- My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 ! - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 11:51   #2881
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

Soul Buciki - cudo

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
Te literki superowe tylko za kazdym razem mi przypominacie ze nie mamy imienia Juz mnie to meczy
Spokojnie, wymyślicie coś

iclosemyeeyes Waga w sam raz No i najważniejsze, ze się obróciła.

Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
Ja kupilam przez gumtree, jako ze moja mama jest w UK tak jak wspominalam, facet nawet zgodzil sie jechac 20mil i przywiezc jej ten wózek bo ona bez samochodu takze jak masz kogos,albo przekonasz jakiegos sprzedawce z UK zeby Ci wyslal to mysle ze warto. ja za cameleona 3ke zaplacilam 400funtow to tyle ile licza sobie w PL za stara wersje.a tak wygląda:
O kurczę, niezła okazja i piękny wózek Na all widziałam nawet Cameleona 2 sprzedawanego w okolicach 2 600-3 000.
Póki co zdecydowaliśmy się na kupno od polskiego sprzedawcy, będzie denim. Jednak te wózki nie są u nas bardzo popularne jak w Anglii.

India_love Solidna piłeczka, ale to pewnie dlatego, że Sambor jest spory

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Też tak macie, że im bliżej porodu, tym większy macie apetyt? U mnie włączyło się to, co w 1 trymestrze. Ciągle bym jadła, a i tak burczy mi w brzuchu. Jak tak dalej pójdzie, jeszcze dziś będę musiała wyjść na zakupy, bo w lodówce są już prześwity. I wcale mi nie przeszkadza, że zagryzłam 2 kawałki ciasta 2 grejpfrutami...
Mnie apetyt wrócił - najśmieszniejsze, że WSZYSTKO mi smakuje. Ale żołądek mniejszy, więc ciężko mi oszacować porcję, która nie wywoła dyskomfortu.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy zamierzacie stosować
- herbatkę z liści malin
- masaż krocza
- olejek z wiesiołka
Zamierzam wszystko Do listy dopisałam jeszcze daktyle, podobno zmniejszają ryzyko urodzenia dziecka po terminie. Położna i mężatki wspominają jeszcze o prostaglandynach z nasienia.
I ćwiczę mięśnie Kegla, muszę o tym pamietać.

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny herbatka z liści malin, olej z wiesiołka i masaż nie są na przyspieszenie porodu a na to aby był lżejszy bo przygotowują do niego macicę - usprawnia jej działanie aby poród trwał krócej.
Nie mają wpływu na termin a na pomoc już w trakcie.
Widzisz, a mnie od początku ciąży tak straszyli tymi malinami i wiesiołkiem - że wcześniejszy poród na bank. Podobne informacje nawet w internecie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Od dwóch dni mam straszny lęk przed porodem nie wiem czy lepiej poczytać o tych porodach itp żeby wiedzieć co mnie czeka, czy lepiej zostawić ten temat w cholerkę, żyć spokojnie do momentu porodu i nie wiedzieć co mnie czeka...
Im częściej odwiedzam porodówki, tym bardziej się boję
Oczywiście pan Mąż mnie pociesza, że dam radę.

wizaz Ojej, ale duże dziecko się szykuje

Wczoraj z mężem byliśmy potańczyć (my z tych tańcujących), poruszałam się trochę, ale więcej plotkowałam z koleżankami. Dawałam radę z brzuszkiem i w szpilkach, równowagę trzymam, jestem z siebie dumna

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:15   #2882
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria
Dot.: - My listopadowe mamy, brzuchy już na taczkach pchamy - część III - 2015 !

O wlasnie. Ciagle kegla zapominam cwiczyc. Jak tu sobie wbic do glowy?
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:23   #2883
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karoseria Pokaż wiadomość
O wlasnie. Ciagle kegla zapominam cwiczyc. Jak tu sobie wbic do glowy?
Jesli masz androida, to są aplikacje z przypomnieniami. Ja ściągałam Kegel Trainer, jak na razie mi odpowiada.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:27   #2884
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj późno wróciliśmy z wizyty i już nie miałam weny na pisanie
Ogólnie wszystko ok, szyjka 4cm zamknięta, położenie główkowe i już ma się nie zmienić, wszystkie wymiary Małej idealnie pasujące do tc.
Pani doktor stwierdziła, że szacuje mi wagę urodzeniową 3800 ja zawsze myślałam, że będzie coś koło 3kg bo ja niska jestem (158cm) no i przed ciążą ważyłam 57kg (teraz 70 ). Za to mąż ma 191cm i waży w granicach 95-100kg, to pewnie jego zasługa
Następną wizytę mam 20.10 w szpitalu (do tej pory wizyty prywatne w Centrum Zdrowia Kobiety), mam się zgłosić na IP żeby zrobili mi tam dwa badania: GBS i NST, cokolwiek to znaczy a później będę miała usg na lepszym sprzęcie niż w CZK żeby sprawdzić wagę i inne parametry.
Trochę niepokojące wydały się moje nogi, mianowicie obrzęki, faktycznie mam takie trochę kulfony, lewa bardziej. Muszę tego pilnować i mierzyć ciśnienie (trzeba dorwać jakiś ciśnieniomierz) bo jak mi przekroczy 140/90 mam jechać na IP, ewentualnie gdyby te nogi źle wyglądały to też. Muszę popytać w rodzinie czy ktoś cierpi na nadciśnienie, a u męża w rodzinie jakie były wagi urodzeniowe. Mam dużo leżeć i odpoczywać, ciekawe jak ja to zrobię skoro kiedy leżę to mnie wszystko boli...
Na zakończenie dnia pojechaliśmy go galerii i w H&M kupiłam sobie spodnie ciążowe i biustonosz do karmienia, który zamierzam już nosić bo jest o wiele wygodniejszy niż te co mam
Spodnie te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287094001.html
Biustonosz ten, ja wybrałam szary: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0266672011.html
To co ja mam powiedzieć. Też mam 158. Startowałam z 54 kg a teraz mam 62. A dziecko ma być 4,5kg Już w czwartek ważył 2,5kg (33tc)
Mój TZ ma niecałe 180cm i wagę w normie więc nie wiem po kim takie duże te dzieci u nas...
Dlatego ginekolog proponuje mi przyspieszenie porodu (w 37tc masaż szyjki) ale się waham...

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
U mnie odwrotnie...Nie chcę mi się jeść tak mi się poprzestawiało przez ten cukier, że czuję głód dopiero po2-3godz od ostatniego jedzenia i ledwo co zjem czuję się pełna a za chwilę czuję jak stoi mi wszystko na żołądku i w gardle i czuję się fatalnie.

No ja właśnie też chcę kupić ale nie wiem jaki kolor wybrać, gapię się już któryś raz i nie mogę się zdecydować

Kurczę, ja czytałam dużo o tym i też chciałabym brać. Tylko się zastanawiam..bo ta herbatka powodować może skurcze (podobno) i nie wiem czy ja ze swoim lekkim rozwarciem mogę już to zażywać? I robić ten masaż?
A olejek łykać będę.Podobno od 37 tyg można dodatkowo jedną tabletkę aplikować 'dowcipnie' Masz taki zamiar?

Agusiek
Ja też jestem z tych osób co lubią wiedzieć co i jak Jednak ja się naoglądałam porodów w necie, naczytałam się o tym bólu, jestem lekko przerażona ale wbijam sobie do głowy, że dam radę...tyle ludu na świecie. A przecież i tak nie mam wyjścia-urodzić muszę.
Bardziej się obawiam tego leżenia po porodzie w szpitalu...Jak będą niemiłe położna, jak nie będą chciały pomóc, co ja mam zrobić z dzieckiem jakby cały czas płakało..Kiedy mam iść pod prysznic to kto się nim zajmie? Skąd ja mam wiedzieć co ja mam robić Ja nie lubię szpitali! Nigdy nie byłam w szpitalu...
Dla Dziewczynek wzory są piękniejsze. Dla chłopców podoba mi się jeszcze oprócz tych moich miśków chmurki lub gwiazdki z żółtym spodem.

Czytałam o tym dowcipnym stosowaniu ale mam opory przed wsadzaniem sobie oleistej tabletki tam więc nie będę praktykowała.

PS. i się nie bój. Położne pomogą albo inne doświadczone mamy. Jak boisz się dziecka zostawić to prysznic możesz brać jak będziesz miała w odwiedzinach TZ lub np.mamę.
Ja miałam hardcor bo musiałam chodzić na scany pęcherza po każdym siusianiu a to było na innym pietrze i nie mogłam tam brac Oliwki bo były tam kobiety po poronieniach i był zakaz przychodzenia tam z noworodkami. Za pierwszym razem poszłam Oliwkę oddać do pokoju położnych a one mi pokazują że mają już z 5 dzieciaczków i mówią że ich mamy nie są zdatne do opieki więc Oliwkę mam zostawić samą w pokoju i jak będzie płakać to ktoś je wezwie dzwonkiem. Serce mi podchodziło do gardła jak ją zostawiałam ale co było robić.
Po kilku razach zorientowałam się że ona śpi i nawet się nie orientuje że mnie brak. Raz (na 6 dni pobytu) mi się rozpłakała jak byłam się myć.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 12:31   #2885
karoseria
Wtajemniczenie

GG do karoseria

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Jesli masz androida, to są aplikacje z przypomnieniami. Ja ściągałam Kegel Trainer, jak na razie mi odpowiada.

Kurcze akurat mam windowsa ale zaraz poszukam. Moze tez cos maja. Dziekuje :-*
karoseria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:00   #2886
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
u nas po wczorajszej wizycie wszystko ok,tak się martwiłam że duży brzuch mam a była ze mną dziewczyna w 6 msc i miała brzuch dużo większy,śmiała się że przy mnie wygląda jak z bliźnikami i nie mogła uwierzyć że ja 8 msc zaczełam

Pożaliłam się doktorkowi na bóle krocza,to niestety tak musi być,wszystko się tam rozciąga i mam brać nospę 2 razy dziennie,przytyłam 2 kg os ostatniej wizyty
Lenka waży 2100 kg także myślę że zbyt duża się nie urodzi,ale chyba długa bo z tego co pamiętam któraś z was pisął że długość kości udowej czyli FL razy 7 się mnoży tak??? to wtedy mi wychodzi nasza Niunia 47 cm,także może będzie chuda a długa,okaże się

ułóżona jest cały czas główką w dół już nie powinna się obrucić, podobnie jak ty fasterko wizytę mam 19.10,myślałam że co 3 tyg ale lekarz chyba nie widzi nic niepokojącego żeby mnie wcześniej widzieć ej też mam upatrzony taki wózek?oglądaliście na żywo?opisz o nim troszkę więcej co do sklepu dino to my się właśnie w pt wybieramy,co prawda mamy kawałek drogi tam,ale jest u niech większość wózków które nas interesują,myślę żę powinniśmy coś wybrać
Super, że z Lenką wszystko dobrze Lekarz Ci mniej więcej powiedział ile może ważyć jak się urodzi?

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Hej Wam

Czekam na kurierów, dostałam wiadomości, że dziś mają dojść 3 przesyłki
Coś Ty pozamawiała, że aż 3 paczki przyjdą? Koniecznie się pochwal jak już dostaniesz

Cytat:
Hej
Wczoraj późno wróciliśmy z wizyty i już nie miałam weny na pisanie
Ogólnie wszystko ok, szyjka 4cm zamknięta, położenie główkowe i już ma się nie zmienić, wszystkie wymiary Małej idealnie pasujące do tc.
Pani doktor stwierdziła, że szacuje mi wagę urodzeniową 3800 ja zawsze myślałam, że będzie coś koło 3kg bo ja niska jestem (158cm) no i przed ciążą ważyłam 57kg (teraz 70 ). Za to mąż ma 191cm i waży w granicach 95-100kg, to pewnie jego zasługa
Następną wizytę mam 20.10 w szpitalu (do tej pory wizyty prywatne w Centrum Zdrowia Kobiety), mam się zgłosić na IP żeby zrobili mi tam dwa badania: GBS i NST, cokolwiek to znaczy a później będę miała usg na lepszym sprzęcie niż w CZK żeby sprawdzić wagę i inne parametry.
Trochę niepokojące wydały się moje nogi, mianowicie obrzęki, faktycznie mam takie trochę kulfony, lewa bardziej. Muszę tego pilnować i mierzyć ciśnienie (trzeba dorwać jakiś ciśnieniomierz) bo jak mi przekroczy 140/90 mam jechać na IP, ewentualnie gdyby te nogi źle wyglądały to też. Muszę popytać w rodzinie czy ktoś cierpi na nadciśnienie, a u męża w rodzinie jakie były wagi urodzeniowe. Mam dużo leżeć i odpoczywać, ciekawe jak ja to zrobię skoro kiedy leżę to mnie wszystko boli...
Na zakończenie dnia pojechaliśmy go galerii i w H&M kupiłam sobie spodnie ciążowe i biustonosz do karmienia, który zamierzam już nosić bo jest o wiele wygodniejszy niż te co mam
Spodnie te: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0287094001.html
Biustonosz ten, ja wybrałam szary: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0266672011.html
Gratuluję udanej wizyty i zakupów 3800g to jeszcze nie jest taka tragedia
Dopisałam Cię do listy wizyt Wózek macie już upatrzony czy nie?

fasterka90, dopisałam Cię do listy wózków

Leżę pod kocykiem i odpoczywam. Jest już trochę lepiej Mam nadzieję, że niedługo całkiem mi przejdzie, bo muszę się wziąć za obiad, a na 17 mamy dziś SR.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:08   #2887
Soul89
Zadomowienie

Poznanianka1990: 3 z 5 �� Jedna to z HubiWorld, 2 pozostałe to sweter + bluza dla mnie (właśnie przyszły ) i ostatnia to dżinsy ciążowe reszta ma przyjść do piątku czyli rożek-mata z minky +koc,podusie i gadżety z minky

Poprawka rożek z minky ma przyjść dziś

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013

Edytowane przez Soul89
Czas edycji: 2015-09-22 o 13:15
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:15   #2888
india_love
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez laszczmagdalena Pokaż wiadomość
Witamy się we wtorek

Tak dziś na poprawę humorów coś mam:
boskie

Cytat:
Napisane przez Agusiek89 Pokaż wiadomość
Mi się zdarzyło parę razy zablokować się między lusterkami samochodów na parkingu zapominam o brzuchu
:
A ja w samochodzie się męczę jak prowadzę bo kierownicą szoruję po brzuchu a jak mam wyjść z auta tojuż wygibasy odchodzą takie, że nic tylko kręcić komedię
Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
India_love Solidna piłeczka, ale to pewnie dlatego, że Sambor jest spory
Teraz to już nawet nie wiem ile waży bo nie będę miała USG do końca ciazy ale jestem na etapie że nie widzę własnych stóp-więc coś jest na rzeczy
Stary 2015-09-22, 13:17   #2889
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Ja czekam na 5 paczek w sumie: allegro (paczka ze śpiochami i pajacykami), Pinokio (kaftaniki i półśpiochy), 2 z H&M i Smyk a i tak jeszcze trochę tych rzeczy mi brakuje (pieluch tetrowych, przewijaka, łóżeczka, materacyka, koszul dla mnie, leżaczka)

Ogarnęłam delikatnie mieszkanie i chyba zapas energii na dziś mi się wyczerpał
Stary 2015-09-22, 13:22   #2890
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Gratuluję udanej wizyty i zakupów 3800g to jeszcze nie jest taka tragedia
Dopisałam Cię do listy wizyt Wózek macie już upatrzony czy nie?
Wózek to na 99% Chicco Urban 3w1, od początku mi się podobał i byłam go kiedyś "macać" w sklepie, odpowiadał mi, ma fajną opcję, że w każdej chwili ze spacerówki można zrobić gondolę, przez co kiedy gondola nie będzie już potrzebna nie będzie mi zajmować miejsca w domu. Dodatkowo na allegro są aukcje gdzie dają sporo gratisów, na jednej jest nawet łóżeczko turystyczne chicco, które też planowałam kupić, jakieś torby i inne gadżety, a to wszystko za nie więcej niż 1700zł. Kolor, który mnie interesuje to czerwony

Link do aukcji: http://allegro.pl/wozek-chicco-urban...586063692.html

Edytowane przez wizaz_p_l
Czas edycji: 2015-09-22 o 13:27
wizaz_p_l jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:22   #2891
Robusta
Wtajemniczenie

Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale byłam u rodziców a teraz jestem lekko przeziębiona i siedzę po kołdrą :P

ja ćwiczę na piłce i Kegla, po 34 tyg zamierzam rozpocząć masaż krocza.

Duże te Wasze dzieciaczki gratuluje My dowiemy się ile Milenka waży w czwartek już nie mogę się doczekać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:24   #2892
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Ja czekam na 5 paczek w sumie: allegro (paczka ze śpiochami i pajacykami), Pinokio (kaftaniki i półśpiochy), 2 z H&M i Smyk a i tak jeszcze trochę tych rzeczy mi brakuje (pieluch tetrowych, przewijaka, łóżeczka, materacyka, koszul dla mnie, leżaczka)

Ogarnęłam delikatnie mieszkanie i chyba zapas energii na dziś mi się wyczerpał
Ja ze smyka też mam paczkę (to będzie 6 ) ale odbieram ją w empiku kupiłam kilka grzechotek, bo na necie mają przeceny, a w sklepie już nie Materacyk kupię z końcem miesiąca, tak samo jak łóżeczko z komodą, bo najpierw musimy odmalować pokoik

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Stary 2015-09-22, 13:27   #2893
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny dawno mnie tu nie było, ale byłam u rodziców a teraz jestem lekko przeziębiona i siedzę po kołdrą :P

ja ćwiczę na piłce i Kegla, po 34 tyg zamierzam rozpocząć masaż krocza.

Duże te Wasze dzieciaczki gratuluje My dowiemy się ile Milenka waży w czwartek już nie mogę się doczekać
A jakie ćwiczenia wykonujesz na piłce??
Stary 2015-09-22, 13:30   #2894
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ja ze smyka też mam paczkę (to będzie 6 ) ale odbieram ją w empiku kupiłam kilka grzechotek, bo na necie mają przeceny, a w sklepie już nie Materacyk kupię z końcem miesiąca, tak samo jak łóżeczko z komodą, bo najpierw musimy odmalować pokoik
moja paczka smykowa już na mnie czeka do odbioru w Smyku, może dziś się po nią wybiorę właśnie też jakieś przecenione body, czapeczkę i niedrapki zamówiłam my nie robimy żadnego remontu, łóżeczko i materacyk już wybraliśmy, jedyne co to muszę sobie rozplanować gdzie postawić komodę, która obecnie stoi tam gdzie postawimy łóżeczko

pochwal się kocykiem i rożkiem jak przyjdzie
Stary 2015-09-22, 13:40   #2895
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Wózek to na 99% Chicco Urban 3w1, od początku mi się podobał i byłam go kiedyś "macać" w sklepie, odpowiadał mi, ma fajną opcję, że w każdej chwili ze spacerówki można zrobić gondolę, przez co kiedy gondola nie będzie już potrzebna nie będzie mi zajmować miejsca w domu. Dodatkowo na allegro są aukcje gdzie dają sporo gratisów, na jednej jest nawet łóżeczko turystyczne chicco, które też planowałam kupić, jakieś torby i inne gadżety, a to wszystko za nie więcej niż 1700zł. Kolor, który mnie interesuje to czerwony

Link do aukcji: http://allegro.pl/wozek-chicco-urban...586063692.html
Wpisać Ci ten wózek na listę?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-22, 13:44   #2896
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Nie umiem się wbić coś :X Mąż umył wczoraj okna, zostało mu dzisiaj jeszcze balkonowe a ja na siedząco firanki prasuję bo no...nie mogę tak bezczynnie siedzieć

I zaczynam się stresować Nie mogę się na niczym skupić i ciągle myślę co jeszcze i czy wszystko już mam

Byłam dzisiaj u endo i spadło mi tsh dość i mam połowe dawki teraz i po porodzie. Wszystkie objawy na to wskazywały ale skąd mam widzieć i jak odróżnić co jest normą w ciąży a co nie

Mam już powoli przechodzić na dietę bezglutenowo/ bez laktozową buuuuu

Będę mniej pisała bo jeszcze nam zostało trochę rzeczy do ogarnięcia ale pod czytuję

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:55   #2897
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Możesz wpisać, raczej nie zmienię
Stary 2015-09-22, 13:58   #2898
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
A ja się nie odnalazłam na liście z wózkami, buuu Bebetto Torino

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 13:58   #2899
Robusta
Wtajemniczenie

Agusiek89
ruchy bioder przód, tył, prawo, lewo i kręcenie biodrami w prawą stronę i lewą stronę. Samo siedzenie na piłce wzmacnia mięśnie dna miednicy (o ile mamy dobrze dobraną piłkę) bo wymusza prawidłową sylwetkę przynajmniej rehabilitantka tak mi mówiła :P

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 14:00   #2900
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Agusiek89
ruchy bioder przód, tył, prawo, lewo i kręcenie biodrami w prawą stronę i lewą stronę. Samo siedzenie na piłce wzmacnia mięśnie dna miednicy (o ile mamy dobrze dobraną piłkę) bo wymusza prawidłową sylwetkę przynajmniej rehabilitantka tak mi mówiła :P
I można te ćwiczenia wykonywać na tyle tygodni przed porodem? Nie przyspieszają porodu?
Stary 2015-09-22, 14:01   #2901
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Moje paczuszki już dotarły Powiedzcie mi, bo sama nie wiem... Pierzecie takie rzeczy jak rożek, podusie, okrycia kąpielowe i kocyki przed 1 użyciem, jeśli były zapakowane szczelnie w opakowiach oryginalnych? To okrycie wybiorę, bo jest dość szorstkie, ale co z resztą?

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-22 o 14:04
Stary 2015-09-22, 14:02   #2902
Agusiek89
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje paczuszki już dotarły Powiedzcie mi, bo sama nie wiem... Pierzecie takie rzeczy jak rożek, podusie, okrycia kąpielowe i kocyki przed 1 użyciem, jeśli były zapakowane szczelnie w opakowiach oryginalnych? To okrycie wybiorę, bo jest dość szorstkie, ale co, resztą?

Ja będę prała wszystko
Stary 2015-09-22, 14:03   #2903
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje paczuszki już dotarły Powiedzcie mi, bo sama nie wiem... Pierzecie takie rzeczy jak rożek, podusie, okrycia kąpielowe i kocyki przed 1 użyciem, jeśli były zapakowane szczelnie w opakowiach oryginalnych? To okrycie wybiorę, bo jest dość szorstkie, ale co, resztą?

Ja też będę prała ale ręcznie

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-22, 14:04   #2904
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

I jeszcze 1 pytanie: to na zdjęciu, to są te ogromne podpaski? Pisze podkłady higieniczne, a ja podkłady wyobrażałam sobie jako takie prostokątne ceratki pod pupę. Co to jest w takim razie?

Stary 2015-09-22, 14:06   #2905
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze 1 pytanie: to na zdjęciu, to są te ogromne podpaski? Pisze podkłady higieniczne, a ja podkłady wyobrażałam sobie jako takie prostokątne ceratki pod pupę. Co to jest w takim razie?

tak to są te podpaski podkłady to takie ceratki jak piszesz, w różnych rozmiarach je produkują
Stary 2015-09-22, 14:08   #2906
poznanianka1990
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz wpisać, raczej nie zmienię
Wpisałam

Cytat:
A ja się nie odnalazłam na liście z wózkami, buuu Bebetto Torino

Jesteś na liście, tuż pod Soul89 - ta lista ma kilka stron

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-09-22, 14:09   #2907
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
tak to są te podpaski podkłady to takie ceratki jak piszesz, w różnych rozmiarach je produkują
Chyba kupię je w normalnej aptece, skoro i to i to figuruje pod nazwą podkłady

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Wpisałam

Jesteś na liście, tuż pod Soul89 - ta lista ma kilka stron
Aha

Stary 2015-09-22, 14:10   #2908
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba kupię je w normalnej aptece, skoro i to i to figuruje pod nazwą podkłady

Kup sobie 2 paczki tych i 2 paczki z canpola. Będziesz mogła sobie zmienić potem na te które będą wygodniejsze bo są różne opinie.

Zuzia już na świecie

Stary 2015-09-22, 14:13   #2909
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Wpisałam
Dzięki
Stary 2015-09-22, 14:33   #2910
Soul89
Zadomowienie

Cytat:
Moje paczuszki już dotarły Powiedzcie mi, bo sama nie wiem... Pierzecie takie rzeczy jak rożek, podusie, okrycia kąpielowe i kocyki przed 1 użyciem, jeśli były zapakowane szczelnie w opakowiach oryginalnych? To okrycie wybiorę, bo jest dość szorstkie, ale co z resztą?

Będę wszystko prała a jak te okrycia kąpielowe ? jesteś zadowolona ? Tam ten sprzedawca ma kilka rodzajów, które wybrałaś ?

Aparatka od 15.04.2013
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości