Scend Barł czyli Scent Bar LVIII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-27, 20:11   #3241
Karkki
Zakorzenienie

Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
No fakt, łaski nie robi. Ale w S minus 30% więc lepiej to wygląda kosmetycznie.

A ja w sumie roznicy za duzej nie widze, serio. Moze spróbuję jeszcze tą macową nową
Jaką Macową?

- Terry Pratchett
Karkki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:39   #3242
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość
Nasze leciały przez prawie rok na karmach Taste of the Wild (bez zbóż, dobra jakość, niezła cena), teraz z konieczności wróciliśmy do chrupek dla futer sterylizowanych Royan Canin (w wersji +7).

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
moje tylko Royala dla kastratów , digestive i dla wybrednych .

moje śpiewają do surowej wołowinki i surowej rybki . Jeżeli kurczak - to tylko koth zje surowego, kotha wyłącznie gotowanego uważa , ale w galarecie wszamią oba karmy saszetkowo-puszkowe odpadają bo się wyliże sos , a resztę to se sami jedzcie

]
Dzięki

Nie...moje surowej ryby nie tkną, nawet nie ma mowy
Wolowinkę już tak , kurczaka też chętnie, Tlustemu wszystko jedno czy surowy czy gotowany, byle z mięsa

Cytat:
Ze wszystek stron atakują wyprzedaże - zara od wczoraj w sumie, sephora od dzisiaj, Douglas od paru dni - no jak tu zyć?
Mnie tam niec nie kusi, wszystko mam
Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
Wszystko wykastrowane, jeden cukrzyk:
panowie jadą na Urinary, cukrzyk Urinary/Diabetic pół na pół
panie: Acana/Arden Grange/James Well Beloved/Taste of the Wild, pani bez zębów miesza to pół na pół z karmą detystyczną;
jeśli osobami są panowie, u których nie ma żadnych problemów i profilaktyki struwitowej itp zaleconej - też holistyka, czyli marki jak powyżej;
w ramach przysmakowego posiłku panie od czasu do czasu gotowany kurczak/puszkowy tuńczyk/gotowane podróbki z ryżem/kaszą

to nie tak jak z ludźmi, odmiany nie potrzebują, potrzebują czegoś zawierającego wszystko, co potrzebują;
whiskas itp to nie jest dobry wybór...
1. Dzięki
Nawet mialąm Taste w koszyku, ale jakoś tak...no nic, następnym razem im wezmę

2.A no, może faktycznie dla tego marudzą i kręcą nosami, że nie ma wszystkeigo co powinno być , a nie że im się nudzi.
Wiem,że Whiskas jest syf, dostają sporadycznie , raz na jakiś czas puszkę /garść na 4 mordy , nie hoduję ich na tym

Nie wpadłam,żeby im puszkowanego tuńczyka jako przysmak kupować, dzięki za inspirację. Pewnie dla tego,że sama nie użwam
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:46   #3243
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
A jakie kremy fitomedu polecasz? I jak działały

Ja mam niusy szamponowe zanabyłam w promocji agafię kwaśnie mleko, jajeczny i chlebowy

Po chlebowym + balea bez spłuk wuosy świeco jak psu jajca , na dodatek zały się rozczesać baz odżywki ... Szok ....Ale po woli dopiero jedno mycie...

Z kwaśnym mlekiem myłam raz bo ten podobnie jak i jejeczny dałam mamie bo ma mega zniszczone wuosy blondem . No to myłam raz + odżywka jaoanny bezspłuk . Wouosy bardzo wygładzone ale nie obciążone , ale ten efekt nie dla mnie bo mam swoich mało , chociaż jakby inna odżywkę użyć.... Ma jeden mega plus bardzo wygładził a nie obciążył skóry guowy... Zero przetłuszczenia na drugi dzień i jeszcze na kolejny a i dziś nie wygladały tragicznie

Przepraszam za literówki piszę na ślepo bez soczewek i na lapku męża
1. Z Fitomedu w zasadzie używałam tylko ten http://www.fitomed.pl/produkt/krem-n...j-i-mieszanej/ Może coś kiedyś milion lat temu mi derma jeszcze dawała, ale pamiętam tylko ten i był bardzo wporzo, do niego wracałam.

2. O jaaaaaaaaaaaaaaaaaa Aleś mi teraz dołożyła zachciewajki, wszystko czego pragnę!

Ale no nie mogę kupić, mam 6 szamponów To mnie już przeraża, klikło misie 3 za jednym zamachem, bo tanio, bo obniżka, bo jedna dostawa. No niby jeść nie wołają, ale jakoś tak nie lubię tłoku

Będę dzielna, zużyję swoje i dopiero uderzę po zestaw obiadowy - chleb jajca i kwaśna mleko .
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 20:52   #3244
Miciel
Wpisz tu zomzing

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Dzięki
ależ prosz, jeszcze Orijen z tych 'holistycznych', ale obecnie z tych trzech głównych (Acana/Orijen/Taste of the Wild) ostatni wypada najkorzystniej cenowo

Miciel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:35   #3245
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie tam niec nie kusi, wszystko mam
Zazdroszczę. Mnie z kolorówki brakuje delikatnego pudru prasowanego, takiego bez krycia i bez matu No i paczę i nie wiem co brać, a promo minie
Stary 2015-12-27, 21:37   #3246
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karkki Pokaż wiadomość

Mało widziałaś Kumpel Hamerykanin ma 52

Ile ma wzrostu, że tak spytam?

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
No ja też drinkuję, a tu piwko (ale z Oktoberfest, więc jak tu nie wypić), a tu winko (w prezencie od przyjaciela i czerwone-świąteczny kolor), a tu kapka zacnej Whisky, no nie mam jak być abstynentką
Też wczoraj dostałam czerwone wino od kolegi Tżta. Whisky się wzięło i wczoraj wypiło, piwa nie mam i dobrze

Cytat:
Napisane przez Katty_p13 Pokaż wiadomość

Ja tak poplanowałam żarciowo, że nic nie muszę mrozić a miejsca w lodówce mam sporo
Podesłać Ci coś ?Mam za dużo sałatki, ale najchętniej się pozbędę ciast (właściwie naszych to nie dużo zostało, ale mama wczoraj musiała nas swoimi jeszcze obdarować ).
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 21:53   #3247
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę. Mnie z kolorówki brakuje delikatnego pudru prasowanego, takiego bez krycia i bez matu No i paczę i nie wiem co brać, a promo minie
Meteoryty prasowane nie kryją i nie matują.
Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość

Ile ma wzrostu, że tak spytam?
Tylko 205

- Terry Pratchett

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-27, 22:15   #3248
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Meteoryty prasowane nie kryją i nie matują.

Tylko 205
O tak, to na pewno, ale nie wychodziły na mnie takie lekkie i subtelne Niestety ściastowiły całość, nakładane na delikatny, "dewy" podkład Eeech w naszej S i D chyba na próżno szukać. Chciałąbym móc przetestować Narsy, Tilbury, Hourglasy, ale nie ma
Staaare kulkowe Meteoryty dawały taki efekt. Blurowały, utrwalały, znosiły błysk, ale nie było widać pudru, oraz nie pozostawiały brokatu
Stary 2015-12-27, 22:16   #3249
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
O tak, to na pewno, ale nie wychodziły na mnie takie lekkie i subtelne Niestety ściastowiły całość, nakładane na delikatny, "dewy" podkład Eeech w naszej S i D chyba na próżno szukać. Chciałąbym móc przetestować Narsy, Tilbury, Hourglasy, ale nie ma
Staaare kulkowe Meteoryty dawały taki efekt. Blurowały, utrwalały, znosiły błysk, ale nie było widać pudru, oraz nie pozostawiały brokatu
Celtica Catrice
ale chyba już nie do zdobycia, żałuję że nie zrobiłam zapasu

Edytowane przez Betty83
Czas edycji: 2015-12-27 o 22:18
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:26   #3250
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Celtica Catrice
ale chyba już nie do zdobycia, żałuję że nie zrobiłam zapasu
Pamiętam, że ją wklejałaś, ale ona rozświetla tak? Ja nie chcę rozświetlenia No i faktycznie, już historia

Mam takie ciśnienie na pudr, bo z moją cerą, jakikolwiek specyfik nie nałożę by day, to potem w ciągu dnia i tak wyłażą kratery i tona sebum. A matowanie tego klasycznymi pudrami prasowanymi, robi nic innego jak ciasto. Wygląda to gorzej, niż niezmatowanie Potrzebny mi taki pomocnik w torebce, co będzie niewidoczny ale skuteczny Coś jak krzemionka, jednak ona na lato, bo teraz robi mi beton-fejs No i nie jest do torebki

Ja już obczaiłam całą drogerię - wszędzie mąka, mąka, mąka. Zero subtelności

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-12-27 o 22:27
Stary 2015-12-27, 22:37   #3251
Katty_p13
Piers do przodu

Spoo dzięki, wolę sałatkę

Teraz siedzię i rozkminiam, czy potrzebuję dwch paletek w Douglas online za te 30 % taniej

Karkki - a widziałaś tą paletkę Diora Jardin - zielenie i niebieskie http://www.sephora.pl/Makijaz/Palety...cieni/P1940006

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-27, 22:52   #3252
hellkitty
Raczkowanie

Dobry wieczór znad powolnego, lecz skutecznego pozbywania się rezerw świątecznych. Marzę o chińszczyźnie albo pizzy

Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
Kochana, chroń siebie, bo będziesz miała w tej kobiecie śmiertelnego wroga

Pogodziliśmy się
Oj zgadzam się, będzie wróg
Cieszę się że się pogodziliście.

Cytat:

Pytanie dla zakotowanych
, jakie karmy kupujecie swoim futrom?
Długo używaliśmy Royal Canin (różnych, bo kot jest czymś w stylu kociego bulimika a kotka je normalnie, więc ciężko było wybalansować), ale się przerzuciliśmy na Canagan.

Rozmawialiśmy z osobami które współpracowały z Caninem i twierdzą, że zakończyły współpracę bo ostatnio zaczęli dosypywać syfu do karmy, i że jest to taki koci uzależniający fastfood :/

A po Canaganie koty, choć wybredne, są zachwycone, i mamy wrażenie że mają więcej energii i jakoś tak więcej hasają do tego jeszcze zafundowaliśmy im dwie interaktywne miski więc już w ogóle. No dobra, jestem walnięta ale co zrobić

Cytat:
Zgadzam się. Miałam próbki Khielsów, TBS i mnie zapychają, żadne szały, tylko mocne zapachy. Do twarzy nic od nich nie chcę, nawet za darmo.

Nie no na "takie" poranki to wyciskam sok z pomarańczy i jest za jakiś czas lepiej, ale bywa, że bez winka mam jakiś taki pomięty wysusz, niedotleniony A śpimy przy otwartym oknie ostatnio. Jednak ogrzewanie swoje robi No i mam wielką ochotę na orzeźwiający, pomarańczowy żelik na mordkę

Brytyjki mają za to Oskia Jestem mocno zaintrygowana, ale to niestety nie moja półka cenowa
1. Akurat Kiehls ma całkiem spoko produkty, ale powinny być 3 razy tańsze... dostałam ten ich słynny olejek na noc, fajny, ale po jakimś czasie przestaje działać, stosuję tylko po imprezach dostałam też mini kremy do oczu i ultra facial cream. Są okej, może bym kupiła gdyby były 3 razy tańsze, ale za tę cenę mogę już mieć coś, co daje efekt wow a nie efekt "może być"

2. A nawilżacz powietrza ma?
Mnie na grzejniki pomógł ten lotion z kwasem hialuronowym z Hada Labo, jako wspomagacz.

3. Oskię też bym chciała, ale żeby wydawać 2 stówy na mydło do twarzy mi się nie uśmiecha

Cytat:
Ze wszystek stron atakują wyprzedaże - zara od wczoraj w sumie, sephora od dzisiaj, Douglas od paru dni - no jak tu zyć?
O nieee, weź, po co to napisałaś
hellkitty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:53   #3253
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam, że ją wklejałaś, ale ona rozświetla tak? Ja nie chcę rozświetlenia No i faktycznie, już historia
ja nią wykańczam, żeby rozświetlała, to trzeba sporo nawalić. bardziej zmiękcza, znika pory, wygładza - lekki fotoszop
u mnie podkład się pod nią lepiej wtapia i staje całkiem niewidoczny
taki właśnie efekt woalu
Betty83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 22:55   #3254
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Spoo dzięki, wolę sałatkę
Sałatkę też mogę słać i mięso
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 23:05   #3255
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
A w ogóle to byłam dziś w galeryji (przez mojego brata i jego dziewczynę ). Poszłam po torebkę do sukienki sylwestrowej, a wróciłam ze spodniami (przecenione ze 149 na 70, więc wieta ) i paskami Torebek nie ma
No, to torebki jeszcze przed Tobą!

Cytat:

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
A ja idę jurto po kredkę golden rose czerwoną do ust, lakier czarny i buty identyczne jak Ju ma No i może dywany poogladam
O matko, duża rzecz

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Dobry
Kupiłam sobie nowe ołówki, bo mało prezentów mi było
Brawo! Dobre ołówki to podstawa - pamiętam, jak w czasach, kiedy w zaopatrzeniu plastyków nie bylo niczego, dostałam w prezencie paczkę węgla rysunkowego - boszszsz, jak mi nim szlo! Ręka sama rysowała, płynęła po papierze. Dla mnie wtedy węgiel był podstawą - a dla Ciebie ołówek - rozumiem radość bardzo dobrze!

Cytat:
Ju bardzo sie cieszę
Ja też, tym bardziej, że ten czas milczenia chyba nam obojgu dał wiele do przemyślenia

Cytat:
Napisane przez MotherDivine Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pierwsze małe zwycięstwo, a raczej WIELKIE!
Super!

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość

Dziękuję!

Cytat:

Ju
Dziękuję!

Cytat:
Ju super wieści
Dziękuję, kochana

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
A ja prawie nie przytylam ledwie pól kilo. Przed każdym posilkiem 2 szklanki wody albo jakiejś mięty czy innej herbatki i ciasna spodnica co się ledwo w pasie dopina i cisnie i juz po 1 talerzu zupy bylam zapchana pod przelyk
Ale sprytnie! Ja nie wiem, po dzisiejszej "wigilii" (śmieję się, że zdążyliśmy przed trzema królami, więc się liczy), która zresztą była bardzo wzruszająca i piękna, pewnie z kilo przybędzie - ale co mi tam.
Mam plan - wracam do marszobiegów
I tabsy nasenne odstawiłam

Zamieściłam wczoraj na blogu pełen goryczy wpis - i przy kolacji powiedziałam o tym W. Odpowiedział "Wiem, czytałem, rozumiem cię".
I prezenty były, i opłatek - Gucio życzył Wojtkowi, "żebyś wszedł na teatr i dostał mnóstwo oklasków" (miał scenę na myśli )

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 23:23   #3256
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hellkitty Pokaż wiadomość
Dobry wieczór znad powolnego, lecz skutecznego pozbywania się rezerw świątecznych. Marzę o chińszczyźnie albo pizzy

1. Akurat Kiehls ma całkiem spoko produkty, ale powinny być 3 razy tańsze... dostałam ten ich słynny olejek na noc, fajny, ale po jakimś czasie przestaje działać, stosuję tylko po imprezach dostałam też mini kremy do oczu i ultra facial cream. Są okej, może bym kupiła gdyby były 3 razy tańsze, ale za tę cenę mogę już mieć coś, co daje efekt wow a nie efekt "może być"

2. A nawilżacz powietrza ma?
Mnie na grzejniki pomógł ten lotion z kwasem hialuronowym z Hada Labo, jako wspomagacz.

3. Oskię też bym chciała, ale żeby wydawać 2 stówy na mydło do twarzy mi się nie uśmiecha
pogrubione - dziś mieliśmy ten smaaaaaaaaaaaaak

1. Zgadzam się. Mam identyczne odczucia, plus ultra krem mnie zapchał Ale to już wina mojej skóry Miałam też cosie pod oczy, nosz kurde poważnie jak Fitomed

2. Nie ma

3. Mało tego, u mnie to obecnie impossible

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
ja nią wykańczam, żeby rozświetlała, to trzeba sporo nawalić. bardziej zmiękcza, znika pory, wygładza - lekki fotoszop
u mnie podkład się pod nią lepiej wtapia i staje całkiem niewidoczny
taki właśnie efekt woalu
Mrrrrrrrrrrrrrrrrrr no to tera żałuje srodze

Cytat:
Ja też, tym bardziej, że ten czas milczenia chyba nam obojgu dał wiele do przemyślenia

Zamieściłam wczoraj na blogu pełen goryczy wpis - i przy kolacji powiedziałam o tym W. Odpowiedział "Wiem, czytałem, rozumiem cię".
I prezenty były, i opłatek - Gucio życzył Wojtkowi, "żebyś wszedł na teatr i dostał mnóstwo oklasków" (miał scenę na myśli )
Więc jednak list, słowo pisane. Bardzo, ale to bardzo dobry znak, taka reakcja.
Stary 2015-12-27, 23:35   #3257
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Narsy gdzieś u nas stacjonarnie widziałam. Ale nie wiem skąd te zachwyty (a raczej wiem - Amerykanki swoje chwalą i uważają za najlepsiejsze i ten mit idzie w świat), bo generalnie jakościowo są znacznie gorsze niż Catrice i Essence
A limitowanki Clarinsa testowałaś? Te z dekoracyjnymi elementami, które można ominąć, jak się nie chce błysku. Są drobniej zmielone niż Guerlainy prasowane.
Cytat:
Teraz siedzię i rozkminiam, czy potrzebuję dwch paletek w Douglas online za te 30 % taniej

Karkki - a widziałaś tą paletkę Diora Jardin - zielenie i niebieskie http://www.sephora.pl/Makijaz/Palety...cieni/P1940006
To zależy. Jak będziesz używać - to potrzebujesz Ale jak mają leżeć - jak moja ostatnia 676 Candy Choc - to nie potrzebujesz. Kupiłam, bo taka ładna, wesoła i inna od wszystkich I absolutnie niepraktyczna się okazała Tylko żółtego używam do zamaskowania cieni pod oczami

Widziałam i macałam W niej są 3 odcienie zieleni

- Terry Pratchett
Stary 2015-12-27, 23:43   #3258
justynaneyman
Zakorzenienie

Cytat:
Więc jednak list, słowo pisane. Bardzo, ale to bardzo dobry znak, taka reakcja.
A wiesz, że nie pomyślałam, że to list - no jasne! Nie dedykowany jemu, ale jednak...

U mnie, co do pyska, znalazłam rozwiązanie idealne, choć zaskakujące. A mianowicie na umytą twarz nakładam krem przeciw podrażnieniom, od którego cera staje się bledsza, ale też lekko błyszcząca, napięta i jakby jędrniejsza, potem tylko korektor na newralgiczne miejsca (a właściwie CC) i matowię sobie środek twarzy lekkim muśnięciem pudru w kamieniu, japońskim pędzlem. I ciutek różu. Na usta tylko nawilżacz z "kroplą koloru" Maybelline Baby Lips i koniec. Tzn. oczy robię też, ale nie o nich mowa (rzęsy i brwi - podstawa).
Zdziwiło mnie, że mimo, że to puder, czyli proszek, nie wchodzi ani w pory, ani w zmarchy.
Wygląda bardzo naturalnie. A to, co nie zmatowione, daje lekki efekt rozświetlacza.

BRULION MALARSKI. Justyna Neyman.
http://justynaneyman.blogspot.com/

justynaneyman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 23:47   #3259
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Ale sprytnie! Ja nie wiem, po dzisiejszej "wigilii" (śmieję się, że zdążyliśmy przed trzema królami, więc się liczy), która zresztą była bardzo wzruszająca i piękna, pewnie z kilo przybędzie - ale co mi tam.
Mam plan - wracam do marszobiegów
I tabsy nasenne odstawiłam

Też mam pytanie o jedzenie dla futra. Czy jest jakaś sucha, ale miękka karma?

- Terry Pratchett
Stary 2015-12-27, 23:48   #3260
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Narsy gdzieś u nas stacjonarnie widziałam. Ale nie wiem skąd te zachwyty (a raczej wiem - Amerykanki swoje chwalą i uważają za najlepsiejsze i ten mit idzie w świat), bo generalnie jakościowo są znacznie gorsze niż Catrice i Essence

A limitowanki Clarinsa testowałaś? Te z dekoracyjnymi elementami, które można ominąć, jak się nie chce błysku. Są drobniej zmielone niż Guerlainy prasowane.
Ja właśnie w Catrice pokładałam największe nadzieje, ale nie wyszło

Nie testowałaś Jakoś omijam wzrokiem takie cuda.

Niby są "naturalne" ItCosmetics itp - ale ponownie, nie lokalnie do obczajenia. I cena Czegoś takiego, jak szukam, nie uświadczam po prostu w średniej nawet półce.
Stary 2015-12-27, 23:51   #3261
Murszafka
To ja :)

Cytat:

Moje jedzą suchą, ale bardzo kruchą, w palcach można zgnieść -Purina Vet dla alergików, nie wiem, może inne Puriny też tak mają?
Nie mogę zasnąć. Choroba, rano zombie będę znowu.

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-27, 23:53   #3262
Katty_p13
Piers do przodu

Kurczę zamówiłam, zapłaciłam z promocją i w potwierdzeniu mam jedną paletkę w pełnej cenie a drugiej nie mam napisałam że albo mi przyślą dwie albo niech zwracają kasę bo rezygnuję z zakupu ...
A wybrałam moje kolory, Diora 718 Taupe Design i MAC Veluxe Pearlfusion Cool Companions
Stary 2015-12-27, 23:53   #3263
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz, że nie pomyślałam, że to list - no jasne! Nie dedykowany jemu, ale jednak...

U mnie, co do pyska, znalazłam rozwiązanie idealne, choć zaskakujące. A mianowicie na umytą twarz nakładam krem przeciw podrażnieniom, od którego cera staje się bledsza, ale też lekko błyszcząca, napięta i jakby jędrniejsza, potem tylko korektor na newralgiczne miejsca (a właściwie CC) i matowię sobie środek twarzy lekkim muśnięciem pudru w kamieniu, japońskim pędzlem. I ciutek różu. Na usta tylko nawilżacz z "kroplą koloru" Maybelline Baby Lips i koniec. Tzn. oczy robię też, ale nie o nich mowa (rzęsy i brwi - podstawa).
Zdziwiło mnie, że mimo, że to puder, czyli proszek, nie wchodzi ani w pory, ani w zmarchy.
Wygląda bardzo naturalnie. A to, co nie zmatowione, daje lekki efekt rozświetlacza.
Grunt, że trafił tam gdzie trzeba. Że W. chce wyciągnąć wnioski. To bardzo dobra reakcja. Właściwa myślę

2. Mamy zgoła inne cery, więc ten patent u mnie nie zadziała. Ja przetestowałam, już tyle, a potem rozdałam, że poważnie, starczyło by mi na kilka Hourglasów Takie pozorne oszczędzanie
Stary 2015-12-27, 23:56   #3264
Karkki
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie w Catrice pokładałam największe nadzieje, ale nie wyszło

Nie testowałaś Jakoś omijam wzrokiem takie cuda.

Niby są "naturalne" ItCosmetics itp - ale ponownie, nie lokalnie do obczajenia. I cena Czegoś takiego, jak szukam, nie uświadczam po prostu w średniej nawet półce.
Przeca te to do maskowania są A co Ty chcesz maskować? Te są dużo lepsiejsze i dostępne http://www.sklep.impre-art.com.pl/ka...lor-light.html

- Terry Pratchett
Stary 2015-12-28, 00:06   #3265
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Nie mogę zasnąć. Choroba, rano zombie będę znowu.

Dziś to pewnei "zasługa" pełni, ale przez resztę miesiąca upatruję "winowajcę" w earl greyach Ogólnie dobrych, czarnych, mocnych herbatach. Brzmi znajomo ?

W temacie świątecznego jedzenia byłam z siebie dumna, czułam się lekka jak piórko, lepiej niż zazwyczaj. Zjadałam małe porcje, ale delektowałam się smakami, czułam się normalnie, zaspokojona spożywczo, smakowo, nieprzejedzona. No żyć nie umierać. I nagle teraz bam! PMS! Kabanosy poszły w ruch, doprawione Rumkami Niech mnie ktoś odstrzeli, jak babcie drybcie. Jestem dla siebie potforę.

---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:57 ----------

Cytat:
Przeca te to do maskowania są A co Ty chcesz maskować?

Te są dużo lepsiejsze i dostępne http://www.sklep.impre-art.com.pl/ka...lor-light.html
Ja maskować powinnam wszystko, na rumeiniu i przebarwieniach poczynając, ale chwilowo to olewam. Tzn ujednolicam najdelikatniej jak się da, bo nie cierpię fluidów, tapety, tynku, widocznego makijażu

Serio? Ichni compact taki kryjący? No to dzięksy ufff. Przestanę się napalać. Oglądam na YT niejaką Hot&Flashy. Lubię tą babkę. Jest over 50, ale cerę ma jak ja, tylko bez pryszczy. Mało co dobrze na niej leży. Robi dobre zbliżenia, aż za dobre i tak się nią sugeruję, ze względu na podobieństwo skóry, plus minus

2. Kryolan hmmmm. No nie pomyślałabym, kojarzę ich właśnie z efektem maski. Rozumiem, to miałą być polska alternatywa do maskowania To nie, jednak nie. Do maskowania mi pasuje Clinique Almost Powder. Solo.

Edytowane przez rachell111
Czas edycji: 2015-12-28 o 00:08
Stary 2015-12-28, 06:46   #3266
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Karkki-ups, przepraszam, pomyliłam adresata wypowiedzi-tak to jest jak isę robi kilka rzeczy na raz
Widzę, że o pudrach mowa, ja lubię sypki Les Voilettes Guerlain, ciut koryguje, daje mat , ale nie taki całkiem płaski, u mnie wygląda naprawdę dobrze, chociaż opakowanie mnie wkurza, bo choć wygląda ekskluzywnie, to nie nadaje się do torebki, musi być cały czas postawione w pozycji poziomej (ja odkleiłam tę taśmę zabezpieczającą i wyjęłam puszek, bo używam pędzla). Fajne są też prasowane meteoryty, ale te już nie korygują, dają efekt odświeżenia, rozświetlenia twarzy i są dość subtelne.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 09:37   #3267
aileenn
Mother of Cats

Ju, ufff

Cytat:
Rozmawialiśmy z osobami które współpracowały z Caninem i twierdzą, że zakończyły współpracę bo ostatnio zaczęli dosypywać syfu do karmy, i że jest to taki koci uzależniający fastfood :/

A po Canaganie koty, choć wybredne, są zachwycone, i mamy wrażenie że mają więcej energii i jakoś tak więcej hasają do tego jeszcze zafundowaliśmy im dwie interaktywne miski więc już w ogóle.
Ad. 1. Auć!
Ad. 2. Wyguglałam - super! Już widzę swoje futra w akcji

aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-28, 10:00   #3268
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry

Cytat:
Napisane przez Miciel Pokaż wiadomość
ależ prosz, jeszcze Orijen z tych 'holistycznych', ale obecnie z tych trzech głównych (Acana/Orijen/Taste of the Wild) ostatni wypada najkorzystniej cenowo

Cytat:
Normalnie aż się sama sobie dziwię
Mam wszystko

No ja niezmiennie Narsa polecam, dla mnie ideal....tylko fakt, chyba się nie da u nas przetestować...i kompakt w poruwnaniu do sypańca wypada naprawdę kiepsk, niby to samo, ale efekt calkiem inny....kompaktowy dużo gorszy
Cytat:

Długo używaliśmy Royal Canin (różnych, bo kot jest czymś w stylu kociego bulimika a kotka je normalnie, więc ciężko było wybalansować), ale się przerzuciliśmy na Canagan.

A po Canaganie koty, choć wybredne, są zachwycone, i mamy wrażenie że mają więcej energii i jakoś tak więcej hasają do tego jeszcze zafundowaliśmy im dwie interaktywne miski więc już w ogóle

:

Tam od razu , to miłość jest

Dla mnie ta karma ma jedną podstawową wadę, cena ...no nic, moje będą musialy się obejść smakiem i jeść to, na co pańcię stać
Cytat:
:
No nie wiem, nie wiem, nie mam nic wspólne go Amerykankami, ale Narsa sypanego kocham. Robi mi obłędny fotoszop
Za to limitkę Catrice posłałąm po dwóch użyciach w świat, straszne ją widać było u mnie i się ciastoliła, Essence nawet lakiery do paznokci nie chcą mi się trzymać ...jak widać wszystko kwestia cery/skóry....
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:19   #3269
Florens
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie ta karma ma jedną podstawową wadę, cena ...no nic, moje będą musialy się obejść smakiem i jeść to, na co pańcię stać
tylko weź pod uwagę, że dobrej karmy koty zjedzą mniej , bo jest to przyswajalne jedzenie, a nie "trociny" które kotom nic nie dają, poza wypełnieniem żołądka. To tak jak karmienie psów ziemniakami, niby żarcia dużo, brzuch pełen, a pies wciąż niedożywiony.
Oczywiście na początku koty mogą się na nową karmę rzucić (jeśli będzie wyjątkowo smakowita, jak np. Acana z rybą) i może się wydawać, że szybko chrupki schodzą, ale z czasem będą jadły tyle ile potrzebują. Koniec końcem bilans wychodzi na plus dla droższej karmy szczególnie w wielkich worach
Moje jedzą Taste of the Wild i jako smakowity kąsek Acanę z rybą.

I jeszcze raz dzięki za zieleniaka, zagości u mnie na stałe

Dobry baru

czy Rejcz zna olej z marakui? na naczynka, trądzik różowaty te sprawy?
a i oswoiłam Anabelki, oczywiście te kryjące , jestem zadowolona

Prawdziwe piekło, to źle przeżyte życie

Toficzku zabrałaś ze sobą kawał mojego serca
28.05.2010
Fanaberia Fanybery Fany Fancia 06.04.2017
Florens jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-28, 12:21   #3270
Parabelka
Panaroja

snad gluta z zatok
Cytat:
nie zaglądać w rzeczone miejsca ?
Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
No ja też drinkuję, a tu piwko (ale z Oktoberfest, więc jak tu nie wypić), a tu winko (w prezencie od przyjaciela i czerwone-świąteczny kolor), a tu kapka zacnej Whisky, no nie mam jak być abstynentką
ja tylko osobistej roboty jajerkoniak zwykły i kawusiowy
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
A ja prawie nie przytylam ledwie pól kilo. Przed każdym posilkiem 2 szklanki wody albo jakiejś mięty czy innej herbatki i ciasna spodnica co się ledwo w pasie dopina i cisnie i juz po 1 talerzu zupy bylam zapchana pod przelyk

ja się nie ważę . Dopiero jak wszystko zjem co jest do zjeścia
Cytat:
tego nie wiem , ale wiem , że nawet bezzębce sobie z suchą radzą bez kłopotów .

Niech ktoś mi guowę utnie razem z zatokami pliiis

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości