Mamusie grudniowe 2015 cz.6 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-02, 22:45   #241
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.6

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Adka cudne masz te koty, nie ma nudy z nimi
Oczy mi sie zamykaja. Lece spac dobranoc laski
Ojj nie ma )
Ja tzta do lozka muszę przetransportować z kanapy. Coś mówił że się źle czuje co nas cho3lra przed tą wycieczka? ://oby wyszło na zdrowie

Słodkich snów kochana!!!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:46   #242
_karmazynova_
Zadomowienie

acapella co do tych kremów masz racje. dla misia nie kupię ich specjalnie

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 22:54   #243
zaneta_b
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Żaneta a zlew ? )
Z sumie nie pomyślałam o nim, ale tak kąpać w kuchni, w zlewie??? Chyba jednak wolę wanienkę

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Wiecie co, jechalam 20 km bez świateł o ciemku bo auto mi nawaliło
Gratuluję odwagi i dobrego wzroku! Ja bym chyba nie dała rady tak na ślepo :-D już nie mówiąc o ryzyku dla was

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Kuźwa. Zgaga mnie dopadla
Mnie męczy wieczorami już od kilku dni :-( koszmarne to :-(

Adka, te twoje koty mój się nawet nie zbliża do żadnego źródła wody :-D
zaneta_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 23:03   #244
acapella
Zadomowienie

Karmazynowa ja tam nie wnikam co kto kupuje :P Ale polecany był tu blog srokao, więc po lekturze stwierdziłam, że jeśli już mam coś kupować gotowego to wybieram babydream, bo jest spoko
Ale całkiem możliwe, że ktoś coś kupi na prezent, nie wiem wtedy co zrobię, do stóp zużyję W ogóle wymyśliliśmy z TŻtem, żeby mówić ludziom jak będą chcieli nas odwiedzić, żeby kupowali książeczki Bo z ubrankami czy kosmetykami wolimy sami kupować co nam odpowiada :P A książeczek fajnych nigdy dość i ładnie na półce wyglądają

Zgagaaaaaa, ja mam codziennie Zawsze miałam, ale w ciąży to już masakra
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 23:16   #245
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Karmazynowa ja tam nie wnikam co kto kupuje :P Ale polecany był tu blog srokao, więc po lekturze stwierdziłam, że jeśli już mam coś kupować gotowego to wybieram babydream, bo jest spoko
Ale całkiem możliwe, że ktoś coś kupi na prezent, nie wiem wtedy co zrobię, do stóp zużyję W ogóle wymyśliliśmy z TŻtem, żeby mówić ludziom jak będą chcieli nas odwiedzić, żeby kupowali książeczki Bo z ubrankami czy kosmetykami wolimy sami kupować co nam odpowiada :P A książeczek fajnych nigdy dość i ładnie na półce wyglądają

Hm a mnie to dziwi ta prezentowa szajba. Faktycznie tak ludzie prezentują po urodzeniu? Ja prawdę mówiąc wolałabym tego uniknąć, bo mnie to krępuje. Ale ja to jestem dziwna Już teraz mnie wnerwia rodzina, która to zaczęła coś bączyć o kupnie wózka. Akurat nie jestem w dobrych relacjach rodzinnych i wolę nosić 20kg codziennie niż wziąć od nich wózek Toteż mogą go sobie głęboko wsadzić i mam tylko nadzieję, że uniknę rozmów na ten temat, bo mam wystarczająco dużo nerwów ostatnio.

Cytat:
O ja. Tak publicznie mam napisać? Mysle ze z 65cm
Ee ale Tyś wysoka. Ja ud nie mierzę, bo jeszcze zejdę na zawał Pewnie mam tyleż samo. Kiedyś owszem, były to mięśnie.

Hm, wiecie może coś o niejakich ganglionach? Obiło mi się o uszy, ale niewiele. Akurat ponoć jednego posiadam i chwilami działa mi na nerwy
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 23:21   #246
Koritsi_a
Zadomowienie

Wśród mojej rodziny i znajomych jest powiedzenie ze do dziecka nie idzie sie z pustymi rękami, więc zawsze cos przynoszą i my zawsze coś kupujemy dla dzieci.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 23:25   #247
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Wśród mojej rodziny i znajomych jest powiedzenie ze do dziecka nie idzie sie z pustymi rękami, więc zawsze cos przynoszą i my zawsze coś kupujemy dla dzieci.
Znacz, znam ten zwyczaj, lecz trochę go nie lubię :P
Stary 2015-09-02, 23:32   #248
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Znacz, znam ten zwyczaj, lecz trochę go nie lubię :P

Mnie tez denerwowały niektóre prezenty. Zwłaszcza ciuszki które ZAWSZE były różowe bo to przecież dziewczynka. A my z mężem nie lubimy różu i sami raczej różowych nie kupowaliśmy
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 23:35   #249
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mnie tez denerwowały niektóre prezenty. Zwłaszcza ciuszki które ZAWSZE były różowe bo to przecież dziewczynka. A my z mężem nie lubimy różu i sami raczej różowych nie kupowaliśmy
Znacz, ja nie lubię prezentów :P Ogólnie :P

Tak a propos prezentów... TŻ za miesiąc ma urodziny i ja nie mam cudownego pomysłu by mu coś urządzić :/ Wprawdzie on na moje urodziny wpędził mnie w rozpacz, ale nie znacz, że ja mu chce to samo uczynić
Stary 2015-09-02, 23:56   #250
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaneta_b Pokaż wiadomość
Ok, wrzucam zdjęcia. Otulacz wbrew temu co widać na zdjęciu ma piękny fioletowy kolor. Na zdjęciu jest bardziej szary. Za te 3 rzeczy dałam 50zł :-D
śliczne

Cytat:
A ja bym wolała styczeń I mam nadzieję, że będzie
wiesz ja też bym wolała styczeń, ale tyle raczej nie dam rady przenosić

kalusia spacerówka też wygląda bardzo fajnie!

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dzięki za kciuki
Młody ma już 1101 g ( +/- 132 g) Jest co dźwigać
Pięknie to już pierwszy kg za Wami trzymam kciuki żeby maluch jeszcze zdążył się odpowiednio ułożyć i pępowinę przesunął!

Cytat:
Przeszło mu jak cenę usłyszał Hahaha sam zarabia ona narazie nie pracuje także niech nie kombinuje ) vo nowe rzeczy też trzeba wyprać :F
mojego nawet cena nie przekonała jak robiliśmy wyprawkę dla pierwszego, stwierdził że woli mieć mniej niż używane. Taka to męska dumka dziwna.

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość
A nam znowu babka odradzała Bebetto, a z drugiej strony koleżanka polecała i bądź tu mądry
ja mam bebetto i jeszcze dwie koleżanki mają i raczej wszystkie zadowolone.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 00:10   #251
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
ogolnie współczuje Ci! dobrze, że nic się nie stało i że auto nie stanęło Ci na środku skrzyżowania. obstawiam alternator.... Przynajmniej u nas było podobnie.... tylko, że my jechaliśmy autem w innym województwie, na mało uczęszczanej drodze późnym wieczorem w haloween ... Zachciało nam się weekednu na zamku w Mosznej. Najpierw wysiadły nam światła mijania, później postojowe, później auto... a na koniec awaryjne. Nie było pobocza, żeby się usunąć, więc wystawiliśmy trójkąt, i machaliśmy latarką, żeby nam się ktoś w dupę nie władował... Nie znaliśmy tam nikogo więc zadzwoniliśmy po taxi, która przyjechała po 20 minutach. Stres był co niemiara. Bo ciemno strasznie, naszego auta nie było widać i nikt w szczerych polach nam się nie zatrzymał. Dzięki Bogu był zasięg w komórce. Haloween po byku Cieszyłam się wtedy, że jest ze mną TŻ, bo jakbym była sama, to chyba zesr***bym się ze strachu czekając na taxi. Gość w taxi jak nas holował, to też był zestresowany, bo wciąż żadne światła nam nie działały. Ja jedynie włączałam latarkę jak z tyłu nadjeżdżał samochód

