Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 20:07   #2611
geosmina
Wtajemniczenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Zazdroszczę kp, ja o moje walczyłam długo, mega dużo wysiłku, stresu, porad, wizyt położnych, ale się nie udało. Moje kp trwało 5 tygodni

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
No u mnie do tej pory mała nie zaśnie bez cycka jak tylko jestem w domu. Jak mnie nie ma to spoko śpi z babcią albo tatą, ale mnie nie popuści. Długo nie mogłam w ogóle wyjść wieczorem bo był cyrk że hej, do tego ssanie w nocy itd...Ale pokarmu raczej nie mam, czasem coś kapnie, ale nie zawsze, ona zresztą jak tylko się przyssa to od razu zasypia ;-)

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:12   #2612
Nadia_2
Raczkowanie

hej nie dam rady chyba być z Wami na bieżąco. . . dzisiaj teoretycznie powinnam dostać @ ale jak na razie nie ma, poczekam jeszcze spokojnie bo u mnie to tak zazwyczaj +/-2 dni. Testy już dwa robiłam ale zbyt wcześnie bo nie mogłam się doczekać :P dlatego zrobię dopiero za 2-3 dni jak @ nie będzie
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:20   #2613
__malaMi__
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jak zwykle dwa nocne marki na wątku siedzą

A ryczę, bo mam strasznie złą sytuację w pracy, bardzo bliska i zaufana mi osoba chcę mnie orżnąć na ponad 40.000 zł, i ogólnie sytuacja między nami nie jest za fajna. Mogę tak po prostu odejść i zostawić wszystko na jej głowie, wiem, że sobie na poradzi i będzie miała ogromny problem, ale jeszcze walczę bo po pierwsze potrzebuje tych pieniędzy, a po drugie nie wyobrażam sobie zostawić tak klientów z dnia na dzień. Więc jak widać, nie jest lekko
współczuję, kiepska sytuacja w pracy bardzo odbija się na zdrowiu, życzę wyjaśnienia po twojej myśli!

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

O rany rany!!jak przygotowania ślubne? suknie masz?obrączki macie już??no ubóstwiam śluby, ale bardziej chyba przygotowania

o tak czas przygotowań wspominam jako mega szalony, stresujacy, ale to była przygoda

Cytat:
Napisane przez confused women Pokaż wiadomość
Hej
Dziś odebrałam dopiero wynik bety z poniedziałku, wynik 6475,0 a tydzień temu w poniedziałek było 479. Chyba wzrost taki akurat, jak uważacie?
pięknie! obyśmy wszystkie tak szybko zachodziły

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Spokojnie, my robimy małe przyjęcie ślubne Mamy salę i fotografa. Obrączki i zaproszenia wybrane. Ja mam sukienkę.
pokazuj kiecke!

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość

Mi się wydaję że miało być 65 000, żeby serduszko było widoczne, albo mi się pomieszało Z pewnością coś zobaczysz. A kiedy masz wizytę? bo oczywiście zapomniałam
a mi się też coś wydaje, że 6,5 tys., ale mogę się mylić.

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie mam kompletnie czasu pisac, ale melduje ze moja beta pieknie przyrasta, za tydzien mam pierwsza wizyte u lekarza i zdecydowalismy sie prowadzic ciaze prywatnie

Wysłano przy użyciu Tapatalk

gratulacje i zdrowka!

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość

PS. Powstrzymajcie mnie- planowane testowanie wypada na 20 listopada a ja już chcę robić test ;( nie mogę wytrzymać
powstrzymuje! zdecydowanie za wcześniej, musiałabyś mieć owulacje max w 10 dc chyba...

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A wiecie, ze dopiero od wczoraj zaczelam sprawdzac szyjke, nigdy dotychczas nie przyszlo mi to do glowy...
I jakiez zdziwnienie mnie wczoraj spotkalo, ze moja szyjka miekka i otwarta... i ochota na przytulanie ostatnio ogromnA, mam nadzieje ze to objaw owulacji tak podekscytowana jak wczoraj dawno nie bylam
ja w tym miesiącu też się zagłębiłam w temat i rozpoznałam kiedy jest miękka i otwarta, niestety nie wiem kiedy jest wysoko, a kiedy nisko, bo mam tyłozgięcie i nie ogarniam tego
Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość

Słuchajcie, boli mnie "coś" z lewej strony w dole brzucha. Zastanawiam się czy to nie jajnik jeśli to on, to ciekawe czy na @ czy na coś innego
mnie ciągle coś "dźga", ale chyba za bardzo sie skupiam na analizowaniu tego co to :P

Cytat:
Napisane przez aska8999 Pokaż wiadomość
Pozczytuje Was od pazdziernika i staram sie o dzidzie od 3 miesiecy. Teraz mam 22 dzien cyklu i zrobilam test ciazowy dlatego ze wczesnie mialam owulacje, jeden zrobilsm o godz 13 i wyszedl chyba pozytywny, jest widoczna bledsza dtuga kreska ( na zdjeciu) i drugi o 16 i byl negatywny zadnej drugiej kreski. Teraz nie wiem co myslec...
wg mnie jesteś w bardzo wczesnej ciązy, a drugi test nie wyszedł, bo mocz był po prostu "rozcieńczony". pierwsze testy lepiej robić rano, dopiero po spodziewanej 2 chyba wychodzą pozytywne nawet o późniejszej porze
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:23   #2614
heyho
Raczkowanie

To może i ja się przywitam, bo już mi głupio tak poczytywać z ukrycia Witajcie, kobietki! Gratuluje tym "zaciążonym", za testerki trzymam kciuki!

O mnie trudno powiedzieć, żebym starała się o maleństwo, jednak przez pierwszy cykl nie staram się nie zajść (aktualnie to mój 27dc) Wszystkie warunki sprzyjające, ale przez zrosty na jajowodzie i huśtawki hormonalne (leczę się bromergonem i letroxem) staram się nie napalać za bardzo, żeby się nie rozczarować.

Męczy mnie jednak taka rzecz... W okresie 15 - 20 dnia cyklu zaczęło rozkładać mnie okropne przeziębienie i przez jakieś 6 dni przyjęłam łącznie 8 aspiryn, 7 fervexów, 2 apapy, 8 gardloxów, 1 gripex... Nie monitorowałam owulacji, ale biorąc pod uwagę regularność cykli, przypadała na 14-16 dc. Teraz odchodzę od zmysłów i martwię się, że może jakimś cudem zaszłam w ciąże, pomimo tych wszystkich moich przeszkód. Czy mogłam zaszkodzić maluchowi? Wiecie cokolwiek na ten temat? Bo ja prawie płaczę, gdy o tym myślę...

heyho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:46   #2615
Panna_Hanna
Zadomowienie

Czesc heyho Nie martw sie na zapas. Ewentualnej ciazy nie zaszkodzilas, ale swojej watrobie troche tak :P nie jedz takiej ilosci prochow bo rozwalisz sobie zoladek i watrobe.
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 20:55   #2616
__malaMi__
Zadomowienie

no i mam wyniki badan

prolaktyna git bo 15

tsh 1,5

ft3 49%, to spoko, ale
ft4 23%

nigdy nie leczyłam się na tarczycę, nie mialam zbytnio podstaw, ale z tego co wyczytałam to ten wynik 23% jest słaaaby

ma któraś z was doświadczenie w tej kwestii?
Stary 2015-11-12, 21:01   #2617
heyho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Czesc heyho Nie martw sie na zapas. Ewentualnej ciazy nie zaszkodzilas, ale swojej watrobie troche tak :P nie jedz takiej ilosci prochow bo rozwalisz sobie zoladek i watrobe.
To w ciągu kilku dni Staram się nie brać przy najmniejszym bólu leków, ale przeziębienie tłumię w zarodku, bo "przechodzone" zawsze się u mnie kończy źle.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 21:10   #2618
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Obyło się bez problemów? Nie płakał za smoczkiem?

Ahaa.. To niesprawiedliwe dla tych kobiet które mają zamrożone zarodki co mają teraz zrobić? Zostawić je?

Eh ja chodze od stycznia prywatnie, wizyty miałam co ok 2 tyg więc też kasy poszło

Bardzo bezboleśnie się to zadziało, aż w szoku jestem, bo do tej pory bez smoczka nie było opcji zaśnięcia. Ale zaczął drażnić mu dziąsła, raz wyrzucił i zasnął bez no i potem już mu nie podarowałam ciumka swoją maskotkę szmatkę zamiast smoka.

No masakra z tymi kobietami samotnymi. Niezly precedens, bo prawo zadziałało dla nich wstecz...

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 22:06   #2619
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Co tam ciekawego mówili?
Współczuje sytuacji w pracy
Cytat:

Chciałabym oficjalnie pochwalić się, że mój syn został odsmoczkowany od wtorku już zasypia bez

To miasto kobiet miało dotyczyć zapisu w ustawie zabraniajacego samotnym kobietom podchodzenia do in vitro, a co szokującew tym wypadku prawo działa wstecz i samotne kobiety mające już zamrożone zarodki nie mogą podejść do transferow, jeśli nie mają partnera. Nie oglądałam odcinka, alw widziałam zapowiedź.
Kasia gratuluję odsmoczkowania Super, że tak łatwo i sprawnie poszło

Tak jak już pisałyście mówili o ustawie w sensie kobiet samotnych i par homoseksualnych. Masakra... o ile posiadanie dziecka przez pary homoseksualne i samotne matki pozostawiam bez komentarza, to myślałam, że powiedzenie "prawo nie działa wstecz" stosuje się do wszystkiego, no ale niestety nie w naszym kraju Ja sobie tego nie wyobrażam. Kobiety pomroziły swoje zarodki, mają już np. jedno dziecko z in vitro i ten zamrożony zarodek to mogłaby być siostra lub brat a muszą je oddać do adopcji komuś zupełnie obcemu. A jak nie oddadzą dobrowolnie, to po 20 latach same zostaną przekazane do adopcji. To musi być straszny cios dla tych kobiet.

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
hejj ale duzo piszecie, pewnie juz mnie nikt nei pamieta

byłam u nowego gina, leki na wywołanie @, potem od 16dc znów leki na wywołanie i przyjsc. czyli dopiero styczen kolejna wizyta i zoacyzmy co się dzieje z jajnikami..

kazał mi tez jesc ovarin, polecam dla starających się ma kwas foliowy cos tam co og przyswaja i inne bajery aha reguluje hormony w organizmie, jest to suplement diety nie leki

czasami mam dosc, ze staran nici, ciekawe czy luteina w ogole zadziała
poszło mi już 500zł na gina i leki nie jestem jakas bogata wiec odczulismy sporo a to nie koniec bo jeszcze czekam wyniki posiewu grzybica dalej niedoleczona
pozdrawiam moje rozwalone jajniki
Oczywiście, że pamiętamy
Aguś głowa do góry Widocznie, Ty będziesz musiała przejść trochę dłuższą drogę w staraniach o malucha, trochę więcej wysiłku będzie Cię to kosztować, ale wierzę, że Wam się uda! Zaciśnij zęby i nie poddawaj się! Wiem, że każda z nas wcześniej czy później urodzi zdrowego malucha

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
hej nie dam rady chyba być z Wami na bieżąco. . . dzisiaj teoretycznie powinnam dostać @ ale jak na razie nie ma, poczekam jeszcze spokojnie bo u mnie to tak zazwyczaj +/-2 dni. Testy już dwa robiłam ale zbyt wcześnie bo nie mogłam się doczekać :P dlatego zrobię dopiero za 2-3 dni jak @ nie będzie
Cierpliwość zostanie wynagrodzona Informuj nas tutaj na bieżąco!

Cytat:
Napisane przez heyho Pokaż wiadomość
To może i ja się przywitam, bo już mi głupio tak poczytywać z ukrycia Witajcie, kobietki! Gratuluje tym "zaciążonym", za testerki trzymam kciuki!

O mnie trudno powiedzieć, żebym starała się o maleństwo, jednak przez pierwszy cykl nie staram się nie zajść (aktualnie to mój 27dc) Wszystkie warunki sprzyjające, ale przez zrosty na jajowodzie i huśtawki hormonalne (leczę się bromergonem i letroxem) staram się nie napalać za bardzo, żeby się nie rozczarować.

Męczy mnie jednak taka rzecz... W okresie 15 - 20 dnia cyklu zaczęło rozkładać mnie okropne przeziębienie i przez jakieś 6 dni przyjęłam łącznie 8 aspiryn, 7 fervexów, 2 apapy, 8 gardloxów, 1 gripex... Nie monitorowałam owulacji, ale biorąc pod uwagę regularność cykli, przypadała na 14-16 dc. Teraz odchodzę od zmysłów i martwię się, że może jakimś cudem zaszłam w ciąże, pomimo tych wszystkich moich przeszkód. Czy mogłam zaszkodzić maluchowi? Wiecie cokolwiek na ten temat? Bo ja prawie płaczę, gdy o tym myślę...
Witaj Spokojnie, na tak wczesnym etapie jeszcze nic maleństwu się nie stanie Skoro masz 27 dc, to kiedy testujesz? Trzymam kciuki za pozytywny wynik

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy - nie poddam się. Nie dam tej satysfakcji
Stary 2015-11-12, 22:18   #2620
heyho
Raczkowanie

Jutro z samego rana
Nie chcę się nastawiać, ale oczywiście wszystkie możliwe objawy już u siebie widzę. Jak my wszystkie.

Stary 2015-11-12, 22:21   #2621
__malaMi__
Zadomowienie

ja tez jutro testuje, ale raczej dla swietego spokoju, bo to 27 dc i musze wiedzieć czy nie jestem w ciazy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-12, 22:29   #2622
VelaLuca
Wtajemniczenie

To dziewczyny czekamy jutro na nowe, kolejne II kreseczki
Stary 2015-11-12, 22:56   #2623
natlem
Zadomowienie

Trzymam kciuki za 2 kreseczki :-D

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 01:30   #2624
Panna Izabela
Zakorzenienie

Hej Wybaczcie, że się często nie udzielam... Ciągle się coś dzieje, a miał być spokojny tydzień... Nie wiem, kiedy taki nadejdzie...
za testy i gratuluję ciężarnym
Jak myślicie, powiększony jajnik wróży bardzo źle?
Cytat:
Jak zwykle dwa nocne marki na wątku siedzą

A ryczę, bo mam strasznie złą sytuację w pracy, bardzo bliska i zaufana mi osoba chcę mnie orżnąć na ponad 40.000 zł, i ogólnie sytuacja między nami nie jest za fajna. Mogę tak po prostu odejść i zostawić wszystko na jej głowie, wiem, że sobie na poradzi i będzie miała ogromny problem, ale jeszcze walczę bo po pierwsze potrzebuje tych pieniędzy, a po drugie nie wyobrażam sobie zostawić tak klientów z dnia na dzień. Więc jak widać, nie jest lekko
Jaaa nocny marek zgłaszam się
Niefajna sytuacja w pracy...

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Dzisiaj jedziemy z TŻtem zawieźć wypowiedzenie. Oby nie robili problemów ala:

Dzisiaj mamy 4 miesiące do ślubu!

Muszę kilka dni odsapnąć. Poczytałam co u Was i trzymam kciuki za wszystkie testujące i potrzebujące. Wczoraj byłam przy najgorszej sytuacji jaka może spotkać kobietę. Sama muszę to psychicznie przetrawić.Jak ktoś nie chce niech nie czyta kolejnego zdania. Rodziła u nas pacjentka martwe dziecko. Mam piękny zawód, a jednocześnie chwilami tak bardzo smutny
Doskonale rozumiem, co przeżywała kobieta... Musiało i Tobie być ciężko na to patrzeć i zachować zimną krew, ja czasem współczuję położnej, która musiała mi zabrać Wikusię i zanieść do szpitalnej chłodni... A poród był naturalny? I ta kobieta wiedziała, że takie dziecko urodzi? Wybacz, że się tak wypytuje, jak uważasz, że nie powinnaś to nie pisz (aczkolwiek nie znamy ani kobiety, ani szpitala, w którym pracujesz ) Po prostu nie znam nikogo, kto by przeszedł to, co ja, czasem się zastanawiam, czy reagowałam normalnie, o ile w takiej sytuacji istnieje jakaś norma...
Cytat:
Bardzo sie ciesze ze wszystko w porzadku Gratulacje jeszcze raz!
A ja juz chyba wymyslilam moj prezent pocieszenia. Reklamuja w tv te depilatory na swiatlo philips lumea. Ma moze ktoras z Was to cudo? Bo sie lekko napalilam
Ooo ja się depilatorów boję... Nie potrafię sobie świadomie zadawać bólu

Cytat:
Dziewczyny nie mam kompletnie czasu pisac, ale melduje ze moja beta pieknie przyrasta, za tydzien mam pierwsza wizyte u lekarza i zdecydowalismy sie prowadzic ciaze prywatnie

Wysłano przy użyciu Tapatalk
Dobra decyzja
Cytat:
A ja się martwię moim TSH tyle się naczytałam o zagrożeniach masakra Chciałabym już coś działać w tej sprawie a wizyta dopiero w środę
Nie martw się i absolutnie nie czytaj Google!!! Środa już niedługo!
Cytat:
I to jest prawidłowe podejście z ciąż spokojnych, radosnych mamuś, rodzą się spokojne i radosne dzieciaki

Tiaaaa....
No daj nam Boże.
Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
A wiecie, ze dopiero od wczoraj zaczelam sprawdzac szyjke, nigdy dotychczas nie przyszlo mi to do glowy...
I jakiez zdziwnienie mnie wczoraj spotkalo, ze moja szyjka miekka i otwarta... i ochota na przytulanie ostatnio ogromnA, mam nadzieje ze to objaw owulacji tak podekscytowana jak wczoraj dawno nie bylam
A ja nie wiem gdzie i jaką szyjkę mam
Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny .
Przypomnialo mi sie ze kiedys robilam badania i wysxlo mi że mam za duzo żelaza . Jak myslicie moze mi to przeszkodxic w staraniu sie o bąbelka ?
Ja miałam 6 lat praktycznie brak żelaza, poniżej normy. Teraz pierwszy raz w życiu miałam ponad normę. Ale lekarka moja nie uznała tego za problem, co więcej nadal biorę preparat z żelazem. Ufam jej, no i ona wie, że chcę się starać o dziecko, więc nie może to być coś złego aa na nadmiar żelaza - kawy, herbaty, cola

Cytat:
Pozczytuje Was od pazdziernika i staram sie o dzidzie od 3 miesiecy. Teraz mam 22 dzien cyklu i zrobilam test ciazowy dlatego ze wczesnie mialam owulacje, jeden zrobilsm o godz 13 i wyszedl chyba pozytywny, jest widoczna bledsza dtuga kreska ( na zdjeciu) i drugi o 16 i byl negatywny zadnej drugiej kreski. Teraz nie wiem co myslec...
Poranny mocz najlepszy. Najlepiej poczekaj z dzień czy dwa i zrób z rana albo zrób betę...
Cytat:
To jesli mi sie udalo to moge dac rade, zeby trzymac po stosunku wyzej pupe, bo ja wlasnie w tym cyklu tak robilam. kurcze chyba nie wierze w to ze moge byc w ciazy..
Za duzo zelaza?? Raczej nie przeszkadza, ale to chyba rzadko spotykane.
Wątpię, żeby to miało jakikolwiek wpływ

Cytat:

Witaj
Nie bierz tyle leków bo i sobie zaszkodzisz. Jeśli podejrzewasz ciążę, to odstaw leki i przerzuć się na naturalne metody aż nie nabierzesz pewności. Przy bólu gardła i kaszlu miej owinięte gardło nawet czymś cienkim lub golfem, stawaj przy otwartym oknie na 5 minut powoli i głęboko oddychając... Ja byłam przeziębiona 3 tygodnie i byłam w ciąży, początkowo nie wiedziałam o ciąży i brałam leki, co prawda kilka dni ale jednak...

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 04:48   #2625
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Ja wczoraj położyłam się z TŻ żeby się zdrzemnąć po 17 i spaliśmy do 5 rano Ale nie ma się co dziwić bo wczoraj pierwszy raz od pół roku musiałam tak wcześnie wstać do pracy Dzisiaj trochę później bo na 7 A weekend wolny

Zaraz Was nadrobię bo widzę że od wczoraj trochę postów przybyło

---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:37 ----------

Cytat:
Witaj Moim zdaniem to może być ciąża ale w ciągu dnia nie warto robić testów Najlepiej rano, z pierwszego siku Albo na betę

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
hejj ale duzo piszecie, pewnie juz mnie nikt nei pamieta

byłam u nowego gina, leki na wywołanie @, potem od 16dc znów leki na wywołanie i przyjsc. czyli dopiero styczen kolejna wizyta i zoacyzmy co się dzieje z jajnikami..

kazał mi tez jesc ovarin, polecam dla starających się ma kwas foliowy cos tam co og przyswaja i inne bajery aha reguluje hormony w organizmie, jest to suplement diety nie leki

czasami mam dosc, ze staran nici, ciekawe czy luteina w ogole zadziała
poszło mi już 500zł na gina i leki nie jestem jakas bogata wiec odczulismy sporo a to nie koniec bo jeszcze czekam wyniki posiewu grzybica dalej niedoleczona
pozdrawiam moje rozwalone jajniki
Ja też pamiętam

Niestety żeby się sensownie leczyć trzeba płacić też nie jestem bogata, gdyby nie pakiet z pracy to byłoby mi ciężko... Ale ważne żeby leczyć i wyleczyć, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze
Cytat:

Dziewczyny starające się
Polecam testy ciążowe PEPINO (są np. w tesco za 4,99zł).
U mnie w piątek z porannego moczu wyszła druga blada kreska, a w poniedziałek bete z krwi miałam zaledwie 140... Także są bardzo czułe
Ej to nie taki czuły wcale Mój wyszedł pozytywny przy becie = 7

Cytat:

Witaj Spokojnie, tak wcześnie biorąc leki na pewno nie zaszkodziłaś maluchowi jeśli się udało zajść

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 05:04   #2626
Fantasmagori
Zakorzenienie

Jeszcze jeden z naszych kotów - z okazji piątku 13 oczywiście ten (a raczej ta ) czarny - przyniesie Wam szczęście!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: png koot.png (278,3 KB, 13 załadowań)

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 06:47   #2627
__malaMi__
Zadomowienie

test jak się spodziewałam negatywny. a mimo to rozczarowanie jest, bo wiem, że owulka była. eh ciekawe ile takich rozczarowań mnie czeka
Stary 2015-11-13, 07:47   #2628
wiolka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __malaMi__ Pokaż wiadomość
test jak się spodziewałam negatywny. a mimo to rozczarowanie jest, bo wiem, że owulka była. eh ciekawe ile takich rozczarowań mnie czeka
za kolejny cykl. Nie martw się, na pewno niedługo zobaczysz 2 kreski

Ja się jutro spodziewam @. Dzisiaj temperatura spadła do 36,51, także na 99% nic z tego... 1% zawsze sobie zostawiam na wszelki wypadek
Endokrynolog mówił, że z moją tarczycą nie jest źle... wysłał na powtórzenie badania TSH, FT4, prolaktynę (też miałam podwyższoną) i na USG tarczycy. Kolejna wizyta za dwa tygodnie... Ten cykl raczej na straty, ale może kolejny okaże się tym szczęśliwym

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Cytat:
Jutro z samego rana
Nie chcę się nastawiać, ale oczywiście wszystkie możliwe objawy już u siebie widzę. Jak my wszystkie.
Hej Trzymam kciuki

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
A ja się martwię moim TSH tyle się naczytałam o zagrożeniach masakra Chciałabym już coś działać w tej sprawie a wizyta dopiero w środę
Nie martw się lekarz na pewno coś zaradzi

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Noo ja już po pracy

Słuchajcie, boli mnie "coś" z lewej strony w dole brzucha. Zastanawiam się czy to nie jajnik jeśli to on, to ciekawe czy na @ czy na coś innego
za dwie kreski
wiolka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 08:33   #2629
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Czy mogłam zaszkodzić maluchowi? Wiecie cokolwiek na ten temat? Bo ja prawie płaczę, gdy o tym myślę...
Nie zaszkodziłaś

Cytat:
Bardzo bezboleśnie się to zadziało, aż w szoku jestem, bo do tej pory bez smoczka nie było opcji zaśnięcia. Ale zaczął drażnić mu dziąsła, raz wyrzucił i zasnął bez no i potem już mu nie podarowałam ciumka swoją maskotkę szmatkę zamiast smoka.

No masakra z tymi kobietami samotnymi. Niezly precedens, bo prawo zadziałało dla nich wstecz...
To super że obyło się bez płaczu

Cytat:
Kobiety pomroziły swoje zarodki, mają już np. jedno dziecko z in vitro i ten zamrożony zarodek to mogłaby być siostra lub brat a muszą je oddać do adopcji komuś zupełnie obcemu.
To jest jakaś masakra. Nie wiem co bym zrobiła na ich miejscu, nie chciałabym oddawać komuś moich zarodków!
W ogóle nie wyobrażam sobie co muszą czuć te kobiety

Cytat:
Jeszcze jeden z naszych kotów - z okazji piątku 13 oczywiście ten (a raczej ta ) czarny - przyniesie Wam szczęście!
Słodziak

Cytat:
Na pewno mało
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-13, 08:33   #2630
Nadia_2
Raczkowanie

Cytat:

u mnie też nic z tego tak jak się spodziewałam dzisiaj w nocy dostałam @ jestem nieprzytomna pół nocy nie spałam bo takie bóle brzucha miałam jak nigdy nawet tabletki nie działały

Następny miesiąc jest nasz!!!
Nadia_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 08:41   #2631
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry!

Ej to nie taki czuły wcale Mój wyszedł pozytywny przy becie = 7
Czyli jaki test taki czuły?
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 08:45   #2632
Panna_Hanna
Zadomowienie

Zgubilam gdzies cytat ale rowniez polecam testy pepino. Sa tanie a ich czulosc to >5! Wiekszosc tych drozszych ma czulosc > 25.
Stary 2015-11-13, 09:45   #2633
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

Hej dziewczynki. Moje nastawienie póki co nie istnieje. Jestem wręcz na nie. Mam tyle stresu w pracy, mieszkanie kupilismy. Czuje się przybita ilością zmartwień. Może to nie mój czas :-(
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 10:05   #2634
201604261006
Konto usunięte

A moja ginka dziś mi wizytę odwołała
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 11:42   #2635
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj
Cytat:

Gratuluję odsmoczkowania i to bezbolesnego moja siostra to miała sceny dantejskie przez kilka dni ze starszą córką, więc u Ciebie to rzeczywiście bajka.
Cytat:
Twój kot wygląda jak chudszy mój kocur. Poniżej oba moje królewicze
Cytat:
Kciuki za kolejny cykl

Cytat:
Napisane przez Nadia_2 Pokaż wiadomość
u mnie też nic z tego tak jak się spodziewałam dzisiaj w nocy dostałam @ jestem nieprzytomna pół nocy nie spałam bo takie bóle brzucha miałam jak nigdy nawet tabletki nie działały

Następny miesiąc jest nasz!!!
Za kolejny cykl wobec tego.
Cytat:
A moja ginka dziś mi wizytę odwołała
he???no nie fajnie. A wiadomo już kiedy Cię przyjmie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SL277343.jpg (77,2 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2015-11-13 o 11:56
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:10   #2636
Panna_Hanna
Zadomowienie

Dziewczyny przyznam sie Wam ze testowalam dzisiaj. Wiem ze jest jeszcze za wczesnie ale mam od kilku dni takie dziwne podolewanie w okolicy pachwiny - chyba jajnik. No i cos tam jakby widac... Boje sie cieszyc bo to przeciez za wczesnie...
ImageUploadedByWizaz Forum1447420219.994335.jpg
Stary 2015-11-13, 13:14   #2637
klaudus_2
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny przyznam sie Wam ze testowalam dzisiaj. Wiem ze jest jeszcze za wczesnie ale mam od kilku dni takie dziwne podolewanie w okolicy pachwiny - chyba jajnik. No i cos tam jakby widac... Boje sie cieszyc bo to przeciez za wczesnie...
Załącznik 6087671
Widać, blada kreseczka bo jest pewnie jeszcze wcześnie Gratuluję Mnie od tygodnia boli brzuch w dole chyba się zaziębiłam Ja myślę, że nam w tym cyklu się nie udało
klaudus_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-13, 13:18   #2638
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 6087671
Bladziutka kreska oznacza ciążę Kolejna mamuśka Ale ten wątek nadaje tempo
Stary 2015-11-13, 13:23   #2639
Panna_Hanna
Zadomowienie

Dziewczyny ale jak to sie stalo? :P Skazalam ten cykl na porazke bo w czasie owulacji maz byl w delegacji. Kochalismy sie przed i po dniach plodnych!
Stary 2015-11-13, 13:27   #2640
confused women
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ale jak to sie stalo? :P Skazalam ten cykl na porazke bo w czasie owulacji maz byl w delegacji. Kochalismy sie przed i po dniach plodnych!
Bo to też jest metoda jak się okazuje Ja i TŻ kochaliśmy się zaraz po okresie, a w dni płodne go nie było i co? Też jestem w ciąży

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości