|
|
#2761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Cytat:
Cytat:
A zupę gorąca w słoik nalewacie i cZekacie aż zaciagnie? Ile czasu tak może stac? Bo przyznam się, ze ja zawsze wylewam po dwóch dniach, nie wiedziałam, że,można w słoiki ![]() A i przypomniało mi się ze o bólach głowy pisalyscie, to mnie ostatnio strasznie często bolała, praktycznie codziennie i już nie chciałam brać proszków, bo Małej mi szkoda, ze tak ja faszerowalam, ale,jak bolało to co robić? ;/ dziś pierwszy dzień sie czuje super ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja Stoperan wzięłam tylko raz w życiu i nigdy więcej... mój mąż to samo ![]() Weź sobie coś w stylu Clotrimazolum na wszelki wypadek Ja brałam jeszcze Espumisan i śliwki suszone musiałam się uzbroić, bo wiece jaki mam problem z moim brzuchem ![]() Cytat:
![]() Kocham nasze łóżko Mąż wczoraj nie mógł do pracy wstać to mu było dobrze w końcu w swoim łóżku ![]() Zrobiłam tylko barszcz z ziemniakami, bo mąż późno je i nie chce dwóch dań, a dla mnie dwa dania to za dużo ![]() Fajnie, że jednak poszłaś Pochwalisz się zakupami? ![]() Dziewczyny pieluszki tetrowe i flanelowe to zamawiałyście 70x80? I oba rodzaje po 10 sztuk?
|
|
#2763 | ||
|
Zadomowienie
|
pocieszyłyście mnie z tym gotowaniem
![]() ![]() ![]() kurdeeeee i co ? przez Was musze zrobic barszcz;/ ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
pokaż ciuuuchy !! ![]() a tarte robię z tego przepisu - http://ilovebake.pl/2015/08/05/tarta...ala-czekolada/ ![]()
|
|
#2764 |
|
Konto usunięte
|
Smectę chyba można w ciąży na biegunkę?
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maść clotrimazolum, zawsze pomocna. Cos od biegunki też możesz wziąść, mi pozwalała gina brać to, choć obeszło się bez. Karty ciąży i badania chyba też trzeba mieć przy sobie zawsze, zwłaszcza podczas wyjazdów. Tu piszą: http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index....526&Itemid=142 http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowi...cje_33501.html Oprócz tego ja zawsze wożę: książka lub czytnik, telefon+ładowarka, ewentualnie krzyżówki No i jak wyjazd to aparat+ kilka kart SD do niego, kable do zgrywania zdjęć, stabilny wodoszczelny pokrowiec na karty, ewentualnie jakieś pendrive, dodatkowy akumulator do aparatu lub baterie, ładowarka do baterii. Baw się dobrze! Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-25 o 13:46 |
|
|
|
|
#2766 |
|
Zadomowienie
|
zamówiłam wcierkę do włosów z jantara .. wczoraj sporo sciełam zniszczonych końców .. prostownice mam zamiar ograniczyc do minium i zobaczymy co z tego wyniknie
![]() dobra .. ide wziac sie za ta lodówke
|
#2768 |
|
Zadomowienie
|
http://allegro.pl/komplet-body-spioc...535113450.html
szalenie mi się podoba ten zestaw, kupiłabym do wyprawki do szpitala, co myślicie, cena 40 zł za jedno ubranko? ![]() ciekawe czy to dobrej jakości. ale 62 to chyba za duże? uhmmm jakie bierzecie rozmiar do torby szpitalnej? Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-08-25 o 13:41 |
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie, ze odpoczelas ![]() A barszcz w zupie ma ziemniaki czy oddzielnie gotowalas tak, żeby popijając barszczem, bo ja tak często robię ![]() Już sama nie wiem, jesli ktoś spamuje zdjeciami, to chyba będę ją, więc może za dużo już ich wstawiam... ![]() Ja zamawialam taki rozmiar jak napisałaś, tzn kupiłam, bo mam na razie 3 flanelowe i 4 tetrowe co w sklepie kupiłam, musze właśnie kupić resztę ![]() A tetrowe kupujecie białe czy też we wzorki? Wydaje mi się, ze po 10 wystarczy ![]() ADKA ja w swoich zapisakach na wakacje mam jeszcze: chustka na glowe lub kapelusz, ładowarki do tel, gumka wsuwka do włosów, okulary przeciwsłoneczne, aparat, niby oczywiste a czasem się zapomina ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
|
|
|
#2771 |
|
Zadomowienie
|
Acha może komuś się przyda takie info:
U mnie w szpitalu aby zapisać się na szkołę rodzenia, należy przedstawić od ginekologa zaświadczenie, że możemy uczestniczyć w zajęciach, tzn. stan zdrowia i ciąży na to pozwala. Muszę wziąść takie zaświadczenie od mojej gin jak będę teraz na wizycie. Od 27 tygodnia ciąży zaczynam zatem szkołę rodzenia. Kto na to chodzi, ma za darmo w szpitalu poród rodzinny od razu jak chce. Co się tam dowiem niedługo, to postaram się Wam opisać. |
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
CIENWIATRU super ubranka
ten pajacyk w paski boski ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2773 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja teraz w ciąży często robię barszcz tak mi smakuje ![]() I w ogóle rzadko mam ochotę na mięso, a kiedyś uwielbiałam mięso ![]() Cytat:
Staram się kupować tanie ubranka, ale jak mi się coś mega podoba to biorę ![]() Ja będę miała przygotowane 62 i 56 i po porodzie powiem mężowi, które ma przywieźć Cytat:
Ból brzucha nie do opisania.Laremid mi dawali w szpitalu jak byłam na początku ciąży, i Nifuroksazyd też później. Laremidu ostatecznie nie wzięłam, bo wtedy aż tak nie potrzebowałam, a pielęgniarka mi wciskała... Więc poszłam do niej po leki i wrzuciłam do szuflady, a o Nifuroksazyd mama poszła dopytać innego bardzo dobrego lekarza i powiedział, że Nifuroksazyd lepszy dla mnie i dziecka bo się nie wchłania nigdzie poza przewodem pokarmowym Barszcz ugotowałam już razem z ziemniakami Ale czasem robię osobno tak jak piszesz ![]() Ja tetrowe kupuję białe, bo chcę kupić droższe i grubsze, bo w sklepach to porażka jest ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Dziewczyny, a podkładów poporodowych i majteczek siateczkowych ile kupujecie?
|
|
#2774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie kupię kilka wzorów które szalenie mi się podobają będą takie wyjściowe a co!
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dziś serwuję ziemniaki, kalafior i schaboszczak, bo zostało od wczoraj
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To pomogło aż nadto ;/ Czyli nifuroskazyd można, ale to ten taki syrop zolty? Ja za mięsem nie przepadałam i tak mi zostało jak na razie, chociaż wiem że powinnam więcej go jeść. No w sumie takie grubsze to i fajniejsze w dotyku beda, ktoś pisał, że w tej aptece gemini są super pieluchy tetrowe, dobrej jakości i właśnie chyba po 10 sprzedawane, może to Acapella byla? Nie pamiętam ;/ Nie mam pojęcia ile myślałam, że tych podkładów takich z Belli to jedna paczkę, tam chyba 10 jest a tych majtek to chyba po 2 sztuki w opakowaniu, więc chyba że 2 opakowania trzeba, ale nie mam pojęcia ile kupic. Kupiłam już takie długie podpaski z Belli na noc takie, ale to,już w domu pewnie będę ich używać. Swoją drogą ciekawe ile czasu będziemy się oczyszczać, nie dość ze boli, to jeszcze to, nie lubię tego uczucia podczas okresu, a to oczyszczanie na pewno będzie długie ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2777 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
Cytat:
wlasnie szukam wapna ciekawe bede musiala po polskich sklepach poszukac, bo tu nie sprzedaja jako tako :O reszta z ebaya poleci
|
|
#2778 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
brałam kartę ciąży na wszelki wypadek, smectę w razie ostrych biegunek, przeciwgorączkowo paracetamol, Islę na gardło, Espumisan na wzdęcia, Nospę i magnez w dużych ilościach |
|
|
|
|
#2779 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja co prawda córce pomalowałam meble na biało, ale dlatego że ściany zostają póki co zielone i potrzebowaliśmy tam rozjaśnienia, dlatego jasne meble mamy. Ale tak ogólnie to lubię (zwłaszcza w dziecięcych pokojach) białe ściany bo później zabawki, naklejki etc i tak robią mnóstwo koloru ![]() Cytat:
tragedia jest, jeszcze z poduchą między nogami nie wiem jak ja to robię że się obracam razem z nią ![]() poczyniłam dziś pierwszy ubrankowy zakup dla synka, wygrzebałam jeszcze na wyprzedaży dwa kaftaniki w smyku stacjonarnie, bo wiem że z kaftanikami u nas jest słabo a jednak do bodziaków z krótkim rękawkiem których mam kilka po córce białych będzie idealnie
|
||
|
|
|
#2780 |
|
Rozeznanie
|
I'm home!!!!
Wróciłam wypoczęta i mega zadowolona. Wypoczęłam sobie psychicznie, zadowolona moje dziecko miało towarzystwo 24h/dobę więc też zadowolone. A jak wiadomo szczęśliwe dziecko to szczęśliwa mama hehehe Muszę wam się pochwalić!!!!!!! Mam wózek maxi cosi z fotelikiem do tego dedykowany śpiworek. Dostałam mnóstwo rzeczy - butelki tomme tipe, avent. Laktatory ręczny i elektryczny avent (elektryczny nie używany), smoczki nóweczki, pudło zabawek, kołderkę i prześcieradelka do łóżeczka. A to wszystko za 500 zł. Miałam tyle gotówki więc tyle dałam kuzynce, tak z przyzwoitości hehe bo nie chciała pieniędzy. Jeszcze mam plan kupić jakieś zabawki dla jej synków i wyslać bo naprawdę te rzeczy są warte dużo więcej, które ona mi dała. |
|
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
sylwuska myślę że jedna paczka belli to bardzo mało
|
|
|
|
#2782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chciałam szybko Octu ani kwasku nigdy nie dodaję, bo ja nie lubię kwaśnego ![]() Za to zawsze sypię odrobinę cukru Jakoś mi lepiej smakuje jak posłodzę no i wiadomo, resztę przyprawiam po swojemu ![]() Nifuroksazyd te żółte tabletki, tylko są mocniejsze i słabsze Ale oczywiście to już jak jest konieczność, bo jak nie ma tragedii to lepiej nie brać leków tylko domowymi sposobami ![]() Ja robię właśnie koszyk na all i tetrowe zamawiam 70x80 - 140g/m2 i flanelowe ten sam rozmiar 150g/m2 Ja właśnie też nie wiem ile czego zamówić z tych rzeczy te długie podpaski z Belli to też mam jedno opakowanie, ale dokupię na pewno ![]() Swoją drogą mi już słabo jak pomyślę o tym oczyszczaniu po porodzie... Ból jeszcze jakoś zniosę (chociaż pewnie nie wiem co mówię), ale tego krwawienia nienawidzę
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze odpoczelas i takie łupy ze sobą przywiozłas, super a wózek to taki 2w1? To już sporo rzeczy masz ![]() Heh tak myślałam, ją nawet nie widziałam tego na żywo, więc nie wiem jak to wygląda, w takim razie ile? 3? 4? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2784 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2785 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe ile mnie kuzynka policzy za rzeczy, które dla mnie przygotowała... juz wspomniała, że ubranka 5 zł za sztukę, więc chyba będę ostrożnie wybierała co chcę... |
|
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Zrobiłam zamówienie w Aptece Gemini i teraz zorientowałam się, że mają witaminy, których wcześniej nie było. Anulować zamówienie i składać nowe? to jedyne co mogę zrobić, żeby je dodać do jednej paczki. Niestety wtedy zamrażam sobie pieniądze, które już wpłaciłam :-(
Wojniann, świetne zakupy !! pochwal się zdjęciami Edytowane przez Madziejka* Czas edycji: 2015-08-25 o 14:31 |
|
|
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
hi,
ach mam roboty, niby karta wizażu otwarta ale nie mam czasu na odpisanie ale doczytałam o zupach w słoiki nigdy mi to nie przyszło do głowy ale będę praktykować, każdą zupę można?Adka- o tak wapno i to najlepiej tak już kilka dni przed wyjazdem łykać i pić w trakcie nawet jak nic się nie dzieje
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Jutro może uda mi się was nadrobić. choć nie sądzę,b o wy produkujecie posty jakbyście na akord pracowaly.
|
|
|
|
#2789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kalusia to chyba w naszym regionie jest tyle dziewczynek, moje 2 koleżanki, które są w ciąży też będą miały córeczki. Wśród znajomych wszyscy maja dzieci - ogółem15 dziewczynek i 2 chłopców! Chyba naprawdę będzie trzeba się przeprowadzić albo starać się na wyjazdach 😜
|
|
#2790 | |
|
Zadomowienie
|
też muszę sobie kupić jakiś namiot na jesień/zimę... tylko znów szkoda mi dużo kasy na to wydawać bo liczę że na następny rok już będę wyglądała normalnie... chociaż kto wie
moja waga idzie w strasznym tempie do góry. Wczoraj też dopadł mnie ciążowy kryzys i już nie mogę patrzeć na siebie w lustrze. Poprzednio jakoś lepiej się ze sobą czułam.właśnie są takie głupie powiedzenia, bo juz to od kogoś słyszałam... ale mnie to zupełnie nie śmieszy, szczególnie jak niechcący natkę się na jakieś wydanie wiadomości i widzę co się na świecie dzieje :/ Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

i z ryżem- zawsze wychodzi za dużo

Nie wiem co zrobić, chyba zostaje mi jakaś wysyłkowa sprzedaż dla słoni 
te długie podpaski z Belli to też mam jedno opakowanie, ale dokupię na pewno