|
|
#4981 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Oj tak, ale moze byc tez odwrotnie... Poprzednio mialam termin na 14. 08 i bylam pewna ze urodze jeszcz w lipcu a tu zonk bo urodzilam 2 tyg po terminie! :P I bylam prawie ostatnia...
|
|
|
|
#4982 |
|
Rozeznanie
|
A i jeszcze chciałam Wam się pożalić. Od wczoraj wieczorem mam podły nastrój. Chce mi się płakać. Mogłabym siąść gdzieś w kącie i rozpłakać się jak małe dziecko, ale nie chcę stresować Malucha i się powstrzymuję. Nic złego się nie dzieje, dobrze się czuję, a łzy same napływają do oczu
|
#4983 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a kiedy wizyta? na skarbku jedna dziewczyna miała tak, że do 30 tc schudła chyba z 6 kg zamiast tyć... Niejedna dziewczyna by Wam pozazdrościła pewnie tej wagi ![]() Cytat:
ja też miałam przeczucie, że dwa razy donoszę na spokojnie a brało mnie z zaskoczenia przed maluchy lubią robić niespodzianki ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Beautiful hormony może huśtają nastrojem? Może właśnie lepiej jak się wybuczysz i wyrzucisz z siebie ten podły nastrój? Może trochę ulży?
|
||
|
|
|
#4984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A do tego teraz te ograniczenia
|
|
|
#4985 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mają być teraz upały znów to pewnie podskoczy waga a jak nie to powiedz diabetolog, napewno coś doradzi ![]() Aasikk czekamy na zdjęcia i dziękuję Cytat:
Najgorsze w tym położeniu jest to, że mnie ciężko się oddycha i czasem jak zjem za dużo to mam takie uczucie jakby podchodziło mi jedzenie do gardła.:/ Za to w ogóle nie mam zgagi ani parcia na pęcherz. Literki dam przód łóżeczka żeby widać je było jak się stoi w progu W środę będę miała jasny obraz sytuacji, każdy mi mówi że dziecko ma czas się przekręcić i bla bla ale sytuacja w 31 tyg i to z pozycji która zdarza się 1 na 200 kobiet, no zobaczymy :X W dodatku zamiast moja ginekolog mi polecić jakieś ćwiczenia to kazała mi się oszczędzać i nie przeciążać :XCytat:
Cytat:
Cytat:
Też zdążycie pięknie wszystko urządzić Ja tak gadam do męża często, że teraz jest wszystko na tip top a jak przyjdzie w praktyce to pewnie wszystko będzie porozwalane i jakby burza przeszła bo kto będzie miał na to wszystko czas xD Co do nastroju, ja miałam takie fazy trzy razy i za każdym razem pozwoliłam sobie na płacz. Bez powodu, bez przyczyny, tak po prostu chciało mi się płakać i płakałam. Boziu jaka ulga potem, to było lepsze się rozbeczeć niż dusić w sobie te emocje bo dzidzia i tak czuje, że coś jest nie tak
|
|
#4986 |
|
Zakorzenienie
|
Srebrna_smuga, powiedz gdzie będziesz zamawiala te literki?
|
#4987 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, u diabetolog mam wizytę w piątek, a u gin dopiero 9 września.
srebrna_smuga, teraz nadrobiłam zdjęcia - śliczny pokoik A brzusio zgrabniutki!
|
#4988 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
to są jakieś specjalne śpiworki? ma ktoś jakieś upatrzone i podzieliłby się linkiem? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie prześcieradełka, zamówiłam frotte. A czy któraś z Was decyduje się na może na monitor oddechu? Bo ja już sama nie wiem |
||||||||||
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
kurde jak mnie mała kopnęła, aż mi cycki podskoczyły
|
|
#4990 |
|
Zakorzenienie
|
JoyceSky, tylko w aptece gemini płaci się za przesyłkę... Zobaczę w dozie. Ewentualnie w Auchan, bo jak ostatnio porównywałam ceny to niektóre rzeczy są tańsze niż w gemini i doz.
srebrna_smuga, szykujesz już nowy wątek? Bo zaraz będzie finałowe odliczanie
|
#4991 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w ogóle jakoś nigdy nie myślałam, że zwykłe kolorowe pasy na ścianie mogą tak ładnie wyglądać, a zaczęłyście wrzucać fotki waszych i nie mogę się napatrzeć.... Taaa, też poprzednio słyszałam ciągle, że jeszcze się obróci (pierwsza córka też była pośladkowo), nasłuchałam się tysiąca historii jak dziecko się obracało już nawet na samej porodówce i klops dlatego sceptycznie do tego podchodzę. Do ćwiczeń na zmianę położenia też, mój lekarz otwarcie się śmieje jak mu o tym wspominam, traktuje to jak dobry żart tak jak Twoja gin woli doradzić, żeby się oszczędzać a nie gimnastykować dodatkowo.Coś za coś, ja z kolei nie czuję żadnego gniecenia w żebrach, pod żebrami mam luz, zwinąć się w kłębek żeby pomalować paznokcie u stóp też nie mam problemu za to wieczne bieganie siusiu.---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
ale tak jak któraś z dziewczyn napisała (wybaczcie, już nie pamiętam która ) plusem diety cukrzycowej jest kontrola wagi, napewno za dużo się nie przybierze ![]() Hahahaha ![]()
|
||
|
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4993 |
|
Wtajemniczenie
|
He he
a czujecie też Wasze maluchy po żebrami? U mnie często pod prawym żebrem stópkę przesuwa, że aż widać jak taka kuleczka się odznacza i przesuwa pod skórą
|
|
#4994 |
|
Wtajemniczenie
|
Tutaj prawdopodobnie http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=7020643JoyceSky to koniecznie się potem pochwalcie zdjęciami ![]() ![]() To jesteś zadowolona póki co ze szpitala w chorzowie? Ja jednak będę rodzić w rudzie śląskiej. O ile nie będzie tam jakiegoś remontu? Jakaś dziewczyna coś pisała w wątku, oby w październiku nic się tam nie działo :/ Od męża znajoma pracuje tam w kadrach i urodziła dwójkę dzieci tam i mówiła, że jak rodzić to tylko tu. Położne są bardzo pomocne, jest doradzca laktacyjny i w ogóle zachwalała Zobaczymy co będzie.Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za opinie co do pokoiku ![]() poznanianka już ogarniam ![]() Amelia16 mam nadzieję Wkurza mnie to gadanie ale oczywiście kiwam głową z grzeczności :P O a teraz Twoja historia też mi daje do myślenia hehe. A czy to prawda, że przy drugim dziecku jak jest ułożenie pośladkowe to normalne SN pozwalają rodzić? To są właśnie te plusy
|
#4995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4996 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuję kupić literki, ale drewniane i powiesić na ścianie
Bardzo mi się podobają Właśnie czekam na wyniki konkursu na fb, w którym można wygrać taki zestaw literek
|
#4997 |
|
Wtajemniczenie
|
Dajemy taki tytuł wątku co India zaproponowała? ,,na widok mamy z listopada każdemu szczęka opada,,
|
#4998 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) może jeszcze się przekręci ![]() gdzie zamawiasz literki????? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nasze łowy ![]() chyba o niczym nie zapomniałam. Wózka jeszcze oczywiście nie kupiliśmy, na razie jest wybrany model.
|
|
|
#4999 |
|
Zadomowienie
|
"My listopadowe mamy, dumnie brzuchy wypinamy"?
"My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy"? "Brzuchatki listopadowe, prawie już na poród gotowe"? "Listopadowe mamusie i ich rosnące brzusie"? "W listopadzie dopiero rodzimy, ale czasu nie tracimy"? "Listopade mamy, wyprawki składamy"? Tak mi się parę propozycji rzuciło ![]() ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Aasik, ale Ci się udało upolować te bodziaki z tesco, są super jakościowo i żałuję strasznie, że przespałam promocje bo chciałam przygarnąć jakąś paczkę na długi rękaw z najmniejszego rozmiaru do szpitala
|
|
|
|
#5000 |
|
Zakorzenienie
|
My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy haha wymiata
|
|
#5001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aasikk, śliczne ciuszki, gratuluję zakupów Wózek też bardzo mi się podoba, ale nie mieści się w naszym założonym budżecie niestety...
|
|
#5002 |
|
Zadomowienie
|
Mi się podoba właśnie listopadowe mamusie i ich brzusie
|
|
|
|
#5003 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane dałam te śmieszne :P Przepraszam, że tak bez konsultacji z Wami wszystkimi
!https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post52520434
|
#5004 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mimo że teściowa ostatnio się rozpływała nade mną jak to mi służą dodatkowe kilogramy i krągłości Cytat:
![]() moja szkoła rodzenia niestety nie jest przyszpitalna, ale na kolejnych zajęciach mamy omawiać poszczególne porodówki krakowskie. Ja myślę poza tym, żeby się wybrać na jakieś dni otwarte do tych które mnie najbardziej zainteresują u nas na zajęciach było dużo praktyki (ćwiczenia na lalce jak podnosić, zmieniać pieluszkę, kąpać) - to mi się strasznie podobało, tym bardziej że mąż też sobie poćwiczył i bardzo się fajnie angażował my chcemy kupić monitor oddechu, myślimy o marce Snuza Hero albo Halo a Ty masz jakiś upatrzony?Cytat:
|
|
|
#5005 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szkoda, że nie widzisz tej kuleczki, słodki widok Cytat:
|
|
|
#5006 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie wypiłam koktajl z natki pietruszki, banana, soku z limonki, ogórka z dodatkiem miodu i wody mineralnej
![]() Powiem Wam, że naprawdę spoko
|
#5007 |
|
Zakorzenienie
|
Zamykamy i zapraszamy do nowego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=827530
|
#5008 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas jeszcze jest trochę tych rozmiarów z długimi rękawkami. może poszukaj w innym. my szukaliśmy do 1500-1600 zł ale jakoś nic nam się nie podobało. Wcześniej podobały mi się bebetto holand ale jak zobaczyłam na żywo (w sumie nie holand tylko luca) to zwątpiłam, kiepskie wykonanie, kloc wielki nieporęczny i chyba weźmiemy ten. On kosztuje jakieś 1800 zł.
|
|
|
#5009 |
|
Zakorzenienie
|
Czy kocyk do fotelika minky y wypełnieniem bedzie ok czy za mały w rozmiarze 50x75?
|
#5010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=827530
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

--> 08.10.2013r. 
a kiedy wizyta? na skarbku jedna dziewczyna miała tak, że do 30 tc schudła chyba z 6 kg zamiast tyć... Niejedna dziewczyna by Wam pozazdrościła pewnie tej wagi
ja też miałam przeczucie, że dwa razy donoszę na spokojnie a brało mnie z zaskoczenia przed
A do tego teraz te ograniczenia

ciekawe co Ci powie gin na najbliższym usg...

to są jakieś specjalne śpiworki? ma ktoś jakieś upatrzone i podzieliłby się linkiem? 
tak jak Twoja gin woli doradzić, żeby się oszczędzać a nie gimnastykować dodatkowo.
I tak mi brzuch zamiast iść do przodu to leci na boki. A ja głupia cały czas się dziwiłam czemu nie czuję kopniaków w żebra?
Oczywiście w google jest mało na ten temat prócz tego, że : przyczyną jest łożysko na przedniej ścianie (które mam;p), wąski kanał rodny, że po 30 tyg. każdy dzień zmniejsza szanse na obrót bo podobno obrócenie dziecka o 360stopni jest łatwiejsze niż obrócić się z tej pozycji