|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VI
Cytat:
ja nie zamierzam czegoś typowo odstawiać, dopóki się problemy ne pojawią, ale wiadomo tez że nie rzucę sie nagle na wagon frytek albo pół czekolady (zresztą nigdy nie miałam takich zwyczajów, odżywiam się raczej zdrowo na co dzień, wiec nie wiem czemu miałabym to zmienić podczas KP ) Zwłaszcza ze ja będę po trzymiesięcznej bardzo restrykcyjnej diecie więc marzę o tym żeby niektóre rzeczy znowu móc zjeść np zwykły chleb, pierogi, albo kawałek ciasta Cytat:
Co do nakładania czapeczki pod czapkę zimową to nie ma takiej potrzeby, chyba że jest baaardzo zimno, albo czapka zimowa jest sporo za duża Cytat:
Cytat:
kurcze też bym nie chciała na tym etapie już sama na noc zostać... dobrze ze zamierza szybko wrócićCo do tego kłucia to ja mam czasem coś takiego, ale dość rzadko, więc nie wiem co jeśli to się często powtarza... dobrze ze pójdziesz do gina to sprawdzić, będziesz spokojniejsza Cytat:
dużo koleżanek mi ją polecało i ja osobiście uważam ze warto ją przeczytać. Wiadomo ze nie będzie na pewno tak kolorowo jak ona opisuje, ze naprawdę każde dziecko da sie "zrozumieć" i "ustawić" ale myślę ze trochę rad na przyszłość z tej książki wyciągnę |
|||||
|
|
|
#3752 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale zazdroszcze sniegu! Cytat:
|
|||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Śniło mi się dziś ze nie miałam czym karmić mojego synka bo w ogóle nie miałam pokarmu
|
|
|
|
#3754 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
jak moja siostra przyjedzie to razem zrobimy sobie dzień SPA
|
|
|
#3755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby nie to, że mąż jedzie to pewnie bym się nie przejęła, bo to jakoś często nie jest, co prawda bolesne strasznie ale tylko sekundę. Ale, że zostanę sama to tysięc myśli, że pewnie zaraz zacznie się coś dziać i jak to ja sama. Ale trzeba być dobrej myśli.
Mąż juz od wczoraj załaduje z małym, aby był grzeczny inni ładnie ruszał jak go nie będzie, bo jak ja zacznę panikować to nic dobrego z tego nie wyjdzie. Kasia zazdroszczę takiego dnia spa, ja musze coś z twarzą zrobić, bo coraz bardziej mi wysycha, suchych skórek mam pełno. Pije dużo wody, ale musze coś od zewnątrz tez zacząć stosować bo mnie juz ciągnie ta twarz. Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-11-22 o 11:47 |
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga, ale ja tez tak mam, ze jak maz wyjezdza w delegacje to nagle mnie wszystko bolec i ciagnac zaczyna i wtedy jestem pewna, ze cos sie stanie jak akurat go nie ma. Moja twarz tez wola o pomste do nieba :/
|
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj teściowa pyta się mnie jaki kolor szumisia nam się podoba, bo ktoś chce nam podarować ale nie powie kto
ale się ucieszyłam pewnie siostra tż
|
|
#3759 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, polecam olejek śliwkowy - kropelka dodana do kremu i na twarz, a rano masz mega nawilżoną i rozświetloną cerę
Pachnie marcepanem ![]() Uff, my ogarniamy chatę, małe przemeblowanie, bo kupilismy komodę z IKEI do przedpokoju (to już trzecia komoda Malm na 6 szuflad u nas w domu Ja odkurzyłam, umyłam podłogi, ugotowałam buraki do drugiego dania. Czekam aż podłoga wyschnie i upiekę szybko ciasto, a potem jadę po mamę i po dziadka na przystanek, bo przyjadą dziś na obiad
|
|
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale trzeba być silnym i się nie dawać.
|
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, na pewno my bedziemy Cie wspierac
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka, dzięki wypróbuję z tym olejkiem?
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie ten śnieg?
|
|
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
U mnie brak
widziałam, że w Szczyrku na Białym Krzyżu jest tam zawsze pierwszy śnieg spada
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kwestia odżywiania sama sie reguluje - mam nietolerancję na pszenicę, mleko krowie i warzywa strączkowe. Generalnie jem warzywa, owoce i mięso
. Reszta odpada. Chociaż ciąża obniżyła mi nietolerancję na pszenicę i nie mam ostrej reakcji, ale obawiam się że mi wróci po porodzie...BABY!brzuch nie powinien sie aż tak napinać. Co innego skurcze przepowiadajace, a co innego gdy się poruszasz... Mi przy takich skurczach każą leżeć plackiem. Fakt, ze do tego mam niewydolność szyjki, ale skurcze były pierwsze. |
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie brak. ,piękne słoneczko świeci. |
|
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mówiła coś więcej na ten temat?
|
|
#3769 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga wyrazy wspolczucia
Pietrusiowata gratki kolejnego tygodnia
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Mówiła, że w ciąży nie można skakać na piłce i dopiero jak się zacznie poród można. Nie wiem, czy to przyspiesza poród, nie chcę Cię straszyć.
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
A ja odkad wyszlam ze szpitala, to nie mam na nic czasu. Niby leze, ale caly czas cos trzeba przypilnowac. Noo ale w domu to jest w domu :-P
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3773 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#3774 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj starłam, kurze z mebli w pokoju i w sypialni (dodam ze nie mamy jakoś strasznie dużo półek, wiec to nie jest jakaś mega robota) i padłam jak zwłoki na kanapę na Śląsku nie pada (na szczęście )
|
||
|
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
Wielkopolska tez bezsniezna!
|
|
|
|
#3777 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
chyba teraz przyszła kolej na mnie u mnie też bez śniegu całe szczęście, bo to by znaczyło że coraz bliżej porodu a dom w stanie jak tydzień temu, nic się nie ruszyło bo TZ ma urwanie głowy w pracy we wtorek przychodzi położna środowiskowa ciekawe co sobie pomyśli o domu bez kuchni |
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia wiem ze na Śląsku nie pada
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
Zalezy gdzie...u mnie ciemno jak w d... ale nic nie pada.
|
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ci dobrze Ja sobie może jutro coś zorganizuję, bo dzisiaj nic mi się nie chce.U mnie śniegu też brak Widzę, że większość miała dziwne sny dzisiaj
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

(zresztą nigdy nie miałam takich zwyczajów, odżywiam się raczej zdrowo na co dzień, wiec nie wiem czemu miałabym to zmienić podczas KP
) Zwłaszcza ze ja będę po trzymiesięcznej bardzo restrykcyjnej diecie więc marzę o tym żeby niektóre rzeczy znowu móc zjeść
np zwykły chleb, pierogi, albo kawałek ciasta
kurcze też bym nie chciała na tym etapie już sama na noc zostać... dobrze ze zamierza szybko wrócić