Mamusie lutowe - część II - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 20:31   #3751
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111
Dot.: Mamusie lutowe - część II

Czarnooka kochana i co grałam przy tym niedoborze witaminy D jakie leki?
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:33   #3752
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
3 miesiące to jakaś masakra
Ja się cieszę, że u nas jest teraz roczny i mam zamiar z niego skorzystać. Mój tż z niedowierzaniem mnie słuchał, bo ze mnie pracoholik nałogowy

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

To przekaż koleżance, że jakaś niedouczona jest i niech sobie poczyta leksykon imion

Nina: Imię o niejasnej etymologii. Być może jest to samodzielnie funkcjonujące zdrobnienie od imion typu: Antonina czy Janina. Według innej teorii wywodzi się od greckiego imienia Ninos, albo od imienia, które nosił mityczny założyciel Niniwy oraz imperium asyryjskiego. W tym wypadku może oznaczać: "Bóg jest łaskawy".
Czytałam to ale tak mnie wkurzyła że mnie zatkało jak zwykle ale chyba jej przekaże dzięki
Stary 2015-10-16, 20:36   #3753
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Czarnooka kochana i co grałam przy tym niedoborze witaminy D jakie leki?
przypisala mi ty w De na recepte taka mała buteleczke witamine D. I przez 2 tygodnie bralam po 20 kropli a potem po 6 kropli codziennie. Itak to dzisiaj, mialam krew badania i ta d 2 tyg temu i jest ok juz

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Też mam mało popularne imię a raczej nieznane... I całe życie mam traumę tak mnie to denerwuje Nigdy nie pokarała bym dziecka jakimś zbyt wymyślnym bo wiem co przeżyłam przez głupie dzieciaki całe życie byłam dinozaur . Z tego co wiem to w Niemczech popularne jak byłam poznałam dwie chyba a ty Paula poznałaś jaką Dinę ?
wiesz ze jeszcze nie

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:47   #3754
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam mało popularne imię a raczej nieznane... I całe życie mam traumę tak mnie to denerwuje Nigdy nie pokarała bym dziecka jakimś zbyt wymyślnym bo wiem co przeżyłam przez głupie dzieciaki całe życie byłam dinozaur . Z tego co wiem to w Niemczech popularne jak byłam poznałam dwie chyba a ty Paula poznałaś jaką Dinę ?
Ja poznałam kiedyś dziewczynę o imieniu Helena - i bardzo się go wstydziła. Nawet się zarumieniła jak się przedstawiała.

I w dzieciństwie miałam sąsiadkę Irminę... miała krzyż pański z tym imieniem.

U mojej mamy w bloku sąsiadka ma córkę Oktawię i dzieciaki wołają na nią Skoda.

A koleżanka mi kiedyś opowiadała, że w jej bloku wprowadzili się nowi sąsiedzi, którzy mieli córkę Sonię i jak usłyszeli, że w klatce obok tak wołają na psa, to oburzeni kazali im zmienić psie imię

Rodzice chcą niby dobrze, ale czasem to krzywda dla dziecka i tyle, bo rówieśnicy są bezlitośni.

Ja swojej syberyjskiej kotce dałam na imię Nikita
A moja kuzynka dała córce na imię Nikola.
A mojej mamuśce się to czasem miesza i zawsze śmieję się jak mi coś opowiada, że Nikita już siedzi, że już je to, czy tamto hahaha ja jej zawsze dokuczam, co ty chcesz od mojego kota

A moja 2 babcia (też już nie żyje) miała na imię Emilia i zawsze mi się podobało jak jej 2gi mąż mówił do niej pieszczotliwie Milka

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-10-16 o 20:51
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:52   #3755
Basieku1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak robią to echo serca dziecka? Mi ostatnio oglądali z 20 min serce małej, bo miałam skierowanie z tego powodu na prenatalne, do tego te przepływy kolorowe.[COLOR="Silver"]
Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
Miałyście może robione echo serca dzidziusia? Jak to wygląda?
w środę byłam na echu serduszka i moje badanie trwało ze 40 minut. Lekarka "sprawdzała" moje dziecię z każdej strony oprócz serduszka sprawdzała dosłownie wszystkie narządy, przełyk, rączki, nóżki, mózg, nerki itd. Dostałam zdjęcia i opis badania na 3 strony co i jak także pod tym względem jestem spokojna

Aninis ja również biorę femibion, no i kwas foliowy już od zeszłego roku jak zaczynaliśmy się starać od wczoraj dodatkowo doszły mi kapsułki z żurawiną, bo zaś mam jakieś bakterie w moczu
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:54   #3756
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też staram się nie miziać, tylko jak już położę rękę na brzuchu i tak nieruchomo trzymam.

Ja najczęściej zasypiam na lewym boku i przed ciążą uwielbiałam zasypiać z jaśkiem przy brzuchu... teraz jasiek powędrował pod cycki
awansowały na wyższy poziom im też musi być wygodnie
Cytat:

wybacz, ale nie to rozbawiło tylko szkoda dziecka
amb wiesz, że to dla Twojego dobra i maluszka jakoś wytrzymasz jeszcze zobacz już połowa października

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:58   #3757
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam w klasie Tytusa, też mało popularne ;-)
Ja miałam w klasie Iwę i Iwa, nie byli rodzeństwem, w ogóle obcy ludzie

Cytat:
Bosze, po co ja to na głos tż czytałam "Mama tam było Calineczka? Ładne imię!"
Z tej listy co wkleiłam tylko Masza rozumiem.
hahahaha to się porobiło

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ja nic nie czuję może na mnie jeszcze czas sama nie wiem nie miałam badań z tą wit D chyba to zależy od lekarza sama nie wiem a dajcie spokój z tymi imionami
Też nie miałam badań, ale wiedząc jak jest potrzebna suplementowałam ją odkąd zaczęliśmy staranka

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po. Poskarżyłam się na twardy brzuch i cała wizyta przebiegła pod tym hasłem. Nie podobała się mojej gin szyjka i ten napięty brzuchol, ale zmierzyła mi ją tym takim sprzętem i była ok, z tym że dzieć napiera na nią główką, a to ją może dodatkowo skracać. Zauważyła, że miziam wciąż brzuch i dostałam zakaz, bo to podobno pobudza macicę i brzuch tym bardziej się spina... i magnez, magnez, magnez. Kolejna wizyta 6.11.

Kazała mi odpoczywać (i tak nic innego nie robię), nie pracować, leżeć na lewym boku z kocem pod tyłkiem
Chyba ją trochę poniosło z tym odpoczynkiem...

no to masz te same zalecenia co ja

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
nie martw sie

no dali awans ale umowe na pół roku - zaszlam w ciaze wiec juz nie jestem im tak potrzebna ale w sumie ja lepiej na tym wyjde, bo jak by mi przedluzyli to bym miala tylko 3 miesiace macierza jako ze pracuje w Holandii, a tak podlegajac pod niemiecki bezrobocie mam potem 2 lata płatnego wiec super wyszlo
no i juz mam dosc tej pracy, tych nerwów i nie mam siły na nic

ale piekny kociak !!!

hehe combiak wymiata my tez zmienilismy niedawno auto, była zafira 7 osobowa- wiec duuuza była ale teraz mamy mazde6 w kombi i jest jeszcze pakowniejsza

na spokojnie to ogarniesz
jak mi zrobili badanie na ta witamine to sie lekarka za glowe zlapala, tam byla jakas norma nie pamietam - ale chyba 30 jednostek było ok a ja mialam 9 ale juz jest dobrze.

masakra ile słówek... jak sobie przypomne studia i koła to aż mnie trzesie...

ale slówka tez mnie czekaja, tyle ze jutro i to z niemca
dzisiaj piateczek i wolne od wszystkiego juz

pewnie bede na poczatku tej listy
albo bedzie to wygladalo tak : ejjj tż urodzila juz *** teraz juz tylko *** i moja kolej

hahaha

ja bardzo lubie dziwne imiona ale nie takie co osmieszaja dziecko.

moja siostra ma synka i nazwała go ( z moja pomocą) Tyberiusz
mówimy do niego i w szkole mowia na niego Tybi
aaaa jak Ci na lepsze wyszło to się cieszę

Cytat:
A ja zaczęłam sobie sprawdzać na stronce ile razy dane imię było nadawane w 2014 roku wg statystyk i jestem w szoku, że moje imię Anka jest takie popularne teraz ... 3265 razy nadane w 2014.
Lena 9642, Zuzia 8856, Julia 8572, Zosia 6733, Oliwia 4807, Nadia 3103, Antonina 2953, Liliana 2543 (a Lilianna 649), Pola 2224, Nina 1471

ale i tak 3 razy mniej niż Lenek

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:01   #3758
kingula111
Rozeznanie

GG do kingula111

Czarnooka jak się nazywa ta buteleczka z ta witamina D? I jaki koszt?
kingula111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:01   #3759
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja poznałam kiedyś dziewczynę o imieniu Helena - i bardzo się go wstydziła. Nawet się zarumieniła jak się przedstawiała.

A koleżanka mi kiedyś opowiadała, że w jej bloku wprowadzili się nowi sąsiedzi, którzy mieli córkę Sonię i jak usłyszeli, że w klatce obok tak wołają na psa, to oburzeni kazali im zmienić psie imię

Rodzice chcą niby dobrze, ale czasem to krzywda dla dziecka i tyle, bo rówieśnicy są bezlitośni.

A mojej mamuśce się to czasem miesza i zawsze śmieję się jak mi coś opowiada, że Nikita już siedzi, że już je to, czy tamto hahaha ja jej zawsze dokuczam, co ty chcesz od mojego kota

A moja 2 babcia (też już nie żyje) miała na imię Emilia i zawsze mi się podobało jak jej 2gi mąż mówił do niej pieszczotliwie Milka

Moja kuzynka ma córeczkę Helenkę i jest mega słodkie. Teraz to imię wraca do łask

A ja mam koleżankę, która na drugie miała Irmina, a na trzecie sobie walnęła Solange

Moi znajomi mają Sonię i mi niestety też kojarzy się tylko z psami A imion typu Nikola, Wanessa,Brajan itp. nie trawię, chyba,że jest się Polakiem mieszkającym za granicą. No ale nie lubię tego na naszej łojczystej ziemi

Stary 2015-10-16, 21:01   #3760
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
No to elegancko a ty skad dokladniej?
Dokładniej- Biała Podlaska.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:02   #3761
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
w środę byłam na echu serduszka i moje badanie trwało ze 40 minut. Lekarka "sprawdzała" moje dziecię z każdej strony oprócz serduszka sprawdzała dosłownie wszystkie narządy, przełyk, rączki, nóżki, mózg, nerki itd. Dostałam zdjęcia i opis badania na 3 strony co i jak także pod tym względem jestem spokojna

Aninis ja również biorę femibion, no i kwas foliowy już od zeszłego roku jak zaczynaliśmy się starać od wczoraj dodatkowo doszły mi kapsułki z żurawiną, bo zaś mam jakieś bakterie w moczu
a to nie było po prostu usg prenatalne?
Bo jak tak piszecie o tych badaniach, to każda pisze,że echo serca a tak naprawdę to wszystko jak na prenatalnych

Stary 2015-10-16, 21:04   #3762
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Widzę, że większość z Was bierze Pregnę. Mi się właśnie kończą moje tabletki, zostało mi chyba na dzisiaj tylko, więc może też kupie sobie tą pregnę.
A tam jest 1 tabletka do zażycia, czy też 2 tabletki? (witaminowa i z olejami omega)
Ja biorę pregnę dla 2 trymestru- to już nie jest pregna plus, tylko pregna dha, jedna tabletka( witaminy z kwasami omega).
Stary 2015-10-16, 21:06   #3763
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

no różnie to bywa z imionami, u bratanka w szkole w klasie jest Orest - dzieciaki co bardziej zboczone wiecie jak go nazywaja? onal lub orgazm

ja mieszkajac w Pl pewnie bym dała na imie córci Oliwia lub Tośka, ale tu w De i tak zostaniemy juz na stałe wiec wystarczy ze ma nazwisko bardzopolskie iciezkie do wymowienia bo nie dosc ze na F to jeszcze jesst w nim ć co dla niemcow jest nie do wypowiedzenia

wiec wolalam szukac bardziej "ich" imienia, a Mia bardzo mi sie spodobala

no ale moj ojciec najlepszy, kazałam mu isc do proboszcza u mnie w miescie zeby zapytac czy ochrzci mi dziecko z takiem imieniem no egzotycznym jak na Polaske, to moj ojciec poszedl i jak mial mowic imie to zapomnial jak ono brzmi :co jest:

tak sie wkurzył ze wrocil do domu i powiedzial ze nie bedzie z siebie debila robił

Mia i Tosia <3

Stary 2015-10-16, 21:09   #3764
Miniaczek86
Raczkowanie

Ja nie mam zdania co chust nieużywalam wiec teraz mam nadzieje ze tez obędzie sie bez
Ja mam świnkę morska były dwie przez 6 lat ale nam jedna zdechła w lato. Chciałabym psiaka .....
U mnie dzidzia cos mniej aktywna od wczoraj. A dzis popołudniu plecy mnie tak strasznie bolały jak na początku ciąży az musiałam wziasc paracetamol
Jesli chodzi o temat urodzin to ja 4 dni przed planowana data porodu mam 30tke i wszyscy sie smieja ze spędzę na porodówce haha ale za to kaki prezent !!!!
Linii jeszcze nie mam i rozstępów tez narazie niewidze
Aninis imię Kamil bardzo ładne jestem zaaaaa i te nowoczesne imiona tez super . Lubię takie
Miniaczek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:09   #3765
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kingula111 Pokaż wiadomość
Elena mi lekarz zalecił echokardiografie nie że coś z dzieckiem nie tak że coś go niepokoi tylko że względu ns nadciśnienie.a pani na ujastku powiedziała mi że jak chce może mi jeszcze raz ustalić termin aby dokładnie sprawdzić czy dzidzia ma dobra wage.więc nie koniecznie musi się coś dziać.ją nie miałam polowkowego prenatalnych. Za to miałam echokardiografie
Aha, to całkiem inna sprawa .
Zaraz- Ujastek w Krakowie?To nie tam, gdzie kręcą ten dokum. o wcześniaczkach?
Stary 2015-10-16, 21:10   #3766
Miniaczek86
Raczkowanie

A te imiona masakra moj M to tak sie do tego zbiera jak sojka za morze to juz córa powoli wymyśla bo tez juz by chciała nazywać braciszka po imieniu
Miniaczek86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:11   #3767
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
Hej, ja już po. Poskarżyłam się na twardy brzuch i cała wizyta przebiegła pod tym hasłem. Nie podobała się mojej gin szyjka i ten napięty brzuchol, ale zmierzyła mi ją tym takim sprzętem i była ok, z tym że dzieć napiera na nią główką, a to ją może dodatkowo skracać. Zauważyła, że miziam wciąż brzuch i dostałam zakaz, bo to podobno pobudza macicę i brzuch tym bardziej się spina... i magnez, magnez, magnez. Kolejna wizyta 6.11.

Kazała mi odpoczywać (i tak nic innego nie robię), nie pracować, leżeć na lewym boku z kocem pod tyłkiem
Chyba ją trochę poniosło z tym odpoczynkiem...
Mi też nie pozwolili głaskać i masować brzucha,to podobno może prowokować skurcze; za pierwszym moim pobytem w szpitalu maluch naciskał mi główką na szyjkę, stąd te skurcze i twardnienie brzucha.
Stary 2015-10-16, 21:14   #3768
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
no różnie to bywa z imionami, u bratanka w szkole w klasie jest Orest - dzieciaki co bardziej zboczone wiecie jak go nazywaja? onal lub orgazm

ja mieszkajac w Pl pewnie bym dała na imie córci Oliwia lub Tośka, ale tu w De i tak zostaniemy juz na stałe wiec wystarczy ze ma nazwisko bardzopolskie iciezkie do wymowienia bo nie dosc ze na F to jeszcze jesst w nim ć co dla niemcow jest nie do wypowiedzenia

no ale moj ojciec najlepszy, kazałam mu isc do proboszcza u mnie w miescie zeby zapytac czy ochrzci mi dziecko z takiem imieniem no egzotycznym jak na Polaske, to moj ojciec poszedl i jak mial mowic imie to zapomnial jak ono brzmi :co jest:

tak sie wkurzył ze wrocil do domu i powiedzial ze nie bedzie z siebie debila robił
ksiądz nie powinien robić problemów generalnie chodzi o to żeby dziecko miało patrona bo wg wiary każdy powinien mieć więc w tej sytuacji powinno się dać na drugie takie imię patrona wiem bo drążyłam temat bo chciałam Pola nazwać a to nie jest św imię ale generalnie teraz księża dają zielone światło i nie robią problemów to tylko tak dla dziecka powinno się zrobić ale każdy robi jak uważa
teść chyba długo sie będzie uczył imienia oj nie teść a tata wybacz

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-10-16 o 21:16
kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:16   #3769
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
a to nie było po prostu usg prenatalne?
Bo jak tak piszecie o tych badaniach, to każda pisze,że echo serca a tak naprawdę to wszystko jak na prenatalnych
Ja też tak to odbieram
Stary 2015-10-16, 21:18   #3770
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
awansowały na wyższy poziom im też musi być wygodnie

wybacz, ale nie to rozbawiło tylko szkoda dziecka
amb wiesz, że to dla Twojego dobra i maluszka jakoś wytrzymasz jeszcze zobacz już połowa października
Mnie też to śmieszy ale dziecka mimo wszystko mi szkoda.
Stary 2015-10-16, 21:19   #3771
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
ksiądz nie powinien robić problemów generalnie chodzi o to żeby dziecko miało patrona bo wg wiary każdy powinien mieć więc w tej sytuacji powinno się dać na drugie takie imię patrona wiem bo drążyłam temat bo chciałam Pola nazwać a to nie jest św imię ale generalnie teraz księża dają zielone światło i nie robią problemów to tylko tak dla dziecka powinno się zrobić ale każdy robi jak uważa
teść chyba długo sie będzie uczył imienia oj nie teść a tata wybacz
mam nadzieje ze jakos sie uda bo nie chce miec 2 imion
ja wzielam dwa nazwiska a mam dwa imiona i teraz mam problemy bo sie nie mieszcze w rubrykach

Mia i Tosia <3

Stary 2015-10-16, 21:20   #3772
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
ale i tak 3 razy mniej niż Lenek
Co racja to racja Przeglądam leksykon imion, ale nic innego mi nie wpadło w oko.
Stary 2015-10-16, 21:21   #3773
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Gdybym mieszkała za granicą i miała zamiar zostać, to może bym się przełamała i też nazwałabym Mia lub Emma. Bardzo mi się podobają

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Co racja to racja Przeglądam leksykon imion, ale nic innego mi nie wpadło w oko.
ja już z 20 razy przeglądałam i jajo

Stary 2015-10-16, 21:28   #3774
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Moja kuzynka ma córeczkę Helenkę i jest mega słodkie. Teraz to imię wraca do łask

A ja mam koleżankę, która na drugie miała Irmina, a na trzecie sobie walnęła Solange

Moi znajomi mają Sonię i mi niestety też kojarzy się tylko z psami A imion typu Nikola, Wanessa,Brajan itp. nie trawię, chyba,że jest się Polakiem mieszkającym za granicą. No ale nie lubię tego na naszej łojczystej ziemi;)
To fakt, teraz znowu zaczyna się podobać - w 2014 było 1334 Helen.
Ale te 12 lat temu, to było rzadkie imię.

Ja mam takie samo podejście do takich zagranicznych imion. Co innego Polak za granicą, a co innego przysłowiowy Kowalski nie wyściubiający nosa ze swoich rejonów
Tylko prawda jest taka, że po pewnym czasie część tych zagranicznych imion jakoś tak się wpasowują i nie robią już takiego wrażenia.

Jak moja kuzynka dała na imię córce Nikola - to pomyślałam, ooo matko cóż to za wynalazek. A teraz jakoś się już przyzwyczaiłam
Ale kuzynka młodziutka strasznie jest stąd pewnie to imię - 18 lat ma, zaliczyła wpadkę

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
to znam historię o jednym Alanie, że dziadek nie potrafił zapamiętać i wołał Anal... pysznie szczególnie na imprezach rodzinnych

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Miniaczek86 Pokaż wiadomość
Ja nie mam zdania co chust nieużywalam wiec teraz mam nadzieje ze tez obędzie sie bez
Ja mam świnkę morska były dwie przez 6 lat ale nam jedna zdechła w lato. Chciałabym psiaka .....
U mnie dzidzia cos mniej aktywna od wczoraj. A dzis popołudniu plecy mnie tak strasznie bolały jak na początku ciąży az musiałam wziasc paracetamol
Jesli chodzi o temat urodzin to ja 4 dni przed planowana data porodu mam 30tke i wszyscy sie smieja ze spędzę na porodówce haha ale za to kaki prezent !!!!
Linii jeszcze nie mam i rozstępów tez narazie niewidze
Aninis imię Kamil bardzo ładne jestem zaaaaa i te nowoczesne imiona tez super . Lubię takie
Mi też się bardzo podoba, tylko chyba będzie jednak dziewczynka
a żeby było śmieszniej Kamila mi się już nie podoba
Stary 2015-10-16, 21:29   #3775
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Gdybym mieszkała za granicą i miała zamiar zostać, to może bym się przełamała i też nazwałabym Mia lub Emma. Bardzo mi się podobają

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

ja już z 20 razy przeglądałam i jajo

mi sie jeszcze podoba Lilly - ale tak pisane

no i chłopczyk na bank bedzie Noah

Mia i Tosia <3

Stary 2015-10-16, 21:32   #3776
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

Jak ten z Pamiętnika?

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:33   #3777
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Ja jako niepoprawna pracoholiczka przytachałam kiedyś jakieś papiery do domu i miałam wykaz pracowników... mój mąż zerkał mi przez ramię co jakiś czas i... no cóż nabijał się z nazwisk, czy imion... a w pewnym momencie patrzy Lilla ... i mówi ale ładne imię
Stary 2015-10-16, 21:36   #3778
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Mi się bardzo podoba Twoje imię

Napiłabym się wina

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:45   #3779
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Jak ten z Pamiętnika?
haha az dla tz powiedzialam ze tak napisałaś

to moj ukochany film i tak, miał on duży wpływ na ten wybór
marzy mi sie mały Noah

Cytat:
Ja jako niepoprawna pracoholiczka przytachałam kiedyś jakieś papiery do domu i miałam wykaz pracowników... mój mąż zerkał mi przez ramię co jakiś czas i... no cóż nabijał się z nazwisk, czy imion... a w pewnym momencie patrzy Lilla ... i mówi ale ładne imię
dobre ;D

Cytat:

Napiłabym się wina

a ja mleczka czekoladowego

ale poki co zjadłam bułke z nutella

Mia i Tosia <3

Stary 2015-10-16, 21:45   #3780
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

Napiłabym się wina
ja wczoraj miałam ochotę na piwo lemoniadowe i kupiłam 0,00%

A wracając jeszcze do imion, to znałam w czasach licealnych jedną Dezyderię, w skrócie Deza - strasznie mi się podobał ten skrót Deza... i dziewczyna była dumna ze swojego nietypowego imienia.

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-10-16 o 22:08
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości