|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Cytat:
szkoda że koło mnie jest maleńkie tesco bez ubrań
|
|
|
#4472 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4473 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja leosiowi w dzień urodzin zrobiłam sama taki mniejszy, a wyprawialiśmy roczek w weekend i wtedy miał zamówiony w cukierni. Także miał dwa i teraz moze byc podobnie
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
peachella Super łowy!!
|
|
#4475 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka nie martw się, lepiej mieć świadomość cukrzycy i przeciwdziałać.
Ja wracam do żywych i do życia. Dwa ostatnie dni wyjazdu złapała mnie grypa i jeszcze ropa w zębie. Wczoraj mąż jechał 8h bez przerwy, żeby mnie do dentysty dowieźć do Gdanska. No ale.... Byłam w primarku i kupiłam coś dla małej, fajne mają tam ciuszki i te ceny...szkoda, że u nas nie ma pramaniego. Dochodzą mi jakieś nowe uciążliwości a mianowicie skurcze w dłoniach, kilka razy dziennie i okropny ból pleców mam od dwóch dni. Przewracanie się z boku na Bok to mordęga dla mnie. Czekoladaaa gratuluję córki! |
|
|
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam dobrą wieść, moja hemoglobina glikowana wyniosła 4,3% a więc niziutko! czyli nie mialam wczesniej cukrzycy troche gorsza wiadomosc - spadam z wagi na tej diecie cukrzycowej i diabetolog mi wdrozyla insuline :/ powiedziala ze ja nie mogę chudnąć, bo dzidziuś musi rosnąć. narazie 2 dawki krotkodzialaajcej przed sniadaniem i o 21.30 ta chyba dlugodzialajaca, zebym mogla "zjesc porządnie" . czy napewno ta insulina jest bezpieczna dla dziecka ? bo ja sie tylko o to boję, żeby nie zaszkodzić maluszkowi. moge sie kłuć, przeżyję, tylko aby dzidzia była zdrowa a insulina jej nie zaszkodziła na nic.. ( kiedys wyczytalam ze moze sie dziecko po insulinooterapii urodzic niewidome :/ dlateg o sie boje ;/ )
|
|
|
#4479 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast pani z urzędu - masakra. Nie wiem, czy była kiedyś w ciaży, ale są przecież różne komplikacje, bywa że dobrze czujesz się na końcówce. A jak pracujesz zawodowo, to ciężko ogarnąć. Dziękuję za linka, zaraz bedę czytać. Limonka Ja nie mogę, ale historie Strój ślubny i podejście babci popieram ![]() cynamon Śliczna. Zakupy urocze ![]() Cytat:
Inne rzeczy - chętnie się dowiem Aasikk Bardzo mi przykro Będzie dobrze ![]() beautifuldream Świetne łowy ![]() Cytat:
U nas też będzie Gabriel ![]() peachella Fajne zakupy ![]() tylkokasia Cudne Cytat:
Cytat:
![]() Peachella zazdroszczę łowów ![]() Fakt, tam są przeceny, dość nieregularnie. Ostatnio nic dla młodego nie widziałam, ale za to dla dziewczynek sporo rzeczy. Żałuję, że nie mam żadnego większego teskacza obok siebie. wonderka Zdrowiej czeko Nie słyszałam nic o ryzyku utraty wzroku u dziecka przy insulinie. Wg mnie lekarz wie, co robi - a lepiej, żeby dzieciaczek miał z czego rosnąć, a nie był zagłodzony. Byłam dziś u innej gin konsultować wyniki posiewu. Mam bardzo mieszane odczucia - nie słuchała nic, co się do niej mówiło; do wyników zerknąć nie chciała, sprawdzała na komórce jaki lek przepisać. Wyszło, że mam nową bakterię; przecież nic nie robię, co by miało sprzyjać infekcjom ![]() Dziś stchórzyłam przed glukozą, czeka mnie jutro
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Powoli wdrażam dietę. Czytałam o tym co ma niski indeks glikemiczny. Zrobiłam sobie makaron al dente i podmazylam go na oliwie z oliwek razem z brokułami i fasolką szparagowa. Doprawiłam do smaku, tylko ciut za dużo czosnku dałam i mnie trochę teraz pali w gardle
|
#4481 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, wybaczcie, że bez nadrabiania, ale wpadam na sekundę pochwalić się dobrymi nowinami z wizyty
