|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
podjezie, dlatego pytam jaki polećcie, bo jednak taki stanik kosztuje wiec no nie chce kasy wyrzucać w błoto. Chce do karmienia.
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze tydzień może dwa, wózek będę pchać i ja! - mamusie styczniowe 2016 cz.
Uaoo - z drugiej strony my nie wiemy jakiej marki mają w twoim sklepie więc co z tego jak my Ci napiszemy które fajne, a okaże się, że żadnych z nich nie ma u ciebie.
|
|
|
|
#2673 |
|
Zakorzenienie
|
ale może akurat są? jest tam naprawdę spory wybór, ale wolę wiedzieć jakie polecacie niż brać pierwszy lepszy.
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Nebula, ja flanelki mam z pepco, po praniu dalej mięciutkie i się nie wyciągnęły, mogę polecić
i fajne wzory można trafić
|
|
|
|
#2675 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2676 |
|
Zadomowienie
|
Ja to mam taki mały biust że nawet nie znam marek bielizny bo zwykle kupuje tanie staniki, byle takie zeby mi nie splaszczaly biustu i lekko go wypychaly. Nigdy nie byłam w profesjonalnym sklepie z bielizna
|
|
|
|
#2677 |
|
Zakorzenienie
|
do wody dodajesz pare kropelek olejku i tak myjesz, tak?
|
#2678 |
|
Konto usunięte
|
Mi dzisiaj gin w szpitalu powiedział, że nie ma co się nakręcać, żeby szybko, żeby już. Najlepsze porody są z zaskoczenia i te samoistne - nie wywoływane. I dla mamy i dla dzidzi. Więc teraz tylko proszę o to by do następnej tylko soboty cokolwiek się ruszyło.. W szpitalu powiedzieli, że przyjmują do wywołania 41+6, dłużej nie chcą ryzykować.
Lune, gratuluje! Mam nadzieję, że w wolnej chwili odezwiesz się i dasz znać jak przebieg poród. Trzymamy kciuki za Was i wracaj szybko do formy ![]() Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2679 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi głupio i wstydek jestem ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Kasia - no to super, dzięki |
|
|
|
|
#2681 |
|
Zakorzenienie
|
z tego co mi dziś powiedziano to na szklankę wody/wywaru rumiankowego dodać łyżeczkę olejku, i ok łyżeczkę obierek(startych na tarce) mydła typu marsylskiego, alepo, itd. i już. i tym myć. można to nawet trzymać jako roztwór, nie musisz wylewać, gdy nie zużyjesz.
|
|
|
|
#2682 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ma o taki http://images.google.de/imgres?imgur..._JBQUQrQMIKjAE on jest z pompką i daje jedna lub półtorej pompki do wody ok 350-400 ml. Położna też mówiła, że zwykłą oliwę z oliwek można. Ale ten olejek jest rewelacyjny i prosiłam rodziców żeby mi go kupili jeszcze teraz.
|
|
|
|
#2683 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio obleciałam trzy sklepy z bielizną ale nie mieli dla mam karmiących ani mojego rozmiaru
Raz mi się udało kupić ale to mam z fiszbinami i nie dam rady w tym spać.Dotka, a z jakiej firmy masz te bez fiszbin? |
|
|
|
#2684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z fryzjerką też. a co do tetrowych - ja kupiłam od hubi_world takie grubsze i po praniu i prasowaniu wyglądają równie dobrze. |
|
|
|
|
#2685 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie polecam wizyt rodzin z dziećmi krótko po porodzie...jest 3 dzieci i mam ochotę wystawić ich na mróz!!!!!!
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nigdy też nie interesowałam się makijszystkami itp więc nawet nie wiem gdzie szukać
|
|
|
|
|
#2687 |
|
Rozeznanie
|
Najlepiej z polecenia brać. Bo zdjęcia mogą nieźle wyglądać, a efekt na żywo może pozostawić wiele do życzenia.
|
|
|
|
#2688 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, mam dokladnie taki sam olejek.
Dzieki za wodne przepisy, na pewno skorzystam
|
#2689 |
|
Zakorzenienie
|
Nebula ja flanelki brałam od HubiWorld. Prałam, prasowałam i dalej są okej
|
|
|
|
#2690 |
|
Zakorzenienie
|
malwi to może w poniedziałek będziesz już tulić Wojtusia
magdusia u mnie jest -13. ![]() magda albo popytaj koleżanek albo poszukajw necie po prostu. I koniecznie weź się za to wcześniej i poumawiaj się na próbne. Nie wiem jak u Ciebie z terminami, ale u mnie nawet makijażystki te lepsze to miały terminy dość mocno napięte. |
|
|
|
#2691 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Odnosnie prezentow to mlody od tescios dostal pod choinke slicznego pajaca na 62cm (raczej sie nie przyda bo to takie 68 a to nam w wakacje chyba wypadnie ), grzechotke 6mcy+.. i kocyk. Kocyk jest okropny, 100% poliester i wyprodukowany w Chinach. Nie mam zamiaru go uzyac a tu tesciowa wczoraj do mnie jak mi sie kocyk podoba bo jej sie w sklepie taaaak spodobaal ze musiala kupic ![]() I wczoraj dala nam pajaca na 74 bo tez gdzies tam kupila a mowilam kiedys ze malych ciuszkow mamy duzo. Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2692 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zdjęcia robiła mi ta dziewczyna, wiec będą w podobnym stylu do tych które ma w portfolio: https://szoldrowskaphoto.wordpress.c...a-noworodkowa/ Za sesję zapłaciliśmy 400 zł i w tym mamy 10 zdjęć wywołanych w 2 formatach i nagranych na płytkę i do tego jej dojazd do nas z Krakowa (bez dojazdu byłoby taniej) Sesję taką najlepiej zrobić tak do 10 dnia życia maluszka (my kończymy dziś tydzień), później już jest coraz ciężej, bo dzieci nie śpią już tak twardo i ciężko jest ja układać do zdjęć. My oczywiście robimy Małemu pełno zdjęć, ale żeby takiego typu zdjęcia zrobić to trzeba mieć mega umiejętności i podejście do dzieci. W życiu nie dałabym do zrobienia takiej sesji komuś żeby się uczył na moim kilkudniowym dziecku... Koleżanka która robiła nam sesję miała mega cierpliwość, bo nasz Malutki niestety top modelem nie zostanie, bo w ogóle nie współpracował sesja trwała 5 godzin z czego zdjęć może z godzina a resztę czasu go karmiłam i próbowałam uśpić jednocześnie wycierając co jakiś czas różne obiekty z jego kupi i siuśków, bo jak był bez pieluszki to robił na wszystko cała pralka pieluszek tetrowych poszła do pranie po tej sesji ![]() No więc nie udało się zrobić zbyt dużo stylizacji i pozycji bo chwile kiedy spał i dawał się układać były bardzo rzadkie. W sumie jak policzyłam to 8 stylizacji mamy, w tym 3 z nami (sama ja, sam TŻ i razem), a reszta on sam lezący w różnych pozycjach i z różnymi akcesoriami. Ja już po kilku zdjęciach z Małym miałam całą bluzkę w kupie, dobrze że jest Photoshop ![]() Po sesji wszyscy byliśmy padnięci, więc nie wyobrażam sobie jakby się to miało odbywać nie u nas w domu tylko w studiu fotograficznym, chyba byśmy później do domu nie dojechali ze zmęczenia. No a Mały po tych dzisiejszych emocjach teraz ładnie śpi, z przerwami na karmienie i zmianę pieluszki, szkoda ze rano tak fajnie nie spał Cytat:
był przewijak na sali więc z niego korzystałam, a Małego kładłam na pieluszce szpitalnej ale w domu używam podkładów bo teraz już jest o wiele bardziej ekspresyjny w oddawaniu swoich potrzeb i jakbym używała pieluszek tetrowych czy prześcieradła to bym to prała co chwila A co do podkładów dla mnie to ja paczkę tych Bella Mama zużyłam całą w ciągu pierwszego dnia, bo lało się ze mnie jak z kranu. Druga paczka wystarczyła mi do wyjścia ze szpitala. Podkłady na łóżko zużyłam w szpitalu 3, w tym jeden podczas porodu U mnie w szpitalu trzeba było mieć swoje, ale nie w każdym szpitalu tak jest No i używam tez dalej podkładów na łóżko, bo Mały często śpi z nami i wolę mieć ochronę na prześcieradło i materac ![]() Cytat:
tzn 2 razy dopiero użyłam, ale podobało mi się Cytat:
i tak nigdzie nie wychodzę a tak to przynajmniej mi się wietrzy tam co trzeba mam 2 pary i piore je na okrągło, jedne zużywam na dzień a drugie na noc Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Był jeszcze temat staników. Ja nadal mam tylko jeden kijowy z Allegro za 10 zł i jeden który dostałam od koleżanki, który jest na mnie za duży ale nigdzie nie wychodzę więc mi nie zależy, a ten z Allegro jest nawet wygodny jak na swoją cenę. Z kupieniem czegoś lepszego nadal czekam aż mi się biust unormuje bo każdego dnia wygląda inaczej ![]() moja mama mi kupiła w prezencie fajny z Esotiqa, ale niestety okazał się być za mały (rozmiar 70 E), więc będzie wymieniać na większy |
|||||||
|
|
|
#2693 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna - właśnie jak na złość nie mam koleżanek które miały już doświadczenia z makijażem itd..
Myślałam napisać na fejsie na stronie miasta ale w sumie dobre wizażystki się raczej nie reklamują w taki sposób.. Moze jeszcze tu gdzie mieszkam to by się znalazła jakąś fajna, ale tu gdzie ślub to totalna wiocha i nie wiem czy mi makijażystka dojedzie te 40 km bez problemu. |
|
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, mysle ze za dodatkową opłatą dojedzie te 40 km..
|
#2695 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
40km to niedaleko
![]() A bedzie tylko Ciebie malowac? Bo czesto wymogiem jest kilka kobiet do malowania np mams, swiadkowa itp Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2697 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka - no ewentualnie moja mama jeszcze, ale nie wiem.. I zastanawiam się właśnie czy dla dwóch osób jej będzie się opłacało przyjechać
|
|
|
|
#2698 |
|
Zadomowienie
|
40 km powinna dojechać spokojnie. A może jeszcze ktoś z gości chciałby skorzystać, mamy, swiadkowa, to wtedy dojedzie na bank. Masz trochę czasu, popytaj wśród znajomych
często wizażystki robią też od razu wlosy.
|
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem dziewczyny czy ktoś oprócz mnie by korzystał. Moja mama właśnie zapytana stwierdziła że nie potrzebuje makijażu
Muszę załatwić teraz to w styczniu bo później czasu nie będzie.. Najlepiej jakby ktoś to zrobił za mnie |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:59.

Ale mi głupio i wstydek jestem 

Raz mi się udało kupić ale to mam z fiszbinami i nie dam rady w tym spać.

sesja trwała 5 godzin z czego zdjęć może z godzina a resztę czasu go karmiłam i próbowałam uśpić jednocześnie wycierając co jakiś czas różne obiekty z jego kupi i siuśków, bo jak był bez pieluszki to robił na wszystko