Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-22, 19:20   #4411
WhiteOrchidea
Przyczajenie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
Mam podwyższona ale nieznacznie, lekarz nie przepisał bromergon bo podobno ma negatywne skutki uboczne i kobiety się złe czuja wiec kazał brać ten castagnus i przyjść za 3 cykle :/. Jesteś w moim wieku
A nieznacznie to znaczy ile?
Wiesz, o wiele lepiej wziąć dostinex lub norprolac, które działają na pewno i nie wywołują objawów ubocznych jak castagnus. Czy on ma status leku? Czy to suplement?
Jeśli lekarz każe zabijać Ci prl to pięknie zbija te leki o których pisze. Castagnus nie ma udokumentowanych efektów działania.
WhiteOrchidea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 19:50   #4412
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez WhiteOrchidea Pokaż wiadomość
Mysza rok i 7 mcy? To dlugo. Pewnie to nic nowego co powiem, ale badania masz porobione? Hormony, usg? Maz zbadany?
Taaak
Tak, wszystko jest źle Tzn mam pcos, brak owulacji, niski progesteron, Tż słabe wyniki itp itd

Ale każdy lekarz na jakiego trafiam to jakaś porażka

Brałam już 5 miesięcy CLO (bez żadnych badań!!), miałam monitoring i tylko raz była owu podczas brania. Tż bierze witaminy, w styczniu pewnie trzeba powtórzyć badania (robiliśmy te najzwyklejsze) i zobaczyć czy coś lepiej
Teraz co byłam u ginki to jaki lek chce mi włączyć to każe iść do rodzinnego żeby on mi go przepisał. Więc zrezygnowałam z niej Po nowym roku zapisze się do endo-gin w Wawie i zobaczymy co dalej

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-12-22 o 19:54
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 21:43   #4413
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:

Wiesz, o wiele lepiej wziąć dostinex lub norprolac, które działają na pewno i nie wywołują objawów ubocznych jak castagnus. Czy on ma status leku? Czy to suplement?

Jeśli lekarz każe zabijać Ci prl to pięknie zbija te leki o których pisze. Castagnus nie ma udokumentowanych efektów działania.

Nie jedtem lekarzem ofc ale powtorze co powiedziała moja dr (a ma specjalizacje II stopnia z gin i położnictwa wiec ufam ze wie co mówi). Najnowsze badania wykazują (i mówi się coraz cześciej o tym na zjazdach specjalistów) ze prolaktyna nie ma takiego wpływu na zajście w ciaze jak wcześniej podejrzewano. Jest to hormon stresu który waha się nawet w ciagu dnia. Podwyższony stan może oznaczać ze bylas na badaniu bardzo rano (wtedy poziom najwyższy), ze byłaś zmęczona, niewyspana, zestresowałaś się chwilowo albo masz jakiś stresowy czas, a nawet ze np intensywnie cwiczylas poprzedniego dnia. Żeby ocenić ze prl jest naprawdę podwyższona trwale i chorobowo trzeba by robić badania codziennie przez kilka dni o tej samej porze.
Ja brałam castagnusa. Nie wiem czy mi pomógł bo norma jest chyba do ok 400 a moj wynik był 1300 o ile dobrze pamietam (w każdym razie ok 3 razy wyższy niż górna granica). Ale w ciaze zaszłam Potwierdziło się to co powiedziała mi lekarka.
Pamiętaj tez ze w razie zajścia w ciaze należy rzucic leki na obniżenie prl ponieważ pomaga ona utrzymac ciaze. Leki te mogłyby doprowadzic do poronienia (uczulal mnie na to endokrynolog).
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:22   #4414
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Nie jedtem lekarzem ofc ale powtorze co powiedziała moja dr (a ma specjalizacje II stopnia z gin i położnictwa wiec ufam ze wie co mówi). Najnowsze badania wykazują (i mówi się coraz cześciej o tym na zjazdach specjalistów) ze prolaktyna nie ma takiego wpływu na zajście w ciaze jak wcześniej podejrzewano. Jest to hormon stresu który waha się nawet w ciagu dnia. Podwyższony stan może oznaczać ze bylas na badaniu bardzo rano (wtedy poziom najwyższy), ze byłaś zmęczona, niewyspana, zestresowałaś się chwilowo albo masz jakiś stresowy czas, a nawet ze np intensywnie cwiczylas poprzedniego dnia. Żeby ocenić ze prl jest naprawdę podwyższona trwale i chorobowo trzeba by robić badania codziennie przez kilka dni o tej samej porze.
Ja brałam castagnusa. Nie wiem czy mi pomógł bo norma jest chyba do ok 400 a moj wynik był 1300 o ile dobrze pamietam (w każdym razie ok 3 razy wyższy niż górna granica). Ale w ciaze zaszłam Potwierdziło się to co powiedziała mi lekarka.
Pamiętaj tez ze w razie zajścia w ciaze należy rzucic leki na obniżenie prl ponieważ pomaga ona utrzymac ciaze. Leki te mogłyby doprowadzic do poronienia (uczulal mnie na to endokrynolog).

Dzięki za rady jak będę w domu to zerknę na wyniki z tego co pamietam to była ona nieznacznie powyżej normy, na pewno nie 3 razy. Póki co będę go brać bo może mi wyreguluje cykle bo obecnie to masakra mam 15 dc a dopiero co skończyłam @ ciekawe czy będzie owu i kiedy jutro zacznę testy.
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 22:55   #4415
WhiteOrchidea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Taaak
Tak, wszystko jest źle Tzn mam pcos, brak owulacji, niski progesteron, Tż słabe wyniki itp itd

Brałam już 5 miesięcy CLO (bez żadnych badań!!), miałam monitoring i tylko raz była owu podczas brania. Tż bierze witaminy, w styczniu pewnie trzeba powtórzyć badania (robiliśmy te najzwyklejsze) i zobaczyć czy coś lepiej
Teraz co byłam u ginki to jaki lek chce mi włączyć to każe iść do rodzinnego żeby on mi go przepisał. Więc zrezygnowałam z niej Po nowym roku zapisze się do endo-gin w Wawie i zobaczymy co dalej
Wszystkko to można uregulować bo jest sporo ale bez przesady sa na to rady musisz znaleźć dobrego giną który będzie Cię prowadził. Lub dobra klinikę. Cokolwiek. Powiedzieć-przyszłam, jestem, proszę sie mną zająć od początku do końca. Innej rady chyha nie ma...bo clo bez monitoringu może się skończyć torbielami. I w ogole co to za lekarz specjalista który recepty nie napisze? To nie ma czy co

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna_Hanna Pokaż wiadomość
Ja brałam castagnusa. Nie wiem czy mi pomógł bo norma jest chyba do ok 400 a moj wynik był 1300 o ile dobrzbe pamietam (w każdym razie ok 3 razy wyższy niż górna granica). Ale w ciaze zaszłam Potwierdziło się to co powiedziała mi lekarka.
Bardzo cenne rady i oczywiście prawda z badaniem, ze kilka dni ta sama pora bez stresu sportu jedzenia. Wszystko to prawda. Ale z mojej wiedzy wiadomo ze znacznie podwyzszona prl utrudnia zagniezdzenie. Nie uniemożliwia a utrudnia. Nuc może dlatego dziewczyny z podwyzszona prl starają sie rok a nie powiedzmy 6 mcy. I pewnie gdyby nie robiły badan w zaszlyby w ciąże na takiej właśnie prl bez żadnego zbijania. No ale wiesz, tyle bafan, taka dostępność-nic tylko korzystać-badac się

Oczywiście to ostatnie zdanie to ironia. Gdyby lekarz naprawdę dbał o pacjentke prowadziłby ja za reke. A w internecie czasem piszą takie głupoty. I leczą się ludzie z wujkiem google robiąc milion badań.

Edytowane przez WhiteOrchidea
Czas edycji: 2015-12-22 o 22:56
Stary 2015-12-22, 23:06   #4416
monique_05
Raczkowanie

Kurde dziewczyny, zaczynam świrować.. Jutro teoretycznie powinnam dostać @ i mój optymizm nagle zniknął, bo zaczęłam się bać, że znowu w tym cyklu się nie uda tym bardziej, że pobolewa mnie brzuch straszna jest ta niepewność..
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 23:12   #4417
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Ciąża zwala mnie z nóg. Mdłości mam już mega nasilone.

W czwartek byliśmy na wizycie. Było widać seduszko Niestety mam krwiaka podkosmówkowego. Ech... Dostałam zwolnienie na miesiąc. Mam leżeć jak najwięcej. Powinien się wchłonąć.

W pracy już wiedzą. O dziwo zareagowali bardzo pozytywnie. Ja z tego wszystkiego się popłakałam. Kurde, fajnych mam tam ludzi :
Jak tam samopoczucie?? Radzisz sobie ze słabościami? Krwiak na pewno się wchłonie, trzymam kciuki 😊Fajnie że w pracy wszystko pozytywnie 😀

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jako tako W ogóle nie czuje klimatu tych świąt. Gdyby nie piosenki w radiu, to byłaby masakra... Dzisiaj zmusiłam się do zawieszenia w kuchni jakiś ozdób świątecznych i światełek, mamy sporo gości w święta, na sylwestra więc pasowałoby choć trochę dom przyozdobić, ale tak ciężko mi się za to zabrać

Najgorsze jest to czekanie. Mam dość skomplikowaną sytuację w pracy/finansową i muszę do kwietnia zajść w ciążę. Inaczej będę musiała poszukać nowej pracy, a co za tym idzie odłożyć starania. Jestem jeszcze na swojej działalności, więc gdyby się udało, to będę mieć spore zasiłki i L4 ale to wszystko ograniczone w czasie, więc dodatkowo czynnik czasu i presji działa, a nam umykają już 2 miesiące.
Ogólnie nie jest łatwo, ale trzeba to przeżyć i walczyć dalej :
Postaraj się w wolne dni trochę zdystansować, odpocząć psychicznie, poczytaj jakąś dobrą książkę, skup się na robieniu sobie małych przyjemności. Czasami nastawienie człowieka jest najważniejsze, bo daje siłę albo paraliżuje. Życzę Ci dużo siły😙

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
I absolutnie nie musisz się martwić, wstyd się przyznać, ale ja się denerwuję na inne ciąże. Tzn cieszę się z każdą z Was, ale moja zazdrość jest mega. Ostatnio widziałam znajomą na fb, za 2 miechy ma rodzić. Ma już synka, jak urodzi córkę to on będzie miał 2 lata. Bogaci, ładni, zbudowali sobie dom, teraz parka, zdrowi, zero problemów. Kontakty z rodziną super, wyjazdy za granicę... I poczułam taką złość, że aż wstyd.
Mam podobnie jeśli chodzi o cudze ciąże, też z jednej strony mnie cieszą, ale z drugiej jestem trochę rozgoryczona dlaczego ja nie jestem.

Cytat:
Napisane przez Wyczekujaca Pokaż wiadomość
Rak szyjki macicy jest nowotworem złośliwym. Gdy histopatologia potwierdzi komórki rakowe usuwa się wszystko - macicę i jajniki. Chyba że u niej jest rak in situ czyli w rozwoju, wtedy zrobią tylko operację skrócenia szyjki, aby nie przekształciło się w komórki rakowe. Przechodziłam to wszystko w czerwcu więc jestem na bieżąco.
Dziewczyny pamiętajcie róbcie cytologię co roku, ja robiłam i zawsze miałam 1 grupę, a jak mi nagle w zeszłym roku wyszła 3 to lekarz nie chciał tego wyniku wziąć na poważnie, jeździłam przez rok do centrum onkologii zanim dostałam skierowanie do szpitala.
a i jeszcze jedno - szczepionka na raka szyjki macicy to ściema, wielki pic na wodę koncernów farmaceutycznych, nie szczepcie siebie ani swoich córek bo działanie żadne a skutki uboczne olbrzymie.
Współczuję przeżyć 😙 też słyszałam że te szczepionki bardziej szkodzą niż pomagają...

Cytat:
Czesc, czy można do Was jeszcze dołaczyc?.
Witaj 😊
Bardzo przykre doświadczenia za Tobą, mam nadzieję że z nami same przyjemne rzeczy będą Cię spotykać😀

Cytat:
Taaak

Kurczę, a do jakiegoś prywatnie nie możesz pójść? Poszukać w necie po opiniach i kogoś sensownego znaleźć, szkoda życia na takie tułanie się po bezsensownych lekarzach 😒

Ja w końcu odżyłam. W niedzielę nie poszłam do pracy, bo nie byłam w stanie z powodu brzucha. Od dłuższego czasu mam mdłości i jakby problemy z układem pokarmowym, ale od piątku w ogóle była masakra, ból żołądka, lekka biegunka i ciągłe mdłości, przez ostatnie 3 dni praktycznie nic nie jadłam ze strachu że znowu będzie mnie boleć. W Nd byłam u lekarza dyżurnego, to stwierdził że to nic poważnego, osłabienie organizmu po prostu skoro do tego mam katar. Dziś już popuściło, chociaż jestem strasznie słaba po tej głodówce, ale na kolację zjadłam jajka na miękko to od razu czuję się lepiej 😁
No i dzisiaj mija magiczny 42 dc, a okresu ciągle brak. Chyba się już całkiem sypię 😧

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 00:05   #4418
monika0185
Zakorzenienie

Witajcie Dziewczynki Czy Wy też macie plamienia przed miesiączka? Ja często mam dwa dni przed.
Biore wiesiolka i len (po owulacji) od jakiegos czasu i chyba mi pozytywnie namieszaly te oleje, z 36 dni cykl zszedł do 31 i to już drugi miesiąc. Czy to faktycznie dzięki nim?
Właśnie dostałam @, wg cylku 31 dni owulacja bedzie ok 7-9.01 Czyli testuję ok 23.01
Dobrej nocy Wam życzę

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny, zaczynam świrować.. Jutro teoretycznie powinnam dostać @ i mój optymizm nagle zniknął, bo zaczęłam się bać, że znowu w tym cyklu się nie uda tym bardziej, że pobolewa mnie brzuch straszna jest ta niepewność..
Ja bym pewnie nie wytrzymała i już testowała

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 10:59   #4419
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Wszystkko to można uregulować bo jest sporo ale bez przesady sa na to rady musisz znaleźć dobrego giną który będzie Cię prowadził. Lub dobra klinikę. Cokolwiek. Powiedzieć-przyszłam, jestem, proszę sie mną zająć od początku do końca. Innej rady chyha nie ma...bo clo bez monitoringu może się skończyć torbielami. I w ogole co to za lekarz specjalista który recepty nie napisze? To nie ma czy co
Wiem, wszystko jest możliwe do uregulowania Tzn nigdy nic do końca nie wiadomo, szczególnie z tym moim PCOS ale jest duża szansa
Ale.. jakoś nie mam szczęścia do lekarzy. To jest już moja 5 lekarka w ciągu roku Bo twierdzi że lepiej gdyby wypisał lekarz rodzinny (chodzi tu głównie o metformax) a jeśli on nie zechce żebym wróciła do niej. Chyba tylko o kasę chodzi

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
Kurczę, a do jakiegoś prywatnie nie możesz pójść? Poszukać w necie po opiniach i kogoś sensownego znaleźć, szkoda życia na takie tułanie się po bezsensownych lekarzach 😒
Kochana, to już mój 3 gin prywatny. A 5 ogólnie W ciągu roku, a właściwie to 10 miesięcy, bo od lutego.

Edytowane przez 201604261006
Czas edycji: 2015-12-23 o 11:01
Stary 2015-12-23, 11:23   #4420
WhiteOrchidea
Przyczajenie

Geosmina Dziękuję, oby nas wszystkie tutaj nie spotykaly już nieprzyjemności związane z ciąża.

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Mysza to idz do rodzinnego po metformax. Biers go juz i szukaj w miedzy czasie dobrego ginekologa endokrynologa. Czasem trzeba trochę się naszukac żeby trafić na dobrego lekarza.
Stary 2015-12-23, 13:36   #4421
201604261006
Konto usunięte

Rodzinny nie może przepisywać leków które wymyślił sobie inny lekarz.
Stary 2015-12-23, 15:56   #4422
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Rodzinny nie może przepisywać leków które wymyślił sobie inny lekarz.

Może, ja od rodzinnego biorę receptę na krople do oczu ale wcześniej dostałam kwitek od okulistki z zapisem jaki lek ma mi przepisywać rodzinny ale w innym wypadku to nie wiem :/
Stary 2015-12-23, 16:47   #4423
Fantasmagori
Zakorzenienie

A ja dziś z ciekawości zrobiłam test owulacyjny bo czytałam że w ciąży wychodzą pozytywne i faktycznie
W dodatku musiałam jechać do dentystki bo uszkodziłam sobie dziąsło I mnie boli, akurat na święta a tu tyle dobroci

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 17:32   #4424
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Może, ja od rodzinnego biorę receptę na krople do oczu ale wcześniej dostałam kwitek od okulistki z zapisem jaki lek ma mi przepisywać rodzinny ale w innym wypadku to nie wiem :/
W takim przypadku może

Np moja mama ma zaświadczenie od endo że bierze takie i takie leki i chodzi do rodzinnej żeby jej przepisywała bo nie zawsze może latać do tego lekarza tylko po receptę

Ale tak na ładne oczy to nikt mi nie da leków
Stary 2015-12-23, 18:33   #4425
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczynki Czy Wy też macie plamienia przed miesiączka? Ja często mam dwa dni przed.
Biore wiesiolka i len (po owulacji) od jakiegos czasu i chyba mi pozytywnie namieszaly te oleje, z 36 dni cykl zszedł do 31 i to już drugi miesiąc. Czy to faktycznie dzięki nim?
Właśnie dostałam @, wg cylku 31 dni owulacja bedzie ok 7-9.01 Czyli testuję ok 23.01
Dobrej nocy Wam życzę

---------- Dopisano o 00:05 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Ja bym pewnie nie wytrzymała i już testowała

Ja zawsze tak mam, że najpierw mam ze 2 dni plamienia, a dopiero potem zaczyna się krwawienie. A teścik robię jutro, póki co brak @, ale brzuch pobolewa cały czas..
Stary 2015-12-23, 20:11   #4426
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
sprawdziłam i mam prl 650mU/l przy normie 637.
Stary 2015-12-23, 20:44   #4427
WhiteOrchidea
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
A ja dziś z ciekawości zrobiłam test owulacyjny bo czytałam że w ciąży wychodzą pozytywne i faktycznie
W dodatku musiałam jechać do dentystki bo uszkodziłam sobie dziąsło I mnie boli, akurat na święta a tu tyle dobroci
Współczuję dziasla zębowe sprawy zawsze mocno dają w kosc.
. A test może wyjść bo lh jest podobnie zbudowane jak hcg. Tylko czemu ciazowy nie wychodzi w połowie cyklu? Choć może i wychodzi nigdy nie robiłam

Cytat:
W takim przypadku może

Np moja mama ma zaświadczenie od endo że bierze takie i takie leki i chodzi do rodzinnej żeby jej przepisywała bo nie zawsze może latać do tego lekarza tylko po receptę

Ale tak na ładne oczy to nikt mi nie da leków
Moze jak ma zaświadczenie ze leczysz sie w Twoim przypadku na pcos

Cytat:
Ja zawsze tak mam, że najpierw mam ze 2 dni plamienia, a dopiero potem zaczyna się krwawienie. A teścik robię jutro, póki co brak @, ale brzuch pobolewa cały czas..
Kciuki

Cytat:
sprawdziłam i mam prl 650mU/l przy normie 637.
To chyba lekow nie potrzebujesz. To jest granica błędu lab a nie podwyzszony wynik.
Stary 2015-12-23, 21:35   #4428
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:
Współczuję dziasla zębowe sprawy zawsze mocno dają w kosc.
. A test może wyjść bo lh jest podobnie zbudowane jak hcg. Tylko czemu ciazowy nie wychodzi w połowie cyklu? Choć może i wychodzi nigdy nie robiłam

Moze jak ma zaświadczenie ze leczysz sie w Twoim przypadku na pcos

Kciuki

To chyba lekow nie potrzebujesz. To jest granica błędu lab a nie podwyzszony wynik.
no i może dlatego dał ten castagnus zaczęłam robić testy owu ale zamówiłam od innego allegrowicza ( z różowa końcówka) i już 2 dni po @ pojawia mi się jasna kreska, jak miałam poprzednie z zieloną końcówką i z napisem LH to miałam dwie kreski tylko raz przed owu, jestem ciekawa co będzie dalej.

jakby mnie jutro nie było to życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt, uśmiechu na twarzy i oczywiście II kresek dla staraczek i dużo zdrowia dla przyszłych mam :smiko laj1: :
ja mam bardzo dużo wolnego, mam zamiar się zrelaksować, i może się uda zaciążyć(owulacje mam mieć w sylwestra ) Moi rodzicie mi zdradzili, że mnie poczęli w świeta może i nam się uda, 3majcie kciuki

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2015-12-23 o 21:37
Stary 2015-12-23, 22:30   #4429
natlem
Zadomowienie

Witam Was kochane z racji tego, iż jutro będzie ciężki dzień by tu zawładnąć chciałabym wszystkim życzyć Wesołych Świąt oraz przede wszystkim zdrowych i co byśmy wszystkie jak jeden przyszłe Święta 🎄 spedzily ze swoimi upragnionymi maluszkami ;-) dla mamusiek dużo zdrówka w nowym roku a dla staraczek upragnionych II - czego i sobie życzę :-P

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 22:33   #4430
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, to już mój 3 gin prywatny. A 5 ogólnie W ciągu roku, a właściwie to 10 miesięcy, bo od lutego.
Masakra, ja coraz częściej mam wrażenie, że znaleźć dobrego lekarza graniczy z cudem, i to każdej specjalizacji 😒

Cytat:
no i może dlatego dał ten castagnus zaczęłam robić testy owu ale zamówiłam od innego allegrowicza ( z różowa końcówka) i już 2 dni po @ pojawia mi się jasna kreska, jak miałam poprzednie z zieloną końcówką i z napisem LH to miałam dwie kreski tylko raz przed owu, jestem ciekawa co będzie dalej.

jakby mnie jutro nie było to życzę Wam zdrowych, spokojnych Świąt, uśmiechu na twarzy i oczywiście II kresek dla staraczek i dużo zdrowia dla przyszłych mam :smiko laj1: :
ja mam bardzo dużo wolnego, mam zamiar się zrelaksować, i może się uda zaciążyć(owulacje mam mieć w sylwestra ) Moi rodzicie mi zdradzili, że mnie poczęli w świeta może i nam się uda, 3majcie kciuki
To powodzenia w staraniach😙
Ja wracam z pracy i jutro jadę do teściów na wigilię, więc pewnie też nie będę się odzywać.

WESOŁYCH I SPOKOJNYCH ŚWIĄT!!! 🎄

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 22:34   #4431
monique_05
Raczkowanie

Wesołych Świąt i spełnienia marzeń dziewczyny jak najszybszego zajścia w upragnioną ciążę
Stary 2015-12-23, 22:34   #4432
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Wesołych Świąt i spełnienia marzeń dziewczyny jak najszybszego zajścia w upragnioną ciążę
:-*

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-23, 23:37   #4433
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za II kreski jako prezent świąteczny

---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Również wszystkim życzę Wesołych Świąt, zdrówka i spełnienia wszystkich marzeń, oczywiście szybkich 2 kreseczek a dla przyszłych Mam spokojnych 9 m-cy!

monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 01:44   #4434
__malaMi__
Zadomowienie

dziewczyny! zdrowych i spokojnych świąt! te które czekają na test - oby ujrzały 2 kreski, te, które jak ja są już po @ - owocnych i intensywnych świąt my będziemy pracować bardzo, mam 12dc także będzie się działo wątpię w powodzenie, bo okazało się, że mam coś dziwnego z tarczycą... tsh piękne, ale ft4 za niskie... myślę, że do marca musimy zrobić badania nasienia, bo mój wiek 31 już nie pozwala na czekanie..
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 02:13   #4435
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Nie, lekarze uznali że to przypadek, prawdopodobnie coś źle się podzieliło W 5 tygodniu pięknie biło serduszko a w 8 ciąża nagle obumarła ech

Teraz będzie zdrowy maluszek
I tego Ci życzę!!!

Cytat:
Kazda z nas jest inna i bycie kobieta nie znaczy uwielbianie dzieci
Swoje tak, w rodzinie - jeszcze jeszcze, ale obce-do czasu Ja mam bardzo mało znajomych z dziećmi-moi znajomi jeszcze nie maja dzieci, no może pojedyncze pary, ale z bliskich nikt. A meza znajomi już nie planują dzieci maja dzieciaki w moim wieku

U mnie również, winą obarczają przypadek.
Jak byłam na USG już w szpitalu potwierdzić smierc płodu musiałam mieć nietega minę-jestem zazwyczaj twarda, ale chyba nie było ze mna dobrze. Lekarz, nie był zbyt miły, ale nie taka może jego rola...powiedział-co się pani załamuje, codziennie przyjmujemy 10 takich jak pani. Z obumarła ciaza. Pomyslalam sobie wtedy ze nie tylko mnie to dotknelo. A później w rozmowie z bliskimi, którzy wiedzieli, dowiedziałam się ze ktoś tam w rodzinie poronił, ktoś tam z bliskich mi osob. Uważam ze lepiej tak, niż dowiedzieć się w 12 tc ze ma się cbore dziecko. Albo urodzić dzieciaczka z wada genetyczna. Wtedy dziecko cierpi. Rodzice również.
No jak mąż starszy... To tak jest My wśród znajomych rozpoczęliśmy etap ślubów, po nas dopiero jedna para znajomych, we wrześniu następna... I my pierwsi z dzieckiem. Oczywiście z tych bliższych. Tylko siostra tż ma roczną córkę. Lubię ją bo jest mała i śmieszna, ale często mnie męczy.
A ja powiem tak, że wolałabym żeby moja Wikusia była chora, niż żeby Jej nie było wcale.
Tak mi do Niej tęskno

Cytat:
Napisane przez klaudus_2 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, cały czas was czytam ale jakoś nie miałam siły napisać wcześniej.. Gratuluję nowych ciąż i bardzo współczuję dziewczyną, które straciły swoje maluszki.. To był mój czwarty cykl i kolejny nieudany i chyba już nie mam siły na więcej, jestem załamana.. Jeszcze te święta mnie przytłaczają, to miały być pierwsze święta z naszym synkiem a teraz jedyne co możemy zrobić to iść do niego na cmentarz... Nie mam już siły na to wszystko, mam dość , miałam nadzieję, że z miesiąca na miesiąc będzie lepiej, będzie trochę mniej bolało ale wcale tak nie jest..
Witaj w klubie. Ja ledwo ciągnę. Wynajduję jakieś ciasta, babeczki, sprzątania, aż mi ciemno przed oczami. Jak tylko zaczynam płakać biorę się za sprzątanie. A płaczę ostatnio codziennie. Tak czekaliśmy z mężem na pierwsze Święta z Wikusią, wyobrażaliśmy sobie nie raz, kupiłam Jej nawet sukienkę w nadziei, że w nią wejdzie... A teraz kupujemy Świąteczne znicze, ubieramy choinkę na cmentarz... I nie pojedzie z nami tylko my Ją odwiedzimy, na cmentarzu. To jest okropne uczucie i najgorszemu wrogowi nie życzę, by je poznał.
Także doskonałe Cię rozumiem. Ja nie wylądowałam w psychiatryku tylko dlatego, że trzyma mnie myśl o kolejnym dziecku.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Witamy!
Życzę dużo siły i powodzenia. Mój mąż ma cukrzycę typu pierwszego, też trochę się obawiam, ze może coś być nie tak z powodu choroby, dlatego jeżeli nie uda się w najbliższym czasie, przejdziemy się na badania.
Jeżeli chodzi o obce dzieci, to najbardziej lubie małe słodziaki. Do starszych się zraziłam przez syna szwagierki - istny diabeł, nie mogę się do niego przekonać. Szwagierka sama go obecnie wychowuje i troche nie radzi sobie z tym, ciągle nawzajem na siebie krzycza, jakby nie było miłości w tej relacji. Wiem, że to nie wina dziecka, ale jakoś nie mogę się przekonać żeby poczuć do niego taki ciotczany instynkt. Raczej wyobrażam sobie, jak mój synek by się zachowywał w jego wieku (chołopak ma 7 lat), i chciałabym aby był słodkim synalkiem mamusi Na pewno wiele rzeczy zrobię inaczej niż ona. No i nie dam do siebie mówić "Dawaj pyska kochaniutka" Jeeezuuu...
Każdy popełnia błędy wychowawcze. Skoro wychowuje sama, na pewno popełnia ich sporo, ale trudno się dziwić. Naprawdę to nie jest łatwe zadanie dobrze wychować dziecko. Mój brat też super wychowany nie jest. Jest dobry, śmieszny, bardzo mądry i wygadany. Ale i pyskaty, cwany, upierdliwy i rozpieszczony... A oboje rodziców ma. Ja nie jestem taka rozpieszczona, mnie rodzice wychowywali z dużo mniejszym luzem no i widać efekty.
Ale każda z nas będzie popełniać jak nie takie, to inne błędy. Życie

Cytat:
O rzeczywiście duża różnica

Ja się staram już rok i 7 miesiąc, na lekarzy trafiam jakiś dziwnych

Mi szkoda dzieci mojej własnej rodzonej siostry wstyd.
Matko jak ja czytam "rok..." to aż mnie ciarki przechodzą. Nawet nie wiesz, jak Ci współczuję.

Cytat:
Taaak

Jak trafisz na endo gin dobrego, to się pochwal, może się przydać.

My w poniedziałek idziemy na badania, nie wiem, czy się chwaliłam, ale zbadam sobie trombofilię sama prywatnie. Nie będę czekać aż na nfz łaskawie dadzą mi skierowanie, czekam od września..

Kochane, samych dwóch kresek, a dla ciężarnych - abyście doceniały to, że macie maluszki w sobie i każdy dzień z nimi, bo uwierzcie, jest na wagę złota, i szczęśliwych, bezbolesnych porodów

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 07:58   #4436
monique_05
Raczkowanie

U mnie negatyw tzn. Mam wrażenie, że jak się przyjrzę to jest ledwo widoczna druga kreska, ale nie wiem. Nie chcę się na nic nakręcać, więc powtórzę test za parę dni. Dziś jest 12 dzien po owulacji, więc może trochę za wcześnie? Sama nie wiem :/ okresu póki co nie ma. Ech
Stary 2015-12-24, 08:02   #4437
wiosenka84
Zadomowienie

Dziewczyny ja rowniez Wam zycze zdrowych, wesołych świat, a przede wszystkim żebyście ujrzały bardzo szybko piękne dwie kreseczki!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Monique jak twoje dzisiejsze testowanie?
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-24, 08:32   #4438
Megan1312
Raczkowanie

Wesolych pogodnch rodzinnch Swiat Bozego Narodzena oraz spelnienia wszystkich najskrytrzych marzen :-* :-* :-*
Stary 2015-12-24, 08:47   #4439
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja rowniez Wam zycze zdrowych, wesołych świat, a przede wszystkim żebyście ujrzały bardzo szybko piękne dwie kreseczki!

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Monique jak twoje dzisiejsze testowanie?
Napisalam chwilę przed Tobą. Negatyw raczej :/
Stary 2015-12-24, 08:58   #4440
wiosenka84
Zadomowienie

Monique u mnie 12 dpo tez był niejednoznaczny wynik. Wiec jestem dobrej myśli a jakim testem robiłaś? Bardzo dokładny jest test polecany przez Chudziaszka z rossmanna.
wiosenka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości