Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 09:07   #3331
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
A jak z jej jakością? Nie pruje się od samego patrzenia? Z przesyłką nie było problemu ani z niczym? Bo jakieś negatywy mu się tam pojawiły.Tak, tak, są wymiary, ale ja chcę je do porodu i myślę ile zapasu na brzuch potrzebuję, który jakby nie było pewnie teraz mocno podskoczy jeszcze

Ja nawet nie wiem do jakiej torby się jeszcze spakuję Jaką ją dużą macie??
Powiem Ci że jakość adekwatna do ceny. Wielkiego szału nie ma ale jak dla mnie gatunkowo jest w miarę ok. Wyprałam je i zachowały swój kształt Z przesyłka nie było problemu. Wręcz pisałam że zapłaciłam rano a po południu wysłali paczkę i za dwa dni była u mnie.

W sumie Ty też masz już pokaźny brzusio to może i wziąć większą. W sumie lepsza luzniejsza niż ma się gdzieś ciągnąć i uwierac... Tak szczerze mówiąc to moje leżą już prawie miesiąc. Chyba je przymierze żeby się nie okazało że z nich wyroslam :-D
---
Ja sie pakuje do dużej walizki. Tylko posegreguje rzeczy w jednorazowe siatki i popodpisuje.

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:10   #3332
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Niepozorna dziekuje

Uaoo ooo to prawie jak ja! Ale licze, ze tak szybko nie urodze :-P
Po wyplaci zrobie zamowienie, tzn obiecuje sobie to od 2 miesiecy

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:13   #3333
kasia01987
Wtajemniczenie

Hej Dziewczynki^^

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
baby przecież wiadomo, że wielkość brzucha nie zawsze idzie w parze z wielkościa dziecia takim gadaniem się nie przejmuj! powodzenia na wizycie

kasia duży synek
Jak bierzesz cc na żądanie to jest ona płatna?

Ja rodzę w prywatnej klinice jest to płatne

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Ja sie boje porodu naturalnego, ale wlasciwie to komplikacji.. Nie chodzi o bol czy o mnie. Chodzi mi o malego. Wiekszy komfort psychiczny bym miala chyba przy cesarce, dlatego pare razy przeszlo mi przez mysl czy aby nie oplacic jej sobie. Ogolnie chce rodzic naturalnie, wiem, ze komplikacje moga wystapic i tu i tu, znam wady i zalety obu rodzajow porodu, ale kazdy chyba ma watpliwosci, bo oba porody sa po prostu..malo przewidywalne. Jak dla mnie idealnym rozwiazaniem jest porod naturalny bez komplikacji dla maluszka.

Tak po prostu gina spytalas o cesarke czy mialas go sprawdzonego, ze wykonuje cos takiego za oplata? Zastanawialam sie ostatnio wlasnie, jak sie o takie cos pyta i ile to kosztuje

Jak na razie chce rodzic sn, ale.. Ale mam watpliwosci jak chyba kazda Mama przed porodem

Mój Gin pracuje w szpitalu i proponował w takim razie sn u siebie a w razie jakichs komplikacji cc ale to mnie nie przekonuje, wole odrazu do kliniki na cc, tym bardziej ze kilka znajomych tam rodziło i są zadowolone, najważniejsza dla mnie opinia jest tych które pierwszy poród miały w "normalnym" szpitalu a cc w prywatnej klinice i stwierdzają że to niebo a ziemia...jak będzie, się okaże. Ważne że ja jestem spokojna, bo strach przed sn by mnie wykończył.

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Kasia spóżnione życzonka!
dziękuje

no Czarnulax 8 miesiąc jest od 31 tyg i 1 dnia więc już tydzień jesteś w 8smym:P Gratuluje i pewnie jesteś w takim samym szoku jak ja że to tak prześmigało szybko^^ dopiero był 5 tydzień;d
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:13   #3334
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Uaoo ooo to prawie jak ja! Ale licze, ze tak szybko nie urodze :-P
Tylko, że ja urodziłam w terminie Termin miałam na 26, a wody odeszły 25 i tej torby nie miałam spakowanej Ba! Nawet torby nie miałam Mama przyjechała i mi przywiozła dopiero.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:15   #3335
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że ja urodziłam w terminie Termin miałam na 26, a wody odeszły 25 i tej torby nie miałam spakowanej Ba! Nawet torby nie miałam Mama przyjechała i mi przywiozła dopiero.

Oj tam zdarza się

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:17   #3336
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Oj tam zdarza się
Teraz jak to wspominamy to się śmiejemy z tego

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:28   #3337
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Pies mnie dzisiaj rozbroil, walcze z nim zeby mi nie wskakiwal na lozko i dzisiaj oczywiscie po przebojach zwiazanych z wyganianiem go, dal za wygrana, tak tylko mi sie wydawalo... Usiadl sobie na swoim poslaniu i zaczal sie przygladac moim kapciom, ja stwierdzilam, ze nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ze juz sie uspokoil i odwrocilam sie do tz, zeby sie przytulic. Kajtek w tym czasie pocichutku poszedl do przedpokoju i przyniosl mi buta, zawsze je zakladam jak z nim gdzies wychodze. Polozyl przed lozkiem, merda ogonem i tak sie patrzy na mnie i tz. Rozwalil mnie. Taka glupota, a tak poprawia humor.

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:32   #3338
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa :-D dlaczego nie mialas nic gotowego?:-D Ja mam termin na 27 a rodzice i siostra 26 przyleca,ciekawa jestem czy bede mogla ich odebrac z lotniska hahaha

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:33   #3339
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Kalinka ma czkawkę Zresztą prawie jak co dzień. Wasze maleństwa też tak często mają?
moje ma przynajmniej raz - dwa dziennie Zwłaszcza po jabłku i w ogóle po owocach

Cytat:
No właśnie ja wzięłam sobie od mamy taką jak do samolotu podręczną... i schowałam szlafrok, majtki poporodowe z wkładkami laktacyjnymi i laktator i nie mam miejsca A ja myślałam że w taką małą się zmieszczę Jednak chyba trzeba będzie się przepakować w dużą przynajmniej nie będzie ciasno i wszystko będzie ładnie poukładane no ale z drugiej strony jak wparuję na porodówkę z taką walizą to nie będą a mnie patrzeć dziwnie?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:34   #3340
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry

Cytat:
Witamy się w 32 tygodniu, czyli 8 miesiącu

Cytat:
A ja dalej torby nie mam spakowanej
Ja to samo

Cytat:
Kalinka ma czkawkę Zresztą prawie jak co dzień. Wasze maleństwa też tak często mają?
Jeszcze ani razu nie czułam za to rozpycha się okropnie

Cytat:
To samo miałam w pierwszej ciąży dostałam piękną szpitalną koszulę sięgającą pępka Za to w drugiej trzy dni miałam takie bolesne przepowiadacze, że mąż mnie w końcu siłą zawiózł i zostałam na porodówce. Swoje rzeczy miałam, ale dla małego nic nie wzięłam bo przecież nie szłam tam rodzić Muszę się spakować

Jeśli chodzi o preferowany poród to ja bym chciała najlepiej bez mojego udziału ani CC ani SN mi się nie podobało
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:42   #3341
pietrusiowata
Rozeznanie

Witam dziewczyny

Moja koleżanka miała cc na życzenie i była bardzo zadowolona, ale załatwiała sobie w bielsku i specjalnie tam jechała. Ja jestem nastawiona na sn, przecież od tysięcy lat kobiety jakoś rodzą dzieci, dam radę

Z koszul, to ja na razie mam jedną i chyba czas się zaopatrzyć w kolejne. Co do wyprawki, to mam praktycznie wszystko, wystarczy spakować się do walizki.
Stary 2015-11-04, 09:44   #3342
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

No właśnie moje dziecko chyba też nie miało ani razu czkawki. A może ja nie potrafię tego rozponac???

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-04, 09:46   #3343
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Ej dziewczyny jak się nazywa maść na bliznę po cc?
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:50   #3344
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny jak się nazywa maść na bliznę po cc?

Cepan albo contractubex albo noscar

Edytowane przez Casaa
Czas edycji: 2015-11-04 o 09:52
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:51   #3345
czarnulax
Zakorzenienie

uao brawo
magdusia dzięki no właśnie mu się w obwodzie trochę przybrało
kasia ja dziś zaczynam 32 tydzień dopiero, więc 8 miesiąc dopiero dziś

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
Czarnula, Uaoo gratki 8 miesiąca

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
No właśnie ja wzięłam sobie od mamy taką jak do samolotu podręczną... i schowałam szlafrok, majtki poporodowe z wkładkami laktacyjnymi i laktator i nie mam miejsca A ja myślałam że w taką małą się zmieszczę Jednak chyba trzeba będzie się przepakować w dużą przynajmniej nie będzie ciasno i wszystko będzie ładnie poukładane no ale z drugiej strony jak wparuję na porodówkę z taką walizą to nie będą a mnie patrzeć dziwnie?
Ja właśnie pierwotnie to myślałam o takiej co biorę jako podręczny do samolotu ...
Stary 2015-11-04, 09:53   #3346
baby montana
Zakorzenienie

Ja nawet nie brałam ppod uwage takiej podrecznej,mam taka troche wieksza tyle ze rzeczy dzieciece pewnie beda w innej,nie wiem jeszcze

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 09:55   #3347
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Moja koleżanka miała cc na życzenie i była bardzo zadowolona, ale załatwiała sobie w bielsku i specjalnie tam jechała. Ja jestem nastawiona na sn, przecież od tysięcy lat kobiety jakoś rodzą dzieci, dam radę

Z koszul, to ja na razie mam jedną i chyba czas się zaopatrzyć w kolejne. Co do wyprawki, to mam praktycznie wszystko, wystarczy spakować się do walizki.
Ja też w Bielsku będę rodzić

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
No właśnie moje dziecko chyba też nie miało ani razu czkawki. A może ja nie potrafię tego rozponac???
Moje też nie ma czkawki:P
Stary 2015-11-04, 09:56   #3348
Casaa
Zakorzenienie

Pytanie, jesli ktoras z Was miala robione to ile sie czeka na poziom zelaza w surowicy krwi? Wiem, ze to pewnie zalezne od labu ale moze taki sredni czas

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-04, 09:59   #3349
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Cepan albo contractubex albo noscar
Z tym że Cepan ma bardzo specyficzny zapach

Serduszko malutkie

Stary 2015-11-04, 10:00   #3350
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
To prawda, niezbyt ładny
Stary 2015-11-04, 10:04   #3351
Casaa
Zakorzenienie

Taaaak zdecydowanie specyficzny

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-04, 10:10   #3352
hariett
Zadomowienie

Cytat:
Śmierdzi smażoną cebulą. Miałam nim smarowaną bliznę pod nosem

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:12   #3353
Jerzyczka
Wtajemniczenie

Dzien dobry
Moj tż dzis tak chrapal w nocy, ze go tylko ostrzeglam, ze jak sytuacja sie powtorzy to biore z nim rozwod myslalam, ze go udusze w nocy
Ja dzis oficjalnie skonczony 32 tydzien i zaczynam 33, liczac do przodu

Ta ciaza to mi mija z predkoscia swiatla. Juz bym chciala miec synka przy sobie ale niech poczeka do stycznia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Jerzyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:13   #3354
kinga1701
Zakorzenienie

Cześć,
Gratuluję nowych tygodni i zarazem nowego miesiąca.

Cytat:
Jak dobrze, nie jestem sama w tym, że nie wiem czy moje dziecko ma czkawke, nie przypominam sobie żebym czuła rytmiczne podskoki.

Ja w nocy zdałam sobie sprawę, że czekają mnie jeszcze jakieś 3 prania rzeczy małego. Piorące i prasując jedna partię w tygodniu, skończę w ostatni tydzień listopada i będzie juz grudzień, a w grudniu różnie może być. Dobrze, że już się za to wzięłam. Muszę jeszcze chmurki zrobić, pomalować ramkę nad łóżeczko,bo jednak ten kolor mi nie odpowiada i chce na szary mat. Angelcare kupić itd. Jeszcze tyle rzeczy przedemna, a tu coraz bliżej i jakoś to szybko zaczęło lecieć. Może dziś pojedziemy zameldować się w szpitalu, wypełnić te wszystkie papiery i będzie z głowy.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-11-04 o 10:14
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:25   #3355
Dotka90
Zakorzenienie

jezu dziewczyny, jak wyszłam wczoraj o 7:30, tak wróciliśmy o 19:30...

Z najważniejszych info:

- kwasy żółciowe wyszły DOBRZE!!! Nawet bardzo dobrze! Wynik 5,8 przy normie do 6,8 - a we wrześniu było 7,1! Bożeee tak się strasznie cieszę, że szok

Niemniej jednak drapię się bardzo i to niestety prawdopodobnie wątroba nie wyrabia z hormonami - czyli tak jak w cholestazie, ale to nie cholestaza. Ja mam problemy z wątrobą, ona jest generalnie w dość średnim stanie i stąd takie akcje. Jutro idę do mojego hepatologa, to z nim pogadam.
Gin mimo wszystko kazał wykupić Ursofag (chciał to odwlec jak najdłużej, ale już się nie da, skoro drapię sobie stopy do krwi..) + Essentiale Max (zażywam).

- zamówiliśmy wózek, bazę i fotelik!

Ale nie bez przygód, bo gość był ewidentnie dziwny...
Mówimy, że chcemy MC Cabriofix i bazę 2wayFix, a on że ten fotelik nie pasuje do tej bazy. A na warsztatach bezpieczny maluch, był gość z głównego MC - w Katowicach i mówił,że pasuje Pebble, Pebble + i Cabriofix.

Na dodatek w ulotce reklamowej MC, którą oglądaliśmy w jednym sklepie, było właśnie napisane, które foteliki do jakich baz pasują i Cabrio do 2wayFixa pasował...

Pan twierdzi, że to błąd producenta w druku i że producent kazał uprzedzać, że cabrio do tej bazy kupuje się na własną odpowiedzialność.No zwątpiłam..

TŻ poszedł do bankomatu wypłacić kasę na zaliczkę (bo mimo terminala - TYLKO GOTÓWKĄ, 2680zł ), a ja sprawdzam na oficjalnej stronie MC i w FAQ pytanie czy Cabrio do 2wyFixa można i co? I można. Pokazałam to gościowi, ale nie był przekonany.

No cóż, nie to nie, wzięliśmy jednak cabrio.
Bazę przymierzyliśmy do auta* - na szczęście nie mamy ani skóry ani foteli kubełkowych, kanapa jest dość prosta, więc baza super pasuje, fotelik też ("chociaż Pebble byłby lepszy, no ale to Państwa wybór").

W piątek wózek powinien być do odbioru My odbierzemy w sb, bo w piątek mamy szkołę rodzenia
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:26   #3356
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Zauważyłam już jakiś czas temu że dla dzieci sa preparaty z tlenkiem cynku - wysuszjące (własnie np.Sudocrem) i mocno natłuszczające (np.Bepanthen) a część ludzi stosuje je jakby wymiennie co jest dużym błędem bo działanie jest przecież skrajnie różne
ano i niepotrzebnie się męczy Maluszka

Cytat:
Napisane przez kasia01987 Pokaż wiadomość
zgłaszam się po wizycie Dorianek waży 1600g, odwrócony w dół, nagrał na lekarz śliczny film^^ jestem zachwycona. Szyjka w porządku, łożysko w porządku Jak to mówi- wszystko ksiażkowo

Cytat:
Casa dzieki za slowa otuchy, serio bardzo mi pomoglyscie. Juz nie mialam komu sie wygadac, kolezanki maja swoje problemy, mama z zalozenia odpadla, nie chce psuc relacji. W szczegolnosci, ze zawsze mi powtarza, ze moglam sobie wziac bardziej dzianego faceta bo przeciez tylko kasa sie w zyciu liczy. Tz tez juz ma dosyc tego tematu, bo ile mozna gadac o tym samym, a ja coz odbija sie na mnie wszystko. Martwie sie, pewnie gdyby nie moj obecny stan, to cos zaraz bym wymyslila, w postaci dodatkowej pracy. Moze wzielabym sie za udzielanie korepetycji, a tak to musze lezec, co ostatnio niestety ale zaczyna sie i konczy o 20 wieczorem do 6 rano a powinnam lezec

Cytat:
Nooo i tak wygladamy w 31t6d, od poczatku ciazy przytylam 10 kg. Jem za troje i tego nie widac po wadze, chcialabym, zeby ten stan tez sie utrzymal po ciazy :-P
wcale nie taki malutki Twój brzuszek, od razu widać że ciążowy, śliczny
Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

Ale CC to temat zamknięty, bo ja nie chcę. Boję się znieczulenia
ja też się boję
miałam 5 operacji na kolana i za każdym razem to znieczulenie w kręgosłup które daje się też przy CC. Samo znieczulenie da się przeżyć (oprócz tego że czasami czucie od pasa w dół nie chce wracać i np nie umie sie człowiek wysikać ), ale raz miałam powikłanie po tym znieczuleniu i ponad tydzień nie byłam w stanie wstać z łóżka bo mdlałam z powodu bólu głowy to sie nazywa "zespół popunkcyjny" Wtedy miałam opiekę, więc jakoś to przetrwałam, ale jakbym miała się w takim stanie zajmować dzieckiem to byłoby to niewykonalne...

No w każdym razie oczywiście jeśli będzie wskazanie to bez wahania na cc sie zgodzę, dla bezpieczeństwa mojego Synka wszystko. Ale dobrowolnie w życiu bym się nie zdecydowała
Cytat:
mój ma co najmniej raz dziennie
Cytat:

ja jeszcze nie wiem
chciałabym się zmieścić na początek w małą, a później najwyżej TŻ będzie mi donosił rzeczy które będą w późniejszym czasie potrzebne, no ale zobaczymy....

Jeszcze nie mam wszystkich rzeczy które powinnam spakować więc nie pakuję
Cytat:
ja to czuję jako takie bardzo rytmiczne szybkie pukanie, bardzo nisko zazwyczaj. Na początku zdawało mi się że to czuję bijące serduszko, dopiero później się zorientowałam ze to jest czkawka
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Pytanie, jesli ktoras z Was miala robione to ile sie czeka na poziom zelaza w surowicy krwi? Wiem, ze to pewnie zalezne od labu ale moze taki sredni czas

Wyslane z Lumia920.
ja miałam wynik tego samego dnia

Gratuluję nowych tygodni

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:28   #3357
Dotka90
Zakorzenienie

Aha, przy zakupie całego zestawu, dopytałam o śpiworek do fotelika*i za 50zł kupiliśmy! A normalnie kosztuje bodajże 130 czy 150zł w katalogu

*pisałam Wam, że nie chcemy tradycyjnego śpiworka/kombinezonu, bo pasy przechodzą wtedy po ubraniu = mniejsze bezpieczeństwo w razie wypadku. A śpiworek typowo do fotelika, ma na plecach dziury i w kroku też, więc preciągam tam pasy i dziecia zapinam tylko na jego ubranko (body, pajac).

Cieszę się strasznie, bo jednak wizja dziecia w body+pajacu i owinietego kocykiem, nie bardzo mi pasowała

A jakbym zamawiała kombinezon z allegro, to on i tak kosztował 70zl + wysyłka no i dziury na pasy miał tylko w kroku.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:38   #3358
kasia01987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Aha, przy zakupie całego zestawu, dopytałam o śpiworek do fotelika*i za 50zł kupiliśmy! A normalnie kosztuje bodajże 130 czy 150zł w katalogu

*pisałam Wam, że nie chcemy tradycyjnego śpiworka/kombinezonu, bo pasy przechodzą wtedy po ubraniu = mniejsze bezpieczeństwo w razie wypadku. A śpiworek typowo do fotelika, ma na plecach dziury i w kroku też, więc preciągam tam pasy i dziecia zapinam tylko na jego ubranko (body, pajac).

Cieszę się strasznie, bo jednak wizja dziecia w body+pajacu i owinietego kocykiem, nie bardzo mi pasowała

A jakbym zamawiała kombinezon z allegro, to on i tak kosztował 70zl + wysyłka no i dziury na pasy miał tylko w kroku.
Gratuluje zakupu ja muszę się wkońcu na ten wózek zdecydować jakiś
Stary 2015-11-04, 10:42   #3359
Casaa
Zakorzenienie

Jerzyczka, gratki 32tyg

Ewusia, dziekuje za info o wyniku

Dotka, super, ze wyniki ok gratki zakupu mercedesa zostal husky?

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-04, 10:43   #3360
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Śmierdzi smażoną cebulą. Miałam nim smarowaną bliznę pod nosem
Ooo no to rzeczywiscie ciekawie mialas

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Jak dobrze, nie jestem sama w tym, że nie wiem czy moje dziecko ma czkawke, nie przypominam sobie żebym czuła rytmiczne podskoki.
No to juz nie musisz sie niepokoic. Mamy leniwe bobaski albo taka delikatna czkawke maja ze jej nie czujemy

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Z najważniejszych info:

- kwasy żółciowe wyszły DOBRZE!!! Nawet bardzo dobrze! Wynik 5,8 przy normie do 6,8 - a we wrześniu było 7,1! Bożeee tak się strasznie cieszę, że szok

- zamówiliśmy wózek, bazę i fotelik!
Ale super ze jednak wyniki sa ok

Fajnie ze juz macie furke ale sprzedawca ewidentnie nieogarniety wrecz niedoszkolony! Wydaje mi sie ze osoby pracujace w takich miejscach powinny miec choc odrobine pojecia. Tym bardziej ze zostawia sie u niech kupe kasy...

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-11-04 o 10:45
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości