Mamusie grudniowe 2015 cz.7 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-06, 14:26   #3271
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.7

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja nie planuje anty tylko drugie
Chybaze maly da wpierdziel to nie :p
A potem albo trzecie albo wazektomia :p
Ja chcialam.miec rok po roku... zycie z jednym.noworodkiem szybko zmienilo mi myslenie
Ale kuzynka ma synka pol roku i juz chce sie o drugie starac mimo ze dal popalic

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak szczeze - jak szybko po porodzie bylyscie w stanie fizycznie i psychicznie mialyscie ochote na ?

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

super kochani!!!!
Powodzenia
Nie wytrzymalismy 6 tyg. Ale wtedy i w czasie ciazy bylam ostro napalona.
Zreszta po porodzie znow jest burza hormonow i sa jazdy.

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Dziewczyny napiszcie proszę jakie kremy zamówiłyście dla dzieciaczków?? I co do kąpieli?? Planuje zakup na gemini i już sama nie wiem co wybrać ...
Ja mam babydreamu krem. Do kapieli tez babydream a do tylka linomag i sudocrem.

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
No i ta niedołężność mnie wkurza, nic dźwigać, nic biegać, zero roweru, bóle kręgosłupa i najlepszy motyw - wieczne uczucie pełnego pęcherza moczowego z czasową molestacją go kopniakami. Ciągle dziwię się ludziom którzy nic nie robią ze swoją duuużą nadwagą, np. faceci z wielkimi brzucholami piwnymi chodzą, sapią i akceptują to. Toż to kalectwo się robi. Ja bym tak na stałe nie mogła żyć z takim brzuchem.
To jest najgorsze czlowiek by cos chcial zrobic a z tylu glowy siedzi .,, przeciez jestes w ciazy, wystopuj "
Mnie bardzo denerwuje nakaz lezenia.

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Moja aplikacja też pokazuje jeszcze 72 dni

A co do kopów, zgadzam się, są coraz mocniejsze
Tez mam 72 dni

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:29   #3272
ogolnie
Zakorzenienie

Fajna muzyka leci w trakcie "moje 600g szczęścia" taka spokojna
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:30   #3273
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
W Rossach mają chyba na to parcie, bo dziś mnie też poproszono z kolejki pierwszą do kasy, a parę dni temu, jak stałam i mnie nie zauważono, to mi potem sprzedawczyni mówiła, żebym śmiało podchodziła pierwsza
Taki SOK u nas teraz w SOKu jest odprowadzanie do drzwi no ale bez jaj a w Rossku to akurat pasuje bo ma te wszystkie programy ciążowo-dzieciowe. Mnie tam w kolejce jeszcze nikt nie wołał, ale wczoraj w miejskim starsza kobitka mi miejsca ustapiła Strasznie głupio mi się zrobiło ale obok stała jakaś staruszka to jej kazałam usiąść
Stary 2015-10-06, 14:31   #3274
halwaya
Zakorzenienie

Moja koleżanka z wizażu z mam 2012 ma juz trojke dzieci rok po roku.. i generalnie ledwo zyje. Ale za to dzieci sa przeslodkie - wszystkie urocze rude

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:39   #3275
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Tez mam 72 dni
A u mnie 63

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Fajna muzyka leci w trakcie "moje 600g szczęścia" taka spokojna
Fajna ale ta fanka Górniak odbiera mi przyjemność z oglądania

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-06 o 14:38
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:47   #3276
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny napiszcie proszę jakie kremy zamówiłyście dla dzieciaczków?? I co do kąpieli?? Planuje zakup na gemini i już sama nie wiem co wybrać ...
Ja ma pielęgnacyjny Hipp, na niepogodę też Hipp, a do kąpieli Babydream niebieski z pompką
Na odparzenia Bepanthen.
Stary 2015-10-06, 14:51   #3277
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
zaneta super, ze sie odezwałaś. wciąż trzymam za Was kciuki. Juleczka jest silna i na pewno zacznie przybierać na wadze i poradzi sobie :tuli:

Ja tabletki anty zacznę szybko stosować - po połogu, w końcu kp nie jest sposobem na antykoncepcje na warsztatach mamo to ja często to było przypominane

ja dziś będąc w biedronce czułam się obserwowana przez pana ochroniarza .. dziwnie się czułam. a on tylko pilnował, żebym była pierwsza w kasie bo podchodząc do kasy skierował mnie tam gdzie mogłam się ustawić jako pierwsza, choć Pani już miała zamkniętą kasę to dla mnie otworzyła
U mnie w biedrze nie maja takiego programu bo zawsze muszę w kolejkach stać a są dlugasne:/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:53   #3278
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Do kąpieli kupię Babydream (chyba ten z pompką), krem pielęgnacyjny Babydream a na odparzenia Linoderm Plus i zielony Linomag. Na mróz Babydream
Stary 2015-10-06, 14:56   #3279
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Do kąpieli kupię Babydream (chyba ten z pompką), krem pielęgnacyjny Babydream a na odparzenia Linoderm Plus i zielony Linomag. Na mróz Babydream
Który linoderm? Z alantoina czy pantenolem?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 14:59   #3280
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

To jest najgorsze czlowiek by cos chcial zrobic a z tylu glowy siedzi .,, przeciez jestes w ciazy, wystopuj "
Mnie bardzo denerwuje nakaz lezenia.

Tez mam 72 dni
Czubasek piękne masz na zdjęciu podwórko, jak zielono jeszcze i piekne słońce tak to można odpoczywać U moich rodziców trochę już bardziej wyczuwa się jesień, ale to może dlatego że to region rolniczy i na polach wokoło zrobiło się szaro-buro

Współczuję Ci że nakaz leżenia masz ;/ ja narzekam, ale przynajmniej mogę chodzić i coś tam działać sobie, więc zawsze to szybciej czas leci.

Zapomniałam że mam truskawki mrożone w zamrażarce Właśnie szperając za natką pietruszki mrożonej do zupy pomidorowej, rzuciły mi się w oczy zapomniane truskawki I mój obiad dzisiaj sprowadził się do koktajlu truskawkowego (zmiksowane truskawki z jogurtem naturalnym) pyyyycha wcinam :P kto chce:P :P

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Moja koleżanka z wizażu z mam 2012 ma juz trojke dzieci rok po roku.. i generalnie ledwo zyje. Ale za to dzieci sa przeslodkie - wszystkie urocze rude
Trójka rok po roku, nie no szacun. Ja potrzebuję jednak przerwy trochę od tego ciążowego żywota. A co dopiero jak się zacznie życie z niemowlakiem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0027.jpg (474,9 KB, 8 załadowań)

Edytowane przez andriuszka77
Czas edycji: 2015-10-06 o 15:08
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:04   #3281
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Który linoderm? Z alantoina czy pantenolem?

Sroka pisała, że wszystko jedno ale ten z alantoiną ma w składzie Petrolatum. W necie na bardzo dobre opinie
Stary 2015-10-06, 15:18   #3282
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A jaka ci przypadła do gustu? Jest jakas metka? Ja się waham nad chustą kolkowa - polscy producenci sa spoko, ale u nas ciężko dostać.. a i przebitka cenowa na ebayu wieksza
Konkretnie to taką: http://www.natibaby.pl/category/okaz...chusty-w-paski Tzn. ja mam inny kolor. Ale bawełna, skośno-krzyżowa. Znajoma mówiła, ze miała taką i była ok. Mam nadzieję, że faktycznie się sprawdzi

Cytat:
Jest też taka teoria, że autyzm jest wywoływany przez brak jakichś bakterii w jelitach.
Teraz wszystko zwalają na bakterie, ja tak śmiem podejrzewać, że bardziej chodzi jak z genami o korelację, a nie że sam brak bakterii, ale to chyba nie jest wybadane, więc to tylko strzelanie. Szczepionki też sa podejrzewane o wywoływanie autyzmu. Ja tak stawiam (ale to taki hazard medyczny ;D), że pewnie chodzi o zespół czynników tj. jakieś niedobory bakterii, jeszcze obciążenie toksyną np. ze szczepionki, złe odżywianie, skłonność genetyczna, jakieś drobne wpływy środowiska i stąd się kluje autyzm.

Tak czy inaczej: z tego, co szukałam probiotyki na pewno dobrze robią, warto w nie inwestować. Przynajmniej na to wskazuje współczesna wiedza

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
U mnie w biedrze nie maja takiego programu bo zawsze muszę w kolejkach stać a są dlugasne:/
Mnie za to do badań jakoś nikt nie przepuścił, nawet wręcz ludki stały prawie w drzwiach, co by nikt się nie wślizgnął
Ale w autobusie 2x jakieś młode chłopczęta mi ustąpiły i młode dziewczę mnie nawet zawołało, jak nie zauważyłam. To mnie zdziwiło. I w sumie to byłam wdzięczna, bo zawsze mnie mdli w zatłoczonych busach, nawet bez ciąży
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:18   #3283
0enedue
Zadomowienie

Cytat:

ja dziś będąc w biedronce czułam się obserwowana przez pana ochroniarza .. dziwnie się czułam. a on tylko pilnował, żebym była pierwsza w kasie bo podchodząc do kasy skierował mnie tam gdzie mogłam się ustawić jako pierwsza, choć Pani już miała zamkniętą kasę to dla mnie otworzyła
myslałam, ze chcial Cie osądzić, że coś pod koszulką wynosisz w naturze zawsze byli tacy ochraniaCZE - krok w krok za klientami chodzili

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nie ma szans żebym nadrobiła. Od soboty mieszkamy u siebie chociaż syf doprowadza mnie do szału, staram sie powoli ogarniać. Teraz będzie trochę trudniej, bo od półgodziny mam znowu internet :P

Cytat:
do kąpieli HIPP 2 w 1 i krem tez z hippa

Cytat:
Pozdrawiamy z cieplej wioski. Korzystamy z ostatnich dni temp powyzej 20 stopni czyli jest idealnie.

Podobno od pon ochlodzenie. Max 10 stopni bedzie.
bosko

Cytat:
Kurczę to Wasi Tz musieli być NAPRAWDE zmęczeni, skoro nawet na to ochoty nie mieli

no na to mój tż ma zawsze ochote a że jutro środa - dzień loda..

położyłam sie o 12 .. wstalam jakies 40 min temu obudzona przez domofon .. jestem taka zmierzła ze masakra.. nic mi sie nie chce;/ na obiad zrobiłam sobie kanapki .. nawet jesc mi sie nie chce.. leczo zrobie jutro ale miałam w planach dzisiaj brownie ..( daaaawno nie robiłam i zgubiłam gdzieś mój sprawdzony przepis )

czuje , że moja sielankowa ciąża własnie sie konczy .. laski jak mi źleeeeeeeeeeee :P

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:19   #3284
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Mujer a jaka chuste wzielas?
Z takich: http://www.natibaby.pl/category/okaz...chusty-w-paski
Mam nadzieję, ze spoko
Stary 2015-10-06, 15:23   #3285
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Mujer nie chodziło mi o zastąpienie kp mm, tylko o jednorazowe podanie mm, żeby sprawdzić, czy dziecko rzeczywiście jest głodne. Jeśli tak, to zje całkiem sporą porcję. Jeśli nie zje to po prostu potrzebuje być przy cycu i tyle.

Sylwuska bez lodówki max. 8 godzin, niby dopuszcza się do 12, ale jakoś te 8 bardziej mnie przekonuje. 24h to w lodówce, a w zamrażarcew zależności od temperatury 3 lub 6 miesięcy.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:25   #3286
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Konkretnie to taką: http://www.natibaby.pl/category/okaz...chusty-w-paski Tzn. ja mam inny kolor. Ale bawełna, skośno-krzyżowa. Znajoma mówiła, ze miała taką i była ok. Mam nadzieję, że faktycznie się sprawdzi

Teraz wszystko zwalają na bakterie, ja tak śmiem podejrzewać, że bardziej chodzi jak z genami o korelację, a nie że sam brak bakterii, ale to chyba nie jest wybadane, więc to tylko strzelanie. Szczepionki też sa podejrzewane o wywoływanie autyzmu. Ja tak stawiam (ale to taki hazard medyczny ;D), że pewnie chodzi o zespół czynników tj. jakieś niedobory bakterii, jeszcze obciążenie toksyną np. ze szczepionki, złe odżywianie, skłonność genetyczna, jakieś drobne wpływy środowiska i stąd się kluje autyzm.

Tak czy inaczej: z tego, co szukałam probiotyki na pewno dobrze robią, warto w nie inwestować. Przynajmniej na to wskazuje współczesna wiedza
No, to nie jest udowodnione, podobnie jak wpływ szczepionek na autyzm. Całkiem możliwe, że tak jak piszesz, kilka czynników się skumuluje i stąd takie choroby. A że probiotyki nie zaszkodzą to będę sobie łykać, w sumie mogę już zacząć bo miałam Acidolac, a TŻ mi jeszcze kupił Trillac osłonowo do Duomoksu. Pokazał w ten sposób, jak mnie słucha ala:
Stary 2015-10-06, 15:28   #3287
ogolnie
Zakorzenienie

0enedue ha ha rozbawilas mnie
A siedzę akurat w przychodni i czekam za mama i jak to czytałam to się zaśmiałam
To zawsze w środę są u was lody śmietankowe rozumiem?
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:29   #3288
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
położyłam sie o 12 .. wstalam jakies 40 min temu obudzona przez domofon .. jestem taka zmierzła ze masakra.. nic mi sie nie chce;/ na obiad zrobiłam sobie kanapki .. nawet jesc mi sie nie chce.. leczo zrobie jutro ale miałam w planach dzisiaj brownie ..( daaaawno nie robiłam i zgubiłam gdzieś mój sprawdzony przepis )
Jak znajdziesz to podrzuć rosi: zrobię TŻowi na imieniny

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53015639]
Sylwuska bez lodówki max. 8 godzin, niby dopuszcza się do 12, ale jakoś te 8 bardziej mnie przekonuje. 24h to w lodówce, a w zamrażarcew zależności od temperatury 3 lub 6 miesięcy.
[/QUOTE]
A jak rozmrażamy? W temperaturze pokojowej czy w garnku?
Stary 2015-10-06, 15:31   #3289
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
0enedue ha ha rozbawilas mnie
A siedzę akurat w przychodni i czekam za mama i jak to czytałam to się zaśmiałam
To zawsze w środę są u was lody śmietankowe rozumiem?
hahaha no wiesz .. sama mu nie przypominam ale z reguły tak .. chociaż nie powiem, że nie lubie jak w czwartek rano słysze.. ' eeeeej wczoraj była środa '

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-06, 15:32   #3290
cienwiatru
Wtajemniczenie

Adka, ja po ciąży i porodzie wcale nie wróciłam do normy jeśli chodzi o chęć na i rzadko mam chęć na czułości.
Syylwuska, tak dokładnie to od 16 października będę tu już znacznie częściej już się nie mogę doczekać

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:33   #3291
mujer
Zadomowienie

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53015639]Mujer nie chodziło mi o zastąpienie kp mm, tylko o jednorazowe podanie mm, żeby sprawdzić, czy dziecko rzeczywiście jest głodne. Jeśli tak, to zje całkiem sporą porcję. Jeśli nie zje to po prostu potrzebuje być przy cycu i tyle.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

No właśnie chodzi o to, żeby nie robić takich rzeczy, że się kiedykolwiek wprowadza mm. Chyba, że jeden jedyny raz
Znacz, ja się nie znam, tylko przeczytałam taką teorię.
Stary 2015-10-06, 15:39   #3292
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sroka pisała, że wszystko jedno ale ten z alantoiną ma w składzie Petrolatum. W necie na bardzo dobre opinie
Ja u niej właśnie o nich czytałam

Czyli ten z pantenolem kupilas? Bo już nie rozumiem

Cytat:

no na to mój tż ma zawsze ochote a że jutro środa - dzień loda..

czuje , że moja sielankowa ciąża własnie sie konczy .. laski jak mi źleeeeeeeeeeee
Hahaha, mój tez

Mysle, że dzisiaj jest taka pogoda, ze albo spać, albo nic nie robić, też mi się nic nie chce robić ;/

Ja tez ostatnio narzekam, szczególnie przy schylaniu, przekracaniu się na bok, wstawaniu z pozycji lezacej, no i brak miejsca na narządy w brzuchu, no i ciągle sikanie... łącze sie z Tobą w bólu, ale zobaczysz jak nasze Maleństwa nam to wynagrodza

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53015639]Mujer nie chodziło mi o zastąpienie kp mm, tylko o jednorazowe podanie mm, żeby sprawdzić, czy dziecko rzeczywiście jest głodne. Jeśli tak, to zje całkiem sporą porcję. Jeśli nie zje to po prostu potrzebuje być przy cycu i tyle.

Wysłane z mojego SM-T110 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Aaa ok, zapisałam juz, dzięki

Tylko tak sobie myślę, ze po wyjęciu z lodówki, jak dziecko jest głodne, to zanim mleko się nagrzeje, to chyba cały blok będzie wiedział, kiedy dostanie jeść ;/

Stary 2015-10-06, 15:42   #3293
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
A u mnie 63

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Fajna ale ta fanka Górniak odbiera mi przyjemność z oglądania
Mi jedna aplikacja pokazuje 87 dni a druga 84 więc średnią będę miała 85 i pół dnia

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:43   #3294
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

Też bym prosiła, bo mam ochotę na ciasto
Cytat:
hahaha no wiesz .. sama mu nie przypominam ale z reguły tak .. chociaż nie powiem, że nie lubie jak w czwartek rano słysze.. ' eeeeej wczoraj była środa '
fajnie rozpocząć taki rytuał ;P

A odwdziecza się chociaz?

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Adka, ja po ciąży i porodzie wcale nie wróciłam do normy jeśli chodzi o chęć na i rzadko mam chęć na czułości.
Syylwuska, tak dokładnie to od 16 października będę tu już znacznie częściej już się nie mogę doczekać
Tak właśnie myślałam, że 16 tylko,nie byłam pewna to już tuż tuż

Stary 2015-10-06, 15:50   #3295
katarzynaxxx89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
u nas też nie ma nic takiego w okolicznych biedronkach . Jesynie rosman ale ja sama idę jako 1 i wszyscy się gapią raz jakaś baba że się wcinam w kolejkę to moiwłam że są przecież oznaczenia a raz ta co kasuje a ja że w ciaży a ona acha przepraszam nie zauważyłam
katarzynaxxx89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 15:58   #3296
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja u niej właśnie o nich czytałam

Czyli ten z pantenolem kupilas? Bo już nie rozumiem
Mam zagwozdkę bo niby ten zielony (z alantoiną) ma Petrolatum ale wszystkie opinie zachwyconych mamuś były właśnie o tym zielonym. A może kupię oba

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Na Gemini jest tani
Stary 2015-10-06, 16:07   #3297
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Kalusia idealnie jest rozmrażać w lodówce i później podgrzać. Jak mamy trochę mniej czasu to temperatura pokojowa. A jak się spieszymy na maxa to garnek wszystko zależy od tego ile mamy czasu

Ja nigdy nie miałam jakiejś specjalnej ochoty na w ciągu całego naszego związku (8 lat) miałam dosłownie 1 cykl, w którym mnie rozsadzało z podniecenia i bywało wtedy nawet 2 x dziennie. A tak to zimna suka ze mnie

Mujer myślę, że podanie na zasadzie testu "głodne czy nie" raz nawet na jakiś czas, nie zaburzy laktacji... Są kobiety, które karmią mieszanie i długo im się udaje utrzymać laktację, są takie, których dziecko jeśli pozna mm to już piersi nie chce, bo tak fajnie nie leci, są też takie kobiety, którym dłuższa przerwa w karmieniu spowoduje zatrzymanie laktacji.

A propo - babeczka mówiła jeszcze, że w nocy kp zazwyczaj co 3 godziny, może zdarzyć się też tak, że dziecko prześpi 6 godzin, ale tu ze względu na nawały pokarmu i utrzymanie prawidłowej, niezaburzonej laktacji jeśli miałaby być przerwa więcej jak 6h to powinno się wybudzić dziecko.
No i mówiła też, żeby przy kp najlepiej pochować zegarki, żeby sobie samej nie robić presji pod tytułem "karmię co 2 godziny przez godzinę", bo to prosta droga do doła na temat kp...

Sylwuska niestety tu trzeba przewidzieć mniej więcej kiedy dziecko może się zrobić głodne. Niemniej jak jesteś w domu, to i tak zanim podasz swoje odgrzane mleko to lepiej dziecko najpierw nakarmić prosto z cyca. A jak Ciebie nie ma i ktoś ma dziecko nakarmić to wydaje mi się, że właściwy moment na podgrzewanie jest wtedy, kiedy dziecko zaczyna wypluwać smoczek i robi to po kilku ciumknięciach kilka razy - tak mówiła, że też można sprawdzić właśnie czy dziecko głodne, czy ma po prostu chęć possać
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 16:13   #3298
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Też bym prosiła, bo mam ochotę na ciasto

fajnie rozpocząć taki rytuał ;P

A odwdziecza się chociaz?

Tak właśnie myślałam, że 16 tylko,nie byłam pewna to już tuż tuż

zawsze cos wymysle

Cytat:

swojego przepisu nie znalazlam.. robie z neta - dam znac czy wyszło narazie czekam az czekolada ostygnie

Iga 14.12.2015

Stary 2015-10-06, 16:23   #3299
ijaa
Zakorzenienie

Cytat:
Od kiedy jest ciaza donoszona ? 37t6d ?
Moje Belly mówi, że od 37+0 i ja od tego momentu mam zamiar codziennie szorowac podłogi na kolanach, latać po schodach i sexy uprawiać.

Wcale, a wcale bym się nie obraziła za poród na początku grudnia.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Nie ma szans żebym nadrobiła. Od soboty mieszkamy u siebie chociaż syf doprowadza mnie do szału, staram sie powoli ogarniać. Teraz będzie trochę trudniej, bo od półgodziny mam znowu internet :P
Cytat:
Ja do kąpieli i na mróz/wiatr mam z Rossmana oraz linomag zielony.

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
ja jeszcze 50 dni :x albo mniej
Ale fajnie.. u mnie jeszcze 79.

...i przyrzekam Ci, uśmiech każdego dnia, kawę o poranku i rowerowe wycieczki!
ijaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-06, 16:30   #3300
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mam zagwozdkę bo niby ten zielony (z alantoiną) ma Petrolatum ale wszystkie opinie zachwyconych mamuś były właśnie o tym zielonym. A może kupię oba

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Na Gemini jest tani
Wiem, też miałam właśnie kupić 2 na gemini, ale w,końcu nie kupiłam żadnego bo stwierdziłam, że za dużo będzie i teraz żałuję, dlatego pytam jaki wybralas, to stacjonarnie bym już kupiła

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53016016]Kalusia idealnie jest rozmrażać w lodówce i później podgrzać. Jak mamy trochę mniej czasu to temperatura pokojowa. A jak się spieszymy na maxa to garnek wszystko zależy od tego ile mamy czasu

Ja nigdy nie miałam jakiejś specjalnej ochoty na w ciągu całego naszego związku (8 lat) miałam dosłownie 1 cykl, w którym mnie rozsadzało z podniecenia i bywało wtedy nawet 2 x dziennie. A tak to zimna suka ze mnie

Mujer myślę, że podanie na zasadzie testu "głodne czy nie" raz nawet na jakiś czas, nie zaburzy laktacji... Są kobiety, które karmią mieszanie i długo im się udaje utrzymać laktację, są takie, których dziecko jeśli pozna mm to już piersi nie chce, bo tak fajnie nie leci, są też takie kobiety, którym dłuższa przerwa w karmieniu spowoduje zatrzymanie laktacji.

A propo - babeczka mówiła jeszcze, że w nocy kp zazwyczaj co 3 godziny, może zdarzyć się też tak, że dziecko prześpi 6 godzin, ale tu ze względu na nawały pokarmu i utrzymanie prawidłowej, niezaburzonej laktacji jeśli miałaby być przerwa więcej jak 6h to powinno się wybudzić dziecko.
No i mówiła też, żeby przy kp najlepiej pochować zegarki, żeby sobie samej nie robić presji pod tytułem "karmię co 2 godziny przez godzinę", bo to prosta droga do doła na temat kp...

Sylwuska niestety tu trzeba przewidzieć mniej więcej kiedy dziecko może się zrobić głodne. Niemniej jak jesteś w domu, to i tak zanim podasz swoje odgrzane mleko to lepiej dziecko najpierw nakarmić prosto z cyca. A jak Ciebie nie ma i ktoś ma dziecko nakarmić to wydaje mi się, że właściwy moment na podgrzewanie jest wtedy, kiedy dziecko zaczyna wypluwać smoczek i robi to po kilku ciumknięciach kilka razy - tak mówiła, że też można sprawdzić właśnie czy dziecko głodne, czy ma po prostu chęć possać [/QUOTE]

Dzięki wielkie

Czyli w nocy, jak dziecko śpi więcej niż 6 godz jednym ciągiem to należy je budzić do jedzenia??

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości