Zbyt późno. - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-25, 09:31   #511
201609140906
Konto usunięte

Dot.: Zbyt późno.

Cytat:
Napisane przez aKatia Pokaż wiadomość
Ciało jak marzenie ma śmiesznie małe znaczenie kiedy ma się tak zryty beret jak autor. Nawet jeżeli jakąś kobietę ta kusząca zewnętrzna powłoka zwiedzie to i tak nie wstrzyma ona długo z takim facetem.
O to to, pod tą wypowiedzią mogłabym się podpisać.

Cytat:
Napisane przez Comtesse Pokaż wiadomość
Tiaaa... anorektyczka powie, że taki ma styl życia, alkoholik - że wszystko ma pod kontrolą, podobnie jak hazardzista, narkoman, kleptoman, erotoman i wszyscy inni, którzy wolą tkwić w syfie, niż z niego wyjść.
Tę wypowiedź napisałam pod koniec sierpnia i zdania nie zmieniam. Rozmowa z Autorem nie jest w żaden sposób konstruktywna.

PS: Nie wiem, jak on wygląda i mnie to nie interesuje, ale... nawet nie ma pewności, że przysłał Wam swoje zdjęcie/a

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

...zresztą, praktycznie każda z nas ma inne marzenie odnośnie męskiego ciała.
201609140906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 09:53   #512
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez giecrilj71 Pokaż wiadomość
To jest tak: jeśli spojrzymy na wojnę z nieco dalszej perspektywy, dojdziemy do wniosku, że łatwo było przeżyć, a to dlatego, że znamy tylko tych, którzy przeżyli.
Koleżanki ciekawe szczegółów odsyłam do #441. Nie mogę szczegółowo opisywać życiorysów moich kolegów, więc nie zaspokoję Waszej ciekawości w tym względzie.
Porównanie seksu do wojny Nie wiem, jakie Ty z kolei masz przeżycia, ale to się leczy.
Czyli Twój "argument" jest inwalidą.
Cytat:
PS: Nie wiem, jak on wygląda i mnie to nie interesuje, ale... nawet nie ma pewności, że przysłał Wam swoje zdjęcie/a
Mam pewność. No może nie 100%, ale mu wierzę.
Cytat:
...zresztą, praktycznie każda z nas ma inne marzenie odnośnie męskiego ciała.
Ale ja tę wypowiedź kierowałam do Adeedry, a ona podobnie jak ja ma dobre serce pod tym względem (ale tylko pod tym!) i oooostatecznie, łaskawie przygarnęłaby od biedy idealnie wyrzeźbionego przystojniaka (co zaraz będzie zinterpretowane jako typowy Seba albo kulturysta, bo istnieją tylko skrajności).
stewardesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 10:39   #513
surrrykatka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez TenGorszy Pokaż wiadomość
Chodzi po prostu o to, że nic nie odda mi straconego, zmarnowanego czasu. Ustaliliśmy już i nie możecie się nie zgodzić, że dużo w życiu straciłem. Zawsze będę tego żałował i przez ten brak młodości nie będę nigdy kompletnym spełnionym mężczyzną. Żaden terapeuta tego nie zmieni i tyle. Kropka. Nikt mi nie cofnie czasu. A skoro nie cofnie, to zawsze będę miał zdupioną młodość. A w takim razie z życia jako całości zadowolony nie będę i zawsze będzie mi tego brakować. Dlatego teraz już z wieku średniego cieszył się nie będę. I serio, mam gdzieś terapeutów, jest jasna przyczyna, nieusuwalna i jasny skutek. To nie jest kwestia "poradzenia sobie z czymś", to jest kwestia faktów. Nie będę spełniony, jako mężczyzna i zawsze w każdej rozmowie będę tego zazdrościł innym. Nie ma na to rozwiązania i żadna terapia też nim nie jest, uczepiliście się, jakby to był jakiś silver bullet (polecam zapoznać się ze znaczeniem tego pojęcia), albo nie wiadomo co, lampa Alladyna, supermagiczne panaceum. Nie. Terapia to gadanie, oszukiwanie mózgu i inne sranie po krzakach. Rzeczywistości nie zmieni. Tego, co się (nie) stało nie zmieni. Faktów nie zmieni i tyle. Amen. Kropka.
