Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 10:46   #2161
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Każdy człowiek dla jednych jest zły, dla drugich dobry więc nigdy nie będzie tak, że jakiś patron pasuje wszystkim. Z resztą dla mnie akurat to czyjego imienia jest szkoła byłoby ostatnią rzecza, na którą zwrocilabym uwagę przy jej wyborze.
Stary 2015-10-31, 10:52   #2162
BYou
MBZ♥

Kwiatuszku świetne zdjęcia w fotoklubie

Demeter Twoje też

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:01   #2163
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Sorce, skąd wiesz, że był dobry?
Nie mam podstaw uważać inaczej

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 11:18   #2164
BYou
MBZ♥

Zupa zjedzona to idziemy na spacer bo piękna pogoda

Miłego dnia

Stary 2015-10-31, 12:26   #2165
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Kwiatuszku świetne zdjęcia w fotoklubie

Demeter Twoje też
Dzieki
Piekna pogoda, my sie wybieramy na roczek bratanicy
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 12:59   #2166
Moderna
Zakorzenienie

Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9

Miłych spacerów

Dzisiaj pierwszy raz odczułam dosadnie jak cienka jest moja granica zbliżenia/dotykalnosci - rożne dzieci biegały po korytarzu, ja siedziałam na parapecie i czekałam aż M. tez sie wybiega, i co chwile podbiegala do mnie taka dziewczynka (4-5 lat) i sie za mnie chowała mnie dotykając, jak stalam to łapała za nogę i ściskała - było mi bardzo nieprzyjemnie i sie odsuwalam, namawiając M. byśmy już poszli, moja granica komfortu spadła do zera. Tez tak macie przed niechcianym dotykiem obcych?
Inaczej jest jak to ode mnie wychodzi chęć kontaktu, wtedy gdy mnie dziecko dotknie czuje sie dobrze.
Ciekawe czy nasze dzieci tez to odczuwają gdy obcy facet dotknie policzka dziecka, czy złapie go za rękę, czy potrzęsie po włosach?

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

BYou bedą likwidować gimnazja? A co w zamian?

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Wracając jeszcze do muzyki, to ja do dzisiaj nucę rożne utwory, które podśpiewywała sobie moja mama jak Alibabki i parasolki, czy mały książę i roza, Autostop itp. (Jantar, Santor, Stuhr, Grechuta, Sobczyk,Rodowicz). Pełni tego, nigdy nie sluchalam sama, ale tylko dlatego ze mama dużo śpiewała to pamietam wiele utworów

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2015-10-31 o 13:06
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 13:37   #2167
Sorceresss
Wtajemniczenie

A w Krakowie brzydko. Jak to mówi Filip "mugła" i chmury.
Robiliśmy dziś wspólnie obiad (ziemniaczki pieczone, takie jak na ognisku w żeliwnym garze tylko w garze nornalnym na płycie ). Ja kroiłam Fifi układał warstwami. Każde jedno warzywko, najmniejszy kawałek przeszedł przez jego łapki. Zamiast 20min, zajęło to nam 1,5godziny oby smaczne wyszły: )

Moderna, a ja z tego co wymieniasz znam i słuchałam sama. Tż się śmieje, że do jaka to melodia mnie zapisze bo oprócz tekno, rapu i hip hopu oraz jazzu słucham/słuchałam wszystkiego (włączając klasykę i muzykę elektroniczna -tu mam na myśli coś innego niż właśnie tekno,trance etc-tego nie kumam).sqq

Terry Pratchett

Edytowane przez Sorceresss
Czas edycji: 2015-10-31 o 13:42
Stary 2015-10-31, 15:07   #2168
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Sorce i jak wyszedł obiad zrobiony przez Filipka?

Ja upiekłam szynkę. Oczywiście Lol nie chciał jeść. Dopiero jak zjadłam i jego porcję to nagle mu sie zachciało. zjadł 2 kawałki ale tylko mięsa, reszty nie tknal
Stary 2015-10-31, 17:01   #2169
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Moderna Maly Ksiaze mnie wciaz wzrusza.

Ja generalnie mam jeszcze tak ze dana osoba, sytuacja staje mi przed oczami jak uslysze jakis kawalek.

Ja lubie takie kontrowersyjne tematy.

Byou, osobiscie mam odraze do PiS, uwazam ze wszyscy sa jedynie pionkami w rekach Prezesa. Ciekawe jak dlugo Beatka bedzie premierem.( momentami dla mnie to nie partia tylko sekta). Wczoraj wracam do domu ( na Limanowskiego-> dla Krakusek),na plotku zdjecie Szydlo. Nad tym zdjeciem obraz Matki Boskiej i flagi Pl. To jest przegiecie
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 18:34   #2170
Sorceresss
Wtajemniczenie

Kwiatuszku, obiad Fifiemu wyszedł pierwsza klasa. Najedlismy się wszyscy jak świnki
Poszliśmy za ciosem i zrobiliśmy wspólnie galaretki tęczowe (szumnie nspisałam, bo mają tylko 3kolory), ale teraz jest tragedia bo zsiądą się na jutro dopiero

Terry Pratchett
Stary 2015-10-31, 19:31   #2171
Malpka
Zakorzenienie

hej
Kurcze i ja wam zaczynam odpowiadać w myślach, jakieś to zaraźliwe ale czytam was przy karmieniu na tel i nie mam kiedy wejść na kompa

Cytat:
Napisane przez monicca1989 Pokaż wiadomość

W środę byliśmy u chirurga, ściągnął mu napletek, myślałam, że zemdleje do teraz mi słabo nawet jak o tym pomyśle. Fifi był taki dzielny, leżał i nawet nie drgnął, nagle zaczęły lecieć łzy i cichutkie mama boli tak mi go było szkoda
bidulek, buziaki dla niego

Cytat:
Małpko ucałuj Karolka od nas. Mam nadzieję, że szybko dojdzie do siebie.
(
dzięki

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

Małpka ojjj bolesne czy Karol bohater ? Zdrówka!
bolało tak naprawdę tylko tego dnia jak wrócił z przedszkola, ale dałam przeciwbólowy, a później zaraz po lekarzu poszedł antybiotyk i już go nie bolało

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość

Malpka, zdrowia dla Karolka
i:
dzięki

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Moja wiedza jest taka, że ma być 500zł/miesiąc na każde drugie i kolejne dziecko. A w rodzinach z dochodem maks.800zł/osobę już na pierwsze dziecko. Nie wiem skąd oni tą kasę wezmą... nie wiem z czym to się wiąże dla mnie, ale biorę! Szczególnie, że idiotyczne kalkulacje ZUS sprawiają, ze jestem kilka stów w plecy na L4, a potem na macierzyńskim w stosunku do mojej pensji. Po prostu liczą średnią roczną, a ja dostałam po nowym roku podwyżkę sporszą za uzyskanie uprawnień.
ji.
ale że kto te 500 zł będzie dawał mops czy miasto ? trzeba sie będzie gdzieś zgłaszać

Cytat:
o niedzieli jesteśmy same. W tym roku nie jedziemy na Wszystkich Świętych. Może i lepiej, znów tłumy na drogach plus niedzielno-świąteczni kierowcy.
ja dziś i jutro też sama, tzn z Wojtkiem tż ze starszymi pojechali do babci i pójdą na cmentarz a ja Wojtkowi daruję w tym roku

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekkk21 Pokaż wiadomość

Alliw o nie nie! Ja pamiętam ten obrazek z tamtego roku. Był po polsku i śmiałam się z niego albo nie pamiętasz albo śmiałam się w myślach
l:
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 19:52   #2172
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Malpko, PiS Ci da, najwczesniej wiosna, podobno. Iszczegolikow nie ma w projekcie gdzie bedzie sie skladac wniosek.
Stary 2015-10-31, 19:59   #2173
BYou
MBZ♥

Cukierek albo psikus

Moderna nie miałam takiej sytuacji ale moja Sis ma problem jak ktoś przekracza Jej strefę prywatną. Paraliżuje Ją to wręcz.
Co do reformy: to ma być powrót do 8 klas podst. i 4 liceum.

Sorce wpadamy na obiad

Despa, co do KaczyDło to nie mam złudzeń kto będzie faktycznie rządził sympatię i poważanie dla pis-u straciłam po katastrofie smoleńskiej: ci z pis-u polegli, inni zginęli. Polec to można na wojnie. I potem sytuacja pod krzyżem

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Zosiek zachwycony halołinemale późno chodzili to przyjęła ich już bez maski

Stary 2015-10-31, 21:32   #2174
Dragusia88
Zakorzenienie

Nasze Halloween :d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_018.jpg (92,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_019.jpg (35,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_020.jpg (79,1 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_021.jpg (88,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_023.jpg (70,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_026.jpg (76,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_027.jpg (121,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WP_20151031_028.jpg (88,3 KB, 22 załadowań)

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-31, 23:19   #2175
despa
Zakorzenienie

GG do despa

BYou o to to to, dokladnie.

Pomysl likwidacji gimnazjum jest super ( mimo calej niecheci do tej partii) i oby wszedl w zycie jak najszybciej i mowie to z autopsji. Rzucenie dzieci w wieku dojrzewania, w calkiem nowe srodowisko, to koszmar
Ja jestem za edukacja osmioklasowa, dzieci sie znaja od malego, wiedza co i jak mozna sie po kazdym spodziewac.

I powiem Wam, ze dzieciaki tak jak moja Oli z 2001 rocznika ida dupiasta reforma, wprowadzona eksperymentalnie na rok. Przez szesc lat podstawowki nie moglam odkupic ani sprzedac porecznika bo program pilotazowy, dzieci w kl 1 nie znajac liter okreslaly na mapie kierunki swiata itp teraz odkupic moge ale sprzedac nie, bo darmowe. Czemu nam choc na ten ostatni rok nie dadza, echm
Stary 2015-11-01, 03:35   #2176
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Sorce trzeba było do zamrażalnika na chwilkę wstawić, szybciej by się zsiadly. Mniam mniam, uwielbiam tęczowe galaretki
Dragusiu ależ się przygotowaliscie ktoś u Was był czy to wszystko dla.Waszej trójki?
Florek jaki dorosły facet

Pomysł z gimnazjami super. Od zawsze mówiłam, że trzeba to to zlikwidowac. Byłam drugim rocznikiem, który poszedł do gimnazjum i chociaż akurat gimnazjum wsominam najlepiej to na prawdę wrzucenie w jedno miejsce tylu osób w wieku glupawkowym to coś okropnego.

---------- Dopisano o 04:35 ---------- Poprzedni post napisano o 04:23 ----------

Ależ mnie Zuzia przeczolgala. Zaczęłam usypiac o 20:20, o 21:20 jeszcze nie spala ale cycka puścić tez nie zamierzała. Potem ocknelam się o 22:30 i spala a później wiercenie, stekanie, szukanie na ślepo cycka o 23:58, 1:20, 2:39; 3:30 a teraz kiedy ja już nie mogę zasnąć to ona sobie śpi spokojnie, nawet się nie ruszy.
Czy na prawdę drugie musi być przeciwienstwiem pierwszego? Karol tak ładnie przesypial nocki ehh
Dobra, nie narzekam, bo się jeszcze zmieni a w dzień póki co jest milion razy łatwiejsza do ogarnięcia niż starszy brat
Może jej te heloliny dziś zaszkodziły

Malpko usciskaj Wojtusia jak Ty się czujesz?
Stary 2015-11-01, 09:00   #2177
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Malpko, PiS Ci da, najwczesniej wiosna, podobno. Iszczegolikow nie ma w projekcie gdzie bedzie sie skladac wniosek.
to jest szansa że wogóle nie dostaniemy

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
super Florek jaki duzy facet już

Cytat:

[/COLOR]Ależ mnie Zuzia przeczolgala. Zaczęłam usypiac o 20:20, o 21:20 jeszcze nie spala ale cycka puścić tez nie zamierzała. Potem ocknelam się o 22:30 i spala a później wiercenie, stekanie, szukanie na ślepo cycka o 23:58, 1:20, 2:39; 3:30 a teraz kiedy ja już nie mogę zasnąć to ona sobie śpi spokojnie, nawet się nie ruszy.

Malpko usciskaj Wojtusia jak Ty się czujesz?
hehe tak jest zawsze u mnie Wojtek też najlepiej śpi od nad ranem nawet do 10 (tak jak dzisiaj) a ja muszę się o 6 już zwlekać żeby wyszykować towarzystwo do szkoły/przedszkola

dziękujemy za uścicki i przekazujemy i my . A ja czuję się dobrze. Czasami mnie blizna zaboli jak za bardzo zaszaleję z robieniem ale nie narzekam
Stary 2015-11-01, 11:14   #2178
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
to jest szansa że wogóle nie dostaniemy

super Florek jaki duzy facet już

hehe tak jest zawsze u mnie Wojtek też najlepiej śpi od nad ranem nawet do 10 (tak jak dzisiaj) a ja muszę się o 6 już zwlekać żeby wyszykować towarzystwo do szkoły/przedszkola

dziękujemy za uścicki i przekazujemy i my . A ja czuję się dobrze. Czasami mnie blizna zaboli jak za bardzo zaszaleję z robieniem ale nie narzekam
Malpka , dostaniemy, Wy juz na bank. Od drugiego bez kryterium.dochodowego , kazdy.
A co z praca u Ciebie? Bo pisalas ze gdyby nie ciaza juz by etatu. Bedziesz niec gdzie wracac?

Kurde niby cieplo, ale w Kraku taki smog ze masakra, 200% u nas przekroczone normy, w Centrum ponad 400. Jak zyc?
Stary 2015-11-01, 11:31   #2179
Sorceresss
Wtajemniczenie

Despa, Ja widzę z okna co wisi nad cetrum. U nas najlepiej i tak w całym mieście. W szczawnicy i bochni jeszcze gorzej... nie wychodzę z domu, ani ja, ani Filipek.

Terry Pratchett

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 17:30   #2180
Malpka
Zakorzenienie

Despa - jeszcze nie wiem jak z praca.umowe mam do czerwca i pewnie dopiero wtedy dowiem sie czy mi przedluza:/ jesli sytuacja sie poprawi to kolo stycznia juz piwinno widac czy sa nowe projekty czy nadal nic nie ma. pociesza mnie to ze nawet jak mi nie przedluza to od czerwca do pazdziernika mam czas czegos szukac a nawet do listopada bo zalegly urlop jeszcze.

tak ladnie dzis u nas ze odbylam.z Wojtusiem spacer na nasz cmenarz bo tz ze starszymi pojechali dalej
Stary 2015-11-01, 20:25   #2181
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Alliw o nie nie! Ja pamiętam ten obrazek z tamtego roku. Był po polsku i śmiałam się z niego albo nie pamiętasz albo śmiałam się w myślach

pierwsza płyta ONA

Cytat:
A tak serio to chyba tak źle nie będzie. Nie ma co tego PiSu tak demonizować. Mają wielką odpowiedzialność i nie wydaje mi się, że dla jednej kadencji będą rujnować Polskę i jej gospodarkę.
tez tak myślę, nie przepadam za nimi bo jednak fanatyzmem zalatują, ale tez bym tak nie demonizowała, pozyjemy zobaczymy

Cytat:
Umyłyśmy okna w dużym pokoju i zmieniłyśmy firanki-brawo my

a ja w sobote umylam 9 okien (dachowych - nie cierpię) , a w piatek ulepiłam 45 pierogów - brawo ja

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
Dzisiaj pierwszy raz odczułam dosadnie jak cienka jest moja granica zbliżenia/dotykalnosci - rożne dzieci biegały po korytarzu, ja siedziałam na parapecie i czekałam aż M. tez sie wybiega, i co chwile podbiegala do mnie taka dziewczynka (4-5 lat) i sie za mnie chowała mnie dotykając, jak stalam to łapała za nogę i ściskała - było mi bardzo nieprzyjemnie i sie odsuwalam, namawiając M. byśmy już poszli, moja granica komfortu spadła do zera. Tez tak macie przed niechcianym dotykiem obcych?

z dziecmi chyba nie mam problemu, ale z dorosłymi roznie bywa.

Cytat:
Ja generalnie mam jeszcze tak ze dana osoba, sytuacja staje mi przed oczami jak uslysze jakis kawalek.
o to to to, ja czasami tez czuje zapach

Cytat:
Kwiatuszku, obiad Fifiemu wyszedł pierwsza klasa. Najedlismy się wszyscy jak świnki
Poszliśmy za ciosem i zrobiliśmy wspólnie galaretki tęczowe (szumnie nspisałam, bo mają tylko 3kolory), ale teraz jest tragedia bo zsiądą się na jutro dopiero
świnki
to galaretka się zsiada a nie ścina?

Cytat:
wow, super! ale te ciastka-paluchy bleeee

Cytat:
Kurde niby cieplo, ale w Kraku taki smog ze masakra, 200% u nas przekroczone normy, w Centrum ponad 400. Jak zyc?
omg!

Dziewczyny, a to 500 zł to jednorazowo czy co miesiąc? przez jaki okres? tak z ciekowości pytam, bo ja (na razie) nie zaliczam się do grupy uprzywilejowanej

Bylismy dziś na obiedzie w restauracji z rodziną tżta. Ale J. maniane odstawił na dzien dobry, zryczał sie okrutnie, aż przepraszałam ludzi którzy siedzieli przy sąsiednim stoliku. Potem już mu przeszło i widac było ze dobrze się czuje, ale te poczatki w nowym miejscu zawsze są koszmarne Dzikie to moje dziecię :/
Stary 2015-11-01, 21:15   #2182
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
I modlitwa w przedszkolu przed jedzeniem, a już przegięciem są 2 godziny religii w tygodniu przy 1 historii w klasie czwartej.

Cytat:
Pani, mam mieszadło do pianki do kawy z Ikei. Pyyyszna kawa, wlasnie popijam

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Nie wiem ale chyba Polska B jest zacofana do tego stopnia, ze nie spotkałam sie ejszcze z zabawami halloweenowymi w szkołach, przedszkolach ani do domu nikt do nas nie pukał
w "mojej Polsce jeszcze bardziej B niż Twoja a całkiem niedaleko od Twojej" () są zdjęcia z fb moich koleżanek nie kłamią

Cytat:
Pani i jak "Pani Stefa" podobała Ci się?
sama nie wiem. chyba czegoś więcej się spodziewałam. choć sama nie wiem co mogłoby to być

Cytat:
Pani a pro po klerykalnych tematów- kiedy teściowa chrzci Olcie?;p
hehe teściowa chrzciłaby 8 miesięcy temu. pewnie ją trafia, ale w ogóle nie ma tematu
szczerze pisząc nie wiem na co mój chłop czeka... u nas trzeba ciut wcześniej myśleć, bo mój ojciec raz jest, raz go nie ma. jego siostra mieszka za granicą i trzeba to po prostu zgrać.

Cytat:
i śmiałam się z niego albo nie pamiętasz albo śmiałam się w myślach

Cytat:
D
Disco polo nie mogę ścierpieć
ja też. a poznałam dopiero na studiach. na III roku. nikt nie mógł w to uwierzyć łącznie ze mną

Cytat:
Szanuję Jana Pawła II ale nie umiem zapomnieć, że tak zamiatał pod przysłowiowy dywan sprawę pedofilii w kościele
a ja, że nie był w stanie zrobić czegokolwiek dla Afryki... jak dla mnie brak pozwolenia na prezerwatywy w świecie AIDS, to pozwolenie na śmierć w imię najszczytniejszej idei - no coś nie halo...

Cytat:
na plotku zdjecie Szydlo. Nad tym zdjeciem obraz Matki Boskiej i flagi Pl.
żartujesz... foty rób!

Cytat:
J. maniane odstawił na dzien dobry, zryczał sie okrutnie
o coś konkretnego czy dla sportu???

a muzyka? nie mam żadnych wstydliwych wspomnień (moje podróże do Gdyni w dzieciństwie - kombo każdy miał swoją kasetę i słuchaliśmy po kolei: ojciec zarzucał Roxette i Scorpionasami, brat Mortal Kombat i Piaskiem z Chojnackim a ja Maleńczukiem z Bema pamięci żałobnym rapsodem ).
Od zawsze słucham Trójki. I mnie wychował... Kuba Wojewódzki, Tomasz Żąda, Jerzy Owsiak, Piotr Klatt . audycja "Brum" & gazeta "Brum" (dziedzictwo moich dzieci każdy numer mam na półeczce w "panieńskim pokoiku" )
Dłuuuggggo się kochałam w Piotrze Banachu z Hey'a
hehhhhh wspomnienia... mocno koncertowa byłam.

mam tak, że myślę obrazami. i do nich mam podkłady muzyczne
np. zapala się lampa uliczna a ja mam w głowie Świetliki

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-01, 21:32   #2183
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
o coś konkretnego czy dla sportu???
trudno powiedzieć on zawsze czuje się źle w nowych miejscach z ludźmi których nie zna/nie pamieta. Tu miał okazje sie oswoic i po ok pol h było juz dobrze. Ale np wizyta u lekarza (na razie odpukac niepotrzebna, choc moze do logopedy byłaby wskazana) dla mnie nie do wyobrażenia

Świetliki - miałam przyjemność byc na koncercie, w najbardziej undergroundowym klubie w Toruniu, po kilku utworach Swietlicki rzuca ze sceny ze czegoś by się napił, a tz w te pędy do baru i jak dzis pamietam przeciskającego się go w tłumie z plastikowym kubeczkiem z sokiem jabłkowym (bo taki chyba sobie pan MS zażyczył)

A jak tam u t.?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 21:33   #2184
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc

Cytat:
Pomysł z gimnazjami super. Od zawsze mówiłam, że trzeba to to zlikwidowac. Byłam drugim rocznikiem, który poszedł do gimnazjum i chociaż akurat gimnazjum wsominam najlepiej to na prawdę wrzucenie w jedno miejsce tylu osób w wieku glupawkowym to coś okropnego.

Czy na prawdę drugie musi być przeciwienstwiem pierwszego? Karol tak ładnie przesypial nocki ehh
Dobra, nie narzekam, bo się jeszcze zmieni a w dzień póki co jest milion razy łatwiejsza do ogarnięcia niż starszy brat
Może jej te heloliny dziś zaszkodziły
Ja pierwszym. Porażka
Ha ha u nas to samo

Cytat:
Pomysl likwidacji gimnazjum jest super ( mimo calej niecheci do tej partii) i oby wszedl w zycie jak najszybciej i mowie to z autopsji. Rzucenie dzieci w wieku dojrzewania, w calkiem nowe srodowisko, to koszmar
Ja jestem za edukacja osmioklasowa, dzieci sie znaja od malego, wiedza co i jak mozna sie po kazdym spodziewac.

Cytat:
Ulala, fajnie

Cytat:
[/COLOR]Zosiek zachwycony halołinemale późno chodzili to przyjęła ich już bez maski
Za kogo była przebrana??

Cytat:

Cytat:
Bylismy dziś na obiedzie w restauracji z rodziną tżta. Ale J. maniane odstawił na dzien dobry, zryczał sie okrutnie, aż przepraszałam ludzi którzy siedzieli przy sąsiednim stoliku. Potem już mu przeszło i widac było ze dobrze się czuje, ale te poczatki w nowym miejscu zawsze są koszmarne Dzikie to moje dziecię :/
ech :/

-------
A u nas dzień lenia (o ile mozna to tak nazwać z dwójką dzieci ). Szybki wypad na cmentarz, potem obiadek i odpoczynek.
Jutro jadę zawieźć K do złobka i pogadac z dyr. o wyzywieniu. K nadal nie chce jeść i bez sensu płacić

A dziś pierwszy kucyczek zrobiłam mojej Z
Stary 2015-11-01, 21:45   #2185
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale np wizyta u lekarza

Cytat:
po kilku utworach Swietlicki rzuca ze sceny ze czegoś by się napił, a tz w te pędy do baru i jak dzis pamietam przeciskającego się go w tłumie z plastikowym kubeczkiem z sokiem jabłkowym
hehe pewnie zrobiłabym to samo
totalnie i absolutnie go uwielbiam. jego smutek, egocentryzm i ciapowatość życiową

Cytat:
A jak tam u t.?
dla mnie tam nigdy nie będzie OK.
ale dzieciory zadowolone (choć zmarznięte )

Cytat:

A dziś pierwszy kucyczek zrobiłam mojej Z
poka!

nic nie je?

Stary 2015-11-01, 21:55   #2186
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Demeter, a co Kuva je przed zlobem?
Stary 2015-11-01, 22:10   #2187
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:

poka!

nic nie je?

Nic

Cytat:
Demeter, a co Kuva je przed zlobem?
Jest tam 4-5h, je w domu o 8:30 np. kawałek kanapki z serkiem, lub parówke lub pol kromki i banana. Malutko. On w ogole typ niejadka, jak mu coś nie podpasuje to nici z jedzenia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0269 (2).jpg (87,3 KB, 31 załadowań)
Stary 2015-11-01, 22:27   #2188
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
szałowy!!!!

Stary 2015-11-01, 22:30   #2189
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Cytat:
szałowy!!!!

Do albumu bedzie na pamiątke
Stary 2015-11-02, 03:59   #2190
kwiatuszekkk21
Zadomowienie

Demeter cudny kucyczek ja wczoraj odkryłam kolejną korzyść z posiadania córki widziałam reklamę fajnej Barbi, co można jej robić brokatowe wzorki na włosach już zapowiedzialam Zuzi, że kiedyś sobie taką kupimy, tzn jej kupię
Chłop się ze mnie śmiał, że się jaram a sam już rok temu kupił K. kolejkę i jak się bawią to na prawdę nie wiem, który ma z tego większą frajdę

Alliw jak Cię to choć trochę pocieszy to K. sobie troche powrzeszczal jak wychodzilismy z ostatniego cmentarza, bo jeszcze nie chciał wracać. Na szczęście już ciemno było

Byliśmy wczoraj na 4 cmentarzach. Na pierwszym tak wiało, że mało głów nie poobrywalo, na reszcie cieplutko. K. zadowolony, bo na wszystkie znicze nakladal kapturki i odstawial je na groby.

Smaczki z cmentarza:
Na oko 5-letni chłopczyk do tatusia:
-Tato a jak ludzie mogą umierać? (My z chlopem na siebie i myślimy o fuck trudne pytanie. Nas też takie czekają)
A tatuś:
-Przestań. Nie denerwuj mnie

Poza tym okropnie nie podobają mi się znicze elektroniczne. Po co ktoś to brzydactwo wymyślił? Do czego ten świat zmierza?

---------- Dopisano o 04:59 ---------- Poprzedni post napisano o 04:56 ----------

A! Demeter! Karol też niejadek ale płacę, bo czasem jednak coś mu podpasuje i zje a u niego nigdy niewiadomo co i kiedy mu podpasuje. Najczęściej tylko podziubie
Jaka u Was stawka?

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości