|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6
Cytat:
)Ja tzta do lozka muszę przetransportować z kanapy. Coś mówił że się źle czuje co nas cho3lra przed tą wycieczka? ://oby wyszło na zdrowie Słodkich snów kochana!!!!
|
|
#242 |
|
Zadomowienie
|
acapella co do tych kremów masz racje. dla misia nie kupię ich specjalnie
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Z sumie nie pomyślałam o nim, ale tak kąpać w kuchni, w zlewie??? Chyba jednak wolę wanienkę
![]() Gratuluję odwagi i dobrego wzroku! Ja bym chyba nie dała rady tak na ślepo :-D już nie mówiąc o ryzyku dla was ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Mnie męczy wieczorami już od kilku dni :-( koszmarne to :-( Adka, te twoje koty |
|
|
|
#244 |
|
Zadomowienie
|
Karmazynowa ja tam nie wnikam co kto kupuje :P Ale polecany był tu blog srokao, więc po lekturze stwierdziłam, że jeśli już mam coś kupować gotowego to wybieram babydream, bo jest spoko
Ale całkiem możliwe, że ktoś coś kupi na prezent, nie wiem wtedy co zrobię, do stóp zużyję W ogóle wymyśliliśmy z TŻtem, żeby mówić ludziom jak będą chcieli nas odwiedzić, żeby kupowali książeczki Bo z ubrankami czy kosmetykami wolimy sami kupować co nam odpowiada :P A książeczek fajnych nigdy dość i ładnie na półce wyglądają ![]() Zgagaaaaaa, ja mam codziennie Zawsze miałam, ale w ciąży to już masakra
|
|
|
|
#245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już teraz mnie wnerwia rodzina, która to zaczęła coś bączyć o kupnie wózka. Akurat nie jestem w dobrych relacjach rodzinnych i wolę nosić 20kg codziennie niż wziąć od nich wózek Toteż mogą go sobie głęboko wsadzić i mam tylko nadzieję, że uniknę rozmów na ten temat, bo mam wystarczająco dużo nerwów ostatnio. Ee ale Tyś wysoka. Ja ud nie mierzę, bo jeszcze zejdę na zawał Pewnie mam tyleż samo. Kiedyś owszem, były to mięśnie. Hm, wiecie może coś o niejakich ganglionach? Obiło mi się o uszy, ale niewiele. Akurat ponoć jednego posiadam i chwilami działa mi na nerwy
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Wśród mojej rodziny i znajomych jest powiedzenie ze do dziecka nie idzie sie z pustymi rękami, więc zawsze cos przynoszą i my zawsze coś kupujemy dla dzieci.
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak a propos prezentów... TŻ za miesiąc ma urodziny i ja nie mam cudownego pomysłu by mu coś urządzić :/ Wprawdzie on na moje urodziny wpędził mnie w rozpacz, ale nie znacz, że ja mu chce to samo uczynić
|
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiesz ja też bym wolała styczeń, ale tyle raczej nie dam rady przenosić ![]() kalusia spacerówka też wygląda bardzo fajnie! Cytat:
to już pierwszy kg za Wami trzymam kciuki żeby maluch jeszcze zdążył się odpowiednio ułożyć i pępowinę przesunął!Cytat:
ja mam bebetto i jeszcze dwie koleżanki mają i raczej wszystkie zadowolone. |
|||
|
|
|
#251 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale atmosfera jak w prawdziwe Halloween ![]() Cytat:
![]() Co do książeczek to super pomysł ubranka i tak musimy kupić, a książeczka fajna sprawa ![]() Cytat:
Lecę spac, bo oczy się zamykają, a dzisiaj sama bez Tz, nie lubię spac w pustym łóżku bez niego ;( Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#252 | |||
|
Zadomowienie
|
ja nic nie kupowałam z tych rzeczy przed porodem ale tż szalony jak zobaczył młodego po urodzeniu to zaraz pobiegł do sklepu i go obkupił
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
patrząc co jest w sklepach to nie dziwie się że dla dziewczynki sam różowe przynoszą bo dziewczęcy dział aż bije tym różem po oczach Nico plus jestem zadowolona chociaż wizualnie akurat ten wózek jest taki sobie, no ale cena nas skusiła Wózek mamy ponad dwa lata. Po roku kupiliśmy taką lekką spacerówkę na lato, później wróciliśmy na jesień i zimę do tej dużej spacerówki. I teraz latem znów używałam małej, bo do tej małej łatwiej dziecku samemu wejść. Ale ostatnio mierzyłam synka do dużej spacerówki to jeszcze się mieści
|
|||
|
|
|
#253 | |
|
Zadomowienie
|
[/COLOR]
Cytat:
u mnie jest tak samo Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-09-04 o 15:14 |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero z pracy wróciłam. Nawet śpiąca nie jestem. Zobaczymy.
Pozdrawiam cierpiące na bezsenność. niedługo będziemy tęsknić za spaniem
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
to kładź się, pewnie wymęczona jesteś ja siedzę na necie bo wybiłam się ze snu---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ---------- ooo a tak wogóle to dziś zaczynam 26 tydzień
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
I ja tez dzis nie pospie
![]() Wczoraj pociagnelam do 9 30 a teraz nic Dziewczyny mamy, jak bylo z waszymi dzieciaczkami- byly ruchliwe w brzuchu a po wyjsciu jak? A moze leniuszki a po wyjsciu inaczej? Ciekawam teorii blogowej
|
|
|
|
#257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#258 |
|
Rozeznanie
|
Nie wiem kiedy ja się wyspie. Co noc mimo zmęczenia nie mogę zasnąć kręcę się i nie mogę znaleźć miejsca na łóżku. A jak nawet śpię to jakieś głupoty mi się śnią. Zdaje sobie sprawę ze to sen i się męczę
|
|
|
|
#259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jadę na tą glukozę. TŻ zajął mi łazienkę i ledwo zdążyłam na pociąg bo jeszcze włosy musiałam wysuszyć. Boże, ale jestem głodna na nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania a dzisiaj zjem po dziewiątej---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ---------- Mam nadzieję, że kolejki w labo nie będzie bo ja już planuję, co zjem po badaniu
|
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
Ja się umówiłam na glukozę do sr, tam mają specjalny pokój do tego
i też nie wychodzę bez śniadania z domu, nie wiem jak przetrwam do 10 w poniedziałek...Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#261 | |
|
Zakorzenienie
|
Hi. Witam sie na szybko przed praca bo później nie wiem jak będzie.
Stwierdzam ze o wiele lepiej lezy mi sie na prawym boku. Jest o wiele wygodniej i lepiej czuje ruchy malej. Obudziłam tak tz ![]() Cytat:
A robi ci się często? Mojej koleżance wyskakuje gdy przeciąży ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- Adka ciotka urodziła?
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Fionka nie,ja mam opla.
Jechałam częściowo po drodze oświetlonej,częściowo nie,dobrze że przez dłuższy czas światła drogowe mi działały. Do teraz jak pomyśle to mi się s.rać chce ![]() Dziś TŻ zajrzy do mojego starucha,miał wytrzymać do wiosny a potem mam dostać nowe auto więc mam nadzieję że taka wersja zostanie:/ Ja dziś akurat ładnie pospalam. To nigdzie dziś nie pojadę skoro auto zepsute :-( |
|
|
|
#263 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie no, wyszedł mi jeden i trwa. Drugi jakby się dopiero wytwarza. Na stopie, co ponoć rzadkie, ale stawy mam rozjechane i teraz chyba pod ciężarem mi zaczęły fiksować ![]() No nic, mam pomysł na eksperyment. I tak mi powiedzieli, że raczej po porodzie będą w tym dłubać, więc w międzyczasie potraktuję go zielem. Wydaje mi się to niemożliwe, ale ludzie piszą, że działa hm. |
|
|
|
|
#264 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie w czwartek. U nas zimno (13 stopni) i pada. Czemu ta pogoda nie może być normalna? Za godzinę wychodzę, bo muszę kilka spraw załatwić i niestety muszę iść do szefa, który ewidentnie mnie nie lubi i mam stres
Powodzenia na glukozie
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer ganglion? Co to? Jakaś dolegliwość harrego pottera?
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
Taa
![]() Ja nie mam takiego fajnego: http://stipy.iplsc.com/art/w658/2243_big.jpg niestety. Mój jest brzydki
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Już wypiłam ten lukier. Kurczę, niedobrze mi
mam nadzieję, że dotrwam rosi:
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
Buehehe uwielbiam te opisy. Zerknęłam sobie w kalendarz ciąży do przodu i prosz:
"Dwudziesty szósty tydzień to ostatni pełny tydzień drugiego trymestru. Ciesz się błogosławionym stanem póki możesz – od tej chwili będzie tylko gorzej." Od razu chce się żyć Wszak do tej pory było tak różowo ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ---------- Hm nie chce mi się iść jutro na glukozę (25tc). Myślicie, że jak pójdę tydzień później, to będzie spoko? Nie to, że glukoza mi wadi, ale mam grobowy nastrój i nigdzie nie chce mi się ruszać, zwłaszcza do lekarza. Już wczoraj byłam, myślę, że wystarczy na miesiąc Jeszcze siedzieć tam 2h... Blah. Oczywiście, poza tym muszę iść sama yh :/ Nie to, zebym była princessa, ale mam wzrastające poczucie samotności we wszystkim ostatnio, zwłaszcza gdy o ciążę chodzi :/ Blah. |
|
|
|
#269 |
|
Konto usunięte
|
Mujer
![]() Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#270 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie mówiąc już o kawie Ince, którą mi pani chyba na złość przyniosła... Mówiłam jej, że jak już coś koniecznie chce mi dać do picia to herbatę... Raz nie mogłam jej przypilnować, bo poszłam na badania i co widzę w szklance? Kawa której tknąć nie mogłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A pępowiną póki co sięnie przejmuj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajne to ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale tylko tyle mogę o nim powiedzieć ![]() Co do pluszaków to my kupiliśmy jednego w Zakopanem, ale raczej więcej nie będę kupować, bo Mała na początku nie będzie tym zainteresowana, a pokoju dla niej mieć nie będziemy, więc nie widzę sensu. No, chyba, że od kogoś ostanie. Nie dość, że była przerwa techniczna, to jeszcze mi wszystkiego nie zacytowało ![]() Źle mi się dzień zaczął :/ Wstałam rano specjalnie, bo dziś miałam mieć USG. I co się okazało? Że nie mam... Jak byliśmy w górach to miałam tel.ze szpitala, ale go nie słyszałam i dopiero pół godziny później oddzwaniałam. Dzwoniłam 4 razy i nikt nie raczył odebrać, poprosiłam mamę żeby spróbowała, ale też nikt nie odebrał. Stwierdziłam, że widocznie to nic ważnego, a jeśli chcą odwołać USG to zadzwonią w poniedziałek (tel.był w piątek)... no i nikt już nie zadzwonił... Co się dziś dowiaduję? Że USG było przesunięte na wtorek (miniony) Ostatecznie jadę dopiero za tydzień w czwartek, tylko co z tego jak wizytę u gin.mam we wtorek Jestem wściekła ![]() Z dobrych wiadomości to jest już wynik posiewu i nie ma bakterii! i mocz ogólny też jest ok.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

Już teraz mnie wnerwia rodzina, która to zaczęła coś bączyć o kupnie wózka. Akurat nie jestem w dobrych relacjach rodzinnych i wolę nosić 20kg codziennie niż wziąć od nich wózek
Mysle ze z 65cm 

Ale polecany był tu blog srokao, więc po lekturze stwierdziłam, że jeśli już mam coś kupować gotowego to wybieram babydream, bo jest spoko 

na nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania a dzisiaj zjem po dziewiątej![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
w sumie nic dziwnego że jak mnie przetrzymali z synkiem w szpitalu ponad tydzień to waga wróciła do tej sprzed ciąży 

Jeszcze jest na szczęście dużo czasu, więc będę się starać nie martwić na zapas. . Jeżeli dalej tak będzie, że Młody dalej będzie sporo rósł i sytuacja się nie zmieni z tym, że pępowina jest pierwsza, a główka nie przyparta to lekarz będzie się zastanawiał nad CC.