Otóż wszystko super, szyjka okej, blizna bez zmian, córeczka (tak, dziewczynka! ) waży 997 g nadal ułożona pośladkowo, ale bez wciskania w kanał, widziałam piękne nóżki, buzię i jak ziewała, no uroczo także juhuu!!! Wyniki badań wyszły pół na pół, w krzywej drugi pomiar za wysoki, ale doktor mówi, że wszystko gra no i to nieszczęsne żelazo tylko 36, czyli tardyferon tak jak myślałam nic nie dał ![]() Nie odzywałam się ostatnio bo tak jak pisałam tak robię, przemalowałam dwa pokoje, wyszły tak jak chciałam, ale 2 dni zeszło na sprzątaniu i ustawianiu mebli z malowaniem dzisiaj też od samego rana jeździmy bo zamawiamy meble, tu wizyta i dopiero klapłam na tyłek... Zdarza mi się zapomnieć, że jestem w ciąży
|
|
|
|
#4482 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
Ostatnio jakoś zabiegana jestem i nie mam czasu nic pisać, współczuję wam przejść z cukrzycą ale tak jak napisały dziewczyny troszkę "Słodkich" mamuś jest na wątku i one będą wam służyły radą także głowa do góry Dziś od rana biegałam po mieście bo mamy troszkę spraw do załatwianie,bo muszę się wam pochwalić kupiliśmy nareszcie nowy samochód ![]() Ja chciałam też kupić sobie koszule do karmienia ale normalnie mnie rozwalają same misie albo kotki tylkokasia jej obłęne zdjęcia Co do aktywności mojej Niuni to też jak chodzę to jej nie czuję dopiero jak usiądę albo się położę to łobuzuję,ale kocham te kopniaki
|
|
#4483 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, super, że z małą wszystko dobrze
A o ile miałaś przekroczony ten drugi wynik krzywej? Bo ja mam 157 i mam stwierdzoną cukrzycę...peachella, super łowy ![]() Wczoraj byłam w lumpku u nas na osiedlu i totalna porażka... Ciuszki z plamami, jakieś takie byle jakie... Wy to macie te ciuszki z SH jak nówki
|
#4484 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciłam z pracy. Tzn. oddałam kolejne l4. Po drodze spotkałam koleżankę z córeczką 4,5 miesiąca. Dziewczynka jest tak duża, że ledwo mieści się w gondoli. A nie jest to byle jaka gondola, bo camarelo sevilla, czyli 1 z największych. Dziewczyna opowiadała mi, że przy urodzeniu mała miała 4600 g! A na poprzednim "ważeniu" 2800... Dziecko kolos.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4485 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie sprawdziłam moje dzisiejsze wyniki. Mocz w końcu normalny, hemoglobina zatrzymała się na minimum ale przynajmniej bardziej nie spada tylko leukocyty mnie martwią -mam aż 16,9. Może to od gardła bo trochę mam zaropiałe, sama nie wiem...
Dzisiaj na wrocławskiej grupie akurat dziewczyny pisały o moim lekarzu, większość zadowolona tylko jedna pisała że urodziła w 26tc,odklejone łożysko 3dni po wizycie -właśnie też miała podwyższone crp-misla infekcje której nie Zauważył...
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Miałam 120. Też miałaś tylko ten drugi wynik za wysoki?
|
|
|
|
#4487 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze dziewczyny nawet nie wiecie jak Wam współczuję tych cukrzyc... Czy w ciąży robi się tylko raz to badanie obciążenia glukozą czy dwa razy?
Co do tego pojemnika na pampersy to ja chyba zainwestuje. Tym bardziej, że cena nie jest jakaś straszna, bo 67zł (mieści do 150 pampersów), gdzie w Smyku podobny jest za 160zł, a mieści tylko 30. http://allegro.pl/angelcare-pojemnik...552336459.html http://www.smyk.com/korbell-pojemnik...t-niemowlaka-p Mnie to przekonuje ![]() A kupowałyście już aspirator do noska? Bo zastanawiam się czy zamawiać zwykły czy elektryczny...
|
#4488 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak wrażenia koleżanki związane z wózkiem? Cytat:
Cytat:
![]() CRP możesz zrobić na własną rękę, to nie jest duży koszt.
|
|
#4489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z lekarzami faktycznie różnie bywa. Akurat w ciąży narzekać nie mogę, ale wcześniej moja poprzednia internistka mogłaby dostać medal za brak kompetencji. Nie dość, że człowiek sam musiał wiedzieć, co mu dolega i jakie badania powinien zrobić, to jeszcze słyszał, że jest za młody na daną chorobę lub baba robiła minę cierpiętnicy, że musiała oderwać się od gazety. Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka Edytowane przez limonka1983 Czas edycji: 2015-08-19 o 19:51 |
|
|
|
|
#4490 |
|
Rozeznanie
|
Zobaczyłam u tego sprzedawcy świetne rożki, takie inne niż wszystkie:
http://allegro.pl/rozek-becik-z-wype...827593551.html
|
#4491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę, że Twoja lekarka idzie jak burza, moja diabetolog jest na urlopie i dopiero 7 września wizyta kontrolna... Insulina jest bezpieczna dla dziecka, jeśli tak zadecydowała lekarka, tzn. że jest konieczność jej brania, to dobrze, bo lepsze to niż jej nie zażywanie kiedy to konieczne. Moje cukry szaleją najczęściej po obiedzie, nawet jak zjem wszystko co dozwolone, ale przesadzę z wielkością porcji, już cukier w górę ech... ![]() Cytat:
![]() Peachella super zakupy u mnie w lumpkach raczej bieda i ceny wygórowane...Korzystając z okazji korzystania z laptopa wkleję też moje zakupki i zawartość szafy, z czego większość ciuszków jest w większych rozmiarach, te najmniejsze będę trzymać w komodzie |
||
|
|
|
#4492 |
|
Zadomowienie
|
cornflowerno jutro jak będę odbierać wyniki na papierku to odrazu zrobię CRP dla spokoju,na wizytę w piątek już będę mieć pełne wyniki... Jakoś się martwię tą najbliższą wizytą, do tej pory się tak nie stresowałam wizytami.
|
|
#4493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4494 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
widzę, że dużo rzeczy już masz
|
|
#4495 |
|
Zakorzenienie
|
olilina, dużo już tego masz
Śliczne ciuszki ![]() Amelia16, tak, tylko ten drugi miałam powyżej normy. Norma jest do 140 a ja miałam 157. beautifuldrem, ja nie kupuję, bo wygrałam w zestawie na warsztatach. To jest chyba ręczny aspirator. Nawet nie wiedziałam, że są elektryczne. Chyba, że masz na myśli tzw. katarek, co się do odkurzacza podłącza? cornflower_girl, wątpię. Już kiedyś byłam i też takie byle jakie te ciuszki...
|
#4496 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Poznanianka aha, bo ja dostałam normy, że to drugie pobranie też ma być do 99, może dlatego lekarz się wcale nie przejął tym wynikiem 120 i mówi, że jest okej
|
|
|
|
#4498 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama oba pokoje wymalowałaś? czuję się jak paskudny leniuch przy Tobie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
pochwalisz się jakie? My też się przymierzamy do kupna jakiegoś używanego, w sumie nic specjalnego, byle jeździło i nie wykraczyło się np w drodze do szpitala ![]() za koszulami też się rozglądałam, faktycznie królują takie infantylne w jakieś nadruki. Znalazłam taką gładką: http://allegro.pl/koszulka-nocna-cia...609628648.html chociaż nie wiem czy ten materiał da radę, bo nie wygląda zbyt solidnie. Cytat:
jeszcze tylko się waham czy nie lepiej wziąć usztywniany.Cytat:
sama mam chyba mniej ubrań całą wyprawkę już skompletowałaś? to badanie się robi przy wysokich leukocytach?
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2015-08-19 o 20:27 |
|||||
|
|
|
#4499 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do koszul, to ja zamówiłam dzisiaj 3 na tej aukcji http://allegro.pl/koszula-nocna-do-k...488432068.html może Ci się spodobają. Dla mnie te z misiami i innymi zwierzątkami są jakieś takie mało atrakcyjne też mi jeszcze szlafrok został i biustonosze. Może szlafrok upoluje na ciuchach a jak nie to zamówie na allegro jakiś uniwersalny.Cytat:
![]() Cytat:
ja musze zacząć prać i prasować bo jak jeszcze dostanę kolejne od rodziny to sie nie wyrobię ![]() A jeżeli jeszcze chodzi o Ciucholandy to polecam Wam " Biga". Nie tylko w Krakowie są. Jak wpiszecie na necie to są podane miasta i lokalizacje, może u Was też są. Tam takie cuda można dorwać ![]() Jeszcze dostałam komplecik od przyszłej ciotki
Edytowane przez peachella Czas edycji: 2015-08-19 o 20:31 |
|||
|
|
|
#4500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapiszę sobie bo szukałam ostatnio nie za drogiej, na zmianę. Mam już jedną taką http://allegro.pl/koszula-ciazowa-no...381525124.html
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:44.

są frotowe, od spodu miękka bawełna, akurat na zimę 
szkoda że koło mnie jest maleńkie tesco bez ubrań

ja najniżej miałam 0,65, a na ostatnim badaniu 1,35.

Natomiast pani z urzędu - masakra. Nie wiem, czy była kiedyś w ciaży, ale są przecież różne komplikacje, bywa że dobrze czujesz się na końcówce. A jak pracujesz zawodowo, to ciężko ogarnąć.
Strój ślubny i podejście babci popieram
Nasz ślub 16.08.2014