To nie jest tak, że ja nie chcę rozwiązać problemu. Najbardziej na świecie chciałbym tego problemu nie mieć. Ale go mam, nie cofnę tego, nie zmienię. Tak mi się trafiło... Ja wiem na czym on polega i wiem, że się nie da tego rozwiązać. Naprawdę, nie wszystko na świecie jest możliwe i nie wszystkie problemy da się rozwiązać... Brutalne, ale prawdziwe.
I nie mam zrytego beretu, po prostu jestem bardzo nieszczęśliwym człowiekiem, który chciałby, żebyście mieli rację, ale nie macie, jesteście trochę jak takie troskliwe misie w obliczu czegoś, czego naprawdę nie da się naprawić, bo to przerasta możliwości fizyczne wszystkiego. Nie cofniemy tego. Mam zdupione życie, stracone najważniejsze i najlepsze lata i wszystko, co z nich wynika, co wy macie, a czego nie umiecie zauważyć, bo jest zbyt oczywiste, taken for granted. Nie do odrobienia, nie do cofnięcia, nie do zapomnienia. Dopóki nie będę miał odwagi zakończyć tego życia, mogę chodzić i uśmiechać się do ludzi, ale to zawsze będzie maska, nie uśmiechnę się nigdy sam do siebie, wewnątrz, nie odetchnę pełną piersią i nie rozbawi mnie komedia o gafach i życiu studentów.
Nie przekonacie mnie, że terapeuta, czy terapia może coś zmienić. Jestem pewien, że nie może, bo to wynika z definicji przyczyny. Jest obiektywnie nieusuwalna. Straciłem młodość, czasy szkoły i studiów. Absolutnie bezcenne, niezastąpione i niepowtarzalne. Wehikuł czasu, albo śmierć. Ale już nie spełnienie i zadowolenie z życia. Niemożliwe.
A ja sobie leze w lozeczku i stwierdzam, ze nie bede tu wchodzic bo od nadmiaru negatywnej energii padne.
Jesli ktos tak mysli to nigdy nie bedzie szczesliwy.
I tak, to jest w Twojej GLOWIE.
Ja sie zawsze duzo uczylam przez to mialam mniej czasu na rozrywki. Mam uznac ze cale zycie mi juz minelo? Nie sadze.
surrrykatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 10:56   #514
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez surrrykatka Pokaż wiadomość
Ja sie zawsze duzo uczylam przez to mialam mniej czasu na rozrywki. Mam uznac ze cale zycie mi juz minelo? Nie sadze.
Ale problem (prawdziwy czy tylko w jego głowie), który autor nam przedstawia to nie "miałem mniej czasu na rozrywki".
Stary 2015-11-25, 10:57   #515
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez giecrilj71 Pokaż wiadomość
Jeśli padniesz ofiarą gwałtu, stracisz nogę na wojnie czy coś podobnego, to też jest jasna przyczyna i skutek i żadna terapia tego nie zmieni. A jednak ludzie się uczą, jak dalej żyć, mimo że ich okaleczenie jest obiektywne (a nie wmówione, tak jak u Ciebie). A to dlatego, że zależy im na kimś innym, a nie tylko na samym sobie.
Niesamowite, że w tak krótkiej wypowiedzi można zmieścić więcej bzdur niż autorowi udało się upchnąć na kilku pierwszych stronach tematu (całego jeszcze nie przeczytałam).

1. Taa, żadna terapia tego nie zmieni. I aabsolutnie nikomu z PTS ani nikomu, kto został zgwałcony terapia jeszcze nigdy nie pomogła.
2. Różnica byłaby w Twojej łaskawej ocenie prawa do odczuwania cierpienia i do współczucia, które jest tak cenne, że aż bez znaczenia.
Cytat:
Napisane przez stewardesa Pokaż wiadomość
Porównanie seksu do wojny Nie wiem, jakie Ty z kolei masz przeżycia, ale to się leczy.
Ależ to musiał być seks. Może chodzi o orgie zwieńczone grupowym odstrzałem partnerów?
201607040950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:38   #516
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Do wojny może nie. Ale jest wiele osób, które się na seksie pokaleczyły i/lub czegoś w tej kwestii żałują. Można dyskutować, co było pierwsze, jajko, czy kura, ale znów bez przesady, nie każdy lekko znosi konsekwencje bujnego życia erotycznego.

Cytat:
Ale problem (prawdziwy czy tylko w jego głowie), który autor nam przedstawia to nie "miałem mniej czasu na rozrywki".
Oczywiście, jego problem jest głębszy i nie neguję jego cierpienia. Ale obiektywnie w zasadzie tak to wygląda, poświęcił się nauce, a nie imprezom. Nie on jeden.
201705042038 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:47   #517
201606291621
Konto usunięte

Cytat:
Wchodzimy w straszne niuanse, a sprawa jest bardzo prosta. Jest coś, co każdy rozgarnięty człowiek jesli chciał, to miał i ma, a dla mnie było i jest nieosiągalne. Czy w wypadku innych to jest dobre, a tylko w moim złe, że chcę tego samego, to już nieważne, pomijam...

A co do Twoich preferencji. Logiczne, że atrakcyjniejszy i bardziej wartościowy będzie facet myślący, traktujący kobietę na równi etc. Właśnie tacy zaliczają najwięcej, bo są najbardziej atrakcyjni. I wiedzą, że to swoje zaliczanie trzeba trzymać w tajemnicy. Tyle w temacie. Ale są tak przekonywujący, że nawet Ty z całej siły będziesz zaprzeczać, że to prawda. I o to im chodzi, wilk syty i owca cała. Geniusze podrywu są geniuszami właśnie wtedy, kiedy podrywana kobieta o tym nie wie.

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

A co odpowiedziałabyś, gdybym zamiast "obłędnie" napisał "bardzo", pani czepialska?
Ach ci teoretycy podrywu XD Tyle w temacie jeśli chodzi o twoje posty.
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 11:47   #518
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anna87 Pokaż wiadomość
Do wojny może nie. Ale jest wiele osób, które się na seksie pokaleczyły i/lub czegoś w tej kwestii żałują. Można dyskutować, co było pierwsze, jajko, czy kura, ale znów bez przesady, nie każdy lekko znosi konsekwencje bujnego życia erotycznego.
Jesu, proszę Cię. Możesz wymienić choć jedną konsekwencję? Bo na razie nic z tego, co wymieniłaś, co dotknęło Twoich znajomych z bujną erotyczną przeszłością nie miało z nią nic wspólnego.
Cytat:
Oczywiście, jego problem jest głębszy i nie neguję jego cierpienia. Ale obiektywnie w zasadzie tak to wygląda, poświęcił się nauce, a nie imprezom. Nie on jeden.
Nie imprezom, tylko życiu erotycznemu. Mówimy o seksie. O jego braku przed 25 r.ż., czego nikt nie pisze. Nie imprezowałam =/= nie uprawiałam(em) w ogóle seksu przed 25 r.ż.
Stary 2015-11-25, 11:57   #519
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Jesu, proszę Cię. Możesz wymienić choć jedną konsekwencję? Bo na razie nic z tego, co wymieniłaś, co dotknęło Twoich znajomych z bujną erotyczną przeszłością nie miało z nią nic wspólnego.
Szczerze - nie chce mi się tutaj aż tak wywnętrzać. Ale potwierdzam, są osoby, którym to wcale nie wyszło na zdrowie.

Cytat:
Nie imprezom, tylko życiu erotycznemu. Mówimy o seksie. O jego braku przed 25 r.ż., czego nikt nie pisze. Nie imprezowałam =/= nie uprawiałam(em) w ogóle seksu przed 25 r.ż.
Nie zauważyłaś (wiem, że trudno w jego komunikatach), że mu ogólnie żal szaleństwa, buntu, normalnych relacji towarzyskich, "patrzenia prosto w oczy" itd? Trudniej o seks, jeśli się nie ma nawet znajomych.
Stary 2015-11-25, 12:01   #520
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez adeedra Pokaż wiadomość
Niesamowite, że w tak krótkiej wypowiedzi można zmieścić więcej bzdur niż autorowi udało się upchnąć na kilku pierwszych stronach tematu (całego jeszcze nie przeczytałam).
Wystarczy przeczytać jego pierwszy post, potem się tylko powtarza. Istotna może być tylko informacja z postu, który zamieścił w innym temacie - że przeleciał jakąś 17-stkę i i tak mu to nic nie dało. No i wszędzie się też przewija, że podobają mu się z 10 lat młodsze kobiety i że wg niego nie byłyby nim zainteresowane. Pojawiły się już porównania do Humberta.
Cytat:
Napisane przez sialala3 Pokaż wiadomość
Ach ci teoretycy podrywu XD Tyle w temacie jeśli chodzi o twoje posty.
A ja się z nim zgadzam. Pomijając jego zafiksowanie na jednym punkcie, to jego obserwacje są trafne.
Stary 2015-11-25, 12:03   #521
201606291621
Konto usunięte

Przyłączam się do pytania odnośnie seksu, bo też nie czaję jakie mogą być konsekwencje - zwłaszcza w przypadku seksu ze stałym partnerem + zabezpieczania się.
201606291621 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:11   #522
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Szczerze - nie chce mi się tutaj aż tak wywnętrzać. Ale potwierdzam, są osoby, którym to wcale nie wyszło na zdrowie.
No dobra, ale to dotyka chyba tylko kobiety. Pewnie znajdzie się jakiś odsetek mężczyzn, ale naprawdę mamy udawać, że to ma jakieś znaczenie?
Cytat:
Nie zauważyłaś (wiem, że trudno w jego komunikatach), że mu ogólnie żal szaleństwa, buntu, normalnych relacji towarzyskich, "patrzenia prosto w oczy" itd? Trudniej o seks, jeśli się nie ma nawet znajomych.
Nie odwracaj kota ogonem. Nie chodziło o analizowanie przyczyny braku kontaktów seksualnych w młodości, tylko o stwierdzenie "oesu, ja też nie imprezowałam za dużo (autor podkreśla, że wcale), no i co z tego?", które nijak nie ma się do jego sytuacji. To go właśnie dobija. Właśnie to jak oczywiste jest dla nas, że jakieś imprezy i chłopaki/dziewczyny były, ale i tak uważamy, że się za bardzo nie wyszaleliśmy. Właśnie to, że to jest tak oczywiste, że mieliśmy jakiekolwiek życie towarzyskie, a przede wszystkim erotyczne, że nawet nie przyjmujemy do wiadomości, że ktoś go nie miał w ogóle. I to jest właśnie ta hipokryzja, o której pisze - jak możemy udawać, że uważamy to za normalne, skoro nie przyjmujemy do wiadomości jak to jego życie wyglądało, bo nie mieści się to nam w głowie?
Stary 2015-11-25, 12:17   #523
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Przyłączam się do pytania odnośnie seksu, bo też nie czaję jakie mogą być konsekwencje - zwłaszcza w przypadku seksu ze stałym partnerem + zabezpieczania się.
Bez przesady.
Skoro konsekwencje tak straszliwe, to mam na myśli raczej coś klasy Jelinek/Kanehara, a i tak to do mnie nie przemawia jako dostatecznie przekonujący argument. Jak się schleję i pójdę w nocy pospacerować po słabo oświetlonym kawałku drogi to przyczyną mojej śmierci/trwałego okaleczenia nie będzie nieprawidłowe korzystanie z dobrodziejstw ruchu drogowego tylko to, że się schlałam. Jeśli się seks wplecie w tabun problemów psychicznych i emocjonalnych, to one będą odpowiadać za ewentualne przykre konsekwencje, a nie to ilu osobom się wsadzało (czy tam odwrotnie). Full on wampiriada z przypadkowymi partnerami też nie będzie przyczyną zakażenia wzwc, problemem będzie to, co do niej doprowadziło.

A że problemów z psychiką i zdrowiem można się bez większego problemu nabawić prowadząc się nobliwie albo bzykając tylko jednego partnera, to dla mnie dość perswazyjny argument by demonizowanie seksu wrzucić do tej samej kategorii, co "nie dotykaj się, bo oślepniesz/ręka Ci uschnie".
Stary 2015-11-25, 12:23   #524
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Nie mówimy o seksie ze stałym partnerem, tylko o szaleniu. I o teorii, jakoby instrumentalne podejście do seksu w liceum było niezbędnym elementem do zostania przykładnym mężem i ojcem w przyszłości.

Cytat:
No dobra, ale to dotyka chyba tylko kobiety.
Nie mam pojęcia, ale dlaczego mam nie wierzyć facetom zniesmaczonym swoimi akcjami.

Cytat:
Pewnie znajdzie się jakiś odsetek mężczyzn, ale naprawdę mamy udawać, że to ma jakieś znaczenie?
A nie ma?

Cytat:
Nie odwracaj kota ogonem. Nie chodziło o analizowanie przyczyny braku kontaktów seksualnych w młodości, tylko o stwierdzenie "oesu, ja też nie imprezowałam za dużo (autor podkreśla, że wcale), no i co z tego?", które nijak nie ma się do jego sytuacji. To go właśnie dobija. Właśnie to jak oczywiste jest dla nas, że jakieś imprezy i chłopaki/dziewczyny były, ale i tak uważamy, że się za bardzo nie wyszaleliśmy. Właśnie to, że to jest tak oczywiste, że mieliśmy jakiekolwiek życie towarzyskie, a przede wszystkim erotyczne, że nawet nie przyjmujemy do wiadomości, że ktoś go nie miał w ogóle. I to jest właśnie ta hipokryzja, o której pisze - jak możemy udawać, że uważamy to za normalne, skoro nie przyjmujemy do wiadomości jak to jego życie wyglądało, bo nie mieści się to nam w głowie?
Ja przyjmuję do wiadomości, bez problemu mieści mi się to w głowie. Nie mam kłopoty z tymi nielicznym procentami i odchyleniami od średniej, uważam, że też mają znaczenie.
Stary 2015-11-25, 12:27   #525
TenGorszy
Raczkowanie

Cytat:
Nie chodziło o analizowanie przyczyny braku kontaktów seksualnych w młodości, tylko o stwierdzenie "oesu, ja też nie imprezowałam za dużo (autor podkreśla, że wcale), no i co z tego?", które nijak nie ma się do jego sytuacji. To go właśnie dobija. Właśnie to jak oczywiste jest dla nas, że jakieś imprezy i chłopaki/dziewczyny były, ale i tak uważamy, że się za bardzo nie wyszaleliśmy. Właśnie to, że to jest tak oczywiste, że mieliśmy jakiekolwiek życie towarzyskie, a przede wszystkim erotyczne, że nawet nie przyjmujemy do wiadomości, że ktoś go nie miał w ogóle. I to jest właśnie ta hipokryzja, o której pisze - jak możemy udawać, że uważamy to za normalne, skoro nie przyjmujemy do wiadomości jak to jego życie wyglądało, bo nie mieści się to nam w głowie?
Czytasz w moich myślasz i ubierasz je w słowa lepiej, niż ja potrafię. To co tu napisałaś, to jest clue wszystkiego, czego inne osoby tu nie rozumieją. Rdzeń tej dyskusji, który umyka większości i tylko krążą wokół.

Uwaga ode mnie, żeby ktoś znów nie zrozumiał źle: nie dobija mnie to, że to mówicie, bo równie dobrze możecie tego nie mówić, ale to, że ja mam świadomość, że tak jest. Jak o tym nie mówicie, to też wiem...

Edytowane przez TenGorszy
Czas edycji: 2015-11-25 o 12:30
TenGorszy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-25, 12:41   #526
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Ja przyjmuję do wiadomości, bez problemu mieści mi się to w głowie.
Jednak nie:
Cytat:
Nie mówimy o seksie ze stałym partnerem, tylko o szaleniu. I o teorii, jakoby instrumentalne podejście do seksu w liceum było niezbędnym elementem do zostania przykładnym mężem i ojcem w przyszłości.
Bo znowu piszesz o liceum. Czyli jednak problem autora nie jest tak śmieszny, jak pisałyśmy, skoro potrzebna jest nadinterpretacja jego wypowiedzi?
I błagam, pokaż mi, gdzie pojawiła się taka teoria oprócz Twojego postu i nie wymiguj się brakiem czasu.
Cytat:
Nie mam pojęcia, ale dlaczego mam nie wierzyć facetom zniesmaczonym swoimi akcjami.
Biedactwa. Znaczy jakie to ma niby realne konsekwencje?
Stary 2015-11-25, 12:49   #527
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Jednak nie:Bo znowu piszesz o liceum. Czyli jednak problem autora nie jest tak śmieszny, jak pisałyśmy, skoro potrzebna jest nadinterpretacja jego wypowiedzi?
Autor pisze głównie o LO, że 90% i tak dalej (które to dane chyba są trochę z tyłka, swoją drogą).

Cytat:
I błagam, pokaż mi, gdzie pojawiła się taka teoria oprócz Twojego postu i nie wymiguj się brakiem czasu.
Naprawdę nie mam czasu, ale to akurat tyle razy tu padło, że wybierając na ślepo:

Cytat:
Ci, którzy w wieku 16 lat traktowali dziewczyny jak narośl na narządach płciowych, dziś są dojrzałymi i wartościowymi mężczyznami. Wtedy im było wolno. A nawet jeśli nie, to i tak uszło im na sucho, bo w końcu przestali. Ale co przeżyli, to ich. Dzięki temu są pewnymi siebie samcami. I pewnie nawet wielu z nich mówi jak to "żałuje, że byli głupi i źli, i niedobrzy w młodości, że to było takie puste". Co oczywiście jest kłamstwem, bo było potrzebne. Właśnie po to, żeby byli pewnymi siebie facetami, którzy mają za sobą etap nieodpowiedzialny i już im się przejadł, dlatego teraz chcą mieć odpowiedzialny.
Stary 2015-11-25, 12:56   #528
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Autor pisze głównie o LO, że 90% i tak dalej (które to dane chyba są trochę z tyłka, swoją drogą).
"Nawet 16-latki uprawiają seks"; "średnia wieku inicjacji seksualnej to 19 lat"; "Ci, którzy w wieku 16 lat traktowali dziewczyny jak narośl na narządach płciowych, dziś są dojrzałymi i wartościowymi mężczyznami" =/= teorii, jakoby instrumentalne podejście do seksu w liceum było niezbędnym elementem do zostania przykładnym mężem i ojcem w przyszłości. Chyba, że autor tak jednak uważa, to niech się do tego odniesie.
Stary 2015-11-25, 13:00   #529
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
No dobra, ale to dotyka chyba tylko kobiety. Pewnie znajdzie się jakiś odsetek mężczyzn, ale naprawdę mamy udawać, że to ma jakieś znaczenie?
"Przeleciałem zbyt wiele kobiet, jestem z tego powodu ogromnie nieszczęśliwy bo..."
No nie. Ilekroć to sobie wyobrażam, jawi mi się jakaś natchniona stronka internetowa o przemianie duchowej, zachęcająca do sowitych dotacji i przyłączenia się do nowego, ekscytującego kultu z monopolem na prawdę.

Nawiasem mówiąc "przeleciałam zbyt wielu mężczyzn" też brzmi mi dość zabawnie. Co innego, jak się człowiek zaczyna w tym przedstawiać jako strona bierna, ale w takim wypadku oczywistym jest, że problemem nie był seks jako taki, ale niedobory emocjonalne/autoagresja, której potrzeby się w ten sposób zaspokajało, robiąc to wbrew sobie.
Cytat:
Ok, tego nie rozumiem. W podejściu autora również. Skąd przekonanie, że bzykanie na potęgę to integralny element rozwoju osobowości, który na dodatek jest "etapem" do przejścia. To już jest zakłamywanie rzeczywistości.
Cytat:
Biorąc pod uwagę statystyki, które były tu wspominane, to autor nie tyle skupia się na żalu nad brakiem życia towarzyskiego - tego to jest tak może ze 1/3. Patrząc po swoich znajomych, to średnia ilość partnerów seksualnych do 25 roku życia wyniesie dwóch i pół, może trzech, z czego to "pół" będzie objawem szaleństwa.

2/3 żalu i problemu to (mam wrażenie) ubolewanie nad tym, że nie grał w - za przeproszeniem - najwyższej lidze rozwiązłości.

Gdzieś tu był temat z pytaniem "Ilu miałaś partnerów?" czy jakoś tak - z ankietą. Możliwymi odpowiedziami było o ile pamiętam:
a) 1
b) 2-3
c) 3-4
d) 5-6
e) >6
i nikt się tam jakoś specjalnie nie burzył (przynajmniej na tyle, na ile rzuciłam okiem), że te opcje są cokolwiek ograniczające.
Przy okazji świadczą o tym, że ludzie jednak nie żyją tak dziko, jak się autorowi wydaje, bo większość tego nie robi.

Poza tym miałam do czynienia - dwa razy bezpośrednio i raz przez przyjaciółkę z facetami, co to "bzykali na potęgę" - przynajmniej zdaniem opinii publicznej i zapatrywań znajomych.
Ok, nie mogłam powstrzymać rechotu na widok 24-26 letniego prawiczka, ale śmiech ów nie był spowodowany ich prawictwem, tylko zestawieniem rzeczywistości z przekonaniem ogółu. Btw. beznadziejni nie byli, a trzeci i przy okazji najstarszy wypadł tak imponująco, że dwa lata później został poślubiony. Jeśli się jakieś żale w związku z brakiem dostatecznej ilości szaleństw pojawiły, to nic o nich nie wiem.
Aha, gość nie był gorącym katolikiem, chowającym wianuszek do ślubu, a przyjaciółka >6.
Cytat:
Czy te osoby z ręką na sercu są w stanie powiedzieć, że robiły co chciały, bo czuły potrzebę bzykania się z kolegami i nieznajomymi, czy raczej na pewnym etapie opowieści robią z tego tylko efekt uboczny innych problemów?
Cytat:
Co z tego, że nie on jeden?
Jak człowiek żyje w zgodzie z sobą i robi to, co chce, to nie będzie miał problemów i żali bez względu na to, czy miał do trzydziestki jednego partnera, stu czy zero. Problem pojawia się w momencie, jak chciał mieć bujne życie erotyczne, a nie miał lub jak miał, ale wcale tego nie chciał, bo to nie chuć go gnała ku kolejnym podbojom.

A tu by wypadało ustalić, czy żale skupiają się na braku przeciętnego, niezbyt bujnego życia towarzyskiego i erotycznego, czy na braku super ekstra bogatego życia towarzyskiego i erotycznego. Jedno i drugie można nadrobić zaczynając być sobą - ale nie w przekonaniu, że too etap ściśle przypisany do wieku, który przychodzi, trwa i przemija, a w okolicach 25 roku życia przechodzi w fazę uspokojenia i stałego związku.

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Biedactwa. Znaczy jakie to ma niby realne konsekwencje?
Syfilis?
Stary 2015-11-25, 13:05   #530
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Czy te osoby z ręką na sercu są w stanie powiedzieć, że robiły co chciały, bo czuły potrzebę bzykania się z kolegami i nieznajomymi, czy raczej na pewnym etapie opowieści robią z tego tylko efekt uboczny innych problemów?
Wątpię, że są w stanie same to ocenić, w każdym razie nie mam wątpliwości, że w przypadku autora o bzykanie jako lekarstwo na własne problemy emocjonalne i poczucie niższości chodzi.

Cytat:
Co z tego, że nie on jeden?
Bo kreuje się na większy ewenement, niż w rzeczywistości.
Stary 2015-11-25, 13:07   #531
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
"Nawet 16-latki uprawiają seks"; "średnia wieku inicjacji seksualnej to 19 lat";
No właśnie, "średnia".
Średnio to się z psem ma po trzy nogi i pół ogona.
Para bzykających się 16-latków = istnieniu 25-letniej dziewicy czy prawiczka, nadal nie zaburzających wyników.
Cytat:
"Ci, którzy w wieku 16 lat traktowali dziewczyny jak narośl na narządach płciowych, dziś są dojrzałymi i wartościowymi mężczyznami" =/= teorii, jakoby instrumentalne podejście do seksu w liceum było niezbędnym elementem do zostania przykładnym mężem i ojcem w przyszłości. Chyba, że autor tak jednak uważa, to niech się do tego odniesie.
Nie odniosłaś takiego wrażenia? Że żal za tym jest co najmniej momentami silniejszy niż żal za brakiem życia towarzyskiego i licealno-studenckich imprez?
Stary 2015-11-25, 13:12   #532
stewardesa
BAN stały

Cytat:
2/3 żalu i problemu to (mam wrażenie) ubolewanie nad tym, że nie grał w - za przeproszeniem - najwyższej lidze rozwiązłości.
Ale on nie grał w żadnej lidze do 25 lat.
Cytat:
A tu by wypadało ustalić, czy żale skupiają się na braku przeciętnego, niezbyt bujnego życia towarzyskiego i erotycznego, czy na braku super ekstra bogatego życia towarzyskiego i erotycznego.
Ja też bym chciała, żeby autor odpowiedział czy gdyby to jego życie erotycznie nie było wtedy bujne, ale by było, to to by go satysfakcjonowało.
Cytat:
Jedno i drugie można nadrobić zaczynając być sobą - ale nie w przekonaniu, że to etap ściśle przypisany do wieku, który przychodzi, trwa i przemija, a w okolicach 25 roku życia przechodzi w fazę uspokojenia i stałego związku.
Ale ani jedno ani drugie go nie dotyczy, bo nie miał żadnego życia erotycznego.
Stary 2015-11-25, 13:12   #533
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Wątpię, że są w stanie same to ocenić, w każdym razie nie mam wątpliwości, że w przypadku autora o bzykanie jako lekarstwo na własne problemy emocjonalne i poczucie niższości chodzi.

Bzyknijmy go. Problem solved.
A potem rzuci się roboty, albo zacznie drugi etat jako trio terapeutyczne dla modeli, kulturystów i sobowtórów Brada Pitta przed trzydziestką.
Stary 2015-11-25, 13:15   #534
stewardesa
BAN stały

Cytat:
To prawda.
Cytat:
Nie odniosłaś takiego wrażenia? Że żal za tym jest co najmniej momentami silniejszy niż żal za brakiem życia towarzyskiego i licealno-studenckich imprez?
Ależ nie momentami i nie co najmniej, tylko cały czas i zdecydowanie silniejszy i on właśnie o tym cały czas pisze.
Stary 2015-11-25, 13:18   #535
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
Ale ani jedno ani drugie go nie dotyczy, bo nie miał żadnego życia erotycznego.
I to jest stan stały, nie podlegający zmianie? Nie miał, więc nie może mieć? To znaczy, że on wierzy w teorię o wysokobzykalnym etapie, który przychodzi i mija, jako jeden z etapów dojrzewania.
Stary 2015-11-25, 13:18   #536
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
A potem rzuci się roboty, albo zacznie drugi etat jako trio terapeutyczne dla modeli, kulturystów i sobowtórów Brada Pitta przed trzydziestką.
Przy całej mojej awersji do wyrzeźbionych modeli, może bym się poświęciła, gdyby mu to pomogło.
Ale autor miał dziewczyny i dalej jest z nim kiepsko.
Stary 2015-11-25, 13:22   #537
stewardesa
BAN stały

Cytat:
Myślałam o tym (a jakże), ale on cały czas podkreśla, że max 20-latki czy coś koło tego.
Cytat:
I to jest stan stały, nie podlegający zmianie? Nie miał, więc nie może mieć? To znaczy, że on wierzy w teorię o wysokobzykalnym etapie, który przychodzi i mija, jako jeden z etapów dojrzewania.
Dokładnie tak.
Cytat:
Przy całej mojej awersji do wyrzeźbionych modeli, może bym się poświęciła, gdyby mu to pomogło.
(on i tak nie jest typowym modelem)

Dokładnie. Patrz tytuł wątku.
Stary 2015-11-25, 13:33   #538
201607040950
Konto usunięte

Cytat:
"Dziewczyny" to nie to samo co trio terapeutyczne.
Cytat:
Myślałam o tym (a jakże), ale on cały czas podkreśla, że max 20-latki czy coś koło tego.
Ahaaa. A cały ten temat tudzież wypowiedzi w innych świadczą o tym, że on najlepiej wie, czego mu trzeba.
Stary 2015-11-25, 13:39   #539
201705042038
Konto usunięte

Cytat:
Chętnych było tu więcej.
No nie wiem, skoro jego popaprany charakter mnie jeszcze nie odrzucił, to może, może wygląd też zniosę...

Cytat:
Ahaaa. A cały ten temat tudzież wypowiedzi w innych świadczą o tym, że on najlepiej wie, czego mu trzeba.
A to kolejny problem.
Stary 2015-11-25, 13:41   #540
stewardesa
BAN stały

Cytat:

On się przecież modlił do surrykatki i napisał, że jest jego ideałem, trzeba ją namówić. Przecież jest w jej typie. Takie terapeutyczne bzykanie to nie zdrada, nie?
Cytat:
Chętnych było tu więcej.
No nie wiem, skoro jego popaprany charakter mnie jeszcze nie odrzucił, to może, może wygląd też zniosę...
Ale on jest... PrzystojnyJesteś pewna?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości