Mamusie grudniowe cz.5 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-29, 08:40   #3841
SweetViolet
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe cz.5

mujer 12 h wykładów? ja po godzinie siedzenia na krześle wymiękam, bo moja kość ogonowa płonie, a plecy chcą się złamać. Co do pakowania do szpitala to nie sądzę, żebyś się w plecak zmieściła I nie panikuj zawczasu, bo to nie ma sensu, życie i tak wszystko samo zweryfikuje. Na pewno będą się działy takie rzeczy, których w ogóle pod uwagę nie brałaś

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:42   #3842
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.5

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52578693]Dziewczyny a co myślicie o tym, żeby kupić kołderkę i zamontować do pościeli sznureczki, żeby kołderkę przywiązać do szczebelków łóżeczka? I używać kołderki od początku? Bo cały czas się zastanawiam nad śpiworkiem do spania vs. kołderka właśnie, ale przymocowana do szczebelków, żeby młody się nie rozkopał ani nie nakrył głowy?[/QUOTE]

Moja Hania od poczatku spala pod kolderka. W spiworku wyla.w.nieboglosy. Nie wiem czemu...
Teraz tez bede przykrywac kolderka.
Chyba ze.ktos kupi w prezencie spiworek to wtedy wyprobujemy.

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Aaa no to faktycznie tyle się uzbiera. A dużo pampersów zamawiasz?
Chcialam.tych 3-6 kg 3 opakownia ale teraz zastanawiam.sie czy nie wyrosnie za szybko i czy nir wziac dwoch.

Cytat:
Napisane przez SweetViolet Pokaż wiadomość
Ja czasami mam tam na dole wrażenie, jakby mi rączką z paznokietkami coś ścisnął Nie wiem co on wtedy tam robi.

Co do wywijania - przez całego Harrego ani drgnął. Tylko się położyłam spać, to urządził sobie dyskotekę. A poprzedniej nocy to chyba próbował stanąć na łóżku, bo jak leżałam na boku, to czułam jak się wypycha w poprzek

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ----------

Też planuję u niego takie hurtowe zakupy zrobić. Pewnie niedługo się za to wezmę, to będzie z głowy. I tak trzeba kupić.
Moj tez tak probuje stawac
A mi.coraz ciezej wygodna pozycje znalezc :/

A co do ruchow w brzuszku, pamietam ze przy Hani ok 37 tyg slyszalam pstrykanie. Tz tez to slyszal. Wiecie co ta mala gwiazdka robila?
Zahaczala sobie paznokiec o pazbokiec i tak to bylo slychac

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:43   #3843
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nie jestem w stanie was nadrobić, bo nie mam za bardzo czau, ale chcę wam napisać o wrażeniach ze szkoły rodzenia.
Ta konkretna na pewno nie jest dla każdego - prowadząca jest doradcą laktacyjnym i już na wstępie powiedziała, że prowadzi lekki laktacyjny terror Ogólnie babeczka sympatyczna i straszna gaduła.
Organizacyjnie wszystko fajnie, przed zajęciami dostałam na maila konspekt, ćwiczenia z jogi ciążowej, listę bezpiecznych leków,, instrukcję, jak prawidłowo wykonać masaż krocza i listę co pakować w torbę do porodu. Po zajęciach też mam dostać np listę dokumentów jakie muzę wypełnić np do urlopu macierzyńskiego, co gdzie składać itp.Szkoła organizuje ze sklepem dodatkowe akcje jak np warsztaty wyprawkowe (jako dodatkowe zajęcia) czy przegląd fotelików dziecięcych. Informacja jet wcześniej przesyłana na maila
Grupa duża - w naszej było 18 czy 19 ciążówek, większość z partnerami
Sala przy TAKO faktycznie fajna, wygodna i dobrze wyposażona, na miejscu woda do picia i duża toaleta.
Co do treści zajęć - mój tż wyszedł z nich przerażony i poważnie zastanawia się czy będziemy mieli więcej dzieci. Od wczoraj non stop przeprasza mnie za krzywdę jaką mi wyrządził i jest naprawdę przybity wizją porodu. Z resztą sądząc po wyrazach twarzy innych panów nie jest szczególnie w tych myślach odosobniony.
Dużo ciekawych rzeczy np na temat urlopu okolicznościowego dla taty i możliwości wzięcia opieki - jak i gdzie załatwiać, co składać. Ja np nie wiedziałam że w przypadku związku partnerskiego ojciec dziecka nie może wziąć opieki ani nie przysługuje mu urlop okol. z tyt. urodzenia dziecka chyba że wcześniej (tj 3 miesiące przed porodem) rodzice zgłoszą się do urzędu stanu cywilnego i zgłoszą że ten pan jest ojcem tego nienarodzonego dziecka. O możliwości wzięcia opieki poszpitalnej na każdą osobę w rodzinie też nie wiedziałam (czyli np jeśli wasz partner nie chce albo nie może, a chciałybyście mieć kogoś bliskiego po porodzie w domu przy sobie taką opiekę może wziąć np mama albo siostra).
Torba do szpitala była dosyć szczegółowo omówiona, np wytłumaczone dlaczego majteczki jednorazowe są lepsze z siatki niż flizeliny (flizelina nie oddycha)

Tyle pamiętam, postaram się dzisiaj czytać, ale nie wiem czy będę miała jak pisać.
Ciekawe czy mój Mąż będzie miał takie zdanie po porodzie. Bo teraz to zdaje sobie sprawę z tego jak to wygląda i jak to może wyglądać w gorszych przypadkach, ale jest zdania, że tak ma być po prostu i koniec

synek
Stary 2015-08-29, 08:46   #3844
czubasek20
Zakorzenienie

Ale powiem Wam ze jak facet widzi Was po porodzie to mozecie go urobic jak chcecie. A jak jeszcze byl przy porodzie to juz w ogole
Moj do tej pory ma ciarki jak wyobraza sobie ze tk on mialby rodzic.

mujer co do 12h ja nie wiem, zaczynam.zjazdy od pazdziernika i tez mnie czeka takie siedzenie od 8 do 20 i troche sie boje. Szczegolbie ze mam ambitny plan jezdzenia do samego konca autem.

Stary 2015-08-29, 08:50   #3845
sylwoha
Zakorzenienie

Jak spie to mi sie takie durnoty snia ze o mamo
A jak nie spie to nie spoe :p
Moje dziecie prowadzi nocny tryb zycia takze tego w okolicach 23 zaczyna wielka altywnosc
Bedzie ciekawie.

Wczoraj gadalam z dwiema babeczkami z rodziny apropo kp. Mowia ze zrobily sie im takie flaki ze o mamo. I ze jest to straszne
Nie ukrywam, nie zachecilo mnie to do kp.
Mamy a u Was jak?

Aniqa- jak testowalas wozki to ktorys mial takie amory jak tako extreme? Bo mam wrazenie ze tak wielkich kolek ogromynch i amortyzatorow to wiecej zaden nie ma:p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:50   #3846
SweetViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

A co do ruchow w brzuszku, pamietam ze przy Hani ok 37 tyg slyszalam pstrykanie. Tz tez to slyszal. Wiecie co ta mala gwiazdka robila?
Naprawdę? Nie wiedziałam, że usłyszenie tego jest możliwe Swoją drogą przestraszyć się można słysząc pstrykanie z brzucha

synek
Stary 2015-08-29, 08:54   #3847
ogolnie
Zakorzenienie

Zasnelam jeszcze na chwilę i śniły mi się takie bzdury że jeszcze jestem jakaś ogłupiona.

Kalwinka mój TŻ mnie przeprasza zawsze za ciążę jak widzi że cierpię
Dobrze że nie zdaje sobie sprawy z porodu przy którym chce być bo pewnie nici z kolejnego dzieciaka

Mujer przeginasz :-(

0enedue ja podobnie,6 razy w nocy pilam:/

Mówiłam że zaczyna się najtrudniejszy okres...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:56   #3848
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Czubasek ale przywiązywałaś tą kołderkę czy po prostu przykrywałaś Hanię?
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 08:56   #3849
SweetViolet
Zadomowienie

Mi dzisiaj udało się wstać w nocy tylko 2 razy. ALe za każdym razem byłam tak masakrycznie obolała.... Eh..

A w ogóle dzisiaj już 25 tydzień

synek
Stary 2015-08-29, 08:59   #3850
czubasek20
Zakorzenienie

Ja jak uslyszalam.to myslalam ze pecher plodowy peka i wody zaraz pojda bo przy tym tez jest charakterystyczne pstrykniecie.
A tu akcja sie powtarzala kilka razy az tz nagrywal

sylwoha ja karmilam.kp 8 tyg
Mok biust nie ucierpial, tzn tak.lekko opadl ale ja mialam miseczke b wiec u mnie tragedii nie bylo.
A juz przed okresem to cycki mialam.jak przed porodem, takie pelne, jedne

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52578921]Czubasek ale przywiązywałaś tą kołderkę czy po prostu przykrywałaś Hanię?[/QUOTE]

Tylko przykrywalam
Ale ja w sumie nalezalamdo .tych matek malo panikujacych. Zreszta u nas wszytskie mamy na forum.uzywaly kolderek wtedy. Ja jako jedna z nielicznych mialam.spiworek.

Stary 2015-08-29, 09:07   #3851
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Hania od poczatku spala pod kolderka. W spiworku wyla.w.nieboglosy. Nie wiem czemu...
Teraz tez bede przykrywac kolderka.
Chyba ze.ktos kupi w prezencie spiworek to wtedy wyprobujemy.

Chcialam.tych 3-6 kg 3 opakownia ale teraz zastanawiam.sie czy nie wyrosnie za szybko i czy nir wziac dwoch.

No co Ty? To nawet takie rzeczy słychać? Musiałamieć długie paznokcie, skąd wiedzieliście że to to?
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
A jak nie spie to nie spoe
Moje dziecie prowadzi nocny tryb zycia takze tego w okolicach 23 zaczyna wielka altywnosc
Bedzie ciekawie.

Wczoraj gadalam z dwiema babeczkami z rodziny apropo kp. Mowia ze zrobily sie im takie flaki ze o mamo. I ze jest to straszne
Mamy a u Was jak?

Aniqa- jak testowalas wozki to ktorys mial takie amory jak tako extreme? Bo mam wrazenie ze tak wielkich kolek ogromynch i amortyzatorow to wiecej zaden nie ma
Nie strasz ;/ nie chce mieć potem flakow ;/ no ale...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:17   #3852
adka_19
Wtajemniczenie

Żaneta niech gina skur.. Hahaha niech blagaja :do
Kalusia kurde szczerze to ja już Zglupialam. Ale żeby śmierdzialo to nie zauważyłam a przecież mocz nie pachnie...

Fionka ja też w treningowke się pakuje mam taką jak na bagaż poręczny do samolotu )

Sylwoha piękne zakupy *
Co do ko powiem wam tak jak mówię wszystkim za cenę zdrowia dziecka mojego i karmienia mm przez rok mogę odłożyć i cycki zrobić za dwa lata ahahaha
Taka prawda podobny koszt

Sylwuska ja też mam włoski na brzuchu. Ale może to kwestia większego testosteronu? Bo synom podobno jajka wlasnie rosną?

Kalwinka ciekawe info z tej szkoły rodzenia )

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:18   #3853
czubasek20
Zakorzenienie

Urodzila sie z dlugimi paznokciami ( na prawde dluuugimi) i miala taki sam odruch zahaczania paznokciem o paznokiec po urodzeniu

Stary 2015-08-29, 09:19   #3854
sylwoha
Zakorzenienie

Adka no ja jakby mi padly cyce to tez bym zrobila.
Tylko nie wiem koedy, budowa nas wykonczy finansowo :p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:26   #3855
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Żaneta niech gina skur.. Hahaha niech blagaja :do
Kalusia kurde szczerze to ja już Zglupialam. Ale żeby śmierdzialo to nie zauważyłam a przecież mocz nie pachnie...

Fionka ja też w treningowke się pakuje mam taką jak na bagaż poręczny do samolotu )

Sylwoha piękne zakupy *
Co do ko powiem wam tak jak mówię wszystkim za cenę zdrowia dziecka mojego i karmienia mm przez rok mogę odłożyć i cycki zrobić za dwa lata ahahaha
Taka prawda podobny koszt

Sylwuska ja też mam włoski na brzuchu. Ale może to kwestia większego testosteronu? Bo synom podobno jajka wlasnie rosną?

Kalwinka ciekawe info z tej szkoły rodzenia )
Jakie jajka, jakie jajka? Ja już,nie chce żadnych jajek, niech już nic nie wyrasta

A ja,m bym się bała zrobic cycki

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:26   #3856
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jakie jajka, jakie jajka? Ja już,nie chce żadnych jajek, niech już nic nie wyrasta

A ja,m bym się bała zrobic cycki

Hahaha zapomnialam że ty core :d gubię się czasami :d

Stary 2015-08-29, 09:29   #3857
ogolnie
Zakorzenienie

Nie straszcie tymi cyckami

A przy kp można np. ćwiczyć ciężarkami 0,5kg-1kg? Ja kiedyś ćwiczyłam 2 kg i od tego czasu mam wyżej biust i jędrniejszy, ale nie wiem czy tak zostanei przy kp :/
zresztą, ja tak sobie planuje kp a nie wiadomo w ogole czy bedzie z tego chleb

ja wlasnie po sniadaniu, sucharek i woda tak mi to sił dodało, ze robie makijaz i smigam do rossmana pochodzic, bo TŻ w pracy i mi nudno. Przy okazji wymysle cos moze na dzisiejsza kolacje, bo mam plan uwieść TŻ jedzeniem...
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:34   #3858
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Nie straszcie tymi cyckami

A przy kp można np. ćwiczyć ciężarkami 0,5kg-1kg? Ja kiedyś ćwiczyłam 2 kg i od tego czasu mam wyżej biust i jędrniejszy, ale nie wiem czy tak zostanei przy kp :/
zresztą, ja tak sobie planuje kp a nie wiadomo w ogole czy bedzie z tego chleb

ja wlasnie po sniadaniu, sucharek i woda tak mi to sił dodało, ze robie makijaz i smigam do rossmana pochodzic, bo TŻ w pracy i mi nudno. Przy okazji wymysle cos moze na dzisiejsza kolacje, bo mam plan uwieść TŻ jedzeniem...
Mrrrrr uwodzenie jedzeniem
Coś żeby Ci się nie przejadl i żeby miał siłę na dalsze uwodzenie hehehehe

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:33 ----------

A co do ciezarowkow będziesz miała ciężarem taki ze 3 4 kg :C

Stary 2015-08-29, 09:35   #3859
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Kurczę a ja o torbie nie myślałam, tzn planowałam w treningowa sie spakować ale w sumie nie mam pojecia jak duża jest potrzebna
Ja też obstawiam swoją treningowke mam nadzieje ze wystarczy;-)
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:38   #3860
agrita8
Raczkowanie

dzień dobry
Mam dzisiaj do załatwienia mnóstwo spraw a jestem tak śpiąca ze to szok, dzisiaj w nocy wstawałam co pół godziny na siku.

Fionka jak tylko udało mi się zasnąć to śniły mi się tony słodyczy które musze zjesc, a jak już nie mogłam to pojawiała się moja wychowawczyni z podstawówki
to chyba strach przed wrześniem

kalwinka
płacisz za szkołę rodzenia? myślałam, że sobie daruję i nie pójdę, ale z tego co piszesz to widze, że naprawde ciekawe rzeczy tam są. Może się skuszę. Mam tylko problem z tż bo on tak pracuje, że nie będzie mógł chodzić na wszystkie spotkania.

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;52578546] Agrita aż taka obkupiona to nie mam trochę ubranek i to co przyszło wczoraj. Pod koniec września chcę zamówić fotelik i wózek, w październiku meble, w listopadzie resztę ubranek+pranie, prasowanie i układanie w szafkach i na początku grudnia kosmetyki i pakowanie torby... Jak to mało już zostało czasu
[/QUOTE]

podziwiam Twoje zorganizowanie, też bym tak chciała, tym bardziej jak to rozpisałaś to przekonałaś mnie, że faktycznie za dużo czasu już nie ma
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:43   #3861
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Ale powiem Wam ze jak facet widzi Was po porodzie to mozecie go urobic jak chcecie. A jak jeszcze byl przy porodzie to juz w ogole
Moj do tej pory ma ciarki jak wyobraza sobie ze tk on mialby rodzic.
Fajnie! nie omieszkam wykorzystać tego faktu:p

Cytat:
Bedzie ciekawie.
U mnie tak samo

A co do kp, to dla mnie dobro dziecka jest ważniejsze niż jędrność piersi, więc o ile będzie mi dane wykarmic dziecko piersią, to tak będę robiła
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 09:45   #3862
agrita8
Raczkowanie

mam plan karmić do 4 miesiąca, jeśli w ogóle coś tam będzie
dłużej chyba nie, ale i tak wszystko wyjdzie w praniu.
a cycki to na bank zrobie jak będzie trzeba hahaha już powinnam kasę odkładać

czubasek a dlaczego u Ciebie kp tylko 8 tyg? tak chciałaś czy tak wyszło?
Stary 2015-08-29, 10:04   #3863
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
mam plan karmić do 4 miesiąca, jeśli w ogóle coś tam będzie
dłużej chyba nie, ale i tak wszystko wyjdzie w praniu.
a cycki to na bank zrobie jak będzie trzeba hahaha już powinnam kasę odkładać

czubasek a dlaczego u Ciebie kp tylko 8 tyg? tak chciałaś czy tak wyszło?
Ja chyba już też zacznę odkładać na cycki hehehe
a jak się okaże że jest spoko to na wakacje z tej kasy pojedziemy

Stary 2015-08-29, 10:09   #3864
agrita8
Raczkowanie

Adka a co! portfel pusty, ale cycki sterczące
Stary 2015-08-29, 10:12   #3865
0enedue
Zadomowienie

Czubasek no nir gadaj z tym pstrykaniem ale jaja

Podziwiam Was z tymi studiami .. !

Ogólnie ale z kazdym razem jak się w nocy budziłam byłam coraz bardziej wkur.... :[

Ja juz dawno mówiłam ze po porodzie zrobię cycki jak mam mieć małe i jeszcze flaki to choćby ch na ch stanął to se zrobię

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:30   #3866
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Bedzie ciekawie.

Mamy a u Was jak?

Aniqa- jak testowalas wozki to ktorys mial takie amory jak tako extreme? Bo mam wrazenie ze tak wielkich kolek ogromynch i amortyzatorow to wiecej zaden nie ma:p
Sylwoha, to chyba jest kwestia indywidualna, na przykład ja nie mam flaków po kp a karmiłam do 7 miesiąca tyle, że przed ciążą miałam rozmiar 75 B a w ciąży doszłam jedynie do 80 C, także różnica w biuście nie była zbyt wielka. Teraz jak będzie nie wiem, ale póki co zupełnie mnie to nie martwi

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:33   #3867
Fionka_31
Zakorzenienie

Hej. Pospalam pierwszy raz od nie pamiętam kiedy. Tylko raz wstalam siku w nocy i udalo sie spać do 9.

Tak się zastanawiam nad ruchami mojej malej, mam wrażenie ze jest mniej aktywna niż wasze. Nigdy nie byla brykala dluzej niż 15 min.

A cycki tez se zrobię jak będzie trzeba, ale po drugim. No chyba ze natura mnie oszczędzi

A co masażu krocza to jak chcecie to robic? Bo ja jak sobie pomysle ze ledwo gole teraz bozene to myślałam żeby tz do tego zatrudnić, a niech chłopak ma hahah

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

A w ogóle to mialam sen erotyczny Pewnie dlatego tyle spalam.

Cos w stylu ze byłama ubrana w lateks w strój kota hahaha no ale jak przyjemnie było

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:33   #3868
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
A tych 2-5 kg w ogóle nie kupujesz? Widzę, że on ma dobre ceny na pampersy, wychodzi 52-59 gr za sztukę, za wysyłkę 1 szt 4 zł wiec szkoda jeździć za pampersami po sklepach, no chyba, że trafi się jakaś super promocja.

Jak długo Twoja Hania używała tych 3-6kg?
Stary 2015-08-29, 10:38   #3869
cienwiatru
Wtajemniczenie

Widzę, że w weekend standardowo mniej do nadrabiania jakoś nie chce mi się dzisiaj nic...zalegam na kanapie z laptopem i czekam aż majster skończy robotę w łazience, bo chcę chociaż trochę ogarnąć. Po południu idziemy do moich rodziców na grilla - nie chce mi się, ale mąż miał ochotę, mały też, więc niech będzie. Zapowiedziałam tylko, że jak mi brzuch będzie często twardniał (a dalej to się dzieje mimo luteiny 2xdziennie) to wracamy do domu zaraz po jedzeniu i nie ma żadnego piwkowania ani nic. Dostałam te produkty do testowania z Aussie - lakier do włosów, piankę zwiększającą objętość i suchy szampon. Zobaczymy, co to za cuda

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-29, 10:41   #3870
benita84
Zadomowienie

Witam 10 stron do nadrobienia od wczoraj Przyszły już moje pieluchy z gemini ale zobaczę jakie są dopiero w niedzielę jak wrócę do domu. Za tydzień jadę po ciuszki po synku i w końcu będę mogła ogarnąć temat wyprawki, może się okaże że nic poza kombinezonem nie będzie mi potrzebne
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości