Mamusie grudniowe 2015 cz. 9 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-15, 10:01   #1831
lobofylia
Raczkowanie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz. 9

Hm no ja tez zaczęłam myśleć czy to nie wody... ja mam różnie w ciągu dnia :/ np po wysiłku mam więcej i po nocy... ale skoro dużo z was tak ma to chyba nie mam co świra dostawać.

Mój gin wyszedl z założenia że to moja druga ciąża wszystko ok to dopiero na 5 grudnia a jakby cos wcześniej było złego to wtedy ehh... a mnie trochę schizuje wizyta skoro to teoretycznie data porodu wg om...

Musze badania porobić. Czekam na wynik gbs i w następnym tygodniu chciałam tego wr i ten hbs czy cos robić. Ten jeden chyba tylko dwa tygodnie jest ważny :/
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:05   #1832
ogolnie
Zakorzenienie

Lobo u mnie też mokro. Czasem nawet jak siedzę to czuje że mi leci i nieraz też miałam wizję że to wody, ale ostatecznie stwierdziłam że to wydzielina. Ostatnio nader dużo jej jest i coraz więcej wkładek zużywam.
Już nie wspomnę co dzieje się po
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:07   #1833
lobofylia
Raczkowanie

Hmm no ok ogólnie uspokoilas mnie trochę bo ja to miałam takiego schiza już.
lobofylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:09   #1834
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _karmazynova_ Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię.. ja też mam nadzieję, że dotrwam do wyznaczonego terminu - w środę będę go ustalać. U mnie jest ten plus szpitala, że warunki sanitarne itp. są ok. Jeżeli masz wątpliwości co do miejsca porodu z ciekawości możesz pogadać z tym ordynatorem. Wtedy będziesz wiedzieć na czym stoisz i będziesz mieć czyste sumienie, że próbowałaś. Najważniejsze, żeby Ci zapewnił, że będziesz mieć cc. Zdarzały się przypadki, że pomimo wskazań do cc lekarz/ordynator decydował inaczej

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ----------

U mnie tak jak pisze cien - też potrzebne jest skierowanie. Mam dodatkowo wskazanie do cc wpisane na pierwszej stronie karty ciąży.

Cień mogę Cię prosić o zmianę terminu mojej wizyty z jutra na środę dziękuję
Kochana chętnie bym zmieniła ale to nie do mnie prośba tylko do Gryzeldy chyba?

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:11   #1835
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
lobofylia u mnie też mokro, ale nie cały czas..w piątek cały dzień, wczoraj tak średnio...w piątek już zaczęłam myśleć czy to nie wody, ale widzę,że dużo z Was się na to skarży,więc chyba normalne.
U mnie też bardzo mokro rano tez się stresowalam czy to przypadkiem nie wody
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:12   #1836
zaciekawa
Raczkowanie

mi gin nie zalecił powtórnego hbs ani wr :/
Stary 2015-11-15, 10:15   #1837
kalusia87
Zakorzenienie

Brawo my jedziemy dzisiaj do moich rodziców (pewnie ostatni raz przed porodem) a mama nam pomaga miód sprzedawać bo jakiś instynkt handlowca się w niej odezwał No i dopiero po ponad 20 km się zorientowaliśmy, że miodu nie wzięliśmy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 10:16   #1838
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny,a jak bierzecie ubrania dla dziecka to bierzecie takie ładniejsze na cały pobyt czy tylko te ładne na wyjście a te mniej ładne na pobyt?
Stary 2015-11-15, 10:26   #1839
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny,a jak bierzecie ubrania dla dziecka to bierzecie takie ładniejsze na cały pobyt czy tylko te ładne na wyjście a te mniej ładne na pobyt?
Ja ładniejsze chyba tylko na wyjście bo boję się, że jeśli położne będą brały dzieci do kąpania to ubranka mogą nie wrócić
Stary 2015-11-15, 10:26   #1840
limonka_86
Zadomowienie

Ja spakowalam wszystkie nowe i ładne raczej mam nadzieje ze mi nie zginą w szpitalu
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:26   #1841
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
u mnie w tym starym szpitalu dzieci leżą w szpitalnych, więc chociaż tyle..pewnie,że chciałabym malucha od razu wystroić, ale z drugiej strony jakby miało mi coś zginąć, to już wolę przecierpieć te parę dni

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 10:29   #1842
_karmazynova_
Zadomowienie

Lobo u mnie też dużo. Zmiana wkładek następuje dużo częściej, a infekcji brak.

Cytat:
Napisane przez cienwiatru Pokaż wiadomość
Kochana chętnie bym zmieniła ale to nie do mnie prośba tylko do Gryzeldy chyba?
O kurde! rzeczywiście. kalafior zrobił wielki come back

Gryziu już zmieniłaś za co dziękuję

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Brawo my jedziemy dzisiaj do moich rodziców (pewnie ostatni raz przed porodem) a mama nam pomaga miód sprzedawać bo jakiś instynkt handlowca się w niej odezwał No i dopiero po ponad 20 km się zorientowaliśmy, że miodu nie wzięliśmy
O kurcze... szkoda.. Ja ostatnio pojechałam wymienić prawo jazdy i zdjęć nie zabrałam nic nie załatwiłam. :/

Cytat:
U mnie szpital zapewnia ubranie dla młodego. Jeżeli by nie zapewniał, to ładniejsze bym wzięła tylko na wyjście, a w szpitalu takie normalne

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:32   #1843
ogolnie
Zakorzenienie

No właśnie ja też nie chciałabym, żeby mi ubranka poginęły...A w sumie jeszcze nawet nie wiem czy ten szpital zapewnia ubranka czy nie...Dowiem się w sobotę za tydzień, bo jedziemy obejrzeć porodówkę i oddział poporodowy.
Kurde, ilekroć chcę zacząć pakować torby to wychodzi, że nic jeszcze nie wiem
W sensie co szpital zapewnia a co nie, bo jeśli coś zapewnia to na pewno nie będę brała swoich rzeczy, bo szkoda miejsca w torbach zabierać.

A do jedzenia kupujecie sobie jakieś batoniki zbożowe czy coś ?
Stary 2015-11-15, 10:40   #1844
sylwoha
Zakorzenienie

Ogolnie szpital
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:41   #1845
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Ja mam sporo ciuchów od koleżanki, z zaznaczeniem ze mogę wyrzucić co sie zniszczy ale resztę chciałaby z powrotem - kilka sztuk faktycznie wyrzuciłam przez jakieś małe dziurki, niesprane plamy i po prostu dorzucę jej trochę ubranek które sama kupiłam. Z reszty planuję zostawić sobie takie uniwersalne, typowo dziewczęce oddam albo sprzedam.
Może dzisiaj w końcu wstawimy łóżeczko
Bardzo fajne podejście z tymi ubrankami z jednej strony na luzie i bez przesady a z drugiej wiadomo koleżance też coś się przyda. Najważniejsze zeby sie dogadac wcześniej. U mnie w rodzinie byla taka syt ze dziewczyna chciała spowrotem ubranka po 6 latach - i zaskczona, ze nie wszystko jest z idealnym stanie...

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
U mnie też bardzo mokro rano tez się stresowalam czy to przypadkiem nie wody
U mnie tak samo. Co jakis czas lece sprawdzic czy to na pewno wydzielina, chociaz i tak boje sie ze wód nie poznam.

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
mi gin nie zalecił powtórnego hbs ani wr :/
A dlaczego masz miec powtórkę? Jak źle wyjdzie jeszcze raz sie sprawdza?
Cytat:
Kalafiorek mialam pare podobnych akcji
Cytat:
Ja wszystkie chyba biorę ladniejsze bo chce zeby bylo kilka fajnych zdjeć ze szpitala - oczywiscie na zdjęciach tylko maly i tz:p bez mamusi
Moj szpital nie zapewnia ubrań.

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-11-15 o 10:54
agrita8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-15, 10:45   #1846
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja też nie chciałabym, żeby mi ubranka poginęły...A w sumie jeszcze nawet nie wiem czy ten szpital zapewnia ubranka czy nie...Dowiem się w sobotę za tydzień, bo jedziemy obejrzeć porodówkę i oddział poporodowy.
W sensie co szpital zapewnia a co nie, bo jeśli coś zapewnia to na pewno nie będę brała swoich rzeczy, bo szkoda miejsca w torbach zabierać.

Ja jak będę miała KTG w szpitalu to zapytam, jak to jest z ubrankami. Jeśli ubierają w szpitalne to biorę tylko na wyjście. Koszule do porodu dają szpitalne bo pytałam koleżanki

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Co do jedzenia to coś trzeba zabrać, jeśli poród byłby np w nocy. Ale jeszcze nie wymyśliłam, co to ma być
Stary 2015-11-15, 10:45   #1847
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

Na pobyt ubranka są szpitalne, więc tylko zapakuję awaryjnie jedno body i śpiochy,na wyjście przygotuje tż reklamówkę z ciuszkami dla małej i ubraniem dla mnie

Na liście do torby do porodu mam ubranie dla partnera i zastanawiam się, co spakować
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 10:46   #1848
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Chodzi Ci o jedzenie w czasie porodu?
Ja nie zamierzam nic jeść w razue gdyby podczas porodu podjeli decyzje o cc.

Jesli chodzi o ubranka to u nas szpital zapewnia, ale na wszelki wypadek coś wezme.
Cytat:
Napisane przez lobofylia Pokaż wiadomość
Yhh myślę czy jechać wcześniej do jakiegoś innego lekarza. Młody w sumie się rusza tylko mniej niż wcześniej tj rzadziej... tak od środy. Od czasu do czasu mi brzuch twardnieje hmm... a ta moja wizyta to dopiero w grudniu 5.12 co prawda ktg znowu mam w środę.

Dziewczyny czy wy macie tez zwiększona ilość wydzieliny z pochwy? Rzekomo tak może być z tego co czytałam na Google ale sama nie wiem bo w pierwszej ciąży tak nie miałam... po prostu musze nosić wkladke i często zmieniać bo inaczej czuje wilgoć na bieliźnie.

Wojnian dobrze ze juz lepiej się czujecie.

Co do porzyczania to ja dawalam ciuchy po synu bo drugiego nie mialo być i teraz wszystko kupować musiałam. Ale pare dostałam a powrotem.

Adka masakra z twoja praca:/:/
U mnie też ostatnio więcej wydzieliny wiec to chyba normalne chociaż podejrzewalam infekcje. A czasem mam zwyczajnie wilgotną wkladke i sie zastanawiam czy to wody sie sacza...
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
Lobo ja tez mam więcej wydzieliny i mam nadzieje ze to nie znowu jakas infekcja

W ogóle wiecie cos na ten temat? Jak to jest przy porodzie jak się ma?
Nie wiem jak to z infekcja przy porodzie jest ale wole tego przypilnowac bo nie widzi mi sie po porodzie tam pchac jakichs globulek czy cos...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-15, 10:49   #1849
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze... szkoda.. Ja ostatnio pojechałam wymienić prawo jazdy i zdjęć nie zabrałam nic nie załatwiłam. :/
Ale my się wróciliśmy interes musi się kręcić
Stary 2015-11-15, 10:58   #1850
agrita8
Raczkowanie

Ale mnie leń złapał wróciłam do łóżka i wcale nie chce mi się wychodzić
Kalusia jak poznać dobry miód?? Masz jakiś sposób?

Aniqa dzieki Tobie zakupiłam Pan sticka pierwsze wrażenia - rewelacja !! Dziex żałuję ze tylko 1 wzięłam

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-11-15 o 11:00
Stary 2015-11-15, 11:05   #1851
_karmazynova_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agrita8 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne podejście z tymi ubrankami z jednej strony na luzie i bez przesady a z drugiej wiadomo koleżance też coś się przyda. Najważniejsze zeby sie dogadac wcześniej. U mnie w rodzinie byla taka syt ze dziewczyna chciała spowrotem ubranka po 6 latach - i zaskczona, ze nie wszystko jest z idealnym stanie...

U mnie tak samo. Co jakis czas lece sprawdzic czy to na pewno wydzielina, chociaz i tak boje sie ze wód nie poznam.

A dlaczego masz miec powtórkę? Jak źle wyjdzie jeszcze raz sie sprawdza?

Kalafiorek mialam pare podobnych akcji

Ja wszystkie chyba biorę ladniejsze bo chce zeby bylo kilka fajnych zdjeć ze szpitala - oczywiscie na
To ja też nie wyobrażam sobie, że wszystkie rzeczy pożyczone wrócą do mnie i to w idealnym stanie mam tylko nadzieję, że np pożyczony fotelik samochodowy, część ciuszków, snuza, stelaż pod wanienkę itp będą w stanie do użytkowania

Cytat:
Ale my się wróciliśmy interes musi się kręcić
Nie dziwię się, że się wróciliście
ja już nie miałam siły się wracać. Zwłaszcza, że jakiś gość wepchał się nam przed kolejkę w urzędzie, choć widział, że jestem w ciąży i myślałam, że TŻ go pobije.

Dziewczyny potrzebuje coś skutecznego na rozkręcające sie przeziębienie/grypsko dla TŻ. TŻ od wczoraj smarka, nocy nie przespał i napisał mi z pracy, że ledwo żyje. Musi się szybko wykurować, żeby mnie nie zarazić i żeby nie iść na L4, bo jak teraz pójdzie na L4 to później może mieć problem z wolnym po moim porodzie. Ja już zapomniałam przez tą ciąże co jest skuteczne. Zajrzałam do naszej apteczki, a tam większość rzeczy przeterminowanych
Co polecacie?

Grudniowa mama 01.12.2015
Wrześniowa mama 18.09.2020

Edytowane przez _karmazynova_
Czas edycji: 2015-11-15 o 11:19
_karmazynova_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 11:17   #1852
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Aniqa dzieki Tobie zakupiłam Pan sticka pierwsze wrażenia - rewelacja !! Dziex żałuję ze tylko 1 wzięłam
Jak spływa z łyżki to powinien robić się taki stożek, po wlaniu do wody nie rozpuszcza się od razu tylko tworzy smugę. No i miód nie może wyglądać tak jak ten z hipermarketów, na dnie skrystalizowany a u góry płynny bo krystalizuje stopniowo czyli konsystencja powinna być jednolita. O tej porze roku większość gatunków powinna być już skrystalizowana, chyba że ma duży udział akacji bo ona może nawet po roku krystalizować. W tym roku akacja ładnie kwitła więc letnie miody mogą być jeszcze płynne
Stary 2015-11-15, 11:22   #1853
agrita8
Raczkowanie

Cytat:
To ja też nie wyobrażam sobie, że wszystkie rzeczy pożyczone wrócą do mnie i to w idealnym stanie mam tylko nadzieję, że np pożyczony fotelik samochodowy, część ciuszków, snuza, stelaż pod wanienkę itp będą w stanie do użytkowania

ja już nie miałam siły się wracać. Zwłaszcza, że jakiś gość wepchał się nam przed kolejkę w urzędzie, choć widział, że jestem w ciąży i myślałam, że TŻ go pobije.

Dziewczyny potrzebuje coś skutecznego na rozkręcające sie przeziębienie/grypsko dla TŻ. TŻ od wczoraj smarka, nocy nie przespał i napisał mi z pracy, że ledwo żyje. Musi się szybko wykurować, żeby mnie nie zarazić i żeby nie iść na L4, bo jak teraz pójdzie na L4 to później może mieć problem z wolnym po moim porodzie. Ja już zapomniałam przez tą ciąże co jest skuteczne. Zajrzałam do naszej apteczki, a tam większość rzeczy przeterminowanych
Aj! Nie napisałam, ze to nie byly podobno rzeczy pożyczone a dane... Oczywiscie o wszystkie ubranka ale tez większe i droższe sprzęty warto dbać ja chyba większość oddam, bo nie wiem jeszcze czy planujemy 2 dziecko. Tzn tz planuje bardzo mocno ale ja juz wymiekam to co bedzie dalej?
Co do przeziębienia, ekspertem nie jestem :p ale u nas sprawdza sie coś rozgrzewajacego typu fervex albo teraflu do picia, plecy posmarowane vick i do łóżka. Ew czosnek albo miód.

Edytowane przez agrita8
Czas edycji: 2015-11-15 o 11:25
Stary 2015-11-15, 11:36   #1854
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny potrzebuje coś skutecznego na rozkręcające sie przeziębienie/grypsko dla TŻ. rosi:rosi:rosi: TŻ od wczoraj smarka, nocy nie przespał i napisał mi z pracy, że ledwo żyje. Musi się szybko wykurować, żeby mnie nie zarazić i żeby nie iść na L4, bo jak teraz pójdzie na L4 to później może mieć problem z wolnym po moim porodzie. Ja już zapomniałam przez tą ciąże co jest skuteczne. Zajrzałam do naszej apteczki, a tam większość rzeczy przeterminowanych
Co polecacie?
Polopiryna na noc zeby sie wypocil? Moj byl kiedys mocno przeziebiony i po jednej nocy wstal w duzo lepszym stanie.
Cytat:

Cieszę sie, że przypadl Ci do gustu
Mi on zawsze tylek ratuje- szczegolnie teraz kiedy moja cera jest w zlym stanie a musze czyms to zakryc.
Pocieszę Cię, że wystarcza na naprawdę dlugo, wiec zdazysz kupić następny w innej promocji

Swoja droga zastanawiam sie nad wizyta u dermatologa bo moja buzia coraz brzydsza tylko nie wiem czy cos poradzi bo w ciąży to praktycznie nic nie można, a podczas kp nie lepiej.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-11-15, 11:39   #1855
ogolnie
Zakorzenienie

Dziewczyny napiszcie proszę co spakowalyscie dla siebie i dziecka do szpitala
Stary 2015-11-15, 11:59   #1856
Fionka_31
Zakorzenienie

Ogolnie ja do bobasa praktycznie nic bo szpital wszystko zapewnia. Tylko pampki, tetrowe, podklady do przewijania, duże platki kosm i chusteczki nawilzane

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

A dla siebie to to co na pierwszej stronie oprócz lewatywy, maszynki do golenia, koszuli do porodu i podkladow/podpasek

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Aniqa teraz chyba nie ma sensu iść do dermatologa. Poczekaj aż hormony sie unormują

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

A z jedzenia to ja nie będę miała nic. Do picia woda z miodem i cytryna

A po porodzie szejk weglowodanowy na kefirze.

Nie wiem o której będę rodzila i jak dlugo i w sumie nie wiem co jeszcze wziac. Raczej po wszystkim tz pojedzie do domu odpocząć i przyjedzie z wałówką, albo mama cos przywiezie.

Nie mam pojecia

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Karmazynova czosnek dużo, wit c bardzo dużo, a na wieczór jakiś gripex i leżenie pod kocem

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 12:02   #1857
rudaska
Zakorzenienie

Kurczę u mnie też mokro, od połowy juz tak mam a ostatnio to już. W ogóle przegina, wstaję rano i od razu wkładka, w kazdej torbie wkładki na zmianę a jak wychodzę na cały dzień to podpaska żeby mieć spokój.

U nas maluchy dostają szpitalne ciuchy ale ja biorę na zmianę pajaca. Używkę bo może właśnie zginąć
Stary 2015-11-15, 12:07   #1858
halwaya
Zakorzenienie

Ja spakowalam dla siebie: kosmetyczke i tam rzeczy pod prysznic i nawet by makeup zrobić (nie, że planuje, ale niech będzie na wszelki wypadek ), ręcznik, podkłady, pieluchomajtki, wkładki laktacyjne i krem na sutki. Do ubrania 2 koszule, pizamke, crocksy, bieliznę, i narzutke zamiast szlafroka. Ciuchów na wyjście nie biorę.. Wyjde w tym w czym przyszlam Z jedzenia na razie tylko wodę spakowalam - dokupie jakieś batony zbożowe może jedynie..
Dla dziecka biorę: pieluchy, chusteczki nawilżanie (takie bardzo delikatne) kocyk, tetrowki i mała zabawkę-kocyk Z Ciuchów pajace i bodziaki bez rękawów.. Dodatkowo czapeczka, niedrapki i kombinzezonik.
Z gadżetów gazetę spakowalam i waham się czy nie wziąć jakiś płyt CD - na porodowce można własną muzykę mieć.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-15, 12:08   #1859
rudaska
Zakorzenienie

OGÓLNIE ja dla malucha mam papersy, chusteczki do pupy, krem na odparzenia, smok, butelka, łapki niedrapki, pajac, 3 tetry, 2 podkłady do przewijania, termometr. Chyba tyle
Stary 2015-11-15, 12:08   #1860
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Dla siebie spakowalam 3 koszule i 3 zostawiłam w domu uprasowane żeby mąż nie szukal. Podkłady takie na łóżko, nie.wiem czy szpital zapewnia. Podpaski i te wielkie podpachy poporodowe. Majtki siatkowe i zwykle bo nie wiem jak.te siatkowe się sprawdza. Skarpetki, staniki 2 jeden miękki i jeden karmiących. Ręczniki mały i duży. Ręcznik papierowy kubek i sztućce. Szlafrok kapcie i klapki gumowe. Poduszka mała.

Herbata, cukier woda w butelce i taka z dzieckiem.

Kosmetyczka: szampon, grzebień, krem do twarzy, pasta szczotka, lusterko małe, pomadka, żel pod prysznic, dezodorant, płyn do higieny int, papier toaletowy, chustki hig i papier toalet, mokre chustki, maszynka do golenia. Nożyczki do paznokci, Pilniczek.

Dla małej. Ubranka x3, pampersy, krem na pupę, wycinki duże, skarpetki i rękawiczki, octanisept, ręcznik, tetrowe pieluchy i rożek.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości