|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Czarnooka kochana i co grałam przy tym niedoborze witaminy D jakie leki?
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]()
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I w dzieciństwie miałam sąsiadkę Irminę... miała krzyż pański z tym imieniem. U mojej mamy w bloku sąsiadka ma córkę Oktawię i dzieciaki wołają na nią Skoda. A koleżanka mi kiedyś opowiadała, że w jej bloku wprowadzili się nowi sąsiedzi, którzy mieli córkę Sonię i jak usłyszeli, że w klatce obok tak wołają na psa, to oburzeni kazali im zmienić psie imię ![]() Rodzice chcą niby dobrze, ale czasem to krzywda dla dziecka i tyle, bo rówieśnicy są bezlitośni. Ja swojej syberyjskiej kotce dałam na imię Nikita A moja kuzynka dała córce na imię Nikola. A mojej mamuśce się to czasem miesza i zawsze śmieję się jak mi coś opowiada, że Nikita już siedzi, że już je to, czy tamto hahaha ja jej zawsze dokuczam, co ty chcesz od mojego kota ![]() ![]() ![]() A moja 2 babcia (też już nie żyje) miała na imię Emilia i zawsze mi się podobało jak jej 2gi mąż mówił do niej pieszczotliwie Milka
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-16 o 20:51 |
|
|
|
|
#3755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oprócz serduszka sprawdzała dosłownie wszystkie narządy, przełyk, rączki, nóżki, mózg, nerki itd. Dostałam zdjęcia i opis badania na 3 strony co i jak ![]() Aninis ja również biorę femibion, no i kwas foliowy już od zeszłego roku jak zaczynaliśmy się starać od wczoraj dodatkowo doszły mi kapsułki z żurawiną, bo zaś mam jakieś bakterie w moczu
|
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
amb wiesz, że to dla Twojego dobra i maluszka jakoś wytrzymasz jeszcze zobacz już połowa października
|
|
#3757 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam w klasie Iwę i Iwa, nie byli rodzeństwem, w ogóle obcy ludzie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
no to masz te same zalecenia co ja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale i tak 3 razy mniej niż Lenek
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Czarnooka jak się nazywa ta buteleczka z ta witamina D? I jaki koszt?
|
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja kuzynka ma córeczkę Helenkę i jest mega słodkie. Teraz to imię wraca do łask ![]() A ja mam koleżankę, która na drugie miała Irmina, a na trzecie sobie walnęła Solange ![]() ![]() Moi znajomi mają Sonię i mi niestety też kojarzy się tylko z psami A imion typu Nikola, Wanessa,Brajan itp. nie trawię, chyba,że jest się Polakiem mieszkającym za granicą. No ale nie lubię tego na naszej łojczystej ziemi
|
|
#3760 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo jak tak piszecie o tych badaniach, to każda pisze,że echo serca a tak naprawdę to wszystko jak na prenatalnych
|
|
#3762 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja biorę pregnę dla 2 trymestru- to już nie jest pregna plus, tylko pregna dha, jedna tabletka( witaminy z kwasami omega).
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja mieszkajac w Pl pewnie bym dała na imie córci Oliwia lub Tośka, ale tu w De i tak zostaniemy juz na stałe wiec wystarczy ze ma nazwisko bardzopolskie iciezkie do wymowienia bo nie dosc ze na F to jeszcze jesst w nim ć co dla niemcow jest nie do wypowiedzenia ![]() wiec wolalam szukac bardziej "ich" imienia, a Mia bardzo mi sie spodobala no ale moj ojciec najlepszy, kazałam mu isc do proboszcza u mnie w miescie zeby zapytac czy ochrzci mi dziecko z takiem imieniem no egzotycznym jak na Polaske, to moj ojciec poszedl i jak mial mowic imie to zapomnial jak ono brzmi tak sie wkurzył ze wrocil do domu i powiedzial ze nie bedzie z siebie debila robił
|
|
#3764 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie mam zdania co chust nieużywalam wiec teraz mam nadzieje ze tez obędzie sie bez
Ja mam świnkę morska były dwie przez 6 lat ale nam jedna zdechła w lato. Chciałabym psiaka ..... U mnie dzidzia cos mniej aktywna od wczoraj. A dzis popołudniu plecy mnie tak strasznie bolały jak na początku ciąży az musiałam wziasc paracetamol Jesli chodzi o temat urodzin to ja 4 dni przed planowana data porodu mam 30tke i wszyscy sie smieja ze spędzę na porodówce haha ale za to kaki prezent !!!! Linii jeszcze nie mam i rozstępów tez narazie niewidze Aninis imię Kamil bardzo ładne jestem zaaaaa i te nowoczesne imiona tez super . Lubię takie |
|
|
|
#3765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zaraz- Ujastek w Krakowie?To nie tam, gdzie kręcą ten dokum. o wcześniaczkach? |
|
|
|
|
#3766 |
|
Raczkowanie
|
A te imiona masakra moj M to tak sie do tego zbiera jak sojka za morze to juz córa powoli wymyśla bo tez juz by chciała nazywać braciszka po imieniu
|
|
|
|
#3767 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
generalnie chodzi o to żeby dziecko miało patrona bo wg wiary każdy powinien mieć ale generalnie teraz księża dają zielone światło i nie robią problemów to tylko tak dla dziecka powinno się zrobić ale każdy robi jak uważa teść chyba długo sie będzie uczył imienia
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-16 o 21:16 |
|
|
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie chce miec 2 imion![]() ja wzielam dwa nazwiska a mam dwa imiona i teraz mam problemy bo sie nie mieszcze w rubrykach
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
|
|
#3774 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale te 12 lat temu, to było rzadkie imię. Ja mam takie samo podejście do takich zagranicznych imion. Co innego Polak za granicą, a co innego przysłowiowy Kowalski nie wyściubiający nosa ze swoich rejonów ![]() Tylko prawda jest taka, że po pewnym czasie część tych zagranicznych imion jakoś tak się wpasowują i nie robią już takiego wrażenia. Jak moja kuzynka dała na imię córce Nikola - to pomyślałam, ooo matko cóż to za wynalazek. A teraz jakoś się już przyzwyczaiłam ![]() Ale kuzynka młodziutka strasznie jest stąd pewnie to imię - 18 lat ma, zaliczyła wpadkę ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
szczególnie na imprezach rodzinnych---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Cytat:
![]() a żeby było śmieszniej Kamila mi się już nie podoba
|
|||
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi sie jeszcze podoba Lilly - ale tak pisane ![]() no i chłopczyk na bank bedzie Noah ![]() ![]()
|
|
#3776 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Napiłabym się wina
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
haha az dla tz powiedzialam ze tak napisałaś
![]() ![]() to moj ukochany film i tak, miał on duży wpływ na ten wybór marzy mi sie mały Noah ![]() Cytat:
a ja mleczka czekoladowego ale poki co zjadłam bułke z nutella
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
![]() A wracając jeszcze do imion, to znałam w czasach licealnych jedną Dezyderię, w skrócie Deza - strasznie mi się podobał ten skrót Deza... i dziewczyna była dumna ze swojego nietypowego imienia. Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2015-10-16 o 22:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:35.

i niech sobie poczyta leksykon imion

Nigdy nie pokarała bym dziecka jakimś zbyt wymyślnym bo wiem co przeżyłam przez głupie dzieciaki całe życie byłam dinozaur
od wczoraj dodatkowo doszły mi kapsułki z żurawiną, bo zaś mam jakieś bakterie w moczu

ale w sumie ja lepiej na tym wyjde, bo jak by mi przedluzyli to bym miala tylko 3 miesiace macierza jako ze pracuje w Holandii, a tak podlegajac pod niemiecki bezrobocie mam potem 2 lata płatnego