Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 12:43   #4981
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Różnie może być z tymi porodami :p wszystkim życzę jak najlepiej ale może być i tak że te z końcówki listopada będą pierwsze :p ja mam na połowę ale nic nie poradzę na moje przekonanie że urodze jeszcze w październiku. "Wiem" to od początku.
Oj tak, ale moze byc tez odwrotnie... Poprzednio mialam termin na 14. 08 i bylam pewna ze urodze jeszcz w lipcu a tu zonk bo urodzilam 2 tyg po terminie! :P I bylam prawie ostatnia...
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:46   #4982
beautifuldream
Rozeznanie

A i jeszcze chciałam Wam się pożalić. Od wczoraj wieczorem mam podły nastrój. Chce mi się płakać. Mogłabym siąść gdzieś w kącie i rozpłakać się jak małe dziecko, ale nie chcę stresować Malucha i się powstrzymuję. Nic złego się nie dzieje, dobrze się czuję, a łzy same napływają do oczu

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 12:54   #4983
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Oby tak było
Ale i tak swoje powiem tej diabetolog Niech się kobieta zlituje, ja chcę trochę przytyć
Nie no jasne, najlepiej żeby specjalista się wypowiedział i Cię uspokoił a kiedy wizyta? na skarbku jedna dziewczyna miała tak, że do 30 tc schudła chyba z 6 kg zamiast tyć... Niejedna dziewczyna by Wam pozazdrościła pewnie tej wagi

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Oj tak, ale moze byc tez odwrotnie... Poprzednio mialam termin na 14. 08 i bylam pewna ze urodze jeszcz w lipcu a tu zonk bo urodzilam 2 tyg po terminie! :P I bylam prawie ostatnia...
Hehehe ja też miałam przeczucie, że dwa razy donoszę na spokojnie a brało mnie z zaskoczenia przed maluchy lubią robić niespodzianki

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Beautiful hormony może huśtają nastrojem? Może właśnie lepiej jak się wybuczysz i wyrzucisz z siebie ten podły nastrój? Może trochę ulży?
Stary 2015-08-24, 12:58   #4984
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Oby tak było
Ale i tak swoje powiem tej diabetolog Niech się kobieta zlituje, ja chcę trochę przytyć
Ogólnie szczuplutka jesteś, więc i kilogramy szybko Ci lecą zamiast wzrastać A do tego teraz te ograniczenia
Stary 2015-08-24, 12:59   #4985
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Załamana jestem Zważyłam się tak z ciekawości (zawsze robię to w środy, jak zaczynam nowy tydzień) i wychodzi na to, że odkąd bardziej uważam na to co jem, praktycznie w ogóle (wczoraj sobie dogodziłam ) nie jem słodyczy to schudłam 1kg Już miałam 0,5kg na plusie, a teraz mam tyle samo na minusie Obawiam się czy z Julką wszystko ok...
Nie martw się pewnie to dieta działa albo wody Ci się przestały zatrzymywać w organizmie Mają być teraz upały znów to pewnie podskoczy waga a jak nie to powiedz diabetolog, napewno coś doradzi

Aasikk czekamy na zdjęcia i dziękuję

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Mnie się też bardzo moja data TP podoba a nawet bym mogła przenosić na grudzień, bo lubię grudzień no ale za bardzo opcji nie mam i modlę się realnie żeby nie urodzić do skończonego 38 tc, już by było super

Nie, nie, moja raz w 11 tc była przyłapana poprzecznie a potem już tylko pośladkowo i jak sama wiesz z dnia na dzień szanse coraz mniejsze na obrót kurczę, to chyba najmniej wygodne i komfortowe dla Was obu ułożenie, umęczysz się Biedulo ciekawe co Ci powie gin na najbliższym usg...
Te literki będą śliczne, w którym miejscu je chcesz dowiesić?
Pośladkowo to też nie za bardzo... Najgorsze w tym położeniu jest to, że mnie ciężko się oddycha i czasem jak zjem za dużo to mam takie uczucie jakby podchodziło mi jedzenie do gardła.:/ Za to w ogóle nie mam zgagi ani parcia na pęcherz. Literki dam przód łóżeczka żeby widać je było jak się stoi w progu W środę będę miała jasny obraz sytuacji, każdy mi mówi że dziecko ma czas się przekręcić i bla bla ale sytuacja w 31 tyg i to z pozycji która zdarza się 1 na 200 kobiet, no zobaczymy :X W dodatku zamiast moja ginekolog mi polecić jakieś ćwiczenia to kazała mi się oszczędzać i nie przeciążać :X

Cytat:
No niestety. Nie mamy nikogo tu zeby nawet zostal z Ninka kiedys tz zawiezie mnie do szpitala. Kilka pierwszych dni bedzie tesciowa a potem moja mama. Przy Nince dalismy rade sami ale teraz nie ma mozliwosci...
Będziemy Cię wspierać żebyś nie oszalała

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Srebrna Smuga pokoik cudny! Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę oddzielnego pomieszczenia dla dziecka .. I tego, że już wszystko masz tak fajnie przygotowane. Ech u mnie jeszcze daleka droga...

Co do wizyt to ja mam 01.09, imię Agnieszka, lat 25, chłopczyk, prawdopodobnie Antoś
Cytat:
A i jeszcze chciałam Wam się pożalić. Od wczoraj wieczorem mam podły nastrój. Chce mi się płakać. Mogłabym siąść gdzieś w kącie i rozpłakać się jak małe dziecko, ale nie chcę stresować Malucha i się powstrzymuję. Nic złego się nie dzieje, dobrze się czuję, a łzy same napływają do oczu
Dziękuję Też zdążycie pięknie wszystko urządzić Ja tak gadam do męża często, że teraz jest wszystko na tip top a jak przyjdzie w praktyce to pewnie wszystko będzie porozwalane i jakby burza przeszła bo kto będzie miał na to wszystko czas xD
Co do nastroju, ja miałam takie fazy trzy razy i za każdym razem pozwoliłam sobie na płacz. Bez powodu, bez przyczyny, tak po prostu chciało mi się płakać i płakałam. Boziu jaka ulga potem, to było lepsze się rozbeczeć niż dusić w sobie te emocje bo dzidzia i tak czuje, że coś jest nie tak

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:02   #4986
cynamon_
Zakorzenienie

Srebrna_smuga, powiedz gdzie będziesz zamawiala te literki?
Stary 2015-08-24, 13:04   #4987
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, u diabetolog mam wizytę w piątek, a u gin dopiero 9 września.

srebrna_smuga, teraz nadrobiłam zdjęcia - śliczny pokoik A brzusio zgrabniutki!

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:05   #4988
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Cytat:
Ja wczoraj liczyłam ile wyniosą mnie zakupy u r_p77 i wyszło mi lekko ponad 250zł, a nie liczyłam jeszcze kosztów przesyłki
A i tak on nie ma np. jednorazowych majtek siateczkowych... Najlepiej jakbym u niego z kilku rzeczy zrezygnowała (te co ma droższe) i dokupiła je u flaminga24, ale wtedy zapłacę za dwie przesyłki... Hmm chyba, że w doz pl uda mi się to zamówić, byłoby super
Tak jak już Asik pisała, wyszukaj sobie na http://www.aptekagemini.pl/, naprawdę niskie ceny mają - ja wszystkie apteczno-higieniczne rzeczy będę tam zamawiać.

Cytat:
Ja mam spiworek , dostałam od znajomej. W środku wkład z owczej wełny
Kocyki mam dwa - cienki z mikrofibry i grubszy (nie wiem z czego, bo mama go kupiła i póki co ma go u siebie).
Ło jezu, właśnie mi uświadomiłyście, że przecież do wózka też trzeba coś mieć to są jakieś specjalne śpiworki? ma ktoś jakieś upatrzone i podzieliłby się linkiem?

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, ale tu dzisiaj cisza i spokój

my dzisiaj zaliczyliśmy pierwsze spotkanie w szkole rodzenia, trochę obawiałam się jak wytrzymam te 5 godzin, ale minęło ekspresowo i jestem zadowolona. Dzisiaj mieliśmy omawiany temat karmienia piersią i pielęgnacji dziecka. Wszystko bardzo szczegółowo omówione, dzięki temu mogę zweryfikować swoją listę wyprawkową i wiem, czego nie będę kupować od razu tylko w miarę potrzeby, a co w ogóle wykreślam z listy (na przykład raczej wiaderka do kąpieli nie kupimy, wydaje mi się że wanienka będzie wygodniejsza)
Mi też się bardzo podoba szkoła rodzenia i cieszę się, że poszliśmy. Tylko pierwsze zajęcia były nudnawe, a reszta same ciekawe rzeczy. Mimo że bardzo dużo czytam na temat porodu, połogu i opieki nad noworodkiem to i tak na SR dowiedziałam się sporo całkiem nowych rzeczy A że to SR przyszpitalna to obejrzeliśmy też salę porodową i po tym się jakoś tak lepiej poczułam

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Udało mi się załączyć zdjęcia pokoiku Już prawie gotowy, jeszcze chcę go dopieścić, ogarnę ubranka na dniach i torbę do szpitala
Śliczny My w przyszłych tygodniu powinniśmy mieć mebelki i zacznie się skręcanie i urządzanie

Cytat:
Napisane przez cynamon_ Pokaż wiadomość
Pochwale się kupilismy wczoraj dla małej fotelik z isofixem, używany bo uzywany, ale najważniejsze żeby nasza gwiazda podrozowala bezpiecznie jakiś czas temu któraś z was (przepraszam ale nie pamiętam ktora) pisała ze ma zagwostke ktory wybrac fotelik zeby pasowal do tutka, no i recaro privia pasuje tylko trzeba przejsciowki dokupic jak coś to pasuje jeszcze napewno babysafe i maxi-cosi citi
Super, że udało Wam się znaleźć taką fajną ofertę. My też mamy używany, ale od mojego brata, więc też z zaufanego źródła

Cytat:
Ja do tej pory roczna coreczke przewijam na takim sztywnym na lozeczko i nie wyobrazam sobie inaczej. Szkoda plecow Sporo dziewczyn z watku mojej Ninki zrezygnowalo z niego ok 6 mca jak dzieci staja sie bardziej ruchliwe ale dla mnie te mcy to i tak duzo dla wygody.
Ja też tak planuję. U mojej bratowej mały ma już prawie rok i synek jest ruchliwy, ale i tak jej się wygodnie na tak ustawionym przewijaku przebiera. Ja zresztą też go już zdążyłam kilka razy na nim przewinąć i było mi wygodnie.

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Hej wam

W ogóle wczoraj u nas była przykra sytuacja. Psinka nam zdechła najgorsze w tym wszystkim jest, to, że nic nie wskazywało na to.. jednego dnia biegał, bawił się, a następnego..
Przykro mi Ale może to lepiej, że się nie męczył ileś tam dni czy tygodni? Powiem Ci, że ja tak kiedyś myślałam o mojej mopsicy i chyba wolałabym żeby jakoś we śnie odeszła sobie spokojnie niż chorowała. Moja kocica się tak męczyła jakiś czas i mi serce pękało jak na to patrzyłam bo ani my ani weterynarz nie byliśmy w stanie jej jakoś specjalnie pomóc

Cytat:

u nas odchodzi zakup laktatora bratowa w końcu zlitowała się i oddała moją medele więc ok 2 stówki w portfelu
No to super. Ja mam laktator ręczny od bratowej - u niej się sprawdził, więc mam nadzieję, że u mnie też tyko ręczny wystarczy.

Cytat:

Powiem Wam dziewczyny, że jak zaczął się ten III trymestr to masakra...Nie dość, że w środku wszystko się powiększa i wszystko boli to przez to jeszcze mam mdłości jak w I trymestrze :/ W dzień jestem leniwa i na nic nie mam siły a po 21 dostaje takiego kopa, że spać nie mogę. Zrobiłam się powolna, dyszę jak smok, jak dopadnie mnie rwa to trzyma dwa dni dopóki jej nie wyleżę :/ Denerwuje mnie takie śmieszne pulsowanie na środku brzucha albo z prawej strony, wczoraj specjalnie to sprawdzałam i stetoskopem udało mi się znaleźć serduszko pod moimi żebrami Nie mogę zasnąć na lewym boku bo Mała od razu wierzga nogami i mi ciągle tam kopie..
Mam to samo. Normalnie tak jakby w momencie wejścia w 3 trymestr od razu mi się pogorszyło. Wróciła senność, chodzę jak pingwin i kręgosłup mnie dobija. Ale przynajmniej humor mi dopisuje

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pokażcie jakie śpiworki do łóżeczka kupujecie? Bo pełno na allegro różnych różnistych, chyba taki zakładany na ramionka najlepszy??
Ja mam taki na ramionka, za chwilkę wkleję zdjęcie

Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie prześcieradełka, zamówiłam frotte. A czy któraś z Was decyduje się na może na monitor oddechu? Bo ja już sama nie wiem

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:05   #4989
czekooczekolada
Zakorzenienie

kurde jak mnie mała kopnęła, aż mi cycki podskoczyły

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-24, 13:08   #4990
poznanianka1990
Zakorzenienie

JoyceSky, tylko w aptece gemini płaci się za przesyłkę... Zobaczę w dozie. Ewentualnie w Auchan, bo jak ostatnio porównywałam ceny to niektóre rzeczy są tańsze niż w gemini i doz.

srebrna_smuga, szykujesz już nowy wątek? Bo zaraz będzie finałowe odliczanie

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-24, 13:11   #4991
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:

Pośladkowo to też nie za bardzo... Najgorsze w tym położeniu jest to, że mnie ciężko się oddycha i czasem jak zjem za dużo to mam takie uczucie jakby podchodziło mi jedzenie do gardła.:/ Za to w ogóle nie mam zgagi ani parcia na pęcherz. Literki dam przód łóżeczka żeby widać je było jak się stoi w progu W środę będę miała jasny obraz sytuacji, każdy mi mówi że dziecko ma czas się przekręcić i bla bla ale sytuacja w 31 tyg i to z pozycji która zdarza się 1 na 200 kobiet, no zobaczymy :X W dodatku zamiast moja ginekolog mi polecić jakieś ćwiczenia to kazała mi się oszczędzać i nie przeciążać :X
Będzie ślicznie!!! Pochwal się jak już zawiesicie na łóżeczku literki w ogóle jakoś nigdy nie myślałam, że zwykłe kolorowe pasy na ścianie mogą tak ładnie wyglądać, a zaczęłyście wrzucać fotki waszych i nie mogę się napatrzeć....
Taaa, też poprzednio słyszałam ciągle, że jeszcze się obróci (pierwsza córka też była pośladkowo), nasłuchałam się tysiąca historii jak dziecko się obracało już nawet na samej porodówce i klops dlatego sceptycznie do tego podchodzę. Do ćwiczeń na zmianę położenia też, mój lekarz otwarcie się śmieje jak mu o tym wspominam, traktuje to jak dobry żart tak jak Twoja gin woli doradzić, żeby się oszczędzać a nie gimnastykować dodatkowo.
Coś za coś, ja z kolei nie czuję żadnego gniecenia w żebrach, pod żebrami mam luz, zwinąć się w kłębek żeby pomalować paznokcie u stóp też nie mam problemu za to wieczne bieganie siusiu.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Amelia16, u diabetolog mam wizytę w piątek, a u gin dopiero 9 września.
To lada moment, ciekawe co Ci powie na tą wagę ale tak jak któraś z dziewczyn napisała (wybaczcie, już nie pamiętam która ) plusem diety cukrzycowej jest kontrola wagi, napewno za dużo się nie przybierze

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
Hahahaha Przepraszam, ale musiało to świetnie wyglądać
Stary 2015-08-24, 13:16   #4992
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie ślicznie!!! Pochwal się jak już zawiesicie na łóżeczku literki w ogóle jakoś nigdy nie myślałam, że zwykłe kolorowe pasy na ścianie mogą tak ładnie wyglądać, a zaczęłyście wrzucać fotki waszych i nie mogę się napatrzeć....
Taaa, też poprzednio słyszałam ciągle, że jeszcze się obróci (pierwsza córka też była pośladkowo), nasłuchałam się tysiąca historii jak dziecko się obracało już nawet na samej porodówce i klops dlatego sceptycznie do tego podchodzę. Do ćwiczeń na zmianę położenia też, mój lekarz otwarcie się śmieje jak mu o tym wspominam, traktuje to jak dobry żart tak jak Twoja gin woli doradzić, żeby się oszczędzać a nie gimnastykować dodatkowo.
Coś za coś, ja z kolei nie czuję żadnego gniecenia w żebrach, pod żebrami mam luz, zwinąć się w kłębek żeby pomalować paznokcie u stóp też nie mam problemu za to wieczne bieganie siusiu.

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

To lada moment, ciekawe co Ci powie na tą wagę ale tak jak któraś z dziewczyn napisała (wybaczcie, już nie pamiętam która ) plusem diety cukrzycowej jest kontrola wagi, napewno za dużo się nie przybierze

Hahahaha Przepraszam, ale musiało to świetnie wyglądać
ja w przeciągu tygodnia zgubiłam 2 kg, nie powiem żeby mi to przeszkadzało.. :P jednak mam nadzieję że na zdrowiu dzidzi się te kg na minusie nie odbiją. zreszą ja myślę że to mój tłuszcz się spalił ;P

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-08-24, 13:17   #4993
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
He he a czujecie też Wasze maluchy po żebrami? U mnie często pod prawym żebrem stópkę przesuwa, że aż widać jak taka kuleczka się odznacza i przesuwa pod skórą
Stary 2015-08-24, 13:18   #4994
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
aż się roześmiałam na głos

Cytat:
Srebrna_smuga, powiedz gdzie będziesz zamawiala te literki?
Tutaj prawdopodobnie http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=7020643

JoyceSky to koniecznie się potem pochwalcie zdjęciami
To jesteś zadowolona póki co ze szpitala w chorzowie? Ja jednak będę rodzić w rudzie śląskiej. O ile nie będzie tam jakiegoś remontu? Jakaś dziewczyna coś pisała w wątku, oby w październiku nic się tam nie działo :/ Od męża znajoma pracuje tam w kadrach i urodziła dwójkę dzieci tam i mówiła, że jak rodzić to tylko tu. Położne są bardzo pomocne, jest doradzca laktacyjny i w ogóle zachwalała Zobaczymy co będzie.

Dziękuję jeszcze raz dziewczyny za opinie co do pokoiku

poznanianka już ogarniam

Amelia16 mam nadzieję Wkurza mnie to gadanie ale oczywiście kiwam głową z grzeczności :P O a teraz Twoja historia też mi daje do myślenia hehe. A czy to prawda, że przy drugim dziecku jak jest ułożenie pośladkowe to normalne SN pozwalają rodzić? To są właśnie te plusy

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-24, 13:20   #4995
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
He he a czujecie też Wasze maluchy po żebrami? U mnie często pod prawym żebrem stópkę przesuwa, że aż widać jak taka kuleczka się odznacza i przesuwa pod skórą
ja czuję ale nie widzę tak dokłądnie, pewnie dlatego ze mam lozysko na przedniej scianie wczoraj mi wsunęła nogę pod żebro, czulam sie jakby mi tkos tam patyka wsadził i nie wyciagnal ;p

🤍

Stary 2015-08-24, 13:21   #4996
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja planuję kupić literki, ale drewniane i powiesić na ścianie Bardzo mi się podobają Właśnie czekam na wyniki konkursu na fb, w którym można wygrać taki zestaw literek

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-24, 13:22   #4997
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Dajemy taki tytuł wątku co India zaproponowała? ,,na widok mamy z listopada każdemu szczęka opada,,

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-24, 13:23   #4998
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Amelia16 dziękuję Koniecznie domówię jeszcze literki pluszowe z imieniem na łóżeczko i myślę, że będę mega zadowolona

U mnie w poprzeczno - skośnej I tak mi brzuch zamiast iść do przodu to leci na boki. A ja głupia cały czas się dziwiłam czemu nie czuję kopniaków w żebra? Oczywiście w google jest mało na ten temat prócz tego, że : przyczyną jest łożysko na przedniej ścianie (które mam;p), wąski kanał rodny, że po 30 tyg. każdy dzień zmniejsza szanse na obrót bo podobno obrócenie dziecka o 360stopni jest łatwiejsze niż obrócić się z tej pozycji i oczywiście ciąże kończy się najpóźniej w 38tyg ponieważ jest to niebezpieczne dla płodu i matki. Tyle znalazłam a w środę mam usg więc zobaczymy czy się przekręciła.

A u Ciebie jeszcze się wierci pewnie Czy układa się już główką do dołu na każdym usg?
U mnie mała ułożona główkowo (przynajmniej tydzień temu tak była ) może jeszcze się przekręci

gdzie zamawiasz literki?????

Cytat:
Załamana jestem Zważyłam się tak z ciekawości (zawsze robię to w środy, jak zaczynam nowy tydzień) i wychodzi na to, że odkąd bardziej uważam na to co jem, praktycznie w ogóle (wczoraj sobie dogodziłam ) nie jem słodyczy to schudłam 1kg Już miałam 0,5kg na plusie, a teraz mam tyle samo na minusie Obawiam się czy z Julką wszystko ok...
nie martw się, będzie dobrze, to pewnie ta zmiana diety tak wpływa. Ja przez ostatni miesiąc też nic nie przytyłam więc cały czas na plusie 10 kg

Cytat:
Dziękuję Też zdążycie pięknie wszystko urządzić Ja tak gadam do męża często, że teraz jest wszystko na tip top a jak przyjdzie w praktyce to pewnie wszystko będzie porozwalane i jakby burza przeszła bo kto będzie miał na to wszystko czas xD
Co do nastroju, ja miałam takie fazy trzy razy i za każdym razem pozwoliłam sobie na płacz. Bez powodu, bez przyczyny, tak po prostu chciało mi się płakać i płakałam. Boziu jaka ulga potem, to było lepsze się rozbeczeć niż dusić w sobie te emocje bo dzidzia i tak czuje, że coś jest nie tak
mnie czasem też dopada dół, ale staram się myśleć pozytywnie i przechodzi

Nasze łowy
chyba o niczym nie zapomniałam. Wózka jeszcze oczywiście nie kupiliśmy, na razie jest wybrany model.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00514.jpg (134,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00516.jpg (147,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00522.jpg (111,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00524.jpg (107,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00513.jpg (140,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00515.jpg (122,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00521 (1).jpg (138,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00523.jpg (103,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00525.jpg (122,5 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg klups-lozeczko-dzieciece-radek-v-z-szuflada-60x120-cm-biale-m-iext27328177.jpg (27,0 KB, 15 załadowań)
Stary 2015-08-24, 13:25   #4999
Amelia16
Zadomowienie

"My listopadowe mamy, dumnie brzuchy wypinamy"?
"My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy"?
"Brzuchatki listopadowe, prawie już na poród gotowe"?
"Listopadowe mamusie i ich rosnące brzusie"?
"W listopadzie dopiero rodzimy, ale czasu nie tracimy"?
"Listopade mamy, wyprawki składamy"?

Tak mi się parę propozycji rzuciło

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Aasik, ale Ci się udało upolować te bodziaki z tesco, są super jakościowo i żałuję strasznie, że przespałam promocje bo chciałam przygarnąć jakąś paczkę na długi rękaw z najmniejszego rozmiaru do szpitala
Stary 2015-08-24, 13:26   #5000
czekooczekolada
Zakorzenienie

My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy haha wymiata

🤍

Stary 2015-08-24, 13:26   #5001
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelia16
Ten mi się najbardziej podoba

Aasikk, śliczne ciuszki, gratuluję zakupów Wózek też bardzo mi się podoba, ale nie mieści się w naszym założonym budżecie niestety...

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-24, 13:28   #5002
JoyceSky
Zadomowienie

GG do JoyceSky

Mi się podoba właśnie listopadowe mamusie i ich brzusie

http://www.maxmodels.pl/joycesky.html
JoyceSky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:31   #5003
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Kochane dałam te śmieszne :P Przepraszam, że tak bez konsultacji z Wami wszystkimi No to mykać na III część !

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post52520434

Zuzia już na świecie

Stary 2015-08-24, 13:31   #5004
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
może zorganizuj sobie coś na poprawę humorku, na przykład domowe spa? albo obejrzyj jakiś ulubiony film
Cytat:
Nie no jasne, najlepiej żeby specjalista się wypowiedział i Cię uspokoił a kiedy wizyta? na skarbku jedna dziewczyna miała tak, że do 30 tc schudła chyba z 6 kg zamiast tyć... Niejedna dziewczyna by Wam pozazdrościła pewnie tej wagi
oj tak ja zazdroszczę tym mamusiom co nie tyją mimo że teściowa ostatnio się rozpływała nade mną jak to mi służą dodatkowe kilogramy i krągłości
Cytat:
Napisane przez JoyceSky Pokaż wiadomość
Ło jezu, właśnie mi uświadomiłyście, że przecież do wózka też trzeba coś mieć to są jakieś specjalne śpiworki? ma ktoś jakieś upatrzone i podzieliłby się linkiem?

Mi też się bardzo podoba szkoła rodzenia i cieszę się, że poszliśmy. Tylko pierwsze zajęcia były nudnawe, a reszta same ciekawe rzeczy. Mimo że bardzo dużo czytam na temat porodu, połogu i opieki nad noworodkiem to i tak na SR dowiedziałam się sporo całkiem nowych rzeczy A że to SR przyszpitalna to obejrzeliśmy też salę porodową i po tym się jakoś tak lepiej poczułam

Dziewczyny, dzięki za rady odnośnie prześcieradełka, zamówiłam frotte. A czy któraś z Was decyduje się na może na monitor oddechu? Bo ja już sama nie wiem
mój wózek sprzedają od razu ze śpiworkiem

moja szkoła rodzenia niestety nie jest przyszpitalna, ale na kolejnych zajęciach mamy omawiać poszczególne porodówki krakowskie. Ja myślę poza tym, żeby się wybrać na jakieś dni otwarte do tych które mnie najbardziej zainteresują u nas na zajęciach było dużo praktyki (ćwiczenia na lalce jak podnosić, zmieniać pieluszkę, kąpać) - to mi się strasznie podobało, tym bardziej że mąż też sobie poćwiczył i bardzo się fajnie angażował

my chcemy kupić monitor oddechu, myślimy o marce Snuza Hero albo Halo a Ty masz jakiś upatrzony?

Cytat:
"My listopadowe mamy, dumnie brzuchy wypinamy"?
"Brzuchatki listopadowe, prawie już na poród gotowe"?
"W listopadzie dopiero rodzimy, ale czasu nie tracimy"?
"Listopade mamy, wyprawki składamy"?

Tak mi się parę propozycji rzuciło
haha uśmiałam się z tych brzuchów na taczkach
Stary 2015-08-24, 13:32   #5005
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
ja czuję ale nie widzę tak dokłądnie, pewnie dlatego ze mam lozysko na przedniej scianie wczoraj mi wsunęła nogę pod żebro, czulam sie jakby mi tkos tam patyka wsadził i nie wyciagnal ;p
Dokładnie szkoda, że nie widzisz tej kuleczki, słodki widok
Cytat:
My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy haha wymiata
Też mi się podoba hi hi
Stary 2015-08-24, 13:35   #5006
Soul89
Zadomowienie

Właśnie wypiłam koktajl z natki pietruszki, banana, soku z limonki, ogórka z dodatkiem miodu i wody mineralnej Powiem Wam, że naprawdę spoko

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 13:36   #5007
poznanianka1990
Zakorzenienie

Zamykamy i zapraszamy do nowego wątku: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=827530

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-08-24, 13:37   #5008
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
ja czuję, kilka razy to aż mnie zabolało jak zaczęła mi "liczyć" żebra nożką

Cytat:

[/COLOR]Aasik, ale Ci się udało upolować te bodziaki z tesco, są super jakościowo i żałuję strasznie, że przespałam promocje bo chciałam przygarnąć jakąś paczkę na długi rękaw z najmniejszego rozmiaru do szpitala
chyba to, najbardziej z jajem
u nas jeszcze jest trochę tych rozmiarów z długimi rękawkami.
może poszukaj w innym.
Cytat:
Aasikk, śliczne ciuszki, gratuluję zakupów Wózek też bardzo mi się podoba, ale nie mieści się w naszym założonym budżecie niestety...
my szukaliśmy do 1500-1600 zł ale jakoś nic nam się nie podobało. Wcześniej podobały mi się bebetto holand ale jak zobaczyłam na żywo (w sumie nie holand tylko luca) to zwątpiłam, kiepskie wykonanie, kloc wielki nieporęczny i chyba weźmiemy ten. On kosztuje jakieś 1800 zł.
Stary 2015-08-24, 16:06   #5009
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Czy kocyk do fotelika minky y wypełnieniem bedzie ok czy za mały w rozmiarze 50x75?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 16:17   #5010
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Czy kocyk do fotelika minky y wypełnieniem bedzie ok czy za mały w rozmiarze 50x75?
Nie mam pojęcia. Ale napisz w nowym wątku, bo ten już zamknęłyśmy

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=827530

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości