|
|
#3961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016:) Część V
W polsce forte jest na recepte. Ale no spa max to to samo co forte i nie na recepte hehe
|
|
|
|
#3962 | |
|
Zakorzenienie
|
ja mam zawsze gdzieś pod ręką i w każdej torebce jeden listek też noszę
---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Cytat:
![]() ale max też mi nie chcieli sprzedac w sumie ![]() Jakąś Comfort dostałam wtedy pamiętam
|
|
#3963 |
|
Zakorzenienie
|
Każdy inaczej twierdzi, zwariować idzie.
Też sobie uzupełniłam zapas nospy, tak w razie "W".
|
|
#3964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mieszkam w Austrii ![]() Wróciłam właśnie od Teściowej która swoją drogą kochana jest, z okazji mikołaja i moich urodzin wypadających w styczniu kupiła mi kurtkę na zimę. W końcu mogę spokojnie spacerować w tych mrozach bez ucisku na brzuchu i w normalnej zimowej kurtce Wózek sprawdzony. I jestem bardzo zadowolona. Tym razem postanowiliśmy zainwestować więcej i chyba się opłacało Wózek jest dwa w jednym ale od razu dokupiliśmy do niego fotelik samochodowy i adapter. Wózek jest leciutki i bardzo skrętny. Radkowi chyba też pasuje bo na zakupach zasną i przespał cały pobyt w sklepie![]() Darolka. Moja siostra jakiś rok temu przechodziła przez to samo wtedy jej półtoraroczna córka straciła przytomność dostała drgawek i przestała na chwilę oddychać. Okazało się że to reakcja alergiczna na syrop na kaszel. Na szczęście mała szybko z tego weszła, a mogło się skończyć tragicznie.
|
|
#3965 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja od jakiegoś czasu mam katar, ale piję herbatę z miodem i cytryną
![]() Odebrałam paczkę z poczty i się zawiodłam. Zamówiłam spodnie z gumą na brzuch. Wiedziałam, że będą imitować dżins, ale robią to nieudolnie. To są po prostu granatowe leginsy z wyższym stanem. Są wygodne i dobre, takie do końca ciąży, ale ja nie lubię leginsów za bardzo. Mimo, że mam wiele, ale wyglądają jak obcisły dres. Chciałam ładnie wyglądać, miałam inne wyobrażenie;-) Jutro jedziemy na zakupy, ale szkoda mi pieniędzy na spodnie, które będą tylko przez ciążę noszone. Poza tym w sieciówkach są drogie. No i smutno mi. Musiałam to napisać. Też tak macie? Ubieracie się raczej w luźne ubrania czy dopasowane? |
|
|
|
#3966 |
|
Zadomowienie
|
Z moim cukrem lekarka dzwonila na konsultacje ze swoim przelozonym bo wynik z lipca byl w granicy a wg niej przekroczony nawet a teraz z krzywej wszystko w normie i wolala sie upewnic czy nie trzeba powtarzac badania.. ale przelozony nie robil ceregieli..
Zrobili mi tez test z moczu i wyszly ciala ketonowe..ale to chyba z tego ze malo co jadlam dzisiaj..kazala sie dokarmic ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Za leginsami nie przepadam - nosze po domu ![]() A bluzki ubieram różne raz luźniejsze raz obcisłe jak mnie najdzie
|
|
|
|
|
#3968 |
|
Zadomowienie
|
pochwale się
![]() Kupiłam pierwszego pajaca dla mojej pszczółki |
|
|
|
#3970 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to teraz już nie masz co się bardzo ograniczać i musisz jeść
|
|
#3972 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no mnie nawet urolog na nerki kazal lykac no spe max tzn forte.
Mnie tez gardlo boli Co do ubioru, to ja mam dwie pary jeansow z h&m i czuje she w nich ok. sa dopasowane a ja czuje sie ok. Zakupilam tez 4 bluzki ciazowe w c&a i h&m i chodze tez w tych do ktorych jeszcze wchodze. Nie lubie luznych badz za duzych ubrac. W ciazy tez chce sie czuc normalnie i kobieco a leginsow nie trawie
|
|
|
|
#3973 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam 2 pary spodni a'la jeans, takie rozciągliwe imitujące jeansy właśnie, rozmiar większe niż noszę, a poza tym chodzę nadal w ciuchach sprzed ciąży, nie są bardzo opięte, nie obciskają mnie, więc póki co nie kupuję ciążowych żadnych bluzek. Nie chcę też w workach żadnych chodzić
|
#3974 |
|
Rozeznanie
|
Olgietka
STUDNIÓWKIGosiu niestety Ci nie pomogę bo moje wyniki wyszły prawidłowe... Może poczytaj gdzieś internecie albo u wcześniejszych mamusiek... Anteria bardzo miło ze strony Twojej teściowej Milenujdka ja kupiłam sobie w H&M właśnie coś ala dżinsy z gumką i jestem mega zadowolona akurat była promocja -30% leżą super a też nie byłam przekonana. Co do ubioru to różnie czasem założe luźne swetry jakieś dłuższe koszule a czasami coś bardziej dopasowanego by podkreślić brzuszek Ale pojadłam 4 mandarynki i pół pomelo... Czas się zbierać do szkoły. Do później mamuśki
|
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza-to powodzenia na zajęciach
ja zaczęłam od przebiegu porodu. Położna pokazywała różne pozycje, mówiła kiedy jechać do szpitala. Było ok ![]() Może jutro coś wyhacze dżinsowego w przystępnej cenie. Ogólnie mam tuniki, bluzki luźne, ale chce dżinsy-taki gadżet pozwalający poczuć się normalnie ;-) |
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Z minuty na minutę czuję się coraz gorzej
![]() Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#3977 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki! Niewiele ostatnio piszecie, więc nie ma problemu z nadrobieniem
ja dzisiaj zrobiłam przegląd kolejnej szafy, już skończyłam z ciuchami. Jeszcze przetrę podłogi a obiadek z wczoraj więc z głowy Gratulacje wszystkich udanych wizyt, zdrowych maluszków i kciuki za następne ![]() No-spę mam zaleconą 3x dziennie, ale zazwyczaj biorę 2, czasem 1 jak mam lepszy dzień obserwuję brzuszek i biorę jak potrzeba, za to magnez biorę 4x dziennie bo wiem że nie zaszkodzi a herbatka rooibos jest pyszna, ja kupuję w rossmanie z figą lub granatem Ubrania noszę sprzed ciąży, mam kilka par legginsów o rozmiar większe i własnie je dodzieram ale czasem nalożę obcisłą sukienkę i botki (do samochodu i z samochodu ) żeby wyglądać na sexy mamuskę ![]() Ja jutro z samego rana lecę na krew, mocz i crp, mam nadzieję że będzie ok do 15tej będę jak na szpilkach, bo dopiero wtedy przyjdą mi wyniki
|
#3978 |
|
Zadomowienie
|
milenujdka mi też już coraz ciężej się ubrać, a co będzie potem
![]() Z ciążowych ciuchów mam jeansy ciemne z pasem granatowym ciążowym- są dosyć ciepłe, grubsze, przylegające więc nie nadają się na co dzień, chodzę w nich na zakupy albo do lekarza, mam jeszcze takie ciążowe kremowe z pasem cygaretki ale nie podobają mi się za bardzo i mało w nich chodzę, mam jeszcze spódniczkę jeansową ciążową ale była dobra na początek ciąży, teraz mi w niej niewygodnie i nie podoba mi się, mam jeszcze białe legginsy rybaczki jeansowe z pasem po domu. Ja lubię legginsy i po domu wciskam się jeszcze w te nieciążowe ale najwyższa pora zainwestować w ciążowe więc się czaję na allegro na jakieś, ale jak mówisz, że słabe to może pójdę do sklepu stacjonarnego. Chodzę też w rajstopach ciążowych (takie z klinem na brzuch) i tunikach. Kupiłam swetry i tuniki cieplejsze takie zwykłe, nieciążowe ale rozciągliwe, rozmiar większe, myślę, że po porodzie jeszcze w nich pochodzę. Gratuluję wszystkim Dziewczynom studniówek U mnie piszą, że zostało 117 dni do porodu
|
|
#3979 |
|
Zadomowienie
|
A co się dzieje?
U mnie aplikacja pokazuje że zostało mi 107 dni ale chyba mnie okłamuje tak czy siak -leci szybciuuutko
|
#3980 |
|
Rozeznanie
|
Wlasnie obaczylam, ze nie tylko ja jestem z Lodzi
|
#3981 | |||||||
|
Zadomowienie
|
witam sie w 25 tygodniu
dzisiaj u mnie stresujacy dzien.. 2 dni temu mojego mlodszego brata zaczelo bolec biodro i cala noga, zaczal kulec. podejrzewano mlodziencze zluszczenie kosci biodrowej..a co za tym idzie konieczna operacja, wstawianie srub, rehabilitacja itd. dzis dostal skierowanie do szpitala - na szczescie wszystko jest w porzadku i nic groznego! j1eszcze nie wiem co dokladnie, bo dopiero sie dowiedzialam, uff 2 lata temu nasz mlodszy kuzyn mial wlasnie ten problem z biodrem, masarka to byla, wszyscy bardzo przezywalismy, dlatego strasznie sie zmartwilam, ze mojego brata to samo moze spotkac.. od tego stresu chyba dzis niezbyt dobrze sie czuje, mialam delikatne mdlosci, dusznosci, bylo mi slabo w pracy.. do tego mam dzis wilczy apetyt, nie wiem co sie dzieje, ale jem NON STOP a jak zjem zaraz burczy mi w brzuchu ![]() teraz moja mala sie rozszalala po kawie i m&m'sach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
" ![]() Cytat:
czas leci teraz jak szalony!! najbardziej dluzyl mi sie I trymestr, bo taka niepewnosc, kazdy dzien byl na wage zlota.. teraz ani nie wiem kiedy te tyg uciekaja ![]() piekne imiona i jaka zgodnosc i szybka decyzja od wczorajszego poznania plci ![]() Cytat:
Cytat:
tez ostatnio slyszlalam o takich fotelikach, podobno bardzo fajne Cytat:
plus do roku dla dziecka i darmowy dentysta leki tylko na receptedarolka biedny maly daj koniecznie znac czy wszystko w porzadku z nim impezka! ![]() Cytat:
planuje jeszcze tylko na swieta kupic jakas kiecke lub tunike ![]() ja wole zdecydowanie dopasowane, lepiej sie czuje i brzuszek fajnie widac w tych luznych zle wygladam |
|||||||
|
|
|
#3982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gardło mnie boli, katar mam i oczy mi łzawią okrutnie... A jutro muszę iść na badania :/ Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja noszę ciążowe spodnie. Moje sprzed ciąży są za ciasne w brzuchu. Nawet dzisiaj chciałam jedne włożyć, ale po 15min się przebrałam bo jednak w miejscu zapięcia czułam dyskomfort. Plus taki, że uda i tyłek mi nie urosły bo spokojnie w stare spodnie się mieszczę. Góry też nosze sprzed ciąży, pomijając koszule, nie ma szans na dopięcie w piersiach i brzuchu
![]() Cytat:
![]() Zmień aptekę bo spokojnie można stosować. Ja za to usłyszałam od pacjentki, że ona no-spy nie weźmie bo się boi, ze się dziecko urodzi z przykurczami. Cokolwiek to miało znaczyć Niemożliwe, że nie chcieli Ci sprzedać bo max jest bez recepty. Może poprosiłaś o forte? Albo wtedy jeszcze jej nie było na rynku? No-spa comfort to dawka 40mg, z tą różnicą że ma otoczkę. Zwykła no-spa nie ma. |
|
|
|
|
#3984 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A po domu to legginsy też ciążowe, kupilam sobie w outlecie Italian Fashion kilka par i też są super. Na początku chodzilam w zwyklych legginsach no bo przecież się rozciągają, ale jak raz ubralam te ciążowe to juz nie chcialam innych, tak mi w nich dobrze ![]() Ja wiem, że to wydatek na kilka m-cy ale wygoda jest dla mnie bezcenna.
|
|
#3985 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A na katar się inhaluje i smaruje pod nosem jakaś taką maścią mocno pachnącą Na pewno działaj z jakimiś domowymi sposobami jak już czujesz że coś Cię bierze bo samo chyba nie minie... Ja też jutro na badania, będzie dobrze, zobaczysz ![]() mooooniaaaa obalasz mit z tymi przykurczami mam rozumieć? mnie teściowa non stop straszy że dziecko będzie miało problem z napięciem mięśniowym po no spie bo uważa sie za specjalistkę w dziedzinie leków... pokazuje mi wydruki z internetu jak kobiety się żalą na forach że przez no spę mają chore dzieci... brak słów.
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-11-25 o 16:35 |
|
|
|
|
#3986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
milenujdka w domu raczej luźne, mam dresy ciazowe z h&m i mam nadzieje ze wystarczą do końca ;-) na wyjścia staram się ubrac ładnie i z reguły wybieram sukienki, mam takie dresowe i fajnie się dopasowuja do rosnącego brzucha ;-) mam tez spodnie z c&a granatowe z materiału i są b wygodne ale tez brakuje mi fajnych jeansow, z poprzedniej ciąży mam ale są juz b znoszone Czekam na jakieś obniżki bo muszę tez kupić sobie kurtkę zimowa bo w moje ledwie się zapinam ;-) w ogóle chyba w grudniu bankruta strzele bo mam tyle wydatkow ze masakra :-( A co się dzieje? Gratuluje udanych wizyt i studniowek moja aplikacja pokazuje 126 dni ;-)
01.04.2016 synek Edytowane przez moonunit Czas edycji: 2015-11-25 o 16:54 |
|
|
|
|
#3987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jutro poszukam tego fotelika i dam znać ![]() Cytat:
![]() już się tam będąc w Pl nie zaopatruję
|
|
#3988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Poszłam po bagietkę, dosłownie 3 kroki od mieszkania i znów mnie podcięło i prawie orła wywinęłam
Szczęście, że jakaś kobieta (też w ciąży swoją drogą) stała, to się jej złapałam![]() Ja chyba nie powinnam z domu faktycznie wychodzić
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko
![]() Zdrówka dziewczyny! Mnie na szczęście choróbska omijają.. W sklepie spędzam 10 minut dziennie żeby nic nie złapać, od małej na szczęście się nie zaraziłam. Najbardziej boję się grypy żołądkowej ![]() Jestem już padnięta, mam nadzieję, że moja szyjka dobrze znosi to pakowanie Pora zrobić obiadek, na szczęście mam zamrożone kotleciki więc została do zrobienia surówka i ziemniaczki
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.

Też sobie uzupełniłam zapas nospy, tak w razie "W".

STUDNIÓWKI

tak czy siak -leci szybciuuutko