Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-18, 11:18   #2341
Blondynka17
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. IX

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Oooo tak, pełna zgoda.
Generalnie telewizji nie oglądam, mam nagrywarkę i nagrywam jedynie interesujące mnie programy. Ale ostatnio weszłam na program tvn i byłam w szoku że CAŁY BITY DZIEŃ w wakacje leci to g***.... wszystko mi opadło.

To też takie historyczne spojrzenie raczej
Ja odkąd sa wakacje prawie nie wlaczam pudla bo po 10 min skakania w poszukiwaniu czegos "niemozgo☠☠☠czego" daje za wygrana i tv ma dalej wakacje. Nie wiem kto oglada te badziewia!

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
A co do dzownych programow z Azji to ostatnio przecieralam oczy ze zdumienia jak zobaczylam program z konurecja ktory kolo dluzej wytrzyma lodzika wtf???

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-08-18 o 11:20
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:20   #2342
agu23gda
Wtajemniczenie

Mega pocket na sniadanko z kfc... mmmmmmmm.... deliszys!! i kupilam sobie w leclercu kijek do selfie rozowy. Bede se foty napierdalac z kija! Yeah.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:22   #2343
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dobryyy
Średnio na jeża się wyspałam.
Coś mi się śniło ale juz nie wiem co...

Loudres dzięki za link na pewno się przyda. Pokaże mężowi, który coś zaczyna mi cyrku odstawić zw nie będzie ze mną do końca przy porodzie.

Agu23gda moje suto tez często jakimś cudem całe obsrane, ale wczoraj się z litowałam i wzięłam ściereczką starłam je, a potem deszcz popadał i mam w miarę czyste auto

Bianeczka juz po glukozie? Dobrze ze ja tego nie muszę powtarzać bo znów cały dzień bym od sypiała.

Blondynka17 Wypralam całe "łóżeczko" i te podusie się nie odkształcają ani nie farbują wiec jest gitara.
Ja dalej nie zamówiłam caly czas sie glowie na co sie zdecydowac bo mam jeszcze jeden komplet na oku ale jak juz bedziesz miec wszystko zrobione to wrzuc fote

Stary 2015-08-18, 11:22   #2344
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A pisałyście o rocznicach - my będziemy mieć pierwszą 30.08, ale nie będziemy jej hucznie obchodzić. Ale mimo wszystko to był dla nas bardzo ważny dzień i nie chciałabym go spędzić jak każdego innego... A wczoraj mieliśmy 4 lata i 11 miesięcy razem, ale tego dnia nie obchodziliśmy już wcale (a zawsze obchodzimy miesięcznice)

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Kurcze, miesięcznicę nieźle. Ja bym nie umiała podać daty kiedy zaczęliśmy ze sobą "chodzić" pamiętam kiedy była pierwsza randka, bo to akurat jakoś łatwo nam to było zapamiętać. Ciężko ustalić datę początku związku pamiętam, że mieliśmy w każdym razie inny punkt widzenia na to. On twierdził, że już jesteśmy parą a ja, że jeszcze nie więc nie obchodzimy.

Kurcze ale ile nas tu jest świeżych mężatek z sierpnia

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Zamówiłam też trochę małych ubranek.
Ekhm... ja też, wczoraj przyszły. Sukienkę na 74, buciczki od 6 msc, takie białe trampeczki w niebieskie kwiatki i kombinezon misia z H&m, taki cały biały z ogonkiem i uszami.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość

Co do pytania o plan B. Mam wspanialych przyjaciół którzy wiedzą że narazie męża nie ma i jeśli coś to mam stawiać alarm o każdej porze dnia i nocy. Moja koleżanka nawet zawiadomiła w pracy ze może się taka sytuacja zdążyć i będzie musiała jechać. Generalnie to mam rodziców niedaleko bo 25 km wiec lada moment by byli napewno.
Właśnie wczoraj uściśliłam mój plan B.
Jak mąż będzie w pracy a będzie przedpołudnie to dzwonię do teściowej. Jak będzie po 16 to dzwonię do koleżanki, która mieszka w pobliżu i ma prawko. A między 12 a 16 nie wiem do kogo dzwonić będę improwizować.
Moi rodzice niestety mieszkają za granicą a moja mama będzie w Polsce dopiero 14 września wieczorem. Mam nadzieję, że uda mi się wstrzelić z początkiem porodu tak, że ktoś mnie zawiezie bliski. Mój mąż ma sporą rodzinę więc do kogoś zadzwonię. Najbardziej bym nie chciała jechać z teściem.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Meneq - czy Ty czasami potrafisz zrozumoec zart, dowcip, cos co zostalo powiedziane/napisane dla poprawy humoru? Masz wgl czasami dobry humor, usmiechasz sie? Albo jeszcze bardziej nieprzyzwoicie - znasz Ty jakis dowcip??? sorry, ale nie moglam sie powstrzymac truskaffka miala racje, ze Twoje zawsze.musi byc na gorze ale to ja akurat nauczylam sie ignorowac, ale to Twoje grobowe poczucie humoru tu na foruuuum... oł maj gat
Ej bo znowu nas zaraz ubędzie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość

Przestańcie sie kłócić baby!!!
No właśnie bo nie będzie komu zakładać nowego wątku jak się wszyscy wypiszą

Cytat:
Napisane przez Mediona Pokaż wiadomość
Wczoraj troche poćwiczyłam i mąż mnie pomasował pomogło. Ale tera siedze na sofie i znów mnie krzyź boli. To normalne
Nie bede tak siedzieć ide kuchnie sprzatać.
Ja sobie chyba dzisiaj trochę poćwiczę bo nie ma już tego męczącego upału a trochę bym się chciała poruszać bo kręgosłup mnie od wczoraj lekko boli.

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Przecietny Japonczyk wcale nie ma duzo pracy, tylko dlugo w pracy siedzi, chyba, ze ostrzenie olowkow praca nazwiemy.
Myślę, że "dużo pracuje" to taki skrót myślowy i nie oznacza, że zaharowuje się na śmierć, tylko, że dużo czasu spędza w pracy choćby miał tam siedzieć i bąki zbijać, jak spędza w pracy tyle czasu ile sama pisałaś, że spędza Twój mąż i ma tyle urlopu, ile mówiłaś, że ma, to u nas w Polsce mówimy na to "dużo pracy" (a ja bym powiedziała wyzysk i niewolnictwo)

Zastanawiałam się właśnie. Jak byłam zwiedzać porodówkę to nie widziałam sali przedporodowej (była zajęta). Na sali porodowej była wanna i prysznic. Tylko tak myślę... po co? Skoro tam się idzie już tylko przeć. To chyba powinno być na sali przedporodowej, skoro ta woda jest wykorzystywana do łagodzenia bólu? Niech mnie ktoś kto już rodził oświeci
Stary 2015-08-18, 11:23   #2345
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ide do domu :-P Mam pojedyncze skoki cisnienia, ale jednorazowe i po nich normalne ciśnienie więc nie trzeba wywoływać porodu. Lekarz powiedziała, ze mam nie mierzyć cisnienia, bo mnie to tylko stresuje i tylko gdybym sie źle czuła to zmierzyć ;-)

Moje bezbolesne skurcze nic nie dają, bo rozwarcie cały czas takie samo.
No to w sumie dobre wieści, nie wychodzisz z dzieckiem ale jak udaje się uniknąć wywołania to moim zdaniem dobrze.
Cytat:
A pamietasz Dziennik Fedorowicza, Gucwinskich czy Wielka Gre? O cos w podobnym tonie mi chodzi
Pamięęęęęęętam oczywiście, ale to już historia starożytna niestety... Jest parę fajnych programów przyrodniczych, kilka dobrych kabaretów czy czasem jakiś fajny film (zazwyczaj o 23:30...) ale to raczej wyjątki. Też się dali wkręcić w te badziewia fabularyzowane i pierdyliard seriali.
Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja odkąd sa wakacje prawie nie wlaczam pudla bo po 10 min skakania w poszukiwaniu czegos "niemozgo☠☠☠czego" daje za wygrana i tv ma dalej wakacje. Nie wiem kto oglada te badziewia!
I to cały dzień! Moim zdaniem już mogliby skorzystać z tego że tłuszcza siedzi za parawanami we Władku i puścić jakiś film przygodowy dla nudzącej się młodzieży albo COKOLWIEK innego niż to...
Stary 2015-08-18, 11:26   #2346
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Wlasnie siedze i kombinuje gdzie ulokowac pieluszki tetrowe. Kupilam 20szt bialych i 3 kolorowe, do tego 3 flanelowe. Stwierdzilam ze starczy. Wczoraj zadzwonila moja mamuśka i powiedziała, ze kupiła mi jeszcze pieluchy-25 tetry, 25 flaneli i ostatnie 4,75m tetry z metra. Słabo mi sie zrobilo, gdzie ja to bede trzymac...? :|
Kurcze, ja mam może kilkanaście tetrowych i chyba 3 albo 5 flanelowych
Stary 2015-08-18, 11:30   #2347
misiskuku
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość

Zastanawiałam się właśnie. Jak byłam zwiedzać porodówkę to nie widziałam sali przedporodowej (była zajęta). Na sali porodowej była wanna i prysznic. Tylko tak myślę... po co? Skoro tam się idzie już tylko przeć. To chyba powinno być na sali przedporodowej, skoro ta woda jest wykorzystywana do łagodzenia bólu? Niech mnie ktoś kto już rodził oświeci
czy Ty myślisz, że z 10 cm rozwarciem, partymi będziesz salę zmieniać?

przedporodowa to pewnie na samo wejście, żeby zbadali - jak zbadają i stwierdzą, że się zaczyna to na porodówkę!

chyba, że ja się mylę..
Stary 2015-08-18, 11:30   #2348
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Kurcze, miesięcznicę nieźle. Ja bym nie umiała podać daty kiedy zaczęliśmy ze sobą "chodzić" pamiętam kiedy była pierwsza randka, bo to akurat jakoś łatwo nam to było zapamiętać. Ciężko ustalić datę początku związku pamiętam, że mieliśmy w każdym razie inny punkt widzenia na to. On twierdził, że już jesteśmy parą a ja, że jeszcze nie więc nie obchodzimy.

Ekhm... ja też, wczoraj przyszły. Sukienkę na 74, buciczki od 6 msc, takie białe trampeczki w niebieskie kwiatki i kombinezon misia z H&m, taki cały biały z ogonkiem i uszami.

Jak mąż będzie w pracy a będzie przedpołudnie to dzwonię do teściowej. Jak będzie po 16 to dzwonię do koleżanki, która mieszka w pobliżu i ma prawko. A między 12 a 16 nie wiem do kogo dzwonić będę improwizować.

Moi rodzice niestety mieszkają za granicą a moja mama będzie w Polsce dopiero 14 września wieczorem. Mam nadzieję, że uda mi się wstrzelić z początkiem porodu tak, że ktoś mnie zawiezie bliski. Mój mąż ma sporą rodzinę więc do kogoś zadzwonię. Najbardziej bym nie chciała jechać z teściem.

Ja sobie chyba dzisiaj trochę poćwiczę bo nie ma już tego męczącego upału a trochę bym się chciała poruszać bo kręgosłup mnie od wczoraj lekko boli.

Myślę, że "dużo pracuje" to taki skrót myślowy i nie oznacza, że zaharowuje się na śmierć, tylko, że dużo czasu spędza w pracy choćby miał tam siedzieć i bąki zbijać, jak spędza w pracy tyle czasu ile sama pisałaś, że spędza Twój mąż i ma tyle urlopu, ile mówiłaś, że ma, to u nas w Polsce mówimy na to "dużo pracy" (a ja bym powiedziała wyzysk i niewolnictwo)

No widzisz chyba nie do konca chodzi tylko o siedzenie w pracy, skoro tu wrecz jako jednostka chorobowa jest cos co sie zowie smiercia z przepracowania. Przecietny Japonczyk pracuje w uslugach, w firmie badz w jednostkach panstwowych - Ci sie naprawde nie przemeczaja i siedza w pracy. Niestety tz ma i duzo pracy i dlugo w niej siedzi, ale jest dobra wiadomosc - bedzie mogl byc przy porodzie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:30   #2349
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Słuchajcie dupa mnie piecze :/
biedactwo

Cytat:
A ukryte prawdy . Sąsiedzi . Szkoła. I inne polskie wytwory można porównać do slizgania się w kisielu Japończyków
Czyste gnioty. Robia sieczke z mózgu ludziom.

Cytat:
Wlasnie siedze i kombinuje gdzie ulokowac pieluszki tetrowe. Kupilam 20szt bialych i 3 kolorowe, do tego 3 flanelowe. Stwierdzilam ze starczy. Wczoraj zadzwonila moja mamuśka i powiedziała, ze kupiła mi jeszcze pieluchy-25 tetry, 25 flaneli i ostatnie 4,75m tetry z metra. Słabo mi sie zrobilo, gdzie ja to bede trzymac...? :|

Ja nam 10 białej tetry. 6 kolorowej. 5 flaneli.

Cytat:
Ide do domu :-P Mam pojedyncze skoki cisnienia, ale jednorazowe i po nich normalne ciśnienie więc nie trzeba wywoływać porodu. Lekarz powiedziała, ze mam nie mierzyć cisnienia, bo mnie to tylko stresuje i tylko gdybym sie źle czuła to zmierzyć ;-)

Wracaj do domu , odpoczywaj i sie relaksuj. Chociaz nie bedziesz musiała jekow z porodowki wysłuchiwać.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:32   #2350
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No to w sumie dobre wieści, nie wychodzisz z dzieckiem ale jak udaje się uniknąć wywołania to moim zdaniem dobrze.

Pamięęęęęęętam oczywiście, ale to już historia starożytna niestety... Jest parę fajnych programów przyrodniczych, kilka dobrych kabaretów czy czasem jakiś fajny film (zazwyczaj o 23:30...) ale to raczej wyjątki. Też się dali wkręcić w te badziewia fabularyzowane i pierdyliard seriali.

I to cały dzień! Moim zdaniem już mogliby skorzystać z tego że tłuszcza siedzi za parawanami we Władku i puścić jakiś film przygodowy dla nudzącej się młodzieży albo COKOLWIEK innego niż to...

To teraz sobie wyobraz, ze jest jedna stacja, ktora stale trzyma taki poziom, na okraglo

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ----------

Cytat:
Kurcze, ja mam może kilkanaście tetrowych i chyba 3 albo 5 flanelowych

I to z doswiadczenia wystarczy spokojnie, nawet bedzie dla drugiego dziecka, jesli planujecie
Stary 2015-08-18, 11:35   #2351
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie ma przedporodowej, jest po prostu porodowa i tam jestes przez caly poród i wlasnie jest wc, prysznic itp.

Cytat:
No wywołanie to jednak sztuczna rzecz, tymbardziej, ze moja Julka może sie troche podtuczyc :-P
Z jednej strony się cieszę a z drugiej jestem trochę zawiedziona. Ale widocznie tak ma być

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:38   #2352
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiskuku Pokaż wiadomość

przedporodowa to pewnie na samo wejście, żeby zbadali - jak zbadają i stwierdzą, że się zaczyna to na porodówkę!

chyba, że ja się mylę..
Moim zdaniem przedporodowa jest tylko na zbadanie, ewentualnie czekanie jak porodowe są zajęte. Sala porodowa jest na cały poród, a nie na parcie, przecież to by było bez sensu.
Cytat:
To teraz sobie wyobraz, ze jest jedna stacja, ktora stale trzyma taki poziom, na okraglo
Miło by było i u nas...
Cytat:
No wywołanie to jednak sztuczna rzecz, tymbardziej, ze moja Julka może sie troche podtuczyc :-P
Z jednej strony się cieszę a z drugiej jestem trochę zawiedziona. Ale widocznie tak ma być
Przynajmniej możesz sobie darować czytanie o oksytocynie
Stary 2015-08-18, 11:41   #2353
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:

chyba, że ja się mylę..
Nie wiem, wyobraź sobie że nigdy nie rodziłam i nie wiem jak to jest mieć 10 cm rozwarcia i kiedy się zmienia salę dlatego pytam

Cytat:
No widzisz chyba nie do konca chodzi tylko o siedzenie w pracy, skoro tu wrecz jako jednostka chorobowa jest cos co sie zowie smiercia z przepracowania. Przecietny Japonczyk pracuje w uslugach, w firmie badz w jednostkach panstwowych - Ci sie naprawde nie przemeczaja i siedza w pracy. Niestety tz ma i duzo pracy i dlugo w niej siedzi, ale jest dobra wiadomosc - bedzie mogl byc przy porodzie
No przed chwilą sama powiedziałaś, że nie mają dużo pracy ale nie chcę mi się z Tobą przegadywać bo nie o to chodzi, bo nie interesuje mnie Japonia, po prostu czasami w języku polskim stosuje się skrót "dużo pracy" = "dużo czasu w pracy" a nad jej intensywnością się nikt nie zastanawia.

Cytat:
U mnie nie ma przedporodowej, jest po prostu porodowa i tam jestes przez caly poród i wlasnie jest wc, prysznic itp.
No więc ja właśnie nie wiem do czego tam służy ta przedporodowa. Może do jakichś wstępnych badań? Nie wiem. Ona jest jedna a porodowe są dwie pojedyncze. Wiecie co, boję się, że jak trafię do szpitala to obie sale będą zajęte i co wtedy?
Stary 2015-08-18, 11:43   #2354
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

chyba, że ja się mylę..

Ja na przedporodowej spedzilam czas niemal do pelnego rozwarcia, o ile dobrze pamietam to bylo 7cm, przeszlam 10m i bylo 9cm. Tyle, ze poza wanna (z ktorej korzysta sie bedac jeszcze na przedporodowej) nie bylo innych sprzetow ulatwiajacych rodzenie. Teraz w ogole nie ma przedporodowej - bede podobno w swoim pokoju na poczatku, ale kiedy przechodze do pokoju narodzin jest jeszcze dla mnie tajemnica. Chociaz rzeczywiscie wszystkie gadzety sa na porodowej, wiec pewnie calkiem szybko.
Stary 2015-08-18, 11:44   #2355
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem przedporodowa jest tylko na zbadanie, ewentualnie czekanie jak porodowe są zajęte. Sala porodowa jest na cały poród, a nie na parcie, przecież to by było bez sensu.
No może i tak. Ale fajnie jakby jakaś już mama się wypowiedziala
Tusia dobrze, że jesteś bo musisz kogoś wyznaczyć na swojego następcę w prowadzeniu wątku jak już urodzisz niedługo

Może na 1. stronie będziemy "przenosić" te mamy, które już urodziły na tą listę niżej, żeby jasno było widać, które są już po a które czekają? Wiecie o co mi chodzi żeby były te czekające a np. poniżej te już z bobasami
Stary 2015-08-18, 11:46   #2356
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, wyobraź sobie że nigdy nie rodziłam i nie wiem jak to jest mieć 10 cm rozwarcia i kiedy się zmienia salę dlatego pytam

No przed chwilą sama powiedziałaś, że nie mają dużo pracy ale nie chcę mi się z Tobą przegadywać bo nie o to chodzi, bo nie interesuje mnie Japonia, po prostu czasami w języku polskim stosuje się skrót "dużo pracy" = "dużo czasu w pracy" a nad jej intensywnością się nikt nie zastanawia.

No więc ja właśnie nie wiem do czego tam służy ta przedporodowa. Może do jakichś wstępnych badań? Nie wiem. Ona jest jedna a porodowe są dwie pojedyncze. Wiecie co, boję się, że jak trafię do szpitala to obie sale będą zajęte i co wtedy?

Tak, bo nie maja duzo pracy, tylko musza duzo w niej siedziec np. ostrzac olowki. Dla Polaka rzeczywiscie duzo pracy rowna sie duzo czasu w pracy, tu jest troche inaczej
Stary 2015-08-18, 11:47   #2357
owieczkaa
Zakorzenienie

Dla zainteresowanych wrzuciłam zdjęcie z USG z wczoraj na FB

Ridja - ja też się boję co będzie jak wszystkie sale będą zajęte...
Stary 2015-08-18, 11:47   #2358
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
No może i tak. Ale fajnie jakby jakaś już mama się wypowiedziala

Tusia dobrze, że jesteś bo musisz kogoś wyznaczyć na swojego następcę w prowadzeniu wątku jak już urodzisz niedługo

Może na 1. stronie będziemy "przenosić" te mamy, które już urodziły na tą listę niżej, żeby jasno było widać, które są już po a które czekają? Wiecie o co mi chodzi żeby były te czekające a np. poniżej te już z bobasami

A nie lepiej po prostu instniejaca liste uzupelniac o info o dzieciach?
Stary 2015-08-18, 11:47   #2359
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
W takich sytuacjach to chyba kazdy wyjezdza wczesniej i nie czeka na te juz bolace skurcze. No ale na pewno jest ciezko.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Co za nudy....
Ale przecież najpierw mogą pojawić się skurcze i właśnie takiej sytuacji bym się bała. Może naturalniej to wolniej postępuje i najpierw są jakieś łagodne bóle, ale chyba nie u każdej? A jak w połowie drogi skurcze przejdą to wracać się czy mimo wszystko jechać?
O takie bym miała rozkminy dlatego podziwiam. Zwłaszcza że ja byłam jak w transie z bólu, mąż mi tyłek zakrywał bo ja miałam gdzieś czy się wypinam w czyjąś stronę gołym pupskiem czy nie, a taka wstydliwa jestem...

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
wygonienie tż-eta na kanapę to był rewelacyjny pomysł, już którąś noc przesypiam w miarę wygodnie, bo mogę rozwalać się, przekręcać jak chcę, no uważając by psa nie zrzucić z łóżka

z tego co piszą w książkach 13kg waży dziecko, wody, łożysko, powiększona macica itp.
no i poród to wysiłek, więc pewnie dużo wody straciła

oj dużo pamiętam z początków, jak choćby pierwszy test na 4 dni przed dniem spodziewanej @
i jak zobaczyłam tą drugą kreskę powiedziałam "o Matyldo"
i pierwsza wizyta u gina "ciąża pojedyncza, a tu jest serduszko"
do wizyty jakoś trudno było mi uwierzyć, że jestem w ciąży.

A najlepsze jest, że zaszłam w cyklu w którym mieliśmy przerwać starania, bo w pracy zaczęło się sypać.

już widzę mochery w Polsce jakby się oburzyły i modliły o zakazanie hot-doga

dobra muszę się ogarnąć, bo kurierzy nadciągają, nówka suszarka balkonowa jedzie, bo nasza ostatniej burzy na balkonie nie wytrzymała.
Zamówiłam też trochę małych ubranek.
W moich książkach piszą, że to 9 kg...

Ja pamiętam, że pierwszy test zrobiłam w piątek, wyszła słaba kreska i nie byliśmy pewni, w niedzielę rano zrobiłam jeszcze dwa testy i na każdym po dwie kreski, obudziłam tż i się cieszyliśmy. Pamiętam też strach jak gin powiedziała, że to może być pusty pęcherzyk (5 tc) i że mam torbiel na jajniku i dwurożną macicę. I radość tydzień później jak się okazało, że pęcherzyk nie jest pusty i jak tż szukał na zdjęciu rąk i nóg... Piękny to był czas jak i cała moja ciąża.

Cytat:
Witam się z rana - w nocy taki przyjemny chłód że spałam jak zabita, nie pamiętam już tak dobrego snu w końcówce ciąży. Nawet mi się synek śnił juz w wieku takim chodzącym, jadł maliny i całą twarz miał w tych malinach hihi

Meneq - oglądałam program o tych festiwalach płodności tak sobie teraz przypominam. A tutaj sądzę że nikt nie miał nic złego na myśli i afery nie robił
Aakkzzii takie kłucie w bozenie to po prostu mała która wchodzi w kanał rodny.

Fatal - tez mam skurcze z krzyża. Ale dopóki są lekkie i nie promieniują do pachwin to siedzę spokojnie.
Mi się jeszcze przed ciążą i w trakcie często śniło, że mam synka starszego i malutką dziewczynkę...

A w tv to jak sobie pomyślę o programach typu warsaw shore itp, to sama nie wiem, czy Pl nie wygrywa w durnych programach, tzn jest zaraz po amerykańskich.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Witam was, od wczoraj tak nadrabiam. . po kilka stron i jakoś mi nie szło, z rana byłam źr młodym w kinie na fantastycznej czwórce. Chciałam iść na małego księcia ale wiadomo. . Kto rządzi )
Później przyjechali rodzice przywieźli paczki i owoce i chyba jeden z nich mi zaszkodził. Nie mogłam się ogarnąć chciało mi się wymiotowac brzuch jak skała juz postawiłam alarm gdyby co mama z tata przyjeżdżają ale zasnelam i minęło.
Zaraz lecę po wyniki gbs.

Co do pytania o plan B. Mam wspanialych przyjaciół którzy wiedzą że narazie męża nie ma i jeśli coś to mam stawiać alarm o każdej porze dnia i nocy. Moja koleżanka nawet zawiadomiła w pracy ze może się taka sytuacja zdążyć i będzie musiała jechać. Generalnie to mam rodziców niedaleko bo 25 km wiec lada moment by byli napewno.

ja juz zauważam ze wyciszam się przed porodem, zaczynam sobie tłumaczyć żeby nie panikować, i spokojnie dać z siebie milion procent.

Wysłałam mężowi linka w którym było napisane 10 rzeczy które mężczyzna powinien robić przy porodzie. A on jak by prądem poparzony przy pierwszym punkcie wysmial te listę. Tak się mu dostało ze mu się pewnie orenzada z komunii odbiła. Grzecznie przeczytał i juz nie powiedział ani słowa. Mężczyźni czasem biorą wszystko tak dosłownie pierwszy punkt dotyczył przygotowania dwa tygodnie przed auta tzn żeby było zatankowane itp. I on mówi a co to za jakąś wielka wyprawa. Na krzyczałam na niego przecież nie każdy mieszka w mieście niektórzy mają 50 km do szpitala sami niedawno mieliśmy 30! Wieśniak jeden...
A niektórzy mają i 100 km!!! Mój tż wszystkie wskazówki czytał jak szalony. A spisał się jeszcze lepiej, chociaż nigdzie nikt nie pisał, że będzie musiał robić aż tyle rzeczy!
Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Ja też spałam jak zabita nawet na siku się nie budziłam. Ale od rana nie mogę sobie znaleźć zajęcia, nawet nie mam pomysłu na obiad
Ja wczoraj robiłam leczo, a dziś jakieś pieczone podudzia chyba zrobię z pieczonymi ziemniakami...

Cytat:
Hej ho!

Ale sie glupio wstaje jak TZ nie ma w domu. Dupiasto

Meneq - czy Ty czasami potrafisz zrozumoec zart, dowcip, cos co zostalo powiedziane/napisane dla poprawy humoru? Masz wgl czasami dobry humor, usmiechasz sie? Albo jeszcze bardziej nieprzyzwoicie - znasz Ty jakis dowcip??? sorry, ale nie moglam sie powstrzymac truskaffka miala racje, ze Twoje zawsze.musi byc na gorze ale to ja akurat nauczylam sie ignorowac, ale to Twoje grobowe poczucie humoru tu na foruuuum... oł maj gat

Kurcze dziewczyny... chce jechac do sklepu ale przez ponad tydzien nie uzywalam swojego auta a stoi na parkingu pod drzewem. Jest caly brudny. Osrany. Normalnie wstyd mi jechac nawet na myjke coz tu poczac... a tak sie chce ciastek od sowy... buuu
Oooj tak, w ogóle cały dzień się siedzi beznadziejnie bez męża...

Cytat:
Jak chce mojwmu dokuczyc to tez mu mowie ze z niego wiesniak ale bardziej go rusza nazwa dziad

Moj tez jest osrany. Zawsze. Gdzje bym nie postawila. A jak mowilam pewne rzeczy na pewne tematy to podobno bylam wredna a tu prosze coraz wiecej takich samych wnioskow....nirmalnie nie wierze

10 min!
Aż dziw, ale mój mąż to nie reaguje na żadne wyzwiska,chyba przyzwyczaił się czy co? Jak go nazywałam głupkiem, wieśniakiem, maminsynkiem, tępakiem... I nic, tylko się śmiał (może myślał, że żartuję...).
Cytat:
Dupa to Cię będzie piekła podczas parcia!!!
Cytat:

A co do dzownych programow z Azji to ostatnio przecieralam oczy ze zdumienia jak zobaczylam program z konurecja ktory kolo dluzej wytrzyma lodzika wtf???
Ja oglądam! Tzn nie szkoły itp, ale oglądam tv teraz jak najbardziej. Na dobre..., rozlewisko, czas honoru - te 3 oglądam codziennie jak są. Po wakacjach to pewnie codziennie będę lookać na ddtvn...
Cytat:

Myślę, że "dużo pracuje" to taki skrót myślowy i nie oznacza, że zaharowuje się na śmierć, tylko, że dużo czasu spędza w pracy choćby miał tam siedzieć i bąki zbijać, jak spędza w pracy tyle czasu ile sama pisałaś, że spędza Twój mąż i ma tyle urlopu, ile mówiłaś, że ma, to u nas w Polsce mówimy na to "dużo pracy" : (a ja bym powiedziała wyzysk i niewolnictwo)

Ja umiem z tej racji, że w piątek 17.09.2010 się spotkaliśmy, byliśmy pokłóceni i chcieliśmy to wyjaśnić, gadaliśmy i jakoś tak...ustaliliśmy, że chcemy być razem i spróbujemy. I tak nam ta próba wychodzi już prawie 5 lat, choć przeżyliśmy tyle, jakby to było co najmniej 10.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:52   #2360
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A nie lepiej po prostu instniejaca liste uzupelniac o info o dzieciach?
Można i tak, teraz po prostu ta druga lista się powtarza z tą istniejącą i potem będzie tego dużo można uzupełniać starą listę albo "wyciąć" te, które urodziły i "wkleić" niżej takie luźne propozycje.
Stary 2015-08-18, 11:53   #2361
melawen
Rozeznanie

Cytat:
A planujesz używać pampersow czy tetry?
Ja mam tyle, ale nie chce pampersow. Jeśli będziesz używać jednorazowek to możesz 3/4 oddać

Cytat:
A pamietasz Dziennik Fedorowicza, Gucwinskich czy Wielka Gre? O cos w podobnym tonie mi chodzi

Chlip,ja strasznie rozpaczam nad naszym poziomem tv. Miliard w rozumie był super. Wielka gra zbyt specjalistyczna dla mnie. Teraz oglądamy tylko 1z10, czasem Galileo, albo programy przyrodnicze,mąż lubi sensacje XX wieku, ja czasem teatr telewizji, reszta może nie istnieć. Długo nie mieliśmy w ogóle tv.mamy gdzieś 2 lata, bo dostalismy.
A już szczególnie mnie irytuje to o czym pisałaś.fatalne słownictwo, dykcja, akcenty. Jestem wyczulona z domu na tym punkcie, a na palcach jednej ręki mogę policzyć osobistości z tv,które mogą uchodzić za wzór.

Cytat:

Chociażby do porodu w wodzie a w drugiej fazie tez można korzystać z wanny.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 11:56   #2362
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ale przecież najpierw mogą pojawić się skurcze i właśnie takiej sytuacji bym się bała. Może naturalniej to wolniej postępuje i najpierw są jakieś łagodne bóle, ale chyba nie u każdej? A jak w połowie drogi skurcze przejdą to wracać się czy mimo wszystko jechać?
O takie bym miała rozkminy dlatego podziwiam. Zwłaszcza że ja byłam jak w transie z bólu, mąż mi tyłek zakrywał bo ja miałam gdzieś czy się wypinam w czyjąś stronę gołym pupskiem czy nie, a taka wstydliwa jestem...

W moich książkach piszą, że to 9 kg...

Ja pamiętam, że pierwszy test zrobiłam w piątek, wyszła słaba kreska i nie byliśmy pewni, w niedzielę rano zrobiłam jeszcze dwa testy i na każdym po dwie kreski, obudziłam tż i się cieszyliśmy. Pamiętam też strach jak gin powiedziała, że to może być pusty pęcherzyk (5 tc) i że mam torbiel na jajniku i dwurożną macicę. I radość tydzień później jak się okazało, że pęcherzyk nie jest pusty i jak tż szukał na zdjęciu rąk i nóg... Piękny to był czas jak i cała moja ciąża.

Mi się jeszcze przed ciążą i w trakcie często śniło, że mam synka starszego i malutką dziewczynkę...

A w tv to jak sobie pomyślę o programach typu warsaw shore itp, to sama nie wiem, czy Pl nie wygrywa w durnych programach, tzn jest zaraz po amerykańskich.

A niektórzy mają i 100 km!!! Mój tż wszystkie wskazówki czytał jak szalony. A spisał się jeszcze lepiej, chociaż nigdzie nikt nie pisał, że będzie musiał robić aż tyle rzeczy!

Ja wczoraj robiłam leczo, a dziś jakieś pieczone podudzia chyba zrobię z pieczonymi ziemniakami...

Oooj tak, w ogóle cały dzień się siedzi beznadziejnie bez męża...

Aż dziw, ale mój mąż to nie reaguje na żadne wyzwiska,chyba przyzwyczaił się czy co? Jak go nazywałam głupkiem, wieśniakiem, maminsynkiem, tępakiem... I nic, tylko się śmiał (może myślał, że żartuję...).

Dupa to Cię będzie piekła podczas parcia!!!

Ja oglądam! Tzn nie szkoły itp, ale oglądam tv teraz jak najbardziej. Na dobre..., rozlewisko, czas honoru - te 3 oglądam codziennie jak są. Po wakacjach to pewnie codziennie będę lookać na ddtvn...

Ja umiem z tej racji, że w piątek 17.09.2010 się spotkaliśmy, byliśmy pokłóceni i chcieliśmy to wyjaśnić, gadaliśmy i jakoś tak...ustaliliśmy, że chcemy być razem i spróbujemy. I tak nam ta próba wychodzi już prawie 5 lat, choć przeżyliśmy tyle, jakby to było co najmniej 10.

Te seriale to jeszcze da sie oglądać jak juz naprawdę nie ma co robic ale wybacz: dlaczego ja, szkoła czy trudne sprawy itd pewnie jest jeszcze cala sterta a ich nazw na szczescie nie znam to takie gowno ze szkoda wogole gadać mozg sie lasuje!

Izka a nie myslalas o czytniku książek zamiast tv?

Stary 2015-08-18, 11:58   #2363
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
A planujesz używać pampersow czy tetry?
Ja mam tyle, ale nie chce pampersow. Jeśli będziesz używać jednorazowek to możesz 3/4 oddać

Chlip,ja strasznie rozpaczam nad naszym poziomem tv. Miliard w rozumie był super. Wielka gra zbyt specjalistyczna dla mnie. Teraz oglądamy tylko 1z10, czasem Galileo, albo programy przyrodnicze,mąż lubi sensacje XX wieku, ja czasem teatr telewizji, reszta może nie istnieć. Długo nie mieliśmy w ogóle tv.mamy gdzieś 2 lata, bo dostalismy.
A już szczególnie mnie irytuje to o czym pisałaś.fatalne słownictwo, dykcja, akcenty. Jestem wyczulona z domu na tym punkcie, a na palcach jednej ręki mogę policzyć osobistości z tv,które mogą uchodzić za wzór.

Chociażby do porodu w wodzie a w drugiej fazie tez można korzystać z wanny.

Wielka Gra jest specyficzna, ale kultura prowadzenia do pozazdroszczenia
Stary 2015-08-18, 12:00   #2364
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
1 z 10 i Tadeusz Sznuk... szkoda że już nie ma takich wzorców w telewizji. Tak samo pamiętacie Panoramę prowadzoną przez Andrzeja Turskiego? Poezja, mimo że to tylko wiadomości
Stary 2015-08-18, 12:00   #2365
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz...zeby wiedziec czy mnie Twoja dana nauka interesuje najpierw musze ja niestety przeczytac. Bez tego nie umialabym ocenic czy jest cenna czy o kant doopy rozbic. Tym razem znow niestety to drugie. Ale czytam bo to forum a poza tym ludze sie, ze kiedys zatrybisz o czym piszemy albo walniesz jakis dżołk. Niestety - to nie dzisiaj. Hijuhjuhju

A tak na marginesie ja teraz to co pisze do Ciebie to ze smiechem i mega dystansem a Ty srasz ogniem, uzywasz wykrzyknikow i w dodatku mi rozkazujesz. Jestes niemila zwyczajnie. Nieladnie.

Bianeczka - osrany jest... ale jest caly w jakims zielonym nalocie na dodatek z drzewa. Serio jest mi wstyd nim jechac. Ubiore kominiarke hahaha

u mnie jak pylila jarzebina to samochod byl na zolto

Cytat:
Dobryyy
Średnio na jeża się wyspałam.
Coś mi się śniło ale juz nie wiem co...

Loudres dzięki za link na pewno się przyda. Pokaże mężowi, który coś zaczyna mi cyrku odstawić zw nie będzie ze mną do końca przy porodzie.

Agu23gda moje suto tez często jakimś cudem całe obsrane, ale wczoraj się z litowałam i wzięłam ściereczką starłam je, a potem deszcz popadał i mam w miarę czyste auto

Bianeczka juz po glukozie? Dobrze ze ja tego nie muszę powtarzać bo znów cały dzień bym od sypiała.

Blondynka17 Wypralam całe "łóżeczko" i te podusie się nie odkształcają ani nie farbują wiec jest gitara.
Juz po na szczes ie. Spoko bylo.

Cytat:

Cytat:

ahahahah bedziecie sie obkladac

Cytat:
Mega pocket na sniadanko z kfc... mmmmmmmm.... deliszys!! i kupilam sobie w leclercu kijek do selfie rozowy. Bede se foty napierdalac z kija! Yeah.
Nooooo kijek i piekaca dupa....ja nie chce wiedziec co ty fotografowalas :P

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 12:01   #2366
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
1 z 10 i Tadeusz Sznuk... szkoda że już nie ma takich wzorców w telewizji. Tak samo pamiętacie Panoramę prowadzoną przez Andrzeja Turskiego? Poezja, mimo że to tylko wiadomości
1 z 10 jak ne zapomne to ogladam prawie codziennie ;-)

Stary 2015-08-18, 12:03   #2367
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo tak, pełna zgoda.
Generalnie telewizji nie oglądam, mam nagrywarkę i nagrywam jedynie interesujące mnie programy. Ale ostatnio weszłam na program tvn i byłam w szoku że CAŁY BITY DZIEŃ w wakacje leci to g***.... wszystko mi opadło.

To też takie historyczne spojrzenie raczej
Cycki Ci też opadły czy stanik je podtrzymał?
Cytat:

Super

Dobrze dostałaś zalecenia i o oxy nie będziesz czytała
Cytat:
Idź ty wstrętna kobieto mi stąd.
Uwielbiam pocketa z KFC.
Cytat:
Ja dalej nie zamówiłam caly czas sie glowie na co sie zdecydowac bo mam jeszcze jeden komplet na oku ale jak juz bedziesz miec wszystko zrobione to wrzuc fote

Heh wstawię ale kiedy to nastąpi to sama się zastanawiam.
A drugi komplet to jaki ci się podoba?
Cytat:
Dla zainteresowanych wrzuciłam zdjęcie z USG z wczoraj na FB

Ridja - ja też się boję co będzie jak wszystkie sale będą zajęte...
Juz lecę zobaczyć
Cytat:
Te seriale to jeszcze da sie oglądać jak juz naprawdę nie ma co robic ale wybacz: dlaczego ja, szkoła czy trudne sprawy itd pewnie jest jeszcze cala sterta a ich nazw na szczescie nie znam to takie gowno ze szkoda wogole gadać mozg sie lasuje!

Sama się nad czytnikiem zastanawiam bo ostatnio mali książek czytam.
Ja tam wole sobie włączyć travel lub discovery niż te badziewia.
Chociaż Lubie oglądać zdrady na Polsacie heh

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Pamiętam i 1 z 10 oglądam do tej pory jak tylko mam chwilkę i trafi się w tv.
Cytat:
u mnie jak pylila jarzebina to samochod byl na zolto

Juz po na szczes ie. Spoko bylo.

ahahahah bedziecie sie obkladac

Nooooo kijek i piekaca dupa....ja nie chce wiedziec co ty fotografowalas
To dobrze ;*
Stary 2015-08-18, 12:06   #2368
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Cycki Ci też opadły czy stanik je podtrzymał?

Super

Dobrze dostałaś zalecenia i o oxy nie będziesz czytała

Idź ty wstrętna kobieto mi stąd.
Uwielbiam pocketa z KFC.

Heh wstawię ale kiedy to nastąpi to sama się zastanawiam.
A drugi komplet to jaki ci się podoba?

Juz lecę zobaczyć

Sama się nad czytnikiem zastanawiam bo ostatnio mali książek czytam.
Ja tam wole sobie włączyć travel lub discovery niż te badziewia.
Chociaż Lubie oglądać zdrady na Polsacie heh
Na planet ostatnio leca fajne programy. A z discovery nie wiem co sie stalo ale obejrzeć tam cos przyrodniczego graniczy z cudem :-/ ubolewam ze nie mam Nationala.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

A przyznam ze czasami z nudy tez obejrzymy z tz zdrady dla beki

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-08-18 o 12:08
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 12:07   #2369
melawen
Rozeznanie

Cytat:
To prawda.

Cytat:
1 z 10 jak ne zapomne to ogladam prawie codziennie ;-)

My z mężem tez,jak mamy czas. Teraz po 2 odcinki, mimo że powtórki. I robimy sobie konkursy,kto na więcej odpowie
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-18, 12:09   #2370
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:

To nie chodzi o brak roboty tylko żeby czas do powrotu tż mi szybciej leciał... A szkoły i trudnych nie zdzierżę to już wolę głuchą ciszę i wyć 8 godz jak to gówno oglądać.

Mam książkę jedną "Niebo istnieje naprawdę" tylko się zabrać za nią nie mogę bo nie potrafię się jeszcze tak skupiać jak dawniej. Wolę zwykłe książki i to najlepiej własne, kupione. Chociaż teraz będę mieszkać przy bibliotece, to pewnie będę więcej czytać jak oglądać.

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Aaa i na rocznicę jedziemy do Lublina!!!

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości