|
|
#3061 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe cz.5
Ja planowałam/planuję, tylko póki co na planowaniu się kończy - coś się nie mogę zebrać.
Na prawdę potwierdza się po raz kolejny, że jak człowiek ma więcej obowiązków to i więcej zrobi i ogarnie, a jak teraz nie mam.. to mi się średnio chce. Powinnam się niedługo za to zabrać, ale musze odszukać moją motywację i przy okazji przeczyścić zamrażarkę, bo póki co nie miałabym gdzie tego wszystkiego trzymać.
|
|
#3062 | ||||
|
Zadomowienie
|
witam
u nas piękna słoneczna pogoda dla odmiany... bo wczoraj prawie cały dzień lało. Dziecko na spacerze z babcią więc jest czas żeby posiedzieć na forum ![]() kalusia fajniutkie te kompleciki! pewnie już pisałaś od jakiego sprzedawcy? muszę sobie zanotować, to jak już przejrzę co mam po starszym będę kupować ![]() Cytat:
Cytat:
ciekawe jak gin przewiduje tą wagę urodzeniową? mój ostatnio twierdził że w ostatnich 3-4tyg dziecko może nawet 800g przybrać[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52536371] Dziewczyny a dzieci od jakiego wieku się interesują matą edukacyjną? Jak zaczynają leżeć na brzuszku? [/QUOTE] mój nigdy się nie zainteresował ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3063 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5
Ej ale nie chodzi o to żeby wyglądać jak stara rura i się zapuszczać
Raczej chodziło mi o... jakby to nazwać-dac rzeczom drugie życie coś nr powiększyć,wszyć gumke czy troczek. A buty też różnie,może stopy będą puchnąć? Nie wiem czy mnie źle nie rozumiecie:-( Ps. W ciąży bardziej dbam o wygląd niż wcześniej bo tak jak czubasek napisałaś jakaś wzmożona potrzeba wyglądania ładnie się pojawiła
|
|
|
|
#3064 |
|
Zakorzenienie
|
Halwaya zazdroszczę ci takiego planowania tygodniowego. Teraz jak tż wraca z delegacji to zaczynamy do tego wracać bo to oszczędność kasy i czasu. A dostawy z Tesco też fajna sprawa. Na świeżo kupuję tylko owoce czasem warzywa i pieczywo. Resztę mi przywożą.
Czubasek ja cię rozumiem - mam już w szafie nowe kozaki na tą zimę. Dla odmiany na płaskim. Adka u mnie na pewno będzie słoików i mrożonek na dwa tygodnie. Tż też już powiedział że nie ma opcji żebym przy garach więc też pewnie będzie gotował. Jeszcze jutro i się widzimy Gryzelda fajnie że już u was lepiej
|
#3065 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nigdy nie miałam kolki nerkowej ale pamiętam że położna na SR też porównywała poród do tego :/ Fionka pozazdrościć takiej koleżanki! świetne te rzeczy
|
||
|
|
|
#3066 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masakra to jest jakas. czlowiek sie ianczej organizuje na to wszystko. aczkolwiek ja mam to do siebie ze mnie zawsze brakuje na wszystko czasu... nie wiem skad go brac. POmysl zeby ugotowac porcje dwie wiecej i w sloiki ! Zwlaszcza zupy : ) Cytat:
|
|
#3067 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale na razie skończyło się na planach:p już poprosiłam mamę żeby mi nawiozła gotowców na święta:pA ja muszę najpierw zaopatrzyć się w duże słoiki, bo mam tylko 1 :/ Na pewno zrobię sos do spaghetti, fasolkę po bretonsku i leczo. I przeczytałam jeszcze na jakimś forum, że fajnie zamrozić już usmazone schaboszczaki, a potem włożyć tylko z frytkami do piekarnika i obiad gotowy. Chyba tak zrobię
|
||
|
|
|
#3068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo mam troche w zamrazarce.. albo zrobie NUGGETSY !!!!
|
|
#3069 |
|
Zakorzenienie
|
Użytkownik daras5665
|
|
#3070 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3071 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A to wystarczy tylko wlać gorące do słoika? Czy coś jeszcze z tym robić? A jeśli chodzi o zamrażanie to co np w ten sposób przechowujecie?
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
Można też pierogi (jeśli komuś chce się je robić) po ugotowaniu rozkładamy do wystygnięcia żeby się nie posklejały
|
|
#3074 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52545198]Ja kupuję pod materac ten ochraniacz: http://allegro.pl/ochraniacz-na-mate...605326034.html Zależy mi właśnie na tym, żeby to była ceratka. Dziecię i tak będzie w śpiworku spało na razie, więc i tak nie do końca takie to będzie "oddychające"
Dzisiaj byłam wyjątkowo miła dla męża, aż zauważył Jakoś tak mi się stęskniło za nim i on też się zachowywał wreszcie jak mąż, więc aż mi się zrobiło tak fajnie :Eva słodziak Mój syn to momentami mam wrażenie, że nic innego nie robi tylko się wierci Koszyk na allegro zaakceptowany przez męża, sporo rzeczy wypadło jak np. pościel i poszewki, bo mąż stwierdził, że jeszcze to niepotrzebne i może lepiej, żeby nie leżało w domu. Od r_p77 zamawiam: ochraniacz-ceratkę na materac, prześcieradła, wałeczki do łóżeczka (chociaż mąż niezbyt przekonany "bo ja takich nie miałem ), kocyki, zestaw do paznokci, okrycie kąpielowe, rożek i usztywniany przewijak na komodę. Od DUKTI zamawiam: śpiworek do nosidełka i komplet pościeli do wózka. Razem wyszło mi tego na 350 zł z przesyłką więc drugie tyle zostaje jeszcze z nagrody i chyba kupię coś dla siebie, nie wiem jeszcze. Bo w sumie 1 para dżinsów na całą jesień i pół grudnia to chyba trochę mało...Kalusia ja nie mam żadnego Jakuba nigdzie blisko, ale to dlatego, że nie ma małych chłopców u nas w okolicy ![]() U nas jest 1xWiktor, 1xNadia, 1xZuzia... I więcej dzieci nie ma "blisko" a i te jakoś specjalnie blisko nie są... Adka ![]() Ja na dzisiaj pierogi z mięsem i cebulką ![]() Kalusia akurat jeśli chodzi o kaptur dla niesiedzącego dziecka to nie jest taki do końca zły pomysł moim zdaniem, bo jak dziecko leży i ma kaptur na głowie/pod głową to zawsze dodatkowa osłonka od wiatru ![]() Madziq Twój wynik świadczy o cukrzycy ciążowej - normy są po godzinie chyba do 135 a po 2 do 120? Jakoś tak gdzieś czytałam... To Twoje spojenie badał lekarz? Ja mam nadzieję, że zmieszczę się w mój płaszcz zimowy... Mam go już ok. 5 lat i serdecznie mam go dosyć więc byłby to jego ostatni sezon :[/QUOTE]Bardzo się cieszę, ze Wsze relacje sie poprawiły ![]() ![]() Spiworek do nosidelka? Czyli to zamiast kombinezonu jest? A w wózku zamierzasz dziecko w kombinezonie przykrywac kołderką, ze pościel zamawiasz? Czy kocykiem? Bo ja już nic nie rozumiem, myślałam, że pościeli do wózka się już nie kupuje ![]() Cytat:
![]() A jaki to bez ramiaczek jest? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia ja mroże mięso jak zostanie z obiadu a np na kolejny dzień mięsa nie chcemy. Sos z potrawki,bigos,kotlety,fa solke szparagowa. Różności
Dziewczyny,nadszedł czas...idę bożene oporządzić przed jutrzejsza wizyta... może jakoś pójdzie
|
|
|
|
#3076 |
|
Zadomowienie
|
O rety, powodzenia! Ja po ostatnim strzyżeniu miałam zakwasy na całym ciele:p
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3078 |
|
Rozeznanie
|
Hej, depresyjna aura dopadła i mnie i od wczoraj trzyma. Wszystko i wszyscy mnie denerwują, pokłóciłam się z mężem, boli mnie brzuch i w ogóle mam jakieś czarne myśli... Jeszcze od rana nie czułam ruchów ale teraz się mała odezwała. Będę sobie czytać co u was ale nawet nie chce mi się odzywać :-( leżę od wczoraj i gapię się w sufit. Aż mnie d... boli od tego leżenia :-( nie będę wam tu marudzić, mam nadzieję że wy macie lepszy dzień :-*
|
|
|
|
#3079 |
|
Zakorzenienie
|
Ifcia ja mrożę zupy, sosy, kotlety, gołąbki i pierogi tak jak Kalusia pisze. Rozmrożone albo wrzucam na chwilkę do wrzątku albo na patelnię pod przykrywką.
A weki robię tak że gorącą zupę albo sos wlewam do słoika mocno zakrecam i wstawiam do garnka z wodą żeby jeszcze się chwilę pogotowały. Potem wyciągam stawiam na wieczku i jak ostygną do lodówki albo ciemnej chłodnej szafki. W lodówce weki trzymałam ok miesiąca tylko musisz mieć szczelne nakrętki i trzeba uważać z niektórymi produktami bo np. Surowa cebula w sosie może się popsuć
|
#3080 |
|
Konto usunięte
|
Sylwuska to jest ten, co tu kiedyś wrzucałyśmy, taki granatowy - śpiworek-kombinezon. Nóżki razem i dziurka na pas krokowy w nosidełku.
W wózku jeszcze nie wiem jak. Jeśli będzie w miarę ciepło to zamierzam tylko tą pościel używać, myślę na przełomie zimy i wiosny jak jeszcze jest różnie. A tak to kombinezon i kocyk. No i wiosną jak już będzie ciepło to sam kocyk. Tak to jakoś widzę wyjdzie w praniu ![]() Ja ostatnio tak się zmęczyłam, że stwierdziłam "nigdy więcej" ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3081 | |
|
Wtajemniczenie
|
nienieneie
hihihiihA swoja droga zaczal mi brzuszek przy bzykaniu przeszkadzac (((Cytat:
ale jak dlugo no wlasnie ? ja trzymam dopoki nie wyrzuci wieczka na wierzch. nonoo dobreeee ;d
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
Adka ja coś czuję że mi też będzie przeszkadzał :/. Czas na gimnastykę wyższą
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakies pomysly ? Boczkiem - no moze ewentualnie ale nie przepadam... POMOCYYYY
|
|
#3084 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajne imięhaha fajowe Cytat:
witam się w gorący dzień mój TŻ ma dzień wolnego ale zabrał się za kucie starych kafli i posadzek w mieszkaniu, wpadł w jakiś szał i uwalił zbyt wiele ściany teraz będziemy płacić za postawienie nowej. czasem nie mam siły do facetów
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
I jeszcze dzisiaj zaczynam 26tc i to też mnie dołuje bo już bliżej niż dalej i zaczynam się bać że coś będzie nie tak... Tyle starań a teraz mam takie głupie wrażenie że i tak coś się nie uda... :-( zastrzelcie mnie dzisiaj, please!!!
|
|
|
|
#3086 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno w zamrażalniku wyląduje leczo, fasolka po bretońsku i cos do makaronu, kilka porcji pierogów i gulasz albo pulpety w sosie pewnie jakieś kotlety, może kotleciki rybne Co do planowania obiadów - teraz u teściów nie praktykujemy planowania, bo wolą gotować na co mają w danym dniu ochotę, ale u na staram się planować na cały tydzień. Trochę mi to utrudnia fakt, że nie wiem nigdy do końca jak się ułożą wyjazdy męża i kiedy będzie w domu o jakiej porze, bo dochodzą jego treningi i kuźnia, ale najwyżej potem np podeschniętego brokuła żeby nie odsmażać kolejny raz dorzucam do sosu albo tarty Cytat:
![]() Kuzynka przyprawia jeszcze zupą cebulową z knorra Zamrażam wszytko - zblanszowane warzywa, masło, kotlety, sosy, zupy, pieczywo, ciasta, mięso, posiekane zioła... tylko konieczne są karteczki z opisem co i kiedy zamroziłam, bo potem ciężko się połapać czy wyciąga się sos do spaghetti czy bigos ![]() Cytat:
Z butami będę miała problem zimą - właśnie sobie uświadomiłam że mam 3 pary botków wiązanych a kozaki na suwak na wiosnę reklamowałam i dostałam zwrot pieniędzy |
|||
|
|
|
#3087 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony patrz - coraz bliżej do końca, więc mniej czasu żeby coś było źle
|
|
#3089 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez planuje ale pewnie wyjdzir tak ze mama bedzie mi podrzucac obiady... Cytat:
![]() Po domu w tym mi sie najwygodniej chodzi ![]() Cytat:
Cytat:
Pisz co Ci na serduchu lezy slonce
|
||||
|
|
|
#3090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

u nas piękna słoneczna pogoda dla odmiany... bo wczoraj prawie cały dzień lało. Dziecko na spacerze z babcią więc jest czas żeby posiedzieć na forum 
ciekawe jak gin przewiduje tą wagę urodzeniową? mój ostatnio twierdził że w ostatnich 3-4tyg dziecko może nawet 800g przybrać

:
(((