Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-28, 18:07   #1951
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

milenujdka, moooniaaa dzięki.. zbyt wiele osób mi zmarło i nie mam siły na brednie.. mąż cioci dostał ataku serca nad trumną spuszczaną do grobu.. nie był to łatwy dzień..

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-28 o 18:08
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:07   #1952
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Haha widze ze chalwa tez jest zarazliwa

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
jak większość smakołyków na tym forum
Stary 2015-10-28, 18:09   #1953
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Sloneczko przypomniam ze moj kloc juz prawie pol kilo wazy..wiec nie ma sie co dziwic ze czuc ja troche lepiej

Haha chyba, że tak dorodna dziewuszka
Stary 2015-10-28, 18:13   #1954
mira81
Zadomowienie

Szkoda tylko ze to w ta strone idzie...lepiej byloby sie zarazac surowa marchewka, pomidorkiem kalafiorkiem itp

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

A propos jeszcze zarelka jutro bede kulac moje ulubione kotleciki z kaszy gryczanej i bialego sera. Uwielbiam. A w nastepnej kolejnosci z soczewicy

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:13   #1955
Olgietka
Zakorzenienie

Reanimowałam mój komputer i z tej okazji zrobiłam nową wizualizacje pokoiku Heli
Czy biały przewijak nie będzie źle wyglądał?

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-28, 18:18   #1956
mira81
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Reanimowałam mój komputer i z tej okazji zrobiłam nową wizualizacje pokoiku Heli

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Nie bedzie..no chyba ze znajdziesz rozowiutki..bedzie slodko Zazdroszcze pokoju dzieciecego.. moja bedzie miala tylko swoj kacik w naszej sypialni.. A z ciekawosci..jaki kolor scian? Moze pisalas ale jakos przegapilam..
Ps zajrzyj sobie na Pakamera pl ja znalazlam fajne plakaty do ramy na sciane..tzn mnie sie podobaja. Nie sa takie typowo dzieciece bajkowe..

Stary 2015-10-28, 18:18   #1957
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Jak dla mnie rewelacja! Będą biało-różowe dodatki więc biały przewijak będzie ok w szafie na półkach będą białe wiklinowe koszyczki?

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-28 o 18:20
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:22   #1958
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bedzie..no chyba ze znajdziesz rozowiutki..bedzie slodko Zazdroszcze pokoju dzieciecego.. moja bedzie miala tylko swoj kacik w naszej sypialni.. A z ciekawosci..jaki kolor scian? Moze pisalas ale jakos przegapilam..
Ps zajrzyj sobie na Pakamera pl ja znalazlam fajne plakaty do ramy na sciane..tzn mnie sie podobaja. Nie sa takie typowo dzieciece bajkowe..

Ja już te plakaty zamówiłam i te kropelki, chmurkę i królika
Teraz choruję na lampę miffy... ale cena mnie powala

Przewijak mogę przemalować.... mam nawet szarą farbę do mebli... ale jest chyba odrobinę jaśniejsza niż te meble.

ściany białe. i drewniana bielona podłoga. dechy w sensie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Jak dla mnie rewelacja! Będą biało-różowe dodatki więc biały przewijak będzie ok w szafie na półkach będą białe wiklinowe koszyczki?
Aaaa to jeszcze się okaże. Koszyczków będzie sporo - bo i przy przewijaku mi się przydadzą
Stary 2015-10-28, 18:26   #1959
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margotka_ Pokaż wiadomość
Hej Mamusie
Mozna dołączyć ?
Witamy
Na kiedy masz termin?

Cytat:
Według mnie super to wygląda

Ja już wróciłam, 40 minut rozwiązywania wykresów z cyklami i do domu, teraz drugie spotkanie drugiego grudnia i już niestety pójdę z większym brzuchem
Stary 2015-10-28, 18:27   #1960
_emma
Zakorzenienie

Dzisiejszy humor poprawił mi śmiech Doroty Wellman
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ku,183881.html
Stary 2015-10-28, 18:33   #1961
mira81
Zadomowienie

Olgietka ja tez chce zamowic. Przynajmniej jeden..mial byc mr bober ale nie widzialam go w rozu wiec bedzie chyba pan mis

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Dzisiejszy humor poprawił mi śmiech Doroty Wellman
http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,...ku,183881.html
O nie..ale jaja. Oni sa swietni oboje..Pamietam odcinek jak prokopowi niebieski sweterek zafarbowal rece.. tez bylo smiechu..

Stary 2015-10-28, 18:34   #1962
milenujdka
Wtajemniczenie

Emma faktycznie miałaś ciężki dzień i przeżycia nie do pozazdroszczenia, jednak trzymaj się cieplutko!!

Olgietka- bardzo ładny pokoik. Fajny, taki pastelowy myślę, że przewijak nawet jeśli biały to będzie ok.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:36   #1963
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Olgietka ja tez chce zamowic. Przynajmniej jeden..mial byc mr bober ale nie widzialam go w rozu wiec bedzie chyba pan mis

---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

O nie..ale jaja. Oni sa swietni oboje..Pamietam odcinek jak prokopowi niebieski sweterek zafarbowal rece.. tez bylo smiechu..

ale co zamówić? - chyba mam kalafiora ciążowego w reemisji
Stary 2015-10-28, 18:38   #1964
mira81
Zadomowienie

Plakaty z pakamery

Stary 2015-10-28, 18:38   #1965
misia880
Zakorzenienie

Helena będzie miała cudowny pokój marzenie

ja też dziś płakałam jak zobaczyłam też śmiech Prokopa śmiałam się jak głupia aż TŻ przyleciał zapytać z czego tak lacham

właśnie wróciliśmy z godzinnego spaceru z psem jestem z siebie dumna, bo piewszy raz od bardzo dawna chciało mi się tak po prostu iść na spacer

zrobiłam dziś ta zupe dyniową oczywiście wyszła mi za pikantna za dużo imbiru ale starłam cała kostke sera do tego z zblendowałam i była dyniowo-serowa i bardzo dobra

na kolacje będą wrapy z ogórkiem kiszonym

Juto wybieram sie na badania moczu i krwi rano (w tym tokso) a potem fryzjer i kosmetyczka gdyby nie ta krew to całkiem miły dzień się zapowiada

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:41   #1966
Darkanddark
Zakorzenienie

Olgietka - super pokoik, świetne kolory

Ja też jutro lecę na badanie krwi, a potem do prawnika.. Czyli już nie tak miło jak u Ciebie Misia :-P
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:43   #1967
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Plakaty z pakamery

ja zamawiałam na dawandzie i te poducho-pluszaki też

Zachorowałam na tą lampę... ale kuuuurde... ceeena 630zł Chyba zażyczę sobie na gwiazdkę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg miffy_b_rnelampe_mr_maria_kanin_lampe.jpg (177,0 KB, 8 załadowań)
Stary 2015-10-28, 18:44   #1968
Olgietka
Zakorzenienie

ja właśnie wciągnęłam rybę po grecku... i poprawiłam POŁOWĄ czekolady z orzechami
Stary 2015-10-28, 18:45   #1969
Margotka_
Zadomowienie

Ależ wy tu macie tempo pisania, heheh tyle co sie przywitałam, a tu juz kolejna strona do nadrabiania

Termin mamy na 11 marca juz sie doczekać nie moge maluch wierzga po nocach, tańcuje w brzuchu , a ja spać nie moge co czyni mnie ledwo żyjąca zwłaszcza,ze nadal pracuje

Płci nie znamy, bo chcemy niespodziankę śmiejemy sie z malzulkiem,ze bede bardziej parła, zeby dowiedzieć sie szybciej kto tam sie ukrywa
Juz po badaniach połówkowych jesteśmy, maluch rosnie i miewa sie dobrze ...aż za dobrze, bo zazwyczaj na usg śpi, i ani myśli mu sie ruszać, hehehe
cos jeszcze o mnie ?

Muszę Was tu nadrobić z czytaniem, i szybko ogarnąć sie kto jest kto co nie bedzie łatwe, bo jak znam życie wrócę z pracy a tu juz bedzie kolejna cześć wątku, hehehe
Margotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:46   #1970
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ wy tu macie tempo pisania, heheh tyle co sie przywitałam, a tu juz kolejna strona do nadrabiania

Termin mamy na 11 marca juz sie doczekać nie moge maluch wierzga po nocach, tańcuje w brzuchu , a ja spać nie moge co czyni mnie ledwo żyjąca zwłaszcza,ze nadal pracuje

Płci nie znamy, bo chcemy niespodziankę śmiejemy sie z malzulkiem,ze bede bardziej parła, zeby dowiedzieć sie szybciej kto tam sie ukrywa
Juz po badaniach połówkowych jesteśmy, maluch rosnie i miewa sie dobrze ...aż za dobrze, bo zazwyczaj na usg śpi, i ani myśli mu sie ruszać, hehehe
cos jeszcze o mnie ?

Muszę Was tu nadrobić z czytaniem, i szybko ogarnąć sie kto jest kto co nie bedzie łatwe, bo jak znam życie wrócę z pracy a tu juz bedzie kolejna cześć wątku, hehehe
o widzisz.. to chyba jesteś tu wyjątkiem, który nie chce poznać płci.
Stary 2015-10-28, 18:46   #1971
nessea
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!
Gratuluje kolejnych tygodni, udanych wizyt i poznanych plci! Trzymam kciuki za kolejne!
Wczoraj zaraz przed wizyta, tuz po wejsciu do szpiatala wylala mi sie woda z butelki w torebce. Na szczescie nic waznego nie zdazylam zalac, ale nastroj mi siadl. Na szczescie wizyta byla udana. Dzidzi wazy 404g, usg bylo bardzo szczegolowe. Kobieta wszystko tlumaczyla i pokazywala na ekranie, pracujace komory serca, przeplyw krwi w aorcie, zoladek, nerki, pecherz, dokladnie obejrzala glowe, pokazala usta malej, kregoslup, zmierzyla kosci, glowke, no i potwiwrdzila ze to dziewczynka Dzidzi krecila sie w brzuchu, ale przez wiekszosc czasu kladla nogi na glowe Pozniej mialam badanie cisnienia (troche podwyzszone ) i moczu (idealne), a potem spotkanie z lekarzem. Lekarz rozmawial ze mna o porodzie i wskazujac na wiele czynnikow, powiedzial ze szansa na urodzenie dzidzi naturalnie jest mniejsza niz 50%. Wieksza szanse daje mi jesli dzidzi nie bedzie duza. Poza tym powiedzial mi, ze jesli mialabym urodzic cc przed 39 tygodniem ciazy, to podawane sa jakies sterydy zeby przyspieszyc rozwoj pluc u dziecka i ze maja one wplyw na dalszy jego rozwoj, mianowicei udowodniono, ze dziecko moze miec problemy z nauka . Slyszala ktoras z Was o tym? Poza tym mam kontrolowac cisnienie i mierzyc je w przychodni co dwa tygodnie, a nastepna wizyta za miesiac. Ogolnie z wizyty jestem bardzo zadowolona i teraz tylko mysle czesciej o porodzie, bo jak to on stwierdzil - lepiej cc miec zaplanowane, niz z naglej koniecznosci.

Cytat:
moja jest wierna tylko Filipowi, a on jej czesto smiejemy sie z nich z jego mama.. taka pierwsza milosc
Widok takich maluchow jest na pewno przeslodki
Moj synek codziennie rano w drodze do szkoly i kiedy z niej wychodzi, wita sie i zegna ze 'swoja dziewczyna' tak jakby sie latami nie widzieli. Wszyscy sie ogladaja, a oni rzucaja sie sobie w ramiona, nawzajem podnosza, potem biegaja, znow tulaja sie, az trzeba ich rozdzielac, bo tym tulakom konca by nie bylo

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Chyba znów infekcja mi sie zaczyna
Ojoj Mam nadzieje ze szybko minie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
My po wizycie, wszystko ok
Super

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Melduje sie po wizycie dzieki dziewczyny za wszystkie kciuki
Super! Cieesze sie ze wizyta udana

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość
Dzien dobry, u nas problemy z synkiem boli go siusiak bylismy u pediatry a jutro do chirurga, najprawdopodobniej bedzie zabieg potrzebny.
Ojoj Zdrowka dla synka i zeby obeszlo sie bez zabiegu

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Zarówno w czwartek jak i w sobote lekarz widzial chyba... Uwaga - dziewczynke :-D
Graruluje coreczki!

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
ja mam na razie ułożenie pośladkowe dziecka więc może to być wskazanie do cc ale myślę że mała się obróci i urodze SN boje się tej cesarki strasznie..
U mnie dzidzi tez jest posladkowo ale lekarz mowi ze na tym etapie ciazy to nic nie ozancza

Cytat:
TŻ wypatrzył ten zestaw.. i po przemyśleniu chyba jednak będziemy się skłaniać ku szarym meblom i biało różowym dodatkom
Sliczny zestaw

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak tu zdrowo jesc od 2-3 tyg mam napady glodu czuje ze moja twarz wyglada jak ksiezyc w pelni,a ja jem i jem. W dodatku dostalismy dzis pudło do testowania slodkosci gerard ;(
Wow Ale pysznosci

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Nessea to możemy sobie rękę podać u mnie też dziś potwierdzone dziewczynka zostaje
Super!

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Dziecko ma wszystkie narządy wewnętrzne w normie. Wszystko zostało zmierzone i policzone. Ma 300g.Lekarka bez zająknięcia powiedziała, że jest dziewczynka.
Gratuluje udanej wizyty i coreczki!

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wie któraś jak z jakością Primarkowych ciuchów dla niemowlat? ponoć body te najzwyklejsze są super. A jak reszta?
Juz kiedys pisalam ze raz dla synka w primarku kupilam spiochy, czy body i sie rozciagaly po praniu, ale to bylo 6 lat temu i mysle ze od tego czasu jakosc ubran w Primarku sie poprawila.

Cytat:
Napisane przez kallina_2014 Pokaż wiadomość
Dziewczyny po godz. 18 będę miała drugie usg polowkowe. Trzymajcie kciuki za naszą pępowinkę!

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
dziewczyny czy podoba Wam się taka zasłona?
Mi sie podoba

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Dobra, dziewczyny, zbieram sie do tej poradni. Mam nadzieję, że nie zaczną znów o depresji przez używanie prezerwatyw, bo jak boga kocham, wyjdę
do później
hahahaha

Cytat:
Hej Mamusie
Mozna dołączyć ?
Witaj! Napisz cos o sobie

MiliTu Mam nadzieje ze ta wiadomosc to pomylka lekarza. Wierze ze jednak wszystko bedzie dobrze. Skonsultuj to z innym lekarzem.
Stary 2015-10-28, 18:51   #1972
nieznajoma0
przyczajony tygrys

Cytat:
Hej, co jest? Ah Ci faceci..
Cytat:
Co się stało?
W sumie nic takiego. O błahostkę poszło. No w sumie o nic . Ale ja (jak to ja) się przejęłam, dopowiedziałam trochę, hormony zadziałały i łzy poleciały. Ahh te hormony. Nieraz zachowuję się jak wariatka
Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
fjolek, nieznajoma, fasolka
Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Fjolek, Nieznajoma, Fasolka, Kalina, Milenujdka trzymamy kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty
Cytat:
Napisane przez gwiazdka997 Pokaż wiadomość
Fjolek, Nieznajoma, Fasolka, Kalina, Milenujdka za dzisiejsze wizyty
Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
Fjolek, Nieznajoma, Fasolka, Kallina, Milenujdka udanych wizyt Dziewczyny, trzymamy kciuki!
Dziękuję za kciuki dziewczyny! . Poproszę o pokolorowanie na różowo 100% dziewczynka . Królewna spokojna, troszkę jej chyba ciasno, brzuch mi wypchnie teraz . (o, a propo brzucha- dziś się przed nas w auchanie wepchnęli młodzi, bo laska w ciąży. Kasjerka ich wpuściła, Mąż mój się wkurzył, że czemu tamci się wpychają. kasjerka "bo ta pani jest w ciązy" " tak się składa, że moja żona też". Kasjerka stwiedziła, że jednak u tamtej bardziej widać było brzuch. Nie mam nic do wpuszczania ciężarnych do kolejki ale się wkurzyłam trochę . Bo nie mieliśmy dużo rzeczy, za nami stała dziewczyna tylko z 2!!! rzeczami i ci byliby trzeci w kolejce, ale po co, lepiej się wepchnąć. Mnie z tego wszystkiego zatkało, że mój Małż taki waleczny )
No więc księżniczka tak sobie spokojnie leżała, że wszystko pomierzył. Waży 307g i mierzy 21 cm. NIe wiem czy to dużo czy nie. Poczytam jutro, bo dziś w biegu. Wyszliśmy o 8, badanie o 12, do domu wróciliśmy po 17... Położenie główkowe, łożysko przednie wysokie (jakoś tak).
Z imion: Oliwia, Julka, Natalka.

Odezwę się jutro. Rano zmwykam na krzywą. I jutro zaczynam 21 tc. Wg USG tp to 15.03 (czyli od ostatniego usg się nie zmieniło)

+ =
nieznajoma0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:53   #1973
_polly_
Zakorzenienie

A ja sobie z koleżanką z pracy plotkowałam przez telefon prawie godzinę.
I mam na coś ochotę, tylko nie wiem na co.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 18:54   #1974
moooniaaaa
Zakorzenienie

Margotka, witamy

Cytat:
Ja już wróciłam, 40 minut rozwiązywania wykresów z cyklami i do domu, teraz drugie spotkanie drugiego grudnia i już niestety pójdę z większym brzuchem
Chciałabym widzieć minę prowadzącej

Olgietka
Zarzucisz linkiem do tej dawandy te pluszaki są urocze

Nieznajoma

Ty już na krzywą? Mi gin mówił, ze to dopiero w 26tc? gratuluję różowego

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-10-28 o 18:57
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:01   #1975
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny.

Wróciłam z wizyty
Z dzidziusiem wszystko dobrze, słuchaliśmy serduszka, szyjka- w normie, mam łożysko na przedniej ścianie cokolwiek to znaczy

Idę Was nadrabiać, czytałam Was w poczekalni ale na telefonie nie mogę odpowiadać.
Stary 2015-10-28, 19:03   #1976
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałabym widzieć minę prowadzącej
No tym bardziej, że przez te dwa miesiące mam sobie cykle sprawdzać i spisywać TŻ mówi, że temperaturę możemy mierzyć, powiemy jej, że jakoś tylko krwawień nie było

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Super, że wizyty udane po wiadomości Mili, potrzebujemy już samych dobrych wieści
Stary 2015-10-28, 19:03   #1977
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
ja właśnie wciągnęłam rybę po grecku... i poprawiłam POŁOWĄ czekolady z orzechami
mam dylemat czekolada z orzechami czy jogurtowo wiśniowa?
Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Moj synek codziennie rano w drodze do szkoly i kiedy z niej wychodzi, wita sie i zegna ze 'swoja dziewczyna' tak jakby sie latami nie widzieli.
Ah te miłości, sama pamiętam swoją pierwszą przedszkolną miłość.
Cytat:
Napisane przez nieznajoma0 Pokaż wiadomość
Poproszę o pokolorowanie na różowo 100% dziewczynka
Z imion: Oliwia, Julka, Natalka.
Gratuluję córeczki! U nas też Oliwia Brawa dla walecznego męża
Stary 2015-10-28, 19:03   #1978
mira81
Zadomowienie

Cytat:
No tym bardziej, że przez te dwa miesiące mam sobie cykle sprawdzać i spisywać TŻ mówi, że temperaturę możemy mierzyć, powiemy jej, że jakoś tylko krwawień nie było

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Super, że wizyty udane po wiadomości Mili, potrzebujemy już samych dobrych wieści
Haha dobre..powodzenia w sprawdzaniu cykli Chyba bym padla na tych naukach

Stary 2015-10-28, 19:04   #1979
Darkanddark
Zakorzenienie

Któregoś_dnia - to niezłe jaja :-D
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-28, 19:04   #1980
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Olgietka
Zarzucisz linkiem do tej dawandy te pluszaki są urocze
prrroszz http://pl.dawanda.com/user/Karmelki-by-Ania to link do sklepu z poducho-pluszakami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości