|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
bardzo mi przykro trzymam kciuki, zeby wszystko ładnie się oczysciło i żebyś pozbierała się w miarę z tego... myśle, ze na tak wczesnym etapie jest właśnie spora szansa, ze zakończy się naturalnie wszystko. trzymaj sie!!ten miesiąc chyba nalezy ogłosić miesiacem krótkich cykli, bo z tego co pamiętam to kilka tak miało? mój cykl wyniósł 26 dni... ostatni tak krótki miałam 3 lata temu... zazwyczaj mam 28-29. trochę mnie to zastanawia, bo poprzedni cykl miałam 29 i byłam na monitoringu, owulacje miałam w 15 dni, i w tym cyklu też miałam w 15. A z tego co czytałam faza lutealna jest co miesiąc tej samej długości u danej kobiety więc jak mogłam dostać wcześniej @ ![]() :conf used:jakby tego było mało ciągle bolą mnie piersi, a to już 4 dzień@, a w tym miesiącu tego bólu mam już po uszy. Zaczynam 4 cykl z mega obawami, że znowu będzie rozczarowanie.... ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- i gratulacje dla kolejnych zaciązonych! powiem wam, że to nieprawdopodobne jak w tym wątku szybko dziewczyny zachodzą! |
|
|
|
|
#4202 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie wyobrażam sobie co czujesz...
|
|
|
|
|
#4203 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozumiem, co przeżywasz, to na pewno jest bardzo trudne Trzymam kciuki za Ciebie, dasz radę! Wierzę w to, że będzie dobrze kochana, organizm samoczynnie się oczyści i już za chwilę będziecie mogli działać dalej ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Ech, ja teraz czekam na testowanie i jestem tak bardzo przekonana, że się udało, że gdy wyjdzie negatyw to chyba się popłaczę! Ale wiem, że to moja wina oczywiście, bo za bardzo się nakręcam. Oglądam filmy o ciąży i rozwoju dziecka, wymyślam imiona, myślę jak to będzie jak pierwszy raz przytulę maluszka.. Zawsze się tak mówi, żeby się nie starać tylko co będzie to będzie.. Ale chyba się tak nie da. Stąd później rozczarowanie. Czasem tak sobie myślę, że chyba wolałabym wcześniej "wpaść", niż teraz mieć takie ciśnienie Chociaż tak na dobrą sprawę to dopiero drugi pełny cykl, w którym się naprawdę staramy. W zeszłym cyklu była infekcja, w październiku pierwszy raz zaczęłam obserwować ciało, używać testów owulacyjnych i wtedy działać, we wrześniu w sumie miałam cały czas plamienie, więc się nie przytulaliśmy, a w sierpniu po prostu odstawiliśmy antykoncepcję. I musi się udać! I Tobie też się uda i reszcie dziewczyn
Edytowane przez monique_05 Czas edycji: 2015-12-15 o 08:29 |
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo staram się nie myśleć pesymistycznie, ale nie wychodzi mi to. Dlatego czasami rzadko się udzielam, bo nie chcę dolować innych moim pesymizmem. Nie umiem np. nie czytać for i teraz kiedy wiem z jak wielu powodów mozna mieć problemy z zajściem w ciąże, kiedy naczytałam o starających się latami to po prostu panicznie boję się, ze i mnie to moze spotkać, że mój czas minął. A boje się wizyt w klinikach leczenia niepłodności, wiem, ze to mnie dobije. Nie sądziłam, ze tak mnie ten temat przytłoczy |
|
|
|
|
#4205 |
|
Wtajemniczenie
|
Vela tak mi przykro... Życzę dużo wytrwałości i siły, nie jesteś sama!
|
|
|
|
#4206 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja miałam troszkę inną sytuację, bo pusty pęcherzyk i wszystko zakończyło się łyżeczkowaniem (8t6d) i po tym krwawiłam tydzień. Wiele lekarzy mówi że trzeba poczekać 3 miesiące, ale to bardziej chodzi o to żeby psychicznie dojść do siebie. U mnie niedługo mija czwarty miesiąc a jeszcze czasami mam gorsze momenty (słyszałam takie glosy "że co ja tak przeżywam, przecież tam nawet dziecka nie było"
|
|
#4207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Ci
|
|
#4208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, tutaj przewijają się różne tematy i spostrzeżenia, wspólne grupy itp.). Pomyśl tak, że jednak mimo wszystko większość kobiet zachodzi w tą ciążę, wcześniej czy później, ale się udaje! I nam też się uda! Ja na razie nie myślę o klinikach leczenia niepłodności, choć kiedyś myślałam, gdyż wielu lekarzy stwierdzało u mnie PCOS. A jak wiadomo, z tą chorobą bardzo ciężko jest zajść w ciążę. Ale tylko jeden lekarz mi powiedział: "Jakie PCO? Wie Pani ile już widziałem małych "PCO"?". Jak byłam w zeszłym miesiącu na usg i Pani mi powiedziała, że jest pęcherzyk dojrzewający w lewym jajniku to tryskałam szczęściem. Dlatego, że myślałam, że u mnie owulacji pewnie nie będzie. I pamiętaj, że lekarze uznają za normalne starania się do roku. Głowa do góry, uda się!
|
|
|
|
|
#4209 |
|
Rozeznanie
|
Vela... Tak mi przykro
|
|
|
|
#4210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to całkiem normalne, że się boisz. Jak się człowiek naczyta, nasłucha, to jak się nie bać? Ja też kiedyś rozkminiałam te wszystkie problemy z zajściem aż się udało za pierwszym razem i przestało to mieć znaczenie. A teraz znów - staramy się, tym razem już inaczej, mniej na spontana, a obawy że teraz będziemy się długo starać są. Co z tego że jesteśmy płodni, skoro mogą być inne problemy? No i strach o powtórkę historii.. Obawy są normalne. Nie piszmy tu tylko wtedy, kiedy jesteśmy happy Cytat:
Ciężko jest, ale wiadomo, jak się poddamy, to już klapa. Żeby wygrać, trzeba grać... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4211 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo mi przykro! |
|
|
|
|
#4212 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
koniecznie skonsultuj się z lekarzem..bądź silna, dzielna - jesteśmy z Tobą !
|
|
|
|
|
#4213 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4214 |
|
Raczkowanie
|
Niestety wylądowałam w szpitalu
plamienie wczoraj sie powtórzyło i pojechalam na pogotowie. Zrobili badania i okazało sie ze odkleja mi się kosmówka. Czy któraś wie cos na ten temat ? Dali mi luteinę i nakaz leżenia i musze tu zostac na kilka dni.
|
|
|
|
#4215 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekają nas pracowite święta ![]() a obawy eh one beda już zawsze, jak widac zajście w ciaże to dopiero jeden sukces na drodze do upragnionego celu, oby nam wszystkim się udało, chce wierzyc, ze ten wątek jest magiczny ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
niestety nie mam pojęcia, ale trzymam kciuki, aby po lutce przeszło! który to tc? |
||
|
|
|
#4216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4217 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Szwagierka też tak miała niedawno, mówiła ze dostała leki na podtrzymanie ciąży a na następnej wizycie juz było ok, ale leki musi brać nadal. Nie musi leżeć, chodzi do pracy i jest ok. |
|
|
|
|
#4218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie znam się na tym ale też słyszałam że trzeba leżeć. Teraz najważniejsze jest zdrowie Twoje i maleństwa A jak tam dziewczyny u Was z prezentami? My już prawie skompletowaliśmy, został jeszcze mój tata Ale mamy już dla niego wybrany tylko musimy zamówić
|
|
#4219 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A kiedy Ty testujesz? Bardzo w Ciebie wierzę😊 A ja mam cały czas obfity śluz białko jaja biało przezroczysty. Gdybym nie czekała na @, to byłabym pewna że to faza płodna😞 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fanta my jeszcze nie mamy w ogóle prezentów, troche problemów sie narobiło w pracy i nie wiem jak będzie z tymi świętami zawsze to był taki radosny czas, rodzinny, a w tym roku jakoś wszystko sie komplikuje... Wiem tylko, że mojej mamie kupimy Szynkowar |
|
|
|
|
#4221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() testuję chyba 20 grudnia ![]() a może Ci się owu przesunęła i to faktycznie płodny śluz? Cytat:
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chcę przejść Święta jak najszybciej... Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4223 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o prezenty to my w sumie już mamy wszystko, został tylko mój tata jak zwykle największy problem, tym bardziej, że ma w listopadzie urodziny i są zawsze dwie zagwozdki pod rząd :/
|
|
|
|
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prezenty co roku mam ogarnięte do połowy listopada, od tygodnia już zapakowane leżą na pawlaczu
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- VelaLuca przykro mi bardzo, że tak się stał. Badaj betę, żeby mieć kontrolę nad sytuacją. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4226 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4227 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję za te wszystkie słowa otuchy i pocieszenia : cmok: Może nie zdajecie sobie sprawy i nie jesteście tego świadome, ja sama nie byłam dopóki sama tego nie doświadczyłam, ale to Wasze wirtualne wsparcie naprawdę wiele daje. Mogę nawet zaryzykować, że więcej niż słowa rodziny. Mamy ten sam cel i Wy najlepiej zrozumiecie co się czuje w takiej chwili.
Panna Izabela dziękuję za Twój nocny post. Czytałam go i ryczalam jak obłąkana. Potrzebowałam takich słów. Dziękuję ![]() 23 grudnia mam wizytę u lekarza. Muszę poczekać aż krwawienie ustanie, a w piątek powtórzyć betę. Ciężki tydzień przed nami ![]() Prezenty to ostatnia rzecz o której teraz myślę, miałbyć jeden a wyjątkowy. Dlatego będą to pierwsze w moim życiu święta bez prezentów... Nusia - kosmówka w wielu przypadkach po odpowiednich lekach i odpoczynku sama się z powrotem przykleja. Tego Ci życzę !
|
|
#4228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rób to co Ci emocje podpowiadają, płacz ile chcesz. Jest to dla Ciebie żałoba. Było to Twoje wyczekane dziecko. Trzymaj się blisko TŻta i bądźcie w tym razem. Teraz z medycznego punktu widzenia. Takie bardzo niskie ciąże zazwyczaj szybko się ronią. Kontroluj bete i niech Ci lekarz zrobi USG. Prawdopodobnie nie będziesz potrzebować łyżeczkowania. Będzie to po prostu obfitsza miesiączka. Lekarza w takich sytuacjach nawet nie każą czekać ile miesięcy na starania. Można zaczynać od razu, po sprawdzeniu czy już jest wszystko w macicy ok. Mój doktor pacjentkom po poronieniu mówi, że jest to dla nich wielka tragedia, ale jedno wiedzą. Wiedzą, że zaszły w ciąże, więc kolejna jest kwestią czasu. I tego Ci życzę Cytat:
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To normalne, że tutaj czujesz większe wsparcie, bo tutaj właśnie wszystkie pragniemy jednego, przeżywamy różne historie, mamy różne doświadczenia. To tak jak mnie nie zrozumie żadna kobieta, która nie urodziła martwego dziecka, tak Ciebie nie zrozumie ktoś, kto nie przeżył takiej straty. Domyślanie się a wiedza, jak ktoś się czuje to naprawdę spora różnica. Mam tylko nadzieję, że limit złych wiadomości na wątku został wyczerpany i teraz same zdrowe, szczęśliwe ciąże zakończone takim porodem właśnie. My prezenty kupiliśmy, ale ja mam mega problem z opłatkiem, tak bardzo nie chcę się w tym roku dzielić z nikim i nikt tego nie rozumie Wsparcie mam tylko w tż i tu na wizażu. Moja mama np nie ogarnia, że to nie są dla nas szczęśliwe Święta (no bo jak, Boże Narodzenie i brak radości, to grzech...) Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

trzymam kciuki, zeby wszystko ładnie się oczysciło i żebyś pozbierała się w miarę z tego... myśle, ze na tak wczesnym etapie jest właśnie spora szansa, ze zakończy się naturalnie wszystko. trzymaj sie!!

, tutaj przewijają się różne tematy i spostrzeżenia, wspólne grupy itp.). Pomyśl tak, że jednak mimo wszystko większość kobiet zachodzi w tą ciążę, wcześniej czy później, ale się udaje! I nam też się uda! Ja na razie nie myślę o klinikach leczenia niepłodności, choć kiedyś myślałam, gdyż wielu lekarzy stwierdzało u mnie PCOS. A jak wiadomo, z tą chorobą bardzo ciężko jest zajść w ciążę. Ale tylko jeden lekarz mi powiedział: "Jakie PCO? Wie Pani ile już widziałem małych "PCO"?". Jak byłam w zeszłym miesiącu na usg i Pani mi powiedziała, że jest pęcherzyk dojrzewający w lewym jajniku to tryskałam szczęściem. Dlatego, że myślałam, że u mnie owulacji pewnie nie będzie. I pamiętaj, że lekarze uznają za normalne starania się do roku. Głowa do góry, uda się!
rzytul:

Wsparcie mam tylko w tż i tu na wizażu. Moja mama np nie ogarnia, że to nie są dla nas szczęśliwe Święta (no bo jak, Boże Narodzenie i brak radości, to grzech...)