Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-26, 13:01   #3061
ijaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Planujecie narobic zaelka na czas pologu ?
Ja planowałam/planuję, tylko póki co na planowaniu się kończy - coś się nie mogę zebrać.

Na prawdę potwierdza się po raz kolejny, że jak człowiek ma więcej obowiązków to i więcej zrobi i ogarnie, a jak teraz nie mam.. to mi się średnio chce.

Powinnam się niedługo za to zabrać, ale musze odszukać moją motywację i przy okazji przeczyścić zamrażarkę, bo póki co nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:03   #3062
benita84
Zadomowienie

witam u nas piękna słoneczna pogoda dla odmiany... bo wczoraj prawie cały dzień lało. Dziecko na spacerze z babcią więc jest czas żeby posiedzieć na forum

kalusia fajniutkie te kompleciki! pewnie już pisałaś od jakiego sprzedawcy? muszę sobie zanotować, to jak już przejrzę co mam po starszym będę kupować

Cytat:
Napisane przez ijaa Pokaż wiadomość
U nas też dzisiaj małe łowy - używki. Bodziaki 5 szt - 16 zł, spodenki 2,8 zł
super!

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Malutka waży ok. 700 gram i wg. lekarza raczej duża się nie urodzi, ale mówi że to dobrze dopóki mieści się w widełkach.
Moja szyjka jest podobno trochę za miękka, ale póki co mam się nie przejmować, będziemy ją kontrolować po prostu.
Gin chciał zrobić dla mnie zdjęcie buźki, ale moje dziecię nie chciało współpracować - cały czas zasłaniała buzię rękami
mała wstydziocha ciekawe jak gin przewiduje tą wagę urodzeniową? mój ostatnio twierdził że w ostatnich 3-4tyg dziecko może nawet 800g przybrać

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52536371]
Dziewczyny a dzieci od jakiego wieku się interesują matą edukacyjną? Jak zaczynają leżeć na brzuszku? [/QUOTE] mój nigdy się nie zainteresował

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Moje badania sa, wszystko dobrze
Nanana gin nie bedzie mial za co opierwiastkowywac :p hahah
super!

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja chyba nożyczki bo bardziej precyzyjne mi się wydają. Ale i tak przeraża mnie obcinanie takich maleńkich paznokietków
hehe u nas na początku tylko tż obcinał małemu paznokcie bo ja się bałam
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:03   #3063
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

Ej ale nie chodzi o to żeby wyglądać jak stara rura i się zapuszczać Raczej chodziło mi o... jakby to nazwać-dac rzeczom drugie życie coś nr powiększyć,wszyć gumke czy troczek. A buty też różnie,może stopy będą puchnąć?
Nie wiem czy mnie źle nie rozumiecie:-(

Ps. W ciąży bardziej dbam o wygląd niż wcześniej bo tak jak czubasek napisałaś jakaś wzmożona potrzeba wyglądania ładnie się pojawiła
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:04   #3064
rudaska
Zakorzenienie

Halwaya zazdroszczę ci takiego planowania tygodniowego. Teraz jak tż wraca z delegacji to zaczynamy do tego wracać bo to oszczędność kasy i czasu. A dostawy z Tesco też fajna sprawa. Na świeżo kupuję tylko owoce czasem warzywa i pieczywo. Resztę mi przywożą.

Czubasek ja cię rozumiem - mam już w szafie nowe kozaki na tą zimę. Dla odmiany na płaskim.

Adka u mnie na pewno będzie słoików i mrożonek na dwa tygodnie. Tż też już powiedział że nie ma opcji żebym przy garach więc też pewnie będzie gotował. Jeszcze jutro i się widzimy

Gryzelda fajnie że już u was lepiej
Stary 2015-08-26, 13:11   #3065
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj się przyznałam TŻowi, że zamówiłam te używane ubranka i mnie opierniczył. Powiedział, że kto to widział, żeby kupować dziecku używane ubranka i że dziecko, które je nosiło mogło być chore
jak bym mojego tżta słyszała

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Nie miałam nigdy problemów z nerkami... Boli mnie od jakichś 10 dni, może dwóch tygodni. Chwilami naprawdę mocno, więc postanowiłam to sprawdzić. Coś o piasku też mówił lekarz, ale dokładniej mnie zbada urolog w piątek, on tylko sprawdził czy ciążowo wszystko ok. A no i powiedział, że kobiety mówią, że po napadach kolki nerkowej w ciąży bóle porodowe to luzik... Nie wiem co mam o tym myśleć
współczuję! mam nadzieję ze urolog coś szybko na to zaradzi!
ja nigdy nie miałam kolki nerkowej ale pamiętam że położna na SR też porównywała poród do tego :/

Fionka pozazdrościć takiej koleżanki! świetne te rzeczy
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:17   #3066
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja planowałam/planuję, tylko póki co na planowaniu się kończy - coś się nie mogę zebrać.

Na prawdę potwierdza się po raz kolejny, że jak człowiek ma więcej obowiązków to i więcej zrobi i ogarnie, a jak teraz nie mam.. to mi się średnio chce.

Powinnam się niedługo za to zabrać, ale musze odszukać moją motywację i przy okazji przeczyścić zamrażarkę, bo póki co nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać.
U mnie to samo wiecej robie jak mam wiecej obowiazkow..
Ale masakra to jest jakas. czlowiek sie ianczej organizuje na to wszystko. aczkolwiek ja mam to do siebie ze mnie zawsze brakuje na wszystko czasu...
nie wiem skad go brac.

POmysl zeby ugotowac porcje dwie wiecej i w sloiki ! Zwlaszcza zupy : )

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Halwaya zazdroszczę ci takiego planowania tygodniowego. Teraz jak tż wraca z delegacji to zaczynamy do tego wracać bo to oszczędność kasy i czasu. A dostawy z Tesco też fajna sprawa. Na świeżo kupuję tylko owoce czasem warzywa i pieczywo. Resztę mi przywożą.

Czubasek ja cię rozumiem - mam już w szafie nowe kozaki na tą zimę. Dla odmiany na płaskim.

Adka u mnie na pewno będzie słoików i mrożonek na dwa tygodnie. Tż też już powiedział że nie ma opcji żebym przy garach więc też pewnie będzie gotował. Jeszcze jutro i się widzimy

Gryzelda fajnie że już u was lepiej

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:29   #3067
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
ja zamawiam zakupy do domu (mam wykupiony roczny abonament, więc nie płace nic za dostawę plus mam zniżkę pracowniczą). W weekend siadamy i robimy plan obiadów i pod ten plan zamawiamy produkty. Trochę uciążliwe, ale taka organizacja jednak popłaca w tygodniu. Lista wisi i się tego trzymam.. jak mam 'zachciankę' to zamieniam dania z listy.. czasami się coś przesunie.. ale generalnie system się sprawdził - moi rodzice ode mnie to podchwycili i tez tak teraz robią
Ja robię dokładnie tak samo

Cytat:
I to jest idealny pomysl.
A propo menu
gadalam z mamuskami nie tylko pierwszorazowymi, ale szkockimi mamuskami ( mam ich duzo w rpacy sie przewija i zawsze wpadnie temat Planujecie narobic zaelka na czas pologu ?
tudzien sloiki i zamrazarka?
Mowia mi wszyscy ze pomysl rewelacyjny. cos tlyko do mikrofali i gotowe..
zwlaszcza ze ja mam np tendencje do robienia zawsze wiecej niz jestesmy w stanie zjesc.. jakies kaszy z sosem, no cos juz oczywisce ze przy KP bedzie okej dla maluszka..
co Myslicie?
Ja chyba sie przymierze do tego, ale czekam na szafe aczkolwiek mam kilka sloikow juz w szafce
Też tak planuję ale na razie skończyło się na planach:p już poprosiłam mamę żeby mi nawiozła gotowców na święta:p
A ja muszę najpierw zaopatrzyć się w duże słoiki, bo mam tylko 1 :/
Na pewno zrobię sos do spaghetti, fasolkę po bretonsku i leczo. I przeczytałam jeszcze na jakimś forum, że fajnie zamrozić już usmazone schaboszczaki, a potem włożyć tylko z frytkami do piekarnika i obiad gotowy. Chyba tak zrobię
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:38   #3068
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Też tak planuję ale na razie skończyło się na planach:p już poprosiłam mamę żeby mi nawiozła gotowców na święta:p
Na pewno zrobię sos do spaghetti, fasolkę po bretonsku i leczo. I przeczytałam jeszcze na jakimś forum, że fajnie zamrozić już usmazone schaboszczaki, a potem włożyć tylko z frytkami do piekarnika i obiad gotowy. Chyba tak zrobię:)
z Kurczakiem tez tak mozna ?
bo mam troche w zamrazarce..
albo zrobie NUGGETSY !!!!

Stary 2015-08-26, 13:43   #3069
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
kalusia fajniutkie te kompleciki! pewnie już pisałaś od jakiego sprzedawcy? muszę sobie zanotować, to jak już przejrzę co mam po starszym będę kupować
Użytkownik daras5665
Stary 2015-08-26, 13:45   #3070
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:

Sugerujesz coś?
Stary 2015-08-26, 13:47   #3071
Ifcia513
Raczkowanie

Cytat:
.

POmysl zeby ugotowac porcje dwie wiecej i w sloiki ! Zwlaszcza zupy : )
A długo można w tych słoikach trzymać? Bo szczerze mówiąc nigdy tak nie robiłam, ani nie zamrazalam...

A to wystarczy tylko wlać gorące do słoika? Czy coś jeszcze z tym robić?

A jeśli chodzi o zamrażanie to co np w ten sposób przechowujecie?

Ifcia513 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:48   #3072
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
z Kurczakiem tez tak mozna ?
bo mam troche w zamrazarce..
albo zrobie NUGGETSY !!!!
No pewnie, że można! Zrobię porcję (albo 2) tego i tego, co by się nie przejadło:p
Stary 2015-08-26, 13:55   #3073
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifcia513 Pokaż wiadomość

Można też pierogi (jeśli komuś chce się je robić) po ugotowaniu rozkładamy do wystygnięcia żeby się nie posklejały
Stary 2015-08-26, 13:56   #3074
syylwuska
Zakorzenienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52545198]Ja kupuję pod materac ten ochraniacz: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...605326034.html Zależy mi właśnie na tym, żeby to była ceratka. Dziecię i tak będzie w śpiworku spało na razie, więc i tak nie do końca takie to będzie "oddychające"

Dzisiaj byłam wyjątkowo miła dla męża, aż zauważył Jakoś tak mi się stęskniło za nim i on też się zachowywał wreszcie jak mąż, więc aż mi się zrobiło tak fajnie Teściowa wyszła z kuchni, nie plątała mi się, mogłam być taka jak lubię :

Eva słodziak

Mój syn to momentami mam wrażenie, że nic innego nie robi tylko się wierci

Koszyk na allegro zaakceptowany przez męża, sporo rzeczy wypadło jak np. pościel i poszewki, bo mąż stwierdził, że jeszcze to niepotrzebne i może lepiej, żeby nie leżało w domu. Od r_p77 zamawiam: ochraniacz-ceratkę na materac, prześcieradła, wałeczki do łóżeczka (chociaż mąż niezbyt przekonany "bo ja takich nie miałem ), kocyki, zestaw do paznokci, okrycie kąpielowe, rożek i usztywniany przewijak na komodę. Od DUKTI zamawiam: śpiworek do nosidełka i komplet pościeli do wózka. Razem wyszło mi tego na 350 zł z przesyłką więc drugie tyle zostaje jeszcze z nagrody i chyba kupię coś dla siebie, nie wiem jeszcze. Bo w sumie 1 para dżinsów na całą jesień i pół grudnia to chyba trochę mało...

Kalusia ja nie mam żadnego Jakuba nigdzie blisko, ale to dlatego, że nie ma małych chłopców u nas w okolicy

U nas jest 1xWiktor, 1xNadia, 1xZuzia... I więcej dzieci nie ma "blisko" a i te jakoś specjalnie blisko nie są...

Adka dla kociarzy

Ja na dzisiaj pierogi z mięsem i cebulką

Kalusia akurat jeśli chodzi o kaptur dla niesiedzącego dziecka to nie jest taki do końca zły pomysł moim zdaniem, bo jak dziecko leży i ma kaptur na głowie/pod głową to zawsze dodatkowa osłonka od wiatru

Madziq Twój wynik świadczy o cukrzycy ciążowej - normy są po godzinie chyba do 135 a po 2 do 120? Jakoś tak gdzieś czytałam... To Twoje spojenie badał lekarz?

Ja mam nadzieję, że zmieszczę się w mój płaszcz zimowy... Mam go już ok. 5 lat i serdecznie mam go dosyć więc byłby to jego ostatni sezon :[/QUOTE]

Bardzo się cieszę, ze Wsze relacje sie poprawiły

Spiworek do nosidelka? Czyli to zamiast kombinezonu jest?

A w wózku zamierzasz dziecko w kombinezonie przykrywac kołderką, ze pościel zamawiasz? Czy kocykiem? Bo ja już nic nie rozumiem, myślałam, że pościeli do wózka się już nie kupuje

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie tam drugiego dnia zauważyłam to miejsce i później byliśmy tam codziennie
No i lody też fajnie robili

Śpiworek od 0-6 miesięcy Ale nie taki na ramiączkach, tylko bez

Dobrze wiedzieć, bo ja tej formy nie znałam
Ubranka zamawiałam u użytkownika Jagodzia_889.

A i Fionka zamówiłam jedną sukienkę bawełnianą, bo była naprawdę ładna, a do darmowej przesyłki brakowało
Stwierdziłam, że będzie na jakieś wyjście jedna
Widzę, że sporo ubranek ma ta osoba, Ja już ubranek chyba nie kupuje, myślę że sporo mam, co tydzień w ciuchlandach cos jeszcze znajduje, więc może na bieżąco cos jeszcze, albo jak znajdę coś ładnego

A jaki to bez ramiaczek jest?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:56   #3075
ogolnie
Zakorzenienie

Ifcia ja mroże mięso jak zostanie z obiadu a np na kolejny dzień mięsa nie chcemy. Sos z potrawki,bigos,kotlety,fa solke szparagowa. Różności

Dziewczyny,nadszedł czas...idę bożene oporządzić przed jutrzejsza wizyta... może jakoś pójdzie
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 13:59   #3076
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ifcia ja mroże mięso jak zostanie z obiadu a np na kolejny dzień mięsa nie chcemy. Sos z potrawki,bigos,kotlety,fa solke szparagowa. Różności

Dziewczyny,nadszedł czas...idę bożene oporządzić przed jutrzejsza wizyta... może jakoś pójdzie
O rety, powodzenia! Ja po ostatnim strzyżeniu miałam zakwasy na całym ciele:p
Stary 2015-08-26, 14:02   #3077
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Ja to zrobiłam dzisiaj rano ;D Ale nie robię tego w brodziku, bo się nie mam jak obrócić, muszę rozkładać ręcznik na podłodze i korzystać z lusterka

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 14:05   #3078
zaneta_b
Rozeznanie

Hej, depresyjna aura dopadła i mnie i od wczoraj trzyma. Wszystko i wszyscy mnie denerwują, pokłóciłam się z mężem, boli mnie brzuch i w ogóle mam jakieś czarne myśli... Jeszcze od rana nie czułam ruchów ale teraz się mała odezwała. Będę sobie czytać co u was ale nawet nie chce mi się odzywać :-( leżę od wczoraj i gapię się w sufit. Aż mnie d... boli od tego leżenia :-( nie będę wam tu marudzić, mam nadzieję że wy macie lepszy dzień :-*
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 14:07   #3079
rudaska
Zakorzenienie

Ifcia ja mrożę zupy, sosy, kotlety, gołąbki i pierogi tak jak Kalusia pisze. Rozmrożone albo wrzucam na chwilkę do wrzątku albo na patelnię pod przykrywką.

A weki robię tak że gorącą zupę albo sos wlewam do słoika mocno zakrecam i wstawiam do garnka z wodą żeby jeszcze się chwilę pogotowały. Potem wyciągam stawiam na wieczku i jak ostygną do lodówki albo ciemnej chłodnej szafki. W lodówce weki trzymałam ok miesiąca tylko musisz mieć szczelne nakrętki i trzeba uważać z niektórymi produktami bo np. Surowa cebula w sosie może się popsuć
Stary 2015-08-26, 14:08   #3080
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Sylwuska to jest ten, co tu kiedyś wrzucałyśmy, taki granatowy - śpiworek-kombinezon. Nóżki razem i dziurka na pas krokowy w nosidełku.
W wózku jeszcze nie wiem jak. Jeśli będzie w miarę ciepło to zamierzam tylko tą pościel używać, myślę na przełomie zimy i wiosny jak jeszcze jest różnie. A tak to kombinezon i kocyk. No i wiosną jak już będzie ciepło to sam kocyk. Tak to jakoś widzę wyjdzie w praniu

Ja ostatnio tak się zmęczyłam, że stwierdziłam "nigdy więcej"

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 14:11   #3081
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Sugerujesz coś?
nienieneie hihihiih
A swoja droga zaczal mi brzuszek przy bzykaniu przeszkadzac (((

Cytat:
A długo można w tych słoikach trzymać? Bo szczerze mówiąc nigdy tak nie robiłam, ani nie zamrazalam...

A to wystarczy tylko wlać gorące do słoika? Czy coś jeszcze z tym robić?

jak spasteryzujesz to mozna..
ale jak dlugo no wlasnie ?
ja trzymam dopoki nie wyrzuci wieczka na wierzch.

Cytat:
No pewnie, że można! Zrobię porcję (albo 2) tego i tego, co by się nie przejadło:p
nonoo dobreeee ;d

Stary 2015-08-26, 14:13   #3082
rudaska
Zakorzenienie

Adka ja coś czuję że mi też będzie przeszkadzał :/. Czas na gimnastykę wyższą
Stary 2015-08-26, 14:17   #3083
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Adka ja coś czuję że mi też będzie przeszkadzał :/. Czas na gimnastykę wyższą
na jezdzca mi przeszkadza bo sie lubie przytulic...
jakies pomysly ?
Boczkiem - no moze ewentualnie ale nie przepadam...

POMOCYYYY

Stary 2015-08-26, 14:18   #3084
mervie
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny, w waszym otoczeniu jest dużo małych Jakubów? Bo niby to imię jest na pierwszym miejscu pod względem popularności ale wg mnie ostatnio jest najwięcej małych Janków czy Antków. Nie chciałabym żeby synek miał kilku imienników w klasie ale z drugiej strony najbardziej nam się to imię podoba
u mnie są same Antki i Franki! dawno nie słyszałam o Jakubie fajne imię

Cytat:
cos dla kociar
haha fajowe trochę się boję jak moja starsza kocia córcia zareaguje na bobo... ona ciężko przyswaja zmiany i nowych ludzi, mam nadzieję że sobie poradzi z 'rodzeństwiem'

Cytat:
Ooooo, bardzoooo się cieszę, że podoba Ci się Przemek - to nasz wybór dla syna.
Przemek też świetne imię! Przemki to fajni faceci

witam się w gorący dzień
mój TŻ ma dzień wolnego ale zabrał się za kucie starych kafli i posadzek w mieszkaniu, wpadł w jakiś szał i uwalił zbyt wiele ściany
teraz będziemy płacić za postawienie nowej. czasem nie mam siły do facetów
Stary 2015-08-26, 14:19   #3085
zaneta_b
Rozeznanie

I jeszcze dzisiaj zaczynam 26tc i to też mnie dołuje bo już bliżej niż dalej i zaczynam się bać że coś będzie nie tak... Tyle starań a teraz mam takie głupie wrażenie że i tak coś się nie uda... :-( zastrzelcie mnie dzisiaj, please!!!
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 14:21   #3086
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
I to jest idealny pomysl.
A propo menu
gadalam z mamuskami nie tylko pierwszorazowymi, ale szkockimi mamuskami ( mam ich duzo w rpacy sie przewija i zawsze wpadnie temat Planujecie narobic zaelka na czas pologu ?
tudzien sloiki i zamrazarka?
Mowia mi wszyscy ze pomysl rewelacyjny. cos tlyko do mikrofali i gotowe..
zwlaszcza ze ja mam np tendencje do robienia zawsze wiecej niz jestesmy w stanie zjesc.. jakies kaszy z sosem, no cos juz oczywisce ze przy KP bedzie okej dla maluszka..
co Myslicie?
Ja chyba sie przymierze do tego, ale czekam na szafe aczkolwiek mam kilka sloikow juz w szafce
Też tak planuję, z resztą u mnie takie rzeczy jak leczo czy fasolka zawsze są gotowane w dużym garze i zamrażam - większe porcje na obiad w domu, mniejsze dla TŻ do pracy.
Na pewno w zamrażalniku wyląduje leczo, fasolka po bretońsku i cos do makaronu, kilka porcji pierogów i gulasz albo pulpety w sosie pewnie jakieś kotlety, może kotleciki rybne

Co do planowania obiadów - teraz u teściów nie praktykujemy planowania, bo wolą gotować na co mają w danym dniu ochotę, ale u na staram się planować na cały tydzień. Trochę mi to utrudnia fakt, że nie wiem nigdy do końca jak się ułożą wyjazdy męża i kiedy będzie w domu o jakiej porze, bo dochodzą jego treningi i kuźnia, ale najwyżej potem np podeschniętego brokuła żeby nie odsmażać kolejny raz dorzucam do sosu albo tarty

Cytat:

Na pewno zrobię sos do spaghetti, fasolkę po bretonsku i leczo. I przeczytałam jeszcze na jakimś forum, że fajnie zamrozić już usmazone schaboszczaki, a potem włożyć tylko z frytkami do piekarnika i obiad gotowy. Chyba tak zrobię
polecam schabowe wrzucić do naczynia żaroodpornego, dodać przesmażoną cebulkę i pieczarki, zalać śmietaną i zapiec
Kuzynka przyprawia jeszcze zupą cebulową z knorra

Cytat:

Zamrażam wszytko - zblanszowane warzywa, masło, kotlety, sosy, zupy, pieczywo, ciasta, mięso, posiekane zioła... tylko konieczne są karteczki z opisem co i kiedy zamroziłam, bo potem ciężko się połapać czy wyciąga się sos do spaghetti czy bigos

Cytat:
O rety, powodzenia! Ja po ostatnim strzyżeniu miałam zakwasy na całym ciele:p
Ja ostatnio malowałam paznokcie u stóp i musiałam się mocno nagimnastykować. Na następny pedi chyba umówię się do kosmetyczki

Z butami będę miała problem zimą - właśnie sobie uświadomiłam że mam 3 pary botków wiązanych a kozaki na suwak na wiosnę reklamowałam i dostałam zwrot pieniędzy
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 14:22   #3087
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
I jeszcze dzisiaj zaczynam 26tc i to też mnie dołuje bo już bliżej niż dalej i zaczynam się bać że coś będzie nie tak... Tyle starań a teraz mam takie głupie wrażenie że i tak coś się nie uda... :-( zastrzelcie mnie dzisiaj, please!!!
Prosze sie uspokoic bo bedzie !!!

Stary 2015-08-26, 14:24   #3088
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Wszystko na pewno będzie dobrze Ale z drugiej strony patrz - coraz bliżej do końca, więc mniej czasu żeby coś było źle

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 14:26   #3089
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja planowałam/planuję, tylko póki co na planowaniu się kończy - coś się nie mogę zebrac.

Ja tez planuje ale pewnie wyjdzir tak ze mama bedzie mi podrzucac obiady...

Cytat:
Ej ale nie chodzi o to żeby wyglądać jak stara rura i się zapuszczać Raczej chodziło mi o... jakby to nazwać-dac rzeczom drugie życie coś nr powiększyć,wszyć gumke czy troczek. A buty też różnie,może stopy będą puchnąć?
Nie wiem czy mnie źle nie rozumiecie:-(

Ps. W ciąży bardziej dbam o wygląd niż wcześniej bo tak jak czubasek napisałaś jakaś wzmożona potrzeba wyglądania ładnie się pojawiła
Ja daje drugie zycie tshirtom mojego tz
Po domu w tym mi sie najwygodniej chodzi

Cytat:
Można też pierogi (jeśli komuś chce się je robić) po ugotowaniu rozkładamy do wystygnięcia żeby się nie posklejały
Oooo pierogow z miesem i serwm chyba narobie sobie i pomroze.

Cytat:
Hej, depresyjna aura dopadła i mnie i od wczoraj trzyma. Wszystko i wszyscy mnie denerwują, pokłóciłam się z mężem, boli mnie brzuch i w ogóle mam jakieś czarne myśli... Jeszcze od rana nie czułam ruchów ale teraz się mała odezwała. Będę sobie czytać co u was ale nawet nie chce mi się odzywać :-( leżę od wczoraj i gapię się w sufit. Aż mnie d... boli od tego leżenia :-( nie będę wam tu marudzić, mam nadzieję że wy macie lepszy dzień :-*
Nie padalo wczoraj albo dzis u Ciebie ?
Pisz co Ci na serduchu lezy slonce

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 14:27   #3090
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
na jezdzca mi przeszkadza bo sie lubie przytulic...

jakies pomysly ?

Boczkiem - no moze ewentualnie ale nie przepadam...

POMOCYYYY
Nie wiem bo u nas to jeszcze dochodzi różnica wzrostu prawie 0,5 m. Jak coś wymyślimy to dam znać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości