Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 16:29   #601
niunia_leyla
Rozeznanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Na wizycie wszystko ok, mlody wazy kolo 650 g, szyjka dluga I zamknieta.

Mam tylko jakis zastoj w nerkach I dostalam troche lekow na to plus musze jutro leciec na badanie moczu... I ja cos wyjdzie nie tak to wtedy antybiotyk.
Super że z maleństwem dobrze, co do nerek trzymam kciuki żeby przeszło i obyło się bez antybiotyków
Stary 2015-09-22, 16:31   #602
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Okno i grzejnik razem w zimę to nie za bardzo chyba, na ścianie co łóżko to też będziesz mało dziecko widzieć, taka opcja ustawienia jest moim zdaniem ok. A sam rysunek w sobie uroczy
No właśnie i mi nie wejdzie mój fotel Eh nie miałam sypialni i było dobrze, teraz mam i dalej źle hahaha
Grzejnik jest w zagłębieniu w sumie, ale to okno trochę mnie martwi.. No nie wiem własbie. tz nie widzi problemu Haha wrzucę na wątek o pokojach to może rzuca jakimś pomysłem

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Zuken dobrze ze z dzidziusiem wszystko dobrze i trzymam kciuki za dobre wyniki
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 16:37   #603
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Na samym wyjeździe dobrze, obyło się bez kłótni, no może jedna na samym początku, ale dość szybko przeszło. Pozwiedzane, wypłata zostawiona (tam jest drożej niż w Gdyni ). Pokój piękny, wifi, mini mini dla córki, wszystko było. Ale.. po przyjeździe do domu już kłótnia, nie wyzywaliśmy się ani nic, ale jedno drugiemu zaczęło wypominać różne rzeczy, pytania po co nam ten ślub był itp, ja wykrzyczałam, że żałuje ciąży, tż stwierdził że dla mnie komputer najważniejszy (nie, bo on wcale nie siedzi przy nim i nie gra w glupia gre ), doszliśmy do wniosku że my się nie potrafimy ze sobą dogadać, ciągle krzyczymy na siebie i nic więcej. Do końca tygodnia daliśmy sobie czas. Jeżeli nam się nie ułoży, nic się nie zmieni to się wyprowadzam.

Cytat:
Jak idziemy na spacery, to nawet ze sobą nie rozmawiamy, bo nie mamy o czym. Dwa wieczory mieliśmy całkiem dla siebie w Łebie i co? Pierwszego dnia zasnął o 21, a drugiego oglądaliśmy.. SMERFY i ja zasnęłam. :/ Takie są nasze wieczory.
Ciężkie momenty i ciężkie decyzje przed tobą... Dawno temu i u nas nie najlepiej się działo... Kombinacje, smsy z innymi osobami... któregoś dnia w końcu zaczęliśmy rozmawiać... Okazało się że oboje mamy do siebie jakieś "ale". Równocześnie wiedzieliśmy że musimy oboje się postarać i tydzień czy miesiąc nie wystarczą... Trzeba się przemóc. A samemu nie zawsze jest to łatwe. Może jakaś terapia będzie dla was punktem zwrotnym by zacząć rozmowę. może sami znajdziecie takie miejsce.
Może lepiej zostać razem i próbować rozmawiać, przetrzymać... A może lepiej się rozstać, odpocząć od siebie, zdystansować i zatęsknić do siebie... Może wtedy łatwiej będzie zacząć od nowa. Drogę musicie wybrać wy. Wspólnie.
Trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
Ostatnio czytalam o imionach i rzucilo mi się w oczy Inka - mąż stwierdził ze ok, ale później musi być chlopiec Anatol
Uśmiałam się jak mało kiedy
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 16:57   #604
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Ciężkie momenty i ciężkie decyzje przed tobą... Dawno temu i u nas nie najlepiej się działo... Kombinacje, smsy z innymi osobami... któregoś dnia w końcu zaczęliśmy rozmawiać... Okazało się że oboje mamy do siebie jakieś "ale". Równocześnie wiedzieliśmy że musimy oboje się postarać i tydzień czy miesiąc nie wystarczą... Trzeba się przemóc. A samemu nie zawsze jest to łatwe. Może jakaś terapia będzie dla was punktem zwrotnym by zacząć rozmowę. może sami znajdziecie takie miejsce.
Może lepiej zostać razem i próbować rozmawiać, przetrzymać... A może lepiej się rozstać, odpocząć od siebie, zdystansować i zatęsknić do siebie... Może wtedy łatwiej będzie zacząć od nowa. Drogę musicie wybrać wy. Wspólnie.
Trzymam kciuki
Wolę odpocząć, może to coś da. Może wtedy zaczniemy się o siebie starać? Ja potrzebuje nie tylko męża, ale również przyjaciela z którym mogę porozmawiać.
No nie, aż się rozbeczałam.. znów.

-
Ja już nie wiem czego chce żałuje, żałuje wszystkiego.
Idę, nie będę wam tu marudzić. Jak mi przejdzie to się odezwę.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 16:58   #605
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Masz racje, tego w naszym małżeństwie brak.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ----------

Jak idziemy na spacery, to nawet ze sobą nie rozmawiamy, bo nie mamy o czym. Dwa wieczory mieliśmy całkiem dla siebie w Łebie i co? Pierwszego dnia zasnął o 21, a drugiego oglądaliśmy.. SMERFY i ja zasnęłam. :/ Takie są nasze wieczory.
Przykro to słyszeć, dwoje ludzi którzy na pewno wcześniej świata poza sobą nie widzieli staja się powoli obcymi dla siebie.
Rozmowa jest najważniejsza, ale wy już to nie raz robiliście i z marnym rezultatem, możne spróbujcie jak dawniej, zdobywać się na nowo, wiem że to tak łatwo powiedzieć i pewnie nie będzie to już to samo co kiedyś bo tak się nie da. Koleje trudne decyzję przed wami, dasz sobie radę musisz być silna i jeżeli zdecydujecie się zostać razem, spróbujcie od nowa się poznawać, bo takie życie w zawieszeniu pewnie będzie ciężkie. Trzymam kciuki żeby decyzja, którą podejmiecie była dla was jak najlepsza.

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Na wizycie wszystko ok, mlody wazy kolo 650 g, szyjka dluga I zamknieta.

Mam tylko jakis zastoj w nerkach I dostalam troche lekow na to plus musze jutro leciec na badanie moczu... I ja cos wyjdzie nie tak to wtedy antybiotyk.
Najważniejsze, że mały zdrowo rośnie, oby te leki które teraz dostałaś pomogły i obeszło się bez antybiotyku.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 17:01   #606
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Przykro to słyszeć, dwoje ludzi którzy na pewno wcześniej świata poza sobą nie widzieli staja się powoli obcymi dla siebie.
Rozmowa jest najważniejsza, ale wy już to nie raz robiliście i z marnym rezultatem, możne spróbujcie jak dawniej, zdobywać się na nowo, wiem że to tak łatwo powiedzieć i pewnie nie będzie to już to samo co kiedyś bo tak się nie da. Koleje trudne decyzję przed wami, dasz sobie radę musisz być silna i jeżeli zdecydujecie się zostać razem, spróbujcie od nowa się poznawać, bo takie życie w zawieszeniu pewnie będzie ciężkie. Trzymam kciuki żeby decyzja, którą podejmiecie była dla was jak najlepsza.
Ale jak tu się zdobywać na nowo? Jak?
Już nie mam siły na ten związek.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-22, 17:07   #607
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nie wiem czego chce żałuje, żałuje wszystkiego.
Idę, nie będę wam tu marudzić. Jak mi przejdzie to się odezwę.
Uaoo nie marudzisz, życie jest ciężkie trzeba się czasami wygadać to też bardzo ważne. Trzymanie w sobie tego czasami ma bardzo złe skutki, trzeba się wygadać

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Ale jak tu się zdobywać na nowo? Jak?
Już nie mam siły na ten związek.
Uaoo, a może list napisz taki od serca, taki w którym opiszesz jak fajnie było między wami wcześniej, że jest Ci ciężko teraz, że czujesz się ni doceniania, napisz czego Ci brakuje i że go potrzebujesz, że chciałabyś z nim być ale powoli Ci sił brakuje i chciałabyś aby i on to zauważył i zaczął się starać o was związek nie tylko pracami domowymi, ale przede wszystkim rozmową i przebywaniem ze sobą. Może jakieś zajęcia razem, nie wiem nawet głupie gry planszowe, coś dla śmiech coś co wam sprawi wszystkim przyjemność.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-22 o 17:10
Stary 2015-09-22, 17:07   #608
MallaMi
Rozeznanie

za chwile leci 'moje 600g szczescia' ale ja nie oglądam, coś czuje że nie dam rady
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 17:11   #609
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Uaoo a może list napisz taki od serca, taki w którym opiszesz jak fajnie było między wami wcześniej, że jest Ci ciężko teraz, że czujesz się ni doceniania, napisz czego Ci brakuje i że go potrzebujesz, że chciałabyś z nim być ale powoli Ci sił brakuje i chciałabyś aby i on to zauważył i zaczął się starać o was związek nie tylko pracami domowymi, ale przede wszystkim rozmową i przebywaniem ze sobą. Może jakieś zajęcia razem, nie wiem nawet głupie gry planszowe, coś dla śmiech coś co wam sprawi wszystkim przyjemność.
Dziękuje ale wiesz, list też już był przerabiany, przeczytał, coś tam powiedział zaczynając słowa "no przecież ja to, ja tamto ..... " Mam wrażenie czasami, że on jest ze mną tylko ze względu córki, mimo mówienia, że kocha.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-09-22, 17:30   #610
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
za chwile leci 'moje 600g szczescia' ale ja nie oglądam, coś czuje że nie dam rady
Mi mąż zabronił tego oglądać bo mówi że jak ja płaczę to dzidzia nie wie co się dzieje, i tez się smuci, a przecież oboje tego nie chcemy, więc nie oglądam. Chociaż pewnie za jakiś czas sobie włączę bo mnie korci

uaoo czyli już wszystko u was było. To rzeczywiście teraz już bardzo trudno, skoro już tyle prób było i nadal stoi w miejscu. Żebyś teraz wyjechała sama i przemyślała sobie wszystko gdzieś na uboczu na spokojnie pewnie nie wchodzi w grę, bo kto Ci z mała zostanie.

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Patrze na listę i już nas tylko 7 zostało niepewną płcią dzidziusia. I chłopcu znowu górą. Ja już się jutra nie mogę doczekać, dobrze że rano idę, tylko pewnie najpierw glukoza, a później usg chociaż może w trakcie siedzenia mi zrobi ciekawe.
Stary 2015-09-22, 17:48   #611
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Teraz tak zauwazylam, ze w sumie pierwszy tydzien roku wchodzimy z samymi chlopcami. Pozniej tydzien same dziewczynki, a pozniej juz sie miesza

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 17:50   #612
czarnulax
Zakorzenienie

Czytam i czytam o tych kosmetykach, składach i mi się w głowie kiełbi za dużo. I tak sobie tylko myślę, tak wiele matek ani przez chwilę się nie zastanowi, czy to ma jakieś glikole, parabeny czy inne tylko ładuje na dziecia i pewnie jej się z tym spokojniej żyje
Stary 2015-09-22, 17:52   #613
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, w trakcie siedzenie raczej Ci nie zrobi, a przynajmniej nie powinien
Czytałam, że przy glukozie i tym oczekiwaniu nie powinno się nawet chodzić, tylko siedzieć, żeby nie wyszły zaburzone wyniki.

Ua00, ja mam wrażenie, ze Tobie jest tak ogólnie źle: ze sobą, z nim, z tym związkiem. Także może faktycznie zacznij od siebie, tym bardziej, że pisałaś o depresji, a w ciąży to nie przelewki, bo dochodzą hormony + po ciąży łatwiej nie będzie, a depresja poporodowa to nic fajnego.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 17:52   #614
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny ile przed wizyta u gina moge zrobic glukoze? Jutro bede w okolicach labolatorium i mysle ze moglabym sobie od razu zrobic. Tylko wizyte mam dopiero 12.10

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 17:53   #615
Dotka90
Zakorzenienie

A co do farby, to nie wiem, czy biedny ktoś kto ją kupi, bo ona ma chyba jakiś termin wazności (?) a w każdym razie przez nas nie była otwierana, żeby jej się coś stało
Stary 2015-09-22, 17:56   #616
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Czytam i czytam o tych kosmetykach, składach i mi się w głowie kiełbi za dużo. I tak sobie tylko myślę, tak wiele matek ani przez chwilę się nie zastanowi, czy to ma jakieś glikole, parabeny czy inne tylko ładuje na dziecia i pewnie jej się z tym spokojniej żyje
Moja mama stwierdzila i w sumie ja to tez bede uskuteczniac mniej znaczy lepiej, czyli do kapieli mydelko, po kapieli oliwka. Wiecej nie zamierzam stosowac, chyba, ze beda jakies odparzenia, ale sama mi mama mowila, ze jak stosowala przy mnie puder, to bylo tylko gorzej.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile przed wizyta u gina moge zrobic glukoze? Jutro bede w okolicach labolatorium i mysle ze moglabym sobie od razu zrobic. Tylko wizyte mam dopiero 12.10
Glukoze sie robi miedzy 24 a 28 tc. Jesli jestes w tym czasie, to nie ma znaczenia kiedy zrobisz.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 17:56   #617
czarnulax
Zakorzenienie

Tak, mnie nawet w labie kobitka powiedziała, że mam siedzieć
magdusia to chyba nie ma znaczenia, ważne by w odpowiednich tygodniach w miare ją zrobić
Stary 2015-09-22, 17:59   #618
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Aaa no tak to jednak musze przed sama wizyta madra mamuska :-P

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-22, 18:01   #619
czarnulax
Zakorzenienie

Moje dziecie się chyba przeciąga Mam wrażenie, że mi zaraz z którejś strony wyjdzie
Stary 2015-09-22, 18:01   #620
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Tez sie zastanawiam nad tymi wszystkimi plynami do kapieli mazidlami itd... Ale jadnak jakas decyzje wypadaloby podjac. Poczytac dokladnie blog Sroki i cos kupic

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-22, 18:04   #621
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Też tak miałam hahahaha

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Moja mama stwierdzila i w sumie ja to tez bede uskuteczniac mniej znaczy lepiej, czyli do kapieli mydelko, po kapieli oliwka. Wiecej nie zamierzam stosowac, chyba, ze beda jakies odparzenia, ale sama mi mama mowila, ze jak stosowala przy mnie puder, to bylo tylko gorzej.
Bo puder izoluje skórę i skóra nie oddycha. O kosmetykach pisałam już
Mam zamiar do kąpieli używać myjadla z Babydream. Jeśli będzie sucha skóra to po kąpieli olej z migdałów. A tak to nawilżający krem jak trzeba będzie w ciągu dnia, np. Po spacerze w zimnym bo Olka miała policzki takie suche mimo smarowania przed wyjściem. Na wyjścia krem na zimno też z Babydream. Na odparzenia też z Babydream ale to tylko wtedy gdy naprawdę coś odparzy. I myślę że wystarczy
Sroka o tym pisała

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Magdusiaaa.. U mnie zebrałam ogólnie informacje o kosmetykach od sroki plus porównanie u siebie w tabeli mam co plus a co minus
Stary 2015-09-22, 18:06   #622
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Magda no wlasnie przemknela mi u Ciebie ta tabelka. Musze co nie co podejrzec

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-22, 18:07   #623
Dotka90
Zakorzenienie

Magda, ja identyczny zestaw chcę, tylko olej nie wiem czy nie kokosowy (chociaż TŻ narzeka, że olejem będzie dziecko śmierdzieć, więc nie wiem czy jednak nie migdał ).
Stary 2015-09-22, 18:08   #624
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, ja chyba kupię te babydream, tylko zastanawiam się czy nie kupić coś z serii emolium. Np do masażu czego będziecie używać ?

Czyli mówicie, że przy glukozie trzeba siedzieć i się nie ruszać, oj dobrze że u nas to tylko godzina.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-09-22 o 18:10
Stary 2015-09-22, 18:10   #625
czarnulax
Zakorzenienie

magda właśnie patrzyłam do Ciebie też
Ja planuję zastosować się do postu o minimum sroki, ale mimo wszystko do przejrzenia tego trochę jest
Stary 2015-09-22, 18:10   #626
Dotka90
Zakorzenienie

Kinga, do masażu też olej: kokos albo mgidaly
Stary 2015-09-22, 18:15   #627
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Magda, ja identyczny zestaw chcę, tylko olej nie wiem czy nie kokosowy (chociaż TŻ narzeka, że olejem będzie dziecko śmierdzieć, więc nie wiem czy jednak nie migdał ).
O kokosowym czytałam że stosowany długo może powodować wysuszenie skóry. I dlatego decyduje się na inny

Co do szukania kosmetyków można podzielić każdy kosmetyk na dany dzień i robić podsumowanie codziennie
Stary 2015-09-22, 18:19   #628
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Boziu jak tak Was czytam dziewczyny to czasamj mam wrazenie ze ja kompletnie nic nie wiem:-/

Serduszko malutkie

Stary 2015-09-22, 18:22   #629
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj nie ma kosmetykow bez tego a dzieci i matki zyja :-D jedynie welede w sklepie specjalistycznym znalazlam i ma ok sklad,a reszta jest napakowana zbednymi skladnikami

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-22, 18:25   #630
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Tutaj nie ma kosmetykow bez tego a dzieci i matki zyja :-D jedynie welede w sklepie specjalistycznym znalazlam i ma ok sklad,a reszta jest napakowana zbednymi skladnikami
Jak ty opisujesz tamta rzeczywistość to ciągle mam wrażenie że mieszkasz na innej planecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości