|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Cytat:
Z przesyłka nie było problemu. Wręcz pisałam że zapłaciłam rano a po południu wysłali paczkę i za dwa dni była u mnie.W sumie Ty też masz już pokaźny brzusio to może i wziąć większą. W sumie lepsza luzniejsza niż ma się gdzieś ciągnąć i uwierac... Tak szczerze mówiąc to moje leżą już prawie miesiąc. Chyba je przymierze żeby się nie okazało że z nich wyroslam :-D --- Ja sie pakuje do dużej walizki. Tylko posegreguje rzeczy w jednorazowe siatki i popodpisuje.
|
|
#3332 |
|
Zakorzenienie
|
Niepozorna
Uaoo ooo to prawie jak ja! Ale licze, ze tak szybko nie urodze :-P Po wyplaci zrobie zamowienie, tzn obiecuje sobie to od 2 miesiecy
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczynki^^
Cytat:
Ja rodzę w prywatnej klinice jest to płatne Cytat:
Mój Gin pracuje w szpitalu i proponował w takim razie sn u siebie a w razie jakichs komplikacji cc ale to mnie nie przekonuje, wole odrazu do kliniki na cc, tym bardziej ze kilka znajomych tam rodziło i są zadowolone, najważniejsza dla mnie opinia jest tych które pierwszy poród miały w "normalnym" szpitalu a cc w prywatnej klinice i stwierdzają że to niebo a ziemia...jak będzie, się okaże. Ważne że ja jestem spokojna, bo strach przed sn by mnie wykończył. dziękuje ![]() no Czarnulax 8 miesiąc jest od 31 tyg i 1 dnia więc już tydzień jesteś w 8smym:P Gratuluje i pewnie jesteś w takim samym szoku jak ja że to tak prześmigało szybko^^ dopiero był 5 tydzień;d |
||
|
|
|
#3334 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko, że ja urodziłam w terminie
Termin miałam na 26, a wody odeszły 25 i tej torby nie miałam spakowanej Ba! Nawet torby nie miałam
|
#3335 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj tam zdarza się
|
|
|
|
|
#3336 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3337 |
|
Zakorzenienie
|
Pies mnie dzisiaj rozbroil, walcze z nim zeby mi nie wskakiwal na lozko i dzisiaj oczywiscie po przebojach zwiazanych z wyganianiem go, dal za wygrana, tak tylko mi sie wydawalo... Usiadl sobie na swoim poslaniu i zaczal sie przygladac moim kapciom, ja stwierdzilam, ze nie ma w tym nic nadzwyczajnego, ze juz sie uspokoil i odwrocilam sie do tz, zeby sie przytulic. Kajtek w tym czasie pocichutku poszedl do przedpokoju i przyniosl mi buta, zawsze je zakladam jak z nim gdzies wychodze. Polozyl przed lozkiem, merda ogonem i tak sie patrzy na mnie i tz. Rozwalil mnie. Taka glupota, a tak poprawia humor.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3338 |
|
Zakorzenienie
|
Brawa :-D dlaczego nie mialas nic gotowego?:-D Ja mam termin na 27 a rodzice i siostra 26 przyleca,ciekawa jestem czy bede mogla ich odebrac z lotniska hahaha
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja myślałam że w taką małą się zmieszczę Jednak chyba trzeba będzie się przepakować w dużą przynajmniej nie będzie ciasno i wszystko będzie ładnie poukładane no ale z drugiej strony jak wparuję na porodówkę z taką walizą to nie będą a mnie patrzeć dziwnie?
|
||
|
|
|
#3340 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Ja to samo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To samo miałam w pierwszej ciąży dostałam piękną szpitalną koszulę sięgającą pępka Jeśli chodzi o preferowany poród to ja bym chciała najlepiej bez mojego udziału
|
||
|
|
|
#3341 |
|
Rozeznanie
|
Witam dziewczyny
![]() Moja koleżanka miała cc na życzenie i była bardzo zadowolona, ale załatwiała sobie w bielsku i specjalnie tam jechała. Ja jestem nastawiona na sn, przecież od tysięcy lat kobiety jakoś rodzą dzieci, dam radę Z koszul, to ja na razie mam jedną i chyba czas się zaopatrzyć w kolejne. Co do wyprawki, to mam praktycznie wszystko, wystarczy spakować się do walizki.
|
|
#3342 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie moje dziecko chyba też nie miało ani razu czkawki. A może ja nie potrafię tego rozponac???
|
#3344 |
|
Zakorzenienie
|
Cepan albo contractubex albo noscar Edytowane przez Casaa Czas edycji: 2015-11-04 o 09:52 |
|
|
|
#3345 | |
|
Zakorzenienie
|
uao brawo
![]() magdusia dzięki no właśnie mu się w obwodzie trochę przybrało ![]() kasia ja dziś zaczynam 32 tydzień dopiero, więc 8 miesiąc dopiero dziś ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nawet nie brałam ppod uwage takiej podrecznej,mam taka troche wieksza
tyle ze rzeczy dzieciece pewnie beda w innej,nie wiem jeszcze
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
#3347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Moje też nie ma czkawki:P |
|
|
|
|
#3348 |
|
Zakorzenienie
|
Pytanie, jesli ktoras z Was miala robione to ile sie czeka na poziom zelaza w surowicy krwi? Wiem, ze to pewnie zalezne od labu ale moze taki sredni czas
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3349 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tym że Cepan ma bardzo specyficzny zapach
|
#3350 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, niezbyt ładny
|
|
|
|
#3351 |
|
Zakorzenienie
|
Taaaak
zdecydowanie specyficzny ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3352 |
|
Zadomowienie
|
Śmierdzi smażoną cebulą. Miałam nim smarowaną bliznę pod nosem
|
#3353 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Moj tż dzis tak chrapal w nocy, ze go tylko ostrzeglam, ze jak sytuacja sie powtorzy to biore z nim rozwod myslalam, ze go udusze w nocy ![]() Ja dzis oficjalnie skonczony 32 tydzien i zaczynam 33, liczac do przodu ![]() Ta ciaza to mi mija z predkoscia swiatla. Juz bym chciala miec synka przy sobie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Gratuluję nowych tygodni i zarazem nowego miesiąca. Cytat:
Ja w nocy zdałam sobie sprawę, że czekają mnie jeszcze jakieś 3 prania rzeczy małego. Piorące i prasując jedna partię w tygodniu, skończę w ostatni tydzień listopada i będzie juz grudzień, a w grudniu różnie może być. Dobrze, że już się za to wzięłam. Muszę jeszcze chmurki zrobić, pomalować ramkę nad łóżeczko,bo jednak ten kolor mi nie odpowiada i chce na szary mat. Angelcare kupić itd. Jeszcze tyle rzeczy przedemna, a tu coraz bliżej i jakoś to szybko zaczęło lecieć. Może dziś pojedziemy zameldować się w szpitalu, wypełnić te wszystkie papiery i będzie z głowy. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-04 o 10:14 |
|
|
|
|
#3355 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny, jak wyszłam wczoraj o 7:30, tak wróciliśmy o 19:30...
Z najważniejszych info: - kwasy żółciowe wyszły DOBRZE!!! ![]() Niemniej jednak drapię się bardzo i to niestety prawdopodobnie wątroba nie wyrabia z hormonami - czyli tak jak w cholestazie, ale to nie cholestaza. Ja mam problemy z wątrobą, ona jest generalnie w dość średnim stanie i stąd takie akcje. Jutro idę do mojego hepatologa, to z nim pogadam. Gin mimo wszystko kazał wykupić Ursofag (chciał to odwlec jak najdłużej, ale już się nie da, skoro drapię sobie stopy do krwi..) + Essentiale Max (zażywam). - zamówiliśmy wózek, bazę i fotelik! Ale nie bez przygód, bo gość był ewidentnie dziwny... Mówimy, że chcemy MC Cabriofix i bazę 2wayFix, a on że ten fotelik nie pasuje do tej bazy. A na warsztatach bezpieczny maluch, był gość z głównego MC - w Katowicach i mówił,że pasuje Pebble, Pebble + i Cabriofix. Na dodatek w ulotce reklamowej MC, którą oglądaliśmy w jednym sklepie, było właśnie napisane, które foteliki do jakich baz pasują i Cabrio do 2wayFixa pasował... Pan twierdzi, że to błąd producenta w druku i że producent kazał uprzedzać, że cabrio do tej bazy kupuje się na własną odpowiedzialność.No zwątpiłam.. TŻ poszedł do bankomatu wypłacić kasę na zaliczkę (bo mimo terminala - TYLKO GOTÓWKĄ, 2680zł ), a ja sprawdzam na oficjalnej stronie MC i w FAQ pytanie czy Cabrio do 2wyFixa można i co? I można. Pokazałam to gościowi, ale nie był przekonany.No cóż, nie to nie, wzięliśmy jednak cabrio. Bazę przymierzyliśmy do auta* - na szczęście nie mamy ani skóry ani foteli kubełkowych, kanapa jest dość prosta, więc baza super pasuje, fotelik też ("chociaż Pebble byłby lepszy, no ale to Państwa wybór"). W piątek wózek powinien być do odbioru My odbierzemy w sb, bo w piątek mamy szkołę rodzenia
|
|
|
|
#3356 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i niepotrzebnie się męczy Maluszka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też się boję ![]() miałam 5 operacji na kolana i za każdym razem to znieczulenie w kręgosłup które daje się też przy CC. Samo znieczulenie da się przeżyć (oprócz tego że czasami czucie od pasa w dół nie chce wracać i np nie umie sie człowiek wysikać ), ale raz miałam powikłanie po tym znieczuleniu i ponad tydzień nie byłam w stanie wstać z łóżka bo mdlałam z powodu bólu głowy to sie nazywa "zespół popunkcyjny" Wtedy miałam opiekę, więc jakoś to przetrwałam, ale jakbym miała się w takim stanie zajmować dzieckiem to byłoby to niewykonalne...No w każdym razie oczywiście jeśli będzie wskazanie to bez wahania na cc sie zgodzę, dla bezpieczeństwa mojego Synka wszystko. Ale dobrowolnie w życiu bym się nie zdecydowała Cytat:
Cytat:
chciałabym się zmieścić na początek w małą, a później najwyżej TŻ będzie mi donosił rzeczy które będą w późniejszym czasie potrzebne, no ale zobaczymy.... Jeszcze nie mam wszystkich rzeczy które powinnam spakować więc nie pakuję Cytat:
Cytat:
Gratuluję nowych tygodni
|
||||||||
|
|
|
#3357 |
|
Zakorzenienie
|
Aha, przy zakupie całego zestawu, dopytałam o śpiworek do fotelika*i za 50zł kupiliśmy! A normalnie kosztuje bodajże 130 czy 150zł w katalogu
![]() *pisałam Wam, że nie chcemy tradycyjnego śpiworka/kombinezonu, bo pasy przechodzą wtedy po ubraniu = mniejsze bezpieczeństwo w razie wypadku. A śpiworek typowo do fotelika, ma na plecach dziury i w kroku też, więc preciągam tam pasy i dziecia zapinam tylko na jego ubranko (body, pajac). Cieszę się strasznie, bo jednak wizja dziecia w body+pajacu i owinietego kocykiem, nie bardzo mi pasowała A jakbym zamawiała kombinezon z allegro, to on i tak kosztował 70zl + wysyłka no i dziury na pasy miał tylko w kroku. |
|
|
|
#3358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja muszę się wkońcu na ten wózek zdecydować jakiś |
|
|
|
|
#3359 |
|
Zakorzenienie
|
Jerzyczka, gratki 32tyg
![]() Ewusia, dziekuje za info o wyniku ![]() Dotka, super, ze wyniki ok gratki zakupu mercedesa zostal husky?Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3360 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ooo no to rzeczywiscie ciekawie mialas
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie ze juz macie furke ale sprzedawca ewidentnie nieogarniety wrecz niedoszkolony! Wydaje mi sie ze osoby pracujace w takich miejscach powinny miec choc odrobine pojecia. Tym bardziej ze zostawia sie u niech kupe kasy...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-11-04 o 10:45 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.

Z przesyłką nie było problemu ani z niczym? Bo jakieś negatywy mu się tam pojawiły.Tak, tak, są wymiary, ale ja chcę je do porodu i myślę ile zapasu na brzuch potrzebuję, który jakby nie było pewnie teraz mocno podskoczy jeszcze 

A ja myślałam że w taką małą się zmieszczę
Jednak chyba trzeba będzie się przepakować w dużą przynajmniej nie będzie ciasno i wszystko będzie ładnie poukładane
no ale z drugiej strony jak wparuję na porodówkę z taką walizą to nie będą a mnie patrzeć dziwnie?
To samo miałam w pierwszej ciąży

to sie nazywa "zespół popunkcyjny" Wtedy miałam opiekę, więc jakoś to przetrwałam, ale jakbym miała się w takim stanie zajmować dzieckiem to byłoby to niewykonalne...