Adka oby szybko i łatwo poszło
Jeju dobrze, ze chociaż latarkę mieliście, skoro taxiarz nawet miał stresa, to wesoło faktycznie nie było, ale dobrze, ze wszystko ok się skończyło ale atmosfera jak w prawdziwe Halloween
Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Karmazynowa ja tam nie wnikam co kto kupuje Ale polecany był tu blog srokao, więc po lekturze stwierdziłam, że jeśli już mam coś kupować gotowego to wybieram babydream, bo jest spoko
Ale całkiem możliwe, że ktoś coś kupi na prezent, nie wiem wtedy co zrobię, do stóp zużyję W ogóle wymyśliliśmy z TŻtem, żeby mówić ludziom jak będą chcieli nas odwiedzić, żeby kupowali książeczki Bo z ubrankami czy kosmetykami wolimy sami kupować co nam odpowiada A książeczek fajnych nigdy dość i ładnie na półce wyglądają

Też będę brała babydream albo hipp

Co do książeczek to super pomysł ubranka i tak musimy kupić, a książeczka fajna sprawa
Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
śliczne

wiesz ja też bym wolała styczeń, ale tyle raczej nie dam rady przenosić

kalusia spacerówka też wygląda bardzo fajnie!

Pięknie to już pierwszy kg za Wami trzymam kciuki żeby maluch jeszcze zdążył się odpowiednio ułożyć i pępowinę przesunął!

mojego nawet cena nie przekonała jak robiliśmy wyprawkę dla pierwszego, stwierdził że woli mieć mniej niż używane. Taka to męska dumka dziwna.

ja mam bebetto i jeszcze dwie koleżanki mają i raczej wszystkie zadowolone.
A jaki konkretnie Bebetto masz? I ile czasu uzytkujesz? Masz 2w1?

Lecę spac, bo oczy się zamykają, a dzisiaj sama bez Tz, nie lubię spac w pustym łóżku bez niego ;(

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 00:40   #252
benita84
Zadomowienie

Cytat:
A właśnie kupujecie jakies pluszaki, zabawki czy cos?
ja nic nie kupowałam z tych rzeczy przed porodem ale tż szalony jak zobaczył młodego po urodzeniu to zaraz pobiegł do sklepu i go obkupił chyba jak zobaczył malucha to poczuł ze naprawdę jest ojcem

Cytat:
Kurde tak się zastanawiam z moja glukoza bo ja robiłam po obciążeniu ze dwa mce temu? I nic nie mowila żeby powtarzac
znając siebie to pewnie bym powtórzyła te badania skoro mówią że ta cukrzyca lubi się później aktywować niż Ty robiłaś badania, no ale najlepiej po prostu zapytać o to gina

Cytat:
Ciotka ma rodzi! !!! 4 lata starsza !!! Rozwarcie na palec wody nie odeszły
szybkiego porodu życzymy

Cytat:
ja tam prezenty lubię patrząc co jest w sklepach to nie dziwie się że dla dziewczynki sam różowe przynoszą bo dziewczęcy dział aż bije tym różem po oczach

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
A jaki konkretnie Bebetto masz? I ile czasu uzytkujesz? Masz 2w1?
Nico plus jestem zadowolona chociaż wizualnie akurat ten wózek jest taki sobie, no ale cena nas skusiła Wózek mamy ponad dwa lata. Po roku kupiliśmy taką lekką spacerówkę na lato, później wróciliśmy na jesień i zimę do tej dużej spacerówki. I teraz latem znów używałam małej, bo do tej małej łatwiej dziecku samemu wejść. Ale ostatnio mierzyłam synka do dużej spacerówki to jeszcze się mieści
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 03:55   #253
andriuszka77
Zadomowienie

[/COLOR]
Cytat:

u mnie jest tak samo

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-09-04 o 15:14
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 04:17   #254
halwaya
Zakorzenienie

Ja dopiero z pracy wróciłam. Nawet śpiąca nie jestem. Zobaczymy.
Pozdrawiam cierpiące na bezsenność. niedługo będziemy tęsknić za spaniem

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 04:33   #255
andriuszka77
Zadomowienie

to kładź się, pewnie wymęczona jesteś ja siedzę na necie bo wybiłam się ze snu

---------- Dopisano o 03:33 ---------- Poprzedni post napisano o 03:32 ----------

ooo a tak wogóle to dziś zaczynam 26 tydzień
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 06:00   #256
sylwoha
Zakorzenienie

I ja tez dzis nie pospie
Wczoraj pociagnelam do 9 30 a teraz nic

Dziewczyny mamy, jak bylo z waszymi dzieciaczkami- byly ruchliwe w brzuchu a po wyjsciu jak? A moze leniuszki a po wyjsciu inaczej?
Ciekawam teorii blogowej
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 06:35   #257
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Musiałam wrócić do domu bo nawet nie było komu mnie holować, TŻ w pracy a rodziców nie było w domu. Jechałam z tylu bez świateł a potem okazało się że działają długie i jechałam tak większość drogi i potem wszystko zgasło :-( włączyłam więc awaryjne,założyłam trójkąt i przez miasto przejechałam jakoś,a teraz to już nic nie działa,nawet awaryjne przestały mrugać. Całe szczęście dojechalan bezpiecznie.
My mieliśmy to samo jak jechaliśmy na wesele siostry, tylko że to było w dzień i w aucie dwóch facetów. Nie łączyła kostka od bezpieczników. Ja też obstawiam, że to pierdoła
Stary 2015-09-03, 06:45   #258
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Nie wiem kiedy ja się wyspie. Co noc mimo zmęczenia nie mogę zasnąć kręcę się i nie mogę znaleźć miejsca na łóżku. A jak nawet śpię to jakieś głupoty mi się śnią. Zdaje sobie sprawę ze to sen i się męczę
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 07:01   #259
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ koleżanki też tak mówi. Ciekawe co będzie mówił, jak będzie robił codziennie pranie

Jadę na tą glukozę. TŻ zajął mi łazienkę i ledwo zdążyłam na pociąg bo jeszcze włosy musiałam wysuszyć. Boże, ale jestem głodna na nigdy nie wychodzę z domu bez śniadania a dzisiaj zjem po dziewiątej

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Mam nadzieję, że kolejki w labo nie będzie bo ja już planuję, co zjem po badaniu
Stary 2015-09-03, 07:15   #260
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Ja się umówiłam na glukozę do sr, tam mają specjalny pokój do tego i też nie wychodzę bez śniadania z domu, nie wiem jak przetrwam do 10 w poniedziałek...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 07:23   #261
Fionka_31
Zakorzenienie

Hi. Witam sie na szybko przed praca bo później nie wiem jak będzie.

Stwierdzam ze o wiele lepiej lezy mi sie na prawym boku. Jest o wiele wygodniej i lepiej czuje ruchy malej.

Obudziłam tak tz
Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Hm, wiecie może coś o niejakich ganglionach? Obiło mi się o uszy, ale niewiele. Akurat ponoć jednego posiadam i chwilami działa mi na nerwy

A robi ci się często? Mojej koleżance wyskakuje gdy przeciąży

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Adka ciotka urodziła?

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 07:35   #262
ogolnie
Zakorzenienie

Fionka nie,ja mam opla.
Jechałam częściowo po drodze oświetlonej,częściowo nie,dobrze że przez dłuższy czas światła drogowe mi działały.

Do teraz jak pomyśle to mi się s.rać chce
Dziś TŻ zajrzy do mojego starucha,miał wytrzymać do wiosny a potem mam dostać nowe auto więc mam nadzieję że taka wersja zostanie:/

Ja dziś akurat ładnie pospalam.
To nigdzie dziś nie pojadę skoro auto zepsute :-(
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 07:35   #263
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Hi. Witam sie na szybko przed praca bo później nie wiem jak będzie.

Stwierdzam ze o wiele lepiej lezy mi sie na prawym boku. Jest o wiele wygodniej i lepiej czuje ruchy malej.

Obudziłam tak tz

A robi ci się często? Mojej koleżance wyskakuje gdy przeciąży

---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

Adka ciotka urodziła?
Hm, ja też wolę prawy bok. Ciekawe

Nie no, wyszedł mi jeden i trwa. Drugi jakby się dopiero wytwarza. Na stopie, co ponoć rzadkie, ale stawy mam rozjechane i teraz chyba pod ciężarem mi zaczęły fiksować

No nic, mam pomysł na eksperyment. I tak mi powiedzieli, że raczej po porodzie będą w tym dłubać, więc w międzyczasie potraktuję go zielem. Wydaje mi się to niemożliwe, ale ludzie piszą, że działa hm.
Stary 2015-09-03, 07:35   #264
SweetViolet
Zadomowienie

Witajcie w czwartek. U nas zimno (13 stopni) i pada. Czemu ta pogoda nie może być normalna? Za godzinę wychodzę, bo muszę kilka spraw załatwić i niestety muszę iść do szefa, który ewidentnie mnie nie lubi i mam stres Mam nadzieję, że chociaż padać przestanie, bo nawet nie mam butów na taką pogodę. Jak na złość wszystkie mi się porozpadały w poprzednim sezonie...

Powodzenia na glukozie

synek
Czekamy na Kruszynkę 24/40
SweetViolet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 07:35   #265
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer ganglion? Co to? Jakaś dolegliwość harrego pottera?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 08:09   #266
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Mujer ganglion? Co to? Jakaś dolegliwość harrego pottera?
Taa
Ja nie mam takiego fajnego: http://stipy.iplsc.com/art/w658/2243_big.jpg niestety. Mój jest brzydki
Stary 2015-09-03, 08:13   #267
kalusia87
Zakorzenienie

Już wypiłam ten lukier. Kurczę, niedobrze mi mam nadzieję, że dotrwam rosi:
Stary 2015-09-03, 08:19   #268
mujer
Zadomowienie

Buehehe uwielbiam te opisy. Zerknęłam sobie w kalendarz ciąży do przodu i prosz:
"Dwudziesty szósty tydzień to ostatni pełny tydzień drugiego trymestru. Ciesz się błogosławionym stanem póki możesz – od tej chwili będzie tylko gorzej."

Od razu chce się żyć Wszak do tej pory było tak różowo

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Hm nie chce mi się iść jutro na glukozę (25tc). Myślicie, że jak pójdę tydzień później, to będzie spoko?
Nie to, że glukoza mi wadi, ale mam grobowy nastrój i nigdzie nie chce mi się ruszać, zwłaszcza do lekarza. Już wczoraj byłam, myślę, że wystarczy na miesiąc Jeszcze siedzieć tam 2h... Blah.

Oczywiście, poza tym muszę iść sama yh :/ Nie to, zebym była princessa, ale mam wzrastające poczucie samotności we wszystkim ostatnio, zwłaszcza gdy o ciążę chodzi :/ Blah.
Stary 2015-09-03, 08:19   #269
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mujer no tak, bo do tej pory było rzyganie tęczą a teraz będzie rzyganie bez tęczy

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 08:21   #270
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Przyszła paczka, rożek i śpiworek dla niuni dotarły używki, ale stan super to wypiorę i się przydadzą też
Śliczne

Cytat:
szpitalne jedzenie i jeszcze ta przepyszna herbata którą serwują w sumie nic dziwnego że jak mnie przetrzymali z synkiem w szpitalu ponad tydzień to waga wróciła do tej sprzed ciąży
Herbata i kompot... nic się wypić nie da
Nie mówiąc już o kawie Ince, którą mi pani chyba na złość przyniosła...
Mówiłam jej, że jak już coś koniecznie chce mi dać do picia to herbatę... Raz nie mogłam jej przypilnować, bo poszłam na badania i co widzę w szklance? Kawa której tknąć nie mogłam

Cytat:
Ok, wrzucam zdjęcia. Otulacz wbrew temu co widać na zdjęciu ma piękny fioletowy kolor. Na zdjęciu jest bardziej szary. Za te 3 rzeczy dałam 50zł :-D
Piękne!

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Są dwie wersje 4ridera, z pompowanymi i z piankowymi. Ten który oglądaliśmy miał piankowe i wszystko by nam pasowało gdyby nie te piankowe kółka. Tak, Urban ma wszystkie takie same ale kółka nie są skrętne tylko cała tylna oś. TŻ mówi, że jak w ciągniku przegubowym A to nasza spacerówka
No i używki Mutsy można w dobrej cenie dostać
Fajna spacerówka

Cytat:
Dzięki za kciuki
Młody ma już 1101 g ( +/- 132 g) Jest co dźwigać Lekarz pochwalił, że tyje Adaś a nie ja, bo od początku ciąży przytyłam 5 kg. Wg niego wszystko z moją wagą jest ok. Młody ma główkę większą o tydzień.. lekarz pochwalił, że Młody ma długie nogi - oby wzrost odziedziczył po tacie Jedynie trochę się zmartwiłam tym, że główka Małego jest nieprzyparta do szyjki ( lekarz zauważył to 2 tygodnie temu), a między szyjką a głową znajduję się pępowina. Lekarz 2 razy powtórzył, żeby zapamiętać, że jeżeli odejdą wody to natychmiast mamy jechać do szpitala, co by pępowina nie wypadła... Jeszcze jest na szczęście dużo czasu, więc będę się starać nie martwić na zapas. . Jeżeli dalej tak będzie, że Młody dalej będzie sporo rósł i sytuacja się nie zmieni z tym, że pępowina jest pierwsza, a główka nie przyparta to lekarz będzie się zastanawiał nad CC.
Super, że wszystko ok! A pępowiną póki co sięnie przejmuj

Cytat:
Napisane przez evciap0 Pokaż wiadomość

Aaa i przypomniało mi się (jak zwykle ) rozmawiałam z kimś, kto zna tako "od kuchni" i mówił, że te wózki jako jedne z nielicznych w Polsce są produkowane u nas, a nie składane z chińskich części
O, kolejna dobra opinia

Cytat:
KOchana ta ksiazeczka suuupeeeer.
az chyba zapisze ten link gdzies.
A KOMPA niech sobie rozpracuja najpierw ahahaha
w dupieee mam ja jade za tydzien na wakacje i niech se sami siedza ohohohoh

I lup na dzisiaj dla mojej kumpeli

cena sklepowa £40, kupione za £5 ;d HIHIHI
I słusznie!

Fajne to

Cytat:
Cudo!!! Aż jak patrzę to mi szkoda ze rodzice mają taką małą umywalkę że by mi coś takiego nie weszło :-(
My w sumie w łazience mamy dużą umywalkę, ale jakoś nie pomyślałam, że można ją wykorzystać

Cytat:
Co do wózków to my na 90% zdecydowani na baby merc neo style. Szkoda ze nie ma o nim żadnych opinii w necie a moze to i dobrze

Tzowi tez sie podoba. Nawet dokladnie ten ze sklepu. Troche nie jestem przekonana do tak jasnego. Myślałam bardziej o szarosciach.

A właśnie kupujecie jakies pluszaki, zabawki czy cos?
Fionka ja ten wóżek widziałąm u jakiejś pary w Zakopanem i fajnie się prezentował Ale tylko tyle mogę o nim powiedzieć

Co do pluszaków to my kupiliśmy jednego w Zakopanem, ale raczej więcej nie będę kupować, bo Mała na początku nie będzie tym zainteresowana, a pokoju dla niej mieć nie będziemy, więc nie widzę sensu. No, chyba, że od kogoś ostanie.

Nie dość, że była przerwa techniczna, to jeszcze mi wszystkiego nie zacytowało

Źle mi się dzień zaczął :/

Wstałam rano specjalnie, bo dziś miałam mieć USG. I co się okazało? Że nie mam... Jak byliśmy w górach to miałam tel.ze szpitala, ale go nie słyszałam i dopiero pół godziny później oddzwaniałam. Dzwoniłam 4 razy i nikt nie raczył odebrać, poprosiłam mamę żeby spróbowała, ale też nikt nie odebrał.
Stwierdziłam, że widocznie to nic ważnego, a jeśli chcą odwołać USG to zadzwonią w poniedziałek (tel.był w piątek)... no i nikt już nie zadzwonił... Co się dziś dowiaduję? Że USG było przesunięte na wtorek (miniony) Kurde przecież na USG nie idzie się tylko po to, żeby oglądnąć dziecko, ale kobiety mają różne problemy- rozwarcia, skracająca szyjka... jak można nie próbować jeszcze raz powiadomić?
Ostatecznie jadę dopiero za tydzień w czwartek, tylko co z tego jak wizytę u gin.mam we wtorek Jestem wściekła

Z dobrych wiadomości to jest już wynik posiewu i nie ma bakterii! Także udało się ją wygonić jednym antybiotykiem i mocz ogólny też jest ok.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości