać z wanny.
|
|||
|
|
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to takie gowno ze szkoda wogole gadać mozg sie lasuje! Izka a nie myslalas o czytniku książek zamiast tv? Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielka Gra jest specyficzna, ale kultura prowadzenia do pozazdroszczenia |
|
|
|
|
#2364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2365 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jak pylila jarzebina to samochod byl na zolto Cytat:
![]() Cytat:
ahahahah bedziecie sie obkladac ![]() Nooooo kijek i piekaca dupa....ja nie chce wiedziec co ty fotografowalas :P
|
|
|
#2366 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2367 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze dostałaś zalecenia i o oxy nie będziesz czytała ![]() Cytat:
Uwielbiam pocketa z KFC. ![]() Cytat:
A drugi komplet to jaki ci się podoba? Cytat:
![]() Cytat:
Ja tam wole sobie włączyć travel lub discovery niż te badziewia. Chociaż Lubie oglądać zdrady na Polsacie heh ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
To dobrze ;*
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- A przyznam ze czasami z nudy tez obejrzymy z tz zdrady dla beki ![]() Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Blondynka17 Czas edycji: 2015-08-18 o 12:08 |
|
|
|
|
#2369 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam książkę jedną "Niebo istnieje naprawdę" tylko się zabrać za nią nie mogę bo nie potrafię się jeszcze tak skupiać jak dawniej. Wolę zwykłe książki i to najlepiej własne, kupione. Chociaż teraz będę mieszkać przy bibliotece, to pewnie będę więcej czytać jak oglądać. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Aaa i na rocznicę jedziemy do Lublina!!! Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.

caly czas sie glowie na co sie zdecydowac bo mam jeszcze jeden komplet na oku
ale jak juz bedziesz miec wszystko zrobione to wrzuc fote

biedactwo

już widzę mochery w Polsce jakby się oburzyły i modliły o zakazanie hot-doga

: (a ja bym powiedziała wyzysk i niewolnictwo)