![]() |
#2011 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
ja dzisiaj miałam połówkowe usg 4d (22t3d) , synek waży 470g, wszystko OK, tylko miał zastój moczu w jednej nerce, ale ginekolog powiedziała,że chłopcy bardzo często tak mają, bo mają dłuższą cewkę moczową i wystarczy,że coś się przygniecie, uciśnie i w nerce jest zastój. Kazała skontrolować na kolejnym usg u swojego ginekologa, jeśli nie przejdzie do końca ciąży bardzo możliwe,że przejdzie po pierwszym wysikaniu się po porodzie. Jestem wzglęnie spokojna, wierzę,że będzie dobrze i to chwilowe.
A tak w ogóle to byłam zszokowana z jaką szczegółowością zrobiła badanie...takie szczegóły,że ja nawet nie wiedziałam,że tak wszystko widać na USG- w mózgu mase rzeczy mierzyła, tętnice w mózgu, w płucach, serce dokładnie, zastawki, jakieś szczególiki-no mówię wam, opis mam na 5 czy 6 kartek A4 Edytowane przez zaciekawa Czas edycji: 2015-08-21 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2012 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Moje dziecię chyba sobie zrobilo trampolinę z mojego pęcherza. No tak mi naparzalo przed chwila ze wcale to nie byly przyjemne i słodkie ruchy
![]() ---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Ooo zaciekawa. Dawno Cię nie bylo. Super ze wszystko dobrze z synkiem. Lekarze na pewno maja racje w spr tego zastoju
#2013 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2014 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe cz.5
Zaciekawa gratki
Wow to moj chyba tak konkretnie nie robil, a przynajmniej ja mam kartke, plus jakies wykresy Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2015-08-21 o 17:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | |
Zakorzenienie
|
kucam tyle ile potrzebuję żeby sięgnąć ręką. Czyli taki półprzysiad
![]() Cytat:
![]() Andriuszka ten organizer to jeszcze bym spróbowała, pozostałe to dla mnie wyższa szkoła jazdy. Ale fajnie ze wrzucasz linki ![]()
![]() |
#2017 | ||||||
Zadomowienie
|
helloo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() cudooo szalona ![]() ![]() fajny ten rożek ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() wybraliśmy sie dzisiaj z tż na spacer po bankach zeby dopytac o ten kredyt i co .. albo w placówce nie obsługuja kredytów hipotecznych albo osoba ktora sie tym zajmuje jest na urlopie i wrócilismy z kwitkiem .. Dziewczyny które pracują w bankach.. powiedzcie mi jaki z reguły jest maksymalny okres kredytowania kredytu gotówkowego na DG?? przed nami czarna wizja pozostania narazie na tym mieszkaniu wynajmowanym .. i juz jestem przerazona tym jak my sie tu wogole pomiescimy ;( mam bujna wyobraznie ale na to mi jej zabrakło az sie dzisiaj poryczałam .. przypomniał mi sie teraz mój sen .. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wkurzam sie bo coraz czesciej przy kichaniu zdarza mi sie .. popuścić ![]() byłam w pepco i carrefourze - chyba przez ten popsuty nastrój zwiazany z mieszkaniem nic mi sie nie podobało ![]()
![]() |
#2018 |
Zakorzenienie
|
Mówicie ze lubicie sówki? Ja tez
![]() ![]() ![]()
#2019 |
Raczkowanie
|
Lekarka musiała się przyłożyć-w końcu 250zł..ale ma bardzo dobre opinie i całą ścianę certyfikatów z USG prenatalnego..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Zakorzenienie
|
Acapella najważniejsze ze niezłośliwy. pilnuj tego kolana.
#2021 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ci współczuję tego biegania po bankach. Ja nie pomogę fachowo, ale pamiętam jak my się rok temu tak bujaliśmy. Chociaż miałam umowę na zastępstwo, czyli nic nie znaczyła, musiałam dostarczać kupę papierów. A TŻ działalność gospodarczą musiał mieć dwa lata, poza tym specjalnie braliśmy rzeczy na raty, żeby miał historię, a jeszcze on dostawał pensję w euro, więc w ogóle masakra. Tylko jeden bank dał nam kredyt i to dlatego że mamy tam wszystkie konta i dokładnie sprawdzali jak obracamy kasą :/ Masakra, dobrze że już to mamy za sobą. D Na początku nawet poszliśmy do doradcy, ale i tak jak przyszło co do czego to się sami pytaliśmy.
![]() |
#2022 |
Zadomowienie
|
Foty paczki z Anglii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2023 |
Zakorzenienie
|
Oenedue jakie piękne rzeczy dostałaś
![]()
#2024 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() tylko martwi mnie jedno bo skoro banki udzielaja kredytów do 80% wartosci nieruchomosci to skad mam wziac kase na remont .. w 2 kredyt gotówkowy sie pakowac? coraz to bardziej mnie to przeraza .. w tyg mamy sie spotkac z naszym kumplem ktory siedzi w kredytach wiec moze nam cos podpowie .. przegiełąm dzisiaj ze słodyczami ;/ az mnie mdli ;/ musze zrobic detoks ;D ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- też jestem zachwycona a buciki i ten koteł skradł moje serce ![]() ![]() ![]() ten biały zwinięty kocyk niby typowo do wózka jest barrrrdzo przyjemny w dotyku ![]()
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
oenedue ale śliczne rzeczy, a ten pajacyk-kotek
![]()
#2026 | |||
Zakorzenienie
|
Super, wlasnie polspiochow i kaftanikow mam najmniej ;/ przypomnisz od kogo zamawialas, gubię się już w tych sorzedawcach, nie wiem co u kogo
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Odezwij się czasem, u nas też codziennie nic ciekawego sie nie dzieje, ale możesz napisać jak się czujesz, czy rośniesz, ponarzekać możesz, albo po prostu się przywitać ![]() Cytat:
![]() Piękności!! Bardzo ładne, jaki kombinezonik fajny, to na 56?? A wiesz że mamy takie same butki?? Te w kropki z czerwono różowym kwiatkiem? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez syylwuska Czas edycji: 2015-08-21 o 18:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2027 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zadomowienie
|
Sylwuska kombinezon pajac jest w rozmiarze 62
![]() Jak zobaczyłam buciki to tak myślałam że gdzieś je już widziałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Biorę się za wózki .. ![]() ![]() ![]()
#2029 |
Zakorzenienie
|
TŻ dzisiaj zwątpil przy przeglądaniu kalendarza i powiedział, że może niech będzie ten Jakub
![]() A jak mu się spodobały ubranka z autkami, samolotami i koparkami ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2030 |
Konto usunięte
|
Dolinka skąd wzięłaś te zdrobnienia?
Ja nie mam fb ![]() U mnie seria STUVA z Ikei będzie ![]() ![]() ![]() ![]() Czubasek ja bym chciała, żeby mój wziął opiekę na 2 tygodnie przed terminem... Bo jak zjedzie pod ziemię, to nie ma kontaktu... A po to dopiero jak wrócimy ze szpitala, ale wtedy to urlop tatusiowy. Andriuszka pewnie już Ci któraś odpisała, ale l4 to jest właśnie opieka, płatne 80%, urlop ojcowski to co innego ![]() Czubasek właśnie zamierzam spędzić wieczór z hp ![]() ![]() Sylwuska: macierzyński - pół roku 100% później możesz wziąć kolejne pół 60% albo może to wziąć Tż. Ojcowski/tacierzyński (to samo) 2 tygodnie do ukończenia przez dziecko 24 miesięcy (zmiana wchodzi od nowego roku). Opieka na dziecko zdrowe 2 dni w roku - matka albo ojciec, na początku każdego roku składa się deklarację w pracy, płatne 100% (w praktyce dodatkowy urlop dla jednego z rodziców). Opieka na chore dziecko (l4 na dziecko) 60 dni w roku, możecie brać na zmianę, nie trzeba w pracy deklarować kto bierze, płatne 80%. Te opieki jedna i druga jest chyba do skończenia 13rż. Kalusia ![]() ![]() Czubasek to co mama może oddać to rodzicielski ![]() Sylwuska od nowego roku będzie można rozdzielić ![]() ![]() Urlop 2 dni to tzw. urlop okolicznościowy należy się obojgu, tak jak przy ślubie ![]() Żaneta jutro na kompie ogarnę jak się dzielić tabelką ![]() Dr to on ![]() Rozstępy na piersiach mam jak tygrys pasiasty... Acapella kurczę i co teraz z tym kolanem? Ogolnie ja najczęściej staram się kucać. Zaciekawa gdzieś zginęła kobieto?? Enedue chyba normalnie jak dla umowy o pracę 30lat, tylko min. 2 lata musi być działalność przed kredytem prowadzona. 80% przy remoncie biorą docelową wartość mieszkania. Nadrobiłam... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zakorzenienie
|
Mój TŻ niestety nie dostanie żadnego urlopu bo jest zatrudniony na takich chorych warunkach
![]()
![]() |
#2032 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2033 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I tu mowie serio.... Cytat:
Cytat:
Synek Mervie chyba ma tez cos z tymi nerkami albo cos pokickalam... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2034 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie buciki mam z Anglii tak jak Ty, z Primarka, dostałam od szwagierki, bo była, mam na 3-6 miesięcy ![]() ![]() Bedziesz czytała opinie? Czy zamawiasz juz? Ja też zobaczylam, że ostatnio to tylko oglądam Wasze zakupy a sama nić, ale dlatego pewnie, że Tz na urlopie i więcej czasu mu poświęcam ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52496317]Dolinka skąd wzięłaś te zdrobnienia? Ja nie mam fb ![]() U mnie seria STUVA z Ikei będzie ![]() ![]() ![]() ![]() Czubasek ja bym chciała, żeby mój wziął opiekę na 2 tygodnie przed terminem... Bo jak zjedzie pod ziemię, to nie ma kontaktu... A po to dopiero jak wrócimy ze szpitala, ale wtedy to urlop tatusiowy. Andriuszka pewnie już Ci któraś odpisała, ale l4 to jest właśnie opieka, płatne 80%, urlop ojcowski to co innego ![]() Czubasek właśnie zamierzam spędzić wieczór z hp ![]() ![]() Sylwuska: macierzyński - pół roku 100% później możesz wziąć kolejne pół 60% albo może to wziąć Tż. Ojcowski/tacierzyński (to samo) 2 tygodnie do ukończenia przez dziecko 24 miesięcy (zmiana wchodzi od nowego roku). Opieka na dziecko zdrowe 2 dni w roku - matka albo ojciec, na początku każdego roku składa się deklarację w pracy, płatne 100% (w praktyce dodatkowy urlop dla jednego z rodziców). Opieka na chore dziecko (l4 na dziecko) 60 dni w roku, możecie brać na zmianę, nie trzeba w pracy deklarować kto bierze, płatne 80%. Te opieki jedna i druga jest chyba do skończenia 13rż. Kalusia ![]() ![]() Czubasek to co mama może oddać to rodzicielski ![]() Sylwuska od nowego roku będzie można rozdzielić ![]() ![]() Urlop 2 dni to tzw. urlop okolicznościowy należy się obojgu, tak jak przy ślubie ![]() Żaneta jutro na kompie ogarnę jak się dzielić tabelką ![]() Dr to on ![]() Rozstępy na piersiach mam jak tygrys pasiasty... Acapella kurczę i co teraz z tym kolanem? Ogolnie ja najczęściej staram się kucać. Zaciekawa gdzieś zginęła kobieto?? Enedue chyba normalnie jak dla umowy o pracę 30lat, tylko min. 2 lata musi być działalność przed kredytem prowadzona. 80% przy remoncie biorą docelową wartość mieszkania. Nadrobiłam... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka ![]() Gryzelda spadlas mi z nieba, ta seria tez fajna i z różowym są te szafki, świetne, musze uważniej pooglądać ![]() ![]() I dzięki za wiadomość o urlopach ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Wtajemniczenie
|
Kuwaaaaaa. Skasowala e cytowanie. Siądę za chwilę jeszcze raz
![]() Nazarlam się Burger kingiem i leżę a synus kopie ![]()
#2037 |
Zakorzenienie
|
Ifcia jak wizyta?? Pisałaś juz? Bo nie zauważyłam.
Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zadomowienie
|
zaciekawa gratulacje udanej wizyty! dawno Cię tu nie było
![]() Dziewczyny jakie Wy fajne rzeczy kupujecie ![]() ![]() Co do fb jeżeli się będziecie przenosić do ja chętnie z Wami, ale na razie tutaj jest chyba dobrze ![]() Adka ja dopiszę się do listy wózkowej po powrocie z odpoczynku, ale wciąż o tym pamiętam ![]() acapella pytałam mamy o ogórki kiszone i ich przechowywanie -powiedziała, że przeważnie zanosiła ogórki do piwnicy, ale zdarzyło się też tak że zostawiła je w najchłodniejszym miejscu/ pokoju w mieszkaniu i też im się nic nie stało. Ale mówi, że najlepiej zanieść je do piwnicy. Dziękuję Wam za życzenia udanego urlopu ![]() Szkoda, że tam gdzie jadę jest słaby dostęp do neta, bo nie będę mogła Was podczytywać ![]()
#2039 |
Zakorzenienie
|
Fionka
![]() ![]() Sylwuska sprzedawca Krzysiu-Jarzyna. Ciuszki naprawdę ładne, myślałam, że kolory będą mniej wyraźne niż na zdjęciu, ale to zdjęcie okazało się gorsze niż ciuszki ![]() Zamówiłam też u niego paczkę podkładów poporodowych i zestaw do paznokci dla synka ![]() Kurde, niby imię mamy wybrane, ale jakoś codziennie nachodzą mnie jakieś wątpliwości ![]() A wiecie jakie chce mój TŻ? ROMAN ![]() Po moim trupie powiedziałam. Zresztą, co on ma do gadania. |
![]() ![]() |
![]() |
#2040 |
Zakorzenienie
|
nie wiem jak to się robi fachowo, ja ścięłam rogi pieluchy na okrągło i obrzuciłam, potem na wszystkich brzegach zrobiłam zakładkę tak na 1,5 cm, przeszyłam prostym ściegiem i na koniec wciągnęłam cienką gumkę, na każde prześcieradło poszło mi jej 2m.
Tesciowa chciała ze mną jechać na połówkowe ![]() ![]() Czas zasiąść z krakersami przed tv
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.