Rossmann cz. XXVII - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-08, 20:11   #2881
GrumpyCat
Wredny kotecek

Dot.: Rossmann cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Może być że jedna klientka pokaże ekspedientce zmacany produkt i ta wyciągnie z szuflady nowy, a tamten zmacany nie odłoży na półkę tylko wrzuci gdzieś do szuflady. Potem np. inna ekspedientka nie wiedząc, że to jest ten zmacany da go innej która poprosi o taki z szuflady. Przy dużej ilości klientów i zamieszaniu myślę, że tak może być. Bo nie wszystkie rzeczy trzymają w foliach część w szufladzie jest tak luzem.
A kto powiedział, że te szuflada to jakaś nietykalna świętość Jak się robi przemeblowanie w szafie, to wszystko w szufladzie ląduje.
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:37   #2882
cosmetix
Makeup challenge winner

Ktoś był w Manufakturze w Łodzi i zwrócił uwagę, czy szafy Essence i Catrice są zatowarowane?
Przede wszystkim czy jest kamuflaż 010 Ivory?

Jakie tanie róże polecacie oprócz Eveline Satin Blush?

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2015-11-08 o 20:45
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:41   #2883
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klapouszek29 Pokaż wiadomość
Mam hm51 ale jakoś nie pałamy miłością do siebie. Wiele osób go chwali a na mnie nawet cienka warstwa wyglada jakoś tak.. Jak zważona. Maska. Nie wtapia sie ładnie. Chociaż początki były bardzo obiecujące . Ale wiem ze wiele dziewczyn go bardzo lubi.
A czym go aplikujesz? U mnie brzydko wyglada nakładany flat topem. Może spróbuj nałożyć zwilżoną gąbką.

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Smerfetka696969 Pokaż wiadomość
Też lubię tego astora chyba nawet lepiej niż wersję starszą.
Ja za to szukam dobrej bazy pod podkład bo nos mam wiecznie czerwony w zimne dni i wiecznie katar.
Astor perfect stay jest od razu z bazą.
Asiuchal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:43   #2884
klapouszek29
Wtajemniczenie

GG do klapouszek29 Send a message via Skype™ to klapouszek29

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość
A czym go aplikujesz? U mnie brzydko wyglada nakładany flat topem. Może spróbuj nałożyć zwilżoną gąbką.

Wszystkim próbowałam zwilżoną gąbeczka, palcami, flap topem. Jakoś sie po prostu nie lubimy
klapouszek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:47   #2885
chochliczka
Raczkowanie

Cytat:
Wszystkim próbowałam zwilżoną gąbeczka, palcami, flap topem. Jakoś sie po prostu nie lubimy
Ja kiedyś w zimne dni mialam zawsze właśnie taki nos cały czerwony, aż sobie koledyz ze mnie żartowali, że chyba coś piłam itd. Jakiś czas później usunełam laserem naczynka z nosa i bardzo pomogło. Fakt, że po kilku latach mam małe zyłki znów ale nie to co kiedys.
chochliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:52   #2886
moniska139
Zadomowienie

Jak zobaczyłam dziś w Rossmanie jak pracownica otwierała po kolei tusze by pokazać klientką jak wyglądają szczoteczki to już mi się odechciało zakupów nawet jakaś odżywkę czy coś takiego z Eveline wyjęła z kartonika otworzyła a potem mówi im, że średnia szczoteczka. Szkoda, że inne panie tam pracujące pilnują, by nie otwierać kosmetyków.
Aż mam ochotę do BOKu napisać. Tylko czy to coś da?
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:55   #2887
Iwoka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Jak zobaczyłam dziś w Rossmanie jak pracownica otwierała po kolei tusze by pokazać klientką jak wyglądają szczoteczki to już mi się odechciało zakupów nawet jakaś odżywkę czy coś takiego z Eveline wyjęła z kartonika otworzyła a potem mówi im, że średnia szczoteczka. Szkoda, że inne panie tam pracujące pilnują, by nie otwierać kosmetyków.
U mnie ostatnio pracownica maziała po ręce kredką do ust, żeby pokazać klientce kolor. Ta się na niego zdecydowała, ale odłożyła na półkę ten użyty i wzięła inny

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 20:56   #2888
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Nie da. Podczas zeszłej tury pisałyśmy maile i powiedzieli, że dziękują za informację i nic z tym nie zrobili.

Dzisiaj rano zdesperowana wzięłam szczoteczkę ze starego tuszu Lovely Curling Pump Up, umyłam i podpisałam tester i sprezentowałam ekspedientce na kasie wewnętrznej. Powiedziała, że postawi jako tester, ale klientki i tak będą otwierać opakowania i ona już nie reaguje, bo i po co
Stary 2015-11-08, 21:00   #2889
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość
Ja też mam cerę naczynkową, która miejscami jest sucha. Do tej pory najbardziej zadowolona byłam właśnie z tego Astora, bo daje uczucie nawilżenia Możesz przetestować Rimmel Lasting finish w szklanej buteleczce, u mnie się sprawdził A Rimmel Lasting finish nude (ten w tubce) u mnie się nie sprawdził, bo podkreślił wszystkie suche skórki i jeszcze bardziej wysuszył mi skórę. Revlon Colorstay z kolei bardzo dobrze kryje, ale na dłuższą metę może zapychać cerę.
Cytat:
Napisane przez AnnaDorota1993 Pokaż wiadomość
Tak, miałam oba i moim zdaniem te dwa podkłady mają porównywalne krycie, ale ja wolę Astora właśnie ze względu na nawilżenie
Z Rimmela też byłam zadowolona. Astor ma dobre krycie i dobrą trwałość- u mnie trzyma się cały dzień
Max Factora nie miałam, a opinie faktycznie są różne i nie wiem jak by się u mnie sprawdził.
Jeśli może być podkład spoza Rossmanna to w Hebe jest dostępny mineralny podkład Verona mineral silk&lift, który bardzo dobrze kryje i ma dość dobrą trwałość Jego krycie jest moim zdaniem lepsze niż Rimmela czy Astora, ale u mnie nie wytrzymywał całego dnia.

Dziękuję Chyba jednak znowu wezmę tego Astora,bo jedyne co mi w nim nie pasuje to brak matu,nie lubię używać pudru,no ale się przekonam.

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:09   #2890
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adelka99 Pokaż wiadomość
ja używam MF Face Finity, własniw wykończyłam pierwszą butelkę i kupiłam drugą w SP na promocji 50%. Jak za 30 zł w promocji to bardzo dobry podkład. Ja mam cerę normalną, przetłuszczającą się w strefie T, rozszerzone pory i kilka naczynek. Innych niedoskonałości brak. Podkład jest kryjący, matuje ale nakładany gąbką nie daje efektu mocnej tynkowej maski. U mnie jest trwały, wytrzymje cały dzień,
Jeśli natomiast ktoś chciałby uzyskać efekt rozświetlonej, nawilżonej cery to raczej nie z tym podkładem. Moim zdaniem to jest podkład w typie Revlon CS.

Natomiast mam zagwozdkę jaki korektor kupić pod oczy. Mam jakiś z Bell oraz wykańczam właśnie Rimmel Match Perfection i szukam czegoś nowego. Potrzebuję czegoś co skutecznie ukryje sińce pod oczami i nie wysuszy skóry. Macie jakieś typy ? Myślałam o Lorealu.
Cytat:
Napisane przez Redhead__GIRL Pokaż wiadomość
Ja miałam Max Factora FF i uważam, że jest to najdziwniejszy podkład jakiego kiedykolwiek używałam, serio dlatego nie dziwię się tym opiniom, bo sama miałabym problem jak go ocenić. Jego dobry lub zły wygląd na twarzy zależał od dnia/pory roku/stanu cery/jego humoru (?) Używałam go zimą, wiosną i trochę latem tego roku. I tak jak wiosną i latem był ok, naprawdę podobał mi się jego wygląd na mojej twarzy, tak zimą była to jedna wielka katastrofa - podkład uwidaczniał WSZYSTKIE suche skórki (nawet te, o których istnieniu przed nałożeniem go nie miałam pojęcia). Dodam że mam cerę tłustą (ale dość łatwo się wysuszającą, zwłaszcza zimą). Był on niesamowicie suchy więc najlepiej wyglądał nałożony na krem nawilżający. Krycie tez jak dla mnie miał średnie (jak na podkład, który podobno zawiera korektor). Z plusów natomiast mogę powiedzieć tyle, że miał bardzo przyzwoitą trwałość, filtr spf 20, nie świeciłam się po nim jak choinka, nie zapchał mnie i miał fajny kolor (47 nude). A no i był szalenie wydajny. Więc sama zdecyduj
Tego Astora nie miałam.
Dzięki za opinie. Znowu dwie skrajne. Sama już nie wiem Mam cerę suchą, chciałam używać go zimą, boję się tego podkreślania suchych skórek...
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:18   #2891
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuchal Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Astor perfect stay jest od razu z bazą.
Wiem, ale i tak mi się ściera jak dmucham nos
Cytat:
Napisane przez chochliczka Pokaż wiadomość
Ja kiedyś w zimne dni mialam zawsze właśnie taki nos cały czerwony, aż sobie koledyz ze mnie żartowali, że chyba coś piłam itd. Jakiś czas później usunełam laserem naczynka z nosa i bardzo pomogło. Fakt, że po kilku latach mam małe zyłki znów ale nie to co kiedys.
Tylko, że ja naczynek właśnie nie mam zawsze w zimę(ba nawet takie dni jak teraz czasem bywały)mam czerwony nos -.-

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:21   #2892
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Wiem, ale i tak mi się ściera jak dmucham nos

Tylko, że ja naczynek właśnie nie mam zawsze w zimę(ba nawet takie dni jak teraz czasem bywały)mam czerwony nos -.-
Na czerwony nos to mocniejszy kamuflaż, bo podkład zawsze się zetrze, zwłaszcza jak nos śliski.
np.
http://www.rossmann.pl/Produkt/Bell-...5196,1650,6777
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...age-cream.html

Edytowane przez cosmetix
Czas edycji: 2015-11-08 o 21:23
cosmetix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:31   #2893
eKerr
Raczkowanie

Cytat:
A ja tusz loreal kupię w zestawie z linerem bo w Tesco będę od 10 takie zestawy
A powiedziałabyś mi w jakiej gazetce to widziałaś? Bo patrzyłam i nie znalzłam
eKerr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 21:34   #2894
chochliczka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cosmetix Pokaż wiadomość
Na czerwony nos to mocniejszy kamuflaż, bo podkład zawsze się zetrze, zwłaszcza jak nos śliski.
np.
Ja znów nosa nie mogę kamuflować bo wszystko mi się wałkuje na nim, dlatego na nosek daje tylko krem BB i pudruje delikatnie. Wcześniej jak używałam podkładu to później jakies takie plamy mi się na nosie robiły. Kurcze tak sobie przypomniałam, że szafy Bell sa w biedrze,może tam znajdę moją paletkę korektorów? Popatrzę jutro
chochliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 22:29   #2895
Redhead__GIRL
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
Dzięki za opinie. Znowu dwie skrajne. Sama już nie wiem Mam cerę suchą, chciałam używać go zimą, boję się tego podkreślania suchych skórek...
No właśnie ta suchość w nim jest najgorsza, bo poza tym nie jest taki zły
Redhead__GIRL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-08, 22:53   #2896
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVII

Cytat:
I tak bywa niestety. Ogólnie lubię HM, choć nie ukrywam, ze podkład ze stara formułą lepiej mi się spisywał.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2015-11-08 o 23:55
Stary 2015-11-08, 23:11   #2897
cosmetix
Makeup challenge winner

Cytat:
Napisane przez chochliczka Pokaż wiadomość
Ja znów nosa nie mogę kamuflować bo wszystko mi się wałkuje na nim, dlatego na nosek daje tylko krem BB i pudruje delikatnie. Wcześniej jak używałam podkładu to później jakies takie plamy mi się na nosie robiły. Kurcze tak sobie przypomniałam, że szafy Bell sa w biedrze,może tam znajdę moją paletkę korektorów? Popatrzę jutro
W Biedronce nie ma szafy HYPOallergenic, tylko ta zwykła.
Stary 2015-11-08, 23:54   #2898
Asiuchal
Zakorzenienie

Cytat:
W Biedronce nie ma szafy HYPOallergenic, tylko ta zwykła.
Zgadza się.
Stary 2015-11-09, 00:14   #2899
eewelinaa92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bleuclair Pokaż wiadomość
moja mama ma sucha skóre i go używa ja z normalną również i sobie bardzo chwalę często łącze z revlon CS i mam podkład idealny Chociaż teraz w promocji spróbuje loreal nowej wersji

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 00:43   #2900
Make4Up
Zakorzenienie

Byłam w R. i wzięłam tylko mydełko z Isany limitowane wanilia i karmel.

Widziałam na półce już kilka sztuk tych paletek z Wibo do konturowania http://www.rossmann.pl/Produkt/Wibo-...9702,1650,5072
Niestety testera brak

Rossmann to mnie coraz bardziej zadziwia

Ardell to ja znam z internetów, sama kupowałam dość chodliwe połówki rzęs a tu taki suprajs

Znalazłam Rossa z balsamem arbuzowym Revo. i Tic taci w końcu kupiłam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0381.jpg (135,6 KB, 118 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0382.jpg (85,6 KB, 82 załadowań)
Make4Up jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 00:56   #2901
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

A ja zamowilam na ezebra tusz loreala dodatkowo wpadl kamuflaż catrice i patyczki do odsuwania skorek.
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 01:42   #2902
senwinowajcy
Raczkowanie

Spotkałyście się żeby w jednym Rossku były tańsze kosmetyki w szafach niż w innych? Byłam w Rosskach gdzie Loreal Volume Million Lashes kosztowało 60zł a w "moim" który znajduje się w CH (może to dlatego?) kosztował już 46, tak samo też inne tusze na które zwracałam uwagę np. One by One 10zł taniej
senwinowajcy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 01:48   #2903
edyta508
Zakorzenienie

GG do edyta508

Cytat:
Napisane przez senwinowajcy Pokaż wiadomość
Spotkałyście się żeby w jednym Rossku były tańsze kosmetyki w szafach niż w innych? Byłam w Rosskach gdzie Loreal Volume Million Lashes kosztowało 60zł a w "moim" który znajduje się w CH (może to dlatego?) kosztował już 46, tak samo też inne tusze na które zwracałam uwagę np. One by One 10zł taniej
nigdy sie z tym nie spotkalam
edyta508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 06:38   #2904
Asiuchal
Zakorzenienie

Rossmann cz. XXVII

Cytat:
Napisane przez Make4Up Pokaż wiadomość
Byłam w R. i wzięłam tylko mydełko z Isany limitowane wanilia i karmel.

Widziałam na półce już kilka sztuk tych paletek z Wibo do konturowania http://www.rossmann.pl/Produkt/Wibo-...9702,1650,5072

Niestety testera brak

Rossmann to mnie coraz bardziej zadziwia

Ardell to ja znam z internetów, sama kupowałam dość chodliwe połówki rzęs a tu taki suprajs

Znalazłam Rossa z balsamem arbuzowym Revo. i Tic taci w końcu kupiłam
Kurcze, niezle zaopatrzony ten Twoj Rossmann. A ten produkt do kontyrowania bardzo mnie zaintrygowal, chyba ktos tu sie wzorowal paleta Sleeka. Nawet opakowanie jakieś takie zbliżone. Kupowala ktoras z Was to to? Mam nadzieje, ze ja wyloza na przyszly tydzien w moim Rossku.

Edytowane przez Asiuchal
Czas edycji: 2015-11-09 o 06:39
Stary 2015-11-09, 07:27   #2905
bleuclair
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
moja mama ma sucha skóre i go używa ja z normalną również i sobie bardzo chwalę często łącze z revlon CS i mam podkład idealny Chociaż teraz w promocji spróbuje loreal nowej wersji
Chyba jednak spróbuję . Trudno najwyżej będzie niewypał i tak mam w razie czego jeszcze nieotwartą butelkę Rimmela Lasting Finish, 1/3 Revlonu i nieotwarty Pierre Rene Skin Balance. Do maja powinno starczyć

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ----------

Moja mama otworzyła dziś tusz VML so conture i jest zachwycona. Bardzo mi się podoba efekt na jej rzęsach Mam nadzieję,że u mnie będzie podobnie.
bleuclair jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 07:39   #2906
Luzia
Zakorzenienie

też się zastanawiam nad healty mixem. Już sama nie wiem. Wczoraj zamówiłam w necie revlon, z polecanej tu strony- wyszedł 27 zł, czyli cena super
Myśle nad tym HM bo revlon byłby na "złe" dni a chciałabym też coś na lepsze dni mam nadzieję, że wiecie o co chodzi tylko boje się ciasteczkowania, ścierania, itp. miałam ten cc z bourjois z ostatniej promocji, całkiem ok, ale teraz już za ciemny.

Luzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 08:38   #2907
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senwinowajcy Pokaż wiadomość
Spotkalam sie w przypadku dozownikow na mydlo. Teraz chyba tych roznic nie ma, ale w jednych byl za 30 a w drugich za 40, identyko
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 09:19   #2908
ceccylia_paladin
Wtajemniczenie

Cytat:
Ktoś był w Manufakturze w Łodzi i zwrócił uwagę, czy szafy Essence i Catrice są zatowarowane?
Przede wszystkim czy jest kamuflaż 010 Ivory?

Jakie tanie róże polecacie oprócz Eveline Satin Blush?
Bell pocket 2 skin pressed rouge i Essence silky touch blush

Cytat:
np.
Czy ten korektor retuszujacy ma podobny odcien do najjasniejszego korektora w sztyfcie rowniez z Bell Hypo?
ceccylia_paladin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 09:23   #2909
Smerfetka696969
Zakorzenienie

Cytat:
np.
Oj bałabym się, że ten z Catrice mi nos pozapycha bo akurat go mam

Cytat:
Napisane przez eKerr Pokaż wiadomość
A powiedziałabyś mi w jakiej gazetce to widziałaś? Bo patrzyłam i nie znalzłam
Katalog prezentowy ale z tego co widzialam są tylko dwa te taki z bazą i ten srebrny z dziwną szczoteczką.

10.03.2019 tp
17.03.2019-Zuzia
Smerfetka696969 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 09:39   #2910
wikaa24
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ceccylia_paladin Pokaż wiadomość
Bell pocket 2 skin pressed rouge i Essence silky touch blush

Czy ten korektor retuszujacy ma podobny odcien do najjasniejszego korektora w sztyfcie rowniez z Bell Hypo?
Tez chętnie się dowiem bo w sobotę były pustki i dziki tłum
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości