|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7
Cytat:
![]() Ale kuzynka ma synka pol roku i juz chce sie o drugie starac mimo ze dal popalic ![]() Cytat:
Zreszta po porodzie znow jest burza hormonow i sa jazdy. Cytat:
Cytat:
Mnie bardzo denerwuje nakaz lezenia. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna muzyka leci w trakcie "moje 600g szczęścia" taka spokojna
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas teraz w SOKu jest odprowadzanie do drzwi no ale bez jaj a w Rossku to akurat pasuje bo ma te wszystkie programy ciążowo-dzieciowe. Mnie tam w kolejce jeszcze nikt nie wołał, ale wczoraj w miejskim starsza kobitka mi miejsca ustapiła Strasznie głupio mi się zrobiło ale obok stała jakaś staruszka to jej kazałam usiąść
|
|
|
#3274 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka z wizażu z mam 2012 ma juz trojke dzieci rok po roku.. i generalnie ledwo zyje. Ale za to dzieci sa przeslodkie - wszystkie urocze rude
|
#3275 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie 63
![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Fajna ale ta fanka Górniak odbiera mi przyjemność z oglądania
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-10-06 o 14:38 |
|
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na odparzenia Bepanthen.
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Do kąpieli kupię Babydream (chyba ten z pompką), krem pielęgnacyjny Babydream a na odparzenia Linoderm Plus i zielony Linomag. Na mróz Babydream
|
|
#3279 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak to można odpoczywać U moich rodziców trochę już bardziej wyczuwa się jesień, ale to może dlatego że to region rolniczy i na polach wokoło zrobiło się szaro-buro Współczuję Ci że nakaz leżenia masz ;/ ja narzekam, ale przynajmniej mogę chodzić i coś tam działać sobie, więc zawsze to szybciej czas leci. Zapomniałam że mam truskawki mrożone w zamrażarce Właśnie szperając za natką pietruszki mrożonej do zupy pomidorowej, rzuciły mi się w oczy zapomniane truskawki I mój obiad dzisiaj sprowadził się do koktajlu truskawkowego (zmiksowane truskawki z jogurtem naturalnym) pyyyycha wcinam :P kto chce:P :PTrójka rok po roku, nie no szacun. Ja potrzebuję jednak przerwy trochę od tego ciążowego żywota. A co dopiero jak się zacznie życie z niemowlakiem. Edytowane przez andriuszka77 Czas edycji: 2015-10-06 o 15:08 |
|
|
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Sroka pisała, że wszystko jedno ale ten z alantoiną ma w składzie Petrolatum. W necie na bardzo dobre opinie
|
|
#3282 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak czy inaczej: z tego, co szukałam probiotyki na pewno dobrze robią, warto w nie inwestować. Przynajmniej na to wskazuje współczesna wiedza ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
Ale w autobusie 2x jakieś młode chłopczęta mi ustąpiły i młode dziewczę mnie nawet zawołało, jak nie zauważyłam. To mnie zdziwiło. I w sumie to byłam wdzięczna, bo zawsze mnie mdli w zatłoczonych busach, nawet bez ciąży
|
|||
|
|
|
#3283 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w naturze zawsze byli tacy ochraniaCZE - krok w krok za klientami chodzili ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
na to mój tż ma zawsze ochote a że jutro środa - dzień loda.. położyłam sie o 12 .. wstalam jakies 40 min temu obudzona przez domofon .. jestem taka zmierzła ze masakra.. nic mi sie nie chce;/ na obiad zrobiłam sobie kanapki .. nawet jesc mi sie nie chce.. leczo zrobie jutro ale miałam w planach dzisiaj brownie ..( daaaawno nie robiłam i zgubiłam gdzieś mój sprawdzony przepis )czuje , że moja sielankowa ciąża własnie sie konczy .. laski jak mi źleeeeeeeeeeee :P
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Z takich: http://www.natibaby.pl/category/okaz...chusty-w-paski
Mam nadzieję, ze spoko
|
|
|
|
#3285 |
|
Konto usunięte
|
Mujer nie chodziło mi o zastąpienie kp mm, tylko o jednorazowe podanie mm, żeby sprawdzić, czy dziecko rzeczywiście jest głodne. Jeśli tak, to zje całkiem sporą porcję. Jeśli nie zje to po prostu potrzebuje być przy cycu i tyle.
Sylwuska bez lodówki max. 8 godzin, niby dopuszcza się do 12, ale jakoś te 8 bardziej mnie przekonuje. 24h to w lodówce, a w zamrażarcew zależności od temperatury 3 lub 6 miesięcy. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#3286 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ala:
|
|
|
#3287 |
|
Zakorzenienie
|
0enedue ha ha rozbawilas mnie
A siedzę akurat w przychodni i czekam za mama i jak to czytałam to się zaśmiałam To zawsze w środę są u was lody śmietankowe rozumiem?
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rosi: zrobię TŻowi na imieniny ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53015639] Sylwuska bez lodówki max. 8 godzin, niby dopuszcza się do 12, ale jakoś te 8 bardziej mnie przekonuje. 24h to w lodówce, a w zamrażarcew zależności od temperatury 3 lub 6 miesięcy. [/QUOTE] A jak rozmrażamy? W temperaturze pokojowej czy w garnku?
|
|
|
#3289 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no wiesz .. sama mu nie przypominam ale z reguły tak .. chociaż nie powiem, że nie lubie jak w czwartek rano słysze.. ' eeeeej wczoraj była środa ' ![]() ![]()
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Adka, ja po ciąży i porodzie wcale nie wróciłam do normy jeśli chodzi o chęć na
Syylwuska, tak dokładnie to od 16 października będę tu już znacznie częściej już się nie mogę doczekać
|
#3291 |
|
Zadomowienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53015639]Mujer nie chodziło mi o zastąpienie kp mm, tylko o jednorazowe podanie mm, żeby sprawdzić, czy dziecko rzeczywiście jest głodne. Jeśli tak, to zje całkiem sporą porcję. Jeśli nie zje to po prostu potrzebuje być przy cycu i tyle.
Sylwuska bez lodówki max. 8 godzin, niby dopuszcza się do 12, ale jakoś te 8 bardziej mnie przekonuje. 24h to w lodówce, a w zamrażarcew zależności od temperatury 3 lub 6 miesięcy. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No właśnie chodzi o to, żeby nie robić takich rzeczy, że się kiedykolwiek wprowadza mm. Chyba, że jeden jedyny raz ![]() Znacz, ja się nie znam, tylko przeczytałam taką teorię. |
|
|
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli ten z pantenolem kupilas? Bo już nie rozumiem ![]() Cytat:
![]() Mysle, że dzisiaj jest taka pogoda, ze albo spać, albo nic nie robić, też mi się nic nie chce robić ;/ Ja tez ostatnio narzekam, szczególnie przy schylaniu, przekracaniu się na bok, wstawaniu z pozycji lezacej, no i brak miejsca na narządy w brzuchu, no i ciągle sikanie... łącze sie z Tobą w bólu, ale zobaczysz jak nasze Maleństwa nam to wynagrodza ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53015639]Mujer nie chodziło mi o zastąpienie kp mm, tylko o jednorazowe podanie mm, żeby sprawdzić, czy dziecko rzeczywiście jest głodne. Jeśli tak, to zje całkiem sporą porcję. Jeśli nie zje to po prostu potrzebuje być przy cycu i tyle. Sylwuska bez lodówki max. 8 godzin, niby dopuszcza się do 12, ale jakoś te 8 bardziej mnie przekonuje. 24h to w lodówce, a w zamrażarcew zależności od temperatury 3 lub 6 miesięcy. Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Aaa ok, zapisałam juz, dzięki ![]() Tylko tak sobie myślę, ze po wyjęciu z lodówki, jak dziecko jest głodne, to zanim mleko się nagrzeje, to chyba cały blok będzie wiedział, kiedy dostanie jeść ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3294 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A odwdziecza się chociaz? ![]() Cytat:
to już tuż tuż ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
u nas też nie ma nic takiego w okolicznych biedronkach . Jesynie rosman ale ja sama idę jako 1 i wszyscy się gapią raz jakaś baba że się wcinam w kolejkę to moiwłam że są przecież oznaczenia a raz ta co kasuje a ja że w ciaży a ona acha przepraszam nie zauważyłam
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Na Gemini jest tani
|
|
|
#3297 |
|
Konto usunięte
|
Kalusia idealnie jest rozmrażać w lodówce i później podgrzać. Jak mamy trochę mniej czasu to temperatura pokojowa. A jak się spieszymy na maxa to garnek
wszystko zależy od tego ile mamy czasu ![]() Ja nigdy nie miałam jakiejś specjalnej ochoty na ![]() Mujer myślę, że podanie na zasadzie testu "głodne czy nie" raz nawet na jakiś czas, nie zaburzy laktacji... Są kobiety, które karmią mieszanie i długo im się udaje utrzymać laktację, są takie, których dziecko jeśli pozna mm to już piersi nie chce, bo tak fajnie nie leci, są też takie kobiety, którym dłuższa przerwa w karmieniu spowoduje zatrzymanie laktacji. A propo - babeczka mówiła jeszcze, że w nocy kp zazwyczaj co 3 godziny, może zdarzyć się też tak, że dziecko prześpi 6 godzin, ale tu ze względu na nawały pokarmu i utrzymanie prawidłowej, niezaburzonej laktacji jeśli miałaby być przerwa więcej jak 6h to powinno się wybudzić dziecko. No i mówiła też, żeby przy kp najlepiej pochować zegarki, żeby sobie samej nie robić presji pod tytułem "karmię co 2 godziny przez godzinę", bo to prosta droga do doła na temat kp... Sylwuska niestety tu trzeba przewidzieć mniej więcej kiedy dziecko może się zrobić głodne. Niemniej jak jesteś w domu, to i tak zanim podasz swoje odgrzane mleko to lepiej dziecko najpierw nakarmić prosto z cyca. A jak Ciebie nie ma i ktoś ma dziecko nakarmić to wydaje mi się, że właściwy moment na podgrzewanie jest wtedy, kiedy dziecko zaczyna wypluwać smoczek i robi to po kilku ciumknięciach kilka razy - tak mówiła, że też można sprawdzić właśnie czy dziecko głodne, czy ma po prostu chęć possać
|
|
|
|
#3298 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
narazie czekam az czekolada ostygnie
|
|
#3299 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje Belly mówi, że od 37+0 i ja od tego momentu mam zamiar codziennie szorowac podłogi na kolanach, latać po schodach i sexy uprawiać.
![]() Wcale, a wcale bym się nie obraziła za poród na początku grudnia. Cytat:
Cytat:
Ale fajnie.. u mnie jeszcze 79.
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53016016]Kalusia idealnie jest rozmrażać w lodówce i później podgrzać. Jak mamy trochę mniej czasu to temperatura pokojowa. A jak się spieszymy na maxa to garnek wszystko zależy od tego ile mamy czasu ![]() Ja nigdy nie miałam jakiejś specjalnej ochoty na ![]() Mujer myślę, że podanie na zasadzie testu "głodne czy nie" raz nawet na jakiś czas, nie zaburzy laktacji... Są kobiety, które karmią mieszanie i długo im się udaje utrzymać laktację, są takie, których dziecko jeśli pozna mm to już piersi nie chce, bo tak fajnie nie leci, są też takie kobiety, którym dłuższa przerwa w karmieniu spowoduje zatrzymanie laktacji. A propo - babeczka mówiła jeszcze, że w nocy kp zazwyczaj co 3 godziny, może zdarzyć się też tak, że dziecko prześpi 6 godzin, ale tu ze względu na nawały pokarmu i utrzymanie prawidłowej, niezaburzonej laktacji jeśli miałaby być przerwa więcej jak 6h to powinno się wybudzić dziecko. No i mówiła też, żeby przy kp najlepiej pochować zegarki, żeby sobie samej nie robić presji pod tytułem "karmię co 2 godziny przez godzinę", bo to prosta droga do doła na temat kp... Sylwuska niestety tu trzeba przewidzieć mniej więcej kiedy dziecko może się zrobić głodne. Niemniej jak jesteś w domu, to i tak zanim podasz swoje odgrzane mleko to lepiej dziecko najpierw nakarmić prosto z cyca. A jak Ciebie nie ma i ktoś ma dziecko nakarmić to wydaje mi się, że właściwy moment na podgrzewanie jest wtedy, kiedy dziecko zaczyna wypluwać smoczek i robi to po kilku ciumknięciach kilka razy - tak mówiła, że też można sprawdzić właśnie czy dziecko głodne, czy ma po prostu chęć possać [/QUOTE]Dzięki wielkie ![]() Czyli w nocy, jak dziecko śpi więcej niż 6 godz jednym ciągiem to należy je budzić do jedzenia?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

a w Rossku to akurat pasuje bo ma te wszystkie programy ciążowo-dzieciowe. Mnie tam w kolejce jeszcze nikt nie wołał, ale wczoraj w miejskim starsza kobitka mi miejsca ustapiła 

)
:P
ala: