|
|
#3811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#3812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam też Jawę 50 Mustang z roku 1971 a premierę miała w 1972
|
|
|
|
|
#3813 | |
|
rude jest piękne:)
|
Cytat:
tez ma taki grzybek i rure wygieta mam na 10000 oryginal
|
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Poproszę o weryfikację Chanel Allure EDT 100ml
|
|
|
|
#3815 |
|
Zadomowienie
|
Magdulenko ja wprawdzie nie mam w domu do porównania akurat tego Shalimara, ale miałam i widziałam różne i tak:
-wcześniejszą datą nie martwiłabym się w ogóle, tak jak dziewczyny pisały, wcześniejsza produkcja albo jakieś ich kodowe nieścisłości -flakon wygląda dobrze, nic nie budzi moich wątpliwości oprócz tej trochę dluższej niż widywałam rurki, ale wg mnie nie przekracza granic przyzwoitości -grzybki widywałam w Shalimarach i węższe i szersze, więc do grzybka nie mam zastrzeżeń A najważniejsze - jak zapach?
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje Wam bardzo serdecznie za wszystkie glosy
Odnosnie zapachu - moze koleżanka sama sie odezwie
|
|
|
|
#3817 |
|
Zadomowienie
|
Jak myślicie warto zaufać?
http://allegro.pl/chanel-bleu-de-cha...744250297.html |
|
|
|
#3818 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3819 |
|
Zadomowienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;53258257]Nie ten wątek.[/QUOTE]
Sory.Ale pytam w sensie oryginał czy podróbka?Możliwa taka cena za oryginał? |
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3822 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3823 |
|
Przyczajenie
|
Witam serdecznie ! - to mój pierwszy post
![]() Kupiłem od polecanego allegrowicza "iPerfuma" 100ml tester. Niestety mam wątpliwości co do orginalności tych perfum. Otóż szkło nie jest jednolicie gładkie: -na boczkach flakona są jakieś bąbelki, coś jakby drobinki zatopione w szkle, po kilka także z przodu i tyłu -rureczka nie jest do samego rogu butelki jak na zdjęciach w necie, tylko w 3/4 -flakon nie jest idealnie symetryczny, tylna ściana w jednym miejscu delikatnie się zapada gdy w innym analogicznym jest idealnie lekko wypukła -przednia i tylna ścianka są pokryte drobiutkimi pionowymi mikro liniami - po bokach jest ok Cena to 69zł. Pachną nawet fajnie, ale inne moje flakony nie mają powyższych objawów. Zastanawiam się nad odesłaniem. W załączniku zdjęcia z prośbą o komentarz. Edytowane przez samuray76 Czas edycji: 2015-10-28 o 21:44 |
|
|
|
#3824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moim zdaniem flaszka nie wygląda źle, nie przejmowałabym się drobnymi niedociągnięciami. Szczerze mówiąc to część z tych rzeczy, które opisujesz, ciężko dostrzec na zdjęciach. Mikrobąbelki w szkle się zdarzają, a rurkę masz taka jak np na tej aukcji: http://allegro.pl/azzaro-chrome-100m...739587711.html także moim zdaniem wszystko z Twoimi perfumami ok.
|
|
|
|
|
#3825 |
|
Przyczajenie
|
Te mikrobąbelki trudno sfotografować, bo są naprawdę bardzo małe.
W każdym razie z tego co czytałem, to ponoć właśnie takie drobne rzeczy odróżniają ori od fake, jak np.: to, że szkło powinno być idealnie gładkie. Poza tym mam jakiś stary flakon Azzaro PureCedrat i tam szkło jest właśnie idealnie gładkie, żadnych 'zamrożonych' drobinek. Podobnie z innymi markami, stąd moje wątpliwości. Na tym zdjęciu z aukcji też tych drobinek nie widać :/ Edytowane przez samuray76 Czas edycji: 2015-10-28 o 22:48 |
|
|
|
#3826 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We flakonach popularnych i niezbyt drogich zapachów zdarzają się lekkie niedoróbki i nie świadczy to o braku oryginalności. Sama miałam jakieś bąble czy cieknący atomizer w perfumach Bossa, Versace ale zapachy były bez zarzutu więc nie ma się czym martwić.
|
|
#3828 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za konkretne odpowiedzi. Flakonik zostawiam.
PS. Tak sobie też myślę, że nawet jak podróbki, to za 69zł nigdzie nie dostanę 100ml tak ładnie pachnących ;-) |
|
|
|
#3829 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3830 |
|
Zadomowienie
|
Skoro zapach jest OK, to wszystko w porządku. Oryginalne flakony są niestety coraz mniej starannie produkowane, a i zdarzają się podróbki w oryginalnych flakonach.
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
ja byłam w lekkim szoku, jak rozbierałam paczulę Profumum Roma. Szkło nierówne, zwłaszcza z ubytkiem wygląda nieciekawie - a cena niemała.
|
|
|
|
#3832 |
|
Zakorzenienie
|
Przytrafiło się i mnie - kupiłam podróbkę Flowerbomb edp
![]() Feralną transakcję zawarłam na portalu OLX, jestem na siebie wściekła (w końcu nie jestem laikiem perfumowym!). Kobieta przedstawiła mi rachunek zakupu tej wody w znanej mi i szanowanej perfumerii internetowej, oczywiście to, co dostałam z pewnością nie pochodzi z podanego przez nią źródła. Gwarantowała 100% oryginalność perfum i bezproblemowy zwrot w razie nie jakichkolwiek moich podejrzeń. "Perfumy" dostałam, niestety bez najmniejszych wątpliwości jest to podróba Szkło nierówne, pofalowane, długi zawinięty wężyk od atomizera, odklejająca się naklejka z napisem Flowerbomb, obrzydliwie tandetny plastik z plakietką V&R, popsuty, niewracający na swoje miejsce, pogięty atomizer. Jednym słowem - PODRÓBA na całego.Kobieta odpisała mi krótko - sprzedałam pani oryginalne perfumy, transakcję uważam za zamkniętą. Dalszych odpowiedzi od niej nie uzyskałam, mimo wysłania z 10 maili z mojej strony. Wydrukowałam korespondencję z tą panią, dowód wpłaty konta i planuję dzisiaj zgłosić sprawę na Komendę. Dzwoniłam już na Policję, początkowo dowiedziałam się, że sprawę mogłabym zgłosić, gdybym towaru nie otrzymała wcale a w przypadku otrzymania podróbki mogę wystąpić jedynie z pozwem cywilnym do Sądu. Pan Policjant pytał mnie, skąd wiem, że to podróba i czy zrobiłam ekspertyzę (bo rzekomo ja muszę ekspertyzę przeprowadzić na własny koszt). Oczywiście ekspertyzy nie przeprowadziłam. W końcu umówił się ze mną dzisiaj na 20 i chyba przyjmie moje zeznania. Pyta, czy jestem absolutnie przekonana o nieoryginalności towaru, bo jak się okaże, że jednak jest to oryginał to mnie grozi odpowiedzialność karna! Przekonana jestem, więc idę. Proszę, podzielcie się wrażeniami, czy zgłaszałyście kiedyś taką sprawę na Policję? Można coś w ten sposób uzyskać? Obawiam się, żeby sprawa nie obróciła się przeciwko mnie... Proszę o wymianę własnych doświadczeń. |
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
Pomożecie?
Wrzucam fotki LVEB w wersji EDP. Co mnie niepokoi? Na nalepce z kodem na perfumach jest 36 miesięcy ważności, a na kartoniku z kolei, 24... |
|
|
|
#3834 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie niepokoi kształt dna. Czy nie powinna to być idealna połowa elipsy (albo połowa jaja
)? To dno jest jakieś takie spłaszczone i szerokie
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2015-11-02 o 17:47 |
|
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawy, które były i opadły w otchłań wyłaniają się na nowo, wykuwają z ognia. Edytowane przez Arsonist Czas edycji: 2015-11-02 o 17:49 |
|
|
|
|
#3836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2015-11-02 o 17:50 |
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też się dno nie podoba, i ta wstążeczka jakaś wymemłana i posiepana...
|
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie, że dopiero to zauważyłam? Dzięki, mam pewność co dostałam po tej naklejce
|
|
|
|
#3839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3840 | |
|
Wtajemniczenie
|
lalesia, parę razy tu na wizażu była taka sytuacja, że podróbka została zgłoszona na policję, ale nie wiem jak te sprawy się zakończyły. Współczuję sytuacji, bezczelna baba
![]() Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.

. Dla mnie woda wygląda OK