|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4411 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
Wiesz, o wiele lepiej wziąć dostinex lub norprolac, które działają na pewno i nie wywołują objawów ubocznych jak castagnus. Czy on ma status leku? Czy to suplement? Jeśli lekarz każe zabijać Ci prl to pięknie zbija te leki o których pisze. Castagnus nie ma udokumentowanych efektów działania. |
|
|
|
|
#4412 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, wszystko jest źle ![]() Ale każdy lekarz na jakiego trafiam to jakaś porażka ![]() Brałam już 5 miesięcy CLO (bez żadnych badań!!), miałam monitoring i tylko raz była owu podczas brania. Tż bierze witaminy, w styczniu pewnie trzeba powtórzyć badania (robiliśmy te najzwyklejsze) i zobaczyć czy coś lepiej Teraz co byłam u ginki to jaki lek chce mi włączyć to każe iść do rodzinnego żeby on mi go przepisał. Więc zrezygnowałam z niej Po nowym roku zapisze się do endo-gin w Wawie i zobaczymy co dalej
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2015-12-22 o 19:54 |
|
|
|
|
#4413 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie jedtem lekarzem ofc ale powtorze co powiedziała moja dr (a ma specjalizacje II stopnia z gin i położnictwa wiec ufam ze wie co mówi). Najnowsze badania wykazują (i mówi się coraz cześciej o tym na zjazdach specjalistów) ze prolaktyna nie ma takiego wpływu na zajście w ciaze jak wcześniej podejrzewano. Jest to hormon stresu który waha się nawet w ciagu dnia. Podwyższony stan może oznaczać ze bylas na badaniu bardzo rano (wtedy poziom najwyższy), ze byłaś zmęczona, niewyspana, zestresowałaś się chwilowo albo masz jakiś stresowy czas, a nawet ze np intensywnie cwiczylas poprzedniego dnia. Żeby ocenić ze prl jest naprawdę podwyższona trwale i chorobowo trzeba by robić badania codziennie przez kilka dni o tej samej porze. Ja brałam castagnusa. Nie wiem czy mi pomógł bo norma jest chyba do ok 400 a moj wynik był 1300 o ile dobrze pamietam (w każdym razie ok 3 razy wyższy niż górna granica). Ale w ciaze zaszłam Potwierdziło się to co powiedziała mi lekarka.Pamiętaj tez ze w razie zajścia w ciaze należy rzucic leki na obniżenie prl ponieważ pomaga ona utrzymac ciaze. Leki te mogłyby doprowadzic do poronienia (uczulal mnie na to endokrynolog). |
|
|
|
|
#4414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzięki za rady jak będę w domu to zerknę na wyniki z tego co pamietam to była ona nieznacznie powyżej normy, na pewno nie 3 razy. Póki co będę go brać bo może mi wyreguluje cykle bo obecnie to masakra mam 15 dc a dopiero co skończyłam @ ciekawe czy będzie owu i kiedy jutro zacznę testy.
|
|
#4415 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
sa na to rady musisz znaleźć dobrego giną który będzie Cię prowadził. Lub dobra klinikę. Cokolwiek. Powiedzieć-przyszłam, jestem, proszę sie mną zająć od początku do końca. Innej rady chyha nie ma...bo clo bez monitoringu może się skończyć torbielami. I w ogole co to za lekarz specjalista który recepty nie napisze? To nie ma czy co ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
![]() Oczywiście to ostatnie zdanie to ironia. Gdyby lekarz naprawdę dbał o pacjentke prowadziłby ja za reke. A w internecie czasem piszą takie głupoty. I leczą się ludzie z wujkiem google robiąc milion badań. Edytowane przez WhiteOrchidea Czas edycji: 2015-12-22 o 22:56 |
||
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
Kurde dziewczyny, zaczynam świrować.. Jutro teoretycznie powinnam dostać @ i mój optymizm nagle zniknął, bo zaczęłam się bać, że znowu w tym cyklu się nie uda
tym bardziej, że pobolewa mnie brzuch straszna jest ta niepewność..
|
|
|
|
#4417 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witaj 😊 Bardzo przykre doświadczenia za Tobą, mam nadzieję że z nami same przyjemne rzeczy będą Cię spotykać😀 Cytat:
Ja w końcu odżyłam. W niedzielę nie poszłam do pracy, bo nie byłam w stanie z powodu brzucha. Od dłuższego czasu mam mdłości i jakby problemy z układem pokarmowym, ale od piątku w ogóle była masakra, ból żołądka, lekka biegunka i ciągłe mdłości, przez ostatnie 3 dni praktycznie nic nie jadłam ze strachu że znowu będzie mnie boleć. W Nd byłam u lekarza dyżurnego, to stwierdził że to nic poważnego, osłabienie organizmu po prostu skoro do tego mam katar. Dziś już popuściło, chociaż jestem strasznie słaba po tej głodówce, ale na kolację zjadłam jajka na miękko to od razu czuję się lepiej 😁 No i dzisiaj mija magiczny 42 dc, a okresu ciągle brak. Chyba się już całkiem sypię 😧 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4418 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczynki
Czy Wy też macie plamienia przed miesiączka? Ja często mam dwa dni przed. Biore wiesiolka i len (po owulacji) od jakiegos czasu i chyba mi pozytywnie namieszaly te oleje, z 36 dni cykl zszedł do 31 i to już drugi miesiąc. Czy to faktycznie dzięki nim? Właśnie dostałam @, wg cylku 31 dni owulacja bedzie ok 7-9.01 Czyli testuję ok 23.01 Dobrej nocy Wam życzę Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4419 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale.. jakoś nie mam szczęścia do lekarzy. To jest już moja 5 lekarka w ciągu roku Cytat:
Edytowane przez 201604261006 Czas edycji: 2015-12-23 o 11:01 |
||
|
|
|
#4420 |
|
Przyczajenie
|
Geosmina Dziękuję, oby nas wszystkie tutaj nie spotykaly już nieprzyjemności związane z ciąża.
---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Mysza to idz do rodzinnego po metformax. Biers go juz i szukaj w miedzy czasie dobrego ginekologa endokrynologa. Czasem trzeba trochę się naszukac żeby trafić na dobrego lekarza. |
|
|
|
#4421 |
|
Konto usunięte
|
Rodzinny nie może przepisywać leków które wymyślił sobie inny lekarz.
|
|
|
|
#4422 |
|
Wtajemniczenie
|
Może, ja od rodzinnego biorę receptę na krople do oczu ale wcześniej dostałam kwitek od okulistki z zapisem jaki lek ma mi przepisywać rodzinny ale w innym wypadku to nie wiem :/
|
#4423 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś z ciekawości zrobiłam test owulacyjny bo czytałam że w ciąży wychodzą pozytywne i faktycznie
![]() W dodatku musiałam jechać do dentystki bo uszkodziłam sobie dziąsło I mnie boli, akurat na święta
|
#4424 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Np moja mama ma zaświadczenie od endo że bierze takie i takie leki i chodzi do rodzinnej żeby jej przepisywała bo nie zawsze może latać do tego lekarza tylko po receptę ![]() Ale tak na ładne oczy to nikt mi nie da leków
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4427 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. A test może wyjść bo lh jest podobnie zbudowane jak hcg. Tylko czemu ciazowy nie wychodzi w połowie cyklu? Choć może i wychodzi nigdy nie robiłam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To chyba lekow nie potrzebujesz. To jest granica błędu lab a nie podwyzszony wynik. |
|||
|
|
|
#4428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zaczęłam robić testy owu ale zamówiłam od innego allegrowicza ( z różowa końcówka) i już 2 dni po @ pojawia mi się jasna kreska, jak miałam poprzednie z zieloną końcówką i z napisem LH to miałam dwie kreski tylko raz przed owu, jestem ciekawa co będzie dalej.jakby mnie jutro nie było to życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt, uśmiechu na twarzy i oczywiście II kresek dla staraczek i dużo zdrowia dla przyszłych mam ![]() ja mam bardzo dużo wolnego, mam zamiar się zrelaksować, i może się uda zaciążyć(owulacje mam mieć w sylwestra ) Moi rodzicie mi zdradzili, że mnie poczęli w świeta może i nam się uda, 3majcie kciuki
Edytowane przez Ewula88 Czas edycji: 2015-12-23 o 21:37 |
|
|
|
|
#4429 |
|
Zadomowienie
|
Witam Was kochane z racji tego, iż jutro będzie ciężki dzień by tu zawładnąć chciałabym wszystkim życzyć Wesołych Świąt oraz przede wszystkim zdrowych i co byśmy wszystkie jak jeden przyszłe Święta 🎄 spedzily ze swoimi upragnionymi maluszkami ;-) dla mamusiek dużo zdrówka w nowym roku a dla staraczek upragnionych II - czego i sobie życzę :-P
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja wracam z pracy i jutro jadę do teściów na wigilię, więc pewnie też nie będę się odzywać. WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!! 🎄 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#4431 |
|
Raczkowanie
|
Wesołych Świąt i spełnienia marzeń dziewczyny
jak najszybszego zajścia w upragnioną ciążę
|
|
|
|
#4432 |
|
Zadomowienie
|
:-*
|
|
|
|
#4433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Również wszystkim życzę Wesołych Świąt, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń, oczywiście szybkich 2 kreseczek a dla przyszłych Mam spokojnych 9 m-cy! Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4434 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny! zdrowych i spokojnych świąt! te które czekają na test - oby ujrzały 2 kreski, te, które jak ja są już po @ - owocnych i intensywnych świąt
my będziemy pracować bardzo, mam 12dc także będzie się działo wątpię w powodzenie, bo okazało się, że mam coś dziwnego z tarczycą... tsh piękne, ale ft4 za niskie... myślę, że do marca musimy zrobić badania nasienia, bo mój wiek 31 już nie pozwala na czekanie..
|
|
|
|
#4435 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My wśród znajomych rozpoczęliśmy etap ślubów, po nas dopiero jedna para znajomych, we wrześniu następna... I my pierwsi z dzieckiem. Oczywiście z tych bliższych. Tylko siostra tż ma roczną córkę. Lubię ją bo jest mała i śmieszna, ale często mnie męczy.A ja powiem tak, że wolałabym żeby moja Wikusia była chora, niż żeby Jej nie było wcale. Tak mi do Niej tęskno Cytat:
Także doskonałe Cię rozumiem. Ja nie wylądowałam w psychiatryku tylko dlatego, że trzyma mnie myśl o kolejnym dziecku. Cytat:
Ale każda z nas będzie popełniać jak nie takie, to inne błędy. Życie Cytat:
Cytat:
My w poniedziałek idziemy na badania, nie wiem, czy się chwaliłam, ale zbadam sobie trombofilię sama prywatnie. Nie będę czekać aż na nfz łaskawie dadzą mi skierowanie, czekam od września.. Kochane, samych dwóch kresek, a dla ciężarnych - abyście doceniały to, że macie maluszki w sobie i każdy dzień z nimi, bo uwierzcie, jest na wagę złota, i szczęśliwych, bezbolesnych porodów Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4436 |
|
Raczkowanie
|
U mnie negatyw
tzn. Mam wrażenie, że jak się przyjrzę to jest ledwo widoczna druga kreska, ale nie wiem. Nie chcę się na nic nakręcać, więc powtórzę test za parę dni. Dziś jest 12 dzien po owulacji, więc może trochę za wcześnie? Sama nie wiem :/ okresu póki co nie ma. Ech
|
|
|
|
#4437 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja rowniez Wam zycze zdrowych, wesołych świat, a przede wszystkim żebyście ujrzały bardzo szybko piękne dwie kreseczki!
---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Monique jak twoje dzisiejsze testowanie? |
|
|
|
#4438 |
|
Raczkowanie
|
Wesolych pogodnch rodzinnch Swiat Bozego Narodzena oraz spelnienia wszystkich najskrytrzych marzen :-* :-* :-*
|
#4439 |
|
Raczkowanie
|
Napisalam chwilę przed Tobą. Negatyw raczej :/
|
|
|
|
#4440 |
|
Zadomowienie
|
Monique u mnie 12 dpo tez był niejednoznaczny wynik. Wiec jestem dobrej myśli
a jakim testem robiłaś? Bardzo dokładny jest test polecany przez Chudziaszka z rossmanna.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

ciekawe czy będzie owu i kiedy jutro zacznę testy.

Czy Wy też macie plamienia przed miesiączka? Ja często mam dwa dni przed.
Czyli testuję ok 23.01 

zaczęłam robić testy owu ale zamówiłam od innego allegrowicza ( z różowa końcówka) i już 2 dni po @ pojawia mi się jasna kreska, jak miałam poprzednie z zieloną końcówką i z napisem LH to miałam dwie kreski tylko raz przed owu, jestem ciekawa co będzie dalej.
jak najszybszego zajścia w upragnioną ciążę

My wśród znajomych rozpoczęliśmy etap ślubów, po nas dopiero jedna para znajomych, we wrześniu następna... I my pierwsi z dzieckiem. Oczywiście z tych bliższych. Tylko siostra tż ma roczną córkę. Lubię ją bo jest mała i śmieszna, ale często mnie męczy.