|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już V część naszego wątku!
Cytat:
Wysłane przy użyciu Tapatalka
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Nic nie piszą całe święta a jak zaczną to nie idzie nadrobic :p
Byłam na basenie wlasnie jeju ale fajnie ruszyć zad po tym obżarstwie. Ide oglądać sicario. Kupiliśmy dzis bilety na sens 4 filmów do kina w sylwestra. Mieliśmy nigdzie nie isc ale skoro dziadki chcą bawić pole to wybierzemy sie chociaz do kina. Oczywiście nie zamierzam siedzieć tam 4 filnow, ale pójdziemy akurat na 2 pierwsze bo one sa fajne A i w połowie stycznia wychodzi nowy film tarantino wiec jesli sa tu jego jakieś fanki jak ja to świetna dla nas wiadomośc bo akurat uda sie na niego załapać przed porodem jeszcze ![]() Dobra, ide na ten film i ostatni kawałek ciasta bo od jutra jem juz zdrowo ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
a cóż to takiego
![]() ![]() ![]() czy któraś dzieciata mamusia używała ? http://allegro.pl/munchkin-gryzak-do...875724219.html |
|
|
|
#964 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a myslalam, ze na szczebelki ![]() Cytat:
Edytowane przez wykalacka Czas edycji: 2015-12-27 o 21:23 |
||
|
|
|
#965 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Już chyba nigdy do zwykłej drucianej już nie wrócę.Cytat:
. Wiedział jaki dobrać rozmiar?
|
|
|
#966 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
Byliśmy dziś na światełkach na Starówce...ludzi od groma i jeszcze więcej. Trzeba było skorzystać bo we wtorek jakieś zimowe temperatury zapowiadają.
Ja też póki co mam tylko ubranka dla Malucha i koszule dla siebie. Kurcze jeszcze trochę czasu do porodu a mnie mój ostatni stanik pod biustem zaczyna uciskać .We wtorek w aptece się obkupię z tymi rzeczami higienicznymi dla siebie i Malucha coby w Nowym Roku już tego hajsu nie wydawać bo od października to jakoś strasznie mi dużo pieniędzy z konta wyparowało.
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Mój mąż to rybka- o na pewno nie jest flegmatyczny wręcz przeciwnie.. wszystko szybko.
Mi z wyprawki zostało jeszcze rzeczy dla Ale to jutro będę zamawiać z tej apteki wizyta w Rosjanie po żel i pieluszki wozek i ciuszki jeszcze dokupić kocyk i rożek Ale to po Nowym roku bo ma być dostawa Nowa w sklepie. I też głównie strach na mnie wpłynął i to ze tz nie będzie cały styczeń, i chce do rodziców pojechać bo tu się boję sama zostać niby teście są Ale... Zazdroszczę wam tych pokoikow dla dzieciaczkow my chcemy wstawić łóżeczko do sypialni oby się zmieściło. Bo malutki mamy pokoik łóżko biurko szafka z tv i krzesło (zamiast niego będzie lozeczko) |
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wcześniej różne rzeczy miałam. Póki co nic mi nie wyszło, ale nie mam złudzeń, wyjdzie Jak nie teraz to po porodzie przy kurczeniu.A rozmiar tak ![]() Wysłane przy użyciu Tapatalka
26.01.2016 Witaj synku 04.09.2019 Drugie szczęście Edytowane przez Lucy31 Czas edycji: 2015-12-27 o 21:54 |
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zabiorę swoją magiczna poduszkę z wycięciem na dupe przerwa godzinna miedzy filmami wiec powinnam dać rade ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#971 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja już dawno zdjęłam i obrączkę i zaręczynowy i nawet kolczyki.
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie byli dzisiaj u mnie rodzice siostra z narzeczonym i brat. I mój brat nazwał dxidzie Krzyś i ciagle do brzuszka mowil i sprawdzal czy kopie. Na koniec mnie wysciskal i wyprzytulal i mowil ze strasznie sie stesknil z dwa miesiace sie nie widzielismy. Bardzo to mile bylo. I wogóle po ich wizycie czuje się taka hm kochana. Bo tutaj oprocz meza nikt o mnie nie dba, nie zapyta jak sie czuje, czy czegos mi nie potrzeba, dopóki ja nie zejdą na dol do teściów to oni do mnie się nie odezwa chyba ze teść coś chce kawę pożyczyć albo drobne.
|
|
|
|
#973 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Piszecie o szczotkach, ja mam mieszane uczucia co do TT. Mam ja i córka. Moje liche włosy dają radę, ale jej grube i gęste to już jest zabawa.., niestety zawsze jak mam zamiar porzucić TT na rzecz czegoś innego potulnie do niej wracam Jednak do ideału jej trochę jeszcze brakuje.
|
|||
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsza!
![]() Dzien dobry. Pobudka o 5 to zdecydowanie nie jest moi ulubiony początek dnia no ale cóż, za miesiąc bedzie juz tylko gorzej bo dojdą srodnocne karmienia do wczesnych pobudek starszej wiec trzeba zahartować organizm ![]() Chyba musze wreszcie zacząć chodzić wczesniej spac niz o polnocy bo zdechnę niedługo ![]() No nic, dzisiaj jedziemy do ikea bo przewijak i komode i chyba pozałatwiać wszystkie artykuły higieniczne za jednym razem. Zostanie tylko przebrać ubranka po poli ale wyciągnę je z piwnicy dopiero w nowy rok Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A ja się obudziłam z bólem gardła ![]() Chyba się zaraziłam od chrześnicy ![]() Wstałam po 7 jak tż do pracy wstawał. Zjadlam płatki i się położyłam pod kołdrę dalej. Chyba dzisiaj cały dzień tak spędzę
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry!
dziś wreszcie lepiej się czuję, wprawdzie noc fatalna, jeszcze teraz bolą mnie kości, biodra, ale już mnie nie mdli. Wczoraj miałam takie mdłości ( na szczęście nie skończyło się na przytulaniu kibelka) i tak mnie goniło, że myślałam , że się wykończę Aha, zważyłam się- i nic mi się nie przytyło przez święta .aha, Lucy- pięknie prezentuje sie łóżeczko dla synka .Ja- chyba czas sie niestety przyzwyczajać do nocnego wstawania , co innego wstać do wc, a co innego na karmienie (bo niektóre dzieci potem same nie usną i trzeba jeszcze usypiać ).
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. U nas pobudka przed 6. W nocy kiepskie spanie bo o 1 obudził mnie filtr i chodzil do 2.20...ja w tym czasie oka nie zmrużyłam...jak przestał to dalej nie mogłam zasnąć. Rano obudziłam się z przytkanym nosem ze splywajacym wodnistym katarem, drapaniem w gardle, mega bólem głowy...jeszcze jak by bylo malo cos mnie boli w dole brzucha...
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie kolejna bezsenna noc..
|
|
#979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Faktycznie, przynajmniej się zahartujesz. U nas dzisiaj pobudka jak zawsze po 8, ciężko mi będzie się potem przestawić:/
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny
oj z tym spaniem to obawiam się ze juz coraz trudniej nam będzie przez te ostatnie 2 miesiące. ...Ja z lab wróciłam robiłam tsh i ft4 i po południu spr wynik online i zadzwonię do pani endo na konsultację. I z badaniami spokój do 18 stycznia Oczywiście w lab spotkałam mamy koleżankę która skwitowala ze gruba jestem jej córka brzuch miała ale gruba nie była. Nie ma to jak mile słowa ma dzień dobry
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#983 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak, bo jej córusia to 9 cud swiata w ciazy była ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
![]() ja wlasnie wypilam herbatke i wzielam tantum werde na gardlo. A co do Nospy to ja wzielam podczas całej ciazy tylko 1 tabletke w 3 miesiacu jak bylam. I to dostalam z☠☠☠e od ginki... tu w de sa udowodnione badania kliniczne ze branie nospy w ciazy moze powodowac obnizone napiecie miesniowe u noworodkow i nadpobudliwosc psychoruchowa.... wiec ja dziekuje, czasami mam jakiegos skurcza ale sam przechodzi, po co od razu faszerowac sie chemiA.
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Tusia dostała pod choinkę książeczkę "Nawet nie wiesz jak bardzo Cię kocham" i teraz ciągle się do mnie przytula tak mocno i mówi "Kocham Cię bardzo", albo "Kocham Cię mocno". No normalnie kilkanaście razy dziennie hehe. Słodziak
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie ma potrzeby to nie powinno się jej brać. Ale jeśli ciąża jest ZAGROŻONA i takie są wskazania lekarskie to brać TRZEBA i nie ma co dyskutować. Także jak ktoś nie musi to fajnie, niech nie bierze. Ale jeśli ty musisz to bierz i nie zastanawiaj się nad tym.
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ogólnie jestem nastawiona anty tabletkom przeciwbólowym...biore jak juz koniecznie muszę i bol utrudnia mi funkcjonowanie. Mój M zawsze mówi że ja się lubię męczyć...po prostu wole przeczekać bo byc może samo minie a jak nie to tabletka w ostateczności...
Wczoraj proboszcz zapowiadal ze idzie od dzisiaj po kolędzie...i w nasza stronę ma iść w czwartek. Tylko jedna strona drogi...i nie wiem czy nasza czy ta drugą...musze się jakoś dowiedzieć... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.

czy to możliwe, że po prostu się go wciąga na brzuch ??? ale jak przez nogi, czy górą 

.