- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-08, 15:58   #1531
olilina
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
poziom wód mierzą na III Usg?

ja bym wyjścia co tydzień przeżyła, ale mój w tym tygodniu już 3 wieczory sobie zaplanował z kolegami + podejrzewam, że jeszcze w piątek pójdzie na mecz swojej ulubionej drużyny więc chyba trochę przegięcie... czy przesadzam?

aha my wózka nie zamówiliśmy jeszcze, brawo my może jutro uda mi się go obczaić na żywo i sobie zamówię, żeby nie było przypału, że dziecko bez wózka zostanie

a co do wydatków, to ja liczyłam ok 5,5 tys, więc troszkę mniej, ciekawe co u was tak podbija koszty. I to też już liczę wszystko z tym, że niektórych rzeczy nie kupuję np komody, bo już jakąś mamy a na nową miejsca nie ma.

to fajnie, że przynajmniej masz jasną sytuację, ja się nawet nie chcę pytać, co mój myśli o przyszłości żeby się nie wkurzać myślę, że to może być spowodowane trochę tym, że on nie ma ani jednego kolegi który ma dziecko (nie ma nawet kolegi, który miałby żonę czy wieloletnią partnerkę z którą mieszka )... Ja też nie nadążam za tym co robi teraz, na przykład na ściankę wspinaczkową bym nie poszła, ale z drugeij strony mówiłam, że chcę iść do kina, to cisza
co do poziomu wód to moim zdaniem powinni mierzyć na III prenatalnym, to już w końcu 32 tydzień u mnie był, a zapytałam o to bo ogólnie mało piję i mnie ten poziom wód zastanawiał
Co do tych wyjść, to faktycznie nie ciekawie, to ja się denerwuję jak raz w tygodniu wychodzi, a co dopiero gdyby większość czasu spędzał poza domem. Ale też różowo nie jest, bo mój z kolei nawet jak jest w domu to większą część czasu spędza na laptopie. O dzieciach praktycznie nic nie czyta, interesuje się o tyle o ile ja coś zarządzę itd. a czasu coraz mniej.
Co do kosztów to mnie np. za same leki, które muszę brać wyszło ok. 800 zł.

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny Dla mnie ten brzuszek jest za duży bo ledwo z nim ogarniam a tu jeszcze trochę trzeba przechodzić :O

olilina dzięki Co ma być to będzie i musimy czekać Najważniejsze żeby dzieciaczki były zdrowe a w jaki sposób do nas wyjdą to już nie ważne Co do literek to klej montażowy da radę, gorzej tylko będzie potem do odkleić :P
Strasznie długo trzeba będzie czekać na ten wózek Oby zdążył dotrzeć i żeby nie było jakiś problemów.

Ojej...ja nawet nie liczyłam ile kasy poszło, na szczęście nie odczuliśmy tego bardzo bo kupowaliśmy w każdym miesiącu coś no a na koniec poszła cała gruszka

Co do wód płodowych to jakiś dziwny ten lekarz :/ Przecież to też jest bardzo ważne, jak wód jest za mało to jest to bardzo niebezpieczne dla maluszka...:|

JoyceSky to oddychanie jest najgorsze, masz rację nijak się można ułożyć żeby było dobrze :/ I najgorzej bo jak się nie da leżeć to się wstaje ale siedzieć też za długo się nie da...Pociesze Cię, mnie też cycki opadły na boki, chodze ciągle w tym samym i jeszcze nudzi mnie sprzątanie codziennie to samo...Już tyle przeszłyśmy, to jeszcze trzeba zacisnąć zęby i byle do końca

Te cotton ballsy są super, co prawda nie tak jak oryginał ale za taką kasę to warto

Też chcę oglądać ten dokument, mam nadzieję że nie usnę przed :X
No wkurzył mnie, ale ten lekarz ogólnie ma taki dziwny sposób bycia, dobrze że to nie mój lekarz, bo nie dogadalibyśmy się.
A wózek mam nadzieję, że dotrze bez żadnych dodatkowych problemów, bo jeszcze chcę środek zdążyć poprać
My też mieliśmy wydatki rozłożone w czasie, ale teraz wszystko (no prawie wszystko, bo jeszcze parę rzeczy zostało) podsumowałam

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
A Wy idzieciecie na jakieś dni otwarte do szpitali?
Ja nie idę, bo chodzę do szkoły rodzenia do szpitala, gdzie chcę rodzić. Na pierwszych zajęciach mieliśmy już zwiedzanie porodówki

Edytowane przez olilina
Czas edycji: 2015-09-08 o 16:01
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:21   #1532
peachella
Rozeznanie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Cytat:
ja chcę iść do Kopernika, Narutowicza i Siemiradzkiego (chyba ), muszę się dowiedzieć kiedy mają te dni otwarte. A Ty idziesz tylko do Ujastek czy jeszcze gdzieś?
Tylko na Ujastek idę, już się zdecydowałam, ale i tak pójdziemy żeby chociaż zobaczyć jak to wygląda. W sobotę byłam na usg i akurat były dni otwarte na Siemiradzkiego. Poczatek byl wlasnie w na Kremerowskiej i pozniej szli do szpitala. Wiec czekajac na usg mialam okazje posluchac calego wstepu ok 20 minut

Cytat:
Napisane przez Gabi_88 Pokaż wiadomość
Peachella to może sie spotkamy na Ujastku bo ja juz zdecydowałam ze tam rodzea termin mam na 20.11 ale myślę ze chyba to później nastąpi

ja mam na 9. 11 ale mam przeczucie, ze wczesniej urodze, nie wiem czemu tak mi tez polozna u lekarza powiedziala, ale wiadomo, ze to juz od dziecka zalezy.

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
co do poziomu wód to moim zdaniem powinni mierzyć na III prenatalnym, to już w końcu 32 tydzień u mnie był, a zapytałam o to bo ogólnie mało piję i mnie ten poziom wód zastanawiał

Ja nie idę, bo chodzę do szkoły rodzenia do szpitala, gdzie chcę rodzić. Na pierwszych zajęciach mieliśmy już zwiedzanie porodówki
Na wszystkich usg u mnie bylo, ze ilosc wod plodowych w normie, teraz na III usg byla podana ilosc w liczbach. U mnie jest to 12, 20. I w liczbach też przepływy naczyniowe sa podane.
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:28   #1533
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Ja na zwiedzanie nie ide bo rodze w tym samym co poprzednio.
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:30   #1534
fasterka90
Zadomowienie

U nas tylko w jednym szpitalu jest takie zorganizowane zwiedzanie i to w tym, w którym napewno rodzic nie chce -chyba że miałabym planowane cc to wtedy chyba właśnie tam. W pozostałych trzeba dzwonić i pytać czy mają czas oprowadzić. Najbardziej chciałabym rodzic w szpitalu pod Wrocławiem, tam gdzie pracuje położna z którą mam sr, tz marudzi że tak "daleko"...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:32   #1535
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Co do tych wyjść, to faktycznie nie ciekawie, to ja się denerwuję jak raz w tygodniu wychodzi, a co dopiero gdyby większość czasu spędzał poza domem. Ale też różowo nie jest, bo mój z kolei nawet jak jest w domu to większą część czasu spędza na laptopie. O dzieciach praktycznie nic nie czyta, interesuje się o tyle o ile ja coś zarządzę itd. a czasu coraz mniej.
Co do kosztów to mnie np. za same leki, które muszę brać wyszło ok. 800 zł.
pytam, bo jeszcze nie miałam III USG dopiero się dziś umówiłam na za 2 tygodnie.

mój też o dziecku raczej sam nie poczyta ehh dobra już nie będę więcej pisać, bo nie chcę mu złej reklamy robić zobaczymy jak wyjdzie z tymi wyjściami, może się w czas zreflektuje i zrezygnuje albo mnie gdzieś zabierze w ramach rekompensaty

a to leki faktycznie kosztowne, ja tyle co brałam suplementy.
Cytat:
Tylko na Ujastek idę, już się zdecydowałam, ale i tak pójdziemy żeby chociaż zobaczyć jak to wygląda. W sobotę byłam na usg i akurat były dni otwarte na Siemiradzkiego. Poczatek byl wlasnie w na Kremerowskiej i pozniej szli do szpitala. Wiec czekajac na usg mialam okazje posluchac calego wstepu ok 20 minut
właśnie na Siemiradzkiego organizują jeszcze dni otwarte 19 września i wtedy się tam wybiorę. Zazdroszczę, że masz już decyzję podjętą, ja byłam praktycznie na 100% zdecydowana na Kopernika, ale trochę mnie martwi, że tam położne nie uznają pozycji wertykalnych przy porodzie, nie chcę się męczyć jeszcze bardziej leżąc

Karoseria,
no to jesteś w najlepszej sytuacji, bo już masz sprawdzoną porodówkę

Fasterka, a daleko ten szpital jest od was? trochę rozumiem Twojego TŻ, dla mnie też odległość jest istotna, bo nie chciałabym spędzić godziny czasu w samochodzie w skurczach

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2015-09-08 o 16:35
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 16:49   #1536
peachella
Rozeznanie

Cytat:
pytam, bo jeszcze nie miałam III USG dopiero się dziś umówiłam na za 2 tygodnie.

mój też o dziecku raczej sam nie poczyta ehh dobra już nie będę więcej pisać, bo nie chcę mu złej reklamy robić zobaczymy jak wyjdzie z tymi wyjściami, może się w czas zreflektuje i zrezygnuje albo mnie gdzieś zabierze w ramach rekompensaty

a to leki faktycznie kosztowne, ja tyle co brałam suplementy.

właśnie na Siemiradzkiego organizują jeszcze dni otwarte 19 września i wtedy się tam wybiorę. Zazdroszczę, że masz już decyzję podjętą, ja byłam praktycznie na 100% zdecydowana na Kopernika, ale trochę mnie martwi, że tam położne nie uznają pozycji wertykalnych przy porodzie, nie chcę się męczyć jeszcze bardziej leżąc

Karoseria,
no to jesteś w najlepszej sytuacji, bo już masz sprawdzoną porodówkę

Fasterka, a daleko ten szpital jest od was? trochę rozumiem Twojego TŻ, dla mnie też odległość jest istotna, bo nie chciałabym spędzić godziny czasu w samochodzie w skurczach
Może jestem dziwna, ale nie mam sprecyzowanych wymagań co do porodu. Chcę tylko urodzić bezpiecznie i w przyjaznych warunkach, no i z mozliwoscia zzo. A reszta w sumie jest mi obojętna, czy to pozycja czy inne rzeczy. Wiadomo, ze nie wszystko bedzie zalezalo ode mnie. Tak samo z nacieciem krocza. Musze jeszcze plan porodu z Ujastka wydrukowac zeby miec ze soba.
Stary 2015-09-08, 16:57   #1537
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Peachella wcale nie dziwna. Przeciez bedziesz rodzic pierwszy raz, a w dodatku kazdy ma jakies inne doswiadczenia albo inne opowiesci slyszal i w inne historie wierzy wiec nie wiadomo czym sie sugerowac A i tak bedzie co ma byc.
Stary 2015-09-08, 17:02   #1538
agne19s
Zadomowienie

Kobietki dziadek mój już działa i robi łóżeczko przednia barierke już widziałam i stąd moje pytanie, jakie macie wymiary łóżeczek, bo moje będzie 140x70 czyli te większe. I barierka strasznie długa mi się wydawała.
Stary 2015-09-08, 17:13   #1539
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
India przepiękne zdjęcia!! zazdroszczę takiej pamiątki. No i duży ten Twój maluszek

Dziewczyny czy któraś z Was myślała, myśli nad bugaboo cameleon 2?odpadł u mnie ze względu na cenę ale wczoraj na olx znalazłam używany w ok cenie we Wrocławiu... I tak teraz myślę. Ja mało patrzę na wygląd wózka, raczej na praktyczność,recenzje itd. Mi np kolor jest totalnie obojętny.
Fasterka ja uważam że lepiej kupić dobrą używkę niż byle jaki nowy wózek ja sama kupuje bugaboo cameleona3,tyle że sprowadzam z UK, za cene 400funtów, w PL używki tego modelu są jeszcze cholernie drogie.

India-współczuję zgagi,tez miałam ostatnio, może drugi raz w życiu i żadna przyjemność a foty z usg super

Srebrna_smuga- ja mam jakies 7kg na plusie, jestem w 30TC, ważę 58kg z groszem. widzę teraz fotę- jeny jak zgrabnie wyglądasz w tym bliskim juz 9tym mc <szczęka w dół>

Cynamon-poleż w łóżku ,zaaplikuj czosnek, on najlepszy na chorobę a jak nie przejdzie za 2-3 dni to lepiej idź do lekarza :tuli:

Lexie-propos h&m to ja dzisiaj zrobiłam zakupy życia wzielam 2-dwupaki biustonoszy do karmienia,każdy za 40zł (sztuka wychdzi 20zł) , plus jeden lepszy lekko usztywniany za 30zł prawie ze szczęścia padłam przy kasie jak kupowałam

dobra, żeby nie było pochwalę się, to moje łupy z wczoraj i dziś :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM01252.jpg (182,2 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01253.jpg (177,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01254.jpg (194,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM01255.jpg (197,7 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-09-08, 17:17   #1540
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Peachella wcale nie dziwna. Przeciez bedziesz rodzic pierwszy raz, a w dodatku kazdy ma jakies inne doswiadczenia albo inne opowiesci slyszal i w inne historie wierzy wiec nie wiadomo czym sie sugerowac A i tak bedzie co ma byc.
Tak, ale jak czytam tubo preferencjach dziewczyn to sie zastanawiam czy nie podchodze zbyt lajtowo do tematu :-D

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
Tak, ale jak czytam tubo preferencjach dziewczyn to sie zastanawiam czy nie podchodze zbyt lajtowo do tematu :-D
" tu o" mialo byc ;-)
Stary 2015-09-08, 17:27   #1541
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

" tu o" mialo byc ;-)
a myslalam ze miało byc turbo preferencjach
Stary 2015-09-08, 17:28   #1542
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Lexie-propos h&m to ja dzisiaj zrobiłam zakupy życia wzielam 2-dwupaki biustonoszy do karmienia,każdy za 40zł (sztuka wychdzi 20zł) , plus jeden lepszy lekko usztywniany za 30zł prawie ze szczęścia padłam przy kasie jak kupowałam
No to zazdroszczę, bo ja też byłam w h&m i nie widziałam ich przecenionych

Pojechałam dzisiaj na zakupy i w smyku i h&m widziałam takie fajne kombinezony z misia albo takie grubsze dresowe po przecenie, no ale nie było rozmiaru. No to mówię podjadę do innego ch, napalona pojechałam i dupa, nic nie kupiłam odebrałam jedynie zamówienie ze smyka i w auchanie kupiłam dwa bodziaki i skarpetki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01691.JPG (245,4 KB, 24 załadowań)
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 17:29   #1543
peachella
Rozeznanie

Cytat:
a myslalam ze miało byc turbo preferencjach
Haha no w sumie tez moze byc :-D
Stary 2015-09-08, 17:30   #1544
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Fasterka ja uważam że lepiej kupić dobrą używkę niż byle jaki nowy wózek ja sama kupuje bugaboo cameleona3,tyle że sprowadzam z UK, za cene 400funtów, w PL używki tego modelu są jeszcze cholernie drogie.

India-współczuję zgagi,tez miałam ostatnio, może drugi raz w życiu i żadna przyjemność a foty z usg super

Srebrna_smuga- ja mam jakies 7kg na plusie, jestem w 30TC, ważę 58kg z groszem. widzę teraz fotę- jeny jak zgrabnie wyglądasz w tym bliskim juz 9tym mc <szczęka w dół>

Cynamon-poleż w łóżku ,zaaplikuj czosnek, on najlepszy na chorobę a jak nie przejdzie za 2-3 dni to lepiej idź do lekarza :tuli:

Mam taka grajaca zabaweczke na lozeczko tylko zielono-szara i Ninka do tej pory sie lubi tym bawic. Nazywamy ja Marian, bo dostala od wujka Mariana

400Funtow za wozek to sporo, a to caly 3 w 1 bugaboo?

A nie, wcale nie drogo 400, juz sprawdzilam Sorry

Edytowane przez karoseria
Czas edycji: 2015-09-08 o 17:34
Stary 2015-09-08, 17:36   #1545
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Mam taka grajaca zabaweczke na lozeczko tylko zielono-szara i Ninka do tej pory sie lubi tym bawic. Nazywamy ja Marian, bo dostala od wujka Mariana

400Funtow za wozek to sporo, a to caly 3 w 1 bugaboo?

A nie, wcale nie drogo 400, juz sprawdzilam Sorry

tak,3w1 ja sie zakochałam w tej przytulance-pozytywce, jest diabelnie mięciutka
Stary 2015-09-08, 19:04   #1546
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Ja dziś wypatrzyłam w gazetce Biedronki, że od przyszłego poniedziałku będzie taka jakby komoda na kółkach z pojemnikami. Ja takie dwa pojemniki już kupiłam, ale ta komoda byłaby chyba lepsza, właśnie na kosmetyki, pieluszki. Postawiłabym ją między komoda z ciuszkami a lozeczkiem (na łóżeczku będzie przewijak). Tylko mąż by musiał w poniedziałek rano przed pracą już w Biedronce być.
masz może link?

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 19:15   #1547
poznanianka1990
Zakorzenienie

Właśnie wróciliśmy ze szkoły rodzenia. I teraz wysłuchuje od męża jakie to niby pierdoły położna mówi na temat szpitali i ich zaopatrzenia oraz planu porodu Już mnie łeb boli od tego jego gadania
Wszystko co trzeba spakować do torby oraz plan porodu jutro nam położna na e-maile wyśle, wtedy Wam tu wrzucę Bo dziś tylko tak skrótowo notowałam.
A Julka miała czkawke i mi tak brzuch falował, że powstrzymywałam się od śmiechu W domu to tak nie szaleje...

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
masz może link?
O tu: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...mowym-porzadku , strona 2- komoda Ribbon lub My Style

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Jeszcze w czasie trwania zajęć dzwoniła do mnie babka z recepcji ginekologa. Już myślałam, że chcą mi wizytę przełożyć Ale na szczęście nie, wręcz przeciwnie - mam być 20 minut wcześniej

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

Edytowane przez poznanianka1990
Czas edycji: 2015-09-08 o 21:33
poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:29   #1548
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
wzielam 2-dwupaki biustonoszy do karmienia,każdy za 40zł (sztuka wychdzi 20zł) , plus jeden lepszy lekko usztywniany za 30zł prawie ze szczęścia padłam przy kasie jak kupowałam

Śliczne zakupy

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Pojechałam dzisiaj na zakupy i w smyku i h&m widziałam takie fajne kombinezony z misia albo takie grubsze dresowe po przecenie, no ale nie było rozmiaru. No to mówię podjadę do innego ch, napalona pojechałam i dupa, nic nie kupiłam odebrałam jedynie zamówienie ze smyka i w auchanie kupiłam dwa bodziaki i skarpetki.
Super, widzę udane zakupy

srebrna_smuga, teraz widzę Twoją fotkę - jaki zgrabny brzusio! No ja bym dała max 6 miesiąc

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 21:30   #1549
beautifuldream
Rozeznanie

Witam się i ja po długim dniu. Objeździliśmy dzisiaj kilka sklepów z wózkami i raczej na 100% jestem zdecydowana na Adamex Barletta. Niestety nigdzie go nie znaleźliśmy, były tylko Galactic, Pajero i Joger, ale wszystkie trzy bardzo nam się spodobały. Galactic ma trochę skomplikowane wypinanie gondoli, ale Barletta ma mieć takie proste jak Pajero. Uparłam się na ten model, bo podoba mi się tapicerka pikowana. Chociaż w jednym ze sklepów Pani namawiała nas na Camarelo Sevilla, przyznam szczerze, że jest strasznie lekki (aż nie wiem czy nie za lekki) i pewnie bym się na niego zdecydowała, gdyby tylko był model z białą ramą. Niestety te wózki mają tylko czarną ramę, więc dla mnie już odpadają. Oglądałam też Bebetto Silvia, ale jakiś taki mało zwrotny był dla mnie. Na wszystkie trzeba czekać ok 2tygodni, a na Barlette ok. miesiąca, bo mieli urlop i teraz ciężko im się wyrobić z zamówieniami. Co więcej Pani w sklepie bardzo polecała Adamexy, mówiła że w naszym mieście sprzedają się w szalonym tempie, także my chyba też go wybierzemy.

Wojtuś jest już z nami
beautifuldream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-08, 22:39   #1550
olilina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beautifuldream Pokaż wiadomość
Witam się i ja po długim dniu. Objeździliśmy dzisiaj kilka sklepów z wózkami i raczej na 100% jestem zdecydowana na Adamex Barletta. Niestety nigdzie go nie znaleźliśmy, były tylko Galactic, Pajero i Joger, ale wszystkie trzy bardzo nam się spodobały. Galactic ma trochę skomplikowane wypinanie gondoli, ale Barletta ma mieć takie proste jak Pajero. Uparłam się na ten model, bo podoba mi się tapicerka pikowana. Chociaż w jednym ze sklepów Pani namawiała nas na Camarelo Sevilla, przyznam szczerze, że jest strasznie lekki (aż nie wiem czy nie za lekki) i pewnie bym się na niego zdecydowała, gdyby tylko był model z białą ramą. Niestety te wózki mają tylko czarną ramę, więc dla mnie już odpadają. Oglądałam też Bebetto Silvia, ale jakiś taki mało zwrotny był dla mnie. Na wszystkie trzeba czekać ok 2tygodni, a na Barlette ok. miesiąca, bo mieli urlop i teraz ciężko im się wyrobić z zamówieniami. Co więcej Pani w sklepie bardzo polecała Adamexy, mówiła że w naszym mieście sprzedają się w szalonym tempie, także my chyba też go wybierzemy.
My na adamexa pajero będziemy czekać około 5-7 tygodni, bo w adamexie podobno nie wyrabiają się z zamówieniami tzn. Pani w sklepie nam powiedziała, że oni produkują też na rynek Ukraina-Rosja i tamtych traktują priorytetowo...
Nie wiem z jakich okolic jesteś, ale w sklepie w ktorym zamawialiśmy akurat była barletta do obejrzenia.
Myśmy ogólnie pajero wzdłuż i wszerz obejrzeli w smyku, może barlette też tam mają
olilina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 01:40   #1551
paula_d
Zadomowienie

Melduje się w nowym wątku (późno ale zawsze). Tytuł idealnie pasuje do sytuacji bo u mnie właśnie tak jest 😊 buziaki przesyłam wszystkim mamciom 😙

paula_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 05:08   #1552
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Odzywam się po dłuższej przerwie Co zajrzałam na forum, obok obiecywałam sobie, że PÓŹNIEJ COŚ NAPISZĘ. No więc PÓŹNIEJ nadeszło Mamy z mężem szalony tydzień i w końcu nie nadrobię poprzednich postów. Wrócę tylko do kota. Tak, chodzi na smyczy, ale ma też dni, gdy namiętnie przez blisko godzinę wącha 1 obszar Lokatorka się wyprowadziła i właśnie szykujemy się do przeprowadzki. Tzn. trzeba odświeżyć mieszkanie. Mąż ma ranne zmiany, w tym tygodniu czeka nas jutro ginekolog i odwiedziny naszego szpitala, a w piątek 2 zajęcia ze szkoły rodzenia. 1 zajęcia były bardzo fajne. Były rozmowy z dietetykiem i seksuologiem. Kulki waginalne i analne wiodły prym Babka tak to akcesoria zachwalała, że byłyśmy gotowe z miejsca się zaopatrzyć. Musiała dopiero wyjaśnić, że to po porodzie

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-09 o 05:09
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 07:51   #1553
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cześć Podczytuję Was na bieżąco, z odpisywaniem gorzej, bo korzystam z komórki.
TŻ został slomianym wdowcem na kilka dni, a ja jestem na kursie doszkalajacym (jak dla mnie ostatni moment przed porodem). Bałam się trochę samodzielnego wyjazdu, ale jest wszystko ok.

Limonka - wow, ekstremalne tematy

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:02   #1554
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

monic167 super te staniki i w takiej cenie :O! Ale Ci się udało

Dzięki jeszcze raz dziewczyny za komplementy co do brzuszka Chociaż zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest ok Wczoraj już trzeci raz w Auchanie miałam sytuację przy kasie z pierwszeństwem, że kasjerka mnie przepraszała bo nie zauważyła że jestem w ciąży Przesada... I jeszcze stoimy, ona mnie kasuje a z tyłu facet z dzieckiem i kasjerka podo do niego "czy chce być pan obsługiwany poza kolejnością?" a mój Tż "ale to jest kasa z pierwszeństwem też dla kobiet w ciąży" a kasjerka patrzy na mnie i "przepraszam bardzo, nie zauważyłam "

I jeszcze nie miałam jak obejrzeć tego dokumentu 600gr szczęścia bo na wieczór miałam skurcze jak na okres. Pierwszy raz się tak bałam...Wzięłam nospę, położyłam się i jakby nie przeszło to mieliśmy dzisiaj jechać na ip. Na szczęście jest ok, im dalej tym większy stres i strach

Jeden plus, że udało mi się wczoraj kupić filc, tasiemkę i będę szyć

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:18   #1555
Agusiek89
Wtajemniczenie

Dziewczyny niezłe łupy

Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
monic167 super te staniki i w takiej cenie :O! Ale Ci się udało

Dzięki jeszcze raz dziewczyny za komplementy co do brzuszka Chociaż zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest ok Wczoraj już trzeci raz w Auchanie miałam sytuację przy kasie z pierwszeństwem, że kasjerka mnie przepraszała bo nie zauważyła że jestem w ciąży Przesada... I jeszcze stoimy, ona mnie kasuje a z tyłu facet z dzieckiem i kasjerka podo do niego "czy chce być pan obsługiwany poza kolejnością?" a mój Tż "ale to jest kasa z pierwszeństwem też dla kobiet w ciąży" a kasjerka patrzy na mnie i "przepraszam bardzo, nie zauważyłam "

I jeszcze nie miałam jak obejrzeć tego dokumentu 600gr szczęścia bo na wieczór miałam skurcze jak na okres. Pierwszy raz się tak bałam...Wzięłam nospę, położyłam się i jakby nie przeszło to mieliśmy dzisiaj jechać na ip. Na szczęście jest ok, im dalej tym większy stres i strach

Jeden plus, że udało mi się wczoraj kupić filc, tasiemkę i będę szyć
Biedna się strachu najadłaś, dobrze że przeszły skurcze. Teraz trzeba być już czujnym...

A co do tego nowego dokumentu "Moje 600 g szczęścia" to ja też nie oglądałam, ale znalazłam link online, więc w ciągu dnia obejrzę i wstawiam Wam:
http://www.ipla.tv/Moje-600-gramow-s...-1/vod-6350806
Stary 2015-09-09, 09:20   #1556
201802011557
Konto usunięte

I ja też się wczoraj wystarczylam, jak odbieralam córkę ze szkoły tez mnie taki ból złapał jak na okres od krzyża i dołem brzucha lekkie skurcze, wzięłam w domu nospe i się położyłam ale przy wstawianie nawet do łazienki to brzuch mi się strasznie napinal. Teraz też mam właśnie iść do szkoły z moją panną i już mnie krzyż boli, pewnie znowu wezmę nospe. Zauważyłam że jak się troszkę poruszam to tak się dzieje. A na leżenie narazie nie ma szans 😕
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:25   #1557
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
I ja też się wczoraj wystarczylam, jak odbieralam córkę ze szkoły tez mnie taki ból złapał jak na okres od krzyża i dołem brzucha lekkie skurcze, wzięłam w domu nospe i się położyłam ale przy wstawianie nawet do łazienki to brzuch mi się strasznie napinal. Teraz też mam właśnie iść do szkoły z moją panną i już mnie krzyż boli, pewnie znowu wezmę nospe. Zauważyłam że jak się troszkę poruszam to tak się dzieje. A na leżenie narazie nie ma szans 😕
Ratuj się nospą i wyjdź wcześniej, żeby chociaż szybko nie iść
Stary 2015-09-09, 09:27   #1558
201802011557
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Ratuj się nospą i wyjdź wcześniej, żeby chociaż szybko nie iść
Tak zrobie😮
201802011557 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-09, 09:29   #1559
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Limonka, dzieje się u was a z tymi kulkami to faktycznie szał, jeszcze waginalne rozumiem ale analne też się przydają?

Cornflower_girl, podziwiam, że Ci się chce doksztalcac teraz, ja bym się teraz nie umiała skoncentrować myslami tylko na pracy

Srebrna_smugo, może tak się ustawilas że brzucha nie było widać z miejsca kasjerki, bo przecież ewidentnie jest na miejscu a te bóle to jak odczuwalas? W krzyżu taki ucisk?

Ja oglądałam wczoraj ten dokument o wczesniakach, mało przyjemny widok patrzeć na te maluszki poklute i podłączone rurkami do sprzętów w ogóle trochę się zestresowalam, że nawet dziecko urodzone w 35 tc leżało w inkubatorze pod aparaturą, myślałam że takie dzieciątko już jest bardziej dojrzałe...

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-09-09, 09:37   #1560
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny niezłe łupy

Biedna się strachu najadłaś, dobrze że przeszły skurcze. Teraz trzeba być już czujnym...

A co do tego nowego dokumentu "Moje 600 g szczęścia" to ja też nie oglądałam, ale znalazłam link online, więc w ciągu dnia obejrzę i wstawiam Wam:
http://www.ipla.tv/Moje-600-gramow-s...-1/vod-6350806
Dziękuję za link Zaraz sobie zobaczę Ten strach jest okropny i to czekanie na każdy ruch dzidziusia Można oszaleć...

Cytat:
Napisane przez monik46 Pokaż wiadomość
Ty też? Ja już całkiem zapomniałam co to jest za ból...I jeszcze masz córeczkę przy której nie ma szans na leżenie heh...Oby to było tylko przejściowe bo nie chcę leżeć do końca ciąży

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości