Mamusie styczniowe 2016, cz. III - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-11, 09:07   #3451
niepozorna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. III

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
My też wybieramy fotelik z bazą. Na co się zdecydowaliście? Maxi Cosi?

Tak, na Maxi Cosi jednak

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Witam sie po wczorajszej wizycie. Z Mała wszystko ok, za tydzień polowkowe i badanie glukozy......

Za tydzień będę sie umawiają na usg 4d, miała juz któraś z Was je robione?

No i dotarł wozek! Jestem w nim zakochana nie wiem tylko jak sie wrzuca foty na wizaz....

Ja miałam ostatnio 4d. Super sprawa

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:18   #3452
candyyfloss
Zadomowienie

Ja zawsze mam 4D. Fajnie sobie tak podglądać
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:47   #3453
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magdusia, to tym bardziej podziwiam taką 'obróbkę' jaśnie pana, skoro pracujesz.
Tak jak dziewczyny mówią: można zrobić kanapki itp. ale jak działa to w dwie strony, a nie że on Ci nawet herbaty nie poda
Jej, to ja jestem na maksa złą żoną... Nie pracuję, jestem na utrzymaniu tż a ani rano specjalnie nie wstaję by mu robić śniadanie, ani w domu "akcji błysk" nie ma, ani obiadu codziennie nie gotuję. Tż nic mi nie wypomina. Mam najfajniejszego faceta na świecie

My już mamy fotelik, dokładnie ten, szary. Wczoraj mnie tylko tż wkurzył, jak zaczął mówić coś w rodzaju że "rozmawiałam z trzema osobami w pracy co już mają dzieci i oni mówią że tylko przy pierwszym dziecku chce się mieć najlepszy fotelik i się na tym punkcie świruje, a później to już wystarcza taki ze średniej półki cenowej" Powiedzcie, jak na coś takiego zareagować? No przecież nie chcę fotelika za milion, ale chcę po prostu bezpieczny, co dla mnie oznacza RWF, a te po prostu SĄ droższe i tyle! To na prawdę nie jest kwestia moich ambicji tylko bezpieczeństwa naszego malucha... Wolę nie myśleć co będzie przy wyborze drugiego fotelika, bo tam ceny są bardziej "czarujące"...
W dodatku teściowa jakiś czas temu dla innego wnuka (żeby z nim jeździć, ale już się nim nie opiekuje) kupiła jakiś tam fotelik dla większego dziecka i chce nam go dać, a to na pewno RWF nie jest, tylko coś w rodzaju "lepszy fotelik, ale do jazdy przodem". A tż wcale bardzo przekonany do RWF nie jest, a jak mu pokażę jakiś filmik z testów to będzie co najwyżej "tak tak" i nawet nie popatrzy :/

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:47   #3454
bigcoffee
Raczkowanie

Dziewczyny pochwale się zdobyczą z lumpka - mini Timberlandy w stanie idealnym za 10zł . Dokładnie takie jak w linku, tylko czapeczki nie było:

https://www.zalando.pl/timberland-ob...4f000-b11.html
bigcoffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:48   #3455
baby montana
Zakorzenienie

Jak coś to 15% na whisbeara jest,info na facebooku :-P

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:59   #3456
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Jej, to ja jestem na maksa złą żoną... Nie pracuję, jestem na utrzymaniu tż a ani rano specjalnie nie wstaję by mu robić śniadanie, ani w domu "akcji błysk" nie ma, ani obiadu codziennie nie gotuję. Tż nic mi nie wypomina. Mam najfajniejszego faceta na świecie
Jestes za☠☠☠ista zonka bo ma szacunek do Ciebie. I wie ze nie tylko swiat wokol niego sie nie kreci...

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
Napisane przez bigcoffee Pokaż wiadomość
Dziewczyny pochwale się zdobyczą z lumpka - mini Timberlandy w stanie idealnym za 10zł . Dokładnie takie jak w linku, tylko czapeczki nie było:

https://www.zalando.pl/timberland-ob...4f000-b11.html
Kurcze no to rzeczywiscie Ci sie udalo. Swietny lup zaoszczedzilas prawie 170 zl nie liczac czapeczki:-D

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-11 o 10:04
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 09:59   #3457
Casaa
Zakorzenienie

Witam w piatkowy ranek
wczoraj zahaczylam o h&m i na wyprzedazy kupilam za 30 zl taki dwupak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150911_002.jpg (131,8 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20150911_001.jpg (105,5 KB, 12 załadowań)
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:02   #3458
Dotka90
Zakorzenienie

Hariett, ale nikt nie mówi, że ta jest dobrą żoną, a ta złą. Każdy ma taki związek, jaki mu pasuje Ja znam wieloletnie małżeństwo, gdzie ona nie prała, nie sprzątała, nie gotowała. Jemu to nie przeszkadzało i okej, chociaż ja bym się na takie coś nie zdecydowała.

Ja lubię robić różne rzeczy dla TŻta, przygotowuję wieczorem jakieś sałatki, tortille, puddingi chia, bo lubię jak ma w pracy coś dobrego do jedzenia, a nie tylko kanapki

Posprzątane jest zawsze, ale sprzątamy oboje, więc to absolutnie nie tylko moja zasługa. Gotuję, ale nie codziennie, bo lubię dania na dwa dni, np. leczo, czy zapiekanki itp.

Co do RWF, to ja TŻtowi tłumaczyłam o co chodzi + powiedzialam żeby poczytał w necie atykuły + fora internetowe i przyznał mi rację i chce kupić RWF
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:11   #3459
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Też jestem leniem i nie wstaję robić mężowi kanapek. Teraz będzie miał pracę dojeżdżającą, To pewnie wezmę się za drugie śniadania/lunche, ale tak to nie. Wystarczy, że sprzątam (mimo, że to potem okupione jest lezeniem 2 łóżku, bo.boli brzuch) i gotuję obiady. Kiedy pisałam pracę magisterską byłam bardziej kreatywna, ale sama chodziłam na zakupy to i więcej dobrobytu było w lodówce teraz robi je tylko i wyłącznie mąż, a ja nie umiem tak bez inspiracji tym,co jest na półkach zrobić listy

Co do wydawania na dziecko. .. jasne, można oszczędzać bardziej. Ale jeśli to.prawdopodobnie nasze jedyne dziecko będzie, to chcemy mieć przyjemność kupienia czegoś lepsiejszego

CZARNULA, ale fajnie wam

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2015-09-11 o 10:13
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:12   #3460
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emia1986 Pokaż wiadomość
Witam sie po wczorajszej wizycie. Z Mała wszystko ok, za tydzień polowkowe i badanie glukozy......
Za tydzień będę sie umawiają na usg 4d, miała juz któraś z Was je robione?
No i dotarł wozek! Jestem w nim zakochana nie wiem tylko jak sie wrzuca foty na wizaz....
Super, że wizyta udana i zaczynają sie powoli glukozy u nas, ciekawe jak nam pójdzie.

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Postanowiliśmy, że rocznicę spędzimy nad morzem. Czyli jutro wyjeżdżamy.
Super, taki romantyczny, wyjazd

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Witam w piatkowy ranek
wczoraj zahaczylam o h&m i na wyprzedazy kupilam za 30 zl taki dwupak
Śliczne zakupy i jeszcze w promocji.

Ja musiałam już z rana dzwonić do sprzedawcy z all bo 4 września zamówiłam i zapłaciłam za wanienkę +stelaż, w środę do nich pisałam na jakim etapie jest paczka i nic zero odpowiedzi. Dziś sprawdzam pocztę, nadal cisza wchodzę na allegro i pojawił się pierwszy negatywny komentarz u nich właśnie o nie dotarcie paczki. Wiec mówię, że trzeba zadzwonić. Dzwonię i Pani mówi, że niby paczka od nich wyszła w poniedziałek i ma sprawdzić dlaczego do nas jeszcze nie dotarła i oddzwonić ale coś nie chce mi się do końca w to wierzyć. Mam nadzieje, że to nie będzie pierwszy sprzedawca na all który mnie oszuka. Oby nie bo się bardzo zdenerwuję.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-11 o 10:13
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:15   #3461
candyyfloss
Zadomowienie

za wyprawkowe łowy

A mój dzidziuś nie daje o sobie znać dziś. To normalne, że na tym etapie jeszcze nie musi to być codziennością?
Stary 2015-09-11, 10:18   #3462
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
za wyprawkowe łowy

A mój dzidziuś nie daje o sobie znać dziś. To normalne, że na tym etapie jeszcze nie musi to być codziennością?
Niby to normalne, ale mój wczoraj cały dzień nie dał znaku to strasznie się zamartwiała, dopiero wieczorem i mnie uspokoił. I mimo, że w głowie miałam że to jeszcze nie muszą być systematyczne ruchy to chodziłam nie spokojna i się wsłuchiwałam cały czas.
Stary 2015-09-11, 10:29   #3463
Dotka90
Zakorzenienie

Podobno normalne, na tym etapie ruchy mogą nawet na tydzień zaniknąć, tak na belly czytałam
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:30   #3464
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Super, że wizyta udana i zaczynają sie powoli glukozy u nas, ciekawe jak nam pójdzie.

Ja musiałam już z rana dzwonić do sprzedawcy z all bo 4 września zamówiłam i zapłaciłam za wanienkę +stelaż, w środę do nich pisałam na jakim etapie jest paczka i nic zero odpowiedzi. Dziś sprawdzam pocztę, nadal cisza wchodzę na allegro i pojawił się pierwszy negatywny komentarz u nich właśnie o nie dotarcie paczki. Wiec mówię, że trzeba zadzwonić. Dzwonię i Pani mówi, że niby paczka od nich wyszła w poniedziałek i ma sprawdzić dlaczego do nas jeszcze nie dotarła i oddzwonić ale coś nie chce mi się do końca w to wierzyć. Mam nadzieje, że to nie będzie pierwszy sprzedawca na all który mnie oszuka. Oby nie bo się bardzo zdenerwuję.
Tez sie zastanawiam jak to bedzie z ta glukoza. Szkoda ze zamiast tego nie mozna wszamac opakowania ptasiego mleczka albo wypic butle coli :-D

Oby doszla ta paczka. Od poniedzialku to juz sporo czasu.
Chociaz ja zamowilam witaminy tydzien temu w czwartek i od razu zaplacilam a nie przyszly do dzis... Tez niby wyslali i dostalam nr nadania i lipa czekam nadal. A najgorsze jest to ze juz 3 dni jestem bez... Jak nie przyjda dzis musze kupic w aptece 2 raz drozsze bo co innego.

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-09-11 o 10:32
Stary 2015-09-11, 10:33   #3465
candyyfloss
Zadomowienie

No bo niby we wtorek byłam na wizycie i lekarz pytał czy coś czuję. Więc mu mówię, że ogólnie tak, ale teraz nie. I na USG mała się ruszała - tak, że szybko odwróciła się plecami i tyle ją widziałam. No nic, może będzie łaskawa i dziś wieczorem da popis

Aaaa i witam się w 24 tygodniu
Stary 2015-09-11, 10:34   #3466
mojakaren
Zakorzenienie

Magdusiaaa faktycznie niefajna sytuacja z TZ. domyślam się, że tu ani prośbą ani groźbą nie można sobie poradzić z problemem i trudno cokolwiek doradzic. jedynie to własnie odpuścić, niech radzi sobie sam, zobaczy wtedy ile dla niego znaczy Twoja praca w domu i zaangażowanie. Takie terapie wstrzasowe najczesciej przynosza efekty, ale jak już przychodzi problem z alko plus kłamanie to kiepskie połączenie...

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Mój znowu wali teksty o bezpieczeństwie nosidełek w.wózkach 3w1. Nie dość że.tłumaczyłam że to jest niebezpieczne bo nie ma.żadnych testów to tłumaczyłam że chce nowy fotelik a nie używany bo nie wiadomo czy nie brał udziału w wypadku a ten dalej swoje że skoro nosidełko ma pasy to przeznaczone do samochodu no jak grochem o ścianę. To już wolę nowy fotelik a wózek zostawić ten stary
eh u mnie jest identycznie
TŻ by kupił wózek najchętniej za 500zł i cała reszta nieważna. Byle jakoś wyglądał i nie był zbytnio zużyty, oczywiscie ja nie mam nic przeciwko używkom, ale to trzeba pojeździć pooglądać. Na razie celujemy w nowy i już mu zapowiedziałam, że niedłeugo jedziemy ogladać i pomału decydować.

w kwestii dzieciaka to ja już TZ zapowiedziałam, że on z racji na swoje zdolności ma w domu decydujący głos w wielu kwestiach jak chodzi o remont, ale pokój dla mlodego ja projektuje i tak samo decyduję o wózkach, fotelikach itd. On ma dużo pracy, naprawde teraz strasznie zasuwa więc też nie będę wymagała żeby szukał wyprawki na necie, ja znajduję i mu pokazuję do akceptacji

Co do obowiązków domowych, teraz jak jestem na wolnym to ja gotuję i sprzątam, ale normalnie TŻ jest bardzo pomocny.
Dzisiaj znów nam zrobił swoje pyszne naleśniki i dzieć znów szaleje od śniadania
Ale tak jak pisałam nie mam sumienia zmuszać go do domowych obowiązków teraz jak ciągnie dwie prace i w dodatku remont.

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ja rozumiem, że chcesz, żeby się zainteresował, ale u mnie np sprawdza się coś innego. Ja się zajmuję ogarnianiem pokoju dla Młodego, znalazłam wózek, który chcę, żebyśmy kupili, znalazłam łóżeczko, a oprócz tego, że zarabia, to jak jest w domu, zajmuje się rzeczami związanymi z ogarnięciem podwórka, robieniem rzeczy, które teoretycznie ja mogłabym zrobić, ale on też musi się angażować. Dlatego ja siedzę w internetach i szukam to co jest potrzebne dziecku, a on np. remontował mi motocykl. Jakoś tak to podzieliliśmy, w sumie samo się podzieliło
oooo dokładnie tak jak pisałam wyżej U nas tak samo

Dotka90
widac, że dzieciowi podoba się na urlopie!
haha i wyobrażam sobie jaki to fajny widok TŻ spiewający o parabolach do brzuszka

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Postanowiliśmy, że rocznicę spędzimy nad morzem. Czyli jutro wyjeżdżamy. !
udanego świętowania rocznicy!
chcemy mieć przyjemność kupienia czegoś lepsiejszego

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:36   #3467
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość

My już mamy fotelik, dokładnie ten, szary. Wczoraj mnie tylko tż wkurzył, jak zaczął mówić coś w rodzaju że "rozmawiałam z trzema osobami w pracy co już mają dzieci i oni mówią że tylko przy pierwszym dziecku chce się mieć najlepszy fotelik i się na tym punkcie świruje, a później to już wystarcza taki ze średniej półki cenowej" Powiedzcie, jak na coś takiego zareagować? No przecież nie chcę fotelika za milion, ale chcę po prostu bezpieczny, co dla mnie oznacza RWF, a te po prostu SĄ droższe i tyle! To na prawdę nie jest kwestia moich ambicji tylko bezpieczeństwa naszego malucha... Wolę nie myśleć co będzie przy wyborze drugiego fotelika, bo tam ceny są bardziej "czarujące"...
W dodatku teściowa jakiś czas temu dla innego wnuka (żeby z nim jeździć, ale już się nim nie opiekuje) kupiła jakiś tam fotelik dla większego dziecka i chce nam go dać, a to na pewno RWF nie jest, tylko coś w rodzaju "lepszy fotelik, ale do jazdy przodem". A tż wcale bardzo przekonany do RWF nie jest, a jak mu pokażę jakiś filmik z testów to będzie co najwyżej "tak tak" i nawet nie popatrzy :/
Ja bym użyła argumentów, że nikt nie przewiduje, że będzie miał wypadek, ale nawet w przypadku jakiegoś niebezpiecznego zdarzenia, trzeba się zabezpieczyć. Może się tak zdarzyć, że cały okres przejeździcie bezpiecznie bez żadnego wypadku/kolizji. U mnie tz zaczął coś marudzić, że remont auta można odłożyć, że bez sensu robić hamulce (skoro te jeszcze hamują!), to mu odpowiedziałam, że jak będzie chciał jechać z dzieckiem do teściowej, to po moim trupie, bo ja nie wsadze dziecka do auta, które ma takie se hamulce. Stwierdził, że jak tak się upieram, to zrobi ten samochód tak, żebym się nie bała jeździć z dzieckiem w aucie. U mnie zawsze działa argument, że "utrudnię" mu życie z wożeniem dziecka. Tak wiem chamskie, ale działa, a efekt końcowy najbardziej mnie interesuje.

Cytat:
Kinga dzwoń do skutku, jak nie pomoże zgłoś sprawę do allegro.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:36   #3468
mamaniunia
Przyczajenie

Witam wszystkich serdecznie.
Od paru dni przeglądam wasze posty, dopiero dziś w pracy skończyłam ją czytać więc dlatego pomyślałam, że przywitam się z wami. Jestem Ania z Krakowa, również podobnie jak wy mam termin wg OM na 26.01. Co do płci w czerwcu byłam na USG i lekarz mówił że prawdopodobnie będzie chłopczyk, choć w najbliższym terminie (16.09) mam kolejne USG, mam nadzieje na dziewczynkę, tylko dlatego że wyprawkę mam prawie skompletowaną na tą płeć od mojej cioci. Co będzie to będzie, z chłopczyka też będę zadowolona
mamaniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:41   #3469
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Kinga dzwoń do skutku, jak nie pomoże zgłoś sprawę do allegro.
Tak będę robić, to prawie 100 zł. Zobaczymy ma oddzwonić w przeciągu 5 -10 min, ale nie dzwoni. Poczekam do godziny i dzwonię.

Cytat:
Napisane przez mamaniunia Pokaż wiadomość
Od paru dni przeglądam wasze posty, dopiero dziś w pracy skończyłam ją czytać więc dlatego pomyślałam, że przywitam się z wami. Jestem Ania z Krakowa, również podobnie jak wy mam termin wg OM na 26.01. Co do płci w czerwcu byłam na USG i lekarz mówił że prawdopodobnie będzie chłopczyk, choć w najbliższym terminie (16.09) mam kolejne USG, mam nadzieje na dziewczynkę, tylko dlatego że wyprawkę mam prawie skompletowaną na tą płeć od mojej cioci. Co będzie to będzie, z chłopczyka też będę zadowolona
Witaj To tak rzadko masz usg jedno w czerwcu i drugie dopiero będzie?
Stary 2015-09-11, 10:44   #3470
candyyfloss
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
Stary 2015-09-11, 10:47   #3471
mamaniunia
Przyczajenie

Cytat:

No tak niby na 1 USG miałam pójść ze skierowaniem ale wyszło tak, że nie było terminu na NFZ więc musiałam płacić prywatnie, a na te skierowanie zapisał mnie dopiero na wrzesień już normalnie na NFZ.
mamaniunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 10:51   #3472
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Magdusiaaa faktycznie niefajna sytuacja z TZ. domyślam się, że tu ani prośbą ani groźbą nie można sobie poradzić z problemem i trudno cokolwiek doradzic. jedynie to własnie odpuścić, niech radzi sobie sam, zobaczy wtedy ile dla niego znaczy Twoja praca w domu i zaangażowanie. Takie terapie wstrzasowe najczesciej przynosza efekty, ale jak już przychodzi problem z alko plus kłamanie to kiepskie połączenie...

Co do obowiązków domowych, teraz jak jestem na wolnym to ja gotuję i sprzątam, ale normalnie TŻ jest bardzo pomocny.
Dzisiaj znów nam zrobił swoje pyszne naleśniki i dzieć znów szaleje od śniadania
Ale tak jak pisałam nie mam sumienia zmuszać go do domowych obowiązków teraz jak ciągnie dwie prace i w dodatku remont
No wlasnie nie wiem jak do niego lepiej dotrzec. Krzycze to w nosie ma. Prosze to wyslucha przytaknie i tyle mojego gadania. Ale tak jak mowicie terapia szokowa chyba bylaby najlepsza.
Tylko widzisz dzisiaj on uwaza ze jest juz wszystko w porzadku i w ogole zero tematu. W nocy przytulil. Wychodzil do pracy buziak choc bylam odwrocna tylem do drzwi, dzwoni z pracy jak sie czuje, czy maluch kopie itd.
Normalnie rozdwojenie jazni.

Ale Ty to masz super z tymi nalesnikani. Mmm z nutella i owocami dawno nie jadlam
Twoj bobas sie przyzwyczai to pozniej tatus bedzie codziennie rano musial mu robic

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Cytat:
Witaj

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-11, 10:56   #3473
czarnulax
Zakorzenienie

Mam nadzieje, że pogoda będzie w miarę, ale patrzyliśmy i akurat na ten weekend ma być poprawa. 20-22 stopnie - perfect

kinga mam nadzieje, że ta paczka do Ciebie dojdzie.
candy gratki!
mamaniunia witaj
Stary 2015-09-11, 11:03   #3474
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Witam
Cytat:
Tak będę robić, to prawie 100 zł. Zobaczymy ma oddzwonić w przeciągu 5 -10 min, ale nie dzwoni. Poczekam do godziny i dzwonię.

Dzwoń, dzwoń, nie ma co darować. Dla mnie 100 zł to dużo.

Na NFZ są tylko 3 usg w ciąży, gdyby coś się działo, to wtedy robią, ale jeśli wszystko jest w porządku, tętno dziecka jest sprawdzane na każdej wizycie, to nie ma konieczności robienia usg. Niektórzy lekarzy uważają, że nie jest one najzdrowsze dla dziecka.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No wlasnie nie wiem jak do niego lepiej dotrzec. Krzycze to w nosie ma. Prosze to wyslucha przytaknie i tyle mojego gadania. Ale tak jak mowicie terapia szokowa chyba bylaby najlepsza.
Tylko widzisz dzisiaj on uwaza ze jest juz wszystko w porzadku i w ogole zero tematu. W nocy przytulil. Wychodzil do pracy buziak choc bylam odwrocna tylem do drzwi, dzwoni z pracy jak sie czuje, czy maluch kopie itd.
Normalnie rozdwojenie jazni.

Ale Ty to masz super z tymi nalesnikani. Mmm z nutella i owocami dawno nie jadlam
Twoj bobas sie przyzwyczai to pozniej tatus bedzie codziennie rano musial mu robic
A masz np. możliwość zrobienia tak, że jak on jest taki niedobry dla Ciebie, to wyrzucić go z sypialni na jedną noc. Jak się prześpi na niewygodnej kanapie, to może dotrze do niego, skoro słowa nie trafiają, to obita doopa poskutkuje. No i zaprzestań wstawania rano, robienia śniadanka. Odwróć się i spij dalej. Moja mama zawsze mi powtarzała, że jak facetowi jest za łatwo, to pójdzie sobie szukać gdzieś dalej. Facet to zwierze łowne, jak upoluje, pobawi się chwilę zdobyczą i rzuci. Dlatego może jak zobaczy, że króliczek jednak się wywinął ze szponów. Zrobisz jak będziesz uważała

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-11, 11:14   #3475
kogielmogiel
Rozeznanie

Hej, witam sie z rana
Nadrobilam zalegle posty, wiec wreszcie jestem na bieżąco.
Dotka program bym o Ujastku calkiem fajnie wyglada w środku z tego co pokazali i zastanawialam sie nad szkołą rodzenia tam bo mam rzut beretem. Udanego urlopu!
Mamaniunia witaj krajanko jest nas juz kilka z Krakowa i okolic. Gdzie chcesz rodzic ?
Mam ta poduszke do spania na boku z biedronki o ktorej pisalyscie, kupilam ja za 10zl na wyprzedazy i jestem zadowolona.

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Czarnula oby pogoda dopisala tez na poludniu Polski bo mam wesele w sobote udanej rocznicy
Tez chcemy sie gdzieś w koncu wybrac na krotki urlop w ramach naszych prezentow urodzinowych
Stary 2015-09-11, 11:17   #3476
kinga1701
Zakorzenienie

kogielmogiel 10 zł super Ci sie udało

Pani nie oddzwoniła, zadzwoniłam ja. Niby kurier odmówił dostarczenia paczki nie wiedza z jakich przyczyn, dzisiaj ma wyjść nowe zamówienie zobaczymy. Nie podoba mi się to.
Stary 2015-09-11, 11:19   #3477
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

To ciekawe, KINGA. Na 100 nie wysłali

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-09-11, 11:19   #3478
kogielmogiel
Rozeznanie

Cytat:
kogielmogiel 10 zł super Ci sie udało

Pani nie oddzwoniła, zadzwoniłam ja. Niby kurier odmówił dostarczenia paczki nie wiedza z jakich przyczyn, dzisiaj ma wyjść nowe zamówienie zobaczymy. Nie podoba mi się to.
To dziwne a przesyłka do Polski czy do Niemiec ?
Stary 2015-09-11, 11:20   #3479
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

MAGDUSIA, on może i myśli, że po sprawie. Ale bądź nieugięta!

Witam nową ja mamuśkę!

30.12.2012
26.04.2014
Stary 2015-09-11, 11:22   #3480
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Med oczywiscie ze tak! "Kurier odmowil dostarczenie przesylki" nawet jakby sfora groznych psow byla na posesji to chyba ma tel i moze zadzwonic. Dziwne to naprawde....

Serduszko malutkie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości