Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-21, 17:36   #2011
zaciekawa
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

ja dzisiaj miałam połówkowe usg 4d (22t3d) , synek waży 470g, wszystko OK, tylko miał zastój moczu w jednej nerce, ale ginekolog powiedziała,że chłopcy bardzo często tak mają, bo mają dłuższą cewkę moczową i wystarczy,że coś się przygniecie, uciśnie i w nerce jest zastój. Kazała skontrolować na kolejnym usg u swojego ginekologa, jeśli nie przejdzie do końca ciąży bardzo możliwe,że przejdzie po pierwszym wysikaniu się po porodzie. Jestem wzglęnie spokojna, wierzę,że będzie dobrze i to chwilowe.

A tak w ogóle to byłam zszokowana z jaką szczegółowością zrobiła badanie...takie szczegóły,że ja nawet nie wiedziałam,że tak wszystko widać na USG- w mózgu mase rzeczy mierzyła, tętnice w mózgu, w płucach, serce dokładnie, zastawki, jakieś szczególiki-no mówię wam, opis mam na 5 czy 6 kartek A4

Edytowane przez zaciekawa
Czas edycji: 2015-08-21 o 17:37
zaciekawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:48   #2012
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Moje dziecię chyba sobie zrobilo trampolinę z mojego pęcherza. No tak mi naparzalo przed chwila ze wcale to nie byly przyjemne i słodkie ruchy

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Ooo zaciekawa. Dawno Cię nie bylo. Super ze wszystko dobrze z synkiem. Lekarze na pewno maja racje w spr tego zastoju

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:49   #2013
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
ja dzisiaj miałam połówkowe usg 4d (22t3d) , synek waży 470g, wszystko OK, tylko miał zastój moczu w jednej nerce, ale ginekolog powiedziała,że chłopcy bardzo często tak mają, bo mają dłuższą cewkę moczową i wystarczy,że coś się przygniecie, uciśnie i w nerce jest zastój. Kazała skontrolować na kolejnym usg u swojego ginekologa, jeśli nie przejdzie do końca ciąży bardzo możliwe,że przejdzie po pierwszym wysikaniu się po porodzie. Jestem wzglęnie spokojna, wierzę,że będzie dobrze i to chwilowe.

A tak w ogóle to byłam zszokowana z jaką szczegółowością zrobiła badanie...takie szczegóły,że ja nawet nie wiedziałam,że tak wszystko widać na USG- w mózgu mase rzeczy mierzyła, tętnice w mózgu, w płucach, serce dokładnie, zastawki, jakieś szczególiki-no mówię wam, opis mam na 5 czy 6 kartek A4
Gratuluję
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:50   #2014
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość

Ooo zaciekawa. Dawno Cię nie bylo. Super ze wszystko dobrze z synkiem. Lekarze na pewno maja racje w spr tego zastoju
Byłam, byłam codziennie-tylko nie pisałam bo nic ciekawego się u mnie nie działo...jedynie kupiłam parę ciuszków, pokażę Wam może jutro, bo dziś nie mam weny,żeby wszystko fotografować-trochu tego jest, a najbardziej się cieszę z upolowanego kombinezonu taki błękitny misio z metkami za 22 zł w ciucholandzie
Stary 2015-08-21, 17:53   #2015
sylwoha
Zakorzenienie

Mamusie grudniowe cz.5

Zaciekawa gratki

Wow to moj chyba tak konkretnie nie robil, a przynajmniej ja mam kartke, plus jakies wykresy

Edytowane przez sylwoha
Czas edycji: 2015-08-21 o 17:54
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 17:55   #2016
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Rudaska a jak kucasz to do końca czy na półzgiętych kolanach?
kucam tyle ile potrzebuję żeby sięgnąć ręką. Czyli taki półprzysiad
Cytat:

Fajnie, że lekarka się przyłożyła i że wizyta udana
Andriuszka ten organizer to jeszcze bym spróbowała, pozostałe to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Ale fajnie ze wrzucasz linki
Stary 2015-08-21, 17:57   #2017
0enedue
Zadomowienie

helloo )

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

My szybko i bez problemów dotarliśmy na miejsce. Po wczorajszym chodzeniu bolą mnie wszystkie mięśnie. Zastanawiałam się czy nie przesadziłam, ale nic mi nie jest.
Ogólnie to nie zdobywamy żadnych szczytów ani nic, tylko zwyczajnie spacerujemy i odpoczywamy. Pogoda póki co dopisuje Pozdrawiam
Odpoczywaj kochana

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Wczoraj dostaliśmy reklamowke ubranek od znajonego. Bardzo fajna, bo praktycznie same rozmiary 56, nie musimy już nic dokupowaćz tego rozmiaru
I jak tak wyciagalam te ciuszki pojedynczo, to od razu w ręku czułam, które to h&m. Super jakość. Szkoda, że nie należą do najtańszych. .
pokaż lubie takie reklamówki

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
Od wczoraj próbuję coś napisać i cały czas wywala mi internet. Jesteśmy w takim odludziu, że nawet smsy nie dochodzą... ale i tak jest tu prześlicznie i chcę tu wrócić w przyszłym roku.

KOrzystajcie jeszcze z wypoczynku )

Cytat:

Myślicie że barszcz z burakem można gorący wlać do słoika i postoi z tydzień?
wydaje mi sie ze tak ? a nie lepiej zamrozić ?

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
Wklejam zdjęcia ostatnich zakupów

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
cudooo szalona !!!! chyba juz masz większosc ?

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Przyszła druga paczka: Becik, przewijak termometr i majtki dla mnie

fajny ten rożek podasz sprzedawce?

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Dziewczyny a gdzie zamierzacie przewijac bobaska? Przewijak na komodzie będziecie mialy? Czy w innym miejscu?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
o ile zostaniemy na tym mieszkaniu to pozostanie mi przewijak na łózko ..

Cytat:

super ze jest ok

wybraliśmy sie dzisiaj z tż na spacer po bankach zeby dopytac o ten kredyt i co .. albo w placówce nie obsługuja kredytów hipotecznych albo osoba ktora sie tym zajmuje jest na urlopie i wrócilismy z kwitkiem ..

Dziewczyny które pracują w bankach.. powiedzcie mi jaki z reguły jest maksymalny okres kredytowania kredytu gotówkowego na DG??
przed nami czarna wizja pozostania narazie na tym mieszkaniu wynajmowanym .. i juz jestem przerazona tym jak my sie tu wogole pomiescimy ;( mam bujna wyobraznie ale na to mi jej zabrakło az sie dzisiaj poryczałam ..

przypomniał mi sie teraz mój sen .. snilo mi sie ze moja córka urodziła sie majac 80 cm długosci i tak płakałam bo nie miałam jej w co ubrac ;D;D

wkurzam sie bo coraz czesciej przy kichaniu zdarza mi sie .. popuścić chyba musze bardziej regularnie cwiczyc miesnie kegla;/;/

byłam w pepco i carrefourze - chyba przez ten popsuty nastrój zwiazany z mieszkaniem nic mi sie nie podobało

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 18:02   #2018
Fionka_31
Zakorzenienie

Mówicie ze lubicie sówki? Ja tez nie wiem czy pokazywałam wam pościel jaka kupiliśmy z kołyską?

Stary 2015-08-21, 18:02   #2019
zaciekawa
Raczkowanie

Lekarka musiała się przyłożyć-w końcu 250zł..ale ma bardzo dobre opinie i całą ścianę certyfikatów z USG prenatalnego..
Stary 2015-08-21, 18:04   #2020
Fionka_31
Zakorzenienie

Acapella najważniejsze ze niezłośliwy. pilnuj tego kolana.

Stary 2015-08-21, 18:06   #2021
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
fajny ten rożek podasz sprzedawce?

wybraliśmy sie dzisiaj z tż na spacer po bankach zeby dopytac o ten kredyt i co .. albo w placówce nie obsługuja kredytów hipotecznych albo osoba ktora sie tym zajmuje jest na urlopie i wrócilismy z kwitkiem ..

Dziewczyny które pracują w bankach.. powiedzcie mi jaki z reguły jest maksymalny okres kredytowania kredytu gotówkowego na DG??
przed nami czarna wizja pozostania narazie na tym mieszkaniu wynajmowanym .. i juz jestem przerazona tym jak my sie tu wogole pomiescimy ;( mam bujna wyobraznie ale na to mi jej zabrakło az sie dzisiaj poryczałam ..

wkurzam sie bo coraz czesciej przy kichaniu zdarza mi sie .. popuścić chyba musze bardziej regularnie cwiczyc miesnie kegla;/;/
Sprzedawca lulajbaby_com
Bardzo ci współczuję tego biegania po bankach. Ja nie pomogę fachowo, ale pamiętam jak my się rok temu tak bujaliśmy. Chociaż miałam umowę na zastępstwo, czyli nic nie znaczyła, musiałam dostarczać kupę papierów.
A TŻ działalność gospodarczą musiał mieć dwa lata, poza tym specjalnie braliśmy rzeczy na raty, żeby miał historię, a jeszcze on dostawał pensję w euro, więc w ogóle masakra. Tylko jeden bank dał nam kredyt i to dlatego że mamy tam wszystkie konta i dokładnie sprawdzali jak obracamy kasą :/ Masakra, dobrze że już to mamy za sobą. D
Na początku nawet poszliśmy do doradcy, ale i tak jak przyszło co do czego to się sami pytaliśmy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-21, 18:06   #2022
0enedue
Zadomowienie

Foty paczki z Anglii

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-21, 18:07   #2023
rudaska
Zakorzenienie

Oenedue jakie piękne rzeczy dostałaś
Stary 2015-08-21, 18:14   #2024
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Mówicie ze lubicie sówki? Ja tez nie wiem czy pokazywałam wam pościel jaka kupiliśmy z kołyską?

jakieee fajneeee!!

Cytat:
Sprzedawca lulajbaby_com
Bardzo ci współczuję tego biegania po bankach. Ja nie pomogę fachowo, ale pamiętam jak my się rok temu tak bujaliśmy. Chociaż miałam umowę na zastępstwo, czyli nic nie znaczyła, musiałam dostarczać kupę papierów.
A TŻ działalność gospodarczą musiał mieć dwa lata, poza tym specjalnie braliśmy rzeczy na raty, żeby miał historię, a jeszcze on dostawał pensję w euro, więc w ogóle masakra. Tylko jeden bank dał nam kredyt i to dlatego że mamy tam wszystkie konta i dokładnie sprawdzali jak obracamy kasą :/ Masakra, dobrze że już to mamy za sobą. D
Na początku nawet poszliśmy do doradcy, ale i tak jak przyszło co do czego to się sami pytaliśmy.
a idźźźźź .. ja wiem ze w moim wypadku odpada jakikolwiek kredyt mamy opcje awaryjna mama + babcia albo mama + tż ..
tylko martwi mnie jedno bo skoro banki udzielaja kredytów do 80% wartosci nieruchomosci to skad mam wziac kase na remont .. w 2 kredyt gotówkowy sie pakowac?
coraz to bardziej mnie to przeraza ..
w tyg mamy sie spotkac z naszym kumplem ktory siedzi w kredytach wiec moze nam cos podpowie ..

przegiełąm dzisiaj ze słodyczami ;/ az mnie mdli ;/ musze zrobic detoks ;D

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Oenedue jakie piękne rzeczy dostałaś
też jestem zachwycona a buciki i ten koteł skradł moje serce
ten biały zwinięty kocyk niby typowo do wózka jest barrrrdzo przyjemny w dotyku ) !!

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-21, 18:14   #2025
Fionka_31
Zakorzenienie

oenedue ale śliczne rzeczy, a ten pajacyk-kotek

Stary 2015-08-21, 18:17   #2026
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcia
Super, wlasnie polspiochow i kaftanikow mam najmniej ;/ przypomnisz od kogo zamawialas, gubię się już w tych sorzedawcach, nie wiem co u kogo
Cytat:

Cytat:
Byłam, byłam codziennie-tylko nie pisałam bo nic ciekawego się u mnie nie działo...jedynie kupiłam parę ciuszków, pokażę Wam może jutro, bo dziś nie mam weny,żeby wszystko fotografować-trochu tego jest, a najbardziej się cieszę z upolowanego kombinezonu taki błękitny misio z metkami za 22 zł w ciucholandzie
Super, ze masz zdrowego synka a z nerkami na pewno będzie ok, Mervie chyba ma podobny problem do Ciebie z tymi metkami i na pewno wszystko będzie u Was ok

Odezwij się czasem, u nas też codziennie nic ciekawego sie nie dzieje, ale możesz napisać jak się czujesz, czy rośniesz, ponarzekać możesz, albo po prostu się przywitać
Cytat:

Slodziachne! Jaka podusia mała
Cytat:
Foty paczki z Anglii

Piękności!! Bardzo ładne, jaki kombinezonik fajny, to na 56??
A wiesz że mamy takie same butki?? Te w kropki z czerwono różowym kwiatkiem?

Edytowane przez syylwuska
Czas edycji: 2015-08-21 o 18:20
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:18   #2027
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Foty paczki z Anglii

WOOOWWW cudowne
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:26   #2028
0enedue
Zadomowienie

Sylwuska kombinezon pajac jest w rozmiarze 62
Jak zobaczyłam buciki to tak myślałam że gdzieś je już widziałam Ty je zamawialas z Ali ? Podasz cenę ? Bo jestem ciekawa na tych jest metka z primarka u kosztowały 3.50£

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Biorę się za wózki .. dzisiaj do mnie dotarło ze jestem daleeeeeeko w lesie ze wzystkim

Iga 14.12.2015

Stary 2015-08-21, 18:28   #2029
kalusia87
Zakorzenienie

TŻ dzisiaj zwątpil przy przeglądaniu kalendarza i powiedział, że może niech będzie ten Jakub
A jak mu się spodobały ubranka z autkami, samolotami i koparkami
Stary 2015-08-21, 18:33   #2030
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dolinka skąd wzięłaś te zdrobnienia?

Ja nie mam fb

U mnie seria STUVA z Ikei będzie szafka ta większa i komoda z przewijakiem, który później można obniżyć i jest biurko. I łóżeczko z niebieskimi szufladami na razie te 3 meble młody dostanie. A później się dokupi jeszcze coś na zabawki nastawiam się, że u teściowej max do maja będziemy i wtedy już będę miała więcej miejsca

Czubasek ja bym chciała, żeby mój wziął opiekę na 2 tygodnie przed terminem... Bo jak zjedzie pod ziemię, to nie ma kontaktu... A po to dopiero jak wrócimy ze szpitala, ale wtedy to urlop tatusiowy.

Andriuszka pewnie już Ci któraś odpisała, ale l4 to jest właśnie opieka, płatne 80%, urlop ojcowski to co innego

Czubasek właśnie zamierzam spędzić wieczór z hp i paluszki Beskidzkie ser+cebulka

Sylwuska: macierzyński - pół roku 100% później możesz wziąć kolejne pół 60% albo może to wziąć Tż.
Ojcowski/tacierzyński (to samo) 2 tygodnie do ukończenia przez dziecko 24 miesięcy (zmiana wchodzi od nowego roku). Opieka na dziecko zdrowe 2 dni w roku - matka albo ojciec, na początku każdego roku składa się deklarację w pracy, płatne 100% (w praktyce dodatkowy urlop dla jednego z rodziców). Opieka na chore dziecko (l4 na dziecko) 60 dni w roku, możecie brać na zmianę, nie trzeba w pracy deklarować kto bierze, płatne 80%. Te opieki jedna i druga jest chyba do skończenia 13rż.

Kalusia za zakupy

Czubasek to co mama może oddać to rodzicielski

Sylwuska od nowego roku będzie można rozdzielić
Urlop 2 dni to tzw. urlop okolicznościowy należy się obojgu, tak jak przy ślubie

Żaneta jutro na kompie ogarnę jak się dzielić tabelką
Dr to on
Rozstępy na piersiach mam jak tygrys pasiasty...

Acapella kurczę i co teraz z tym kolanem?

Ogolnie ja najczęściej staram się kucać.

Zaciekawa gdzieś zginęła kobieto??

Enedue chyba normalnie jak dla umowy o pracę 30lat, tylko min. 2 lata musi być działalność przed kredytem prowadzona.

80% przy remoncie biorą docelową wartość mieszkania.

Nadrobiłam...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:48   #2031
kalusia87
Zakorzenienie

Mój TŻ niestety nie dostanie żadnego urlopu bo jest zatrudniony na takich chorych warunkach
Stary 2015-08-21, 18:48   #2032
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Mam cos dla Was,e fekty nudy

Dla mamusiek co nie ogarniaja ciuszkow co i jak

WYPRAWKA rozpisana
Dzięki 😀

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:49   #2033
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Też jestem ciekawa lol

są ludzie wampiry energetyczne, że jak z takim pogadasz 10 minut to wyssie z Ciebie całą energię ta narzeka, tak marudzi, tak mu źle ja omijam takich z daleka.

Ale kurde w uroki nie wierzę
Moja tesciowa jest yakim wampirem
I tu mowie serio....

Cytat:
Sylwuska właśnie ze względu na szafki, a dla mnie głównym powodem byłby wygląd pewnie, bo po prostu bardziej w oko mi wpadła
Tacierzyński 2 tygodnie w ciągu 24 miesięcy może tata dziecka wykorzystać. Nie wiem czy ta nowelizacja już weszła czy nie, ale kiedyś (czy teraz jeszcze) na wykorzystanie był tylko rok od dnia urodzenia.
No z tymi ruchami to dopiero zaczną się schizy, ja już teraz mam małe schizowanie, ale rozum podpowiada, że przecież to wcześnie i nie zawsze dziecia czuć, bo ma dużo miejsca jeszcze
U mnie w niektórych pozycjach rusza się bardziej, np. jak siedzę przy biurku na lapku albo jak leżę na plecach to fika jak oszalały

Sorry laski za tą bezę

A ja właśnie zrobiłam sernik bez sera Dawno nie robiłam, miałam zrobić w poniedziałek, ale coś weny nie było. Przynajmniej będzie na weekend na podjedzenie.

Adka też tak czuję, że w końcu fb ruszy

Co do przesądów, zabobonów i uroków Ja nie wierzę, ale wierzę w okropną nieżyczliwość ludzką Dlatego mam czerwony samochód I większość czerwonych gaci A dziecko będzie miało na pewno medalik w wózku i czerwoną wstążeczkę - ot, taka tradycja u mnie w domu

Muszę wam powiedzieć, że coraz ciężej znaleźć mi pozycję do spania mimo, że ja mam malutki brzuszek Wysiadanie z samochodu też okraszone jest okrzykami i westchnieniami Aż mi głupio czasem, że tak stękam

A chciałam Was pytać jak musicie się po coś schylić nisko, np. spadnie wam coś na podłogę to jak się schylacie? Bo ja jakoś nie potrafię opracować sobie dobrej metody i rozdzieram spodnie w kroku
Ja kucam, juz sie nie schylam bo problem z prostowaniem mam...

Cytat:

Synek Mervie chyba ma tez cos z tymi nerkami albo cos pokickalam...

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 18:53   #2034
Madziejka*
Raczkowanie

Cytat:
Acapella oby to nie było nic poważnego, skonsultuj to jeszcze i zdrowiej szybko

Dzięki za linki. Ja w ogóle nie umiem szyć. Znaczy do tej pory szyłam w ręku, tak żeby było dobrze, maszynę dostałam na zeszłe święta i sama się uczę. I szczerze to mogłabym te prześcieradła kupić, ale tak mam okazję trochę wprawić się w obszywaniu itd.
Ja już się nie schylam. Ja kucam. Mam mały brzuch ale mi się tak wysoko zaczyna że nawet siedzenie to dla mnie problem już :/
nigdy nie szyłam przescieradła, jak do tego się zabrać?
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:07   #2035
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sylwuska kombinezon pajac jest w rozmiarze 62
Jak zobaczyłam buciki to tak myślałam że gdzieś je już widziałam Ty je zamawialas z Ali ? Podasz cenę ? Bo jestem ciekawa na tych jest metka z primarka u kosztowały 3.50£

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Biorę się za wózki .. dzisiaj do mnie dotarło ze jestem daleeeeeeko w lesie ze wzystkim
Śliczny

Nie buciki mam z Anglii tak jak Ty, z Primarka, dostałam od szwagierki, bo była, mam na 3-6 miesięcy a ceny nie znam, bo to prezent i była zerwana, ale pewnie taka samą

Bedziesz czytała opinie? Czy zamawiasz juz?

Ja też zobaczylam, że ostatnio to tylko oglądam Wasze zakupy a sama nić, ale dlatego pewnie, że Tz na urlopie i więcej czasu mu poświęcam też muszę siąść, bo w następnym tyg chcemy podjechać do sklepu co większy wybór ma

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52496317]Dolinka skąd wzięłaś te zdrobnienia?

Ja nie mam fb

U mnie seria STUVA z Ikei będzie szafka ta większa i komoda z przewijakiem, który później można obniżyć i jest biurko. I łóżeczko z niebieskimi szufladami na razie te 3 meble młody dostanie. A później się dokupi jeszcze coś na zabawki nastawiam się, że u teściowej max do maja będziemy i wtedy już będę miała więcej miejsca

Czubasek ja bym chciała, żeby mój wziął opiekę na 2 tygodnie przed terminem... Bo jak zjedzie pod ziemię, to nie ma kontaktu... A po to dopiero jak wrócimy ze szpitala, ale wtedy to urlop tatusiowy.

Andriuszka pewnie już Ci któraś odpisała, ale l4 to jest właśnie opieka, płatne 80%, urlop ojcowski to co innego

Czubasek właśnie zamierzam spędzić wieczór z hp i paluszki Beskidzkie ser+cebulka

Sylwuska: macierzyński - pół roku 100% później możesz wziąć kolejne pół 60% albo może to wziąć Tż.
Ojcowski/tacierzyński (to samo) 2 tygodnie do ukończenia przez dziecko 24 miesięcy (zmiana wchodzi od nowego roku). Opieka na dziecko zdrowe 2 dni w roku - matka albo ojciec, na początku każdego roku składa się deklarację w pracy, płatne 100% (w praktyce dodatkowy urlop dla jednego z rodziców). Opieka na chore dziecko (l4 na dziecko) 60 dni w roku, możecie brać na zmianę, nie trzeba w pracy deklarować kto bierze, płatne 80%. Te opieki jedna i druga jest chyba do skończenia 13rż.

Kalusia za zakupy

Czubasek to co mama może oddać to rodzicielski

Sylwuska od nowego roku będzie można rozdzielić
Urlop 2 dni to tzw. urlop okolicznościowy należy się obojgu, tak jak przy ślubie

Żaneta jutro na kompie ogarnę jak się dzielić tabelką
Dr to on
Rozstępy na piersiach mam jak tygrys pasiasty...

Acapella kurczę i co teraz z tym kolanem?

Ogolnie ja najczęściej staram się kucać.

Zaciekawa gdzieś zginęła kobieto??

Enedue chyba normalnie jak dla umowy o pracę 30lat, tylko min. 2 lata musi być działalność przed kredytem prowadzona.

80% przy remoncie biorą docelową wartość mieszkania.

Nadrobiłam...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Gryzelda spadlas mi z nieba, ta seria tez fajna i z różowym są te szafki, świetne, musze uważniej pooglądać

I dzięki za wiadomość o urlopach

Stary 2015-08-21, 19:07   #2036
adka_19
Wtajemniczenie

Kuwaaaaaa. Skasowala e cytowanie. Siądę za chwilę jeszcze raz

Nazarlam się Burger kingiem i leżę a synus kopie )

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:08   #2037
syylwuska
Zakorzenienie

Ifcia jak wizyta?? Pisałaś juz? Bo nie zauważyłam.

Stary 2015-08-21, 19:23   #2038
_karmazynova_
Zadomowienie

zaciekawa gratulacje udanej wizyty! dawno Cię tu nie było

Dziewczyny jakie Wy fajne rzeczy kupujecie ja podobnie jak Wy lubię oglądać rzeczy, które kupujecie, bo po pierwsze są bardzo ładne, a po drugie dzięki temu wiem, ile rzeczy mam jeszcze do kupienia. ja ostatnio nie mam weny na zakupy, od września planuje znów zacząć coś kupować

Co do fb jeżeli się będziecie przenosić do ja chętnie z Wami, ale na razie tutaj jest chyba dobrze

Adka ja dopiszę się do listy wózkowej po powrocie z odpoczynku, ale wciąż o tym pamiętam

acapella
pytałam mamy o ogórki kiszone i ich przechowywanie -powiedziała, że przeważnie zanosiła ogórki do piwnicy, ale zdarzyło się też tak że zostawiła je w najchłodniejszym miejscu/ pokoju w mieszkaniu i też im się nic nie stało. Ale mówi, że najlepiej zanieść je do piwnicy.

Dziękuję Wam za życzenia udanego urlopu
Szkoda, że tam gdzie jadę jest słaby dostęp do neta, bo nie będę mogła Was podczytywać

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:24   #2039
ogolnie
Zakorzenienie

Fionka Ja też chcę taką pościel

Sylwuska sprzedawca Krzysiu-Jarzyna. Ciuszki naprawdę ładne, myślałam, że kolory będą mniej wyraźne niż na zdjęciu, ale to zdjęcie okazało się gorsze niż ciuszki
Zamówiłam też u niego paczkę podkładów poporodowych i zestaw do paznokci dla synka

Kurde, niby imię mamy wybrane, ale jakoś codziennie nachodzą mnie jakieś wątpliwości Jeszcze chyba raz usiądę z księgą imion...
A wiecie jakie chce mój TŻ? ROMAN bo po dziadku...
Po moim trupie powiedziałam. Zresztą, co on ma do gadania.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-21, 19:24   #2040
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość
nigdy nie szyłam przescieradła, jak do tego się zabrać?
nie wiem jak to się robi fachowo, ja ścięłam rogi pieluchy na okrągło i obrzuciłam, potem na wszystkich brzegach zrobiłam zakładkę tak na 1,5 cm, przeszyłam prostym ściegiem i na koniec wciągnęłam cienką gumkę, na każde prześcieradło poszło mi jej 2m.
Tesciowa chciała ze mną jechać na połówkowe na szczęście godzina 8.00 w Kato ją odstraszyły No a potem ja idę buszować po sklepach i szukać sobie kurtki.
Czas zasiąść z krakersami przed tv
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości