Mamy marzec 2016. Część III - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-29, 11:28   #781
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość

ja wczoraj pomalowałam i aż lepiej się czuję
No ja właśnie wybrałam klasyczną czerwień.
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Sprawdzałam i też nie mogę przełożyć :/ czekamy razem do 6
Na pocieszenie - zawsze można towar kupić, a potem zwrócić w ciągu 7 dni
Szybko zleci.
E tam, nie chce mi się później w zwroty bawić.

caro, cieszę się, że wszystko ok!

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:34   #782
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
A wogole zapomnialam wam powiedziec..moje sobotnie awantury przyniosly spore korzysci...nowa szafka do kuchni i nowa szafa do wneki w salonie..juz sa zamowione i za jakies 2 tyg bedzie montaz a biurko mojego zniknie w piwnicy. Bo skoro on na nim trzyma tylko laptopa to bez sensu zeby mi cala wneke zabieralo. A laptopa moze sobie postawic na stole. Przynajmniej caly swoj bajzelek zamknie w szafie

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
super
Czasem jednak warto się poawanturować

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do szczepień - dla tych, które się zastanawiają..

Pisze o szczepieniach na powazne choroby a nie jakas tam grype, bo na grype ja nie szczepie.
U mojego dziecka w przedszkolu ostatnio byla epidemia rozyczki, ospy wietrznej i jelitowki. W przedszkolu sa dzieci, ktorych rodzice nie szczepia na nic i niestety wszystkie te dzieci byly chore. Dwoje trafilo do szpitala z rozyczka i ospa razem.
Moja Pola zdrowa.
To, ze dzieci mniej choruja na choroby zakazne to zasluga szczepien. Teraz niestety eco mamy i ruchu antyszczepionkowe mieszaja w glowach rodzicom, ktorzy bywa ze decyduja sie nie szczepic dzieci.

Mojej przyjaciolki corka w wieku 4 lat zachorowala na ospe. Obsypalo ja tak, ze mala drapala sie jak oszalala. Poniewaz bable byly w okolicach oczu dostala zapalenia spojowek. Przez drapanie okolic intymnych infekcja doprowadzila do tego, ze z dziewczynka trzeba bylo isc do ginekologa co okazalo sie trauma. Tragicznie przechodzila ospe.

Prawde mowiac nie mam pojecia dlaczego rodzice nie szczepia dzieci, ich rodzice zaszczepili i oszczedzili wielu klopotow. Teraz ludzie migruja jak nigdy. Jestesmy otoczeni chorobami zewszad. Ja swoja corke zaszczepilam na wszystko. Tylko po szczepionce na pneumokoki miala zla reakcje i drugiej dawki juz nie podalismy. Reszta szczepien bez problemow.
o tym właśnie pisałam, że przez brak szczepień wracają choroby

Wystarczy poczytań o epidemii odry (na razie głównie w Niemczech ale i do Polski to dociera) i ile osób zachorowało na nią, bo nie byli szczepieni. I ile zmarło przez to
Pierwszy lepszy artykuł: http://www.fakt.pl/wydarzenia/epidem...ly,526792.html

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
No ja właśnie wybrałam klasyczną czerwień.
ja mam coś pomiędzy czerwonym a różowym
taka malyyyna :d
Stary 2015-09-29, 11:35   #783
misia_25_26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Do pierwszej nie moglam zasnac, bo wciaz ta wizyta z polozna siedziala mi w glowie. Strasznie martwie sie o Maluszka, wiec umowilam sie na wizyte 9.10 na zwykle usg z dokladnym obejrzeniem dzidzi. Jeszcze troche czekania ale nie znalazlam nic szybciej. No chybaze 250-500 funtow 3d/4d. Ceny mnie przerazily. Wciaz nie moge uwierzyc jak mozna powiedziec, ze jak nie uslyszye serduszka, to spotkanie za tydzien. Przeciez do tego czasu ja bym osiwiala. Ja wczoraj mialam 16t3d wiec czy mozliwe jest zeby nie bylo slychac serduszka? A jak u Was dziewczyny, bo moze po prostu panikuje. W zasadzie uslyszlam to serduszko, ale polozna nie chciala nic powiedziec poza tym ze jest ok i ze widzimy sie za 2 tygodnie. W planowanych wizytach w mojej teczce nie ma takiej wizyty, wiec sie zmartwilam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
ja mialam wizyte dokladnie 16t3 d polozna tez mi powiedziala ze moze nie udac sie znalesc serduszka I mam sie tym nie martwic,bo jak sie nie uda mam wrocic za tydzien,mimo ze nie ma takiej wizyty w teczce,dlugo szukala jak juz sie stresowalam,kazala mi zmieniac pozycje az wkoncu sie udalo I uslyszelismy dlugi I wyraznie polozna stwierdzila ze brzmi bardzo dobrze I nastepne spotkanie w grudniu
nie martw sie,napewno wszystko jest dobrze

u nas dalej chorobowa wiec nie jestem nabiezaco ale jest mala poprawa wiec mam nadzieje ze na dniach wrocimy do normalnosci widzialm ze poruszalyscie temat szczepionek,my core zaszczepilismy na wszystko co oferuje angielski system zdrowia,drugie dziecko tez bedziemy szczepic

gosza gratuluje coreczki
misia_25_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:49   #784
Bonku
Wtajemniczenie

Ja byłam na pilatesie potem na zakupach w lidlu i wlasnie zjadłam kabanosy chili z buleczka fitness pieczywo maja super 😃

Fasolka jak wizyta?
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 11:50   #785
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam coś pomiędzy czerwonym a różowym
taka malyyyna :d
Zastanawiałam się nad malinowym lakierem, ale wygrała czerwień.

Stary 2015-09-29, 12:29   #786
monicca1989
Zakorzenienie

U mnie coraz gorzej, zaczynają mnie boleć plecy i wszystkie mięśnie czuję :-( o głowie i gardle nie wspominając.
Położyłam się do łóżka bo nie dałam rady funkcjonować. Synek dołączył do mnie i usnał. A już nie śpi w dzień. Także zrobił mamie prezent.
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:29   #787
m_moni
Zadomowienie

Cytat:
Od 5.10 ciuszki w Lidlu.
fajne jutro mam wizytę, więc mam nadzieję, że doktorek się zlituje i powie w końcu kto siedzi w środku i będę mogłakupic te ubranka

dzisiaj u nas barszczyk czerwony z ziemniaczkami
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:33   #788
Kate Noir
Zakorzenienie

A na ospę to teraz się szczepi U mnie w rodzinie wszyscy po kolei przechodzili ospę, tak samo znajomi i myślałam, że to normalne.

Na pewno zaszczepię dzieci na inne choroby zakaźne

Mi gin w 5 tyg zaproponowała L4, ale powiedziałam, że jeszcze popracuję. Dodała, że jak będę miała dość pracy to mam dać znać. W sumie wyszło, że niecały miesiąc później i tak musiałam pójść na zwolnienie.
Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 12:37   #789
_polly_
Zakorzenienie

Niech któraś mnie kopnie w dupsko, muszę jechać na zakupy.

Obiad się sam nie wyczaruje.:P

Stary 2015-09-29, 12:40   #790
Abii84
Rozeznanie

Cytat:
Witam sie i ja o poranku! Wlasnie wrocilam ze sklepu. W domu pusto wiec musialam zrobic zakupy z dostawa do domu. Po drodze zaszlam jeszcze do warzywniaka i kupilam winogrona, a w piekarni eklerki. Jak weszlam do domu na eklerki przeszla mi ochota, ale za to juz polowy winogron nie ma.
Strasznie meczylam sie tej nocy. Do pierwszej nie moglam zasnac, bo wciaz ta wizyta z polozna siedziala mi w glowie. Strasznie martwie sie o Maluszka, wiec umowilam sie na wizyte 9.10 na zwykle usg z dokladnym obejrzeniem dzidzi. Jeszcze troche czekania ale nie znalazlam nic szybciej. No chybaze 250-500 funtow 3d/4d. Ceny mnie przerazily. Wciaz nie moge uwierzyc jak mozna powiedziec, ze jak nie uslyszye serduszka, to spotkanie za tydzien. Przeciez do tego czasu ja bym osiwiala. Ja wczoraj mialam 16t3d wiec czy mozliwe jest zeby nie bylo slychac serduszka? A jak u Was dziewczyny, bo moze po prostu panikuje. W zasadzie uslyszlam to serduszko, ale polozna nie chciala nic powiedziec poza tym ze jest ok i ze widzimy sie za 2 tygodnie. W planowanych wizytach w mojej teczce nie ma takiej wizyty, wiec sie zmartwilam.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
ja byłam na wizycie tydzien temu i też nie słyszałam serca i od tej pory mam stresa, ale faktem jest że mam nadwagę i lekarz powiedział, że przez to detektor nie może sobie poradzić. Licze po cichu że następnym razem (12.10) detektor jednak da rade a jak nie to zostaje mi czekać dopiero na 22.10 na USG
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 13:04   #791
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
U mnie coraz gorzej, zaczynają mnie boleć plecy i wszystkie mięśnie czuję :-( o głowie i gardle nie wspominając.
Położyłam się do łóżka bo nie dałam rady funkcjonować. Synek dołączył do mnie i usnał. A już nie śpi w dzień. Także zrobił mamie prezent.
biedna
Leż i odpoczywaj

Cytat:
Niech któraś mnie kopnie w dupsko, muszę jechać na zakupy.

Obiad się sam nie wyczaruje.:P
ja mam roboty na dziś w ciul i trochę, ale jakoś z łóżka się wygrzebać ie mogę
Stary 2015-09-29, 13:16   #792
palau
Zakorzenienie

Witajcie!
Dziewczyny, produkcja postów idzie pełną parą

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
witam
kiedy poczułyście pierwsze ruchy maluszka?
Ja w pierwszy dzień rozpoczynający 17tc. - to był kłopotliwy czas, a dzieciątko dało znać, że z nim wszystko gra Ulga. Przy czym moja ginekolog mówiła, że normą jest 20tc dla tego typu doznań, więc nie martwcie się dziewczyny.

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
hahah jeny naprawdę jeszcze jestem w szoku bo byłam pewna że chłopak z którego też się cieszyłam a tu bach dziewczynka. Jak zobaczyłam zdjęcie to mówie no jaja ale nie gin wytłumaczył że na początku takie są małe opuchnięte te pipuchny. Śmiać mi się chce cały czas

Emma na różowo poproszę
Gratuluję Ja nie mam przeczuć, nie zależy mi również na konkretnej płci, ale prawdą jest, że nie mogę się doczekać informacji

PS: Zdrowia i przedniego samopoczucia na dziś dzień życzę wszyskim

Edytowane przez palau
Czas edycji: 2015-09-29 o 13:34
palau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 13:51   #793
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palau Pokaż wiadomość
Ja w pierwszy dzień rozpoczynający 17tc. - to był kłopotliwy czas, a dzieciątko dało znać, że z nim wszystko gra Ulga. Przy czym moja ginekolog mówiła, że normą jest 20tc dla tego typu doznań, więc nie martwcie się dziewczyny.
kolejna czuję ruchy, super
Stary 2015-09-29, 14:44   #794
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
To chyba od szpitala zależy mi się wydaje i od danego lekarza Niektórym po prostu nie chce się w nocy opiekować ciężarną
Słyszałam też o takim przypadku, że pielęgniarki bały się obudzić lekarza (nie w przypadku ciężarnej). Ale tak jak mówię- ten szpital nie cieszy się dobrą opinią
Cytat:
Napisane przez nina1406 Pokaż wiadomość
to może sprzedaj mi jakieś triki jak to zrobić żeby to ładnie wyglądało bo ja pojęcia o tym nie mam a promotorka już mi z tym raczej nie pomoże, nie od tego w końcu jest
A co potrzebujesz zrobić? Może pomogę?

Cytat:
Hmm... naszła mnie ochota na marchewkę z groszkiem zasmażaną.
E tam marchewka z groszkiem- kapusta zasmażana , kotlecior i ziemniaczki

Cytat:
Najgorsze jest to, gdy mam na coś ochotę, a nie wiem na co. Snuję się wtedy po kuchni, co 5 minut otwieram lodówkę i się zastanawiam co to może być.
o to to to. Nieznajoma w akcji
Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Myślałam, że wpadłam na super oryginalny pomysł na kaszę z klopsikami, wchodzę na Wizaż a tu już mój obiad na tapecie Chyba czytacie w myślach
nie ma to jak telepatia. Ja już po nocach o Was śnię

Cytat:
W domu pusto wiec musialam zrobic zakupy z dostawa do domu. Po drodze zaszlam jeszcze do warzywniaka i kupilam winogrona, a w piekarni eklerki.
Eklerki powiadasz?

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
A wogole zapomnialam wam powiedziec..moje sobotnie awantury przyniosly spore korzysci...
Brawo!

Idę przesmażyć jabłka. Naleśników mi się chce. Do 18!

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:46   #795
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez misia_25_26 Pokaż wiadomość
ja mialam wizyte dokladnie 16t3 d polozna tez mi powiedziala ze moze nie udac sie znalesc serduszka I mam sie tym nie martwic,bo jak sie nie uda mam wrocic za tydzien,mimo ze nie ma takiej wizyty w teczce,dlugo szukala jak juz sie stresowalam,kazala mi zmieniac pozycje az wkoncu sie udalo I uslyszelismy dlugi I wyraznie polozna stwierdzila ze brzmi bardzo dobrze I nastepne spotkanie w grudniu
nie martw sie,napewno wszystko jest dobrze
Cytat:
Napisane przez Abii84 Pokaż wiadomość
ja byłam na wizycie tydzien temu i też nie słyszałam serca i od tej pory mam stresa, ale faktem jest że mam nadwagę i lekarz powiedział, że przez to detektor nie może sobie poradzić. Licze po cichu że następnym razem (12.10) detektor jednak da rade a jak nie to zostaje mi czekać dopiero na 22.10 na USG
Dzieki dziewczyny. Uspokoilyscie mnie. Myslalam ze tylko u mnie tak mowi polozna zebym sie nie martwila. Ale jesli u Was tez, to znaczy ze tak jest. W sumie to jest takie urzadzenie na baterie wiec na pewno nie ma takiej sily jak usg. Teraz sobie mysle - dobrze ze mnie nie skusilo zebym takie urzadzenie do sluchania serduszka sobie kupila, naprawde trzeba umiec sie tym poslugiwac.

Niedawno ktoras z Was mowila o smazonej cukinii. Wlasnie zrobilam i zjadlam, pyszna. Usmazylam dwie male cukinie i zostalo kilka malych kawalkow. Ale jak to mowicie, przeciez dziecku nie bede odmawiac

nieznajoma0 Wpadaj na eklerki. Kupialm i nie ruszylam, a w piekarni wygladaly tak apetycznie. Dzidzi chyba mi psikusa zrobila

A tak w ogole to "marcowe panikary" brzmi niesamowicie. Czuje ze zaliczam sie do grona

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-29 o 14:52
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:52   #796
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Idę przesmażyć jabłka. Naleśników mi się chce. Do 18!
chyba zrobię sobie na wieczór, bo tak kusicie i kusicie tymi naleśnikami

Zmieniałam sobie pościel, wyprasowałam kosz prania, wymyłam naczynia. Teraz odpoczynku chwilę i za obiad się będę brała
Stary 2015-09-29, 14:53   #797
morelowo
Raczkowanie

Ja zrobiłam dziś iście polski obiadek: kapustka zasmażana z koperkiem i masełkiem, ziemniaczki z koperkiem i do tego kotleciki mielone no pochwalę się - wyszło rewelacyjnie
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:53   #798
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość

E tam marchewka z groszkiem- kapusta zasmażana , kotlecior i ziemniaczki
Jadłabym.

Najgorsze już za mną, obrałam ziemniaki. Nie cierpie tego robić.

Stary 2015-09-29, 14:55   #799
Abii84
Rozeznanie

a ja mam chęć na ryż ze szpinakiem ale jeszcze godzinę muszę poczekać bo zaraz mam gościa... ale za to zaliczyłam fryzjera i wreszcie będę mogła spokojnie włosy rozczesywać po kąpieli nie wyrywając sobie połowy :P
Abii84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 14:56   #800
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelowo Pokaż wiadomość
Ja zrobiłam dziś iście polski obiadek: kapustka zasmażana z koperkiem i masełkiem, ziemniaczki z koperkiem i do tego kotleciki mielone no pochwalę się - wyszło rewelacyjnie
z koperkiem.... tutaj czesto ciezko o koperek, ale bede musiala przypomniec dla Tz zeby sie rozgladal. Super obiadek
Stary 2015-09-29, 15:01   #801
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelowo Pokaż wiadomość

Cytat:
Jadłabym.

obieranie ziemniaków jeszcze przede mną

Kasza jednak będzie jutro a dziś 2 dania zrobię
Stary 2015-09-29, 15:09   #802
Darkanddark
Zakorzenienie

Kurcze Dziewczyny, mama zapisała mnie na jutro do tego drugiego lekarza, bo potem nie ma terminów.. Zaczęłam się stresować, bo nie wiem jaka bajkę mam mu wcisnąć.. Ze co, że nie jestem zadowolona z dotychasowego lekarza? Albo że długo nie miałam usg i się zwyczajnie martwię (prawie miesiąc nie miałam już Usg) i chciałam tylko sprawdzić czy wszystko jest ok? I przy okazji zapytać o te połówkowe? Nic mnie to nie kosztuje żeby do niego iść, najwyżej mnie okrzyczy ze nie będzie się wracał w kompetencje innego lekarza czy coś, ale spróbować mogę. Tylko co mu powiedzieć? Może zwyczajnie ze nie jestem zadowolona, że mi nie robi usg, albo nie daje na badania? To nie będzie kłamstwo.
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 15:12   #803
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny

Melduję się po wizycie Dziękuję za trzymanie kciuków Z bejbikiem wszystko ok, znowu nie było widać płci bo się nadstawił do nas głową i nie mogliśmy zobaczyć co ma między nogami U mnie wyszło zapalenie jakieś dróg moczowych i mam Monural 1xsaszetkę na noc i Furaginę brać 3x1 przez tydzień, ja i mąż a poza tym to jest ok, wyniki mam w normie- morfologia, HCV, HIV, grupa krwi, hormony tarczycowe- wszystko ok. Tylko ten mocz do kitu.
Muszę poczekać do następnej wizyty 12.10- może w końcu pokaże co trzeba jakiś mały jest w ogóle, od ostatniej wizyty nie dużo urósł.

_polly_ super oferta w Lidlu na pewno zaglądnę po dresiki welurowe

morelowo fajnie, że się udało u lekarza

Bonku czyli pilates dzisiaj zaliczony u mnie wizyta j.w.
Dużo było dzisiaj ludzi? Fajne są te zajęcia, następne wizyty sobie poumawiałam już żeby nie kolidowały z pilatesem

Nie mam jeszcze pomysłu na obiad, zaraz się pokręcę po kuchni

Darkanddark normalnie mu powiedz w jakim celu przyszłaś , nie musisz nic mówić do kogo i z czym chodzisz. Powiedz, że chciałaś zobaczyć czy z dzieckiem jest wszystko w normie bo się niepokoisz i czy zrobi Ci połówkowe.

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-09-29 o 15:15
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 15:14   #804
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Kurcze Dziewczyny, mama zapisała mnie na jutro do tego drugiego lekarza, bo potem nie ma terminów.. Zaczęłam się stresować, bo nie wiem jaka bajkę mam mu wcisnąć.. Ze co, że nie jestem zadowolona z dotychasowego lekarza? Albo że długo nie miałam usg i się zwyczajnie martwię (prawie miesiąc nie miałam już Usg) i chciałam tylko sprawdzić czy wszystko jest ok? I przy okazji zapytać o te połówkowe? Nic mnie to nie kosztuje żeby do niego iść, najwyżej mnie okrzyczy ze nie będzie się wracał w kompetencje innego lekarza czy coś, ale spróbować mogę. Tylko co mu powiedzieć? Może zwyczajnie ze nie jestem zadowolona, że mi nie robi usg, albo nie daje na badania? To nie będzie kłamstwo.
A w ktorym tygodniu u niego bylas? Moze powiedz zwyczajnie ze juz duzo minelo od poprzedniej wizyty i sie umowilas po prostu, bo chcesz sprawdzic czy wszystko ok. I kiedy jego zdaniem masz sie umowic ponownie.

fasolka1987 Super ze z dzidzi wszytsko ok. A infekcje niestety zdarzaja sie w ciazy i to dosc czesto, wiec zdrowka zycze

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-09-29 o 15:17
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 15:15   #805
kallina_2014
Wtajemniczenie

Darka, ja po prostu powiedzialabym prawdę.
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 15:15   #806
darolka
Rozeznanie

Cytat:
Jadłabym.

Ja muszę się zebrać...nie chcesz tego zrobić za mnie?

Cytat:
Powiedz że boli Cię brzuch i chcesz sprawdzić co się dzieje a twój gin jest na urlopie :-P nie sądzę żeby miał pretensje o to ze przyszłas. Przecież masz prawo zasięgnąć porady innego lekarza
Stary 2015-09-29, 15:15   #807
Darkanddark
Zakorzenienie

Cytat:
A w ktorym tygodniu u niego bylas? Moze powiedz zwyczajnie ze juz duzo minelo od poprzedniej wizyty i sie umowilas po prostu, bo chcesz sprawdzic czy wszystko ok. I kiedy jego zdaniem masz sie umowic ponownie.
Oj długo minęło, u niego byłam w 8 tygodniu a teraz mam 16 :-D i czy pokazywać mu kartę ciąży?
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-29, 15:21   #808
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Oj długo minęło, u niego byłam w 8 tygodniu a teraz mam 16 :-D i czy pokazywać mu kartę ciąży?
Moze wiec powiedz tak jak Darolka pisze, ze Twoj lekarz na urlopie, to i karte bedziesz mogla pokazac.
Stary 2015-09-29, 15:23   #809
_polly_
Zakorzenienie

Cytat:
obieranie ziemniaków jeszcze przede mną

Kasza jednak będzie jutro a dziś 2 dania zrobię
Też stwierdziłam, że kasza jutro.

Cytat:
A chcesz zmienić swojego dotychczasowego lekarza na tego, do którego jutro idziesz? Jak tak, to bym powiedziała, że nie byłam zadowolona z poprzedniego lekarza. A jeśli chcesz tylko usg, to bym powiedziała, że chcę tylko dodatkowe usg, bo dawno nie miałam.

Cytat:
Napisane przez darolka Pokaż wiadomość
Ja muszę się zebrać...nie chcesz tego zrobić za mnie?
A w życiu.

Stary 2015-09-29, 15:25   #810
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Moze wiec powiedz tak jak Darolka pisze, ze Twoj lekarz na urlopie, to i karte bedziesz mogla pokazac.
ja bym nie ściemniała. powiedziałabym, że nie jestem zadowolona z opieki, nie mam skierowań na badania ani nawet porządnego usg a należy mi się w ciąży i szukam lepszej opieki...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości