Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-05, 12:13   #4621
Koritsi_a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Moja córka zaliczyła wywrotkę i zaczęła płakać. Oczywiście wzięłam na kolana i zaczęłam pocieszać. Jak juz się uspokoiła to się zorientowałam ze mam plamy przy sutkach. Myślałam ze na samoistny wyciek wpływa tylko płacz karmionego dziecka a tu proszę niespodzianka.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:15   #4622
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Moja córka zaliczyła wywrotkę i zaczęła płakać. Oczywiście wzięłam na kolana i zaczęłam pocieszać. Jak juz się uspokoiła to się zorientowałam ze mam plamy przy sutkach. Myślałam ze na samoistny wyciek wpływa tylko płacz karmionego dziecka a tu proszę niespodzianka.
Myślę że nawet płacz obcego dziecka tak wpływa na kobiete
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:15   #4623
limonka_86
Zadomowienie

Ogolnie normalnie jakas masakra co za bachory ale jak to codziennie o podobnej godzinie to mam nadzieje ze uda Wam sie wkoncu wysledzic kto to !!

Czubasek moj TZ tez mial jakies dziwne ubrania ktorych nie lubilam a juz rozwalaja mnie podkoszulki jak mu sie jakas dziura zrobila to mowil ze to bedzie w domu w tym chodzil albo na trening !! no w zyciu musialam negocjowac zeby stopniowo sie tego pozbywac ;-) teraz juz jest na szczescie lepiej

Ehh dziewczyny ja to jakas inna jestem bo od razu jak tylko bede mogla to chce znieczulenie wiem ze jest pelno skutkow ubocznych itd ale po prostu sie boje ze bede pozniej chciec znieczulenie jak juz bedzie za pozno :/
W ogole wczoraj do TZta mowie co bedzie jak w trakcie porodu powiem ze pie***** dalej nie rodze a on taki wystraszony ze co on ma mi wtedy mowic hehe no i co mu doradzic ale serio boje sie ze bede miec tak dosc ze bede chciec sie poddac :/
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:18   #4624
czubasek20
Zakorzenienie

koritsi ja mialam taki problem w szpitalu. Szlyszlam placz noworodka i od razu siara leciala strumieniem. W szoku bylam.

limonka ja pamietam jak tz jeczalam ze.nie dam rady i chce cesarke bo nie urodze. Po kilku h rodzenia moze byc taki kryzys ale jestesmy tak silne babki ze damy rade

Ja wczoraj jak naogladalam.sie tych porodow na yt yo powiedzialam.tz ze chce chodzic w ciazy dwa lata.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:29   #4625
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

Przy córce tak nie miałam. Na jej płacz owszem reagowały, ale na obce dzieci nie widocznie u mnie musi być więź emocjonalna z plączącym dzieckiem

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Limonka ja tak miałam. Co prawda nie powiedziałam tego ale po tych kilku godzinach na porodówce miałam serdecznie dość. Jak przyszła położna z pytaniem ze może znieczulenie to myślałam ze ją wycałuję (choć nie miałam na to siły). Miałam iść ostatni raz pod prysznic i dostać ZZO. A tu sie napatoczył lekarz. Prysznica nie było tylko badanie. Powiedział, że postępu porodu nie ma, a główka napiera i ze sugeruje zamiast ZZO i kontynowania sn to żeby przejść na operacyjna na cc. I miałam taka myśl ze dzięki Bogu to się w końcu zakończy. Ledwo żywa podpisałam papiery do cc. Nawet nie wiem co tam nabazgrałam.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:29   #4626
zaciekawa
Raczkowanie

dziewczyny, czy jeśli mam ph moczu 8, i ciut mały ciężar właściwy moczu to może coś oznaczać czy nie?pozostałe parametry w normie, zrobili osad moczu to wyszły bakterie nieliczne..
Stary 2015-11-05, 12:39   #4627
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy jeśli mam ph moczu 8, i ciut mały ciężar właściwy moczu to może coś oznaczać czy nie?pozostałe parametry w normie, zrobili osad moczu to wyszły bakterie nieliczne..
U mnie gin się bardzo czepiała jak miałam wysokie pH, no i bakterie nieliczne często się zdarzają. Kup sobie Żuravit u mnie już pH było właśnie 8, a po dłuższym braniu Żuravitu mam 6 i gin ostatnio zadowolona była.
Stary 2015-11-05, 12:42   #4628
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
U mnie gin się bardzo czepiała jak miałam wysokie pH, no i bakterie nieliczne często się zdarzają. Kup sobie Żuravit u mnie już pH było właśnie 8, a po dłuższym braniu Żuravitu mam 6 i gin ostatnio zadowolona była.
najciekawsze jest to,że cały czas ph miałam dobre, a niedawno zmieniłam tabletki na falvit mama i tam jest właśnie wyciąg z żurawiny 40mg i nagle ph wzrosło a jak czytałam skład tabletek to właśnie sobie myślałam,że spoko,że jest taki dodatek w tych witaminach.
A ginekolog kazała Ci powtórzyć badania moczu albo dała jakieś leki?bo ja liczyłam na to,że to moje ostatnie badanie moczu przed porodem
Stary 2015-11-05, 12:57   #4629
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
U mnie też po zuravcie ph spadło, ostatnio miałam 7 a teraz już 6. Dwa tygodnie brałam 2 tabletki dziennie a teraz przeszłam na jedną. Nie zaszkodzi a można brać
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:57   #4630
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Ja zmierzylam cukier i miałam bardzo niski. Pewnie stąd źle się czułam. Ale to.dziwne bo wczoraj piłam fante i wieczorem jadłam dość dużo naszpikowalam czosnkiem chleb i musiałam to jakoś sama przed sobą ukryć. Ale choroba mi dopiekla. Poprawa niby jedt ale niewielka.
Idę dziś do endokrynologa, laryngologa i naczyniowca hehe. Żylak mi też daje popalić wiec clexan mi potrzebny. Dobrze ze na.hasło ciężarna nie ma problemu z kolejka. Dziś się zapisałam na dziś. Zdziwiłam się....

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Laryngologa zaliczam.dziś bo mi ucho zatkało. Kupowałam takie środki w.aptece ale to pomaga na.chwilę i musi mi dr to przeplukac. Nie podoba mi się ta wizja ale musze bo szumi mi w uchu kiepsko słyszę a.jak korek gdzieś się przesunie to mnie boli. A.nie koniecznie potrzebne mi zapalenie itd przed porodem.
Mówię wam dziewczyny ze się sypie i hipochondria mnie ogarnia heheh
Kochana juz niedlugi juz niedlugo.

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
dzień doberek

po kilku dniach względnie słonecznej pogody u mnie znów szaroburo, przez co znów mam wrażenie że ciągle jest za wcześnie żeby zwlec się z łóżka a już po cięższej nocy to wgl masakra

wczoraj cały wieczór składaliśmy łóżeczko i wózek niestety okazało się że w koszu na zakupy brakuje zatrzasków, ostatnio ciągle coś muszę reklamować
później jakieś foteczki wrzucę

a teraz pochwalę się ostatnimi ciuszkowymi zdobyczami, czapeczka wiosenna więc wzięłam większą bo się oprzeć jej nie mogłam no i ten pajacyk zakochałam się

Cytat:
Głupi to ma zawsze szczęście, znalazłam stowe koło biedronki
Brawo Ty !

Cytat:
No ktoś pecha

W ogóle zła jestem, bo jak było Halloween to chodziły przebrane dzieciory "cukierek albo psikus", a że ja takiego święta nie uznaję to powiedziałam, że mają spadać.
Wiecie, że codziennie wieczorem zakradają się i obsmarowują bramę dżemem, pastą do zębów, dziś klejem? Kupiłam dziś lampkę z czujnikiem ruchu i będę montować przy furtce. Jak chcieli się bawić to Halowen było w sobote a to juz tydzien a oni nadal mi brame brudzą.
Jak kogoś złapie to obiecuje że wezme za szmaty i osobiscie zaprowadze do matki i powiem co trzeba.
No cossss Tyyyy. Ale dzieciory. a nie mozesz Ty na nich jakiejs polapki zastawic?
Np przyczaic i weza ogrodowego odpalac czy cos?

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
TŻ namawia mnie na znieczulenie... Chyba ma mnie za mięczaka
hahahaha, a tez kozak jestem teraz D ale sie okaze na porodowce.
Ja nie jestem przeciwna, ae bym nie chciala epiduralu bo boje sie ze to opozni akcje porodowa..
Ale kto to wie...

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 12:58   #4631
czubasek20
Zakorzenienie

A co do ubierania dzieci bo wlasnie umieram ze smiechu.

Troche lepiej sie poczulam wiec robie porzadek w pokoju corki na spokojnie. W niedziele rano moj tz do mnie dzwoni w co ma ja ubrac. Wiec mu mowie ze w polce gdzie pizamki (szuflada szeroka w komodzie) lezy biala bluzeczka z metka. I obok dzinsy.
Ok. Znalazl.

Dzis odkrylam.ze na 1 listopada ubral dziecko w kremowa gore od nowej pizamy
Jejku rozwalil mnie totalnie.

Stary 2015-11-05, 13:04   #4632
arisah
Raczkowanie

o rany
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:29   #4633
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Troche lepiej sie poczulam wiec robie porzadek w pokoju corki na spokojnie. W niedziele rano moj tz do mnie dzwoni w co ma ja ubrac. Wiec mu mowie ze w polce gdzie pizamki (szuflada szeroka w komodzie) lezy biala bluzeczka z metka. I obok dzinsy.
Ok. Znalazl.

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Alez te zakupy humor poprawiaja kobieta !
Kupilam nowe buciki !
Piekne, czarne, gumowe co prawda ;D

Buciki dla Autka
hahaahhahahaha

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:37   #4634
dolinka881
Zadomowienie

Ogólnie- ale farciara z Ciebie!
Ja niestety należę do tych pechowcow co gubią kasę... raz 50 zł, drugi raz 45€. Wszystko przez moją głupotę, bo noszę kasę w tylnej kieszeni od spodni. No cóż- ktoś zgubić musi zeby znaleźć mógł ktoś:p

Ja już się boję jak TZ bedzie ubierał małego... tzn. wiem, ze będzie zakładał to co akurat będzie na wierzchu, więc będę musiała starannie układać ubranka w szafie...
mój TZ nie poddaje się tylko jeśli chodzi o szukanie piwa (kiedyś zrobiłam test i "poturlalam niechcący" butelkę pod szafkę. Znalazł bez problemu, a jak ja go i coś poproszę żeby przyniósł, to lepiej żebym od razu wstała i sama wzięła, bo nigdy "nie ma" jak TZ czegoś szuka...

Byłam u gina- kazała suplementowac żelazo, bo 4 tygodnie temu było na poziomie 10.. USG nie robiła. Zbadała tylko podwozie-wyczula główkę pod palcami i szyjka jest zwarta. TZ już oznajmił, że żadnego wywolywania porodu nie będzie (seks po kąpieli), bo on nie bedzie małego w głowę uderzał... Także tak to. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w międzyczasie jak odejdą wody to spokojnie jechać do szpitala-nie panikować.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

A pani położna powiedziała, że mam bardzo ładny brzuszek ze ma porównanie i wie co mówi <wstydnis>
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:43   #4635
rudaska
Zakorzenienie

OGÓLNIE co za bachory. Inni mogą mieć swoje zdanie i trzeba je szanować ale jak się z nim nie zgadzasz i myślisz inaczej to jesteś ta zła. I gratuluję znaleziska ja zazwyczaj gubię więc nic w przyrodzie nie ginie.

Czy wy też dzisiaj jesteście takie śpiące? Ledwo żyję a teściowa zaraz przychodzi, kawa nie pomaga.

Moją dzisiejsze wizytę uczciłam połową snickersa

I wymieniałam ostatnio hybrydy, testuję ma sobie semilaca i jak na razie bardzo mi podpasowały
Stary 2015-11-05, 13:44   #4636
dolinka881
Zadomowienie

Wkurzyłam się, bo wczoraj znalazłam na stronie sklepu dziecięcego, że nowi klienci dostają 20€ rabatu na zakupy. Zarejestrowałam się, wrzuciłam do koszyka leżaczek z chicco za 62€ (przeceniony z 79€) i klikalam dalej aż dojdę do płatności i wyświetli mi się pole gdzie mogę kod rabatowy wpisać (jak to zwykle bywa przy zakupach internetowych). Zamiast tego wyświetliło się pidziekowanie za złożenie zamówienia i info, ze rachunek wyślą pocztą
WTF?? Od razu napisałam, że rezygnuję z zamówienia, bo nie mogłam wykorzystać kodu, to mi dzisiaj odpisała, że już za późno, że paczka wysłana. Jak chcę to mogę odesłać... ale ja tak nienawidzę bawić się w przesyłki, że chyba po prostu to przyjmę...
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:49   #4637
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
ja pierwszy poród przeżyłam bez znieczulenia, tragedii nie było prawdę mówiąc teraz też raczej bym nie chciała, boję się tego wkłucia
Ja też rodzilam bez znieczulenia i nie żałuję bo to aż tak nie bolało żebym nie mogła sobie poradzić. Teraz też znieczulenia nie planuję zwłaszcza że u mnie jest tylko gaz a ja nie lubię takich rzeczy więc mam nadzieję że się obejdzie i tym razem bez niczego

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:50   #4638
rudaska
Zakorzenienie

DOLINKA fajnie że wizyta udana i jeszcze położna cię skomplementowała 😉 mi w sr ostatnio powiedziała: Ale pani jest wąska. Trzeba będzie dokładnie zmierzyć miednicę. W tyłku to chyba nawet 100 pani nie ma. Ale mnie to nie pociesza wcale bo to może być wskazanie do cc.

Dolinka a może nie odbieraj tej paczki po prostu

Edytowane przez rudaska
Czas edycji: 2015-11-05 o 13:51
rudaska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:53   #4639
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
najciekawsze jest to,że cały czas ph miałam dobre, a niedawno zmieniłam tabletki na falvit mama i tam jest właśnie wyciąg z żurawiny 40mg i nagle ph wzrosło a jak czytałam skład tabletek to właśnie sobie myślałam,że spoko,że jest taki dodatek w tych witaminach.
A ginekolog kazała Ci powtórzyć badania moczu albo dała jakieś leki?bo ja liczyłam na to,że to moje ostatnie badanie moczu przed porodem
Ja na każdej wizycie w przychodni dostaję skierowanie na badanie moczu, bo gin miała zawsze jakieś zastrzeżenia. Czyli wcześniej badałam co 3 tygodnie, teraz co dwa.
We wtorek byłam na wizycie i znów mam skierowanie na mocz. Wcześniej miałam antybiotyk bo w posiewie moczu wyszła bakteria, a później na mocz właśnie mi kazała brać Żuravit po 1 tabletce i po nim się poprawiło W sumie to dwa miesiące już biorę, zostało mi 1,5 listka i jak skończę to mam zamiar odstawić, ale zapytam jeszcze gin.

Cytat:
U mnie też po zuravcie ph spadło, ostatnio miałam 7 a teraz już 6. Dwa tygodnie brałam 2 tabletki dziennie a teraz przeszłam na jedną. Nie zaszkodzi a można brać
Dokładnie, ja biorę cały czas po 1 tabletce więc troszkę dłużej czekałam na większy efekt

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość

Ok. Znalazl.

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Ja niestety należę do tych pechowcow co gubią kasę... raz 50 zł, drugi raz 45€. Wszystko przez moją głupotę, bo noszę kasę w tylnej kieszeni od spodni. No cóż- ktoś zgubić musi zeby znaleźć mógł ktoś:p

Ja już się boję jak TZ bedzie ubierał małego... tzn. wiem, ze będzie zakładał to co akurat będzie na wierzchu, więc będę musiała starannie układać ubranka w szafie...
mój TZ nie poddaje się tylko jeśli chodzi o szukanie piwa (kiedyś zrobiłam test i "poturlalam niechcący" butelkę pod szafkę. Znalazł bez problemu, a jak ja go i coś poproszę żeby przyniósł, to lepiej żebym od razu wstała i sama wzięła, bo nigdy "nie ma" jak TZ czegoś szuka...

Byłam u gina- kazała suplementowac żelazo, bo 4 tygodnie temu było na poziomie 10.. USG nie robiła. Zbadała tylko podwozie-wyczula główkę pod palcami i szyjka jest zwarta. TZ już oznajmił, że żadnego wywolywania porodu nie będzie (seks po kąpieli), bo on nie bedzie małego w głowę uderzał... Także tak to. Kolejna wizyta za 2 tygodnie, a w międzyczasie jak odejdą wody to spokojnie jechać do szpitala-nie panikować.

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

A pani położna powiedziała, że mam bardzo ładny brzuszek ze ma porównanie i wie co mówi <wstydnis>
Czyli dobre wieści po wizycie
Mój Tż za to czeka aż mi ściągną blokadę, odczekamy chwilę i może wreszcie chociaż nie wiem jak to będzie z moim brzuchem

W sumie to nie wiem czy pytać gin.po ściągnięciu krążka czy możemy nie chcę żeby sobie pomyślała, że jestem wyposzczona i napalona ale z drugiej strony nie wiem czy się nie będę obawiać bez jej opinii

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
OGÓLNIE co za bachory. Inni mogą mieć swoje zdanie i trzeba je szanować ale jak się z nim nie zgadzasz i myślisz inaczej to jesteś ta zła. I gratuluję znaleziska ja zazwyczaj gubię więc nic w przyrodzie nie ginie.

Czy wy też dzisiaj jesteście takie śpiące? Ledwo żyję a teściowa zaraz przychodzi, kawa nie pomaga.

Moją dzisiejsze wizytę uczciłam połową snickersa

I wymieniałam ostatnio hybrydy, testuję ma sobie semilaca i jak na razie bardzo mi podpasowały
Czytałam dużo dobrych opinii o hybrydach Semilac Ja osobiście nigdy nie miałam hybryd
Na naturalnych robisz?
Stary 2015-11-05, 13:56   #4640
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA tak na swoich. Teraz zamówilam sobie bazę hard, podobno można nią przedłużyć 3mm płytkę, ale nie próbowałam
Stary 2015-11-05, 13:56   #4641
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
DOLINKA fajnie że wizyta udana i jeszcze położna cię skomplementowała 😉 mi w sr ostatnio powiedziała: Ale pani jest wąska. Trzeba będzie dokładnie zmierzyć miednicę. W tyłku to chyba nawet 100 pani nie ma. Ale mnie to nie pociesza wcale bo to może być wskazanie do cc.

Dolinka a może nie odbieraj tej paczki po prostu
RUDASKO nie martw się na zapas, mnie położna na porodowce mierzyla i stekala że nie urodze albo się będę męczyć bo mam biodra wąskie a nie dosc ze parlam tylko 2-3 razy to młody tak wyskoczył że ledwo co zdążyły złapać więc to nie jest reguła Moja koleżanka szeroka w biodrach sama nie urodziła .

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 13:59   #4642
kleo_4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja sobie robię sama i też jestem zadowolona, trzymają się super

Mój tz przywlokl jelitoeke z pracy, mam nadzieję ze się nie zarazę, a on biedny leży i nie wiem jak mu pomoc bo on nigdy nie choruje macie jakieś domowe sposoby?

Mam mega dylemat w wyborze szpitala, wiadomo ile ludzi tyle opinii.

Szpital nr I - nie ma znieczulen, ale jest oiom w razie komplikacji porodowych, ostatnio jak byłam to położna była okropna, ale wiem ze pracuje tam druga, która prowadzi moją szkołę rodzenia

Szpital nr II - są znieczulenia, koleżanka zachwalala opiekę, w razie komplikacji trzeba jednak jechać do szpitala nr I, odległość ok 30 km...

Czym się głównie kierujecie, jak wybrać ten właściwy??? Nic mi intuicji nie podpowiada..

Dziewczyny, w kto tym tym jesteście ze macie tą siare? Ja jestem w 35 i pępek mi jeszcze nie wyszedł...

Kocham i jestem kochana

14.12.2015♥ Moje malutkie-największe szczęście

Edytowane przez kleo_4
Czas edycji: 2015-11-05 o 14:01
kleo_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:07   #4643
rudaska
Zakorzenienie

CIENWIATRU no liczę na to że tak własnie będzie i sobie poradzę świetnie. Jak nie to trudno nie będę o tym myśleć. Właśnie podjęłam strategiczną decyzję że jadę do rodziców na dłuższy weekend. Czeka mnie podróż pociągiem ale tylko 4,5 godziny - dam radę

KLEO ja już mam od dwóch tygodni pępek na wierzchu, no średnio to wygląda. Siary zero, choćby płakało przy mnie całe przedszkole a dziś się zaczął 34 tc u mnie
Stary 2015-11-05, 14:10   #4644
czubasek20
Zakorzenienie

aniqa ja nie pytam gina czy mozemy ten tego, wlasnie z tego powodu ze boje sie ze pomysli ze napalona jakas jestem. Donosze do 37t1d to sie naciesze mezem.
Jakos brakuje mi tej bliskosci :/
A potem dopiero po pologu....

kleo to nie regula z pepkiem i siara. Mozesz do konca miec wklesly i byc bez siary a to nie bedzie kolidowac z kp.

Stary 2015-11-05, 14:10   #4645
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Hm, a na mnie nic nie wpływa. I nic mi nie wypływa ;> Tzn. tylko jak nacisnę, ale samoistnie to niet. I wszystkie dzieci wszechświata moga ryczeć, u mnie zero takich atrakcji. Ciekawe, czy to zwiastuje kłopoty...

Cytat:
Nie no skąd <powiedziała, po ucięciu sobie dwugodzinnej drzemki > Jestem okrutnym zombie non stop od jakichś 2 tygodni. Gorzej niż w I trymestrze.
Przy okazji odkryłam, że mruczę przez sen. Znacz mruczę hm... To chyba zduszone chrapanie
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:11   #4646
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
ANIQA tak na swoich. Teraz zamówilam sobie bazę hard, podobno można nią przedłużyć 3mm płytkę, ale nie próbowałam
Zazdroszczę Ja swoich nie mam ładnych i przez to nie robię, a nie chcę się bawić w sztuczne

Cytat:
Napisane przez kleo_4 Pokaż wiadomość

Mój tz przywlokl jelitoeke z pracy, mam nadzieję ze się nie zarazę, a on biedny leży i nie wiem jak mu pomoc bo on nigdy nie choruje macie jakieś domowe sposoby?

Szpital nr I - nie ma znieczulen, ale jest oiom w razie komplikacji porodowych, ostatnio jak byłam to położna była okropna, ale wiem ze pracuje tam druga, która prowadzi moją szkołę rodzenia

Szpital nr II - są znieczulenia, koleżanka zachwalala opiekę, w razie komplikacji trzeba jednak jechać do szpitala nr I, odległość ok 30 km...

Czym się głównie kierujecie, jak wybrać ten właściwy??? Nic mi intuicji nie podpowiada..

Dziewczyny, w kto tym tym jesteście ze macie tą siare? Ja jestem w 35 i pępek mi jeszcze nie wyszedł...
Na jelitówkę to podobno wygazowana Pepsi jest dobra (ja nie próbowałam). No i niech dużo wody pije żeby się nie odwodnić

Co do szpitala chodzi Ci o to, że w szpitalu nr.jest oddział neonatologiczny?
Ja rodzę w szpitalu w którym nie ma neonatologii, a najbliższa jest prawie 60 km...

Jeżeli nie chcesz znieczulenia, a wolisz być spokojna, że neonatologia jest na miejscu to wybierz szpital nr.I. Co do położnej- to tylko człowiek, nie musisz trafić akurat na tą. Równie dobrze w szpitalu nr.II możesz trafić na złą opiekę...
Stary 2015-11-05, 14:14   #4647
mujer
Zadomowienie

Cytat:

Niestety, cieżko wybrać szpital. Ja wybieram taki, co ma warunki sanitarne w miarę, opiekę ponoć w miarę, pomaga w naturalnych porodach i jest dość blisko. Natomiast wiadomo, że może być różnie.

Moja siara, jak pisała marnie się prezentuje. Pępek mi wylazł, ale to akurat jakoś mnie nie cieszy, bo wygląda kretyńsko, prawdę mówiąc. Wyszła mi też ta cała linea negra, ale delikatna i tylko nad pępkiem. No i krzywa, heh. Jestem pewnie pokręcona i dlatego
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:15   #4648
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość

Pocieszę Cię że ja też z tych gubiących kasę - w zeszłym roku przed samymi świętami straciłam 500 zł

Fajnie żee wizyta udana I położna miła
Cytat:

Ja chcę rodzić w szpitalu u siebie w mieście - pracuje tam mój prowadzący, jest blisko, znam lekarzy, w miarę ludzkie położne (jak wszędzie można trafić na zołzę, ale większość jest spoko), porodówka i oddział poporodowy po remoncie (ginekologia z kolei woła o remont i jeśli nie będzie miejsc to tam trafię, ale trudno)

Siarę mam od ok. 20 tc, bardzo wcześnie mi zaczęło lecieć z cycków :/
Pępek mi wychodzi i się chowa zależnie od tego jak mała się ułoży
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-05, 14:18   #4649
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Hm, a na mnie nic nie wpływa. I nic mi nie wypływa ;> Tzn. tylko jak nacisnę, ale samoistnie to niet. I wszystkie dzieci wszechświata moga ryczeć, u mnie zero takich atrakcji. Ciekawe, czy to zwiastuje kłopoty...

Przy okazji odkryłam, że mruczę przez sen. Znacz mruczę hm... To chyba zduszone chrapanie
Mi nic nie cieknie nawet jak nacisnę
Też nieraz wydaję takie dziwne dźwięki
Stary 2015-11-05, 14:19   #4650
czubasek20
Zakorzenienie

Moj pepek wyglada jak drugi nos.

U na to tz czesciej gubi kase. Ja za to notorycznie dokumenty.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości