|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
No macie przeboje z tymi teściowymi. Moja właśnie jest taka sama jak Twoja gosia. Nie raz jej mówiłam nie kupuj dla wnuków (ma ich jeszcze 2) tanich rzeczy, ma manie kupowania w hipermarketach głównie realu Jeśli chodzi o biorezonas to hmm jakoś nie chce mi się w to wierzyć . Po prostu nie mam przekonania ale ciekawa jestem co powie Twoja lekarka... ---------- Dopisano o 18:33 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
No no nie małe to dziecie ale mojej wagi nie pobiło
|
|
|
#4772 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dopiero po cwhili skumałam , że przecież o dzidzie Mózg naprawdę w ciąży chyba szwankujeGratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziękuję każdej za wsparcie, jesteście niezastąpione Czas dorosnąć do pewnych spraw ![]() Na poprawę humoru zrobiłam listę wyprawową i wyszło mi 6 tysi łącznie z remontem pokoju dzieci wiec chyba nie tak strasznie jak na początku myślałam. Ciekawe jak ta kwota będzie się miała do tej ostatecznej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- W ogóle ja też pewnie rozpakuje się koło Wielkanocy to może o tych strojach zajączka pomyśle
|
|
#4773 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
U mnie był moment ze z 10 lekarzy było obok mały podobno dobrze sie ułożył i mozna było dobrze posprawdzać wszystko ale pozniej zaczął sie kręcić chyba za dużo ich było i sie wkurzył Poza tym ja tez byłam juz znudzona w kółko to samo i tylko katem oka cos widziałam i co trochę mi odwracalalj monitor ![]() Czekam na usg u siebie bo mam 17nastego ![]() Ja wypatrywałam ciebie bo pamietam w jakim sweterku miałaś byc ale nie widziałam ja jestem brunetka, miałam koszule jeansowa a pod nią biała koszulkę i męża ze sobą ![]() A odnośnie wagi u mnie na 297,2 g aleeeee mówili ze te aparaty usg maja błąd pomiaru do 300g i tak na prawdę pozniej zwraca ske na to uwagę
Edytowane przez esesme Czas edycji: 2015-12-05 o 19:33 |
|
|
|
|
#4774 |
|
Rozeznanie
|
esesme, Polonezyjka tez bylam dzisiaj na tym samym badaniu. Dr Tomasz Gora byl moim glownym prowadzacym.
Moje dziecko nie chcialo dzisiaj wspolpracowac. Ogladanie malego szlo oprnie. Wszystko w porzadku ale mnie martwi maly przyrost wagi w ciagu tygodnia z 279g na 303g ... wiem, wiem ze inny sprzet, inne oko lekarza ale mysle o tym echh...
03.05.2016r. Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2015-12-05 o 19:48 |
|
|
|
#4775 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Grunt, że my jako rodzice mamy inne podejście do naszego dzieciaka E to teraz będą chyba miesiące, gdzie nasze bejbiki będą przybierały szybciutko nie? Teraz zamiast mierzyć przyrodzenia to będziemy licytowały się na wagę :P
|
|
#4776 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cieszę się, że znów z nami piszesz Cytat:
Trzeba się kiedyś umówić na wypad na szmateksy i herbacie/kawcie ? tylko najpierw obczaję gdzie warto iść i kiedy hehehe Renatka jak byś miała ochotkę to pisz też ! Cytat:
ALE to co pisala Eseme - oni mają do około 300 g różnicy w pomiarach hhihi na pewno nasze maluchy rozwijają się dobrze A ja nie wiem jak się ta babka nazywa, nie zapamiętałam imienia. Wzięłam długą kąpiel z świecami i ksiażką IMIE hahahhaha muszę wam opowiedzieć bo myślałam, że dziś padnę. Szanowny małżonek odkąd dowiedział się, że córka nie raczył wyrazić swojej opinii na temat imienia. A mi Eliza bardzo spasowało imie. I dziś mówię coś w stylu: -Eliza jak się budzi to...... a on do mnie: -Czemu tak ją nazywasz? Ja szok i śmieję do niego, że bardzo mi to imie pasuje do nej i pytam czy ma jakieś inne typy ![]() No i ten do mnie: -Sara ![]() ![]() ![]() : cool:![]() ![]() No to teraz mam dwa imiona, mi Sarka też się podoba słyszałam dużo historii jak się pod koniec ciaży zmieniają preferencje albo jak się malucha zobaczy to nagle to imie po prostu nie pasuje, które chciało się nadać
|
|
|
#4777 |
|
Winter is coming
|
Mi bardziej pasuje Eliza z twoich typów, ale Sara też spoko
![]() gratuluję kolejnych udanych wizyt ![]() na wagę to faktycznie nie ma za bardzo co patrzeć, bo te sprzęty mają duży błąd pomiaru... co mnie trochę przeraża, bo powiedzą mi, że dzieć 3700, a wyjdzie 4200 zeżarłam za dużo i taka wzdęta się czuję, nic już dzisiaj nie tykam ;/
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
KRAKÓW FOTOGRAF
Jestem miszczu i znalazłam duuuużo fotografów dziecięcych z Krakowa ![]() ![]() ![]() Wklejam wszystkie, ale zastanawiam się gdzie sobie to zapisać heh by nie pogubić ![]() ![]() https://www.facebook.com/MelStudio-1...24072/?fref=ts http://www.fotowilko.net/ https://www.facebook.com/Ewelina-Gro...92209/?fref=ts https://www.facebook.com/Tolula-Phot...c_location=ufi ---- aaaaa ta ma super świąteczne zdjęcia https://www.facebook.com/Magdalena-P...c_location=ufi http://stelmachfotografia.pl/ https://www.facebook.com/www.malgorz...rakow/?fref=ts https://www.facebook.com/FotoNostalgiaAnnaSzot/?fref=ts https://www.facebook.com/MadewithLov...RAPHY/?fref=ts https://www.facebook.com/IzabelaTetn...aBela/?fref=ts No coś z tego wybiorę ![]() PS: sorki za taki mini spam, ale dalej pamiętam, że któraś też szukała
|
|
#4779 |
|
Raczkowanie
|
IMIĘ DLA DZIECKA
Mój się uparł że córa będzie miała imię po zmarłej teściowej .
|
#4780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najważniejsze że wszystko dobrze ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#4781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4782 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje udanych wizyt i poznania płci.
Nasze dzieci rosną jak na drożdżach .
|
#4783 |
|
Raczkowanie
|
Gratuluje udanych wizyt !!!!
WAGA Trzeba patrzeć na to z przymrużeniem oka bo naprawdę różnie z tym bywa..kuzynce lekarz mówił nie więcej niż 3500 i rodziła naturalnie a wyszło 4500 i mogło być cc bo wąziutka w biodrach no i dziewczyna siuśka i pupka całe poszyte a lekarz "ulala ale kloc wyskoczył" i to lekarz znany i polecany we wroc. Każdy sie myli i te urządzenia też. Ważne z dziecmi jest wszystko dobrze a to czy mniejsze czy wieksze to chyba nie takie ważne ![]() My tez różne jestesmy ![]() Aj te tesciowe...moja na szczescie jest w miare a jakby co to M szybko ją gasi ![]() Mój luby dzisiaj drinkuje z kumplami a ja zaraz do wyrka bo padnięta jestem. Miłego i spokojnego wieczoru dla Was
|
#4784 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.
|
|
#4785 |
|
Winter is coming
|
Nieidealna nie strasz, kilo różnicy
Sunshine mąż przesadza z tym imieniem, na drugie spoko, ale na pierwsze... tym bardziej, że tobie się nie podoba.
|
#4786 |
|
Raczkowanie
|
fajnie czytać dobre wieści kobietki, super że wizyty Wam się udały
Polinezyjka właśnie wpierniczamy z mężem chlebek ziołowy NieIdealna nie strasz, właśnie boje się że mój mały okaże się dużo większy i że nie dam rady, mój mąż ważył ponad 4 kg ja byłam wcześniakiem i ważyłam dużo mniej, wiem że to akurat ile my ważyliśmy wpływu może nie mieć no ale boje się tych 4 kg i więcej Mi położna ostatnio tłumaczyła, że czasami dzieci rosną powoli i dopiero na koniec szybciej przybierają i kobiecie dopiero pod koniec rośnie brzuszek, a są i takie co szybko przybiorą, a później już powolutku i takiej mamuśce wcześnie już rośnie brzuszek |
|
|
|
#4787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4788 |
|
Raczkowanie
|
Nie straszę,spokojnie.
Na to nie ma reguły i tak powie każda która już ma dzieci.. Ja ważyłam 3200 a mój M prawie 4800 i poród był sn i teściowa dała rade. A jeszcze coś mi sie przypomniało... Kuzynka cała ciąże miała mówione że chłopak,co wizyte cała ciąże,pokój,mebelki,ubran ka i wszystkie gadżety chłopięce.Odbyło sie cc i wyszła dziewczynka.Kuzynka wpadła w "delikatną"depresje a że razem rodziłyśmy to dokarmiałam piersią jej młodą. Wszędzie idzie sie pomylić ale my też musimy podchodzić do tego "głową"
|
#4789 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rozglądałyście się już za sylikonowymi nakładkami na sutki? na co zwracac uwagę czy jakaś konkretna firma?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- a Tak w ogóle to witam się po dłuższej nieobecności (czytałam na bieżąco, ale z pisaniem nie dawałam rady). Gratuluję wizyt |
|
|
|
|
#4791 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tego bym się nie spodziewała ![]() Chociaż nie z chłopczyka dziewczynka się zrobiła :d ta jeszcze lepsza :PCytat:
![]() i smacznego Cytat:
|
|
|
#4792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
póki co widzę, że ma mój i niech tak zostanie Mini super Oliwka Sunshine super, że z córą wszystko w porządku ładnie już waży...Może zaproponuj imię teściowej jako drugie imie małej? Ja bym się nie zgodziła, ale Twojego tżta rozumiemEsesme świetne zakupy myślę, że jeden rożek wystarczy, nie wszystkie mamy lubią różki...gratki synkaVelika super zakupy, niebieski i dla dziewczynki pasuję...ja mam dużo niebieskich ubranek, ale to pewnie dlatego, ze to mój kolor ![]() Madzia gratulacje udanej wizyty i synka Kejka dużego masz już synka, to moja jest chyba kruszynką Polinezyjka u nas miała być Sara
|
|
|
#4793 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam do przeczytania
![]() http://rozwojosobisty.zwierciadlo.pl...estem-brzydka/ PS: ja to lubię takie artykuliki
|
|
#4794 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień za dniem leci, młoda odmawia spania po południu a wieczorem już nie mam siły na pisanie. Nadrabiam forum i seriale do 2 w nocy oglądam
U nas dziś intensywny dzień, rano szybko śniadanie, potem córę do siostry zawiozłam, sama szybko na miasto skoczyłam do SH (ale koszulę zaje.... widziałam, dla chłopczyka, stan idealny, zara szara w czarne kropki tylko na 4 latka moze, jakbym miała synka to bez wahania bym brała. W dodatku za 8 zeta) potem na otwarcie placu zabaw nivea- tłum ludzi, kilku mikołajów (córa się bała, jak siostra z nią podchodziła to oczy zasłaniała (20miesięcy ma). potem mikołaj u nas w domu (jutro nie mógł przyjśc). Tu o dziwo pobawiła się z nim, piątkę przybijała. Gdyby nie broda to na koniec buziaka by mu dała . Jutro równie intensywny poranek +wizytacja teściowej Nie umiem się doczeka aż Tż zjedzie na święta z pracy, wtedy pewno częściej się odezwę na forum, jak się będzie młodą zajmowac.---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- a powiem Wam jeszcze jedno, odnośnie tych supermarketowych ciuchów. Ale to jest moje zdanie, wiadomo że ładne i dobre gatunkowo ciuchy miec fajnie, ale jak małe dziecko ulewa co chwilę albo wymiotuje i potem ich doprac niczym nie idzie to się można wkurzac. Ja przy córce miałam strasznie dużo ubranek takich super, których potem po domu nie zakładałam, bo mi ich szkoda było. Teściowa zaś nakupiła masę worów w ciucholandzie(dużo za dużo, w dodatku wiadomo inny gust kobieta ma, więc może wyciągnęłam i używałam max 1/5 z nich) i tych nie było mi żal jak się po czymś nie doprały. Podobnie podchodzę do pepcowych ciuchów;p Trafiały bez żalu do kosza;p Sama teraz zdarzało się kupic coś w realu dla córki za 5 zł, Ma bluzeczkę pod sweter na dwór, żeby cieplej było albo do zabaw w których się ubrudzi np farbki |
|
|
|
#4795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ponieważ z nudów już mi siada na głowę od siedzenia w domu mam ambitny plan nauczyć się robić na drutach (bo i haft i szydełko i frywolitkę mam w miarę opanowane) i chcę zrobić małej kocyk: ![]() Tylko z czerwonej włóczki. Jak polegnę na placu boju to najwyżej podrzucę go mamie, bo ona na drutach śmiga
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#4796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko to nie chodzi o cenę czy markę broń Boże! Chodzi o szajskie poliestrowe sztuczne ubrania, w których niemowlę sie po prostu poci i odparza... Jak dla mnie to mogłyby byc nawet i same lumpowe czy z rwała czy kerfura biedronki czy skądkolwiek, przede wszystkim patrzę na SKŁAD ubranka. Cechy wizualne sa dla m je tez bardzo ważne ale najważniejszy jest skład. Dla malucha blisko ciała tylko bawełna, nie ważne czy z lumpa czy z hm zary czy innych sklepów. Poza tym mi "nie szkoda" bo mozna to wyprać,proszek jest płyn do plam tez pralka tez... jak sie nie da to trudno, ale nie chowałam nigdy ciuchów "bo szkoda pobrudzić" .... No ale ja tak mam, wiem ze moge miec troche odmienne zdanie...no ale cóż.
|
|
|
|
|
#4797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie że u Was wszystko ok. Wcale się nie dziwie że nie masz czasu na wizaż przy małej i całym domu tylko na swojej głowie. Twoje dzieciątko też nie malutkie no no faktycznie jakieś zrobimy tutaj wyścigi w wadze Ja kłądę się spać bo jutro do kośiółka nie wstanę. Buziaki miłej i spokojnej nocki tylko mi spać!! a nie produkować postów całą noc
|
|
|
#4798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech Twój mężuś wraca ![]() Ach a mała to urocza z tym mikołajem ![]() A dzidzia waży już ładniutko hehehe buziaki dla wasCytat:
No cóż ludzie potrafią zniszczyć imiona ![]() Cały dzień dziś mam problemy żołądkowe ech idę spróbować spać, może przez noc się uspokoi ...
|
|
|
#4799 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja za bardzo szanowałam ciuchy, przez co żałowałam. Teraz nie będę przy drugiej córce taka dziwna;p DObrze, że bedzie druga córa to wykorzysta je;p hihih ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() Jeszcze Wam napiszę, co siostra mi dziś mówiła, ja akurat stałam tak, że ludzi nie widziałam. Byliśmy z młodą w aptece, tam kącik do dzieci więc młoda od razu poszła. Ja zakupy zrobiłam, stoję z wózkiem i czekam aż młoda i siostra się rusza. Kolejka ludzi. tam klocki z literkami a młoda do mojej siostry pokazuje na klocki i mówi "U", "R" itd Pono ludzie się na nią patrzeli z wielkimi oczami |
||
|
|
|
#4800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:39.

babka powiedziała, ze nie podejmuje sie "leczenia" mni w ciazy bo "jakby sie cos potem stało z dzieckiem t zeby nie było na nią"

sa dwa jajka 

Mamy siusiorka I jajeczka
nadal chłopak, widzialam jajeczka
nie mam ladnego zdjecia buzi bo sie mały zaslanial a na koniec odwrocil przodem do mojego kregoslupa

.

Nie umiem się doczeka aż Tż zjedzie na święta z pracy, wtedy pewno częściej się odezwę na forum, jak się będzie młodą zajmowac.
ech idę spróbować spać, może przez noc się uspokoi ...