|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III
Nie chwalilam się ale prawdopodobnie przytyłam 0,5 kg
ale tak wskazuje waga w pracy :-D
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Logopedia jest trudna o tyle że masz zajęcia i z medycyny, i filologii polskiej (fonetyka), plus mnóstwo pedagogiki od strony "teoria o teorii". Przynajmniej na pierwszym roku tak było, niełatwo przez to było niektóre rzeczy zdać. Typowo logopedyczne zaczną się od tego roku, czyli u mnie od następnego ![]() Uaoo takie wrażenie jak Dotka, że Wy do końca rozmawiać ze sobą nie potraficie i oboje macie jakieś niewypowiedziane żale. Terapia małżeńska - to by chyba Wam mogło pomóc
|
|
#2013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nam chyba już nic nie pomoże. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Wiem, że marudzę ale pytam już ostatni raz o szkoły :P Co myślicie o Technik masażysta lub Dietetyka?
L. - 10.2011 K. - 01.2016 F. - 11.2017 Edytowane przez uaoo Czas edycji: 2015-09-02 o 15:44 |
||
|
|
|
#2014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super ze udalo Ci sie odpoczac. Gratuluje mocno syneczka:-D
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga obiad byl. Zupa ogorkowa spoko. A drugie slabe - ziemniaki, marchewka z kalafiorem i kurczak gotowany w sosie. Taka potrawka. Smakowo ok ale na boga, kilo fileta z kurczaka kosztuje 15zl! Hurtowo na bank taniej. A tu na kazda z nas przypadlo po jakies...50g kurczaka (!).
Ua00 a ja mam wrazenie ze Ty nie chcesz nic zmienic. Ja tez uwazam ze terapia by Wam pomogla, nauczylibyscie sie rozmawiac. I moim zdaniem to ostatni dzwonek na terapie. Zaraz pojawi sie drugie dziecko i na pewno lepiej nie bedzie... Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2016 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
u mnie troche wieje ale i tak jest piekne slonce Uaoo, masazysta spoko ale! Jest od metra praktyk, bardzo duzo na rynku jest masazystow, nie wiem w jakiej formie chcialabys pracowac czy dojazd do domu klienta czy gdzies stacjonarnie. Jesli chodzi o ten kierunek moge Ci sporo opowiedziec bo juz to przerabialam. Dzisiaj zapisalam sie do szkoly rodzenia, zaczynamy od 29.09 ![]() Niepozorna gratuluje ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#2017 |
|
Zakorzenienie
|
Na wszystkich kierunkach jest dużo specjalistów
tak to niestety będzie i tego się nie da zmienić jak się przyłożysz, potem kursy czy coś i ktoś Cię zacznie polecać to kasa spoko no i nie oszukujmy się na masażystów jest branie bo społeczeństwo się starzeje
|
|
|
|
#2018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, tylko jest to ciezka fizyczna praca, i trzeba sobie zdawac sprawe z tej kwestii. Ja tego absolutnie nie bede odradzala bo bezbosredni kontakt z drugim czlowiekiem i niesienie pomocy jest bardzo fajna sprawa
|
|
|
|
|
#2019 |
|
Zakorzenienie
|
No i masażysta masazyscie nierówny. Oki, technik niech masuje ale relaksująco, np. Kamieniami w spa, a szyją i kręgosłupem gdy boli u starego to już fizjoterapeuta
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
Dietetyk to wydaje mi się fajny zawód na dzisiejsze czasy
wszyscy dookoła się odchudzaja, jest moda na zdrowe odżywianie Byliśmy na 1 zajęciach w szkole rodzenia, maz miło mnie zaskoczył, bo wyrwał się do robienia notatek było o porodzie, jak poznać, że to juz, krok po kroku co nas czeka w szpitalu itd. Przepisze te notatki męża to się podziele ta polozna sama ma 4 dzieci i 3 rodzaje porodów za sobą, sn, cc i w domu, łAł! Dotka, coś konkretnego ci lekarz mowil juz czy na razie badają? |
|
|
|
#2021 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym sie tak do konca nie zgodze. Technik masazysta przez 2 lata nauki masaz ma doprowadzony do perfekcji (oczywiscie jesli sie przyklada) natomiast fizjoterapeuta po samych studiach jest du..ą, bez umiejetnosci masazu (ok 30h) to jest nic na nauczenie sie tego.... Aleeeee fizjoterapeuta moze isc na kursy doszkalajace typu terapia manualna, uniwersytet osteopatii itp i wtedy ma mega moc w rekach, natomiast maser jest tylko maserem z zablokowana droga do bardzo wymagajacych kursow
|
|
|
|
|
#2022 |
|
Zakorzenienie
|
Ej było tak gorąco że aż mi miód roztopiło
|
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gratuluję szkoły rodzenia i takich fajnych zajęć (i tak zaangażowanego męża )My właśnie wróciliśmy z wózkiem Jest 4 letni, wywoził dwójkę dzieci ale bardzo zadbany, dokładnie opisali mi jak się go używa, jakie minusy ma, pokazali, pojeździłam i wzięliśmy Mnie się nim bardzo wygodnie manewruje, jeździ miękko... Tak się cieszę
|
|
#2024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Niepozorna - gratuluje synka ![]() Ja też jestem po badaniach, dziewczyna na 100% - pani dr powiedziała że na piśmie może mi to dać więc już wierzę, waży 370 g i wszystko z nią w porządku. Bidulce chyba się nie podobało bo wariowała strasznie. |
|
|
|
|
#2025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do szkoły rodzenia to ja sie nie wybieram bo zameldowana jestem 150km dalej a w Warszawie tylko wynajmujemy mieszkanie więc tu bym musiała płacić za szkołe ;/ |
|
|
|
|
#2028 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w koncu dziewczynki zaczely sie ujawniac. Jakies imie juz macie?
|
|
#2029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2030 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Dobre zawody, na topie. Lżejsza dietetyka. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2031 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak chcecie dziewczyny i podacie nazwy wozkow to moge Was dopisac do listy wyprawkowej
|
#2033 |
|
Wtajemniczenie
|
Magda rob rob i wstawiaj szybko
a jak sie czujesz? Przechodzi Ci troche?
|
#2034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam wrażenie że ładuje mnie jeszcze bardziej Po herbacie tylko dzieć się rozszalał. Syrop z cebuli zrobiłam, będzie na jutro. Zrobię sobie jeszcze dzisiaj mleko z czosnkiem i miodem i kanapkę z czosnkiem. Myślałam jeszcze o cebuli ale nie wiem co z nią Zaczął mi się mega kaszel, może nie często, ale czuję, że mnie drapie w gardle i później taki brzydki Muszę się wykurować do weekendu bo mamy nauki przedmałżeńskie. Normalnie 3 dni maks. 4 by mi wystarczyło a teraz nie wiem Nie lubię tego w ciąży, że nie mogę nic zaplanować, bo nie znam swojego organizmu. Tak to wiedziałam co i jak i mogłam działać a teraz nie wiem nic |
|
|
|
|
#2035 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jedo Vedi, dokładnie w tych kolorach. Można mnie dopisać do listy wózkowej
|
|
#2036 |
|
Zakorzenienie
|
Harriet bardzo fajne kolory
|
|
|
|
#2037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie tez się podobają, za taką cenę zwłaszcza ![]() Skoro Twoja mama na takich dała radę to Ty chyba tez powinnaś, nie? Dasz radę Koszyk na dole fajna rzecz, choć u mnie wylądują tam pewnie mniej ruchome rzeczy, jakiś kocyk czy coś, bo mniejsze to jednak mogłyby wypaść (tak myślę).No i wieeelka gondola. Hubertus powinien się zmieścić
|
|
#2038 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dotka - toż to smaczne śniadanie Nie udało mi się przełożyć wizyty do gina, więc zadzwoniłam do niego. Kazał kupić maść i jakieś kapsułki dopochwowe. Posmarowałam się maścią i .... jaka ulga. Ufff, nic nie czuję. |
||
|
|
|
#2039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A koszyk mogłabym zamontować teoretycznie Ale zainwestuję w torbę i będę zawieszać W sumie małe zakupy też się zmieszczą A później kupimy spacerówkę. Ale jak kupię spacerówkę to nie będę sobie żałować
|
|
|
|
|
#2040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niepozorna super, że wakacje udane! i bardzo gratuluję synka ![]() Dotka90 obiad bez większych emocji, ale na szczęscie zjadalny. A kolacja? ![]() hariett ale ekstra , że macie już wózek! chwal się! ![]() ahnessy super, że wizyta udana
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:48.

ale tak wskazuje waga w pracy :-D

Melduję, iż wróciłam
Na wakacjach niestety nie udało mi się złapać wifi więc mam ponad 1000 (!!!) postów do nadrobienia.

tak to niestety będzie i tego się nie da zmienić 

Mam wrażenie że ładuje mnie jeszcze bardziej