Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-09, 19:01   #631
adka_19
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Halwaya - nie znam strony?!
Gryzia - lej ja
I tzta też lej. Matko kochana...

Fionka do końca miesiąca; ) dobrze nadrobię swoje sprawy bo tam nie ma kto mi zaglądać przez ramię
Nie dogadałem zgodzilam na ich warunkiem nie miałam czego dogadywac. Bo pytanie było czy mi pasuje ?

Aniqa warunki super jestem zadowolona zwłaszcza że jak pisałam Fionce mogę kombinować już

Sylwuska jeśli chodzi o gavoscon zaczęła mnie zgaga męczyć. Lyknelam jakieś 10 min temu - i już dobrze tylko doraźnie pije.

Acapella-

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:02   #632
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
a to coś złego ten lek?
To są zwykłe krople do nosa. Niby nie są zalecane w ciąży ale ta sól morska mi g. pomaga a już naprawdę nie miałam siły do tego zatkanego nosa
Stary 2015-11-09, 19:02   #633
adka_19
Wtajemniczenie

Wgl wypiela am plan porodu nie wiem czy ten w Polsce też taki beznadziejny? Oczekiwania względem porodu ? Jakbym chciała żeby badali mnie ginekologiczne jak chxe żeby dziecku mierzył i tętno. ..

Na większość odpiaalam - co będzie najlepsze dla dziecka że specjalnych potrzeb poród w basenie - tż cały czas że mną - i on przecina pepowinr. I że chxe basen. To chyba tyle. Zajęło mi to 5 minut

Stary 2015-11-09, 19:02   #634
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
haha, może i tak być
no a w ogole na początku jak się dowiedział, że będzie jednak dziewczynka to przeżywał, że nie będzie z kim miał lego układać
są lego w wersji dziewczęcej? hahah bo może mu sprezentuję, tzn im

bo ja takie małam jak byłam mała
ostatnio na ur coś rozmawialiśmy o lego i mama tż sie odezwałą ze jakie lego jak mała będzie się tylko lalkami bawić - mam nadzieje ze po mojej minie i wzroku zrozumiała... ;]

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Czyli kiedy czuje, ze zaczyna być złe, to wtedy mam lyknac, tak?

To takie glutowate? Czy w smaku niedobre? ;P
mi się zawsze przypomni po fakcie .. i wtedy pije ewentualnie jak mnie zgada w nocy obudzi ..

forma takiego mleczka.. zawiesiny a smak miętowy .. nie wiem czemu tak to na mnie działa;/

Cytat:
z przesyłką tak wychodzą?

a w rossku z kartą ile ? nie ma specjalnych cen na pampki?
wiesz co często jest promocja ze od 49 zł jest przesyłka za free, teraz zamawiam z kumpelą 2 paczki więc na tą standardową ofertę od 149 zł łapie się za 0zł

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:03   #635
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Fionka są
aaaa hahah
sprawa do przemyślenia

karmazynova co za .... dobrze, że to "tylko" o zmywarkę chodziło
mój też bierze telefon na treningi, ale nie mam serca, zeby przetestować łączność, mimo, że korci mnie strasznie

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:03   #636
adka_19
Wtajemniczenie

Ogólnie wiesz co moim zdaniem a mogę się mylić inny rodzaj zmęczenia nas dopadnie. Po prostu myślę że bardziej taki który znamy. Bo jednak ciąża dla pierworodek jest czymś całkiem nowym.. A zmęczenie choćby jak po pracy czy życiowe jest inne.

Stary 2015-11-09, 19:07   #637
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja kupiłam dwie te małe paczki bo coś czuję, że jedynek będziemy krótko używać. Jak się skończą to może kupimy jedynki z Dady
ja zaczynam od 2
jak Iga ( jak będę oficjalnie tak o niej mówić może podejmiemy decyzje na 1000% ) urodzi się malutka to wyślę tż po paczkę 1
na SR też mówili, żeby kupować od 2 ..

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Hejka Melduję się po dzisiejszej wizycie!
Badania nie miałam, bo lekarz stwierdził, że skoro mam gbsa dodatniego, to nie będzie go tam głębiej rozsiewał.
Na ktg wszystko w porządku, wzrosty tętna korelowały z ruchami, zresztą jak to zazwyczaj na lewym boku popisywał się synuś Miałam jeden większy skurcz na ok. 50%, ale mnie zazwyczaj łapią wieczorami...
Na usg też ok, wzrost głowy opanowany chyba, wrócił już mniej więcej do normy TP 25.11 i uwaga, mały przytył w 10 dni 600 gramów! Ja to czułam, bo w ciągu ostatniego tygodnia naprawdę zauważalnie urósł mi brzuch, no ale tyle aż?! Waży już 3300 i straciłam nadzieję na drobne dziecko...
Na następną wizytę mam mieć przygotowaną na kartce listę pytań nt porodu i będziemy omawiać

Trochę doczytałam, zaraz kończę, bo się rozpisałyście.
Na razie mam tylko pytanie do Sylwuski, gdzie na aliekspres zamawiałaś cottonballsy?
I Gryzia możesz wpisać u mnie wizytę 16.11
wszystko ok to najważniejsze a wagą się nie przejmuj - zawsze jest ten margines błędu ))

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-09, 19:10   #638
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Ogólnie wiesz co moim zdaniem a mogę się mylić inny rodzaj zmęczenia nas dopadnie. Po prostu myślę że bardziej taki który znamy. Bo jednak ciąża dla pierworodek jest czymś całkiem nowym.. A zmęczenie choćby jak po pracy czy życiowe jest inne.
No na pewno inne zmęczenie, ale pewnie większość jak nie wszystkie z nas nie pamięta tego zmęczenia sprzed ciąży
Dlatego tak trudno teraz pojąć, że to wszystko wróci na dawny tor, choć wydaje się zupełnie inaczej.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:12   #639
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
ten syrop jest na refluks i zgagę
można w ciąży na pewno

i nie nastawiaj się tak negatywnie, będzie dobrze, hormony się ustabilizują, zniknie nacisk na jelita i żołądek i wrócisz do formy
zobaczysz że Lili da ci takiego powera, że jeszcze góry będziesz chciała przenosić

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

fajnie, że się meldujesz

a ja wciąż nie mam torby
dziś powiedziałam tżtowi, że chcę jego treningową bo ma większą, a on niech z moją chodzi (czarna jest więc nie będzie wstydu)
a on na to, że przecież jak będę miała rodzić to on już na treningi nie będzie już chodził
jaki był zdziwiony jak mu powiedziałam, że ja już na dniach chcę się spakować, on chyba myślał, że ja ze skurczami porodowymi będę się pakowała

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

no ale pomyśl, że będziesz bogatsza o nasze relacje z pierwszych tygodni
Decyzja zatem podjęta, jutro idę do apteki

Dzięki Fionka, potrzebowałam takich słów, mimo że może nie okażą się prawda, ale po prostu chciałam, żeby ktoś napisał mi, ze będzie lepiej

Co do torby, to moja przyszła przed szpitalem, wietrzy sie, bo śmierdzi okropnie, muszę znaleźć kartkę z wyprawka i też już chce zapakować potrzebne rzeczy.

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
ja ostatnio tez w swoim to zauważyłam .. ale wiesz ile osób na to nie spojrzy .. ja po wypłacie zamawiam pake z feedo .. wychodzą 55gr za sztukę .. i kupie w rossku jedna mniejszą do szpitala .. a później będe sprawdzać czy są w marketach jakieś przeceny..
A co to jest feedo? Jakieś przeceny tam sa?
Cytat:
Ja się poddałam i zapuściłam sobie dzisiaj xylometazolin. Wreszcie mogę oddychać
Kalusia ja na przelomie 1/2 trymestru miałam zapalenie zatok, jak już pisałam dostałam antybiotyk, ale zanim miałam wizytę u gina, dzwoniłam do niego u powiedział, żebym bez obaw kupiła sobie zwykle krople w aerozolu do nosa, obojętnie jakie, ale nie typowe dla kobiet w ciąży, bo tam tylko sól morska, ja od tygodnia nie spałam w nocy ORZEZ ten katar, jak kupiłam, to i tak pryskalam tylko na noc, bo w dzień jakoś dam radę wytrzymać, a w nocy chciałam się w końcu wyspać i jaka była ulga!

Teraz jak byłam w szpitalu inny lekarz kazał, żeby ktoś z rodziny kupił mi syrop na suchy kaszel, bo w szpitalu nic,m nie mieli, to pytam jaki, bo przecież nie każdy można, to powiedział, że to bzdura, żaden producent nie chce brać na siebie odpowiedzialności i przez to na ulotkach jest tak napisane, co innego na lekach, ale powiedział, że na syropy można przymruzyc oko więc nie zamartwiaj się, ze wzięłas coś mocniejszego, bo ja już dawno to stosowalam i wszystko jest ok

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

Wiesz, ja też wiem, że po porodzie będzie ciężko... będę miała chwile zwątpienia (w samą siebie), fizycznie będę się też źle czuła i tak samo będę wyglądała... przygotowuję już męża na to, że będzie mnie musiał wspierać. Przy mamie nie będę chciała okazać słabości (mam nadzieję, że wytrzymam), a moja bliska koleżanka na co dzień jest w Krakowie...
Wiem, że kiedy minie ten najgorszy okres poznawania dziecka i bólu to wezmę się za siebie i wszystko ogarnę. Ale na początku chyba każdej z nas będzie ciężko. A na pewno tym, które mamami zostaną po raz pierwszy. Zresztą będziemy mieć też siebie, więc liczę na to, że jak wpadnę się tutaj wyżalić to dacie mi porządnego kopa, a jak trzeba to i wsparcie

Czyli w sumie na dobre Ci wyszła ta rozmowa Warunki chyba ok, tym bardziej, że teraz różnie się czujesz

No nie... Tż należy się ala: Niepoważny, żeby na tym etapie nie pilnować telefonu!
Dobrze, że leżysz Mam nadzieję, że lepiej się czujesz

Wow
Też chcę już 9!
Ja właśnie blisko nie mam żadnej koleżanki, wiem, że Mąż będzie starał sie jak może, zeby mnie wspierać i pomagać. No i masz rację, ja też liczę na Was i wiem, że mnie nie zawiedziecie, tak jak do tej pory, bo zawsze bylyscie pomocne, w końcu co tyle głów to nie jedna, więc z poradą to można walić jak w dym, no a pocieszyć też potraficie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:16   #640
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

A co to jest feedo? Jakieś przeceny tam sa?
feedo.pl strona z art dziecięcymi , generalnie szału nie ma , ale często mają fajne ceny dużych paczek pampersów jak jeszcze dojdzie do tego przesyłka za free

musze sie zebrac i isc z psem bo mnie zaczepia

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-09, 19:19   #641
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
sylwuska czuję się podobnie jak Ty...kto zrozumie kobietę w ciąży jak nie druga kobieta w ciąży? TŻ nie wszystko rozumie...
Ja najbardziej boję się tego, że będę tak wykończona porodem, że nie wiem - zapomnę, że mam dziecko albo że się nie obudzę na jego płacz w nocy...
I też mam wrażenie, że już nigdy nie opuszczą mnie mdłości, wymioty, zmęczenie...
Czemu nikt nie ostrzegał? Każdy tylko potrafi powiedzieć dołujące "Ciesz się tym co masz teraz bo potem nie będziesz miała czasu bąka puścić..."

Pocieszające w chooy.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

a to coś złego ten lek?
A JAK NAPISZE COS MEGA POCIESZJACEGO
PRZY DZIECKU MOZNA SIE WYSPAC ZA WSZYSTKIE CZASY I MIEC W CHOOOY CZASU DLA SIEBIE

Nie od poczatku ale z czasem. Jest to realne

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 19:23   #642
0enedue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
PRZY DZIECKU MOZNA SIE WYSPAC ZA WSZYSTKIE CZASY I MIEC W CHOOOY CZASU DLA SIEBIE

wydrukuje to sobie i porozwieszam

a tak serio wydaje mi się, że wszystko zależy od organizacji wiadomo ze początek to będzie całkowita rewolucja ale do późniejszych miesięcy podchodzę z optymizmem .. - czas pokaże

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-09, 19:24   #643
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka Melduję się po dzisiejszej wizycie!
Badania nie miałam, bo lekarz stwierdził, że skoro mam gbsa dodatniego, to nie będzie go tam głębiej rozsiewał.
Na ktg wszystko w porządku, wzrosty tętna korelowały z ruchami, zresztą jak to zazwyczaj na lewym boku popisywał się synuś Miałam jeden większy skurcz na ok. 50%, ale mnie zazwyczaj łapią wieczorami...
Na usg też ok, wzrost głowy opanowany chyba, wrócił już mniej więcej do normy TP 25.11 i uwaga, mały przytył w 10 dni 600 gramów! ala: Ja to czułam, bo w ciągu ostatniego tygodnia naprawdę zauważalnie urósł mi brzuch, no ale tyle aż?! Waży już 3300 i straciłam nadzieję na drobne dziecko...
Na następną wizytę mam mieć przygotowaną na kartce listę pytań nt porodu i będziemy omawiać

Trochę doczytałam, zaraz kończę, bo się rozpisałyście.
Na razie mam tylko pytanie do Sylwuski, gdzie na aliekspres zamawiałaś cottonballsy?
I Gryzia możesz wpisać u mnie wizytę 16.11
To super ze na wizycie ok, no i z główką już Mały przystopowal, aż dziw, ze przez tyle czasu tak może przybrać na wadze

Jak odczuwasz, to zobaczysz, wklejalam linka od kogo zamówiłam

http://m.aliexpress.com/item/32344023406.html

O tutaj, brałam kolor sweet pastel

Cytat:
sylwuska czuję się podobnie jak Ty...kto zrozumie kobietę w ciąży jak nie druga kobieta w ciąży? TŻ nie wszystko rozumie...
Ja najbardziej boję się tego, że będę tak wykończona porodem, że nie wiem - zapomnę, że mam dziecko albo że się nie obudzę na jego płacz w nocy...
I też mam wrażenie, że już nigdy nie opuszczą mnie mdłości, wymioty, zmęczenie...
Czemu nikt nie ostrzegał? Każdy tylko potrafi powiedzieć dołujące "Ciesz się tym co masz teraz bo potem nie będziesz miała czasu bąka puścić..."

Pocieszające w chooy.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

a to coś złego ten lek?
No dokladnie, to zrozumie tylko kobieta, która przeżyła coś takiego lub przeżywa to samo.

Ja wstawiania się nie boję, teraz śpię tak czuje, z resztą zawsze tak spałam, że myślę, że z tym nie będzie problemu. Bardziej moje myśli skłaniają się właśnie ku temu, ze to zmeczenie, mdłości i ciągle dolegliwości nie minal mimo porodu...

Ale OGOLNIE musimy dac radę, bo jak nie my to kto?

Cytat:
bo ja takie małam jak byłam mała
ostatnio na ur coś rozmawialiśmy o lego i mama tż sie odezwałą ze jakie lego jak mała będzie się tylko lalkami bawić - mam nadzieje ze po mojej minie i wzroku zrozumiała... ;]

mi się zawsze przypomni po fakcie .. i wtedy pije ewentualnie jak mnie zgada w nocy obudzi ..

forma takiego mleczka.. zawiesiny a smak miętowy .. nie wiem czemu tak to na mnie działa;/

wiesz co często jest promocja ze od 49 zł jest przesyłka za free, teraz zamawiam z kumpelą 2 paczki więc na tą standardową ofertę od 149 zł łapie się za 0zł
A rozumiem

Cytat:
Adka i o to mi właśnie chodziło, ja nie liczę na to, ze po porodzie, będę rzeska i pełna energii, tylko właśnie chciałabym, ze jeśli będę zmęczona, to będzie to inne zmęczenie, znane już nam z zycia, a nie takie jak teraz, ze ja cały dzień przeleze i nic nie dam rady robić, no kurde przecież ja się niczym nie zmeczylam, to czemu się tak czuje...

Stary 2015-11-09, 19:25   #644
_karmazynova_
Zadomowienie

acapella gratki udanej wizyty

Fionka pierwszy raz mi się zdarzyło, że zadzwoniłam do niego na trening, bo serio przestraszyłam się, że zmywarka zacznie się lać, a z drugiej strony prawie zasłabłam wstając od tej zmywarki, bo tak źle się poczułam.. dobrze że obok było krzesło i sobie na nie klapłam... mam nadzieję, że Twój TŻ bardziej pilnuje telefonu niż mój gamoń

Przykro mi, że nie odbierał W ciągu pracy nie odbierze, bo zjeżdża na dół na kopalni, więc myślałam, że chociaż na powierzchni po pracy, moge na niego liczyć...

sylwuska my chyba też wezwiemy fachowca, bo nie wiem czy TŻ sobie z tym poradzi...

Jejku mój młody teraz tak szaleje, że mam uczucie jakby mi gmerał rękami w bożenie. i właśnie się dowiedziałam co czujecie pisząc, że Was boli spojenie.
Głupia zmywarka, mam nadzieję, że wszystko zaraz przejdzie

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:30   #645
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Cytat:
u mnie na ulotce było nawet wprost napisane, że może powodować problemy skórne i dziecka, np grzybice. No ale już w ogóle sobie nie radzę z tym kaszlem, zamiast poprawy się pogarsza a jeśli do porodu nie wyzdrowieję to jak się będę zajmować dzieckiem? Przecież je od razu zarażę Nie mówiąc już o tym, w może być wtedy problem ze znieczuleniem czy cc.
A może spróbuj tak jak ja maść dla dzieci i niemowląt pilnego baby. Możesz mi wierzyć że męczyłam się z krtania 2 tygodnie. Może cudu nie ma ale ja już 3 noc śpię łatwiej oddychać.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:31   #646
0enedue
Zadomowienie

dziewczyny gdzie kupujecie torebki ? potrzebuje czegoś mieszczącego a4 .. czarnego .. te z h&m mi sie podobają ale są za dużeeee..

Iga 14.12.2015

Stary 2015-11-09, 19:35   #647
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny gdzie kupujecie torebki ? potrzebuje czegoś mieszczącego a4 .. czarnego .. te z h&m mi sie podobają ale są za dużeeee..
Ja często w ccc
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:39   #648
Fionka_31
Zakorzenienie

Acapella sluszna dziecię ma juz wagę ale nie przejmuj się to tylko tak orientacyjnie jest

Najważniejsze ze glowka sie uspokoila

Stary 2015-11-09, 19:40   #649
halwaya
Zakorzenienie

Adka fragrancedirect.co.uk hehe.. można przepaść oferty nie takie jak na carboodzie, ale "można się bawić"
Polecam. Ja jestem regularną klientka. Do PL też wyslalam paczki na święta z ich strony.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-09, 19:40   #650
Fionka_31
Zakorzenienie

Ogolnie bo na ulotce jest tak strasznie napisane :"Lek można stosować w ciąży jedynie w przypadku, gdy w opinii lekarza korzyść dla matki przeważa nad zagrożeniem dla płodu. "

Stary 2015-11-09, 19:41   #651
adka_19
Wtajemniczenie

Laskii.. chyba wiem co to znaczy skurcze przepowiadajace...

brzuch twardy jak skala z zaskoczenia... odpuszcza za chwile..
nie czuje bolu ani nic tylko delikatny dyskomfort.

czy to to ?

Stary 2015-11-09, 19:42   #652
Fionka_31
Zakorzenienie

Mi wszyscy mówią ze kobieta z 6 mcznym dzieckiem kwitnie. Troche późno ale wierze w to

A poza tym co innego zmęczenie z niewyspania a co innego zmęczenie ciążowe przy którym nie tylko brak snu nas niszczy

Stary 2015-11-09, 19:43   #653
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Adka fragrancedirect.co.uk hehe.. można przepaść oferty nie takie jak na carboodzie, ale "można się bawić"
Polecam. Ja jestem regularną klientka. Do PL też wyslalam paczki na święta z ich strony.
Ale tu same kosmetyki widze u nich ?
zaraz poszperam

Stary 2015-11-09, 19:44   #654
acapella
Zadomowienie

Sylwuska dzięki za odpowiedź, widziałam potem, że już komuś pisałaś, a ja nie zdążyłam doczytać, więc dodatkowe dzięki za cierpliwość :P

Czubasek no właśnie różnie z tym rossmannem, bo ja nigdy nie byłam przepuszczona, a na pewno kasjerki widziały bo np. z paką pampersów jeszcze byłam... Ostatnio raz w autobusie mnie pani puściła, ale to jeszcze z wanienką byłam i głośno skomentowałam, że oj sobie nie usiądę no i dziewczyna wstała, było to miłe i skorzystałam. I to jedyny raz. Dzisiaj w tramwaju zatłoczonym nikt się nie ruszył... No trudno, taki los.

Zaciekawa i inne , my też nie chcieliśmy stelaża pod wanienkę, bo zagraca, ale jak raz robiliśmy operację przesadzania kwiatków w wannie, to TŻ sam powiedział, że nie możemy mieć wanienki w wannie absolutnie, tak nas po 5 minutach bolały plecy. Ostatecznie wyjdzie na to, że będzie wanienka na pralce chyba stała

A tak w ogóle to kupiliśmy dzisiaj wózek! To już prawie wszystko z wyprawki. Jeszcze parę pierdół. Trochę nad kolorem kminimy czy nie za bardzo dziewczęcy, ale ostatecznie różowy nie jest, mamy erę gender, a poza tym okazyjny cenowo

A no i dzięki za gratki Główka mniejsza niby niż na ostatniej wizycie, więc to pewnie błąd pomiaru był. A ile stresu przez to... Teraz mniej więcej się pokrywają ze sobą wszystkie części ciała. Tyle że na tydzień przed tp

Edytowane przez acapella
Czas edycji: 2015-11-09 o 19:47
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:45   #655
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
feedo.pl strona z art dziecięcymi , generalnie szału nie ma , ale często mają fajne ceny dużych paczek pampersów jak jeszcze dojdzie do tego przesyłka za free

musze sie zebrac i isc z psem bo mnie zaczepia
A to nie wiedziałam o takiej stronie

Co do torebek to ja często w chinczyku kupuje ;P
Cytat:

Dzięki czyli takie rzeczy są jednak możliwe

Ja to byłam na prawdę złotym dzieckiem, mama opowiadała, że odkąd miałam 3 miesiące to calutka noc przespalam i choć byłam zasikana to się nie obudziłam, więc miała ze,mną na prawde raj, mam nadzieję, że Lila choć trochę z tego odziedziczy po mnie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
acapella gratki udanej wizyty

Fionka pierwszy raz mi się zdarzyło, że zadzwoniłam do niego na trening, bo serio przestraszyłam się, że zmywarka zacznie się lać, a z drugiej strony prawie zasłabłam wstając od tej zmywarki, bo tak źle się poczułam.. dobrze że obok było krzesło i sobie na nie klapłam... mam nadzieję, że Twój TŻ bardziej pilnuje telefonu niż mój gamoń

Przykro mi, że nie odbierał W ciągu pracy nie odbierze, bo zjeżdża na dół na kopalni, więc myślałam, że chociaż na powierzchni po pracy, moge na niego liczyć...

sylwuska my chyba też wezwiemy fachowca, bo nie wiem czy TŻ sobie z tym poradzi...

Jejku mój młody teraz tak szaleje, że mam uczucie jakby mi gmerał rękami w bożenie. i właśnie się dowiedziałam co czujecie pisząc, że Was boli spojenie.
Głupia zmywarka, mam nadzieję, że wszystko zaraz przejdzie
Może połóż się jeszcze, odpoczywaj, bo teraz to i przez nerwy możesz mieć gorsze samopoczucie, a ze zmywarka dacie radę, jak nie sami, to fachowiec pomoże.

Stary 2015-11-09, 19:47   #656
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

Pocieszające w chooy.
Jak mnie wkurvia takie gadanie, mam ochotę roznieść kogoś kto tak mówi...
Ja tam w pierwszych dniach mam zamiar nic nie robić, tz bedzie miał wolne to jakos sobie poradzi.
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-09, 19:52   #657
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Laskii.. chyba wiem co to znaczy skurcze przepowiadajace...

brzuch twardy jak skala z zaskoczenia... odpuszcza za chwile..
nie czuje bolu ani nic tylko delikatny dyskomfort.

czy to to ?
U mnie dokładnie tak to wygląda, tylko nie cały brzuch mam twardy, tylko,robi mi się taka gula i to ona jest twarda

Cytat:
Mi wszyscy mówią ze kobieta z 6 mcznym dzieckiem kwitnie. Troche późno ale wierze w to

A poza tym co innego zmęczenie z niewyspania a co innego zmęczenie ciążowe przy którym nie tylko brak snu nas niszczy
Dokładnie! Liczę na to, ze wtedy to będzie inne zmęczenie niz to, które jest teraz

Cytat:
Sylwuska dzięki za odpowiedź, widziałam potem, że już komuś pisałaś, a ja nie zdążyłam doczytać, więc dodatkowe dzięki za cierpliwość

Czubasek no właśnie różnie z tym rossmannem, bo ja nigdy nie byłam przepuszczona, a na pewno kasjerki widziały bo np. z paką pampersów jeszcze byłam... Ostatnio raz w autobusie mnie pani puściła, ale to jeszcze z wanienką byłam i głośno skomentowałam, że oj sobie nie usiądę no i dziewczyna wstała, było to miłe i skorzystałam. I to jedyny raz. Dzisiaj w tramwaju zatłoczonym nikt się nie ruszył... No trudno, taki los.

Zaciekawa i inne , my też nie chcieliśmy stelaża pod wanienkę, bo zagraca, ale jak raz robiliśmy operację przesadzania kwiatków w wannie, to TŻ sam powiedział, że nie możemy mieć wanienki w wannie absolutnie, tak nas po 5 minutach bolały plecy. Ostatecznie wyjdzie na to, że będzie wanienka na pralce chyba stała

A tak w ogóle to kupiliśmy dzisiaj wózek! To już prawie wszystko z wyprawki. Jeszcze parę pierdół. Trochę nad kolorem kminimy czy nie za bardzo dziewczęcy, ale ostatecznie różowy nie jest, mamy erę gender, a poza tym okazyjny cenowo

A no i dzięki za gratki Główka mniejsza niby niż na ostatniej wizycie, więc to pewnie błąd pomiaru był. A ile stresu przez to... Teraz mniej więcej się pokrywają ze sobą wszystkie części ciała. Tyle że na tydzień przed tp
Proszę

Jaki wózek kupiliscie? Pochawal się
Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Ja tam w pierwszych dniach mam zamiar nic nie robić, tz bedzie miał wolne to jakos sobie poradzi.
Jak tam się czujesz? Lepiej trochę, jak Twoje twardnienia? Masz jeszcze goraczke?

Stary 2015-11-09, 19:53   #658
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Biorę to żelazo. Bąki mam straszne i nie mam problemów z zaparciami a wręcz odwrotnie. Mój organizm chyba glupieje. Juz sama nie wiem czy to skurcze czy jelita :/
Mi żelazo bardzo dobrze działa na jelita

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Ciuszki w HM sa śliczne. A ja matka wyrodna ubieram dziecko w uzywany kombinezon na wyjście.
Ze mnie taka wyrodna matka, że mam większość używanych ubranek. Do tego używany kombinezon, śpiworek, wózek i przechodnia kołyska

Cytat:
Ale ja juz mam multum ciuchow na 56-62. Teraz ewentualnie poluje na 68-74. No i ja licze ze przychodzac w odwiedziny beda przynosic wlasnie takie komplety wiec odpuszczam.
Mam tak samo, na dodatek mam mnóstwo bodów a tylko parę śpiochów i półśpiochów. I też liczę na takie prezenty

Cytat:
gryzelda a bylas jej powiedziec zeby sie wstrzymala do rana bo Ty probujesz zasnac. Do niektorych trzeba prosto z mostu :/
Jak jeszcze mieszkaliśmy z teściami to szwagier nie miał skrupułów, żeby nam rano zrobić awanturę za to, że nie mógł spać bo późno się myliśmy (podobno u niego w pokoju słychać jak woda płynie w rurach)
Stary 2015-11-09, 19:59   #659
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość

Mnie tez to wkurza i wcale w to nie wierze owszem będzie dużo do ogarnięcia ale bez przesady nie ma co sie wpedzac w siec

Mój tz tez sobie poradzi i tez mam zamiar w pierwszych dniach się skupić na dziecku i swoich potrzebach tylko a co

Stary 2015-11-09, 20:01   #660
czubasek20
Zakorzenienie

Nakutwia mnie zab... przokropnie.
Nie mam.zadnego apapu w domu.
Myslicie ze moge wziac paracetamol w syropie dla dzieci???

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości