|
|
#4621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Moja córka zaliczyła wywrotkę i zaczęła płakać. Oczywiście wzięłam na kolana i zaczęłam pocieszać. Jak juz się uspokoiła to się zorientowałam ze mam plamy przy sutkach. Myślałam ze na samoistny wyciek wpływa tylko płacz karmionego dziecka a tu proszę niespodzianka.
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4623 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie normalnie jakas masakra co za bachory ale jak to codziennie o podobnej godzinie to mam nadzieje ze uda Wam sie wkoncu wysledzic kto to !!
Czubasek moj TZ tez mial jakies dziwne ubrania ktorych nie lubilam a juz rozwalaja mnie podkoszulki jak mu sie jakas dziura zrobila to mowil ze to bedzie w domu w tym chodzil albo na trening !! no w zyciu musialam negocjowac zeby stopniowo sie tego pozbywac ;-) teraz juz jest na szczescie lepiej ![]() Ehh dziewczyny ja to jakas inna jestem bo od razu jak tylko bede mogla to chce znieczulenie wiem ze jest pelno skutkow ubocznych itd ale po prostu sie boje ze bede pozniej chciec znieczulenie jak juz bedzie za pozno :/ W ogole wczoraj do TZta mowie co bedzie jak w trakcie porodu powiem ze pie***** dalej nie rodze a on taki wystraszony ze co on ma mi wtedy mowic hehe no i co mu doradzic ale serio boje sie ze bede miec tak dosc ze bede chciec sie poddac :/ |
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
koritsi ja mialam taki problem w szpitalu. Szlyszlam placz noworodka i od razu siara leciala strumieniem. W szoku bylam.
limonka ja pamietam jak tz jeczalam ze.nie dam rady i chce cesarke bo nie urodze. Po kilku h rodzenia moze byc taki kryzys ale jestesmy tak silne babki ze damy rade ![]() Ja wczoraj jak naogladalam.sie tych porodow na yt yo powiedzialam.tz ze chce chodzic w ciazy dwa lata. |
|
|
|
#4625 |
|
Zadomowienie
|
Przy córce tak nie miałam. Na jej płacz owszem reagowały, ale na obce dzieci nie widocznie u mnie musi być więź emocjonalna z plączącym dzieckiem ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Limonka ja tak miałam. Co prawda nie powiedziałam tego ale po tych kilku godzinach na porodówce miałam serdecznie dość. Jak przyszła położna z pytaniem ze może znieczulenie to myślałam ze ją wycałuję (choć nie miałam na to siły). Miałam iść ostatni raz pod prysznic i dostać ZZO. A tu sie napatoczył lekarz. Prysznica nie było tylko badanie. Powiedział, że postępu porodu nie ma, a główka napiera i ze sugeruje zamiast ZZO i kontynowania sn to żeby przejść na operacyjna na cc. I miałam taka myśl ze dzięki Bogu to się w końcu zakończy. Ledwo żywa podpisałam papiery do cc. Nawet nie wiem co tam nabazgrałam. |
|
|
|
#4626 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, czy jeśli mam ph moczu 8, i ciut mały ciężar właściwy moczu to może coś oznaczać czy nie?pozostałe parametry w normie, zrobili osad moczu to wyszły bakterie nieliczne..
|
|
|
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie gin się bardzo czepiała jak miałam wysokie pH, no i bakterie nieliczne często się zdarzają. Kup sobie Żuravit u mnie już pH było właśnie 8, a po dłuższym braniu Żuravitu mam 6 i gin ostatnio zadowolona była.
|
#4628 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ginekolog kazała Ci powtórzyć badania moczu albo dała jakieś leki?bo ja liczyłam na to,że to moje ostatnie badanie moczu przed porodem |
|
|
|
|
#4629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4630 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Brawo Ty !Cytat:
Np przyczaic i weza ogrodowego odpalac czy cos? ![]() hahahaha, a tez kozak jestem teraz D ale sie okaze na porodowce. Ja nie jestem przeciwna, ae bym nie chciala epiduralu bo boje sie ze to opozni akcje porodowa.. Ale kto to wie...
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
A co do ubierania dzieci bo wlasnie umieram ze smiechu.
Troche lepiej sie poczulam wiec robie porzadek w pokoju corki na spokojnie. W niedziele rano moj tz do mnie dzwoni w co ma ja ubrac. Wiec mu mowie ze w polce gdzie pizamki (szuflada szeroka w komodzie) lezy biala bluzeczka z metka. I obok dzinsy. Ok. Znalazl. Dzis odkrylam.ze na 1 listopada ubral dziecko w kremowa gore od nowej pizamy Jejku rozwalil mnie totalnie. |
|
|
|
#4632 |
|
Raczkowanie
|
o rany
|
|
|
|
#4633 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Alez te zakupy humor poprawiaja kobieta ! Kupilam nowe buciki ! Piekne, czarne, gumowe co prawda ;D Buciki dla Autka hahaahhahahaha
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie- ale farciara z Ciebie!
Ja niestety należę do tych pechowcow co gubią kasę... raz 50 zł, drugi raz 45€. Wszystko przez moją głupotę, bo noszę kasę w tylnej kieszeni od spodni. No cóż- ktoś zgubić musi zeby znaleźć mógł ktoś:p Ja już się boję jak TZ bedzie ubierał małego... tzn. wiem, ze będzie zakładał to co akurat będzie na wierzchu, więc będę musiała starannie układać ubranka w szafie... mój TZ nie poddaje się tylko jeśli chodzi o szukanie piwa (kiedyś zrobiłam test i "poturlalam niechcący" butelkę pod szafkę. Znalazł bez problemu, a jak ja go i coś poproszę żeby przyniósł, to lepiej żebym od razu wstała i sama wzięła, bo nigdy "nie ma" jak TZ czegoś szuka... Byłam u gina- kazała suplementowac żelazo, bo 4 tygodnie temu było na poziomie 10.. USG nie robiła. Zbadała tylko podwozie-wyczula główkę pod palcami i szyjka jest zwarta. TZ już oznajmił, że żadnego wywolywania porodu nie będzie (seks po kąpieli), bo on nie bedzie małego w głowę uderzał... Także tak to. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w międzyczasie jak odejdą wody to spokojnie jechać do szpitala-nie panikować. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- A pani położna powiedziała, że mam bardzo ładny brzuszek ze ma porównanie i wie co mówi <wstydnis>
|
|
|
|
#4635 |
|
Zakorzenienie
|
OGÓLNIE co za bachory. Inni mogą mieć swoje zdanie i trzeba je szanować ale jak się z nim nie zgadzasz i myślisz inaczej to jesteś ta zła. I gratuluję znaleziska
ja zazwyczaj gubię więc nic w przyrodzie nie ginie. Czy wy też dzisiaj jesteście takie śpiące? Ledwo żyję a teściowa zaraz przychodzi, kawa nie pomaga. Moją dzisiejsze wizytę uczciłam połową snickersa ![]() I wymieniałam ostatnio hybrydy, testuję ma sobie semilaca i jak na razie bardzo mi podpasowały
|
#4636 |
|
Zadomowienie
|
Wkurzyłam się, bo wczoraj znalazłam na stronie sklepu dziecięcego, że nowi klienci dostają 20€ rabatu na zakupy. Zarejestrowałam się, wrzuciłam do koszyka leżaczek z chicco za 62€ (przeceniony z 79€) i klikalam dalej aż dojdę do płatności i wyświetli mi się pole gdzie mogę kod rabatowy wpisać (jak to zwykle bywa przy zakupach internetowych). Zamiast tego wyświetliło się pidziekowanie za złożenie zamówienia i info, ze rachunek wyślą pocztą
WTF?? Od razu napisałam, że rezygnuję z zamówienia, bo nie mogłam wykorzystać kodu, to mi dzisiaj odpisała, że już za późno, że paczka wysłana. Jak chcę to mogę odesłać... ale ja tak nienawidzę bawić się w przesyłki, że chyba po prostu to przyjmę... |
|
|
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
DOLINKA fajnie że wizyta udana i jeszcze położna cię skomplementowała 😉 mi w sr ostatnio powiedziała: Ale pani jest wąska. Trzeba będzie dokładnie zmierzyć miednicę. W tyłku to chyba nawet 100 pani nie ma. Ale mnie to nie pociesza wcale bo to może być wskazanie do cc.
Dolinka a może nie odbieraj tej paczki po prostu
25.12.2015 Igor 17.09.2017 Olgierd Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2015-11-05 o 13:51 |
|
|
|
#4639 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
We wtorek byłam na wizycie i znów mam skierowanie na mocz. Wcześniej miałam antybiotyk bo w posiewie moczu wyszła bakteria, a później na mocz właśnie mi kazała brać Żuravit po 1 tabletce i po nim się poprawiło Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój Tż za to czeka aż mi ściągną blokadę, odczekamy chwilę i może wreszcie ![]() W sumie to nie wiem czy pytać gin.po ściągnięciu krążka czy możemy ale z drugiej strony nie wiem czy się nie będę obawiać bez jej opinii ![]() Cytat:
Ja osobiście nigdy nie miałam hybryd ![]() Na naturalnych robisz?
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
ANIQA tak na swoich. Teraz zamówilam sobie bazę hard, podobno można nią przedłużyć 3mm płytkę, ale nie próbowałam
|
#4641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc to nie jest reguła Moja koleżanka szeroka w biodrach sama nie urodziła .
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tz przywlokl jelitoeke z pracy, mam nadzieję ze się nie zarazę, a on biedny leży i nie wiem jak mu pomoc bo on nigdy nie choruje macie jakieś domowe sposoby?Mam mega dylemat w wyborze szpitala, wiadomo ile ludzi tyle opinii. Szpital nr I - nie ma znieczulen, ale jest oiom w razie komplikacji porodowych, ostatnio jak byłam to położna była okropna, ale wiem ze pracuje tam druga, która prowadzi moją szkołę rodzenia Szpital nr II - są znieczulenia, koleżanka zachwalala opiekę, w razie komplikacji trzeba jednak jechać do szpitala nr I, odległość ok 30 km... Czym się głównie kierujecie, jak wybrać ten właściwy??? Nic mi intuicji nie podpowiada.. ![]() Dziewczyny, w kto tym tym jesteście ze macie tą siare? Ja jestem w 35 i pępek mi jeszcze nie wyszedł...
Kiedy kobieta ma na sobie uśmiech, cała reszta to tylko dodatki do stylizacji ![]() Kocham i jestem kochana ![]() ♥14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście Edytowane przez kleo_4 Czas edycji: 2015-11-05 o 14:01 |
|
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
CIENWIATRU no liczę na to że tak własnie będzie i sobie poradzę świetnie. Jak nie to trudno nie będę o tym myśleć. Właśnie podjęłam strategiczną decyzję że jadę do rodziców na dłuższy weekend. Czeka mnie podróż pociągiem ale tylko 4,5 godziny - dam radę
KLEO ja już mam od dwóch tygodni pępek na wierzchu, no średnio to wygląda. Siary zero, choćby płakało przy mnie całe przedszkole a dziś się zaczął 34 tc u mnie
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
aniqa ja nie pytam gina czy mozemy ten tego, wlasnie z tego powodu ze boje sie ze pomysli ze napalona jakas jestem. Donosze do 37t1d to sie naciesze mezem.
Jakos brakuje mi tej bliskosci :/ A potem dopiero po pologu.... kleo to nie regula z pepkiem i siara. Mozesz do konca miec wklesly i byc bez siary a to nie bedzie kolidowac z kp. |
|
|
|
#4645 | |
|
Zadomowienie
|
Hm, a na mnie nic nie wpływa. I nic mi nie wypływa ;> Tzn. tylko jak nacisnę, ale samoistnie to niet. I wszystkie dzieci wszechświata moga ryczeć, u mnie zero takich atrakcji. Ciekawe, czy to zwiastuje kłopoty...
Cytat:
> Jestem okrutnym zombie non stop od jakichś 2 tygodni. Gorzej niż w I trymestrze. Przy okazji odkryłam, że mruczę przez sen. Znacz mruczę hm... To chyba zduszone chrapanie
|
|
|
|
|
#4646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoich nie mam ładnych i przez to nie robię, a nie chcę się bawić w sztuczne ![]() Cytat:
Co do szpitala chodzi Ci o to, że w szpitalu nr.jest oddział neonatologiczny? Ja rodzę w szpitalu w którym nie ma neonatologii, a najbliższa jest prawie 60 km... Jeżeli nie chcesz znieczulenia, a wolisz być spokojna, że neonatologia jest na miejscu to wybierz szpital nr.I. Co do położnej- to tylko człowiek, nie musisz trafić akurat na tą. Równie dobrze w szpitalu nr.II możesz trafić na złą opiekę...
|
|
#4647 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja siara, jak pisała marnie się prezentuje. Pępek mi wylazł, ale to akurat jakoś mnie nie cieszy, bo wygląda kretyńsko, prawdę mówiąc. Wyszła mi też ta cała linea negra, ale delikatna i tylko nad pępkiem. No i krzywa, heh. Jestem pewnie pokręcona i dlatego
|
|
|
|
|
#4648 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fajnie żee wizyta udana I położna miła ![]() Cytat:
Siarę mam od ok. 20 tc, bardzo wcześnie mi zaczęło lecieć z cycków :/ Pępek mi wychodzi i się chowa zależnie od tego jak mała się ułoży |
||
|
|
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nieraz wydaję takie dziwne dźwięki
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

a już po cięższej nocy to wgl masakra
Brawo Ty !

macie jakieś domowe sposoby?