|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
![]() Moja teściowa najpierw się wszystkiego wyparła... że ona niewiniątko i tyle... i że jak mogłam uwierzyć dziewczynie jej drugiego syna. Ale jak jej powiedziałam, że zapytałam szwagra, czy jego dziewczyna mnie okłamała, czy nie - to tylko spuścił głowę ze wstydu za rodziców. I nie omieszkałam teściowej o tym powiedzieć, więc zaczęła znowu gadać, że to było takie tam w żartach i musieli źle zrozumieć. Bo przecież ona nigdy by się nie śmiała z własnego syna, że nie potrafi mi dziecka zrobić i dlatego poszłam szukać kochanka Sama nasłuchałam się na dziewczynę szwagra i moja teściowa powiedziała mi kilka razy (na poważnie, nie w żartach), że wolałaby żeby jej młodszy syn poszedł na dyskotekę i zrobił jakiejś puszczalskiej dziecko, bo musiałby się z nią ożenić i wtedy jego aktualna dziewczyna miałaby nauczkę Taki typ... cóż poradzić. Rodziców się nie wybiera, teściów w sumie też nie. Jedynie kogo możemy wybrać to męża a ten wybór mi wyszedł ![]() Ja po prostu wiem, że gdybym po telefonie teściowej, po tym jak wyciągnęła do mnie rękę - nie zareagowała, to znowu miałaby pretekst do obrabiania mi duuupy. A najgorsze jest w tym to, że oni swojej winy w ogóle nie widzą.
|
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nim jest potas, również wskazany przy skurczach. A magnez to trzeba końskimi dawkami. |
|
|
|
|
#3543 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ---------- Cytat:
ponoc przy dwojce latwiej niz przy jednym niedlugo sie przekonamy ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
Ja nie zaznalam płaczu raczej. Pola plakala tylko jak byla glodna. Nawet jak ja brzuszek bolal to nie plakala tylko sie krzywila. Mam nadzieje ze drugim razem tez bede miec szczescie choc wszyscy mowia ze bilans w przyrodzie musi byc zachowany i drugie da mi popalic ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
a no i zrobilam powtroke badan moczu dzisiaj i juz wyszedl szysciutki, tylko ph podwyzszone, wiec te bakterie 2 dni temu to chyba zle pobrany byl
|
|||||||
|
|
|
#3544 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może to Ci pomoże: http://www.netmama.pl/magazyn/ciaza/...bez-znaczenia/ |
|
|
|
|
#3545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ciesze sie ze wyniki u kardio super ![]() ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
ja tak mialam pod koniec w zeszlej ciazy, gin mi powiedziala ze nie wiele sie z tym da zrobic. magnez ani nic nie pomoglo.. mozesz sprobowac soki pomidrowe etc to naturalne zrodlo potasu, moze pomoze?---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
banany. nie wiem co jeszcze, pogooglaj ![]() no i potas tez wazny przy skurczach, wiec jak wyzej wspomnialam pomidory ---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- No to nadrobilam ![]() Juto wizyta, prosze o kciuki bo jak zawsze mam stresa.. Pogadam o L4, chcialabym jeszcze z miesiac popracowac a pozniej nie wiem, ale strasznie daje mi w kosc siedzenie tyle godzin przed kompem - rwa kulszowa i zlamana kosc ogonowa chcą mnie wykonczyc.. TZ na piwie, młoda spi, wielki gar leczo zrobiony, zupa dyniowa zrobiona, pranie powieszone. Laba
|
|||
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem dumna z Twojej Poli i tego jak bohatersko zniosła wizytę u lekarza a widzę dobrze doczytałam
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-15 o 20:47 |
|
|
|
|
#3547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, jutro wizyta. A Pola zuch dziewczyna tez jestem z niej dumna
|
|
|
|
|
#3548 |
|
Rozeznanie
|
Witam badania dziś zrobione teraz czekam na wyniki fo jutra po 10.Ale mię nastawiam się na nic dobrego h no zznalazłam kartę informacyjną ze. szpitala. Z tamtego roku i próby watrobowych ponad 100% podwyższone nilirubina tylko ok.usg też kijowe pierwszy srzut to wątroba stluszczona.zalecenia dieta dieta i dieta.nie zabardzo się dostosowalam do zalecen.I podejzewsm że będzie wszystko sporo za wysokie
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- A wogóle moja mała od. 2 dni się mało rusza tzn przez dzień wogóle na wieczór trochę hm Ja 19 mają będę miała 30 lat. |
|
|
|
#3549 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybacz moja ciekawość ale Twój przypadek z cukrzycą w ciąży mnie zainteresował w sumie na pewno dbasz o dietę z tego co piszesz, wiesz co jeść więc pH powinno być ok, ale w ciąży dziwne rzeczy mimo wszystko pojawiają się miejmy nadzieję, że spadnie Cytat:
Cytat:
![]() figa wspomniałaś o cytrynie ostatnio mogłabym cały czas pić wodę z cytryną masakra przez jakiś czas nie mogłam na nią patrzeć a tu taka zmiana
|
|
#3550 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale te niemieckie pomidory sa tak sztuczne i bez smaku ze szok ![]() ![]() Cytat:
dziekuje, poczytam Cytat:
dziekuje, bede szukac na to sposobu
|
|
#3551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz bede powtarzac, mam dostac skierwanie jutro, wiec pewnie zrobie za jakies 2-3 tygodnie krzywą. zobaczymy jak wyjdzie. szanse niestety sa duze ze sie powtorzy, ale grunt to zbey udalo sie opanowac dieta i maluszek byl zdrowy. ja moge miec surowa diete, na zdrowie mi wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
watroba to bardzo wazny narzad, musisz wziac sie za siebie dla siebie i dla malucha ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- nic to, uciekam sie ogarnac, zrobie sobie spa skoro i tak jestem sama w domu jutro pobudka o 6;30 zeby ogarnac siebie, małego potworka i zdazyc na 8 na wizyte.Dobrej nocy dziewczyny
|
||
|
|
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez ide spac... normalnie nie mam siły dzisiaj na nic
![]() kolorowych !!!
|
#3553 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mnie dopadło w Chorwacji, magnez miałam, ale po kosmicznej dawce i bolesnej nocy rano miałam problem chodzić :/ aż się wystraszyłam, że może jakiś zakrzep... i wtedy mnie oświeciło, że skoro sam magnez nie zadziałał, to może i potasu brak? Wysłałam tż z łobuzem do sklepu i kupili 2 kartony jedynego jaki był soku pomidorowego, ohydny był w smaku w porównaniu z tymi w PL. Piłam go z solą i pieprzem, nawet łobuz zaczał pić w wersji "mało soli, dużo pieprzu". Wypiłam litr do wieczora i jakimś cudem przespałam noc, w nogach nadal czułam napięcie, ale było lepiej. Jak Ci sam magnez nie pomoże, to możesz próbować, banany też mają sporo potasu. A przedawkowanie magnezu objawia się rozwolnieniem, u mnie kosmiczne dawki powodują co najwyżej lekkie ułatwienie w wc. |
||
|
|
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Annis nie wyświelają mi się zdjecia ![]() mi gin kazała brać Aspargin bo ma też potas..
|
|
#3555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3557 |
|
Zakorzenienie
|
tygryszek piękna ta Twoja syberyjka
a to moje 2 ta czarna plama po lewej na dole, która wyraźnie robi w tym duecie za poduszkę, to mój czarny dachowiec ![]() Wrzucam ponownie poprzednie fotki... chyba były za duże, te są zmniejszone. |
|
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Ktory jestes tydzien?
Kot cudny brzusio tez 💚
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3560 |
|
Zadomowienie
|
Słodkie kociaki, dobrze, ze napisałaś gdzie jest czarny, bo myślałam, że syberyjka leży na poduszce
Ale masz malutki brzuszek, śliczny
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3562 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyżej mają jeszcze 2 półki, następnie taką dosłownie dziuplę na 1 kota zwiniętego w kłębek z wyciętym okrągłym otworem wejściowym i jeszcze jedną półkę pod samym sufitem, na której mieszczą się 2 obok siebie. Kiedyś nie mogliśmy znaleźć naszej czarnuli... szukamy i szukamy. W drapaku w tej dziupli leży syberyjka... a czarnej nie widać nigdzie. Ale w końcu mężowi się coś nie spodobało, że syberyjka jakby za wysoko w tej dziupli jest, zagląda jeszcze raz... a spod niej głowę wystawia czarna Ja nie wiem, czym ona tam oddychała i jak im tak było wygodnie, bo tam jest na serio miejsce na 1 kota. Chyba się nie mogły dogadać, która ma tam spać i wlazły obie. ![]() A brzuchol mi się wydaje ogromny ![]() Czym się dziewczyny smarujecie, żeby nie mieć rozstępów? Mi w aptece babeczka powiedziała, że nie ważne czym, że nawet może być zwykła oliwka, ale najważniejsze, żeby czymkolwiek nawilżać i regularnie smarować. I ja tak sobie na przemian smaruję oliwką witaminową do masażu z Ziaji, mleczkiem nawilżającym z Nivei i kremem przeciw rozstępom z Pharmacerisa. Zawsze 1 raz dziennie, na noc. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- tylko, że ja miałam zawsze nieregularnie okres... raz 28 dni, raz 32, a największe moje skrajności to 25 dni i 35 dni. Więc gin mi mówił, żebym się do tego 22.02. nie przywiązywała za bardzo A jak mu wspomniałam, że kuzynka urodziła 14.02., to powiedział mi, że ja też tak mogę się wstrzelić.
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-15 o 23:24 |
|
|
|
|
#3564 |
|
Zakorzenienie
|
Taki nieregularny to nic :-D ja mialam raz co 28, 35 a czasem 140 hahah
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3566 |
|
Zakorzenienie
|
Z om jest na 23.01 ale gin powiedziala ze nie ma szans :-D. Choroba wie,bliżej konca sie okazs
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z kotami to tak czasami jest, że się można naszukać Ja kiedyś swojego znalazłam w szafie, wszedł jak prasowałam
|
|
|
|
|
#3568 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a ja już nie mogę spać od 4.30. U nas w domu "szpital" ja chora tzn. mam nadzieję że już bliżej końca choroby niż dalej. Byłam wczoraj u lekarza i zapisała mi antybiotyk i jakieś krople do nosa ze sterydem . Oczywiście nie wykupiłam bo nie czuję się już na tyle źle żeby się faszerować czymś takim i przy okazji małą, a mąż ma zatoki... Także dziewczyny ubierajcie się ciepło żeby ta "wspaniała" jesienna pogoda nie odbiła się na waszym zdrowiu bo teraz ważne jest żeby być zdrowym. I na dodatek teść w poniedziałek idzie na 3 dni do szpitala na zbicie cukru... tak ap ropo teściów, bo ten temat był ost drążony. Uważam że teściów powinno się mieć min. 10 km od domu. Na pewno nie mieszkać razem... U nas znowu jest tak że teść został sam bo mama męża zmarła 4 lata temu i zamieszkaliśmy z nim żeby się nim zająć i niestety sytuacja jest taka że chce męża zagarnąć dla siebie. I teraz jak np. przyjedziemy do domu po wizycie/usg to nawet ani razu nie zapyta się o Małą, nie mówiąc żeby się zapytał jak ja się czuję. Wtedy za każdym razem źle się czuje i juz prawie umiera... Chociaż nie - ostatnio zapytał się nas czy to coś już przypomina człowieka, dosłownie tak zapytał.
A co braci/bratowych itd. to mam szwagra w Holandii i jak się dowiedział że jestem w ciąży to skomentował to w ten sposób że dzieci robią tylko nieroby. A niestety oni podobnie jak my maja problem żeby mieć dziecko, bo my staraliśmy się od dziecko 3 lata, oni sa 2 lata po i też jeżdżą po lekarzach, a rodzice męża mieli go dopiero po 16 latach... i po co tak głupio komentować że dzieci mają nieroby... Najlepiej jest skupić się na swojej rodzinie i dzidziusiu który już niebawem będzie z nami A te głupie komentarze to każdy powinien dla siebie zostawić Ale mnie wzięło na pisanie... godzina chyba mi służy ![]() ---------- Dopisano o 04:52 ---------- Poprzedni post napisano o 04:49 ---------- Cytat:
Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-10-16 o 06:25 |
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() po pierwsze to ci napisalas o tesciach to swieta racja!!! kazda nowo założona rodzina powinna byc na swoim i sie sama docierac, a tesciowe powinni sluzyc jedynie pomoca i rada ale tylko wtedy gdy to jest koniecznie lub gdy o to sie poprosi inaczej zawsze beda zgrzyty i cos nie halo ![]() ![]() co do pana z Holi to co za jełop za przeproszeniem... wiesz chyba zal mu dupke sciska ze Wam sie udało a oni ciagle lataja po lekarzach i nic z tego nie maja ![]() :conf used:no brak mi słow na niego ![]() ![]() ale nie przejmujcie sie gadaniem takich półmózgów... macie swoja kruszynke i to najważniejsze ![]() Jak to dobrze ze dzisiaj jest piatek nie mam juz siły na nic. Wczoraj do mnie doszło ze chyba z bardzo chcialam długo pracowac, i teraz tylko czekam na 8 listopada az bede siedziec w domu i spac do poludnia
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Dziś moja wizyta, proszę o kciuki (dziś 24 t.+4 d.). Oczywiście się martwię, że coś będzie nie tak, muszę mieć chyba bana na oglądanie "Moje 600 gramów szczęścia"
Mój mąż też chory (zwykły katar i chyba zatoki), a zachowuje się, jakby umierał :/ Wyszedł już do pracy na szczęście
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

tylko litości rozgraniczyć trzeba pewne sprawy bo samą idee mąż za żoną rozumiem, ale jak teściowa wyskakuje z takimi oszczerstwami to ręce opadają i powinien ją postawić do pionu
urodzi się maleństwo i tak im miło będzie, że atmosfera napięta?
rozumiem młodych ludzi jak u mnie w rodzinie niedoświadczeni, ale starsi niby powinni być mądrzejsi 

niedlugo sie przekonamy 

. I masz może na imię Magda, jak ja?