Mamy marzec 2016. Część III - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-07, 18:38   #2491
mira81
Zadomowienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część III

A z innej beczuszki..o ciuszkach zapinanych na plecach juz rozmawialysmy..a napiszcie co sadzicie o tych z kapturem..chodzi mi o ciuszki np bluzy czy sweterki z kapturem rozmiar 0-3 mce..tez mam mieszane uczucia..co sadzicie? Wygodne to dla dziecka czy niekoniecznie?

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 18:38   #2492
Bonku
Wtajemniczenie

Eeyesblue wspolczuje z pęcherzem znam ten temat bardzo dobrze.. A może idz do innego szpitala na ip
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 18:39   #2493
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
[/B]Dziewczyny, a ja mam takie pytanie odnośnie MIODU. Czy jecie miód w ciąży?
Odkad jestem w ciazy to herbata z miodem i cytryna jest teraz moja kawa Pije codziennie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
W piątej mamy z tż 3,5 roku razem. O Boże, że ja z nim tyle wytrzymałam... Nie wiem, czy jakiś prezencik mu kupić, czy może zrobić ciasto.. Hmm
Wszystkiego najlepszego! U nas natomiast jutro 13,5 roku razem Co miesiac skladamy sobie zyczenia w stylu 'wszystkiego najlepszego z okazji osmego' i to tyle, a obchodzimy tylko pelne rocznice. Ale na pewno milo jest dostac prezencik, albo zjesc wspolnie pyszne ciasto - kazda okazja jest dobra

Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Witam się z bolącą głową, katarem jakieś przeziębienie mnie wzieło jeszcze na dokładkę pociełam się z tz i 3 dni już mam zaliczone z płaczem

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj spotkałam znajomą w lumpku i zapytała się mnie dla kogo buszuje w dziecięcych ciuszkach, a ja na to, że dla siebie. Zapytała w którym tygodniu jestem, to powiedziałam, że w piątek zacznę 18 tydzień. Ona wielkie oczy i mnie zaczęła po brzuchu macać. I, że w tym tygodniu to powinnam mieć dużo większy brzuch i gdzie to dziecko mi się tam mieści. Najbardziej mnie zabolało jak się zapytała czy w takim razie wszystko w porządku z dzieckiem. Myślałam, że przypieprzę jej tym koszykiem w łeb. Powiedziałam, ze jak najbardziej i się ulotniłam.
Tacy ludzie jak ona najlepiej zeby w ogole sie nie odzywali
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
następna smaka robi
ja bym jej przypieprzyła a potem na hormony zwaliła
Dobry pomysl

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Po czasie żałuję, że jej się nie odgryzłam. Ale najlepsze riposty przychodzą mi do głowy po czasie.
Czesto mam to samo

Cytat:
A ja wczoraj kupiłam takie oto dresiki w Pepco. Kaftanik 10zł, dresiki z gwiazdkami 10zł, dresiki z napisem 8zł. chciałam kupić więcej kaftaników, ale nie było już na zapięcie tylko na tasiemki, więc muszę kaftaniki w necie wyszukać.
Załącznik 6066812
Sliczne!

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
za godzinę wizyta trzymajcie kciuki

monikmi Witaj! i gratuluje siusiaka!

Bonku Ale super ze tyle ciuszkow masz!

caro_83 Darkanddark Super ubranka!

Kiwi18 Super ze wizyta udana! Chyba tez bym sie umowila na dodatkowe usg, bo troszke dlugo czekac

Ale dzisiaj sie nachodzilam. Jest tak pieknie i slonecznie, ze szkoda mi bylo podjezdzac autobusem, ale teraz jestem padnieta. Razem z siostra wybralysmy sie do polskiego sklepu, ale po drodze zaszlysmy do kawiarenki na angielskie sniadanie (takie zakupy to ja rozumiem ) Kupilam oczywiscie ogroki kiszone, sledzie, kielbase i chalke, czyli wszystko o czym pisalyscie ostatnio Dodam zdjecie polskich rarytasow ktorymi Wy cieszycie sie na co dzien, a ja czasami i to tylko dlatego ze zazwyczaj tylka mi sie nie chce ruszyc. Udalo mi sie Was nadrobic, a teraz ide cos zjesc i chyba sie poloze.

Stary 2015-10-07, 18:44   #2494
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
moooniaaaa płec j.w jestem z lubelskiego, najmniej korzystnej lokalizacji do rozwoju cywilizacji haha
Cześć Monika, witaj w gronie siusiakowych mam i mam z lubelszczyzny, ja też z tej "zacnej" części Polski

kiwi, pisz co u Ciebie, nie ociągaj się!
reszta to samo!
Stary 2015-10-07, 18:47   #2495
morelowo
Raczkowanie

fasolka1987 jak oceniasz jakość tych ciuszków z Pepco? dziewczyny, które mają dzieci i już testowały, powiedzcie co myślicie o jakości Pepcowych ciuszków i o tym jak wyglądają po praniu ... ubranka są śliczne,ceny zachęcające i naprawdę konkurencyjne...

i już nie mogę się doczekać zakupowego szału
morelowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 18:50   #2496
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
wczoraje je oglądałam. tez kupuję. nawet do obserwowanych sobie dodałam
Jak zamówisz to pokaż zdj na sobie;-)

Cytat:
Bonku no właśnie w Smyku drogie te cebuszki dlatego się nie zdecydowałam, a szłam już zdeterminowana kupić po 3 nieprzespanych nocach. Nie słyszałam o tych wypełnionych kulkami, muszę doczytać.

Dzisiaj muszę zrobić jakiś obiad, ostatnio się opuściłam w gotowaniu bo przywiozłam wałówkę z domu i taki zleciało parę dni
W Kraczkowej w Sezamie były te cebuszki z Ceba po ok 90zł
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 18:53   #2497
fasolka1987
Zadomowienie

monikmi cześć

Bonku ale super rzeczy podostawałaś, widzę tam fajnego niebieskiego pajaca

caro_83, Darkanddark śliczne ciuszki

Kiwi18 dobrze, że z dzidkiem OK, znając moje szczęście to ja do końca się nie dowiem co za lokator siedzi w brzuszku Piękne upięcie włosów, ja bym tylko zamiast tego zaczesania do tyłu włosów postawiła na coś z przedziałkiem na głowie i troszkę to pokręciła na wałkach czy lokówce. No i jakaś ozdoba może być we włosach.

morelowo ciuszki z Pepco są ładne ale pewnie nie są super jakościowo, ale jak za taką cenę to ujdą i tak po paru miesiącach wyrośnie :P
Stary 2015-10-07, 18:53   #2498
trzydziescidwa
Zakorzenienie

dopiero doczytałam kiwi, cofam baty serduszko bije, to najlepszy dźwięk świata fryzurka ok, też bym coś włożyła do środka, kolorek też fajny
Stary 2015-10-07, 18:55   #2499
monikmi
Zadomowienie

nessea

trzydziescidwa z jakiego miasta jestes? albo do jakiej wiekszej miejscowości masz najbliżej?

Olgietka jasne że mają sprzedaż online! jak zamówisz za 150zl to kurier gratis plecak mam i nie noszę, jest okropnie niewygodny bo ma strasznie długie te "szelki" i wisi mi na pupie i jeszcze podwija kurtkę

Nie wiem jakie są wskazania do cesarki tzn znam tylko te powszechne, u mnie wchodziłaby jedynie niewspółmierność miednicowo-płodowa jeśli synuś byłby duży chociaż chyba nie każdy lekarz to uznaje. Mój gin po prostu pyta "jak nastawiasz sie na poród" albo "jak chcesz rodzic", nie naciska na porody sn

fasolka

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-07 o 18:57
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 18:56   #2500
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
A z innej beczuszki..o ciuszkach zapinanych na plecach juz rozmawialysmy..a napiszcie co sadzicie o tych z kapturem..chodzi mi o ciuszki np bluzy czy sweterki z kapturem rozmiar 0-3 mce..tez mam mieszane uczucia..co sadzicie? Wygodne to dla dziecka czy niekoniecznie?

Moim zdaniem kaptur to fajna sprawa ale jak z funkcjonalnością to może niech się doświadczone mamy wypowiedzą

Cytat:
koszula kupiona z myślą o ukryciu brzuszka, chociaż póki co jest niewielki, mam 2 kg na plusie
nie wspomniałam jeszcze że chociaż termin mam na 12 marca to chyba będę jedną z pierwszych marcówek, cesarkę będę miała z początkiem miesiąca więc podzięlę sie wrazeniami
A cesarkę będziesz miała gdzieś u siebie w okolicach

Cytat:
Napisane przez Kiwi18 Pokaż wiadomość
moja fryzurka. Proszę o szczere komentarze, opinie czy tak może zostać, czy może jednak coś zmienić
Ciężko powiedzieć bo najważniejszy jest przód, a jego nie widać

Cytat:
Napisane przez verrerie Pokaż wiadomość
Aaaaaale wam zazdroszcze tych zakupow!!!
Ja po 26 pazdziernika czyli po polowkowym mam zamiar przejrzec ubranka po Poli, ktore sa u mamy gdzies wysoko w szafach. Zobacze wtedy ile rzeczy nada sie dla Franka. Potem powiem bratu zeby przejrzal co za male po dziewczynkach jego i dal mi to co moze mi sie przydac. Dopiero na koncu bed myslec czego brakuje i musze dokupic.

Narazie byle do polowkowego
A jak Twoje samopoczucie i zdrowie, lepiej?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 18:57   #2501
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Ładna, elegancka fryzurka
A będziesz miała wpiętą jakąś ozdobę? Jakiś np. żywy kwiat? Moim zdaniem ożywiłoby włoski i nadało szyku ;-)
Myślałam nad jakąś ozdobą, może małe różyczki, no albo maaały żywy kwiatek. Chociaż chciałabym coś małego, skromnego jako dodatek
Kiwi18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:03   #2502
nina1406
Wtajemniczenie

Kiwi jak dla mnie fryzura ok, jak doczepisz jakiegoś kwiatka albo inną ozdobę to będzie wyglądać super tylko ja bym wolala z przedzialkiem bo nie lubię tak zaczesanej góry, ale to juz zależy od preferencji wlascicielki głowy
Ja właśnie muszę zapytać szwagierki o te pepcowe ciuszki bo wiem ze kupowala ale nie mowila mi wczesniej jak z jakością po praniu.

Pani magister dietetyki
nina1406 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:04   #2503
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Ciężko powiedzieć bo najważniejszy jest przód, a jego nie widać
mogłabym wstawić przód, nawet zasłaniając twarz, ale wydaje mi się że jest troszkę nierówno
Stary 2015-10-07, 19:04   #2504
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślałam nad jakąś ozdobą, może małe różyczki, no albo maaały żywy kwiatek. Chociaż chciałabym coś małego, skromnego jako dodatek
Ja jeszcze myślałam o tym, by włosy które są gładko zaczesane w tył zakręcić wzdłuż i dopiero je spiąć w taki kok, ale to musisz się czuć ;-)
Co do ozdoby poleciłabym żywego kwiata np. z Twojego bukietu z jednej strony koka.
A na jaki zdecydowałaś się ostatecznie żakiet?
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:04   #2505
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie wszystkie marcowe Mamusie!
Witaj na pierwszej stronie, jesteś 5o mamusią na naszym wątku
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
Tymczasem dostałam 4wory ciuchów od siostry
Fajnie masz!!!
Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
co sadzicie o tych z kapturem
Z kapturem planuję tylko te ciuszki na wyjście z domu bo będę go zakładała na główkę, sama nie chciałabym w domku leżeć cały dzień na kapturze
Stary 2015-10-07, 19:06   #2506
201704101323
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Ale pospałam

Trzymam kciuki za wizyty No i zbieram się powoli, bo dzisiaj drugie nauki na 18.00

Nie cierpię zamawiać czegokolwiek kurierem, mam same złe doświadczenia. To już wolę na na pocztę zamówić, bo mam na swojej ulicy i mogę podejść kiedy mi pasuje, a nie kurierowi.

Nadia, na kiedy masz termin?
Mam termin na 24 marca
201704101323 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:07   #2507
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Dziewczyny, zaraz umrę na dzisiejszych naukach.. Dzisiaj NPR Połowa sali już wyszła, bo gość nudzi niesłychanie Jedna pani ginekolog pokłóciła się z prowadzącym na początku, powiedziała że nie mają o czym rozmawiać skoro takie głupoty gada i z facetem wyszli. Slabe to było :/ dowidziałam się, że używanie przez parę prezerwatyw, powodują depresje u kobiet..

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Bonku, zazdroszczę ciuchów
Stary 2015-10-07, 19:08   #2508
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
mogłabym wstawić przód, nawet zasłaniając twarz, ale wydaje mi się że jest troszkę nierówno
Najlepiej wstaw do klubu fotkę na której jesteś kompletnie ubrana i wtedy zobaczymy jak całość się prezentuje a tym, że coś jest nierówno to się nie przejmuj to tylko próba, a przy generalnej fryzurze powiedz fryzjerce na co ma zwrócić uwagę
Stary 2015-10-07, 19:09   #2509
monikmi
Zadomowienie

Kiwi18 miałam bardzo podobną fryzurkę ślubną do Twojej, do czarnych włosów miałam wpięty zafarbowany na czerwono kwiat orchidei (storczyka) przy jasnych włoskach możesz zaszaleć, jak masz kolorowe dodatki to w tym kolorze możesz dodać kwiatka i już

moooniaaaa tak, będę miała tu u siebie gina mam w malutkiej miejscowości, mimo że do większego miasta mam dużo bliżej to szpital tam jest bardzo źle oceniany, więc jeżdże trochę dalej ale wizyty mam prywatne, w gabinecie jest lekarz razem z położną (są parą) i uwielbiam i jego i ją umówie się na cesarkę na dany dzień z tym konkretnym lekarzem i to on zrobi mi cięcie, o ile Marcelek nie bedzię chciał się wcześniej ewakuować

emma śliczne dzięki

Dziewczyny możecie mi poradzić jaka temperatura ciała jest w ciązy bezpieczna? od dwóch dni jestem przeziębiona, kuruje się domowymi sposobami ale ogromnie martwie się o dzieciątko...

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-07 o 19:13
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:09   #2510
mira81
Zadomowienie

Kiwi upiecie bardzo ladne.. mam podobna wizje do milenjudki..lekko bym pofalowala wlosy zamiast zaczesywac na gladko..i kwiatek tez fajnie by pasowal. Ja nie mialam welonu tylko wpiety storczyk. Bardzo ladnie sie prezentuje na wlosach.

Stary 2015-10-07, 19:10   #2511
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

tam gdzie strzała, jest troche , ale na ślub musi być wszystko perfekcyjnie, bo inaczej stamtąd nie wyjdę !

Stary 2015-10-07, 19:10   #2512
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, zaraz umrę na dzisiejszych naukach.. Dzisiaj NPR Połowa sali już wyszła, bo gość nudzi niesłychanie Jedna pani ginekolog pokłóciła się z prowadzącym na początku, powiedziała że nie mają o czym rozmawiać skoro takie głupoty gada i z facetem wyszli. Slabe to było :/ dowidziałam się, że używanie przez parę prezerwatyw, powodują depresje u kobiet..

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Bonku, zazdroszczę ciuchów
Jak ja sie ciesze ze u mnie obylo sie bez nauk..

Stary 2015-10-07, 19:11   #2513
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, zaraz umrę na dzisiejszych naukach.. Dzisiaj NPR Połowa sali już wyszła, bo gość nudzi niesłychanie Jedna pani ginekolog pokłóciła się z prowadzącym na początku, powiedziała że nie mają o czym rozmawiać skoro takie głupoty gada i z facetem wyszli. Slabe to było :/ dowidziałam się, że używanie przez parę prezerwatyw, powodują depresje u kobiet...
Ale mnie rozbawilas :-D czyli dalej gadaja takie głupoty na tych naukach :-D szkoda czasu po prostu

Pani magister dietetyki
Stary 2015-10-07, 19:13   #2514
_emma
Zakorzenienie

https://www.youtube.com/watch?v=YuM3SteeAgY moje dziecko oszalało przy moim nuceniu tego kawałka.. takich kopniaków jeszcze mi nie ofiarowała!!
Stary 2015-10-07, 19:13   #2515
nina1406
Wtajemniczenie

Cytat:
tam gdzie strzała, jest troche , ale na ślub musi być wszystko perfekcyjnie, bo inaczej stamtąd nie wyjdę !
Rzeczywiscie jest trochę nierówno dlatego wydaje mi sie ze opcja z przedzialkiem będzie pewniejsza. A jak nie lubisz przedzialka to siedz na fotelu dopóki nie wyjdzie idealnie

Pani magister dietetyki
Stary 2015-10-07, 19:13   #2516
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:

trzydziescidwa z jakiego miasta jestes? albo do jakiej wiekszej miejscowości masz najbliżej?
15 km do Lublina

Edytowane przez trzydziescidwa
Czas edycji: 2015-10-07 o 19:14
trzydziescidwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:16   #2517
Bonku
Wtajemniczenie

Oooo jakbym wiedziała to bym tam podjechala miałam tamm wesele i podobno znizka dla nowożeńców jest
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-07, 19:17   #2518
Kiwi18
Zadomowienie

GG do Kiwi18

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Ja jeszcze myślałam o tym, by włosy które są gładko zaczesane w tył zakręcić wzdłuż i dopiero je spiąć w taki kok, ale to musisz się czuć ;-)
Co do ozdoby poleciłabym żywego kwiata np. z Twojego bukietu z jednej strony koka.
A na jaki zdecydowałaś się ostatecznie żakiet?
co do żakietu to zdecydowałam, że do samej ceremonii pójdę tylko w sukience jak jedna z Was pisała
Nie będę kombinować.
Stary 2015-10-07, 19:19   #2519
nessea
Raczkowanie

mira81
Ja zakladalam ubranka z kapturkiem tylko jak gdzies wychodzilismy. Mysle ze moga byc niewygodne.

Kiwi18 Ladna fryzurka, ale tez bym dobrala jakis dodatek, tak jak dziewczyny pisza. Kwiatek, woalka, grzebyk, spinka, wpinka, na pewno ozywiloby to fryzure.
Stary 2015-10-07, 19:19   #2520
milenujdka
Wtajemniczenie

Cytat:
co do żakietu to zdecydowałam, że do samej ceremonii pójdę tylko w sukience jak jedna z Was pisała
Nie będę kombinować.
No to fajne rozwiązanie. Na pewno nie zmarzniesz, bo będzie gorąca atmosfera ;-)
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości